Retete de Paste:
Rasol de vita cu sos de iaurt
30 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon. Mod de preparare: Se spala…
Pulpe de pui cu vermut
30 November 2010
Sardine cu sos tomat
30 November 2010
Ruladă cu fistic
30 November 2010
Tocanita cu taietei
30 November 2010
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
30 November 2010
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie
30 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat…
Tartine cu salam si sos
30 November 2010
Rulouri de peşte cu spanac
30 November 2010
Cornuleţe cu ciocolată
30 November 2010
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
30 November 2010
Biscuiţi cu ciocolată
30 November 2010
Piept de pui cu felii de mar
30 November 2010
Tort cu zmeura
30 November 2010
Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti…
Supa de fasole verde cu costita afumata
30 November 2010
Ingrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa…
Peste umplut cu cascaval si cartofi
30 November 2010
Desert cu frisca şi fructe
29 November 2010
Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi fructe,…
Desert cu eugenii
29 November 2010
Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in…
Macaroane, carne tocata si rosii
29 November 2010
Mancarica de pui cu mirodenii
29 November 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se…
Coconut Ice
29 November 2010
Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca nu…
Prajitura miracol
29 November 2010
Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm x…
Prajitura cu banane
29 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii laterali…
Cartofi cu branza
29 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval moale Mod de preparare: Se incinge cuptorul inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele…
Tarta Tatin cu coaja de portocala
29 November 2010
Creme a la creme
29 November 2010
Ingrediente blat: 9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3 linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri…
Pui cu ardei gras si masline
29 November 2010
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata fasii) 4 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80 g masline verzi 80 g masline negre o frunza de dafin 4 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150…
Piersici gratinate cu iaurt
29 November 2010
Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare: Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere.Amestecam nucile cu 1 lingura de miere. Taiem piersicile in 2, socoatem samburii.Punem jumatatile…
Pateuri cu branza dulce
29 November 2010
Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1 mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de la o lamaie 2-3 linguri de gris zahar pudra vanilat pentru deasupra Mod de preparare: Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (conform instructiunilor…
Prajitura cu fanta
29 November 2010
Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g unt,150 g zahar , esenta de vanilie Ingrediente glazura:850 ml Fanta (sau orice alt suc va place),2 plicuri de budinca de vanilie,5linguride zahar Mod…
Vinete italiene cu rosii
29 November 2010
Supa pasata de dovleac
29 November 2010
Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune
29 November 2010
Ingrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara Ingrediente umplutura :800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat,…
Reteta zilei: Omleta cu branza si cascaval
29 November 2010
O reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval, sare, piper si muraturi. Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata cascaval sare piper muraturi Mod de preparare: Se bat oualele, se rad branza si cascavalul dupa care se adauga peste oualele batute. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust.…
Pastrav cu miez de graham
29 November 2010
Friptura de manzat cu mere
29 November 2010
Salata de cartofi cu crenvursti
29 November 2010
Ingrediente: 250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper. Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea…
File de peste cu condimente
29 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de cutit praf de chili sare piper Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.…
Supa de vara
29 November 2010
Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)
29 November 2010
Cannelloni cu umplutura de dovlecei
29 November 2010
Cartofi cu branza de vaci
29 November 2010
Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 lingurita miere 1 legatura codite de ceapa verde 1,2 kg cartofi fierti Mod de preparare: Se pun intr-un castron zerul, branza de vaci si sosul…
Supa de patrunjel
29 November 2010
Ingrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit Mod de preparare: Se curata radacinile…
Muşchi de porc cu mango
29 November 2010
Salată cu şniţel de pui
29 November 2010
Plăcintă cu peşte şi cuşcuş
29 November 2010
Sardine cu legume şi lămâie
29 November 2010
Paine cu branza coapta si rosii
29 November 2010
Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se taie painea felii egale si se ung cu ketchup.Se spala rosiile, se taie felii. Se taie felii…
Budinca de dovlecei pane
29 November 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. Se tamponeaza cu un servet, se dau prin faina si ou…
Cuscus cu sos caramel
29 November 2010
Dovlecei cu negru de sepie
29 November 2010
Supa cu broccoli si cascaval
29 November 2010
Rondele de vinete cu ton
29 November 2010
Prăjitură cu mentă
29 November 2010
Roşii umplute cu spanac
29 November 2010
Placintele de cartofi cu susan
29 November 2010
Clafoutis cu cirese
29 November 2010
Prăjitură cu lapte bătut
29 November 2010
Deliciu cu visine
29 November 2010
Stifado
29 November 2010
Cartofi cu conopida si iaurt
29 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g) 1/2 lingurita curry 1/2 legatura menta 2 borcane iaurt gros (a 150 g) Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii…
Friptura de pui cu sos de mere si cimbru
29 November 2010
Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie
29 November 2010
Ingrediente: 2 1/2 cesti faina o lingurita praf de copt o ceasca zahar tos fin 250 ml iaurt 250 ml lapte 2 oua batute usor Ingrediente sirop: 1/4 ceasca zahar tos fin, 200 ml apa, coaja unei lamai taiata fasii subtiri, 4 linguri zeama de lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se unge…
Calmar cu sos picant
29 November 2010
Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate
29 November 2010
Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
29 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi nesfaramiciosi 1 carnat 500 ml lapte 250 ml frisca nebatuta (smantana) 100 g cascaval 100 g unt sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu un stergar de bucatarie fara sa-i spalati si taiati-i rondele. Puneti-i intr-o tigaie, turnati peste ei laptele si lasati-i sa fiarba 1
Fileuri de peste in haina de cartofi
29 November 2010
Ingrediente: 400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi) 1 lingura amidon alimentar 600 g fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius) sare piper 3 galbenusuri de ou 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se dau pe razatoarea mare. Se storc usor si se amesteca cu amidon.…
File de salau cu ciuperci
29 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) cateva picaturi zeama de lamaie sare piper macinat 2-3 linguri unt 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 1 ceasca zeama concentrata de legume 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar) 1 lingurita oregano 1 lingurita busuioc uscat 4 oua Mod de preparare: Se spala file-urile de peste,…
Clatite americane
29 November 2010
Ingrediente: 3 oua mari 115 g faina 1 lgt cu varf praf de copt 140 ml lapte 5 lgt zahar un praf de sare ulei, pentru uns tigaia Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina amestecata in prealabil cu praful de copt,alternam asa pana se…
Sufleu de branza
29 November 2010
Ingrediente: 8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1 ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana) piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se indeparteaza coaja de paine, se ung cele 8 felii cu unt pe o singura parte…
Prajitura cu gem de capsuni
29 November 2010
Ciuperci cu busuioc
28 November 2010
Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o lingură de busuioc uscat pătrunjel sare piper castraveţi verzi Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-o strecurătoare să se…
Ciorbă de curcan cu tăiţei
28 November 2010
Tartă cu brânză de vaci si migdale
28 November 2010
Paste cu legume şi peşte
28 November 2010
Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale
28 November 2010
Tăitei cu nucă
28 November 2010
Peste sicilian
28 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri…
Prajitura cu crema de cocos
28 November 2010
Pui cu masline
28 November 2010
Paste cu vinete
28 November 2010
Salata rece de macaroane
28 November 2010
Chec moale cu legume
28 November 2010
Salata egipteana
28 November 2010
Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie…
Ardei capia umpluti cu sardele
28 November 2010
Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3 linguri de untdelemn 3 linguri de otet aromat 1 fir de patrunjel sare piper Mod de preparare: Puneti sardelele sa se desareze…
Prajitura cu branza de vaci
28 November 2010
Omleta cu jumari
28 November 2010
Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura…
Dublin Coddle
28 November 2010
Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se…
Prajitura cu afine
28 November 2010
Ciuperci umplute cu branza de vaca
28 November 2010
Mancare de ardei gras
28 November 2010
Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si de seminte.…
Tocanita de vacuta cu bere
28 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati felii 2 foi de dafin 1crenguta cimbru piper macinat sare Mod de preparare: Se curata carnea si se taie bucati…
Ptajitura Hawaii
28 November 2010
Colcannon
28 November 2010
Cataif
28 November 2010
Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt 400 g frisca esenta de vanilie Mod de preparare: Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit, la…
Supa de iaurt
28 November 2010
Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3 lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1 catel de usturoi tocat 1/2 seminte de marar 1 lingurita menta verde 1 lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Puneti ingredientele in vasul mixerului si transformati-le in…
Orez cu legume
28 November 2010
Prajitura cu lamaie si portocala
28 November 2010
Ingrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala. Mod de preparare: Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untul…
Salata yoga
28 November 2010
Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa verde 15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita maghiran Ingrediente sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se taie totul marunt, maslinele se pun fara samburi.…
Trigoane cu branza
28 November 2010
Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca…
Chifteluţe de curcan cu sos
28 November 2010
Carne de vita cu ceapa de arpagic
28 November 2010
Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe piper rosu 1/4 lingurita piper negru macinat 1 foaie de dafin sare 1 lingura otet rosu 2 linguri pasta de rosii 375 ml apa…
Baklava
28 November 2010
Clatite cu urda dulce
28 November 2010
Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide. Mod de preparare: Se…
Haroset
28 November 2010
Ingrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se pun intr-un castron mai mic. Se…
Supa de mere cu costita afumata
27 November 2010
Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata) 1/2 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se curata merele, se…
Rulouri de peste
27 November 2010
Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti apa 12 boabe de piper negru 6 boabe de piper alb 6 cuisoare intregi 1 lingura boabe de…
Cremă de gutui cu lămâie
27 November 2010
Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)
27 November 2010
Pui cu mazare verde
27 November 2010
Crochete de morcovi si telina
27 November 2010
Crema de branza de vaci cu capsuni
27 November 2010
Sarlota de mandarine cu kiwi
27 November 2010
Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare: Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa calduta impreuna cu zaharul, in alt vas. Adaugati la siropul astfel obtinut coaja rasa de la 2 portocale.…
Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in untdelemnul incins. …
Castraveti napolitani
27 November 2010
Prajitura cu capsuni
27 November 2010
Omleta cu crema de castraveti
27 November 2010
Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa se prajeasca…
Crema glasata cu fructe
27 November 2010
Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere. Mod de preparare: Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa…
Galuste de peste
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute sare piper pesmet fin alb Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate din…
Spanac cu morcovi
27 November 2010
Spanac cu chifle
27 November 2010
Musaca cu orez si crusta de cascaval
27 November 2010
Briose Chelsea
27 November 2010
Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 varf de cutit scortisoara. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 210C.…
Latkes
27 November 2010
Friptura de peste
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase…
Chiftele de cartofi cu legume
27 November 2010
Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 g pesmet 100 g mălai Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă mălaiul şi pesmetul împreună cu puţină sare…
Burger vegetal cu legume
27 November 2010
Plăcinte cu carne de pui
27 November 2010
Peste rasol
27 November 2010
Macrou cu ciuperci si rozmarin
27 November 2010
Turta ciobanului
27 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca patrunjel verde tocat 1/2 lingurita piper macinat sare 2-3 linguri sos worcester Ingrediente pentru stratul de…
Muşchi de porc cu salată
27 November 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras o linguriţă de sos de chilii sare piper ulei de măsline mărar ulei de alune Mod de preparare: Intr-un vas înalt…
Cornuleţe cu mere şi mac
27 November 2010
Pasta de peste rasol
27 November 2010
Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare dupa gust. Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin masina…
Cremă de ouă cu lămâie
27 November 2010
Păstrăv cu pilaf
27 November 2010
Supa de castraveti cu iaurt si boia
27 November 2010
Ingrediente: 1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2 rosii zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte…
Mâncare de legume cu scoici
27 November 2010
Biscuiţi cu glazură de lămâie
27 November 2010
Pui cu tarhon si ciuperci
27 November 2010
Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3 felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2 linguri pulpa de rosii 1 lingurita tarhon uscat maruntit 3 cepe verzi tocate marunt sare piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…
Tocăniţă dreasă cu spanac
27 November 2010
Prajitura cu orez si fructe
27 November 2010
Pui cu ardei la tigaie
27 November 2010
Ananas umplut cu pui
27 November 2010
Sandviciuri cu salata de castraveti si branza
27 November 2010
Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4 felii de paine de secara sau paine alba prajita usor Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea mare, se sareaza, se amesteca…
Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
27 November 2010
Melcisori umpluti cu branza si prune
27 November 2010
Spaghete cu sos de usturoi
27 November 2010
Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu zeama de zarzavat, se…
Budinca de orez cu frisca si capsuni
27 November 2010
Snitel din piept de pui cu crusta
27 November 2010
Salata de macaroane cu peste afumat
26 November 2010
Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100 gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat Mod de preparare: Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara,…
Orez in lapte cu fructe
26 November 2010
Minieclere cu pastă de icre
26 November 2010
Şniţel de soia cu legume
26 November 2010
Supa italiana de rosii
26 November 2010
O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri…
Minibrioşe cu ciocolată
26 November 2010
Pizza cu caşcaval
26 November 2010
Salata elvetiana cu salam
26 November 2010
Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne , 5 linguri ulei,…
Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi
26 November 2010
Somon cu sos alb
26 November 2010
Tort cu cremă şi glazură de prune
26 November 2010
Prăjitură regală cu căpşuni
26 November 2010
Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbenuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul…
Friptura de porc cu crusta
26 November 2010
Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4 crengute…
Tort cu 2 blaturi si 2 creme
26 November 2010
Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură zahăr…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu