Retete de Paste:
Raţă cu legume şi vin
30 December 2010
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
30 December 2010
Gustare rece de ciuperci
30 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile de…
Cârnaţi de porc în sos de vin
29 December 2010
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
29 December 2010
Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Salată de sfeclă roşie cu peşte
29 December 2010
Biscuiţi crocanţi cu anason
29 December 2010
Salată de ciuperci marinate
29 December 2010
Cocktail Skywasser
29 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de schi.sportivilor…
Hering cu spaghete şi ciuperci
29 December 2010
Prăjitură cu smochine şi miere
29 December 2010
Prăjitură cu fulgi de porumb
29 December 2010
Stavrid cu sos marinat
29 December 2010
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
29 December 2010
Cartofi umpluţi cu orez
29 December 2010
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
29 December 2010
O reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Lămâi umplute cu sardele
29 December 2010
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010
Rulada cu nuca de cocos
29 December 2010
Tarte cu ciuperci si cascaval
29 December 2010
Crochete din morcovi cu tarate de grau
29 December 2010
Tocanita de fasole boabe cu masline
29 December 2010
Cocktail Singapore Sling
29 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915 din imaginaţia barmanului…
Crap pe pat de zacuscă
29 December 2010
Novac picant cu legume la cuptor
29 December 2010
Budincă de frigănele cu brânză dulce
29 December 2010
Sufleu de morcovi cu caşcaval
29 December 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi fierbi sosul până se îngroaşă. îl dai…
Sarmale cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi după…
Salată de ţelină cu pui şi măr
29 December 2010
Salată de cartofi cu cimbru
29 December 2010
Plăcintă cu peşte
29 December 2010
Prajitura cu foi
29 December 2010
Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi amoniacul…
Mancarica de telina cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din conservă sau crude 3 cepe mijlocii 3 linguri bulion 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai solzişori. Căleşti mai…
Salată de fasole verde si uscată
28 December 2010
Cotlet la grătar cu legume
28 December 2010
Melcişori cu ciuperci
28 December 2010
Ruladă de porc cu legume
28 December 2010
Oua umplute cu pateu de porc
28 December 2010
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
28 December 2010
Prăjitură cu gem şi foi din cartofi
28 December 2010
Mingi de zăpadă cu cacao
28 December 2010
Prăjitură cu mere şi gris
28 December 2010
Spanac cu soia
28 December 2010
Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi castraveţii…
Ruladă de ciuperci
28 December 2010
Ingrediente aluat: 2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, pui un…
Baclavale
28 December 2010
Morcov şi păstârnac caramelizate
28 December 2010
Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte untul şi sotează morcovul şi păstârnacul împreună…
Ciuperci cu verdeţuri
28 December 2010
Friptura de curcan in foi de varza
28 December 2010
Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune în tava de…
Macaroane cu măsline
28 December 2010
Salata de telina cu sfecla si nuci
28 December 2010
Ciulama de pui
28 December 2010
Portocale caramelizate cu friscă
28 December 2010
Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recuperezi sucul care se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă portocalele,…
Aperitiv de primăvară
28 December 2010
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
28 December 2010
Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Pui cu sos bechamel
27 December 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii subţiri. Pieptul tăiat se pune să se prăjească…
Friptura in stil asiatic
27 December 2010
Ingrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi carnea cu apă…
Chec cu lamaie
27 December 2010
Frigarui thailandeze
27 December 2010
Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de arahide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung, în felii…
Friptura cu sos de ghimbir
27 December 2010
File în foitaj
27 December 2010
Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afumat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l…
Salata coleslaw
27 December 2010
Orez prajit
27 December 2010
Costita afumata cu varza calita
27 December 2010
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală…
Tiramisu cu pere
27 December 2010
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de portocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml) Mod de preparare: Puneţi brânza mascarpone şi…
Frigăruie de creveţi
27 December 2010
Ingrediente: 4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g salată verde 50 g miez de nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere 2 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi oţetul,…
Ştrudel cu mere si nuci
27 December 2010
Tocanita in coaja de paine
27 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se taie mărunt. Separat,…
Supă din coadă de bou
27 December 2010
Spaghete cu ton
27 December 2010
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In timpul acesta pune într-o tigaie uleiul, smântână, oregano, piperul şi…
Crema de lamaie
27 December 2010
Salată cu ficat de gâscă
27 December 2010
Spumă de iaurt cu fructe
27 December 2010
Ingrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g…
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
27 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Prajitura cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2 lămâi un pliculeţ…
Curcan cu fructe
27 December 2010
Ingrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
27 December 2010
Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată 4…
Friptura cu sos de mango
27 December 2010
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
27 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
27 December 2010
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în…
Friptură de gâscă în sos de vin roşu
27 December 2010
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Mancare scazuta de linte si orez
27 December 2010
Supa de ciuperci cu ghimbir
27 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Friptura cu gust picant
27 December 2010
Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
27 December 2010
Taitei de fasole cu pui
27 December 2010
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 linguri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Cornulete fragede cu bors
27 December 2010
Buseuri cu gem si frisca
26 December 2010
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Rulouri de somon afumat cu smochine
26 December 2010
Ruladă la tavă
26 December 2010
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Indiana
26 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste gălbenuşuri şi, cu o lingură,…
Bavarez de visine
26 December 2010
Rulouri cu frisca
26 December 2010
Pizza cu legume şi brânză de capră
25 December 2010
Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Frigarui asortate
25 December 2010
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Carnati la tava cu piure si acritura
25 December 2010
Tocana cu carnati si vin rosu
25 December 2010
Prajitura cu vanilie
25 December 2010
Nuci umplute cu rema
25 December 2010
Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful de…
Cod prăjit cu sos de usturoi
25 December 2010
Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente marinată:…
Friptură spaniolă de porc cu orez
25 December 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute cu…
Fursecuri cu nuci
25 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 gălbenuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent. Baţi…
Vinete coapte siciliene
25 December 2010
Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată verde Mod…
Salată de macrou
25 December 2010
Tort din budinca de ciocolata
25 December 2010
Muschi umplut
25 December 2010
Prajitura cu cacao
25 December 2010
Omletă spaniolă cu peşte afumat
25 December 2010
Salată de vinete cu chimen şi lipie
25 December 2010
Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru ornat Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca de…
Rulada cu crema si banane
25 December 2010
Carnati
25 December 2010
Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie. Condimentezi după…
Gogonele umplute cu fasole batura
25 December 2010
Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge de lichid. Umpli gogonelele cu…
Prăjitură cu griş
24 December 2010
Mancarica de ciuperci cu costita afumata
24 December 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g costiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc potrivit 10-15 minute. Când…
Sărătele cu brânză si chimen
24 December 2010
Ingrediente : 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din aluatul obţinut. Ungi foaia cu o…
Ghiveci cu ciolan de porc
24 December 2010
Ingrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi ţelina.…
Mancare de varza cu kaizar
24 December 2010
Ingrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi varza presată bine,…
Plăcintele cu morcovi si nucă
24 December 2010
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi margarina spumă cu zahărul, adaugi morcovii presaţi…
Plăcintă cu carne si bere
24 December 2010
Pui cu dovleac şi praz
24 December 2010
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
24 December 2010
Gulaş de carne cu cartofi si chimen
24 December 2010
Ruladă cu cremă de castane
24 December 2010
Paste cu carne de porc şi parmezan
24 December 2010
Merluciu cu paste
24 December 2010
Plăcintă cu morcovi si cimbru
24 December 2010
Supă cu zdrenţe din ouă
24 December 2010
Cornulete cu caşcaval si chimen
24 December 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri margarină 6 linguri smântână 2 linguri chimen măcinat Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi bine până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se odihnească câteva ore. Formezi un sul subţire…
Cotlete umplute cu branza proaspata
24 December 2010
Aperitiv cu pasta de telina si cartofi
24 December 2010
Ingrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi 2 linguri margarină Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came, iar frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi amesteci…
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor
24 December 2010
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor
24 December 2010
Bors cu hribi uscati
24 December 2010
Sufleu de cartofi cu carnati
24 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în felii. într-o cratiţă unsă…
Ciorba de porc cu smantana si usturoi
24 December 2010
Trigoane cu nucă şi rahat
24 December 2010
Salata de cartofi cu fasole alba si nuci
24 December 2010
Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul…
Ciocolata de casa
24 December 2010
Cartofi cu pui si ciuperci
24 December 2010
Mancare de linte cu afumatura
24 December 2010
Supa–crema de praz
24 December 2010
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele…
Snitel cu sos de smantana
24 December 2010
Peste cu vin si usturoi la cuptor
24 December 2010
Tăieţei cu varză murată în aluat
23 December 2010
Praz umplut cu brânză şi cartofi
23 December 2010
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
23 December 2010
Pui cu omletă şi gogoşari
23 December 2010
Prăjitură cu portocale şi ciocolată
23 December 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
23 December 2010
Mâncare de arpacaş cu carne
23 December 2010
Turtă cu jumări
23 December 2010
Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2 apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând treptat…
Crochete cu brânză dulce
23 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lingură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 linguri ulei boia oregano sare piper Mod de preparare: Freci brânza cu smântână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi piper după gust. Formezi apoi…
Orez şi carne la cuptor
23 December 2010
Ciorbă de afumături şi pepene murat
23 December 2010
Smântânită
23 December 2010
Ciorba cu carnati afumati
23 December 2010
Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua, torni…
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
23 December 2010
Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa tocată…
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
23 December 2010
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat
23 December 2010
Friptură de porc cu varză
23 December 2010
Ciorba de fasole cu costita si smantana
23 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afumată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smântână sare 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu