Retete de Paste:
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel
7 December 2010
Crema-spuma din branza de vaci
7 December 2010
Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Spaghete cu broccoli
7 December 2010
Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se adauga ardeii…
Salata de telina cu cascaval si ciuperci
7 December 2010
Spaghete cu sos de sunca si verdeata
7 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt,…
Salata de orez cu ton si dovleac
7 December 2010
Branza de vaci cu lamaie si cafea
7 December 2010
Friptura de porc cu vinete si cartofi
7 December 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si…
Supa de pui cu lamaie
7 December 2010
Rulada cu ceapa
7 December 2010
Pui cu gogosari si rozmarin
7 December 2010
Turtite cu rozmarin si masline
7 December 2010
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un capac…
Cantuccini cu ciocolata
7 December 2010
Supă Kloesse
7 December 2010
Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumătate de supă de carne sau de oase (după preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea, piperul,…
Porumb cu alune şi caju
7 December 2010
Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin Mod de preparare: Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi sare,…
Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin
7 December 2010
Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de 5-10…
Salata cu branza si nuci
7 December 2010
Ingrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja…
Pizza din mamaliga
7 December 2010
Tarta de dovleac cu branza
7 December 2010
Salata calda de linte cu orez
7 December 2010
Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de preparare: …
Cocktail Rob Roy
7 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter Apărut în anii ’30, în Anglia, a fost…
Peste cu salata de fasole alba
7 December 2010
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250C.…
Salau cu sos tomat si busuioc
7 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala busuiocul,…
Scrumbie afumata cu sos verde
7 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii si…
Mancarica de verdeata cu orez
7 December 2010
Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste usor…
Supa de fasole boabe
7 December 2010
Cotlet de porc în crustă de ierburi
7 December 2010
Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau cinci…
Cocktail Chi-Chi
7 December 2010
Painisoare cu fructe uscate
7 December 2010
Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa rece,…
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry
7 December 2010
Brioşe cu glazură de ciocolată
7 December 2010
Scoici in sos negru
7 December 2010
Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două linguriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de chilii…
Supa de cartofi cu praz
7 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie, se…
Salata gurmanda cu piept de pui
7 December 2010
Supa de usturoi
7 December 2010
Somon în sos cu ghimbir
7 December 2010
Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi morcovi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se presară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi se…
Orez cu ananas si creveti decorticati
7 December 2010
Salata asiatica de legume cu macaroane
7 December 2010
Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper macinat,…
Cvas din lămâi
7 December 2010
Ciuperci cu usturoi si patrunjel
7 December 2010
Piept de pui cu castraveciori murati
7 December 2010
Pulpă de porc în crustă de miere
7 December 2010
Mâncare de gutui cu pui si sos
7 December 2010
Covrigei cu rahat si fructe confiate
7 December 2010
Pui marinat în muştar
7 December 2010
Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară condimentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se coc…
Rulou din pulpă de pui
7 December 2010
Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin) Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumătate de oră, după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de oră.…
Salată de cartofi cu midii
7 December 2010
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb
7 December 2010
Reţete de post: Supă-cremă de linte
7 December 2010
Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clocotească se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina…
Clatite picante umplute cu dovleac
7 December 2010
Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara,…
Placintele cu dovleac
7 December 2010
Cârnaţi din mistreţ
7 December 2010
Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet, apoi…
Cârnaţi de căprioară
7 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu cu…
Ciorbă de năut cu coriandru verde
7 December 2010
Ruladă cu ghebe şi caşcaval
7 December 2010
Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este nevoie, ciupercile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune pe ea…
Mamaliga cu carne de porc si legume
7 December 2010
Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune la…
Sote de miel cu curry si stafide
6 December 2010
Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o craticioara,…
Tocana de miel cu vinete
6 December 2010
Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala vinetele, se…
Salata mediteraneana cu vinete
6 December 2010
Ingrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde tocat…
Clatite cu morcovi si compot de mere
6 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in spalturi…
Clatite cu iaurt si icre Tarama
6 December 2010
Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi sa…
Rondele de dovleac
6 December 2010
Ratatouille cu dovleac
6 December 2010
Salata verde cu ansoa
6 December 2010
Ingrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.…
Cuiburi de castraveti cu unt de sardele
6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina…
Spaghete de castraveti gratinate
6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus in…
Tortilla cu dovleac
6 December 2010
Tzatziki cu chimen
6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa…
Cascaval pane
6 December 2010
Sarlota alba cu fructe de sezon
6 December 2010
Ingrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa…
Clafoutis cu piersici
6 December 2010
Ingrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).…
Supa galbena de ardei
6 December 2010
Ingrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100 g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de preparare:…
Galuste cu nectarine
6 December 2010
Ingrediente: 500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare: Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore…
Afine cu crusta
6 December 2010
Cocktail Pussy Foot
6 December 2010
Ardei umpluti
6 December 2010
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare: Se taie…
Pui umplut cu ghiveci
6 December 2010
Taietei cu pesto de ardei
6 December 2010
Vinete prajite cu frigarui de pui
6 December 2010
Retete de post: Vinete umplute
6 December 2010
Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza cozile,…
Mamaliga cu pui
6 December 2010
Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc
6 December 2010
Păstrăv cu fenicul şi roşii
6 December 2010
Tarta cu lapte de pasare
6 December 2010
Budinca de fructe cu sos de citrice
6 December 2010
Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala, 1/2…
Pui cu ravioli
6 December 2010
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de busuioc…
Cocktail Disaronno Driver
6 December 2010
Mamaliga cu ceapa caramelizata
6 December 2010
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la…
Prăjitură cu mango
6 December 2010
Chec cu ciocolata si fructe uscate
6 December 2010
Prajitura cu mere si migdale
6 December 2010
Mamaliga cu rosii si ciuperci
6 December 2010
Batoane de dovleac
6 December 2010
Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos Mod de preparare: Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele chimenul,…
Rulouri cu ton
6 December 2010
Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate) Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat si…
Macrou picant cu citrice
6 December 2010
Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele,…
Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza
6 December 2010
Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de apă.…
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin
6 December 2010
Cremă de ciocolată cu fructe
6 December 2010
Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată sare Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră topită,…
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
6 December 2010
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung),…
Inel de cuşcuş cu pui
6 December 2010
Rulouri de merluciu cu orez
6 December 2010
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două…
Salata de vinete cu coriandru
6 December 2010
Ingrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare…
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
6 December 2010
Crema de portocale
6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocala
6 December 2010
Friptură de vită marinată cu susan
6 December 2010
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri de mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc de…
Medalion din carne de cerb
6 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Cuiburi de macaroane cu somon
6 December 2010
Flanuri de dovlecei
6 December 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.…
Gulaş unguresc cu carne de vită
5 December 2010
Somon cu îngheţată de piper roz
5 December 2010
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Macaroane cu legume si sos de branza
5 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Tempura cu legume
5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghel
5 December 2010
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se adauga…
Tort de clatite cu carne de miel
5 December 2010
Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie…
Legume mexicane
5 December 2010
Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Friptura delicioasa din piept de pui
5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii…
Mincare de ciuperci cu telina
5 December 2010
Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. Pofta…
Sos picant de rosii cu masline
5 December 2010
Gulii cu carne de porc
5 December 2010
Sos tartar cu ciuperci
5 December 2010
Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se…
Salata de ciuperci
5 December 2010
Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Tarta cu branza si dovlecei
5 December 2010
O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Gerbeaud cu miere
5 December 2010
Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri…
File de salau cu ragout de creveti
5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010
Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii
5 December 2010
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Aperitiv cu rosii si ardei
5 December 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se…
Ciorba de salata verde cu zer acru
5 December 2010
Prăjitură cu ananas
5 December 2010
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas Mod de preparare:…
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
6 December 2010
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung),…
Inel de cuşcuş cu pui
6 December 2010
Rulouri de merluciu cu orez
6 December 2010
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două…
Salata de vinete cu coriandru
6 December 2010
Ingrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare…
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
6 December 2010
Crema de portocale
6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocala
6 December 2010
Friptură de vită marinată cu susan
6 December 2010
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri de mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc de…
Medalion din carne de cerb
6 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Cuiburi de macaroane cu somon
6 December 2010
Flanuri de dovlecei
6 December 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.…
Gulaş unguresc cu carne de vită
5 December 2010
Somon cu îngheţată de piper roz
5 December 2010
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Macaroane cu legume si sos de branza
5 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Tempura cu legume
5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghel
5 December 2010
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se adauga…
Tort de clatite cu carne de miel
5 December 2010
Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie…
Legume mexicane
5 December 2010
Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Friptura delicioasa din piept de pui
5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii…
Mincare de ciuperci cu telina
5 December 2010
Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. Pofta…
Sos picant de rosii cu masline
5 December 2010
Gulii cu carne de porc
5 December 2010
Sos tartar cu ciuperci
5 December 2010
Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se…
Salata de ciuperci
5 December 2010
Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Tarta cu branza si dovlecei
5 December 2010
O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Gerbeaud cu miere
5 December 2010
Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri…
File de salau cu ragout de creveti
5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010
Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii
5 December 2010
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Aperitiv cu rosii si ardei
5 December 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se…
Ciorba de salata verde cu zer acru
5 December 2010
Prăjitură cu ananas
5 December 2010
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas Mod de preparare:…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu