Retete de Paste:
Cum se prepara trifle tropicale cu rom (video)
3 April 2013
Triflele
 sunt un desert englezesc facut din blat pufos, fructe, crema si frisca 
la care se adauga rom sau whisky dupa varianta scotiana. Cand spunem 
trifle tropicale cu rom nu vorbim neaparat de gatit si mai mult de un 
mod rapid si gustos de asamblare a fructelor preferate cu cremele si 
blatul deja preparate, Va…Read more »
Ciuperci cu oua de prepelita
3 April 2013
Ciuperci
 cu oua de prepelita din: unt, ceapa rosie, vin alb, branza de capra, 
oua de prepelita, amestec de salata, telina, morcovi, rosii cherry, 
ulei, otet balsamic, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 50 g 
unt o ceapa rosie 50 ml vin alb 100 g…Read more »
Chec cu lămâi şi portocale
3 April 2013
Chec
 cu lămâi şi portocale din: unt, zahar, oua, portocala, dulceata de 
portocale, lamaie confiata, faina, zahar vanilinat, rom, sare, cuisoare,
 anason, praf de copt si sos de menta. Ingrediente: 175 g unt 175 g 
zahar 3 oua o portocala 80 g dulceata de portocale…Read more »
Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov
3 April 2013
Ciorba
 de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, 
usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6 
legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1 
lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean…Read more »
Tarta cu ciuperci si branza topita
3 April 2013
Tarta
 cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar, 
sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper. 
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 180 g unt moale un galbenus 50 ml
 lapte caldut 10 g zahar sare pentru umplutura: 250…Read more »
Prajitura cu alune
3 April 2013
Prajitura
 cu alune din: faina, zahar, alune, coaja de lamaie, oua, lapte, unt, 
zahar praf si sare. Ingrediente: 150 g faina 100 g zahar 250 g alune 1 
lingura coaja rasa de lamaie 2 oua 100 ml lapte 130 g unt 2 linguri 
zahar praf…Read more »
Chiftelute in sos de lamaie
3 April 2013
Chiftelute
 in sos de lamaie din: carne de vitel, tocata, miez de paine, parmezan, 
patrunjel verde, lamaie, oua, supa de legume, cin alb, faina, ulei, sare
 si piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel tocata 50 g miez de paine 
inmuiat in lapte 20 g…Read more »
Tort de spuma cu coacaze
3 April 2013
Tort
 de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte, 
branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior 
de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 140 g
 coacaze albe 140 g coacaze rosii 5 g gelatina…Read more »
Drob de miel cu oua si usturoi
3 April 2013
Drob
 de miel cu oua si usturoi din: oua, ulei de masline, piper, sare, 
patrunjel, ficat de miel, usturoi si marar. Ingrediente: 6  oua 2 
linguri ulei de masline 1 varf cutit piper 1 varf cutit sare 2 fire 
patrunjel 400 gr ficat de miel…Read more »
Tarte cu branza si ardei
3 April 2013
Tarte
 cu branza si ardei din: faina, unt, galbenus, apa rece, sare, ardei 
grasi, rosii in bulion, pasta de tomate, branza, ulei, muguri de pin, 
sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt un 
galbenus 50 ml apa rece sare pentru…Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles si legume
3 April 2013
Salata
 rece cu noodles si legume din: noodles, fasole de soia, ridichi, 
castravete, salata asortata, coriandru, seminte de susan, ulei de 
masline, sos de soia, otet de orez, zahar, ghimbir si pasta de chilli.  
 Ingrediente: 500g noodles 1 cana edamame (fasole de soia) 4…Read more »
Ciorba cu aripi de pui
3 April 2013
Ciorba
 cu aripi de pui din: aripi de pui, morcovi, telina, ceapa alb, ceapa 
rosie, ardei capia, dovlece, bors, fidea, pasta de tomate, rosii in suc,
 ulei, sare, piper, patrunjel, bagheta, smantana si iaurt. Ingrediente: 
600 g aripi de pui doi morcovi o telina mica…Read more »
Tort de zmeura si migdale
3 April 2013
Tort
 de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de 
copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina, 
frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale. Ingrediente: 75 g migdale 
dulci macinate 100 g unt 75 g zahar 2 oua…Read more »
Brânză la tigaie cu ardei şi ceapă
3 April 2013
Brânză
 la tigaie cu ardei şi ceapă din: ardei grasi, ceapa, ulei, rozmarin, 
cimbru, paine, usturoi, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 500 g 
ardei grasi 6 cepe 6 linguri ulei 1 fir rozmarin 1 fir cimbru 2 felii 
paine 1 catel de usturoi 200…Read more »
Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde
3 April 2013
Minitarte
 cu cascaval, salvie si ceapa verde din: faina, ou, unt, sare, oua, 
lapte, cascaval, ceapa verde, salvie, usturoi si boia dulce. 
Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina un ou 75 g unt un praf sare 
pentru umlutura: 2 oua 200 ml lapte 100 g…Read more »
Rulouri de pui cu varza de Bruxelles
3 April 2013
Rulouri
 de pui cu varza de Bruxelles din: piept de pui, patrunjel verde, 
busuioc, sunca de praga, oua, varza de bruxelles, morcov, vin alb, ulei,
 sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 1 legatura de patrunjel 
verde 2 crengte de busuioc 100 g…Read more »
Varza rosie cu sfecla rosie si condimente
3 April 2013
Varza
 rosie cu sfecla rosie si condimente din: zahar brun, varza rosie, 
ceapa, mere, sfecla, scortisoara, ananson, vin rosu, otet de vin rosu, 
supa de legume si unt. Ingrediente: 85g de zahăr brun 1,25kg de varză 
roşie, tăiată în sferturi, cu mijlocul scos şi apoi…Read more »
Ciorba de afumatura cu verdeturi
3 April 2013
Ciorba
 de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc 
afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g
 carne de porc afumata 1 kg oase de porc afumate 500 g macris sau 
leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici 50 g…Read more »
Crema de visine
3 April 2013
Crema
 de visine din: visine, caju, apa, miere sau sirop de agave, ulei de 
cocos extravirgin si fulgi de cocos. Ingrediente: 250 g visine 200 g 
caju crud 200 ml apa 3 linguri cu miere sau sirop de agave 4 linguri cu 
ulei de cocos…Read more »
Somon pane cu legume preparate
3 April 2013
Somon
 pane cu legume preparate din: fileuri de somon, pesmet, faina, oua, 
spanac verde, ceapa alba, usturoi, ardei capia, rodie, seminte de susan,
 seminte de in, portocale, salata verde, sare, piper, ulei si sos de 
ardei dulce. Ingrediente: 4 fileuri de somon 130 g pesmet…Read more »
Curry de sparanghel cu carne
3 April 2013
Curry
 de sparanghel cu carne din: carne tocata, ulei, susan, fulgi de cocos, 
oua, sare, chimen, boia, curry, sparanghel verde, ceapa verde, usturoi, 
unt, vin si supa. Ingrediente: 400 g carne tocata 2 linguri ulei 2 
linguri susan 2 linguri fulgi de cocos 2 oua…Read more »
Tort de fructe de pădure
3 April 2013
Tort
 de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt, 
faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra, 
frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 60 g zahar 70 g 
alune macinate 2 lingurite praf de copt 50 g faina…Read more »
Drob de miel cu ceapa si ciuperci
3 April 2013
Drob
 de miel cu ceapa si ciuperci din: oua, ceapa alba, sare, ciuperci, 
ceapa verde, piper, maruntaie de miel, usturoi verde, marar verde si 
prapur. Ingrediente: 9 oua 2 ceape albe 3 lingurita sare 300 gr ciuperci
 din conserva 1 legatura ceapa verde 1 lingurita…Read more »
Reteta zilei: Sos de pere cu portocale si piure de mango
3 April 2013
Sos
 de pere cu portocale si piure de mango din: portocale, para, fistic, 
scortisoara, coaja de portocala, lamaie si piure de mango.   
Ingrediente: 2 Portocale 1 para fistic scortisoara Coaja de portocala 1 
lamaie 1 lingura de piure de mango   Mod de preparare:…Read more »
Plăcintă cu praz
3 April 2013
Plăcintă
 cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea, 
praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, 
rosii si usturoi. Ingrediente: un pachet foi de placinta din comenrt 3 
oua o lingurita cu seminte de chimen 400 g branza…Read more »
Prajitura cu afine si migdale
3 April 2013
Prajitura
 cu afine si migdale din: afine, unt, migdale, zahar, frisca, unt, oua, 
faina, amidon, praf de copt si lapte batut. Ingrediente: 300 g afine 50 g
 unt 75 g migdale 50 g zahar 50 ml frisca aluat de chec: 200 g unt 200 
g…Read more »
Garnitura de morcovi
3 April 2013
Garnitura
 de morcovi din: morcovi, ulei de masline, sirop de artar si nuci pecan.
 Ingrediente: 1kg de morcovi, tăiaţi în sferturi 1 lingură ulei de 
măsline 4 linguri sirop de arţar 25g de nuci pecan, mărunţite   Mod de 
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220º…Read more »
Covrigei cu cacao
3 April 2013
Covrigei
 cu cacao din: cacao, oua, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 2 
linguri cacao 2 oua 18 linguri faina 150 g unt 3 linguri zahar un varf 
cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu zahărul şi ca- caoa, 
apoi puneţi untul şi…Read more »
Salata calda de caracatita
3 April 2013
Salata
 calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi,
 patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg 
caracatita proaspata 1 kg ardei gras rosu 300 g baby cartofi 200 g 
morcovi 200 g grame patrunjel proaspat 1 lamaie 2 cl ulei…Read more »
Drob de miel cu marar si oregano
3 April 2013
Drob
 de miel cu marar si oregano din: oua, ulei, sare, piper, organe de 
miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua si oregano. Ingrediente:  5
 oua 100 ml ulei 1 lingurita sare 2 gr piper 500 gr organe de miel 2 
legaturi ceapa verde 2…Read more »
Tort de piersici
3 April 2013
Tort
 de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de 
copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar 
vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic. 
Ingrediente: blat: 2 oua 90 g zahar 2 linguri suc de portocale…Read more »
Mancare de urzici cu usturoi
3 April 2013
Mancare
 de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, 
malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura 
usturoi verde (3-4 catei) 3-4 fire leustean 4 linguri malai 100 ml ulei 
sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi urzicile,…Read more »
Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel
3 April 2013
Bors
 de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare,
 ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama
 de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara, 
biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun, 
stiuca)…Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure
2 April 2013
Prajiturele
 cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar 
pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou.   Ingrediente: 4 
mere 300g mure 500ml cidru (sau apa) 1 lingurița scorțișoara 50g zahar 
pudra (pentru mere) 100g zahar pudra (pentru sos) 1 lingurita de suc de 
lamaie un varf de…Read more »
Carne la capac
2 April 2013
Carne
 la capac din: ardei gras, pulpa de ananas, ceapa verde, ardei iute, 
ulei, carne tocata, supa, ketchup, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 
ardei gras verde 1 ardei rgas rosu 250 g pulpa de ananas 1 legatura 
ceapa verde 1-2 ardei iuti 2 linguri ulei 250 g carne tocata mixta 125 
ml supa 6…Read more »
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
2 April 2013
Castraveţi
 umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata 
mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume, 
iaurt si menta. Ingrediente: 2 felii paine 2 castraveti 1 ceapa 250 g 
carne tocata mixta 2 lingurite mustar 1 ou sare piper 2 linguri ulei 1 
catel de usturoi 1 morcov…Read more »
Chiftelute cu paste şi praz
2 April 2013
Chiftelute
 cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare, 
piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval 
si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5
 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere
 100 g…Read more »
Tarte cu vanilie
2 April 2013
Tarte
 cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf
 de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si 
nectarine. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar 1 fiola esenta de 
vanilie 2 oua 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita praf de copt 3 linguri
 lapte crema:…Read more »
Copanele de prepelita cu rosii
2 April 2013
Copanele
 de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina, 
ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa, 
miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt. Ingrediente: 8 copanele 
de prepelita sare piper 50 g faina 1 ou 100 g pemset alb 100 ml ulei sos
 de rosii: 400…Read more »
Pui cu fasole şi migdale
2 April 2013
Pui
 cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi, 
ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale,
 patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra. 
Ingrediente: doua piepturi de pui 500 g fasole alba pastai doi morcovi o
 ceapa rosie doi catei de usturoi doua lamai 40…Read more »
Briose cu banane
2 April 2013
Briose
 cu banane din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, banane, miez de 
nuca, ou si unt topit. Ingrediente: 2 plicuri drojdie uscata 2 linguri 
zahar 400 g faina 1 praf sare 2 banane 50 g miez de nuca tocat 1 ou 50 g
 unt topit   Mod de preparare: Drojdia se amestecă în 5 linguri…Read more »
Homar cu ciuperci si smantana
2 April 2013
Homar
 cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar, 
cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata 
ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 
Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03 
ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02 
kg…Read more »
Chifteluţe rapide cu paste
2 April 2013
Chifteluţe
 rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle, 
ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si 
parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de
 rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2 
linguri de ulei de masline 1…Read more »
Salată cu broccoli si ton
2 April 2013
Salată
 cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu, 
ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei
 iute, sare, piper, cimbru, capere si masline. Ingrediente: 500 g 
broccoli 75 g migdale doua conserve de ton in ulei 350 g branza tofu 100
 ml ulei de masline 75…Read more »
Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi
2 April 2013
Friptura
 de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina 
afumata, untura de porc, apa si usturoi. Ingrediente: 1500 gr carne de 
miel 100 gr slanina afumata 4 linguri untura de porc 2 cani de apa 1 
capatana de usturoi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de miel din
 mai…Read more »
Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
2 April 2013
Dovleac
 copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, 
sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin.   Ingrediente: 1/2 dovleac,
 decojit, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 catei de usturoi, tocat 2 
linguri de salvie proaspata,…Read more »
Omleta cu morcovi
2 April 2013
Omleta
 cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua.
 Ingrediente: 250 g mazare 300 g morcovi sare piper 3 linguri unt 3 
linguri faina 250 ml lapte 4-5 oua   Mod de preparare: Morcovii se taie 
felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se…Read more »
Chiftelute de malai
2 April 2013
Chiftelute
 de malai din: malai, dovlecei, sare, piper, sucul de lamaie, rosii 
uscate, patrunjel, parmezan si un ou. Ingrediente: 70 g malai 400 g 
dovlecei sare piper sucul de la 1 lamaie 3 linguri ulei 10 g rosii 
uscate in ulei 2 linguri patrunjel tocat 30 g parmezan ras 1 ou   Mod de
 preparare:…Read more »
Ciuperci umplute la cuptor
2 April 2013
Ciuperci
 umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre, 
ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet. Ingrediente: 8 ciuperci 
cu palarii mari 150 g branza topita, rupta bucati 3 fire cimbru, 
maruntit 100 g masline negre, tocate 4 felii de ciabata 4 linguri ulei 
de masline 2 catei de usturoi – unul zdrobit…Read more »
Legume picante cu ridichi negre
2 April 2013
Legume
 picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute, 
ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in,
 seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si 
rodie. Ingrediente: doia ardei grasi doi ardei capia un ardei iute doua 
cepe un morcov 500 g spanac verde 200…Read more »
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
2 April 2013
Briose
 cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua, 
faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. 
Ingrediente: 80 g ciocolata 75 g unt moale 110 g zahar 4 oua 30 g faina 2
 lingurite praf de copt 3 linguri lapte 300 g alune macinate 200 g 
visine proaspete sau congelate…Read more »
Pui marinat la cuptor
2 April 2013
Pui
 marinat la cuptor din: pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, sos de soia,
 vin, ulei de masline, miere si ceapa verde. Ingrediente: 1 pui (circa 
1,4 kg) 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita ghimbir 3 linguri sos 
de soia 2 linguri vin 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere 2 cepe 
verzi…Read more »
Legume de vara inabusite
2 April 2013
Legume
 de vara inabusite din: ardei grasi, ceapa, dovlecei, vanata, rosii, 
ulei, usturoi, rozmarin, oregano, piper si otet aromat alb. Ingrediente:
 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 500 g ceapa 2 dovlecei 1 vanata
 500 g rosii 5 linguri ulei 1 catel de usturoi 2 lingurite rozmarin 2 
lingurite oregano piper 1 lingura…Read more »
Plăcintă cu gutui şi pere
2 April 2013
Plăcintă
 cu gutui şi pere din: aluat de foitaj, gutui, scortisoara, nucsoara, 
cuisoare, unt, zahar brun, miez de nuca, migdale, stafide, portocala, 
zahar pudra, sos de visine, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente: 
un aluat de foitaj 3 gutui 5 pere scortisoara 3 g nucsoara 3 c cuisoare 
75 g unt 150 g…Read more »
Tort inghetat de caise
2 April 2013
Tort
 inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar, 
suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise, 
caise si menta. Ingrediente: blat: 150 g piscoturi 150 g unt topit 
umplutura: 700 g caise 500 g iaurt cu vanilie 100 g zahar sucul si coaja
 de la 1 lamaie 400…Read more »
Tartă cu dovlecei si oregano
2 April 2013
Tartă
 cu dovlecei si oregano din: faina, sare, piper, coaja de lamaie, unt, 
iaurt, dovlecei, oua, smantana, parmezan, oregano si nucsoara. 
Ingrediente: 200 g faina sare piper 1 lingurita coaja rasa de lamaie 75 g
 unt moale 75 g iaurt 500 g dovlecei 2 oua 250 g smantana 30 g parmezan 
ras 2 linguri oregano…Read more »
Legume sote
2 April 2013
Legume
 sote din: cartofi, broccoli, sparanghel, sunca, sare, piper, patrunjel.
 Ingrediente: 1,2 kg cartofi 600 g amestec concelat de broccoli si 
sparanghel 400 g sunca sare piper 2 lingri patrunjel tocat   Mod de 
preparare: Se spală cartofii şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu
 sare tmp de cca. 25 min. Se încălzesc…Read more »
Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles
2 April 2013
Somon
 cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon, 
ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu 
si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file 
de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de 
cocos 1 punga de…Read more »
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
2 April 2013
Pui
 cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt, 
pui, usturoi si patrunjel. Inrgediente: 1 lingură cu vârf de muştar de 
Dijon 140g de unt, moale 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare 1 căpăţână 
de usturoi, ruptă în două 1 mână de pătrunjel tocat   Mod de preparare: 
Se încinge cuptorul…Read more »
Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor
2 April 2013
Pui
 cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de 
pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala
 si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi dulci, taiati sferturi 1 
lingurita boia dulce 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita 6
 linguri zacusca 3 linguri ulei de masline…Read more »
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
2 April 2013
Cartofi
 umpluti cu sunca si cascaval din: cartofi, sunca, cascaval, morcov, 
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g sunca 150 g cascaval un
 morcov sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se pun 
în cuptorul încins, cu tot cu coajă, circa 15 minute, după care se 
întorc pe cealaltă…Read more »
Trandafiri de ciocolata
2 April 2013
Trandafiri
 de ciocolata din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat, 
sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra 
si esenta de vanilie. Ingrediente: blat: 1 cana faina 1 cana zahar praf 
1/2 cana cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/4 
lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana…Read more »
Bilute din cartofi cu branza telemea
2 April 2013
Bilute
 din cartofi cu branza telemea din: cartofi, branza telemea, oua, faina,
 sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi 100 g branza telemea 2 
oua 4 linguri faina sare piper ulei   Mod de preparare: Se fierb 
cartofii în coajă, se curăţă şi se pasează ca pentru piure. Se amestecă
 cu ouăle, făina şi…Read more »
File de somon cu orez basmati
2 April 2013
File
 de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de
 somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale, 
patrunjel si menta. Ingrediente: 3 linguri pasta tandoori – optional 6 
linguri iaurt natural 4 fileuri de somon 300 g orez basmati 1/2 
castarvete, razuit zeama de la 1 lamaie, plus sferturi…Read more »
Bors de miel cu orez si legume
2 April 2013
Bors
 de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi, 
patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de
 miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura
 sare 1 lingura orez 1 kg bors 2  morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1  
legatura patrunjel…Read more »
Desert cu banane si caramel
2 April 2013
Desert
 cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt,
 amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet. Ingrediente: 2 
banane 150 g frisca 1 lingura zahar pudra sosul camarel: 4 linguri zahar
 4 linguri apa 1 lingura unt crema de vanilie: 2/3 cana zahar 1/4 cana 
amidon 1/2 lingurita sare 3…Cum se prepara supa de curry (video)
1 April 2013
Cautati
 o supa pe care doriti s-o serviti celor dragi? Incercati sa faceti 
copiii sa manance mai multe legume? Am inteles, supa de curry este ceea 
ce aveti nevoie. Incercati supa de curry, este nemaipomenita cu gustul 
ei usor picant datorita aromei de curry si atat de simplu de preparat 
incat chiar si copiii pot…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie
1 April 2013
Prajitura
 cu lamaie din: unt nesarat, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf 
de copt, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa si zahar pudra.   
Ingrediente: 100g unt nesarat 250g zahar pudra 3 oua 100ml lapte 250g 
faina 1 varf de cutit de sare 1 lingurita praf de copt coaja de la 3 
lamai…Read more »
Friptura de porc cu broccoli si smantana
1 April 2013
Friptura
 de porc cu broccoli si smantana din: broccoli, carne de porc, supa de 
ceapa si smantana. Ingrediente: 300 g broccoli 4 felii carne de porc 1 
plic supa de ceapa 400 ml smantana   Mod de preparare: Se încinge la 
200° C. Se spală carnea de porc, se şterge cu un prosop de hârtie…Read more »
Risotto
1 April 2013
Risotto
 din: zahar, sare, sparanghel, broccoli, supa de legume, piept de 
curcan, unt, ceapa verde si piper. Ingrediente: 1 praf zahar sare 250 g 
sparanghel 250 g broccoli 2 lingurite supa de legume 100 g piept de 
curcan 1 lingura unt 1 ceapa verde piper   Mod de preparare: Se dau în 
fiert 1250 ml’apă…Read more »
Chifteluţe de pui cu mere
1 April 2013
Chifteluţe
 de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de 
sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale,
 lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 450 g carne de pui
 o ceapa rosie 4 g ghimbir ras 20 g seminte de susan un ou doi morcovi 
200 g ciuperci…Read more »
Prajitura Mokka
1 April 2013
Prajitura
 Mokka  din: oua, zahar tos, ulei, apa minerala, esenta de rom, praf de 
copt, cacao, cafea macinata, alune de padure, glazura si boabe de cafea.
 Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 125 g zahar tos 125 ml ulei 125 ml apa
 mienrala 3 fiole esenta de rom 150 g faina 1/2 plic praf de copt…Read more »
Peşte pane cu legume
1 April 2013
Peşte
 pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute, 
usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper, 
cimbru, ardei capia si conopida. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii
 300 g ciuperci un ardei iute o capatana de usturoi 200 g pesmet o 
lingurita cu boia dulce 300 ml ulei…Read more »
Burgeri din carne de curcan
1 April 2013
Burgeri
 din carne de curcan din: varza rosie, ceapa verde, morcovi, piept de 
curcan, usturoi, maioneza dietetica, zeama de lamaie, patrunjel, pesmet,
 mustar cu boabe, tarhon, ardei iute, faina si ulei de masline. 
Ingrediente: 1/2 varza rosie, tocata marunt 4 fire ceapa verde, taiata 
felii 2 morcovi, razuiti 500 g piept de curcan, fara pielita,…Read more »
Tortilla cu verdeata
1 April 2013
Tortilla
 cu verdeata din: cartofi, mozzarella, ulei, sare, usturoi, frunze de 
spanac, oua, piper si rondele de ceapa verde. Ingrediente: 400 g cartofi
 200 g mozzarella 2 linguri ulei sare 1 catel de usturoi 100 g frunze de
 spanac 4 oua piper 1 lingura rondele de ceapa verde   Mod de preparare:
 Se curăţă cartofii,…Read more »
Legume cu sos de usturoi
1 April 2013
Legume
 cu sos de usturoi din: dovlecei, orez rosu, ardei capia, spanac, boia 
dulce, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, faina, sare, piper, 
fructe uscate si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei 150 g orez rosu
 trei ardei capia 400 g spanac verde o lingurita cu boia dulce 400 g 
ciuperci o ceapa 6 catei de usturoi…Read more »
Salata de fructe cu lichior de portocale
1 April 2013
Salata
 de fructe cu lichior de portocale din: mandarine, portocale, grapefruit
 roz, pepene galben, struguri albi, struguri negri, zahar pudra si 
lichior de portocale. Ingrediente: 1 conserva mandarine (315 ml) 4 
portocale 1 grapefruit roz 1 pepene galben 125 g struguri albi 125 g 
struguri negri 100 g zahar pudra 40 ml lichior de portocale…Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata
1 April 2013
Orez
 cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa, 
usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata,
 branza feta, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de
 masline 1 3/4 cesti de orez 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi tocat 1
 lingurita condimente grecesti 1 lingurita oregano uscat…Read more »
Muschi cu verdeata
1 April 2013
Muschi
 cu verdeata din: muschi de porc, usturoi, rondele de ceapa verde, 
busuioc, rozmarin, piper negru si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de 
porc fara os 2 catei de usturoi 2 linguri rondele de ceapa verde 1 
lingura patrunjel 1 lingura busuioc 1 lingurita rozmarin piper negru 2 
linguri ulei   Mod de preparare: Muşchiul…Read more »
Salata de pui cu orez si curry
1 April 2013
Salata
 de pui cu orez si curry din: orez, sare, pui fiert, ceapa, curry, otet,
 telina, ardei grasi, ulei, castravete murat, iaurt, maioneza, smantana 
si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 1 pui fiert (1,2 kg) 2 cepe mici 2
 linguri curry 2 linguri otet 1 fir telina 2 ardei grasi 1 lingura ulei 
1…Read more »
Cuscus cu carne de vită
1 April 2013
Cuscus
 cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa 
de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru, 
sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie. Ingrediente: un kg carne
 de vita 300 g cuscus 4 g scortisoara doua linguri cu miere 500 ml supa 
de pui 30 g pasta…Read more »
Placinta cu mac si gem de prune
1 April 2013
Placinta
 cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina, 
oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou
 pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin 
razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2 
oua…Read more »
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
1 April 2013
Tarta
 cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii 
cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper. 
Inrgediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua sare 500 g rosii cherry 400 g 
dovlecei 2 linguri pesmet 100 g cascaval ras 2 linguri verdeata asortata
 tocata 200 g smantana piper   Mod…Read more »
Suc de iasomie
1 April 2013
Intr-o
 cana mare pune 2 plicuri de ceai de iasomie si toarna deasupra apa 
clocotinda. Lasa la infuzat 5 minute, indeparteaza plicurile de ceai, 
adauga 2 linguri zahar tos si amesteca pentru a se dizolva. Lasa sa se 
raceasca si apoi da la rece. Combina apoi cu 450 ml suc proaspat de 
mere, zeama de…Read more »
Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
1 April 2013
Dovlecei
 umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel, 
sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie, 
sare, piper si cascaval. Ingrediente: 250 ml lapte 4 covrigi vechi 4 
dovlecei 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel 200 g sunca 3 fructe de 
ienupar 1 ceapa 1 ou 2 linguri…Read more »
Supa de dovlecei cu galuste
1 April 2013
Supa
 de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci, 
galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si 
nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina 
100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g
 dovlecei 1,2 l supa de legume…Read more »
Biscuiţi cu rodie şi portocale
1 April 2013
Biscuiţi
 cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte,
 bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie, 
scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos. 
Ingrediente: 125 g unt 250 g unt de arahide 250 g zahar brun doua oua 65
 ml lapte bicarbonat sare 5 g scortisoara…Read more »
Friptura de vita cu arahide si chilli
1 April 2013
Friptura
 de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei
 rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde, 
arahide si chilli. Ingrediente: 500 g vrabioara sau muschi de vita, 
taiat felii 1 ceapa rosie, taiata julien 2 buc ardei rosu, taiat felii 
subtiri 2 linguri ulei de…Read more »
Felii dulci cu lamaie
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de felii dulci cu:faina, zahar tos, drojdie, sare, 
lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar 
pudra, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 23/4 căni făină 1 /4 cană zahăr
 tos 2 1/4 linguriţe drojdie 1/2 linguriţă sare 1/2 cană lapte 4 linguri
 unt nesărat 1 1/2 linguriţă esenţă de…Read more »
Orez prajit cu cocos
1 April 2013
Orez
 prajit cu cocos din: seminte de cardamom, fulgi de nuca de cocos, orez 
basmati si frunze de menta. Ingrediente: 8 seminte de cardamom, zdrobite
 in mojar, coaja indepartata 75 g fulgi de nuca de cocos 300 g orez 
basmati, clatit in sita sub jet de apa rece 4-5 frunze de menta   Mod 
de…Read more »
Linte cu telina si usturoi
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin 
alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 leg. pătrunjel verde 600g 
linte roşie 4 linguri ulei 300g telină 4 linguri vin alb 5 căţei de 
usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în 
cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi…Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana
1 April 2013
Pui
 la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza 
cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de 
pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel.   Ingrediente: 1 piept de 
pui dezosat, taiat fasii (8 bucati) sare si piper dupa gust 1/2 ceasca 
branza Cheddar rasa Ingrediente…Read more »
Costita de porc cu sos dulce acrisor
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu, 
zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in 
bulion, pasta de tomate. Ingrediente: 50ml ulei 1,5kg piept de porc cu 
os 1 lingură cimbru uscat 2 cepe 250ml vin roşu sec 2 linguri zahăr brun
 1 leg. pătrunjel sare piper 2…Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez, 
nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru, 
sare, piper. Ingrediente: 1 varză acră 3 cepe 200g orez 300g miez de 
nucă pisat 1 morcov mare 500ml suc de roşii 200ml vin alb sec 150ml ulei
 4 mere rase 50g…Read more »
Fasole rosie cu legume
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de 
pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde, 
usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500g fasole 
roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 telină 1 sfeclă mai mică 2 
rădăcini de pătrunjel 1 fir de praz 1 leg. marar verde 2…Read more »
Pasta de masline cu nuci
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de 
masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre
 100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de 
lamaie condimente dupa gust   Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 –
 4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20…Read more »
Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
1 April 2013
Sufleu
 de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac, 
dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc, 
oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella. Ingrediente: 20 g 
ciuperci uscate 150 g spanac 300 g dovlecei sare 100 g rosii uscate in 
ulei 1 catel de usturoi 500 g ardei grasi…Read more »
Placinta cu branza de vaci si stafide
1 April 2013
Placinta
 cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar 
vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon, 
ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra. Ingrediente: 150 g fidea 
sare 4 oua 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilinat 200 g smantana 1 kg 
branza de vaci 100 g…Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
1 April 2013
O
 reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
 vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper. 
Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1 
ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc 
20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…Ciorbiţă de porc
1 April 2013
Ciorbiţă
 de porc din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, 
ceapa alba, ceapa verde, ardei capia, leustean, patrunjel, afumatura, 
cartofi, bors, pasta de tomate, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 
1/2 carne de porc 2 morcovi potrivit 1 pastarnac 1 patrunjel 1 telina 
mica 1 ceapa alba 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia…Read more »
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci
31 March 2013
O
 reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru 
uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper. 
Ingrediente: 12 felii de piept de porc fără os 4 cartofi dulci 1 
linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rasă maghiran uscat 1 linguriţă 
coriandru măcinat 50 ml ulei 1 linguriţă pudră de usturoi…Read more »
Reteta zilei: Turte cu fulgi de ovaz
31 March 2013
Turte
 cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, sirop de zahar, miere, unt 
nesarat, faina, zahar brun si sare.   Ingrediente: 250g fulgi de ovaz 
230g sirop de zahar 20g miere 250g unt nesarat moale 140g faina 175g 
zahar brun moale 5g de sare   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul 
la 170 °…Read more »
Supa de mere cu crutoane
31 March 2013
Supa
 de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi, 
slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt, 
smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi 
rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de 
usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…Read more »
Gratin Bolognese
31 March 2013
Gratin
 Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla 
bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella. 
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste
 1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu 
ardei 125 g mozzarella   Mod de preparare: Se curăţă…Read more »
Supa de pui cu legume si menta
31 March 2013
Supa
 de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov, 
ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc 
de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi
 250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…Read more »
Crema de branza picanta
31 March 2013
Crema
 de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta, 
masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper. 
Ingrediente: 5 g gelatina 1/2 castravete 1 catel de usturoi 150 g branza
 Ricotta 50 g masline verzi umplute cu ardei 1 lingurita ierburi de 
Provence sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie…Read more »
Bruschete cu salata
31 March 2013
Bruschete
 cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton,
 salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt, 
smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu 
verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde
 200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons…Read more »
Ton cu paste si sos de smantana
31 March 2013
Ton
 cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc 
de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati, 
supa de peste, smantana, mustar si hrean. Ingrediente: 4 fileuri de ton 2
 catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri 
ulei…Read more »
Supa din maruntaie de pui
31 March 2013
Supa
 din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt, 
faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si 
patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1
 ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1 
foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…Read more »
Paste cu rosii si sunca afumata de curcan
31 March 2013
Paste
 cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de 
curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere.
 Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de 
curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g
 taitei…Read more »
Turtă dulce cu smochine
31 March 2013
Turtă
 dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, 
faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de 
smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana 
faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai   Mod de preparare:
 Pui la fiert 1 cană…Read more »
Ceafa umpluta cu castraveti murati
31 March 2013
Ceafa
 umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati, 
cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou, 
concentrat de legume si nucsoara. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (sau 
bucata intreaga sau bucati mai mici) 300 g castraveti murati 100 g 
cascaval 100 g untura de porc 2 linguri pesmet 1…Read more »
Ciorba cu carne de pui a la grec
31 March 2013
Ciorba
 cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, 
telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez, 
concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 
mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel 
1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri…Read more »
Reteta zilei: Pui picant in stil corean
31 March 2013
Pui
 picant in stil corean din: pulpe de pui dezosate, orez coreean, varza, 
susan, ceapa, cartof dulce, ulei de canola, apa, seminte de susan, pasta
 de chilli, sos de soia, fulgi de chilli, usturoi, pudra de curry, pudra
 ghimbir, vin de orez, zahar, ulei de susan, piper si sirop de porumb. 
Ingrediente: 450g pulpe de…Read more »
Pateu din legume
31 March 2013
Pateu
 din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, 
pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper. 
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 
pastarnac 2 dovlecei 4 legaturi spanac 100 g unt 2 lingurite pesmet 1 
lingurita concentrat piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai…Read more »
Bostanei umpluti cu urda
31 March 2013
Bostanei
 umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie,
 scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei 
gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei 
250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de 
la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara…Read more »
Păstrăv cu salată de telină
31 March 2013
Păstrăv
 cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa, 
pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, 
castravete murat si gogonele. Ingrediente: 500 g telina doua mere 50 g 
miez de nuca doua lamai o ceapa alba 4 fileuri de pastrav cu piele 3 g 
nucsoara 4 catei de usturoi…Read more »
Dovleac cu linte şi spanac
31 March 2013
Dovleac
 cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac
 baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale, 
sare, piper, ulei de masline, ardei capia. Inrgediente: doi dovlecei 
pentru palcinta 100 g linte doua cepe doi catei de usturoi un morcov 300
 g spanac baby 4 g chimen 2 g scortisoara 200…Read more »
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
31 March 2013
Friptura
 de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea 
soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5
 buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru 
100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1 
varf…Read more »
Frigarui cu piept de curcan
31 March 2013
Frigarui
 cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, bacon, salvie, 
dovlecei, rosii, ulei, branza cu verdeata, smantana, usturoi, busuioc si
 patrunjel. Ingrediente: 4 piepti de curcan sare piper 12 felii bacon 1 
legatura salvie 250 g dovlecei 8 rosii 3 linguri ulei 10 g branza cu 
verdeata 50 g smantana 1 catel…Read more »
Foi cu mirodenii
31 March 2013
Foi
 cu mirodenii din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar, 
faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de 
caise. Ingrediente: 10 galbenusuri 2 albusuri 250 g unt 2 linguri lapte 
condensat 170 g zahar 100 g faina 2 lingurite mirodenii macinate 
(cuisoare, scortisoara, nucsoara) 1 lingurita esenta de vanilie 2 
linguri rom…Read more »
Barcute cu crema de castane
31 March 2013
Barcute
 cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina, 
ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara, 
lamaie, portocale si menta. Ingrediente: 200 g unt 3 g sare 85 g zahar 
pudra 375 g faina doua pliculete zahar vanilat un ou 400 g castane 325 g
 zahar tos 125…Read more »
Cartofi umpluţi cu carne de porc
31 March 2013
Cartofi
 umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa,
 praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana, 
castraveti, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi albi 
500 g carne de porc 75 g orez doua oua o ceapa un fir de praz un ardei 
gras 5 g…Read more »
Tarta Tiramisu
31 March 2013
Tarta
 Tiramisu din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana, 
lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea, 
smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao. Ingrediente: 1 1/2 cana 
faina 3/4 cana zahar 1/8 lingurita sare 7 linguri (150 -170 g) unt 
nesarat, la temperatura camerei 1 galbenus mare garnitura: 3/4 cana 
smantana…Read more »
Turtite de cartofi cu bacon
31 March 2013
Turtite
 de cartofi cu bacon din: cartofi, ou, faina, dulceata de merisoare, 
ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 1 ou 1 lingura faina 250
 g bacon taiat in felii subtiri 100 g dulceata de merisoare 4 linguri de
 ulei sare piper   Mod de preparare: Bateti bine ouăle, adăugaţi făina 
şi omogenizaţi bine,…Read more »
Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean
31 March 2013
Ciorba
 de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa, 
sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel, 
leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata 
telina 2 oua 1  ceapa 1 varf sare 2  ardei capia 1  cartof 1  morcov 1  
capatana miel 2-3 oase miel…Read more »
Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos
31 March 2013
Paine
 de nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de 
copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.   
Ingrediente: 2 oua 295 ml de lapte 5 ml esenta de vanilie 315 gr faina 
1/4 lingurița de sare 10 de grame praf de copt 1-2 lingurite de 
scortisoara…Read more »
Mix Grill cu muraturi
31 March 2013
O
 reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati
 afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa 
rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de 
struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g 
ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…Read more »
Retete gustoase: Piept de curcan umplut
31 March 2013
O
 reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov, 
faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare, 
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 leg. patrunjel 2 oua morcov mare
 2 linguri făină 200g pipote de pui 1 lingură pesmet 200g inimi de pui 
50mlulei 250g ficăţei de…Read more »
Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare
31 March 2013
Chifteluţe
 suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa, 
ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
 carne tocata (amestec vita, porc) 4 felii de franzela 5-6 linguri lapte
 1 ceapa 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromate un varf de lingurita 
nucsoara proaspat rasa sare piper…Read more »
Antricot de vitel in sos de rodii si vin
31 March 2013
O
 reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, 
castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, 
boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente: 
500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete 
de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară…Read more »
Somon cu capere
31 March 2013
O
 reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie, 
vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g file de somon
 proaspăt 200g capere murate 1 morcov mare 500g boabe de porumb, 
congelat sau conservat 1 leg. mărar 1 lămâie 200ml vin alb sec 500ml 
ulei de măsline 2 căţei de usturoi şare piper…Drob de miel cu verdeata
31 March 2013
Drob
 de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel, 
plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba, 
patrunjel si prapure de miel. Ingrediente: 10 buc. oua 5 catei de 
usturoi 1 buc. ficat de miel 1 pereche de rinichi 1 pereche de plamani 1
 buc. inima…Read more »
Pui picant cu ananas si cimbru
31 March 2013
Pui
 picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin 
alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept 
de pui 2 bucăţi ananas proaspăt 1-2 ardei iuţi 3-4 fire de cimbru verde 
200ml vin alb sec 1 lămâie 50ml ulei de măsline sare piper   Mod de 
preparare: Tăiaţi pieptul…Read more »
Reteta zilei: Briose cu vanilie si ciocolata
30 March 2013
Briose
 cu vanilie si ciocolata din: faina, zahar pudra, unt nesarat, oua, 
sare, praf de copt, pudra de cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra 
si smantana.   Ingrediente pentru aluat: 250g faina 250g zahar pudra 
250g unt nesarat 4 oua Un varf de cuțit de sare 1 lingurita de praf de 
copt 30g pudra de…Read more »
Salata de carnaciori cu cartofi
30 March 2013
Salata
 de carnaciori cu cartofi din: cartofi rosii, iutari, rosii, ceapa, 
ceapa ciorii, carne de curcan, ulei, otet aromat, sare si piper. 
Ingrediente: 750 g cartofi rosii 150 g iutari (la borcan) 200 g rosii 1 
ceapa 1/2 legatura ceapa ciorii 150 g carne de curcan 5 linguri ulei 4 
linguri otet aromat sare piper…Read more »
Supă de legume cu orez
30 March 2013
Supă
 de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi, 
orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de
 dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi 
morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez 
100 ml ulei un ardei iute doi…Read more »
Şalău cu mix de legume
30 March 2013
Şalău
 cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, 
ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei
 de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4
 trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru 
placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…Read more »
Salata de crevete
30 March 2013
Salata
 de crevete din: orez basmati, mango, kiwi, portocale, avocado, suc de 
lamaie, ardei iute, ketchup, ulei, suc de lamaie verde, sare, piper si 
crevete. Ingrediente: 200 g orez Basmati cu fierbere rapida 1 mango 2 
kiwi 4 portocale 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 1 ardei iute 50 g 
ketchup 4 linguri ulei…Read more »
Broccoli cu seminte de pin si struguri
30 March 2013
Broccoli
 cu seminte de pin si struguri din: broccoli, usturoi, seminte de pin, 
ulei de masline, apa, boabe de struguri, ardei gras, cuisoare, sare si 
piper. Ingrediente: 1,2 kg broccoli 4 catei de usturoi 25 g seminte de 
pin 1 lingura cu ulei de masline 15 cl de apa 2 linguri cu boabe de 
struguri…Read more »
Ciorba usoara de legume cu taitei
30 March 2013
Ciorba
 usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi, 
ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3
 rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri 
bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste)   Mod
 de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă…Read more »
Rulouri gustoase cu scortisoara
30 March 2013
Rulouri
 gustoase cu scortisoara din: faina, ulei, apa, otet, ciocolata neagra, 
scortisoara, nucsoara, seminte de dovleac, migdale, fistic, unt, sare si
 zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 75 ml ulei 125 ml apa 20 ml otet 
300 g ciocolata neagra doua lingurita cu scortisoara o lingurita cu 
nucsoara 100 g seminte de dovleac descojite 50…Read more »
Rinichi cu felii de mamaliga
30 March 2013
Rinichi
 cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin
 rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare, 
piper, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 4 rinichi de porc miere o 
lingura cu menta o lingura cu coriandru 500 ml vin rosu demisec o 
crenguta de cimbru doua frunze de dafin…Read more »
Drob de miel cu tarhon si ienibahar
30 March 2013
Drob
 de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline, 
patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina 
de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon. 
Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1
 varf sare 100 ml smantana…Read more »
Ciuperci umplute cu dovleac
30 March 2013
Ciuperci
 umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de 
dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt, 
nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si
 stafide. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon o ceapa rosie 300 g 
piure de dovleac usturoi 300 g branza cu mucegai 100…Read more »
Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume
30 March 2013
Piftie
 de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa,
 morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si 
hrean.   Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1 
morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2…Read more »
Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui
30 March 2013
Ciorba
 de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei, 
ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente: 
500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2 
morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust  
 Mod de preparare:…Read more »
Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute
30 March 2013
Curry
 de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi, 
ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos, 
sunca de curcan si menta. Ingrediente: 1 conopida (1,2 kg) 3 cepe 2 
catei de usturoi 20 g ghimbir 1 ardei iute 3 linguri ulei 2 linguri 
curry sare 150 ml…Read more »
Cum se prepara profiterol cu ciocolata (video)
30 March 2013
Cine
 nu iubeste sa manance profiterol umplut cu crema sau frisca si acoperit
 cu ciocolata? Cand o sa vedeti ce usor se prepara profiterolul cu 
ciocolata, o sa iubiti, de asemenea sa-l pregatiti fie ca-i vorba de-o 
ocazie speciala, fie doar pentru ca aveti pofta de ceva dulce. 
Ingrediente: 50 g unsalted butter 90 g…Read more »
Supa de conopida cu mere
30 March 2013
Supa
 de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte, 
supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 
conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte 
100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura 
patrunjel vede sare piper  …Read more »
Friptura de porc cu branza
30 March 2013
Friptura
 de porc cu branza din: papaya, suc de lamaie verde, sare, piper, boabe 
de fasole in sos tomat, coriandru, mozzarella, ardei iute, fileuri de 
porc, ulei si unt. Ingrediente: 2 papaya sucul de la 1/2 alamaie verde 
sare piper 1 conserva boabe de fasole in sos tomat (315 ml) 2 linguri 
coriandru tocat 200…Read more »
Ciorba de miel cu pastarnac si telina
30 March 2013
Ciorba
 de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne
 de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde,
 bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc. 
pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea 
inferioara a picioarelor, coada) 1…Read more »
Reteta zilei: Sos de paine
30 March 2013
Sos
 de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin, 
smantana, cuisoare si nucsoara.   Ingrediente: 130g paine veche 400ml 
lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de 
smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa   Mod de preparare: 
Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti…Read more »
Duo de ciocolată cu vanilie
30 March 2013
Duo
 de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca, 
zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie, 
cafea instant, menta, migdale si fistic. Ingrediente: 300 g coicolata 
neagra 300 g ciocolata alba 900 ml frisca 80 g zahar tos 4 linguri cu 
apa 8 albusuri doua pliculete zahar vanilinat un baton…Read more »
Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel
30 March 2013
Friptura
 de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, 
broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel,
 usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie. 
Ingrediente:  4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei 
de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…Read more »
Tofu cu curry, wasabi si legume
30 March 2013
Tofu
 cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa 
de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare 
verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta
 miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf 
de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…Read more »
Cartofi cu ceapa si peste
30 March 2013
Cartofi
 cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet, 
sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in 
ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri 
pesmet sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în 
felii foarte subţiri, în…Read more »
Pulpa de miel cu rosii cu cartofi
30 March 2013
Pulpa
 de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare, 
cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc, 
rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml 
ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc. 
morcov 1 legatura patrunjel 1…Read more »
Tartă cu castane
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, 
oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, 
frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare 
100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml 
smântână dulce două linguri cu zahăr…Read more »
Naut cu legume
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb 
baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de 
masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de 
usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un 
ardei iute mic 100 ml ulei…Read more »
Tort cu pişcoturi
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de 
copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare, 
sos de lamaie, sos de cirese.     Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g
 gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…Read more »
Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale
30 March 2013
Somon
 pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze 
de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. 
Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani
 de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi 
tocat 6 linguri de…Read more »
Piept de pui cu sos picant
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, 
ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, 
busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai 
mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un 
ardei capia o ceapă doi căţei…Read more »
Budincă cu anşoa şi capere
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de 
peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina, 
sare, piper, patrunjel, sos de usturoi.   Ingrediente: un kg de cartofi 
150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu 
fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…Read more »
Mămăligă cu ciuperci si crema de branza
30 March 2013
O
 reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, 
rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, 
piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei 
iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de 
mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu