Retete de Paste:
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
18 November 2010
Papanasi de Bucovina
18 November 2010
Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti. Se prajesc pe ambele parti în…
Fileu de salau cu sos de vin
18 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit…
Muraturi asortate iraniene
18 November 2010
Ingrediente: un bidon de 5kg 2kg castraveti 1 varza potrivita 1 conopida 1kg morcovi 2 rosii potrivite 2-3 bucati de hrean un pumn de fasole verde 250g ardei iuti frunze si radacina de leustean 3kg vinete mici marar patrunjel 3 fire menta fire busuioc 1kg gogonele 4 bucati ardei gras 5 capatani de usturoi…
Cartofi umpluti cu ciuperci
18 November 2010
Tartă de nuci cu fructe
18 November 2010
Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o formă rotundă (cam 10 cm diametru) puneţi o folie alimentară si turnaţi compoziţia apoi presaţi bine cu degetele…
Înghetata cu urda
18 November 2010
Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur 125g zahar praf coaja rasa de lamâie si portocale Mod de preparare: Taiati fisticul, nucile si alunele…
Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper Mod de preparare: Se portioneaza carnea de gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În uleiul…
Supa de morcovi
18 November 2010
Tocanita de burta
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se arunca prima apa, se pune din nou la fiert (de preferat in oala…
Tocana de vitel cu paste
18 November 2010
Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion 150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g unt 1…
Coacaze în suc propriu cu miere
18 November 2010
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
18 November 2010
Salam de biscuiti
18 November 2010
Supa gulas
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1 leg. patrunjel sare Mod de preparare: Rasolul se pune la fiert in apa cu sare, se lasa sa fiarba, se spumeaza. Se adauga ceapa…
Compot de agrise
18 November 2010
Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la răcitor. Pofta buna!
Peltea de struguri cu gutui
18 November 2010
Supă de limbă şi conopidă
18 November 2010
Prajitura cu miere de albine
18 November 2010
Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pâna dimineata. A doua zi se împarte în…
Rasol cu sos unguresc
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa, spalat…
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
18 November 2010
Crema de vanilie
18 November 2010
Puns de portocale
18 November 2010
Salata de heringi cu legume
18 November 2010
Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb întregi, în coaja,…
Marmeladă de caise
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca să…
Supa de gulii cu usturoi
18 November 2010
Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când legumele s-au…
Tort raw de ciocolata si portocale
18 November 2010
Tort fara foc de mango
18 November 2010
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
18 November 2010
Tarta cu crema de unt de alune
18 November 2010
Snitel imperial
18 November 2010
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai…
Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
18 November 2010
Salată de varză roşie cu pastramă de pui
18 November 2010
Salata cu dovlecei
18 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte. Aceste legume se prajesc…
Pateu de broccoli
18 November 2010
Coltunasi bucovineni
18 November 2010
Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa…
Pulpa impanata de vitel
18 November 2010
Tortul Carnavalului de la Venetia
18 November 2010
Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6 linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g frisca 50g nuci verzi din dulceata Mod de preparare:…
Salata Boeuf
18 November 2010
Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati carnea de pielite, apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in coaja,…
Supa dietetica de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…
Souvlaki
18 November 2010
Toba
18 November 2010
Gogosari in otet caramelizat
18 November 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet peste…
Clatite de cacao cu smantana si mango
18 November 2010
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2 cana…
Salata cu peste
18 November 2010
Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se acopera…
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
18 November 2010
Pui delicios
18 November 2010
Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare Mod de preparare: E o reteta inventata de mine. Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se caleste…
Retete de post: Caramele raw
18 November 2010
Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece semintele…
Ecler cu cafea
18 November 2010
Plăcintă de dovlecei cu cârnati
18 November 2010
Energizant
18 November 2010
Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura susan Mod de preparare: Prima data mixam stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2 min,depinde…
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
18 November 2010
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile.…
Cereale cu kiwi si caju
18 November 2010
Ingrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat. Mustul l-am…
Tort de inghetata cu caise
18 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati dupa…
Vinete murate in foi de vita
18 November 2010
Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se…
Pui Kiev
18 November 2010
Bomboane spiralate
18 November 2010
Ingrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele se rasnesc…
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe
17 November 2010
Marmeladă delicioasă de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîntăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie Mod de preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie…
Inghetata de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja portocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi amestecăm cu o lingură de metal pînă se topeşte.…
Babă
17 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom. Mod de preparare: Se amestecă…
Spuma de cafea
17 November 2010
Prăjitură de Strasburg
17 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o…
Inghetata de banane
17 November 2010
Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o lingurita…
Curcan cu gutui
17 November 2010
Curcan cu masline
17 November 2010
Pastrav in sos de vin rosu
17 November 2010
Supa de conopida
17 November 2010
Crema de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora) 1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin intens) sare un praf Vanilie Mod de preparare: Curmalele curatate de samburi si muiate cel putin…
Mini tarte cu pere si mere
17 November 2010
Bomboane din curmale
17 November 2010
Ingrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale maruntite si se taie bucati de aprox.…
Supa crema de ceapa
17 November 2010
Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana ce…
Parfeu de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm compoziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari…
Minciuni delicioase
17 November 2010
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se pun…
Pachete din piept de pui
17 November 2010
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…
Ciorba din Banat
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg. tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Carnea de porc se spala…
Escalop la cuptor
17 November 2010
Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper Mod de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare felie prin faina,…
Salata de spanac cu usturoi
17 November 2010
Musaca
17 November 2010
Ruladă cu frişcă
17 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao 350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se toarnă compoziţia într-o…
Inghetata de lamaie
17 November 2010
Dulceaţă de prune verzi
17 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva…
Tort de kiwi si capsuni
17 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau stafide miere dupa gust 1 lg vanilie Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7 capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la jumatate de lamaie ,apa de…
Inghetata napolitana
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de ciocolată Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi zahărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Turnăm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi…
Crema de banane cu lapte de canepa
17 November 2010
Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si punem desupra cremei, presaram si putina scortioara si…
Fursecuri cu seminte si ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale 1 ceasca apa filtrata…
Ciorba de ciuperci si orez
17 November 2010
Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe razatoarea…
Medalion de vitel cu sos de hrean
17 November 2010
Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru a…
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)
17 November 2010
Piept de porc cu ceapa pane
17 November 2010
Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie rondele.…
Placinta cu ceapa
17 November 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul, sarea.…
Ciorba de vita cu dovlecei umpluti
17 November 2010
Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert…
Piure de conopida
17 November 2010
Pasta Tahini
17 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…
Figaro
17 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicarbonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…
Pătrate cu cremă
17 November 2010
Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare. Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…
Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline
17 November 2010
Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se taie…
Bors taranesc
17 November 2010
Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Rasolul…
Salata de fasole cu sos de vin
17 November 2010
Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de legume sau…
Clatite de banane
17 November 2010
Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor) Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se imparte…
Pasta Pappardelle Marinara
17 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie Mod de preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate is…
Pui acrisor cu susan
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana seminte de susan Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget si…
Supa de fructe de mare
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml ulei 150g orez 1 lamâie sare Mod de preparare: Fructele de mare se decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate marunt, se…
Muschi de vita la gratar
17 November 2010
Paste din dovlecel crud cu sos de rosii
17 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe razatoarea mare. Rosile le puneti in…
Marinata de stavrid
17 November 2010
Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curata, i se inlatura capul,…
Budinca de cafea cu orez
17 November 2010
Pîine de Savoia
17 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare şi…
Piept de pui a limone
17 November 2010
Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage in ulei iar…
Retete de post:Bomboane de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide) Mod de preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30…
Retete de post: Sarmale crude II
17 November 2010
Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua…
Prăjitură cu griş
17 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă grişul, apoi albuşurile spumă. Se toarnă într-o tavă unsăşi se pune la copt.…
Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor
17 November 2010
Ingrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi Mod de preparare: Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos omogen.…
Retete de post:Bomboane din caise uscate
17 November 2010
Ingrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele de marimea…
Muschi de vita cu piper verde
17 November 2010
Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in uleiul…
Mazare cu sos alb
17 November 2010
Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper Mod de preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri de…
Şodou cu vin
16 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în acelaşi…
Prăjitură cu mere sferturi
16 November 2010
Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîntîna şi apoi treptat, în ploaie,…
Prăjitură cu prune
16 November 2010
Ingrediente: 2 linguri smîntînă 300 g făină 150 g unt sau margarină 400 g zahăr pudră 5gălbenuşuri 2 albuşuri 1 kg prune curăţate de sîmburi şi coajă 1 praf de scorţişoară pisată grăsime pentru formă Mod de preparare: Se curăţă 1 kg de prune de sîmburi şi pieliţe, se presară cu puţin zahăr şi…
Prăjiturăcu mere rase
16 November 2010
Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina, apoi…
Budincă de nuci
16 November 2010
Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de ciocolată zahăr pudră pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se adaugă…
Prăjitură cu amoniac
16 November 2010
Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compoziţia se albeşte. Se pune făina…
Prăjitură cu zmeură
16 November 2010
Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură grăsime pentru formă Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3 gălbenuşuri…
Reteta zilei: Paine Montignac
16 November 2010
O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu sarea.…
Conopidă cu şuncă afumată si branză
16 November 2010
Prăjitură delicioasă cu nuci
16 November 2010
Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja de…
Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)
16 November 2010
Roşii prăjite
16 November 2010
Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti…
Parfum de whisky
16 November 2010
Numeroase tipuri de whisky-uri scoţiene prezintă un parfum caracteristic de flori în care se distinge aroma de iarbă-neagră, planta rustică tipică acestei regiuni, deşi în limba florilor aceasta este simbolul singurătăţii. Acest arbust simplu acoperă întinderi vaste din Scoţia şi Speyside şi, în perioada înfloririi, pictează peisajul datorită culorilor lui delicate. Deşi în insulele britanice…
Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume
16 November 2010
Tocaniţă de oaie
16 November 2010
Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a…
Dovlecei umpluţi cu ficat de pui
16 November 2010
Chifteluţe de mălai cu branză
16 November 2010
Bigus
16 November 2010
Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau prea sărată, se spală în…
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
16 November 2010
Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1 ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2 legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi cimbrul, le amesteci cu uleiul şi…
Vinete cu roşii şi lactate la cuptor
16 November 2010
Budincă de clătite cu legume
16 November 2010
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
16 November 2010
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
16 November 2010
Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi baţi ouăle…
Friptură de viţel cu sos de branza
16 November 2010
Salată de roşii cu morcovi si mere
16 November 2010
Varză roşie cu ciuperci
16 November 2010
Inghetata de zahar ars
16 November 2010
Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu puţină apă şi îl lăsăm pînă…
Tocăniţă de ardei capia copţi
16 November 2010
Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi 2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, un morcov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi şi 2…
Ardei umpluţi cu cartofi si orez
16 November 2010
Ficaţei de pui cu legume
16 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3 roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii tăiaţi rondele şi morcovul ras şi…
Mancare de conopida cu lămaie
16 November 2010
Prăjitură cu nuci şi marmeladă
16 November 2010
Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se adaugă smîntîna,…
Pulpe la tavă cu muştar si miere
16 November 2010
Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ) condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în parte cu muştarul, boia…
Inghetata de capsuni
16 November 2010
Cartofi umpluţi cu creier de vită
16 November 2010
Ingheţată cu zmeură
16 November 2010
Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai la…
Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă
16 November 2010
Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă. Poftă bună!
Tort cu zmeură si ciocolată
16 November 2010
Sos de zmeura sau de fragi
16 November 2010
Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2 linguriţe făină de cartofi apă Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm sucul cu vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adăugăm zahărul şi făina de…
Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf
16 November 2010
Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin, în…
Ciorbă ardelenească de viţel
16 November 2010
Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea, adaugi…
Tocană de legume văratice cu pui
16 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bucăţele sau fâşii şi…
Piept de vitel cu mazare
15 November 2010
Mancarică de legume de vară cu măsline
15 November 2010
Şodou cu ciocolată
15 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia . Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd mereu, şi se pune din…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu