Retete de Paste:
Dovlecei cu branză tofu
22 October 2010
Ciuperci pane
22 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi zeamă…
Gulii pane
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet şi…
Ciorbă de fasole uscată
22 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat…
Borş de spanac cu omletă
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă…
Vinete impănate
22 October 2010
Şerbet de ciocolată
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata. Pofta buna!
Tort fara ou
22 October 2010
Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore, apoi…
Retete de post: Tort diplomat de post
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de întăritor de frişcă Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în zeama de la…
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
21 October 2010
Plăcinţele cu ceapă
21 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o ceaşcă…
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
21 October 2010
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
21 October 2010
Balmos de bucovina
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt Mod de preparare: Se pun la fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând mereu se adaugă brânza, se…
Ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar leuştean 50 g unt 50 ml vin alb Mod de preparare: Se separă pălăriile de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun la…
Tort diplomat cu lapte praf
21 October 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg frişcă bătută Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă…
Bulz
21 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt 500 ml lapte bătut Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu…
Mamaliga pe paturi II
21 October 2010
Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml vin alb 50 ml ţuică 200 g caşcaval 100 g slănină afumată 1 ceapă tocată mărunt, bob de orez Mod de preparare: Se tapetează fundul ceaunului…
Jeleu de şampanie
21 October 2010
Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar apă 15 g sau 6-7 foi gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se strecoară. Peste…
Mamaliga pe paturi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200 g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână 200 g brânză telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute) 200 g caş sau caşcaval afumat Mod de preparare: Mămăliga…
Boti
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură untură sare Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până se schimbă la faţă .Ouăle se bat bine apoi se freacă temeinic cu brânză. Se mai adaugă la aluat jumătate din mălai, 1 lingură de untură…
Zara moata
21 October 2010
Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smântână), sare, piper, paprică Mod de preparare: Se toacă zarzavatul, se pune la fiert, 30 de minute, în puţină apă, cât să-1 acopere. Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe şi…
Jeleu de caise
21 October 2010
Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr 15 g gelatină Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb…
Răcoritoare din capşune si vin alb
21 October 2010
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
21 October 2010
Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă Mod de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi albuşurile spumă tare cu zeama…
Dovlecel pane la tavă
21 October 2010
Sfaraiala
21 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100 g) Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se prăjească pe ambele părţi .Ceapa se taie felii subţiri se scoate slănina, iar în untura lăsată se pune ceapa la călit până devine sticloasă. Se…
Jeleu de portocale
21 October 2010
Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de gelatină 3 portocale 1/2 lămîie Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între…
Linte roşie cu orez
21 October 2010
Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1 legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură vegeta condimente (oregano, maghiran, cimbru) 2 linguri pastă de tomate Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost în prealabil…
Zarbusca
21 October 2010
Zarbusca din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g cartofi Mod de preparare: Morcovul şi ceapa, curăţate şi tăiate bucăţi, se pun la fiert într-un litru apă. Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se…
Ruladă cu ciuperci si spanac
21 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată 100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decorat Mod de preparare: Ciupercile spălate şi tăiate mărunt, caşcavalul ras, 100 g smântână, cele 2 ouă bătute separat (albuşul…
Jeleu de struguri
21 October 2010
Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie Mod de preparare: Strugurii se spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahărul şi apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se…
Renglote confiate
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd începe să se lege, se pun renglotele bine spălate şi se fierb 15 minute. A doua zi se fierb încet cu puţină zeamă de lămîie, pînă ce a…
Colaci
21 October 2010
Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei deşte) Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă .Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr, drojdie şi ulei,apă, se adaugă…
Şerbet de alune
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g glucoza Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi glucoza. Dacă este prea consistent…
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)
21 October 2010
Linte cu macaroane asortată
21 October 2010
Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă 1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2 ouă sare condimente (cimbru) Mod de preparare: Lintea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert în…
Tocăniţă de linte cu friptură de gluten
21 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost aleasă şi bine spălată. Ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici le punem să se înăbuşe…
Conopidă cu unt si caşcaval
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe la foc mic 20-30 de minute. Până se serveşte, conopida se ţine în apa în care a fost…
Piure de conopidă
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se fierb la foc mic până când sunt gata. Se scurg şi se mixează,…
Dovlecei cu măsline
21 October 2010
Chisca moldoveneasca
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple dar nu îndesat se toarnă apă la ambele capete,…
Vinete pane cu mujdei de usturoi
21 October 2010
Ciuperci ciobanesti
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g brânză de burduf 150 g urdă piper Mod de preparare: Se taie picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina .…
Mazare sote
21 October 2010
Spanac cu branză la cuptor
21 October 2010
Budincă de spanac cu soia granule
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta Mod de preparare: Spanacul se alege bine şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat,…
Fursecuri de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g margarină Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii, îi speli şi îi dai pe râzătoare, apoi amesteci cu făina şi puţină sare. Adaugi margarina şi frămânţi bine. întinzi apoi o foaie cam de 2 cm grosime din care tai rondele…
Mancare de gutui
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină Mod de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de bucătărie. Se taie felii potrivite de 2 cm şi se scot cu cuţitul porţiunile tari şi sâmburii. Feliile se prăjesc în ulei şi se scot într-un…
Toba de ardeal
21 October 2010
Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1 linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1 vârf cuţit piper măcinat 200 g slănină (o bucată lungă cât burta) Mod de preparare: Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu piper,…
Fasole verde în aluat cu bere
21 October 2010
Mancare de mazăre
21 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă şi ulei, apoi se adaugă făina bătută bine într-o cană cu apă…
Plăcintă cu spanac
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1 linguriţă miere 150 g apă călduţă Mod de preparare: Pentru foi: se pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o linguriţă de miere,…
Sos cald de căpşuni sau fragi
21 October 2010
O reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie Mod de preparare: Căpşunile se spală şi se dau prin sită deasă de păr. Se fierb într-un vas smălţuit cu zahărul şi cu vanilia 20 minute, amestecîndu-se să…
Ciorbă de loboda roşie
21 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe) Mod de preparare: In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda se…
Bastonaşe de cartofi prăjiţi
21 October 2010
Borş de vară
21 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml borş 100 g smântână 2-3 linguri ulei 1 gălbenuş verdeaţă (leuştean, mărar, tarhon) 1 lingură vegeta Mod de preparare: Pe lângă legumele indicate în reţetă,…
Mancare de fasole verde
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2 linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii tăiaţi rondele subţiri şi ardeiul tocat se călesc în puţină apă şi ulei. După ce s-au înăbuşit, se adaugă o cană de…
Cartofi umpluţi cu branză
21 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi alte condimente după gust Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă, se fierb, dar nu de tot, apoi se taie în jumătăţi şi se scobesc…
Spanac scăzut
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi…
Gulii umplute
21 October 2010
Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată 1 legătură de mărar 1 lingură boia ardei dulce Mod de preparare: Se aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în interior şi…
Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc
21 October 2010
Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2 cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin ketchup dulce sare ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi apoi ceapa,…
Rasol de praz
21 October 2010
Mancare de gulii cu ceapa
21 October 2010
Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se taie în felioare de circa 2 centimetri, într-o cratiţă cu capac, se pune untul, se adaugă guliile, sarea şi puţină apă caldă, se acoperă şi se…
Icre de fasole
21 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută de zeamă, se mixează sau se bagă în blender pentru a obţine o pastă fină. Se pune într-un castron se adaugă sare, ulei, ceapa tocată foarte fin şi…
Jeleu de lămîie
21 October 2010
Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g) vanilie Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se…
Sos de ciocolata
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie Mod de preparare: Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata rasă, se pun la fiert. Cînd laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouăle amestecate bine cu telul, apoi se pune un capac. Se serveşte…
Tort diplomat cu jeleu
21 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat 100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică Mod de preparare: Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi…
Crap cu ciuperci
21 October 2010
Rotogoale de berbec
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată 250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică Mod de preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină afumată, carne şi 1 jumătate…
Coajă de pepene confiată
21 October 2010
Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie Mod de preparare: Pepenele se taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde. Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată verde, apoi…
Urzici sleite
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă hrean ras sare 3 linguri de unt Mod de preparare: Se rad ceapa, morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în puţină apă cu ceapă,…
Jeleu de vin
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute, Cînd s-a topit…
Tort diplomat
21 October 2010
Ingrediente: 800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi vanilie stafide ananas portocale banane Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce se răceşte crema de…
Tocăniţă de fasole roşie
20 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de roşii cimbru coriandru sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Faina caju se macină fin. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie rondele late de 1…
Plachie bucovineană
20 October 2010
Fasole grasă la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă maghiran Mod de preparare: Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge…
Budincă de cartofi cu branză tofu
20 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200 g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. După ce s-au fiert, se scurg şi se zdrobesc într-o cratiţă cu lingura. Se freacă untul şi se…
Tort cu nuci I
20 October 2010
Ingrediente blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8 gălbenuşuri Mod de preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un sirop din câteva linguri de…
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2 linguri bulion 1 lingură făină piper sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai cozile, le speli în mai multe ape, apoi aşezi pălărioarele într-o tavă unsă cu…
Tort cu mandarine si bomboane
20 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină 1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml frişcă 50 g migdale Mod de preparare: Se încinge cuptorul, în timp ce…
Toba simplă
20 October 2010
Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1 jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1 băşică porc sau maţ gros de vită 500 g carne slabă porc Mod de preparare: Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă…
Vin fiert
20 October 2010
Ingrediente: 1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară 10 boabe piper 10 cuişoare Mod de preparare: Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot se ia de pe foc şi…
Pilaf grecesc
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie Mod de preparare: Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa…
Pasta de ardei
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se pun la fiert cu roşiile sparte şi stoarse, să lase zeamă. Se amestecă până dau bine în clocot şi s-au lăcut pastă .Se trece pasta prin sită; piureul…
Salata de papadie
20 October 2010
Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn Mod de preparare: Păpădia se taie mărunt, se lasă un pic în apa sărată, se scurge bine Se face sos din celefalte şi acela se toarnă peste păpădie. Pofta buna!
Orez a la Canton
20 October 2010
Ingrediente: 4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2 oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca,…
Sarmalute in frunze de stevie
20 October 2010
Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1 pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1 legătură mărar verde sare piper boabe şi măcinat Mod de preparare : 2 cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se…
Ardei de umplut iarna
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de frunze de vişin 1 aspirină 2 la 1 litru lichid sare, să fie cam 1 lingură rasă la 1 litru de lichid Mod de preparare: Se pune apă cu sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri.Se grijesc ardeii de…
Vinete in bulion pentru iarna
20 October 2010
Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de ţelină Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o…
Mancarica de vinete
20 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii 1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel verde sare dupa gust apa Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la…
Tartă cu capşune si kiwi
20 October 2010
Pasca moldoveneasca
20 October 2010
Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de portocală rasă şi zaharisită stafide Mod de preparare: Se freacă untul cremă Se freacă brânza cremă Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza, migdalele, coaja…
Retete de post: Tort de post I
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2 portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de suc de portocale 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate 2 kiwi Mod de preparare: Frişca…
Bulion de rosii
20 October 2010
Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de sare Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face…
Jeleu de ananas
20 October 2010
Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă Mod de preparare: Cutia de ananas se desface şi din ea se scot cîteva bucăţi de ananas pentru decor. Zeama de ananas se fierbe 2-3 minute cu apa,…
Salată de ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi Mod de preparare: Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre…
Balmos
20 October 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5 litri lapte acru Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert, amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă mălaiul (ca la o…
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)
20 October 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii…
Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac
20 October 2010
Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri pastă de tomate 1 lingură făină Mod de preparare: Foile de spanac se aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie…
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)
20 October 2010
Sufleu de linte cu praz
20 October 2010
Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1 frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf cuţit de praf de chili 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt, foaia…
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană
20 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri smântână 100 ml ulei sare piper 1 ridiche 1 castravete frunze de salată 2-3 măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul,…
Urechi de porc sarate
20 October 2010
Ingrediente: 500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin 10 catei usturoi intregi 1 frunza de dafin piper Mod de preparare: Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se…
Tort de nuci la rece
20 October 2010
Ingrediente blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite şi măcinate Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri Mod de preparare: Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul…
Turta din faina de grau
20 October 2010
Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul Mod de preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă şi un pic de sare până nu se mai lipeşte de degete. Se rup bucăţi de aluat, se rotunjesc şi turtesc şi se pun pe vatră sau într-o tavă presărată cu lăină, în…
Musaca de peşte
20 October 2010
Ciorba de pasat
20 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în grădină sau pe câmp şi se mănâncă Mod de preparare: Se fierbe păsatul în 2 1 apă.Se grijeşte bine…
Verdeata la borcan
20 October 2010
Ingrediente: verdeaţa mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care vă place, cât să umple îndesat un borcan sare Mod de preparare: Se curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan. Fiecare strat se presară cu sare. După ce s-a lăsat leuşteanul şi…
Tocăniţă de linte cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru maghiran Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie mărunt,…
Retete de post: Tocana de ceapa
20 October 2010
Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1 linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1 linguriţă zahăr 1 legătură mărar Mod de preparare: Se pune ceapa tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a devenit transparentă, se adaugă…
Friptură de gluten
20 October 2010
Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml apă călduţă Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat neomogen…
Salata de rosii
20 October 2010
Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul. Pofta buna!
Paste cu ton si busuioc
20 October 2010
Conopidă cu maioneză si usturoi
20 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză vegetală de soia Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza şi usturoiul tocat mărunt.…
Retete de post:Tort cu suc de portocale
20 October 2010
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1 vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Mod de preparare: Se bat cu mixerul timp de 5…
Teriyaki
20 October 2010
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, 2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui…
Retete de post: Sarmale de post
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate) Mod de preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi apă,…
Ardei umpluti cu varza
20 October 2010
Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert. Se…
Piure de ţelina cu peşte
20 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de vin alb sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se evaporă…
Pilaf cu peşte
20 October 2010
Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clocot, pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa la…
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)
20 October 2010
Legume si fructe in otet
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…
Retete de post: Linte de post
20 October 2010
Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată, morcov…
Stifado
20 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii 4…
Ciorbă ţărănească cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel) Mod de preparare: In 3 litri de apă clocotită,…
Ciorbă de dovlecei
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de pătrunjel…
Ciorbă de varză nouă
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza…
Pui la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi sare piper 3 legături pătrunjel Mod de preparare: Mai întâi se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g unt,…
Pere confiate
20 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi se…
Tort cu praf de inghetata
20 October 2010
Ingrediente blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată Mod de preparare: Se bat albuşurile spumăşi se pune câte puţin…
Tocana de cartofi
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1 legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper tarhon cimbru Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i acopere, cu sare, piper, chimen. Ceapa se taie…
Retete de post: Tort de post II
20 October 2010
Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă făină cât cuprinde Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care se…
Ciorba de bob
20 October 2010
Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se pun…
Ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă sare Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor…
Sote de pui cu ardei
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute.…
Salata de vinete I
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare piper Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun…
Patlican Musakka
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.…
Pui cu sos picant
19 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…
Peşte umplut cu legume
19 October 2010
Tocăniţă de legume cu soia cuburi
19 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2 ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice (busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi Mod de preparare: Legumele tăiate frumos se înăbuşă cu…
Sufleu de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge…
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi
19 October 2010
Coliva
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă Mod de preparare: Grâul se…
Mancarica de ardei cu carnati afumati
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se spala…
Mincare chinezeasca
19 October 2010
Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc…
Makluba
19 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele…
Salată de legume cu sos de vin
19 October 2010
Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente sos: 1 ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet Mod de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori, roşiile şi ridichile felii.…
Fatteh cu pui
19 October 2010
Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se…
Zeama de mei
19 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri smântână Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte ceapa…
Retete de post: Cozonac muntenesc
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1 vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală Ingrediente glazura:…
Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide
19 October 2010
Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt Mod de preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână pufoasă. O torni într-o…
Cremă de ciocolată cu capşune
19 October 2010
Raţă lăcuită
19 October 2010
Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o…
Praz prăjit
19 October 2010
Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în farfurie…
Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc
19 October 2010
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt 200…
Cartofi gratinaţi
19 October 2010
Reţete de post: Ardei umpluti
19 October 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1 ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper zahăr 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Se toacă ceapa, se căleşte în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi, piper, sare, zahăr,…
Tocăniţă de linte
19 October 2010
Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi ulei.…
Tocănită de vinete
19 October 2010
Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la foc mic…
Mancare de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea mare.…
Pui cu vin
19 October 2010
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1 lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un…
Mancarică de bob
19 October 2010
Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul şi roşiile.…
Lutenita
19 October 2010
Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii .Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă…
Rulada de carne cu sos de iaurt
19 October 2010
Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.),…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu