Retete de Paste:
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide
27 April 2012
O
 reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz, 
lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz
 500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g 
stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit   Mod de preparare: Se 
pun ovăzul…Read more »
Lasagna uşoară
27 April 2012
O
 reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, 
frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si 
nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin 
razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc, 
pentru decor pentru sosul de carne: 2…Read more »
Tartine cu şunca
27 April 2012
O
 reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe 
de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2 
linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi 
160 g branza albastra   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi
 se ung…Read more »
Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi
27 April 2012
O
 reteta de Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi din: pasta 
macaroni, parmezan, rosii deshidratate in ulei, sparanghel, unt, ulei si
 sare. Ingrediente: 250 g paste macaroni 200 g parmezan ras 150 g rosii 
deshidratate in ulei (pomodori secchi) 1 legatura sparanghel unt ulei 
sare   Mod de preparare: Se pune lafiert apă cu sare,…Read more »
Salată picantă de cuşcuş
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de salata cu:cuscuri, naut, supa de pui, suc de 
lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta, iaurt, harissa. 
Ingrediente: 100g cuscusi 220g naut la conserva 100ml supa de pui coaja 
si sucul de la o lamaie 1 ardei capia copt 25g fulgi de migdale o mana 
menta 2 linguri iaurt grecesc 1…Read more »
Salată de paste cu peste
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de salata cu: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere,
 sos pesto, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă 
roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2 
linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de 
paste fierte 3 roşii uscate la…Read more »
Salată asiatică de pui
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie 
verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete. 
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele 1 lingură de sos
 de peşte coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1 
lingură) 1 linguriţă de zahăr tos 100g…
Read more »
Read more »
Ghiveci de crap
27 April 2012
O
 reteta de ghiveci de crap din: crap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, 
telina, rosii, mazare, fasole verde, piper si sare. Ingrediente: 1 crap 
de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 4 roşii o 
ceaşcă cu mazăre o ceaşcă cu fasole verde piper sare   Mod de preparare:
 Se curăţă…Read more »
Salată cu scrumbie
27 April 2012
O
 reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras,
 file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei 
extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g
 salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g 
file de scrumbie 80 g măsline, fără sâmburi…Read more »
Milkshake cu miere, lapte si banane
27 April 2012
O
 reteta de Milkshake cu miere, lapte si banane din: miere, lapte, banana
 si scortisoara. Ingrediente: 8 linguri miere 1 l lapte 4 bucati banana 1
 praf scortisoara   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja, se 
taie feliute si se pun intr-un blender impreuna cu laptele dulce. Dupa 
ce s-a omogenizat se adauga…Read more »
Cartofi la cuptor cu smantana
27 April 2012
O
 reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel, 
usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet. 
Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel potrivit 2 catei de usturoi 1 lingura 
ulei 2 oua 100 g cascaval 150 g smantana sare piper unt si pesmet pentru
 uns vasul   Mod de preparare: Cureţi…Read more »
Păstrăv cu migdale şi ardei gras
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de 
masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1
 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, 
tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de 
usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus…Read more »
Tartă cu dovlecei
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana, 
dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt, 
ardei capia, ceapa verde. Ingrediente: 350 g fidea 200 g brânză telemea 3
 ouă 100 ml smântână un dovlecel o lingură cu oregano tocat 100 g roşii 
uscate 100 g miez de nucă…Read more »
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
27 April 2012
O
 reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, 
rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc. Ingrediente: 3 căţei 
de usturoi tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de 
fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri 6 rosii pruna 2 linguri 
otet balsamic 300g spaghete 100g de ricotta degresata…Read more »
Supe usoare
26 April 2012
Supe
 usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale   O reteta de supa de rosii 
cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi,
 sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 
lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat 
stros sare…Read more »
Supa deasa de legume
26 April 2012
O
 reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole 
verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si 
patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana 
fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1 
radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura 
patrunjel…Read more »
Penne puttanesca
26 April 2012
O
 reteta de penne puttanesca din: penne, ulei de masline, fileuri de 
ansoa, sos de rosii, usturoi, masline, capere, fulgi de chili si 
patrunjel. Ingrediente: 200 g penne 1 lingura de ulei de masline 4 
fileuri de ansoa 1 borcan sos de rosii 3-4 catei de usturoi, taiati 
marunt 1 mana de masline fara samburi…Read more »
Fajitas de pui
26 April 2012
O
 reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano, 
scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si 
piper. Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi 1 ceapă 1
 lingură oregano uscat 1 linguriţă de scortisoara măcinată 1 linguriţă 
chili pudră 2 limete 3 linguri de ulei 2 lipii mexicane…Read more »
Tartine cu mere si mascarpone
26 April 2012
O
 reteta de tartine cu mere si mascarpone din: caise uscate, visine 
confiate, mere, zahar pudra, scortisoara, suc de lamaie, mascarpone, 
paine toast, unt si fulgi de migdale. Ingrediente: 8 caise uscate 6 
visine confiate 2 mere decojite si rase 3 linguri zahar pudra 
scortisoara 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri mascarpone 8 felii…Read more »
Furnici in copac cu vita
26 April 2012
O
 reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de
 orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili 
si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 300 g taitei
 de orez 1/2 lingurita ghimbir ras 1 ceapa 2 morcovi 1/2 ardei gras 
rosu…Read more »
Turtă de ovăz cu caise
26 April 2012
O
 reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, 
portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui. 
Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de 
portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in 
bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3 linguri…Read more »
Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca
26 April 2012
O
 reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca 
din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza 
de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. 
Ingrediente: 1 salată verde 12 roşii cherry 1 ardei gras roşu 1 ardei 
gras galben 2 cepşoare 50 g măsline…Read more »
Supa de rosii cu orez
26 April 2012
O
 reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de 
telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5 
linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2 
linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust   Mod de preparare: 
Pune orezul într-un…Read more »
Crochete cu crema de ridichi
26 April 2012
O
 reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, 
unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in. 
Ingrediente: pentru crema: 1 legatura ridichi 250 g branza de vaci 50 g 
unt la temperatura camerei 2 oua 1 lingura ceapa verde tocata sare piper
 pentru crochete:…Read more »
Cocktail cu lamaie verde, gin si menta
26 April 2012
O
 reteta simpla de Cocktail cu lamaie verde, gin si menta din: gin, 
lamaie verde, apa tonira, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 150ml 
gin 1 lămâie verde 50ml apă tonică gheaţă frunze de mentă   Mod de 
preparare: Tăiem lămâia cubuleţe şi o punem în două pahare. Zdrobim 
lămâia până când lasă suc şi…Read more »
Bulete cu susan
26 April 2012
O
 reteta de bulete cu susan din: carne tocata de pui, paine, usturoi, 
ceapa, oua, semine de susan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g 
carne tocata de pui 3 felii de paine 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 3 
oua 100 g seminte de susan sare piper ulei pentru prajit   Mod de…Read more »
Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca
26 April 2012
O
 reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de 
paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine 
branza sunca ulei de masline   Mod de preparare: Se unge cu ulei de 
masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza 
cosulete simple care se umple…Read more »
Retete internationale: Supa de mazare cu menta
26 April 2012
Aprroape
 toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul 
primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din
 care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu 
frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon
 începe din momentul în care mazarea este culeasă de…Read more »
Covrigi de casă cu susan
26 April 2012
O
 reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus, 
lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare. Ingrediente: 250 g 
faina 40 g unt la temperatura camerei 1 ou 1 galbenus 4 linguri lapte 15
 g drojdie 1 lingurita zahar tos susan pentru presarat faina pentru 
planseta un praf de sare…Read more »
Legume cu macrou
26 April 2012
O
 reteta de legume cu macrou marinat din: cartofi, ardei, praz, marar, 
foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, lamaie, zeama 
de lamaie, macrou afumat si rosii. Ingrediente: 6 cartofi 3 ardei 1 fir 
praz 1 legatura mărar 1 foaie dafin sare piper boabe si măcinat 4-5 
linguri ulei de măsline 1…Read more »
Tort de căpşuni
26 April 2012
O
 reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, 
rom alb, nuca de cocos si capsuni. Ingrediente: 110 g unt 6 oua 250 g 
zahar 170 g faina 1 varf de cutit praf de copt 30 ml rom alb 100 g nuca 
de cocos rasa 200 g capsuni   Mod…Read more »
Fasole in stil breton
26 April 2012
O
 reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, 
pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate,
 supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de 
fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de 
usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml vin…Read more »
Chec cu lămâie şi mălai
26 April 2012
O
 reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt, 
zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de 
floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai 
macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar 
tos brun…Omletă cu legume si cascaval
26 April 2012
O
 reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras, 
mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval, 
sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g
 mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei 
de usturoi 8 oua 100 ml lapte…Read more »
Piure de cartofi cu nasturel
26 April 2012
O
 reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si 
nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de
 unt 170 g nasturel   Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita
 mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se 
scurg…Read more »
Vita in sos de curry
26 April 2012
O
 reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, 
usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, 
cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita 
slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie
 de dafin…Read more »
Ciocolata calda cu vanilie si frisca
26 April 2012
O
 reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu
 lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel. 
Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1 
fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de 
caramel   Mod de preparare: Se…Read more »
Friptura de vita la gratar
26 April 2012
O
 reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de 
floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de 
vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne 
de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100
 g unt   Mod de preparare:…Read more »
Retete internationale: Panzanella
26 April 2012
Bucătarii
 italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească 
pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc 
pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care
 se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată 
de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana. Pentru panzanella…Read more »
Quiche cu sparanghel si rosii cherry
26 April 2012
O
 reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa, 
sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar, 
smantana si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 3 linguri apa rece 1
 varf de cutit de sare compozitia: 4 oua 8 fire sparanghel 12 rosii 
cherry 4 fire ceapa…Read more »
Chec cu lamaie si ceai Earl Grey
26 April 2012
O
 reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, 
sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de 
branza. Ingrediente: 250 g zahar tos brun 175 g sultanine (stafide mari)
 50 g coaja de citrice, tocata 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat 1 
ou batut 300…Read more »
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă
26 April 2012
O
 reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, 
cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de 
masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut fiert 150 g speck, în 2 
felii 4 cepşoare 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson)
 1 linguriţă de oţet balsamic 4…Read more »
Fruit Punch
26 April 2012
O
 reteta de Fruit Punch din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale, 
zeama de lamaie, sirop de zahar, ginger ale, portocala si lamaie. 
Ingrediente: 0,7 cl de rom alb 25 g suc de ananas 25 cl suc de portocale
 12 cl zeama de lamaie sirop de zahar 1.4 l de Ginger Ale felii…Read more »
Cum se prepara cartofi boulangere (video)
26 April 2012
O
 reteta video despre cum se prepara cartofi boulangere, un preparat 
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cartofi 
boulangere
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
26 April 2012
O
 reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de 
ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata
 verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar. Ingrediente: 16 ciuperci 
mari 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 60 g fulgi de ovăz 1 lingura ulei de 
gătit 2 rosii 1 ardei…Read more »
Spanac cu pesmet iute-acrişor
26 April 2012
O
 reteta de spanac cu pesmet iute acrisor din: unt, pesmet, coaja rasa de
 lamaie, usturoi, ardei iute si spanac. Ingrediente: 25 g unt 100 g de 
pesmet proaspat coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
 ardei iute, taiat fin 500 g de spanac   Mod de prepaare: Se topeşte…Read more »
Clatite umplute cu spanac si sunca de pui
26 April 2012
O
 reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, 
ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, 
patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei. Ingrediente: pentru 
aluatul de clatite: 2 oua 450 ml lapte 1 lingura ulei 1 varf de cutit de
 sare 250 g faina…Read more »
Deserturi: Budincă de ciocolată
26 April 2012
O
 reteta simpla de budinca de ciocolata din: cacao pudra, banane si 
miere. Inrgediente: 2 linguri cacao pudră 3 banane coapte puţină miere 
de albine (opţional)   Mod de preparare: Amesteci ingredientele în 
robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se 
ornează cu frunze proaspete de mentă. Budincă de ciocolată…Read more »
Gratin de linte cu ou
25 April 2012
O
 reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, 
verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cepe 300 g 
unt 2 linguri ulei 5 catei de usturoi 1,2 linte fiarta 4 linguri 
verdeata tocata 180 g cascaval ras 8 oua piper sare ulei pentru forma   
Mod de preparare:…Read more »
Budincă cu spanac
25 April 2012
O
 reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet, 
usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan. 
Ingrediente: 200 g frunze de spanac proaspat 4 chifle mici 1 lingura 
pesmet 6 oua 6 catei usturoi sare piper 150 g sunca de porc 100 g felii 
de bacon 100 g parmezan…Read more »
Ciorba dulce cu afumatura
25 April 2012
O
 reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, 
ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente:  2 
rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1
 ardei gras 2 cesti de orez   Mod de preparare: Rasoalele se spala si se
 taie in bucati.…Read more »
Piure de mango cu budincă de tapioca
25 April 2012
O
 reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar,
 zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de 
mare. Ingrediente: Ingrediente pentru piure: 1 mango 1 banană 1 măr 
zeamă de lămâie miere de albine (după gust) Ingrediente pentru budinca 
de tapioca: 1/2 ceaşcă perle de…Read more »
Clătite integrale umplute cu carne
25 April 2012
O
 reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala, 
sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb, 
cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili, 
usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si 
piper. Ingrediente: 180 g faina integrala 1 praf de sare…Read more »
Varza cu seminte de mustar
25 April 2012
Se
 încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc seminţele de muştar până 
când devin parfumate şi încep să pocnească. Se adaugă ceapa, usturoiul 
şi ghimbirul şi se rumenesc. Se adaugă varza şi se amestecă, apoi se 
lasă pe foc cinci minute până se înmoaie. Se asezonează şi se serveşte 
imediat. Varza cu seminte de mustar…Read more »
Budincă cu stafide
25 April 2012
O
 reteta de budinca cu stafide din: unt, faina, praf de copt, zahar brun,
 stafide, oua, lapte si crema de vanilie. Ingrediente: 100 g unt, plus 
extra pentru uns 200 g de faina 1 lingurita praf de copt 85 g zahar brun
 100 g stafide 2 oua mari, batute usor 2 linguri de lapte crema…Read more »
Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzola
25 April 2012
O
 reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita,
 ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet 
balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1 
chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana 
de nasturel 50 g gorgonzola putin otet…Read more »
Griş cu lapte şi lămâie
25 April 2012
O
 reteta de gris cu lapte si lamaie din: lapte, apa, gris, esenta de 
vanilie, coaja de lamaie, zeama de lamaie si cardamom. Ingrediente: 250 
ml lapte degresat sau lapte vegetal 250 ml apă 45 g griş 1 linguriţă 
esenţă de vanilie coajă de lămâie 1/2 zeamă de lămâie 1/4 linguriţă 
cardamon   Mod de…Read more »
Ruladă de pasăre
25 April 2012
O
 reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza 
feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 
catei de usturoi 3 linguri ulei 100 g spanac congelat 80 g branza feta 3
 fire tarhon 1 piept mare de pasare sare piper   Mod de preparare: Se 
toacă usturoiul…Read more »
Pizza cu spanac si rosii cherry
25 April 2012
O
 reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, 
ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si 
piper. Ingrediente:  pentru blat: 300 g faina 20 g drojdie de bere 2 
linguri ulei 200 ml lapte 1 praf de sare pentru topping: 300 g spanac 
rosii cherry 100…Read more »
Pancakes
25 April 2012
O
 reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare.
 Ingrediente: 115 gr făină 3 ouă mari 1 plic praf de copt 140 ml lapte 5
 linguri de zahăr un vârf de sare   Mod de preparare: Gălbenuşurile se 
mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin câte…Read more »
Pui katsu
25 April 2012
O
 reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi, 
pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon. Ingrediente: 4 
piepţi de pui, dezosaţi, fără pele 1  ou mare, bătut 8 linguri fulgi de 
porumb, zdrobţi 2  căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2 linguri pastă de curry
 1  lingură sos…Read more »
Punci Ciderlup Nr. 1
25 April 2012
O
 reteta de Punci Ciderlup Nr 1 din: suc de mere, curacao, maraschino, 
lamaie, fructe proaspete si sifon. Ingrediente: 1 l suc de mere 8 cl 
Curacao portocale 8 cl Maraschino 2 felii de lamaie fructe proaspete 
sifon   Mod de preparare: Punem 6-8 cuburi de gheata intr-un bol si 
turnam sucul rece de mere.…Read more »
Salata cu hering afumat
25 April 2012
O
 reteta de salata cu hering afumat din: fileuri de hering, patrunjel, 
suc de lamaie, otet balsamic, praf de mustar, ulei extravirgin de 
masline si sare. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 cartofi mari 
200 g varză 2  linguri de pătrunjel tocat 3  linguri de suc de lămâie 1 
lingură de oţet balsamic 2…Read more »
Cannelloni cu spanac si sos de rosii
25 April 2012
Un
 pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac,
 branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa, 
usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper. 
Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 kg spanac 200 g branza ricotta 3 
linguri cascaval ras 200 ml sos de rosii 2 linguri ulei…Read more »
Ficat cu bacon şi sos de ceapă
25 April 2012
O
 reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie 
sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup. 
Ingrediente: 4 felii de bacon sau costita afumata 2 linguri de faina, 
asezonata 1 varf de cutit de salvie uscata (optional) 6 felii ficat de 
vita sau de porc (aproximativ…Read more »
Iepure cu ceapa si gnocchi
25 April 2012
O
 reteta de iepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa, 
boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere 
neagra, sare si gnocchi. Ingrediente: 1 iepure curatat 100 g bacon 1 
lingura ulei 4 cepe 10 boabe de piper 6 cuisoare 6 foi de dafin 4 fire 
de cimbru 4…Ciorba de oase de porc cu tarhon
25 April 2012
O
 reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, 
ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g.
 oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 
g. orez 10 ml. otet sare tarhon   Mod de preparare: Se spala…Read more »
Omleta cu ciuperci si spanac
25 April 2012
O
 reteta de omleta cu ciuperci si spanac din: oua, spanac, ciuperci, 
smantana, ceapa rosie, ceapa verde, unt, ulei de masline, sare si piper.
 Ingrediente: 6 oua 200 g spanac 4 ciuperci 4 linguri smantana 1 ceapa 
rosie 2-3 codite de ceapa verde 20 g unt 1 lingura ulei de masline sare 
piper   Mod…Read more »
Reteta zilei: Paella
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui,
 usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, 
sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi 
mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper  
 Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii,…Read more »
Somon la grătar cu sote de legume
25 April 2012
O
 reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, 
broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper. 
Ingrediente: 4 medalioane somon 4 lămâi 1 ceapă albă pentru soteul de 
legume: 600 g broccoli 2 dovlecei 1 cutie mică porumb 50 g unt 2-3 ardei
 sare grunjoasă piper   Mod…Read more »
Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)
25 April 2012
O
 reteta video despre cum se prepara inele de ardei iute murat, preparat 
deosebit de gustos si sanatos, rapid si absolut delicios. Ingrediente: 
10 large jalapeno peppers, sliced 3 tbsp sugar (I like these kind of 
sweet, so use less or no sugar if you don’t) 3/4 cup white distilled 
vinegar 3/4 cup water 1…Read more »
Spaghete cu lamaie, ton si broccoli
25 April 2012
O
 reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli, 
salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. 
Ingrediente: 350 g de spaghete 250 g de broccoli, taiat in buchetele 2 
salote, tocate fin 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate
 2 linguri de capere, scurse…Read more »
Tartă cu ceapă roşie
25 April 2012
O
 reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de 
provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de 
vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe rosii 
mari 3 linguri ulei 2 linguri ierburi de Provence 4-5 linguri otet de 
vin rosu sare 1 lingura zahar…Read more »
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi
25 April 2012
O
 reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel, 
usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare. 
Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui 
este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este 
opărit, se recomandă să fie lăsat între…Read more »
Galuste cu bacon si spanac
25 April 2012
O
 reteta de galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua, 
faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
 spanac proaspat 150 g bacon 4 cartofi 2 oua 4 linguri faina 2 linguri 
unt rozmarin cimbru nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Speli 
spanacul sub jet de apă…Read more »
Punci Litchi
25 April 2012
O
 reteta simpla de Punci Litchi din: litchi, vin bordeaux, sherry cream, 
rom, vin alb sec si apa minerala. Ingrediente: 4 cutii de litchi 10 cl 
vin Bordeaux 8 cl Sherry Cream 6 cl rom (40% Vol.) 1 l vin alb sec 3 
sticle de apa minerala carbogazoasa   Mod de preparare: Scoatem sucul 
din…Read more »
Supa rece de tomate si busuioc
25 April 2012
O
 reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, 
suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si 
piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de 
usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1
 cana de…Read more »
Macrou cu paste şi spanac
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de macrou cu: paste, spanac, ardei gras, lamaie, 
patrunjel, usturoi, suc de rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper. 
Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou 400 g paste 200 g spanac doi ardei 
graşi o lămâie o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi 200 ml suc de 
roşii o lingură cu pastă…Read more »
Dovlecei cu chifteluţe de peşte
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de dovlecei cu: file de peste, cartofi, ceapa, faina,
 oua, portocala, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi dovlecei 
750 g fileuri de peşte un cartof 2 cepe mici 100 g făină două ouă o 
portocală sare piper ulei de floarea-soarelui oregano Mod de preparare: 
Fileuri de peşte se spală, se curăţă de…Read more »
Salată cu bulete de cartofi
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de salata cu: cartofi, branza telemea, oua, faina, 
salata verde, ardei capia, fenicu, rosii cherry galbene, otet de mere, 
ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g 
brânză telemea două ouă 250 g făină o salată verde doi ardei capia un 
fenicul 250 g roşii cherry galbene 75 ml…Read more »
Tartă cu musli şi căpşune
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar tos, fulgi de ovaz, praf de
 copt, unt, oua, iaurt, capsuni, apa, amidon, sare, sos de ciocolata. 
Ingrediente: 180 g făină 160 g zahăr tos 185 g fulgi de ovăz o linguriţă
 cu praf de copt 175 g unt două ouă 175 ml iaurt 300 g căpşune…Read more »
Ruladă de curcan cu orez
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde,
 boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept de 
curcan mai mare 4 căţei de usturoi o legătură ceapă verde o linguriţă cu
 boia dulce 150 g orez sălbatic un borcan gem de zmeură sare piper ulei 
de floarea-soarelui Mod…Read more »
Cafea cu coniac
25 April 2012
O
 reteta de cafea cu coniac din: smantana, lichior, coniac, cafea si sos 
caramel. Ingrediente: 160 grame smantana 30 ml lichior 20 ml coniac 
cafea sos caramel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca smantana cu 
un mixer pana se formeaza o frisca. Imparte lichiorul si coniacul in 
doua pahare inalte. Umple apoi trei sferturi…Read more »
Ciorbă de peşte cu legume
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, 
pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, 
ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de 
macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 
200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii o…Read more »
Fidea cu pui şi caise
25 April 2012
O
 reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa 
rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare, 
piper, ulei, morcov, porumb, marar. Ingrediente: 200 g fidea de orez 500
 g caise două piepturi de pui o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu
 miere 100 g…Read more »
Retete usoare de salate
24 April 2012
Retete
 usoare de salate: Salată cu de toate   O reteta de salata cu de toate 
din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, 
pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 
salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă 
tari 4 ouă fierte sucul…Read more »
Chiftele de porc cu sos hoisin
24 April 2012
O
 reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos
 de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, 
sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa 
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 
linguri de…Read more »
Smoothie cu mar si castravete
24 April 2012
O
 reteta de smoothie cu mar si castravete din: castravete, mar, miere si 
scortisoara. Ingrediente: 10 felii groase de castravete 1 mar 1 
lingurita miere 1 praf de scortisoara (optional)   Mod de preparare: 
Pune feliile de castravete in blender, apoi curata marul si taie-l in 
sferturi. Adauga bucatile de mar peste cele de castravete…Read more »
Friptură de porc înăbuşită cu cidru
24 April 2012
O
 reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de 
porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru
 si supa de pui. Ingrediente: 1 bucăţică de unt 2 antricoate de porc 4 
felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi 2 morcovi, tăiaţi rondele
 2 cartofi, tăiaţi cuburi ½…Read more »
Salată cu de toate
24 April 2012
O
 reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, 
suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei 
iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi
 dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul de la 1 lămâie 1 
ţelină 1 borcănel de…Read more »
File de peşte la cuptor cu smântână
24 April 2012
O
 reteta de file de peste la cuptor cu smantana din: ciuperci, unt, file 
de peste, ulei, sare, piper, smantana, cascaval, usturoi, boia si praf 
de ardei iute. Ingrediente: 150 g ciuperci 1 lingura unt 800 g file de 
peste ulei pentru prăjit sare piper 200 ml smântână 150 g cascaval ras 2
 căţei usturoi…Read more »
Supă cu găluşte si ridichi
24 April 2012
O
 reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, 
piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de 
masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina 
integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata 
(patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru supa:…Read more »
Macrou la tigaie cu salsa de portocale
24 April 2012
O
 reteta de macrou la tigaie cu salsa de portocale din: fileuri de 
macrou, boia afumata, portocale, salota, masline, patrunjel, ulei de 
masline, cartofi noi si fasole verde. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 
(aproximativ 75 g fiecare) 1/2 lingurita de boia afumata sau pudra de 
chilli 2 portocale, segmentate 1 salota mare, tocata foare fin…Read more »
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci
24 April 2012
O
 reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci, 
zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri, 
suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie. Ingrediente: pentru 
crema: 70 g nuci 135 g zahar 1 lingurita unt 170 ml lapte 1 plic praf de
 budinca de vanilie (25…Read more »
Supa Ribollita
24 April 2012
Bucătăria
 toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente. 
Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece. 
Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt 
câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de 
casă mai tare. Fierbeţi fasolea în apă. Zeama rezultată formează baza 
lichidă a…Read more »
Terina cu urda
24 April 2012
O
 reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, 
lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry. 
Ingrediente: 500 g spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de 
leurda verde) 2 linguri ulei de masline 200 ml lapte dulce 300 g urda 
300 g telemea…Read more »
Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate
24 April 2012
O
 reteta de salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate din: 
unt, zahar, nuci, otet balsamic, ulei de masline, andive, rucola, 
struguri si gorgonzola. Ingrediente: 1 cub de unt 2 linguri de zahar 50 g
 nuci pecan sau nuci 1 lingura de otet balsamic 2 linguri ulei de 
masline 2 andive 100 g de…Read more »
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi
24 April 2012
O
 reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de 
masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat 
pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta. Ingrediente: 2 
lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 carnati grosi 1 
ceapa, feliata 2 morcovi, tocati fin 2 tulipini de telina…Read more »
Ciorba cu ciuperci si legume
24 April 2012
O
 reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, 
morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, 
frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec
 de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se 
obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci…Reteta zilei: Cartofi copti
24 April 2012
O
 reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de 
masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline       Mod de 
preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de 
aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt 
si se…
Read more »
Read more »
Punci cu mere
24 April 2012
O
 reteta de punci cu mere din: suc de mere, scortisoara, cuisoare, mere, 
vin de rachiu, miere, sampanie roze, capsuni si menta. Ingrediente: 2 l 
suc de mere 2 batoane de scortisoara (3 cm apriximativ) 2 cuisoare 2 
mere 1 pahar de vin de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de miere deschisa la
 culoare 1 sticla…Read more »
Frittata cu pesto şi brânză de capră
24 April 2012
O
 reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi, 
oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc. 
Ingrediente: 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii 
subtiri 1 catel de usturoi, tocat fin 8 oua, batute usor 1 lingura ulei 
de masline 100 g rulou de…Read more »
Placinta cu spanac si branza telemea
24 April 2012
O
 reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte,
 drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, 
cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper.
 Ingrediente: 200 g faina 1 lingura ulei 150 ml lapte 10 g drojdie 
uscata 1 praf sare pentru umplutura: spanac 1 legatura…Read more »
Salau de Nil cu legume
24 April 2012
O
 reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, 
morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, 
patrunjel, busuioc si frunze de oregano. Ingrediente: 4 fileuri de salau
 de Nil fara piele sucul de la o lamaie 600 g legume tinere (morcovi, 
fasole verde) 3 linguri…Read more »
File de porc cu ceapă verde caramelizată
24 April 2012
O
 reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, 
ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet 
de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 
linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de
 ardei…Read more »
Chilli con carne rapid
24 April 2012
O
 reteta de chilli con carne din: pasta de ardei iute, carne slaba de 
vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe, 
coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente:  1 
lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2 
lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de vita…Read more »
Caprese îmbogăţită
24 April 2012
O
 reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua,
 untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei 
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 15 roşii 
cherry 4 ouă 150 g untişor 1 tulpină de telină 1 lingură de oţet de vin 
alb 1 lingură de tarhon tocat…Read more »
Paine de tara cu fulgi de ovaz
24 April 2012
O
 reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt, 
sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe. Ingrediente: 
225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat 0.5 lingurita 
praf de copt 0.5 lingurita sare 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura 
pentru ornat 30…Read more »
Tort cu ciocolata si zahar ars
24 April 2012
O
 reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina, 
albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca, 
zahar faina si ciocolata. Ingrediente: blatul: 400 g nuca de cocos 200 g
 faina 6 albusuri 150 g zahar praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 10 
linguri ulei crema: 400…Read more »
Ciabatta cu ceapă verde
24 April 2012
O
 reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie, 
ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel. Inrgediente: 
200 g faina de grau alba 200 g faina de grau neagra 2 lingurite sare 20 g
 drojdie 4 lingurite ulei de masline 200-250 ml apa calduta 1 ceapa 
verde 2 linguri…Read more »
Cafea cu ciocolata si anason
24 April 2012
O
 reteta de cafea cu ciocolata si anason din: cafea, zahar, sirop de 
ciocolata, extract de anason, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 8 
cani cafea proaspat preparata 1/3 cana zahar ¼ cana sirop de ciocolata ½
 lingurite extract de anason 4 bete scortisoara 1 ½ cuisoare intregi   
Mod de preparare: Pune intr-o oala cafeaua, zaharul,…Read more »
Ciorba de pepene
24 April 2012
O
 reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, 
patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 
farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura
 patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana
 sau iaurt   Mod de…Read more »
Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)
24 April 2012
O
 reteta video despre cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu 
chutney, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. 
Chutney este un ingredient al bucatariei indiene, mai exact un condiment
 picant. Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney Pofa 
buna!
Read more »
Read more »
Sos de ceapa
24 April 2012
O
 reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si
 sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1 
lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: 
Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca 
din nou, apoi asezoneaza cu…Read more »
Clătite cu omletă şi şuncă
24 April 2012
O
 reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte, 
faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras 
si sunca de praga. Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 2 ouă 200 ml 
apă minerală 300 ml lapte 300 g făină coaja de la o lămâie 50 ml ulei 
sare…Read more »
Punci cu fructe
24 April 2012
O
 reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto, 
vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie. Ingrediente: 4
 potocale 4 grepfruturi 4 linguri de zahar 10 cl Amaretto 1 l vin alb 
zeama unei jumatati de lamaie 0,75 cl vin spumant sec 1-2 fire de 
lamaita felii de portocale si…Read more »
Radicchio cu somon
24 April 2012
O
 reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon, 
crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline.
 Ingrediente: 3 radicchio roşii 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce 130 g 
somon, feliat 80 g crutoane gata făcute 10 fire de arpagic verde 1 
borcănel de iaurt natural sucul de la 1 lămâie…Read more »
Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac
24 April 2012
O
 reteta chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare, 
ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de
 usturoi, ghimbir, frunze de spanac. Ingrediente: 425 g faina speciala 
pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat 1 lingurita 
sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui Pentru chapatti cu ardei…Read more »
Bulete de peşte
24 April 2012
O
 reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii, 
paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette, 
faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt
 cremos. Ingrediente: pentru bulete: 350 g file de peşte oceanic 1 
linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte 2…Read more »
Chiftele la cuptor
23 April 2012
O
 reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde,
 usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. 
Ingrediente: 1,5 kg carne amestec tocata 1 legatura ceapa verde sau 1 
ceapa uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3
 felii paine 3 oua faina sare piper  …Read more »
Pizza Margherita foarte simpla
23 April 2012
O
 reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina, 
drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc. Ingrediente: 
ulei de măsline, pentru uns tava 200 g de făină simplă 1 pliculeţ de 
drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 125ml de apă călduţă 85 ml de 
passata 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată…Read more »
Supă din coadă de vită
23 April 2012
Coada
 de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă 
este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa
 din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii 
de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este 
puţin…Read more »
Paste cremoase cu sparanghel şi mazăre
23 April 2012
O
 reteta de pastecremoasa cu sparanghel si mazare din: fusilli, 
sparanghel, mazare, coaja si zeama de lamaie si crema de branza cu 
verdeturi. Ingrediente: 250g de fusilli sau pastele tale preferate 300 g
 tulpini de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tăiate bucăţi 
175 g de mazăre, decongelată coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie…Read more »
Sos pesto facut in casa
23 April 2012
Intr-un
 robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc 
(aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1
 căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în 
frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de 
ulei.…Read more »
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde
23 April 2012
O
 reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, 
sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet. Ingrediente:
 2 cepe verzi 1 lingură unt 10 felii şuncă sare piper 4 ouă 150 ml 
smântână 4 linguri caşcaval ras unt şi pesmet pentru formă   Mod de 
preparare: Se toacă ceapa…Read more »
Panzanella
23 April 2012
O
 reteta de panzanella din: paine uscata, rosii, ceapa rosii, ridichi, 
salata verde, busuioc, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, 
sare si piper. Ingrediente: 600 g pâine uscată de ţară 4 roşii coapte şi
 tari 3 cepe roşii dulci 6 ridichi 1 inimă de salată verde 1 legătură de
 busuioc 2 linguri de…Read more »
Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui
23 April 2012
O
 retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui: 
drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de 
floarea soarelui. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2 
lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 500 g faina 
integrala, plus pentru presarat 250 g faina alba simpla 2 lingurite 
sare…Read more »
Pui umplut cu cremă de branza si pesto
23 April 2012
O
 reteta de pui umplut cu crema ed branza si pesto din: piept de pui, 
crema de branza cu ceapa, pesto, pesmet, busuioc, ulei de masline, rosii
 cherry si seminte de pin. Ingrediente: 6 piepti de pui, fara piele, 
dezosati 120 g crema de branza cu ceapa 4 linguri pesto 150 g de pesmet 
1…Read more »
Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă
23 April 2012
Se
 încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se 
lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat 
cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smântână. Se adaugă 5 
linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă albuşurile,…Read more »
Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita
23 April 2012
O
 reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de 
masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de
 vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 
1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat 
în…
Read more »
Read more »
Tocanita picanta cu tofu
23 April 2012
O
 reteta de tocanita picanta cu tofu din: tofu, amestec de carne tocata, 
suc de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de masline si 
sare. Ingrediente: 200 g tofu 500 g amestec de carne tocată 200 ml suc 
de roşii 1 ceapă 1 ardei iute 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir 
ras…Read more »
Salata cu spanac, oua si masline
23 April 2012
O
 reteta de Salata cu spanac, oua si masline din: spanac, oua, ridichi, 
ardei gras, rucola, sare, lamaie si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 2 
ouă 1 legătură de ridichi 100 g măsline 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei 
gras roşu 50 g rucola sare pentru dressing: 1 lămâie 2 linguri cu ulei 
sare  …Pachetele cu salau si legume
23 April 2012
O
 reteta de pachetele cu salau si legume din: file de salau, mango, rosii
 cherry, ceapa rosie, sare grunjoasa, ulei de masline, busuioc verde, 
piper alb si menta. Ingrediente: 8 bucati file de salau un fruct de 
mango 2 ardei galbeni 8-10 rosii cherry 2 cepe rosii sare grunjoasa 2 
linguri ulei de masline busuioc…Read more »
Ruladă cu castane
23 April 2012
O
 reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina, 
amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane. Ingrediente: blat de 
pandişpan: 8 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 albuşuri 80 g făină 20 g amidon 
20 g cacao 4 linguri whisky în plus:  500 ml lapte 4 gălbenuşuri 100 g 
zahăr 40 g amidon…Read more »
Salata cu pui
23 April 2012
O
 reteta de salata cu pui din: salata verde, piept de pui, castravete, 
rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, masline, sare, piper, ulei de 
masline si otet. Ingrediente: 1/2 salata verde 300 g piept de pui 1 
castravete 100 g rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 100 g 
masline sare piper pentru dressing:…Read more »
Milkshake cu banane si ciocolata
23 April 2012
O
 reteta de milkshake cu banane si ciocolata din: lapte, topping de 
ciocolata, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: 2 cani de lapte 2 
linguri topping de ciocolata 1 lingurita esenta de vanilie 2 banane 
coapte   Mod de preparare: Pune laptele si toppingul de ciocolata 
intr-un blender, apoi mixeaza totul la viteza mica, pana…Read more »
Cum se prepara snitel de porc (video)
23 April 2012
O
 reteta video despre cum se prepara snitel de porc, un preparat foarte 
delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara snitel de porc
Read more »
Read more »
Nachos con pollo
23 April 2012
O
 reteta delicioasa de nachos cu: piept de pui, ardei gras rosu, ardei 
gras verde, ceapa verde, jalapenos, coriandru verde, chili uscat, coaja 
de lamaie, sos de smantana, sos de mustar, ulei de masline. Ingrediente:
 piept de pui dezosat ardei gras roşu şi verde ceapă verde jalapenos (un
 sortiment de ardei extrem de iute, folosit…Read more »
Paella de porc şi scoici
23 April 2012
O
 reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc,
 ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry 
supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline
 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de 
usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…Read more »
Orez cu friptură de porc
23 April 2012
O
 reteta delicioasa de orez salbatic cu: carne de porc, dovlecei, ardei 
gras, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, 
ulei, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi carne de porc doi dovlecei 200 g 
orez sălbatic doi ardei graşi două linguri cu pastă de tomate o lingură 
cu pastă de ardei dulce un…Read more »
Ruladă Tiramisu
23 April 2012
O
 reteta de rulada Tiramisu din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, 
zahar vanilat, branza de vaci, mascarpone, cacao, cafea solubila, zahar,
 frisca si praf de cacao. Ingrediente: blat:  4 ouă 1 praf sare 80 g 
zahăr 125  g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat în 
plus:  150 g brânză…Read more »
Salata de cartofi cu spanac
23 April 2012
O
 reteta de salata de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa rosie, 
usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, spanac, sare, piper si ulei de 
masline. Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa rosie 2 catei de 
usturoi 1 lingurita ghimbir ras 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita mustar 
250 g spanac proaspat sare piper 2 lingurite…Read more »
Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherry
23 April 2012
O
 reteta de somon marinat la gratar si salata cu rosii cherry din: somon,
 lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, salata verde, rucola, 
rosii chrry, castravete si ardei gras. Ingrediente: 1 medalion de somon 1
 lămâie 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 mână 
de salată verde 1 mână de salată…Read more »
Rulada cu zmeura si migdale
23 April 2012
O
 reteta de rulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon, 
praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar 
vanilat si migdale. Ingrediente: blat de pandişpan:  5 ouă 125 g zahăr 
100 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt cremă de brânză de 
vaci:  3…Read more »
Burritos
23 April 2012
O
 reteta delicioasa de burritos cu:piept de pui, ardei gras, ceapa, 
jalapenos, branza cheddar, teguila, chimion, chili, cascaval, coriandru 
verde. Ingrediente: piept de pui ardei gras ceapă jalapenos brânză 
cheddar tequila chimion chili caşcaval coriandru verde Mod de preparare:
 Pieptul de pui se căleşte împreună cu ceapa şi ardeiul gras (spălate, 
curăţate şi tocate) şi…Read more »
Aquacate molcajete
23 April 2012
O
 reteta delicioasa de avocado cu: ceapa, usturoi, rosii, zeama de 
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 buc. avocado 1 ceapă 2-3 catei 
usturoi 1 roşie zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se 
curăţă de coajă şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie 
fin. Se curăţă usturoiul şi…Read more »
Pui grecesc
23 April 2012
O
 reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de 
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr piept de pui o linguriţă 
rasă de ghimbir 6 căţei de usturoi zdrobiţi zeama de la o lămâie 3 
linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Pieptul de pui se lasă 
în…Read more »
Rulada cu branza de vaci si banane
23 April 2012
O
 reteta de rulada cu branza de vaci si banane din: oua, sare, zahar, 
aroma de vanilie, faina, branza de vaci, frisca, intaritor, banane, suc 
de lamaie, drajeuri de ciocolata si zahar ars. Ingrediente: 6 oua 1 praf
 sare 200 g zahar 4 linguri pudra de aroma de vanilie 150 g faina 500 g 
branza…Read more »
Sos de prune
23 April 2012
O
 reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa, 
fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 450 gr gem de 
prune 2 linguri otet 1 lingura zahar brun 1 lingura ceapa uscata, taiata
 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu 1 catel usturoi, tocat 1/2 
lingurita ghimbir macinat  …Read more »
Sangria
23 April 2012
O
 reteta simpla de sangria din: vin rosu, suc de portocala, pepene verde 
si portocale. Cand pregatim bauturi nationala a spaniolilor, sangria, sa
 lasam fantezia sa zboare. In loc de pepene verde puteti folosi si alte 
fructe, de exemplu caise sau piersici, sau lamaie si zeama de lamaie. 
Putem adauga si putin Cointreau, coniac, Maraschino…Read more »
Espeto mixto
23 April 2012
O
 reteta simpla si delicioasa de frigarui cu: carne de curcan, carne de 
vita, ceapa, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, 
porumb, ulei. Ingrediente: 100 g carne de curcan 100 g carne de vită 
ceapă ardei gras verde, roşu şi galben porumb ulei aromat Mod de 
preparare: Se taie carnea pentru frigărui,…Read more »
Xinxim da celia
23 April 2012
O
 reteta delicioasa de piept de pasare cu: ceapa, ardei gras, creveti, 
suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept
 de găină ceapă ardei gras roşu verde şi galben creveţi suc de roşii 
sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină 
se curăţă, se spală şi se trage…Read more »
Cinci Cocktailuri
23 April 2012
Va
 prezentam cinci coktailuri: Monte Carlo Imperial Cocktail O reteta 
simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme
 de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl
 Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama
 de lamaie se mixeaza bine cu…Read more »
Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar
22 April 2012
O
 reteta de salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de 
mustar din: salata, salata raddicchio, fetica, ardei grasi, anghinare, 
ceapa rosie, telina, otet de vin alb, mustar cu boabe, miere, ulei de 
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată creaţă 1 căpăţână mică de 
salată raddicchio 80 g fetică 150 g ardei graşi…Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si afine
22 April 2012
O
 reteta de tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza,
 oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine. 
Ingrediente: 100g biscuiti digestivi 60 g unt 500 g crema de branza 
proaspata 3 oua 10 linguri zahar 1 lingurita amidon de porumb 1/2 cana 
lapte gem de afine afine…Read more »
Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananas
22 April 2012
O
 reteta de salata in straturi cu ou, sunca si ananas din: salata 
eisberg, oua, emmentaler, boabe de porumb, boabe de mazare, salata de 
telina, ceapa verde, ardei gras, compot de ananas, maioneza, iaurt, sare
 si piper. Ingrediente: 1 căpăţână mică salată eisberg 3 ouă fierte tari
 50 g emmentaler ras 100 g boabe de…Read more »
Briose glasate cu bezea si lamaie
22 April 2012
O
 reteta de briose glasate cu bezea si lamaie din: zahar, suc de lamaie, 
oua, unt, baton de vanilie, oua, faina, coaja de lamaie confiata, 
glazura de lamaie, albusuri de ou, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 
glazura de lamaie: 175 g zahar nerafinat sucul de la 2 lamai 2 oua 110 g
 unt nesarat, taiat…Read more »
Cartofi umpluţi în coajă
22 April 2012
O
 reteta de cartofi umpluti in coaja din: cartofi, unt, galbenusuri, 
branza si kaizer. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 1 lingură unt 2 
gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 100 g kaiser   Mod de preparare: Se 
aleg cartofii netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se
 taie la capăt un…Read more »
Frigarui din tofu prajit
22 April 2012
O
 reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia
 si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine 
zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 
de ani. Ingrediente: 250 g tofu 100 g pesmet ulei pentru sos: 3 linguri 
cu…Read more »
Tort de ciocolată cu fructe
22 April 2012
O
 reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina, 
cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare, 
glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor. Ingrediente: blat de 
pandispan: 5 oua 125 g zahar 1 praf sare 125 g faina 3 linguri cacao 1/2
 lingurita praf de copt…Read more »
Salata cu ridichi
22 April 2012
O
 reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac,
 galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare. 
Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde 
150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu 
zeama de lamaie 1 lingurita cu mustar…Read more »
Supă de stridii
22 April 2012
Crude
 sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare 
delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de 
bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile 
sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un
 aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu 
carnea…Read more »
Punci cu vin rose si lichior de visine
22 April 2012
O
 reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere, 
portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara, 
vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1
 portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de 
zahar un betisor de scortisoara 2 sticle de…Read more »
Tort de ciocolata cu visine
22 April 2012
O
 reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua, 
zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina, 
oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan: 
30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1
 lingurita praf de copt in…Read more »
Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline
22 April 2012
O
 reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza 
de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere, 
masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de 
brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1 
legătură ruccola 1 căpăţână salată…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu