Retete de Paste:
Supa iute-acrisoara de creveti
8 January 2011
Calcan cu morcovi
8 January 2011
Chec cu cireşe confiate
8 January 2011
Blinii cu salam şi oregano
8 January 2011
Ingrediente: 180 g făină 200 ml lapte dulce două ouă 125gunt 300 g salam picant o jumatate de linguriţă de drojdie uscată un vârf de linguriţă de sare o lingurita de oregano tocat piper ulei de floarea soarelui sefcla rosie varza rosie Mod de preparare: Drojdia uscată se presară în laptele călduţ, se…
Omletă cu alune şi kaizer
8 January 2011
Supa de rosii cu ou
8 January 2011
O retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa, ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel verde orez condimente 1 ou Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli, apoi tai ceapa mărunt,…
Ingheţată cu ciocolată şi fructe
8 January 2011
Peşte cu fidea şi legume
8 January 2011
Spaghete cu rosii si vinete
8 January 2011
Creveţi cu legume picante
8 January 2011
Ton cu fidea de orez si menta proaspata
8 January 2011
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei iute o legătură de ceapă verde 100 g ciuperci ghimbir murat 100 g porumb baby murat capere ulei de măsline sos de soia sare piper mentă verde Mod de preparare: Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită şi…
Paste cu sos fin de arahide si broccoli
8 January 2011
Supă de legume cu busuioc si ardei iute
8 January 2011
O reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200 g porumb baby 4 roşii o ceapă doi…
Pui cu bacon si cimbru
8 January 2011
Frigărui fantezie
8 January 2011
Prăjitură cu ananas şi cocos
8 January 2011
Legume la cuptor cu oregano si curry
7 January 2011
Cocktail Vodka Sour
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool Ingrediente: 6/70 votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr Este un amestec apărut de curând, foarte apreciat de o mulţime de consumatori bărbaţi datorită calităţilor sale. Preparare:…
Biscuiţi cu cocos si cafea
7 January 2011
Salata cu ciuperci, cascaval si porumb
7 January 2011
Salată de macrou cu cartofi
7 January 2011
Salata ardeleneasca cu sunca si oua
7 January 2011
Pilaf cu fasole verde
7 January 2011
Tartă cu cas
7 January 2011
O reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper si unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare piper unt Mod de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui sare şi piper după gust. Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile de…
Flan cu ciuperci
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri făină 4 ouă 1/2 l lapte sare piper Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi apoi ouăle spumă, adaugi făina, laptele, sare, piper după gust, şunca tăiată bucăţele şi ciupercile şi amesteci. Ungi…
Crema de ciocolata alba cu lamaie
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca să nu…
Ruladă necoaptă cu nucă
7 January 2011
Paste cu 2 sosuri
7 January 2011
Ingrediente: 200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente sosul de maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente sosul picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie 1 castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de preparare:…
Ciorbă cu perişoare din pate de soia
7 January 2011
Cimbrul
7 January 2011
Înca din antichitate cimbrul a fost cultivat în zona mediteraneeana. Mai întâi au fost descoperite si apreciate virtutile medicale ale plantei si abia apoi aceasta a fost folosita în gastronomie ca planta aromata, condimentara. Soiuri de cimbru: Cimbrul comun, de câmp (Thymus vulgaris) are frunze mai lungi, cu marginile rasucite, pe fata inferioara, scurtpa…
Vinete cu dovlecei si cascaval
7 January 2011
Rulada cu cascaval
7 January 2011
Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g caşcaval Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi laptele şi amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece, apoi adaug pe rând gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă de aragaz…
Spaghete cu file de pui si rucola
7 January 2011
Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1 lingură ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în plus: 150 g mazăre piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pregătiţi…
Ciorbă de perişoare din peşte (cod)
7 January 2011
Prăjitură cu fructe şi glazură
7 January 2011
Pilaf cu carne si morcov
7 January 2011
Inghetata de fragute si cappucino
7 January 2011
Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator. Pregăteşti şi cealaltă compoziţie…
Cocktail Vodka Martini
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o măslină verde Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 8/10 votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte apreciată a cocktailului Dry Martini şi a apărut…
Mancare de vinete cu carnati
7 January 2011
O reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le sărezi, le laşi să se scurgă 10…
Chifteluţe pentru cei mici
7 January 2011
Chiftelute de cereale si cas
7 January 2011
Supă de creveţi black tiger
7 January 2011
O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o lingură de ulei de palmier 1,5 l apă (sau…
Supă de fasole verde cu chisătură
7 January 2011
Ingrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată foarte mărunt, amestecată…
Limbă de mare marinată cu orez
7 January 2011
Chiftele din cartofi cu tarate
7 January 2011
Cremă de ciocolată cu urdă
7 January 2011
Salata cu legume, mar si maioneza
7 January 2011
File de peşte cu sos de ardei
7 January 2011
Ochiuri pe roşii marinate
7 January 2011
Chifle umplute
7 January 2011
Prăjitură cu mac si branza de vaci
7 January 2011
Boboci cu migdale
7 January 2011
Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval
7 January 2011
Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda
7 January 2011
Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură arpagic 1 lingură unt 100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza gouda, rasă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe ele, apoi curăţaţi-le…
Cartofi copţi cu sos de muştar
7 January 2011
Ciuperci cu brânză topită
6 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama. Adaugi brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La final presari mărarul tocat.…
Grătar de legume cu ficăţei
6 January 2011
Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovlecel 3-4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii Mod de preparare: Speli vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi cepele, apoi tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii bucăţi, cepele rondele şi roşiile…
Cocktail Vergin Lea
6 January 2011
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii Se sereveşte la orice oră Ingrediente: 5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras galben taiat felii 2/10 suc de fructul pasiunii…
Praz cu orez şi suc de roşii
6 January 2011
Ingrediente: ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor Mod de preparare Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu putina apa pana se inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul de rosii,sare, piper, cuburile…
Păstrăv cu varză
6 January 2011
Tort cu mac si nuci
6 January 2011
Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g făină 2 linguri amidon 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măcinat 500 ml frişcă 2 plicuri întăritor frişcă 200 g marmeladă de portocale câteva cireşe Mod de…
Salată cu parizer, ouă si smantana
6 January 2011
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4 linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le tai în sferturi. Cureţi ardeii, castravetele şi roşiile, le tai felii, speli bine salata…
Legume verzi umplute
6 January 2011
Prăjitură cu urdă şi piersici
6 January 2011
Spaghete cu sos de roşii si smântână
6 January 2011
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte 1/2 legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa…
Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara
6 January 2011
Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte nucşoară Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi…
Salată cu hamsii marinate
6 January 2011
Cremă de pepene galben
6 January 2011
Salată de heringi afumaţi
6 January 2011
Cocktail Toro Loco
6 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după cină Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în special masculină, datorită dozei de alcool destul de ridicata…
Farfalle cu somon
6 January 2011
Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2 legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml smântână piper Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o…
Parfe de nes si scortisoară
6 January 2011
Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură nes 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci…
Musaca de dovlecei cu salam
6 January 2011
Penne cu porumb şi carnaţi cabanos
6 January 2011
Musaca rădăuteană
6 January 2011
Chifteluţe cu mămăligă şi carne
6 January 2011
Snitele cu mac, susan si pesmet
6 January 2011
Plăcintă cu ton şi legume
6 January 2011
Paste cu broccoli
6 January 2011
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare boia ulei Mod de preparare: Pui la fiert în vase diferite, cu apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi tai roşiile felii, cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul câteva minute, apoi adaugi…
Rulada cu ficatei
6 January 2011
Ingrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2 cepe 50 g măsline Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer, ca să nu se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt…
Friptură de pulpa împănată cu porumb
6 January 2011
Tort colorat de îngheţată
6 January 2011
Gulaş de vară
6 January 2011
Sandviciuri cu roşii si cas
6 January 2011
Tarte cu îngheţată şi afine
6 January 2011
Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată Mod de preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu furculiţa şi amesteci…
Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
6 January 2011
Prajitura de gris cu zmeura
6 January 2011
File de somon cu lamaie si cartofi natur
6 January 2011
Piept de curcan cu suc de mere
6 January 2011
Piscoturi de sampanie
6 January 2011
Legume umplute
6 January 2011
Prăjitură cu fructe de pădure
6 January 2011
Cozonac moldovenesc cu vanilie
6 January 2011
Legume cu piure la cuptor
6 January 2011
Salata de vinete cu ardei copti
6 January 2011
O reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau capia, de preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2 căţel usturoi cimbru 1 gălbenuş de ou 150 ml…
Supă dulce de legume
6 January 2011
Cremă de pere cu gris
6 January 2011
Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1 linguriţă sirop de zmeură Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le treci…
Salată cu paste, brânză şi măsline
5 January 2011
Cocktail Tom and Jerry
5 January 2011
Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea Ingrediente: un gălbenuş de ou un albuş 3 cl rom alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail, energizant şi întăritor, apare în…
Chiftelute de patison
5 January 2011
Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Fierbi patisonul spălat şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi. Piureul rezultat…
Chifteluţe cu piure de morcovi
5 January 2011
Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză
5 January 2011
Mancare de varza alba cu carne de vita
5 January 2011
Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment universal de legume Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în ulei,…
Specialitate cu vinete si ardei gras
5 January 2011
Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor
5 January 2011
Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afumată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1 ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi bamele, le speli…
Salata de vinete cu nuca
5 January 2011
Prăjitură cu prune şi frişcă
5 January 2011
Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de închegat) Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi albuşurile spumă,…
Peste rasol cu frunze de sfecla alba
5 January 2011
Ingrediente: 2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături ceapă verde sare piper borş ulei Mod de preparare: Speli toate verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat şi…
Ciorba de gaina cu taietei
5 January 2011
Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se foloste…
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
5 January 2011
Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper pătrunjel eventual, busuioc Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un vas…
Sărmăluţă din varză acră
5 January 2011
Papă de porodici
5 January 2011
Fasole verde grasa cu soia si rosii
5 January 2011
Supa de pui cu usturoi
5 January 2011
O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de usturoi (depinde de mărime) 3-4 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe ambele părţi…
Paste de orez cu legume si brânză
5 January 2011
Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1 dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai ardeii fideluţădovlecelul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi legumele tăiate, le laşi să se prăjească…
Ciorbă de potroace de pasare
5 January 2011
Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă să…
Pilaf cu hrişcă
5 January 2011
Salata de varza rosie cu crenvusti
5 January 2011
Tobă de porc cu ienibahar
5 January 2011
Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de dafin şi sare. Se…
Carnati proaspeti de porc
5 January 2011
Salata cu masline si oua
5 January 2011
Prăjitură cu pâine şi prune
5 January 2011
Ingrediente: 500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii pâine neagră 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână Mod de preparare: Fierbi jumătate de cană de zahăr cu apă şi când siropul s-a legat adaugi prunele fără sâmburi…
Prajitura speciala cu nuca
5 January 2011
Cocktail Tiziano
5 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/3 suc de struguri roşii 2/3 vin spumos clasic sau sec Printre cocktailurile Sparkling, Tiziano reprezintă toamna prin folosirea strugurilor. Dacă este…
Crevete pane cu sos iute
5 January 2011
Mâncărică de morcovi cu smântână
5 January 2011
Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala
5 January 2011
Bulete cu legume şi boia
5 January 2011
Salată de vară cu cartofi
5 January 2011
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă sărată şi când sunt gata îi tai rondele. Cureţi ceapa, ardeii şi castravetele, tai ceapa mărunt, ardeii fideluţă,…
Broccoli cu roşii gratinate
5 January 2011
Ingrediente: 500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1 legătură pătrunjel condiment cu gust de legume Mod de preparare: Fierbi apă cu sare şi când clocoteşte adaugi broccoli desfăcut în bucăţele şi laşi acoperit la fiert…
Inghetata de piersici
5 January 2011
Cupe de pepene galben cu fructe
5 January 2011
Ingrediente: 4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2 struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă Mod de preparare: Tai pepenii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe. Cureţi bananele…
Salata cu pui prajit si masline
5 January 2011
Tort inimă cu fructe
5 January 2011
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
5 January 2011
Ardei grasi cu branza si sunca
5 January 2011
Ingrediente : 4 ardei graşi 200 g brânză proaspătă 200 g şuncă presată 100 g smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza proaspătă şi o amesteci…
Salată de pui cu avocado si muguri de pin
5 January 2011
Trigoane cu cremă şi curmale
5 January 2011
Prajitura cu fructe
5 January 2011
Salată ţărănească de vinete
5 January 2011
Ficat cu costita
5 January 2011
Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o pui…
Patison umplut
5 January 2011
Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul,…
Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure
4 January 2011
Salată de ton cu mazăre
4 January 2011
Pizza cu pui
4 January 2011
Prajitura cu mere umplute
4 January 2011
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină, presari…
Carne de porc cu cuscus
4 January 2011
Tocanita de ciuperci cu usturoi
4 January 2011
Ingrediente : 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Salata de pastarnac
4 January 2011
Ingrediente: 500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstârnacul într-o salatieră,…
Ciuperci cu arpacasi
4 January 2011
Ingrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă. Adaugi piperul,…
Pastrama de oaie cu legume
4 January 2011
Pui in sos de iaurt
4 January 2011
Pilaf cu carnati si sos de rosii
4 January 2011
Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi cârnaţii…
Salata de cartofi cu sos de cartofi
4 January 2011
Legume cu peşte şi sos de soia
4 January 2011
Tortellini cu sos de ciuperci
4 January 2011
Tartă de biscuiţi cu struguri
4 January 2011
Ingrediente: 400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Cocktail Tintoretto
4 January 2011
Mâncare de dovleac si telină
4 January 2011
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi ţelina…
Cartofi cu costita si smantana
4 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după gust pătrunjel costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai partea…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu