Retete de Paste:
Macrou in sos tomat
18 February 2010
Stufat de miel cu mămăliguţă
18 February 2010
O reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet …
Sarmale de post invelite in frunze de podbal
18 February 2010
Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor, mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul sarmalelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se…
Rulou de sunca umplut cu ciuperci
18 February 2010
Cureţi 100 g ciuperci, le speli bine şi le scurgi. Le tai bucăţi pe care le căleşti în 2 linguriţe de ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie. Laşi la răcit şi adaugi câteva frunze de salată tocate. Compoziţia obţinută o întinzi peste 2-3 felii de şuncă slabă presată, le rulezi şi le…
Friptura de miel invelita
18 February 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi cu mujdei de…
Iudainiţă – Placinta cu dovleac turcesc
18 February 2010
Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. Ingrediente: 1/2 kg de dovleac 1/2 kg zahăr 1/2 l ulei 1/2 kg făină 1 linguriţă de sare ceaşcă apă călduţă Mod de preparare: Intr-un castron pui făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare şi cana cu…
Sarmalute de miel cu frunze de stevie
18 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă mare pătrunjel verde sare piper frunze proaspete de ştevie Mod de preparare: Alegi carnea macră şi o treci prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi orezul şi stingi cu 1/2 pahar apă. Laşi apoi să fiarbă încet…
Gulas cu galuste
17 February 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 lingură untură 4 cepe mijlocii 1/2 linguriţă boia 1 lingură bulion Găluştele: 1 lingură untură 1 ou 2 linguri făină 1 lingură apă sare Mod de preparare: Taie carnea în bucăţi potrivite şi prăjeşte-o în untură. Adaugi ceapa tăiată felii subţiri. Amesteci mereu, ca să nu se…
Supa de varza acra cu cabanos
17 February 2010
Ingrediente: 1 ardei roşu 20 g unt sau margarină 1 lingură de pastă de roşii 500 g varză acră tocată 500 ml zeamă de supă 200 g cabanos 1 lingură de praz boia dulce Mod de preparare: Cureţi ardeiul şi îl tai în bucăţele mici. Topeşti grăsimea într-o oală şi perpeleşti ardeiul în…
Foi cu crema de zahar ars
17 February 2010
Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie 15 ml rom 100 g zahăr Mod de preparare: Zahărul îl caramelizezi…
Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon
17 February 2010
Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin, cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de măsline, aşezi pulpa în tavă şi o coci la foc nu prea iute. Din când…
Pasca umpluta cu cacao
17 February 2010
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte Mod de preparare: Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi foaia de aluat.…
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa (video)
17 February 2010
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa
Prajitura cu branza de vaci
17 February 2010
Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2 linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu 200-300 g zahăr pudră…
Cotlet de miel umplut
17 February 2010
Pulpa de miel in aluat
17 February 2010
Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70 g untură sau ulei piper sare Mod de preparare: Faci aluatul de pâine din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 g drojdie, 1 linguriţă sare. Drojdia o înmoi în apă călduţă, adaugi sarea şi făina şi frămânţi…
Salata de papadie
17 February 2010
Frunzele proaspete de păpădie le speli bine şi le amesteci cu ulei, zeamă de lămâie şi puţină sare. Dacă sunt puţin trecute, adică mai bătrâne, poţi fierbe păpădia precum spanacul, în apă cu sare, o strecori şi o prepari la fel: în puţin ulei şi zeamă de lămâie sau oţet de mere. Pofta…
Colac impletit
17 February 2010
Carne de miel cu oua
17 February 2010
Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci cu piper, sare şi…
Rulada de carne cu conopida poloneza
17 February 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă sau viţel 2 felii de franzelă 1 ou 2 linguri ulei 100 g unt 500 g conopidă 2 linguri pesmet Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu feliile de franzelă înmuiate în apă şi stoarse, adaugi oul şi amesteci bine,…
Ciorba de carne cu orez si iaurt
17 February 2010
Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 morcovi 1/2 lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 ml apă rece. Adaugi apoi mazărea…
Paine cu lapte
17 February 2010
Ingrediente: 1 kg făină albă 600 ml lapte 25 g drojdie 50 g unt sau margarină 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Topeşti drojdia cu 1 linguriţă de zahăr (se freacă până devine lichidă). Adaugi laptele călduţ, sarea şi făina. Frămânţi bine, apoi adaugi untul topit, îl încorporezi şi laşi la dospit la…
Salata greceasca cu telemea de oaie
17 February 2010
Ingrediente: 400 g telemea de oaie 2 ardei iuţi 200 g maioneză 50 g măsline pătrunjel verde Mod de preparare: Dai telemeaua pe răzătoarea mare. Separat prăjeşti ardeii iuţi tocaţi mărunt şi-i laşi să se răcească. într-un castronaş amesteci telemeaua rasă cu ardeii iuţi (scurşi de ulei) şi cu maioneza. Ornezi cu măsline…
Saleuri gustoase
17 February 2010
Faci un aluat din 300 ml smântână, 200 g margarină, 200 g caşcaval ras, sare, un praf de copt şi 500 g făină, pe care-l frămânţi şi-l laşi o jumătate de oră la rece. Intinzi o foaie de 0,5 cm şi o tai cu o ruletă. Fiecare fâşie o rulezi pe coada unei linguri…
Dieta
17 February 2010
Frigarui de miel cu garnitura de mazare
16 February 2010
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa (video)
16 February 2010
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa
Drob de miel
16 February 2010
Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2 legături pătrunjel 1 lingură untură Mod de preparare: Inăbuşi ceapa tăiată mărunt într-o lingură de untură, adaugi ficatul trecut prin maşina de tocat, ouăle bătute, chiflele înmuiate în lapte, sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt. Cureţi prapurul şi-l…
Pasca umpluta cu branza de vaci
16 February 2010
Macrou cu sos de rosii
16 February 2010
Macrou cu vin alb
16 February 2010
Ingrediente: 3 bucăţi macrou (fără cap şi tăiaţi în două) 10 linguri ulei pastă de tomate un ardei gras tăiat solzişori condimente piper negru pisat foi de dafin un pahar cu vin alb câteva legume pentru ornament: ceapă, ardei, morcov tăiat rondele Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai mare punem peştele la fiert…
Tocanita din miel
16 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un capac şi laşi să se…
Supa pascala
16 February 2010
Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt 3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le laşi…
Drob de miel in alut
16 February 2010
Lapte de nuca
16 February 2010
Ingrediente: 8 linguri de nucă măcinată 2 căni de apă fierbinte 1 lingură de miere 1/4 linguriţă de sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile măcinate torni apa fierbinte, amesteci, strecori şi adaugi restul ingredientelor. Te ajuţi cu mixerul, ca să obţii un amestec omogen şi cremos. Pofta buna!
Paste cu ciuperci
16 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 50 g ciuperci o ceapă suc de roşii sau bulion condimente (cimbru, piper) Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile şi ceapa şi le căleşti în puţin ulei, după care adaugi sucul de roşii sau bulionul diluat cu puţină apă şi laşi compoziţia ia fiert până se îngroaşă. Adaugi condimentele…
Salata mozaic cu paste
16 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 30 măsline verzi 1- 2 morcovi cruzi raşi o ţelină mică, un măr 2-3 roşii sos vinegretă pătrunjel mărar Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai bucăţele, le amesteci cu pastele fierte şi scurse, cu morcovii raşi, mărul ras şi ţelina rasă. Stropeşti cu sosul vinegretă…
Drob de miel cu alune
15 February 2010
Impletituri
15 February 2010
Ingrediente: 500 g făină 100 g zahăr 30 g drojdie 200 ml lapte 1 zahăr vanilat 100 g unt (margarină) 2 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1 ou zahăr pudră mac Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr şi adaugi făina. Pui apoi oul, zahărul, sarea, vanilia, coaja rasă…
Pasca necoapta
15 February 2010
Ingrediente: 2 pahare brânză de vaci proaspătă 2 pahare zahăr pudră 2 zahăr vanilat 1/2 pachet unt, 1 pahar smântână 2 gălbenuşuri 1 cană nuci prăjite şi trecute prin maşină stafide coajă de portocală sau lămâie zaharisite Mod de preparare: Freci untul până devine cremos, adaugi gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza pasată bine, nucile,…
Biscuiti
15 February 2010
Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, se inchide pentru totdeauna
15 February 2010
La doar cateva zile dupa ce a anuntat ca va inchide restaurantul exclusivist El Bulli pentru doi ani, chef Ferran Adria a decis ca va inchide restaurantul pentru totdeauna. In afara ca pierdea bani, celebrul restaurant era sub presiunea clientilor in asemenea masura incat "in acel loc salbatic era imposibil sa continui", a declarat…
Branza cu patrunjel si chimen
15 February 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă pătrunjel o linguriţă de chimen (opţional) sare după gust puţină margarină Mod de preparare: Brânza de vaci se frământă bine cu sare, apoi se freacă cu margarina, folosind o lingură de lemn, până devine ca o pastă. Se pot pune opţional 2-3 linguri de smântână. Apoi…
Macrou la cuptor
15 February 2010
Pilaf de urzici
15 February 2010
Ingrediente: 1 ceapă mare 1 kg urzici un pumn de orez ulei sare piper o lingură de bulion Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală foarte bine. Se pun la fiert în apă sărată şi clocotită, lăsându-le să fiarbă 5 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se…
Prajitura cu mere si nuci
15 February 2010
Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pahar ulei 3 pahare făină 1 linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată Mod de preparare: Amesteci bine ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o dai la cuptor. Când…
Placinta rapida cu dovleac
15 February 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 dovleac turcesc 1 ceaşcă ulei zahăr (după gust) 250 g nucă pisată stafide Mod de preparare: Rade dovleacul, după ce l-ai curăţat de coajă. Când se încinge uleiul, adaugă dovleacul, zahărul, nucile şi stafidele. Ţine totul pe foc până devine ca o cremă. In tava tapetată…
Gogosi cu nuca macinata
15 February 2010
Ingrediente: 800 g făină 400 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 40 g nucă măcinată puţin ulei sare 1 litru apă Mod de preparare: Pune la fiert 1 itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi…
Cozonac cu nuci, stafide si cacao
15 February 2010
Varza calita
15 February 2010
Gogosi pripite
15 February 2010
Paste cu sos picant
15 February 2010
Ingrediente: 250 g paste 270 g rosii 1-2 căţei de usturoi o ceapă mare un ardei iute un vârf de cuţit de boia ulei de măsline 225 g sos de roşii pătrunjel ceapă verde Mod de preparare: Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în ulei de măsline împreună cu roşiile curăţate de…
Chec cu fructe confiate
14 February 2010
Ingrediente: 600 g faina 400 g zahar 100 g unt 1 pahar cu lapte 4 oua 100 g amigdale 100 g stafide 200 g fructe confiate 1 lingurita cu bicarbonat Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul cu zahărul. Adaugă apoi gălbenuşurile unul câte unul şi laptele, amestecând energic. Presară făina proaspăt cernută…
Chiftelute de zarvat cu ciuperci
14 February 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci din conserva sau proaspete (fierte) 1 morcov ras 3-4 linguri orez fiert 2 cepe calite 1 telina mica verdeata sare piper Mod de preparare: Ciupercile se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa, telina si morcovul (care se poate pune si ras), se adauga verdeata tocata fin, sare,…
Stavrid cu sos picant
14 February 2010
Mancare de ciuperci cu telina
14 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 telina mare 2 fire de praz 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper marar Mod de preparare: Prazul si ceapa taiate solzisori se calesc in uleiul in care s-a adaugat si 1/2 ceasca apa. Cand sunt pe jumatate calite se adauga telina taiata cubulete mici si inca…
Mancare de gogonele murate
14 February 2010
Gogonelele murate tăiate în patru (cât încape într-o farfurie adâncă) se spală foarte bine ca să se desăreze şi se fierb timp de o oră. După acest interval aruncaţi apa în care au fiert gogonelele şi lăsaţi-le să se scurgă, între timp pregătiţi un sos din: bulion, câţiva căţei de usturoi, condimente, puţin ulei,…
Deserturi: Prajitura cu mere
14 February 2010
O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: apa, ulei, zahar, bicarbonat, sare si mere. Ingrediente: 15 linguri de apă 15 linguri ulei 15 linguri de zahăr 1 linguriţă bicarbonat stinsă cu oţet un vârf de sare mere Mod de preparare: Amesteci şi adaugi făină cât cuprinde (aproximativ 1 Kg). Aluatul obţinut îl împărţi…
Chec cu nuci
14 February 2010
Ingrediente: 5 ceşti de făină 2 ceşti zahăr 1 ceaşcă ulei 3/4 ceaşcă nucă măcinată 2 ceşti suc de portocale 1 lingură scorţişoară 1 lingură coajă de portocală 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se bate zahărul cu uleiul şi se adaugă celelalte ingrediente pe rând. La…
Tort de post
14 February 2010
Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci arome Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3 foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă: 100 g…
Desert cu nuca
14 February 2010
Ingrediente: 1 cană de miere 1 cană nucă măcinată 1/4 cană de ulei 2 linguriţe vanilie sare 1 lingură zeamă de lămâie 1 cană făină de grâu 1 cană făină de ovăz (sau tot de grâu, dacă nu găseşti de ovăz) Mod de preparare: Se amestecă toate bine, iar compoziţia se pune cu…
Dieta simpla
13 February 2010
Chec aperitiv cu masline
13 February 2010
Prajitura de post
13 February 2010
Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2 plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu 19-20 linguri făină Mod de preparare: Jumătate din compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de compoziţie punem 2 linguri cacao şi…
Saramura de crap
13 February 2010
Pune sare într-o tavă, lasă să se încingă bine, apoi aşază peştele curăţat de solzi şi maţe, 2-3 cepe mari, 1 ardei gras, 1-2 ardei iuţi, 1-2 roşii (bulion). Dă la cuptor. Când acestea sunt gata, toacă ceapa, roşiile (bulionul), ardeii şi pune-le într-un vas cu apă cu sare, piper şi boia. După ce…
Ciorba de peste cu zeama de varza
13 February 2010
Clatite cu portocale
13 February 2010
Ciuperci scazute
13 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 50 ml ulei marar patrunjel zeama de lamaie 1 lingurita condimente Mod de preparare: Taie ciupercile feii mai mari si apoi le inabusi in ulei, adaugand condimente, marar, patrunjel. Amesteca bine, ca sa-si insuseasca aroma, ia de pe foc si acreste dupa gust si, facultativ, adauga 1-2 catei de…
Ciorba cu perisoare din nuci
13 February 2010
Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare bulion condimente Mod de preparare: Punem la fiert intr-o oala de 3-4 l morcovul patrunjelul, telina si cand acestea sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust…
Cornulete de post
13 February 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 1/2 cană sifon 1/2 plic parf de copt o linguriţă amoniu pentru prăjituri coajă de lămâie (sau de portocală) vanilie făină cât cuprinde apă minerală sau sifon Mod de preparare: Din toate cele de mai sus pregăteşti un aluat care nu trebuie să se lipească de mâini. Dacă pregătesc…
Gulas unguresc cu galuste din gris
13 February 2010
Bors rusesc de post
13 February 2010
Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras. Cand…
Chiftele de legume
13 February 2010
Ingrediente: 300 g legume diferite (morcovi, varză, conopidă, cartofi, ciuperci) unt 2 chifle mici 1 ou lapte 150 g făină apă sare pesmet piper negru Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se fierb. Apoi se înăbuşă puţin în unt, se amestecă cu chiflele înmuiate (în lapte), cu oul şi se condimentează. Cu…
Prajitura cu stafide si cacao
13 February 2010
Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbenuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei 3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai mari. Pentru cremă: 400…
File vienez
13 February 2010
Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de ulei. La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară şi boia şi amesteci…
Gaina cu smochine
13 February 2010
Rulada din aluat de drojdie si cacao
13 February 2010
Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de drdjdie uscată 1/2 pahar ulei Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la dospit 30 minute. După dospire, se…
Mancare din fasole uscata
13 February 2010
Ingrediente: 1 kg fasole uscată albă 2 morcovi mai mari 2 buc. păstârnac 5 cepe ma mari 2 linguri zahăr 1 lingură boia dulce de arde 1 cană ulei 6 foi dafin sare Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert în 3 l apă împreună cu morcovul şi păstârnacul tocat mărunt şi…
Placinta cu dovleac de post
13 February 2010
O reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei, zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca. Ingrediente pentru aluat: 1 pahar (200 ml) borş 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 50 g drojdie făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi Pentru umplutură: 2 kg dovleac (gata curăţat) 2 linguri ulei…
Gogosi cu gem
13 February 2010
Prajitura cu orez si nuca
12 February 2010
Tocanita de cartofi cu ciuperci
12 February 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 6 cartofi mari 2 lingurite condimente 2 cepe mari 1 lingurita piper verdeata bulion Mod de preparare: Toci marunt ceapa si o calesti in uleiul bine incins. Adaugi ciupercile, presari condimentele si piperul. Tai cartofii cubulete si ii pui la fiert peste ceapa si ciuperci. Cand au fiert cartofii,…
Chec marmorat
12 February 2010
Chiftelute de praz cu ciuperci si tarate
12 February 2010
Ingrediente: 200 g praz 250 g ciuperci (din conserva) 150 g margarina 1 lingura tarate 2 legaturi verdeata (patrunjel si marar) sare piper 1 ceapa 5-6 foi salata verde Mod de preparare: Taie prazul foarte fin, apoi da ciupercile si ceapa prin masina. Amesteca, adauga verdeata tocata marunt, condimentele si margarina frecata cu…
Ciorba de praz cu paste si hrean
12 February 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura hrean ras leustean uscat Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc 1-2 minute in ulei si apoi se sting cu apa fierbinte.…
Pui cu ananas
12 February 2010
Cocktail Bloody Mary
12 February 2010
O reteta simpla si delicioasa de Cocktail Bloody Mary din: sos worcester, vodca, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si tabasco Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoratiune – o rămurică de leuştean (facultativ) Se serveste înainte de mese Ingrediente: 2…
Cartofi cu masline
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingura pasta de rosii 150 g masline 1/2 pahar vin 1 legatura patrunjel piper si sare dupa gust Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi, se spala in apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se…
Snitele din soia
11 February 2010
Salata de cartofi cu sos de mustar
11 February 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 lingura otet 150 g ulei 3 linguri mustar 100 g masline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii si ii fierbi in coaja, dupa care ii cureti si ii tai felii. Tai julien si ceapa. Mustarul se dizolva cu ulei si otet. Ii torni peste cartofi…
Praz cu masline si mamaliga
11 February 2010
Ingrediente: 4 fire de praz 4 linguri pasta de tomate 250 g masline 4 cepe 2 linguri faina 200 g ulei 2 linguri marar 2 legaturi patrunjel sare si piper Mod de preparare: Tai ceapa si o inabusi in putin ulei. Cureti prazul, il speli si il tai in bucati. Il sarezi si…
Supa de telina cu ciuperci
11 February 2010
Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei Mod de preparare: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, dupa care pui 3 l apa si adaugi telina…
Chec cu lamaie
11 February 2010
Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare Mod de preparare: Rade lămâia şi stoarce-o bine. Separat, bate albuşurile spumă cu zahărul şi cu un praf de sare. Adaugă apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul treptat şi câteva picături de esenţă de lămâie. Adaugă…
Parjoale de legume
11 February 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3 cepe 3-4 cartofi 2-3 linguri margarina 100 g pesmet 100, g faina condimente marar Kotanyi piper Mod de preparare: Fierbi cateva minute morcovii, patrunjelul si ceapa; iei spuma, adaugi cartofii. Cand au fiert, lasi sa se racoreasca, sa se scurga si dai legumele prin masina de…
Cartofi la cuptor
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar bulion 1 pahar suc de rosii ulei usturoi condimente marar patrunjel Mod de preparare: Cartofii (de marimea unui ou) ii fierbi in coaja si ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti si ii tai in doua si ii asezi intr-o tava in care ai incins putin…
Budinca de varza cu cartofi
11 February 2010
Ingrediente: 1 kg varza acra 1 kg cartofi ulei pentru prajit cartofii 1 lingura marar 1 lingura patrunjel 1 pahar suc de rosii 2 cepe Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie rondele si se prajesc in ulei. Varza se taie fideluta. Ceapa se taie marunt, se caleste putin, se adauga sucul…
Cartofi gratinati cu branza
11 February 2010
Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat
11 February 2010
In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1 lingurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda. Pofta buna!
Banane cu branza de vaci
11 February 2010
Orez taranesc
11 February 2010
Ingrediente: 1 cana orez 1 morcov 1 pastamac 1 ceapa 1 telina mica 3 cartofii ulei sare condimente patrunjel marar bulion sau suc de rosii Mod de preparare: Pune orezul la inmuiat intr-un castron. Taie cubulete morcovul, ceapa, telina si pastarnacul. Inabusa legumele in ulei cu putina apa, iar cand sunt aproape fierte adauga…
Varza acra cu orez
11 February 2010
Ingrediente: 2 kg varza murata 400 g orez 200 g ceapa 200 ml ulei 80 g bulion 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Curata varza de foile de prisos, spal-o si toac-o fideluta. Separat, curata si taie ceapa solzisori si caleste-o intr-o cratita cu ulei incins. Apoi stinge cu bulion…
Salata de pui cu mango
11 February 2010
Ciorba de bureti
11 February 2010
Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in oala cu…
Ghiveci calugaresc
10 February 2010
Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 1 ceasca mazare 2 morcovi 1 mar 1 castravete murat 2 cesti suc de rosii 1 ceasca ulei 1 capatana usturoi sare foi de dafin marar patrunjel Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate rondele se calesc in ulei, stingand cu 1 litru de apa. Adauga si restul…
Pateu cu alut din cartofi si umplutura
10 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri de apa faina Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat. Umplutura: 2 mere acre mijlocii ulei pasta de…
Sarmale cu pasat si gulii
10 February 2010
Ingrediente: 250 g pasat 150 g gulii 1 ceapa 150 ml ulei 1 lingurita condimente sare piper bulion 1 varza murata Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei. Se adauga sare, piper si condimentul. Pasatul spalat se amesteca cu guliile date prin razatoarea mica. Se adauga peste ceapa, se amesteca.…
Rata cu portocale si vermut
10 February 2010
Fasole cu ciolan afumat
10 February 2010
Mancare de fasole verde
10 February 2010
Ingrediente: 1,250 kg fasole verde 40 ml ulei 100 g ceapa 500 g rosii (din bulion) 1/2 legatura verdeata Mod de preparare: Fasolea dezgheata sau din saramura se spala, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa si putina apa. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si…
Pasta de fasole
10 February 2010
Pui la fiert fasolea impreuna cu 2-3 cartofi si 2 morcovi mari. Dupa ce a fiert fasolea o lasi sa se raceasca si apoi o treci prin masina de tocat. Pasta obtinuta se freaca cu un pahar de ulei, 2-3 linguri de mustar, 1 lingura condimente si sare dupa gust. Se serveste pusa…
Morcovi sote
10 February 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 3 linguri ulei putina sare 2 lingurite zahar Mod de preparare: Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala din nou si se dau pe razatoare. Se pun cu apa calda sa fiarba. Cand sunt aproape gata se adauga ulei, zahar, sare si se fierb descoperit, armestecand din…
Orez cu chiftele din legume
9 February 2010
Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 1 cana orez 1 pahar de ulei 1 lingura condimente Mod de preparare: Cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa. Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a incins se…
Icre de fasole
9 February 2010
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g lamaie 200 ml ulei 3 g piper 100 g masline 10 g boia ardei 1 castravete murat sare Mod de preparare: Fasolea, spalata si pusa la inmuiat de cu seara, se fierbe schimbandu-se trei ape, pana cand bobul se sfarama intre degete. Se da prin sita…
Salata de varza rosie
9 February 2010
Telina umpluta cu orez
9 February 2010
Ingrediente: 6 teline mijlocii 1 ceapa tocata 1 felie de franzela 1 ceasca de orez 1 ceasca de ulei sare piper macinat 4 rosii decojite Mod de preparare: Curata telinele de coaja groasa, taie un capacel la fiecare si goleste-le de miez cu un cutit ascutit. Separat, alege si fierbe orezul, scurge-l si…
Telina cu masline
9 February 2010
Ingrediente: 1 kg telina 125 ml ulei 250 g ceapa 150 g masline 2 linguri pasta de rosii 1 lingura faina 1 lamaie sare si piper dupa gust 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Telina se spala, se curata, se taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu…
Mamaliga cu gem de prune
9 February 2010
Faci o mamaliga mai moale. Intr-un vas se pune pe fund putin ulei, apoi intinzi un strat de gem de prune, peste acesta un strat de mamaliga, iar ulei, gem, mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de gem. Pune vasul cateva minute la cuptor. Pofta buna!
Ciorba de soia cu zeama de varza
9 February 2010
Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean uscat piper 500 ml zeama de varza Mod de preparare: Fierbe soia in apa cu condimente timp de 1/2…
Cartofi cu orez
9 February 2010
Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 pahare orez 2 cepe 1 praz (facultativ) 1 ceasca ulei sare piper patrunjel marar suc de rosii se mai pot pune si morcovi, ardei Mod de preparare: Cartofii se taie mai mari ca pentru prajit, orezul se spala, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Intr-o tava se pun…
Felii de sfecla rosie cu usturoi
9 February 2010
Se fierb 3-4 sfecle rosii, se curata si se taie rondele. Se caleste o ceapa mai mare in mai mult ulei si se face un mujdei de usturoi tip maioneza (se freaca cu ulei si putina zeama de lamaie). Intr-o farfurie intinsa se alterneaza felii de sfecla pudrate cu sare, cepa calita si usturoi.…
Mancare de morcov
9 February 2010
Icre de post
8 February 2010
Salata din sfecla cu portocale si banane
8 February 2010
Ingrediente: 1 sfecla taiata felii 1 banana taiata in rondele 1 portocala in felii subtiri 1 mar taiat in felii subtiri 3 linguri seminte decojite de floarea-soarelui 3 linguri miez de nuci taiate marunt 2 linguri ulei 2 linguri zeama de lamate 1 praf de piper mustar sare Mod de preparare: Se amesteca…
Orez cu bulion de rosii
8 February 2010
Ingrediente: 200 g orez 3 linguri ulei 2 cesti zeama de zarzavat 2 linguri bulion 1 lingura ceapa tocata 1 lingura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei incins se inabusa ceapa si orezul. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga zeama de zarzavat fierbinte si…
Tocanita de cartofi
8 February 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 cepe 1 ardei 1 morcov 1 legatura patrunjel 3-4 linguri ulei 2 linguri suc de rosii sau 3-4 rosii sare apa piper (facultativ) Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, ceapa se toaca si se pun toate intr-o cratita cu ulei, pe foc. Se adauga morcovul rondele, ardeiul tocat,…
Ceapa umpluta cu ciuperci
8 February 2010
Ingrediente: 12 cepe mijlocii 250 g ciuperci 4 linguri ulei 2 linguri faina 1 lingura bulion 1 lingurita faina 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi 1/4 lingurita rozmarin sau cimbru (dupa preferinta) marar patrunjel (frunze) Mod de preparare: Curata cepele de coaja, pune-le intregi, cu putina sare, sa fiarba inabusit (mai mult…
Ciorba taraneasca de praz
8 February 2010
Iahnie de cartofi
8 February 2010
Fasole batuta cu mustar
8 February 2010
Ingrediente: 600 g fasole boabe 400 g ceapa 250 ml ulei 1 lingurita mustar 50 g usturoi 1 lingurita sare 50 boia iute un pic de piper 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Fasolea boabe, aleasa, se spala in cateva ape. Se pune la inmuiat in apa rece pentru 4-6…
Piure de morcov
8 February 2010
Ingrediente: 500 g morcov 1 lingurita zahar 3-4 linguri orez ulei sau margarina sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spala, se taie bucati si se pun la fiert cu apa in care s-au adaugat sare, zahar, orez. Cand au fiert se da totul prin sita si se amesteca cu uleiul sau…
Rulada cu nuca de cocos
8 February 2010
Salata de hamsii
8 February 2010
Ingrediente: 1 salata verde 150 g masline 2-3 rosii 250 g peste hamsii ceapa ulei otet sare Mod de preparare: Se curata pestele, se taie rosiile in bucati potrivite. In castronul de salata se amesteca salata verde rupta in bucati mari, rosiile, pestele, maslinele si ceapa. Se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul…
Spaghete cu sunca
7 February 2010
Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 g smantana 1 galbenus kaizer sunca presata Mod de preparare: Pui pastele la fiert in apa cu sare. Amesteci bine smantana cu galbenusul, adaugi putin usturoi si condimentezi dupa gust. Separat tai sunca si kaizerul fideluta si le prajesti in tigaie. Smantana si kaizerul se pun deasupra pastelor…
Bomboane din biscuiti
7 February 2010
Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet margarina 2-3 lingurite cu cacao nuca pisata sau alune mirodenii nuca de cocos pentru ornament Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita mai mare pui margarina, laptele, zaharul, cacaoa, nuca pisata, mirodeniile si la final biscuitii pisati. Lasi sa fiarba si…
Salata de telina cu piept de pui
7 February 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 3 teline mici 1 mar 1 morcov 3-4 linguri maioneza piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui si rece il tai cuburi. Telina, marul si morcovul spalate si curatate de coaja se trec prin razatoarea mare. Amesteci legumele cu pieptul de pui, adaugi maioneza si piper. Amesteci…
Mancare de castraveti
7 February 2010
Pasta picanta din branza de oaie cu chimen
7 February 2010
Ingrediente: 300 g branza de oaie 100 g unt 5-10 g boia 1-2 g chimen pisat 50 g ceapa rasa pe razatoare sare dupa gust Mod de preparare: Se amesteca bine toate componentele. Din aceasta compozitie se pot obtine doua sau trei culori de paste, daca nu se pune boiaua de la inceput.…
Musaca de paste fainoase cu ciuperci
7 February 2010
Saleuri cu chimen
6 February 2010
Ingrediente: 1 pachet margarina (200 g) 1 lingurita sare fina 2 linguri chimen oparit 150 g faina Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, se obtine un aluat omogen. Coca se intinde pe planseta si se taie cu rotita benzi cu lungimea si grosimea dorita, care se asaza in tava. Se ung cu ou…
Supa crema de orez
6 February 2010
Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar patrunjel sare Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina,…
Crochete de cartofi fierti cu chimen
5 February 2010
Biscuiti cu branza de vaci si suc de fructe
5 February 2010
Ingrediente: 2 biscuiti simpli 50 g branza de vaci 100 ml sue proaspat de fructe 1 lingurita miere de albine Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in suc caldut de fructe. Se amesteca bine branza cu mierea si apoi se amesteca cu biscuitii. Pofta buna!
Tocanita
5 February 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi mari 2-3 rosii sau 1/2 cana de suc concentrat de rosii 1 ardei (sau pasta de ardei – 2 linguri) 1 lingura de condimente 250-300 ml ulei de masline 1 ceapa mare verdeata 1 telina 1 vanata Mod de preparare: Se incinge uleiul, apoi se pune ceapa taiata marunt si…
Strudel picant umplut cu cartofi
5 February 2010
Ingrediente: 200 g faina 4 oua 30 g ulei 400 g cartofi sare patrunjel tocat 4 linguri smantana 150 g ciuperci din conserve 100 g telemea de vaci rasa 3-4 catei usturoi piper condimente Mod de preparare: Faina, 2 oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat care…
Paine cu chimen
4 February 2010
Oua in cuib de ciuperci
4 February 2010
Ingrediente: 6 oua 1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingura smantana 1 lingura cascaval ras 2 lingurte condimente Mod de preparare: Ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare sau condimente, se racesc, se toaca marunt, se amesteca cu untul, smantana, condimente. Compozitia se pune intr-o cratita unsa cu unt.…
Chiftele cu miez de nuca
4 February 2010
Ingrediente: 1/2 franzela 1/2 kg cartofi fierti in coaja 4 oua intregi 5 linguri nuca macinata piper sare usturoi 100 ml lapte condimente Mod de preparare: Din franzela inmuiata in lapte, cartofii faramitati, ouale batute, piperul macinat, usturoiul presat, nuca si condimentele amestecate se fac chiftele. Se dau intai prin faina. Se .…
Supa de chimen
3 February 2010
Orez pasat cu branza de vaci si mere
3 February 2010
Paste fainoase cu mere
3 February 2010
Ingrediente: 1 kg mere dulci 300 g paste mici 4+2 linguri zahar 1 plic scortisoara pisata zahar vanilat facultativ nuci macinate si putina frisca daca le servim reci smantana (unt) daca le servim calde Mod de preparare: Merele se curata, se rad, se calesc cu zahar (4 linguri), scortisoara si zahar vanilat. Pastele…
Snitel de curcan
3 February 2010
Friptură picantă
3 February 2010
In 50 ml coniac se pun 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 1 lingurita scortisoara si 2-3 lingurite condimente. Amestecul se pune peste o bucata de pulpa de porc (de 800-1000 g), lasand-o la macerat o ora. Intr-o tava se pun 2 cepe taiate rondele, 350 g rosii taiate felii, 250 g cartofi taiati,…
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
3 February 2010
Jamie la cantina scolii VIII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VIII
Fursecuri cu nuca
3 February 2010
Ingrediente: 3 oua 3 cescute (nu prea mari, de cafea) cu zahar 4 cescute faina (aceeasi masura ca la zahar) 3 cescute ulei de masline mirodenii dupa gust – coaja de lamaie rasa etc nuca pisata marunt (cu o sticla) Mod de preparare: Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul si se…
Ciupercute din oua umplute
3 February 2010
Negresa de post
3 February 2010
Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2 cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa Mod de preparare:…
Cornulete sarate cu branza
3 February 2010
Ingrediente: 1 kg faina drojdie frecata cu 2 linguri zahar (2 cubulete mici) 250 g untura 2 oua tntregi 1 albus 200 g branza (telemea, cascaval, cas) iaurt cat cuprinde sare Mod de preparare: Se freaca margarina sau untura bine (cu untura ies mai gustoase), se adauga ouale, albusul, drojdia, sarea, faina. Se framanta,…
Sarmale cu nuca macinata
3 February 2010
Ingrediente: 100 g orez 2 cepe albe miez macinat de la 10 nuci 1 lingurita sare piper boia dulce condimente 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu