Retete de Paste:
Friptură marinată de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc felii,…
Spumă de ciocolată albă cu brânză
6 November 2010
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră) Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru de…
Şalău mic pane
6 November 2010
Ciuperci pe friganele
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr. Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul şi…
Friptură de gîscă la tavă
6 November 2010
Bomboane marocane
6 November 2010
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii o…
Ficat cu paste si smantană
6 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…
Praz cu carne de vacă
6 November 2010
Drob de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
6 November 2010
Salată de pui cu porumb si maioneză
6 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte puţin…
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi sare…
Punga vanătorului
6 November 2010
Chec la rece
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie spumă.…
Cornuri cu branză dulce si mac
6 November 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop Mod…
Budincă de macaroane cu afumătură
6 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le pui…
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
6 November 2010
Sufleu de paste si carne
6 November 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei…
Ciorbă de perişoare cu oase afumate
6 November 2010
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de tocat…
Pui umplut cu drob de orez
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1…
Ruladă de carne cu cabanos si ou
6 November 2010
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu 1 ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi carnea…
Supă de limbă de porc
6 November 2010
Scrob preparat ardeleneşte
5 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu furculiţa ca…
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
5 November 2010
Prăjitură de orez
5 November 2010
Mancare de varză murata cu ciolan
5 November 2010
Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
5 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din conservă 50 g unt verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu…
Ruladă cu costiţă afumată
5 November 2010
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi amesteci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu şi…
Friptură fragedă de porc
5 November 2010
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe plita…
Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii, iar…
Ciuperci la tavă
5 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază ciupercile într-o…
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
5 November 2010
Omletă cu şuncă
5 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură încinsă, întîi pe…
Obiceiurile băutului ceaiului în China
5 November 2010
China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai…
Prăjitură cu fructe de pădure
5 November 2010
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri cu vârf nucă măcinată ,coajă de lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă praf de…
Ciuperci ţărăneşti cu unt
5 November 2010
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să se…
Krapfen
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei pentru prăjit zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând…
Prăjitură cu sirop de portocale
5 November 2010
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat, cu mixerul,…
Ciuperci cu sos de lapte
5 November 2010
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată. Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte în…
Pui cu smantană si pesmet
5 November 2010
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o compoziţie ca pentru clătite în care adaugi usturoiul pisat,…
Pilaf de ciuperci
5 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se…
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
5 November 2010
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare: Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr. Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă…
Mîncare de ciuperci cu roşii
5 November 2010
Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa. Se…
Piure de spanac pentru ochiuri
5 November 2010
Mămăliguţă la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu trei…
Varză cu sangerete si caltaboş
5 November 2010
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul înainte, se zdrobesc când…
Crap cu maioneză
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază pe…
Prăjitură de morcovi cu fructe
5 November 2010
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smochine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii pe…
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
5 November 2010
Ţelină cu maioneză si crevunsti
5 November 2010
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune ţelina…
Perişoare din măruntaie cu sos alb
5 November 2010
Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
5 November 2010
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele. Apoi…
Pachetele de varză roşie cu carne
5 November 2010
Omletă cu mere
5 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat. Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
5 November 2010
Evoluţia ceaiului în China
5 November 2010
Există un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o băutură cotidiană sau chiar ca un articol…
Supă ţărănească de zgrebăn afumat
5 November 2010
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…
Turtiţe cu mere şi scorţişoară
5 November 2010
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul topit…
Praz cu carne de porc
5 November 2010
Grepfrut copt
5 November 2010
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la cuptorul…
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de 1,5…
Chifteluţe de varză
5 November 2010
Prăjitură cu lămâie
5 November 2010
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă…
Cartofi cu smantana
5 November 2010
Caşcaval facut in casă
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci şi…
Ciorbă de jumări
5 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la fiert…
Portocale creole
5 November 2010
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie, acoperă-le…
Scrob cu vinete
5 November 2010
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul şi…
Vinegretă II
5 November 2010
Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
5 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă pasta…
Pastă de jumări sau slănină
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci cu…
Crenvurşti de casă
5 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita deasă…
Prăjitură cu mere
5 November 2010
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu apa,…
Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt…
Musaca de varza in 7 straturi
5 November 2010
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afumată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie să…
Saleancă
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună caldă, cu…
Cartofi nemţeşti
5 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti făina, pui şi ceapa…
Pesmiciori
4 November 2010
Cartofi cu costiţă afumată la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii (şoriciul…
Carne de viţel cu sos vanatoresc
4 November 2010
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit şi…
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
4 November 2010
Carne de porc cu prune uscate
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o…
Tocană cu galuşte de ficat
4 November 2010
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu ceapa…
Limba de porc fiartă in lapte
4 November 2010
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la fiert…
Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano
4 November 2010
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se presara…
Borş de dovlecei umpluţi
4 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul, morcovul,…
Legume în sos de lapte
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se pun în…
Prăjitură cu caise
4 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt, dizolvat…
Pastă de slănină afumată si telemea
4 November 2010
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi…
Sos de anason
4 November 2010
Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune gălbenuşuri răscoapte, tocate mărunt.…
Prăjitură cu cireşe
4 November 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă compoziţia obţinută.…
Placinata cu ciuperci si mazare
4 November 2010
Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri ulei 50 g margarina Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2 linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos: 50ml ulei, 50 g faina sau amidon, 450 ml apa sau supa de legume. Mod de preparare: Se face un aluat din faina ,ulei…
Zamă de porc dreasă cu iaurt
4 November 2010
Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet 50 g orez sare Mod de preparare: Pui cele ale porcului la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi orezul. îndată ce au…
Cartofi cu brînză la cuptor
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100 g unt sau untură sare patrunjel Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie felii potrivit de subţiri. Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază…
Budincă de creier
4 November 2010
Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare. Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin sităşi se amestecă cu…
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
4 November 2010
Salată de icre din scrumbii sărate
4 November 2010
Creier fiert cu salata verde
4 November 2010
Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit sare piper salată verde Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină saer timp de 15-20 min. Se scurge apa, iar creierul…
Sos de ceapă
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1 linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2 pahare zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte în unt ceapa tăiată peştişori pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin şi se…
Pilaf cu carnaţi de casa
4 November 2010
Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi ceapa…
Fasole boabe cu maioneză
4 November 2010
Ingrediente: 400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă (gogoşari, castraveciori) Mod de preparare: Se alege fasole mare, se spală, se moaie de cu seară în apă călduţă. A doua zi se scurge de apăşi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat un clocot,…
Salam de casa
4 November 2010
Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc 4-5 căpăţâni de usturoi 220 g sare piper după gust intestine groase boia (iute sau dulce) după preferinţă Mod de preparare: Tai pulpa de vită fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până a…
Pateu de ficat cu mere
4 November 2010
Prăjitură cu banane şi lămâie
4 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare Ingrediente ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă de lămâie ,1 linguriţă…
Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe
4 November 2010
Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din borcan. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic. La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce apa…
Cornuleţe fragede cu untură si smantană
4 November 2010
Ingrediente: 400 g untură 400 g smântână 1 kg făină albă 1 pachet praf de copt 1 lămâie 1 linguriţă de sare rahat sau nucă Mod de preparare: Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei, adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie şi…
Carne de porc afumată cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1 foaie de dafin sare piper boabe 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece. Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă pentru…
Bulion cu pateuri de carne
4 November 2010
Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare Mod de preparare: Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu- mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi foaia de…
Salată de scrumbii sărate cu ceapă
4 November 2010
Sos de ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2 linguri zeamă de lămîie sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală, şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apă,…
Ciorbă rusească fără carne
4 November 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1 lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 linguriţă făină sare 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa…
Prăjitură aromată cu pere
4 November 2010
Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr 2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 linguri fulgi de migdale Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o tavă rotundă cu diametrul de…
Budincă de clătite cu brînză
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin cîte puţin, la fel ca la…
Plăcintă canadiană cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină 1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2 linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g nuci Mod de preparare: Ingredientele adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin, cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.…
Rulouri de şorici si carne tocată
4 November 2010
Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi mai întâi picioarele de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar ai…
Descoperirea ceaiului
4 November 2010
Nimeni nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat chinez Shen Nung. Shen Nung a domnit cu şaptesprezece generaţii înainte de 2700 Î.Hr., şi este părintele medicinei chinezeşti. Este renumit pentru cunoştinţele sale privitoare la proprietăţile medicinale ale ierburilor…
Paste cu cartofi
4 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii din apa si se pun la prajit peste compozitia cu ceapa, morcov…
Salată de praz
4 November 2010
Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Intr-un bol, se amestecă prazul tăiat rondele, mărarul tocat fin, avocado tăiat felii subţiri şi măslinele. Se condimentează cu ulei, suc de lămâie şi sare.…
Banane flambate
4 November 2010
Sos de lapte (Béchamel)
4 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare Mod de preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină neprăjită. Cu făină prăjită. Se prăjeşte uşor făina în unt, se stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să nu se…
Linguinne a la peperonata
4 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa,…
Prăjitură cu mere rase
4 November 2010
Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri de zahăr unt pesmet pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune făina puţin câte puţin, apoi se adaugă romul şi pesmetul. Se omogenizează bine şi…
Orez cu legume chinezesc
4 November 2010
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2 ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper ulei de masline sos soia Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.…
Salată de cartofi si scrumbie
4 November 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii şi se amestecă cu scrumbia curăţată de oase, desăratăşi tăiată felioare subţiri, cu măslinele, ceapa…
Prăjitură cu dovleac
4 November 2010
Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează. Se amestecă uleiul cu zahărul pudră şi făina, apoi se adaugă nucile, dovleacul, bicarbonatul stins cu zeamă de…
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
4 November 2010
Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa Mod de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun intr-un vas termorezistent se adauga 6 cani de apa,sare si delikat si se da…
Supă de tăiţei cu spinare de porc
4 November 2010
Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină 3-4 l apă 100 g tăieţei Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iei spuma ori de câte ori se formează. In…
Vinegretă I
4 November 2010
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov o mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească. Cartofii, morcovul şi sfecla…
Ciulama de miel
3 November 2010
Mancare cu carnaţi de casa
3 November 2010
Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2 linguri ulei Mod de preparare: Incingi uleiul într-o tigaie încapătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 10 minute la foc mic, pe fiecare parte, apoi îi scoţi. In acel…
Retete de post:Tocanita de ceapa
3 November 2010
Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate marunt, otetul, zaharul,…
Retete de post: Orez cu sos de masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin Mod…
Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama de…
Ciorbă de burtă cu gogoşari
3 November 2010
Ardei grasi cu sos de rosii
3 November 2010
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…
Pastă de carne si slănină afumată
3 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună cu…
Tort cu fructe si blat de nuci
3 November 2010
Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara samburi…
Tocana de masline
3 November 2010
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt si…
Ciuperci gatite taraneste
3 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…
Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…
Prăjitură cu rubarbăr
3 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
3 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de castraveciori,…
Retete de post:Chiftelute cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui condimentele…
Cartofi unguresti
3 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…
Coşuleţe cu frăguţe
3 November 2010
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă esenţa…
Cartofi cu ardei la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand ceapa…
Retete de post:Telina cu ciperci si masline
3 November 2010
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga ceapa,…
Ciperci cu fasose verde la cuptor
3 November 2010
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
3 November 2010
Retete de post:Dovlecei cu masline
3 November 2010
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…
Coşuleţe cu fructe
3 November 2010
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie şi…
Retete de post:Bomba de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma deosebita,…
Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca 1/2 din codite…
Orez chinezesc
3 November 2010
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…
Piaţa mondială a ceaiului
3 November 2010
Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…
Covrigei din castane
3 November 2010
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…
Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post
3 November 2010
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure si…
Salată de dovlecei
3 November 2010
Retete de post:Orez cu rosii la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra…
Pilaf cu soia şi ciuperci
3 November 2010
Portocale în aluat
3 November 2010
Tocanita de fasole boabe cu masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele. Se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu