Retete de Paste:
Plăcintă cu morcovi şi gutui
24 January 2011

Read more »
Tocăniţă de pui cu măsline
24 January 2011

Read more »
Blinele cu smantana si peste afumat
24 January 2011
O
reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt,
sare. Se serveste cu smantana si peste afumat. Inrgediente: 400 g făină
de grîu 400 g făină de secară 30 g drojdie 6 ouă 60 g smîntînă 80 g unt
sare Mod de preparare: Se pune făina într-o cratiţă şi…
Read more »
Read more »
Supă de iaurt cu castravete si nuci
24 January 2011

Read more »
Salată de morcovi cu peşte
24 January 2011

Read more »
Cornuri cu legume
24 January 2011

Read more »
Cremă de orez cu piersici
24 January 2011

Read more »
Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac
24 January 2011

Read more »
Platou ţărănesc
24 January 2011

Read more »
Clătită cu peşte şi anşoa
24 January 2011

Read more »
Prăjitură cu limete
24 January 2011

Read more »
Tarte cu pastă de peşte
24 January 2011

Read more »
Prăjitură cu frişcă
24 January 2011

Read more »
Cotlet de mistreţ cu ciuperci
24 January 2011
O
reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin
rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6
bucăţi cotlet de mistreţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g
ceapă 100 ml vin roşu 100 g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de
untură o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu sos de ceapă verde
23 January 2011

Read more »
Pui cu mămăligă
23 January 2011

Read more »
Salată de andive cu sos de usturoi
23 January 2011

Read more »
Pilaf cu kaizer
23 January 2011

Read more »
Sardine cu mămăligă
23 January 2011

Read more »
Paste cu fasole si carnati
23 January 2011

Read more »
Supă de fazan cu găluşte de griş
23 January 2011

Read more »
Rulou a la Sighisoara
23 January 2011

Read more »
Ciorbă de tarhon cu coaste
23 January 2011

Read more »
Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir
23 January 2011

Read more »
Pui cu bere blondă
23 January 2011
O
reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru,
rosii cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare
piper bere blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete
unt Mod de preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează
sau se dezosează.…
Read more »
Read more »
Frigărui de fructe
23 January 2011

Read more »
Cum se prepara: Salata rece cu paste, piept de pui, branza telemea si busuioc (video)
21 January 2011
Frangio na pucara
21 January 2011

Read more »
Cartofi gratinaţi cu anşoa
21 January 2011

Read more »
Ardei umpluti cu soia granule
21 January 2011

Read more »
Moda ceaiului în Europa
21 January 2011

Read more »
Gogoşi cu sos de căpşune
21 January 2011

Read more »
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala
21 January 2011

Minitarte cu cafea şi căpşune
21 January 2011

Read more »
Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata
21 January 2011

Read more »
Ciorbă de ciuperci şi kaizer
21 January 2011

Read more »
Bigilla
21 January 2011

Read more »
Orez cu ou şi şuncă
21 January 2011

Read more »
Melcişori cu nucă
21 January 2011
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina
si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar
vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină
sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de
drojdie o cană de smîntînă (200…
Read more »
Read more »
Rozete cu gem
21 January 2011
O
reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si
ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilogram zahăr 10 ouă un
kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicarbonat 500 g
arahide 300 g gem ulei Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr,
margarina, vanilie, coajă de lămîie…
Read more »
Read more »
Sardine cu piure şi sos roşu
20 January 2011

Read more »
Ciorbă de fasole cu fidea
20 January 2011

Read more »
Sos Bechamel
20 January 2011

Read more »
Reteta zilei: Pizza della casa
20 January 2011

Read more »
Parjoale din peşte cu sos
20 January 2011
O
reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa
servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un
kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g
ceapă ulei zahăr pudră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Picioare de crab cu orez picant
20 January 2011

Read more »
Fasole verde cu mazăre
20 January 2011

Read more »
Carne de porc cu linte
20 January 2011

Read more »
Tartă cu stafide şi pere
20 January 2011

Read more »
Medalion de peşte cu legume
20 January 2011

Read more »
Mîncare cu rinichi de porc
20 January 2011

Read more »
Chifteluţe de legume cu şofran
20 January 2011

Read more »
Dulciuri cu zmeură
20 January 2011

Read more »
Plăcintă cu sfeclă albă
20 January 2011
O
reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt,
sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă
albă 150 ml ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară
zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se
rade, se căleşte îrn unt…
Read more »
Read more »
Ştiucă cu legume
20 January 2011

Read more »
Pui Saag
20 January 2011

Read more »
Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta
20 January 2011

Read more »
Reţete de post:Prăjitură de post cu gem
20 January 2011
O
retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de
portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o
lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă
de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina arome…
Read more »
Read more »
Crap pe carton
20 January 2011
O
retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce
servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole
verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia
dulce ulei Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se
îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă
20 January 2011

Read more »
Exploatările de ceai din India şi Sri Lanka
20 January 2011

Read more »
Paste cu fructe de mare
20 January 2011

Read more »
Ciuperci cu mazăre
20 January 2011

Read more »
Dulciuri fantezie
20 January 2011

Read more »
Mîncare de legume cu pui
20 January 2011

Brioşe cu mărar şi cuşcuş
20 January 2011

Read more »
Legume cu muguri de pin
20 January 2011

Read more »
Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha
20 January 2011

Read more »
Tarantina
20 January 2011
Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de
usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare:
Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cratiţă cu capac, pentru ca să
se deschidă. Separat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu
(tăiat fîşii) şi adaugă midiile,…
Read more »
Read more »
Plăcintă pe lespede
20 January 2011
Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100
ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere
zahăr vanilie Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă
la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se storc.…
Read more »
Read more »
Peste cu orez si soia
19 January 2011

Read more »
Bărcuţe cu cremă de brînză
19 January 2011

Read more »
Pancakes cu sos de zmeură
19 January 2011

Read more »
Tocăniţă de porc cu praz
19 January 2011

Read more »
Carne de vită cu sos de bere
19 January 2011

Read more »
Salam de biscuiti cu rahat
19 January 2011

Read more »
File de pangasius cu sos
19 January 2011

Read more »
Leusteanul
19 January 2011

Read more »
Nuga cu alune şi migdale
19 January 2011

Read more »
Pui cu ciuperci şi praz
19 January 2011

Read more »
Plinici cu ton şi pătrunjel
19 January 2011

Read more »
Fidea cu cremă şi portocale
19 January 2011

Read more »
Orez cu legume şi carne
19 January 2011

Read more »
Somon la cuptor cu praz
19 January 2011

Read more »
Vinete cu fenicul şi cuşcuş
19 January 2011

Read more »
Prăjitură cu cremă de cafea
19 January 2011

Read more »
Frigărui de pui cu fasole
19 January 2011

Read more »
Legume cu pui si pudra de scortisoara
19 January 2011

Read more »
Bhappa Doi
19 January 2011

Read more »
Prăjitură cu smochine şi nuci
19 January 2011

Read more »
Macrou cu mazăre
19 January 2011

Read more »
Orez cu legume si sos de soia
19 January 2011

Read more »
Prajitura cu branza dulce si mere
19 January 2011
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de
ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă
rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou
două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de unt…
Read more »
Read more »
Paste cu parmezan şi sos
19 January 2011

Read more »
Pui cu salvie şi legume
19 January 2011

Read more »
Mititei sirbeşti – Cevapcici
19 January 2011

Read more »
Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
19 January 2011
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de
carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g
brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară
după gust Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a
se…
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu
zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare:
Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel
vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele
de struguri se pun în oală…
Read more »
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de
salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in
putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina
apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se
pune orezul scurs…
Read more »
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de
măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare
Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet
absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă
de copt. Trece peştele…
Read more »
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g
zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie
Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa,
vanilia, coaja de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi
fierbeţi împreună…
Read more »
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din
paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g
fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper
oregano ulei smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie
cru- toanele…
Read more »
O
reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte
condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific
peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de
usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de
lapte condensat 70 g brânză de oaie 70…
Read more »
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de
usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două
linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă
de oregano sare piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de…
Read more »
Ingrediente:
500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g
brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă
roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce
parmezan Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…
Read more »
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o
ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură
de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »
O
reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei,
ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian
Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o
jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de
şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida…
Read more »
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g
zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe
de zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă
fistic prăjit nucă de cocos Mod de preparare: Amidonul se dizolvă…
Read more »
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei
de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel
o lămîie un ardei iute sare piper ulei de măsline Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală…
Read more »
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de
floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă
25 g drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune
pesto de busuioc Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se…
Read more »
Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară
un ou 25 g zahăr o jumătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura:
500 g brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g
ciocolată de casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină
scorţişoară…
Read more »
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de
măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două
linguri de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic
oregano piper parmezan Mod de preparare: Intr-un castronel se pun
drojdia,…
Read more »
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe
şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o
cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi se…
Read more »
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos
25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de
scorţişoară esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de
mac miez de nuci Mod de preparare: Drojdia…
Read more »
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o
anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper
oregano Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se
deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise,
dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul…
Read more »
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline
verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf
de linguriţă de praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde
usturoi verde Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul
şi parmezanul date…
Read more »
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb
demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două
crenguţe de rozmarin sare piper Mod de preparare: Medalioanele de
crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se pun…
Read more »
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două
ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă
sare piper o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune
prăjite Mod de preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală,
ouăle şi…
Read more »
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi
doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline
sare piper coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre Mod de
preparare: Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai…
Read more »
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml
apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea
măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de
cafea physalis frişcă Mod de preparare: Făina se cerne şi…
Read more »
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de
lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă
un sfert de ceaşcă de apă Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce
cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle.
Intr-un vas se…
Read more »
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o
jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet
100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei
făină legume de sezon Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie
în…
Read more »
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml
iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe
de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură
din fructe Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu…
Read more »
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură
de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare
piper legume de sezon Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece
pînă cînd se elimină tot amidonul, se pune la fiert…
Read more »
Compot de struguri
19 January 2011

Read more »
Legume mexicane
19 January 2011
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de
porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi
plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru,
ghimbir, piper roşu sau negru) Mod de preparare: Se taie legumele în
cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu…
Read more »
Read more »
Prajitura scotiana
19 January 2011
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200
g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată
200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de
preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le
apoi într-un mojar…
Read more »
Read more »
Orez cu carne tocata de pui
18 January 2011

Read more »
Ton la cuptor – Tonno infornato
18 January 2011

Read more »
Punci de portocale
18 January 2011

Read more »
Calamar umplut cu legume
18 January 2011

Read more »
Sos Huancaina
18 January 2011

Read more »
Salată de calamar cu sos alb
18 January 2011

Read more »
Tortellini cu sfeclă roşie
18 January 2011

Read more »
Fileuri de hering cu legume
18 January 2011

Read more »
Pithale
18 January 2011

Read more »
Tarte cu nectarine
18 January 2011

Read more »
Salată de paste, naut si pui
18 January 2011

Read more »
Aperitiv cu mozzarella şi prune
18 January 2011

Read more »
Cannoli
18 January 2011

Read more »
Pizza cu ansoa
18 January 2011

Read more »
Dulceata de mere
18 January 2011

Read more »
Ruladă cu gem de coacăze
18 January 2011

Read more »
Midii umplute – Cozze ripiene
18 January 2011

Read more »
Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
18 January 2011

Read more »
Medalion de crap cu piure
18 January 2011

Read more »
Clătite cu garnitură de mazăre
18 January 2011

Read more »
Cuşcuş cu carne de oaie
18 January 2011

Read more »
Pacheţele cu nuci şi cafea
18 January 2011

Read more »
Leche Asada
18 January 2011

Read more »
Chiftele cu piept de pui şi sos
18 January 2011

Read more »
Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
18 January 2011

Read more »
Clătite mexicane
18 January 2011
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei
graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă
condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă
de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite
gata…
Read more »
Read more »
Borş cu caltaboş
18 January 2011
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună
cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în
continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja
dat în clocot, pătrunjelul şi…
Read more »
Read more »
Flori cu brînză de capră
18 January 2011

Read more »
Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
18 January 2011
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei
de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi
zahăr Mod de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii
subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare),
scutură-le de făina…
Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un
morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii Mod de
preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la
fiert separat intr-o oala cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata
julien se caleste in…
Read more »
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă
3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt
două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de
cartofi salată die linte Mod de preparare: Carnea de vită se…
Read more »
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute
(chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr
sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit
într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la fiert.…
Read more »
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină
un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei
de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel
varză albă varză roşie Mod de preparare: Fileurile de pangasius se…
Read more »
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai
100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g
alune 50 g migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan
Mod de preparare: Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu un…
Read more »
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml
apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de
pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g
miezuri de nucă frişcă Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine
cu 250 ml…
Read more »
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare
Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar
înalt, fără picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un
pai, apoi se decorează cu o cireaşă.
Read more »
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6
căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un
ardei iute sare piper rozmarin o lingură de stafide negre miere cîteva
pistile de şofran vin roşu sec Mod de preparare: Ardeii graşi şi cel…
Read more »
O
reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata
verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano,
busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras
si ardei iute. Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră
500 g cartofi albi două ouă 4 linguri…
Read more »
O
reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare
dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o
ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie
de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi
coaptă în…
Read more »
O
reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos,
tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei
chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind
de mărime mică sare două căni de apă Mod de preparare: Intr-un bol se
mixează chile…
Read more »
O
reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete,
usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina,
coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat
specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de
limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi chiles…
Read more »
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt
sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac
50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o
lămîie zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri
de ulei sos de ciocolată mentă frişcă Mod de preparare: Ciocolata alba
şi cea neagră…
Read more »
Ingrediente:
800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă
verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel
sare piper mălai salată de varză Mod de preparare: Cartofii şi
morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un
vas cu apă…
Read more »
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două
linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3
căţei de usturoi 4 căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune
uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi
mexicani). Se lasă…
Read more »
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry
150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare
piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară
Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să…
Read more »
Ingrediente:
o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de
legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe
jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe
râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20…
Read more »
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g
roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei
de măsline sare piper varză mărar Mod de preparare: Vinetele se spală,
se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii mai…
Read more »
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de
usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere
pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei
de floarea-soarelui vin roşu Mod de preparare: Ceapa şi…
Read more »
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g
fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi
100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei
smântână mărar Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi se…
Read more »
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g
dovlecei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă
de piper negru două linguri de amestec de ierburi Mod de preparare:
Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele
şi dovleceii. Se…
Read more »
Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline
două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii doi ardei
graşi galbeni o legătură de ceapă verde trei căţei de usturoi mărar sare
piper Mod de preparare: Varza se spală, se toacă mărunt, se amestecă
bine…
Read more »
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper
zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii
curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt
şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu
sare…
Read more »
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de
ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu
seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper
pătrunjel varză murată chimen Mod de preparare: Fileurile de peşte se
spală, se curăţă…
Read more »
Ingrediente:
un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc
propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se
spală şi se pune într-un castron. într-o oală se…
Read more »
Ingrediente:
două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o
jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau
morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g) Mod de preparare: Se
sotează merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie
neaderentă stropită cu spray de copt.…
Read more »
Prăjitură cu marmeladă
18 January 2011
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de
copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr
pudra Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi
oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se cerne…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu vita
17 January 2011

Read more »
Frigărui cu vită marinată
17 January 2011

Read more »
Sos mexican
17 January 2011

Read more »
Peste cu salată
17 January 2011

Read more »
Tortellini cu sos de brînză
17 January 2011

Read more »
Scoarta de copac cu nuca (desert)
17 January 2011

Read more »
Cocktail Roy Rogers
17 January 2011

Read more »
Antricoate de miel cu usturoi
17 January 2011

Read more »
Salată de vară cu chifteluţe
17 January 2011

Read more »
Tacos cu carne tocata
17 January 2011

Read more »
Tambli
17 January 2011

Read more »
Ceviche de Pescado
17 January 2011

Read more »
Plăcintă cu brînză dulce
17 January 2011

Read more »
Desert cu banane
17 January 2011

Read more »
Tocăniţă de cartofi cu peşte
17 January 2011

Read more »
Porc Chile Verde
17 January 2011

Read more »
Curry de orez cu scoici
17 January 2011

Read more »
Supă cremă de sfeclă
17 January 2011

Read more »
Cocktail Greta Garbo
17 January 2011
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml
sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc
toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se
agită bine. Se serveşte într-un pahar înalt, fără picior.
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu legume
17 January 2011

Read more »
Mazăre cu rinichi de porc
17 January 2011

Read more »
Dovlecei umpluţi cu legume
17 January 2011

Read more »
Ratatouille simplu
17 January 2011

Read more »
Pui cu salată de varză şi nucă
17 January 2011

Read more »
Cartofi ca la Bistriţa
17 January 2011

Read more »
Mîncare ardelenească de fasole verde
17 January 2011
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion
100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de
usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde Mod de
preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi
galbene), apoi se fierbe în…
Read more »
Read more »
Pilaf de legume cu peşte
17 January 2011

Read more »
Supă de pui cu paste
17 January 2011

Read more »
Supă sănătoasă de legume
17 January 2011

Read more »
Sote de ficat de porc
17 January 2011
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o
lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin
sare şi piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o
peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine
sticloasă puneţi…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu