Retete de Paste:
Cozonac cu nuca si mac
16 December 2010
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de…
Pui cu sos picant
16 December 2010
Cocktail Screwdriver
15 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar putea…
Trufe de ciocolata
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…
Potcoave (desert)
15 December 2010
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…
Friptură picantă de porc
15 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă Mod de preparare:…
File de pui marinat
15 December 2010
File de curcan cu legume
15 December 2010
Friptura de miel glasata
15 December 2010
Piftie de gasca
15 December 2010
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface de…
Sufleu de mere cu gris
15 December 2010
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se…
Portocale in aluat de clatite
15 December 2010
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin…
Salata de varza
15 December 2010
Supa de orez
15 December 2010
Salata dulce de telina
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de lamaie. …
Sos rosu
15 December 2010
Salata de rosii umplute cu varza alba
15 December 2010
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…
Salata de conopida
15 December 2010
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
15 December 2010
Sos de ciuperci cu ceapa
15 December 2010
Mancare de cartofi cu pui
15 December 2010
Ciuperci pe friganele
15 December 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita de…
Vinete cu ceapa si oua
15 December 2010
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
15 December 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…
Bors de ciuperci
15 December 2010
Crap cu ciuperci si ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul taiat bucatele…
Bureti cu smantana
15 December 2010
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…
Ardei cu brinza de vaca si smantana
15 December 2010
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine, se…
Conopida sote cu brinza si unt
15 December 2010
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.…
Taitei cu parmezan si sos de rosii
15 December 2010
Ciuperci cu macaroane
15 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare, si…
Telina pane cu sos picant
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant se…
Borş de fasole boabe cu leuştean
15 December 2010
Crap cu morcov
15 December 2010
Paste cu clatite
15 December 2010
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg si…
Salata de mere si portocale
15 December 2010
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie transversal rotocoale…
Cocktail Apri-Bowle
15 December 2010
Spaghete milaneze
15 December 2010
Salau in sos de Riesling
15 December 2010
Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…
Fidea cu usturoi si ciuperci
15 December 2010
Oua umplute cu sos de lapte
15 December 2010
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile,…
Sarlota de ciocolata
14 December 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,…
Salata cu orez si legume
14 December 2010
Ingrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare 1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat sau…
Galuste
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou, sare,…
Peste cu varza si rosii
14 December 2010
Peste cu cartofi si ceapa
14 December 2010
Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din…
Friptura inabusita de vaca
14 December 2010
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara…
Pirjoale din muschi de vita
14 December 2010
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…
Salata mexicana cu creveti
14 December 2010
Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
14 December 2010
Frigarui inabusite
14 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza, apoi…
Supa cu cartofi si fasole alba
14 December 2010
Musaca de cartofi cu brinza si oua
14 December 2010
Snitel cu cascaval
14 December 2010
Biftec cu cartofi prajiti
14 December 2010
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste pe…
Mazare cu friganele
14 December 2010
Fasole verde cu rosii si usturoi
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga…
Saramura de platica cu ardei iute
14 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in…
Perisoare de cartofi cu sunca
14 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea, oul,…
Salata de broccoli,cartofi si sunca
14 December 2010
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1 catel de usturoi…
Salata de citrice
14 December 2010
Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Curata si taie fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul. Spala…
Supa de cartofi si gulii
14 December 2010
O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba prajita)…
Legume fierte cu smantana
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina cu…
Ficat de porc la cuptor
14 December 2010
Salata cu morcovi si varza murata
14 December 2010
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare: Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar sau patrunjel. …
Supa verde
14 December 2010
Pui tiganesc
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt, rosiile taiate felii…
Salata de cartofi cu ridichii si branza
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte 80 g branza Bucegi (Roquefort) Mod de preparare: Peste cartofii fierti si taiati…
Pui cu unt si condimente
14 December 2010
Salata de cartofi cu hering marinat
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata rondele…
Pui cu smintina si cartofi la cuptor
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se…
Telina cu masline
14 December 2010
Crap prajit
14 December 2010
Salata de cartofi cu mar si oua
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper. Castraveciorii se…
Salata de cartofi cu sos verde
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte…
Cocktail Mango Frosty
14 December 2010
Salau cu sos de lamaie
14 December 2010
Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu grija sa…
Cartofi cu ciuperci
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.…
Fondue cu legume si file de vită
14 December 2010
Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5 l supă de legume sos de soia 600 g file de vită Mod de pregatire: Pregătiţi legumele, tăiaţi rondele morcovii, ceapa verde, prazul şi ciupercile.…
Fondue de ceapă
14 December 2010
Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbenuşuri 2 linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet 3…
Salata de legume cu macrou afumat
14 December 2010
Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb, se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana,…
Pui cu sos ca la Buzau
13 December 2010
Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate…
Pilaf cu carne de berbec şi ceapă
13 December 2010
Carne de vita cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.…
Supa de varza dulce cu smantana
13 December 2010
Pui cu vinete, ceapa si usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata…
Supa de galuste si carne de vaca
13 December 2010
Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu…
Supa din carne macra de vitel si ou
13 December 2010
Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…
Medalion din piept de pasare
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin lapte, adaugati galbenusul,…
Gulas din inima de vita
13 December 2010
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
13 December 2010
Salata de cartofi cu telina si salam
13 December 2010
Pui umplut cu orez
13 December 2010
Salata de castraveti cu mere
13 December 2010
Varza cu taitei
13 December 2010
Chiftelute de ficat
13 December 2010
Salata de creveti cu paste fainoase
13 December 2010
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…
Panna cotta cu pere caramel
13 December 2010
Musaca de varza dulce
13 December 2010
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
13 December 2010
Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in ulei.…
Gaina cu sos de ceapa
13 December 2010
Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor. Din cind…
Cocktail Scotch Holiday
13 December 2010
Salata cu andive si ridichi
13 December 2010
Ingrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga ingredientele de salata…
Perisoare cu smantana
13 December 2010
Salata de primavara cu untisor
13 December 2010
Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se…
Sote de berbec
13 December 2010
Papanasi cu cartofi
13 December 2010
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
13 December 2010
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste. Pofta buna!
Supa de limba
13 December 2010
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste…
Spaghete cu usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de preparare: Se fierb spaghetele si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de delikat. Dupa…
Sarmale cu carne
13 December 2010
Salata de cruditati cu creveti
13 December 2010
Varza cu smantana
13 December 2010
Carne de porc cu usturoi si rosii
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 minute…
Galuste de orez prajite
13 December 2010
Gratin de cartofi la cuptor
13 December 2010
Cotlete cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea si…
Sos de ciuperci cu oregano
13 December 2010
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.…
Supa de varza
13 December 2010
Supa de curcan
13 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia…
Pizza rapida
13 December 2010
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă compoziţia care se coace pe ambele…
Carnaţi ca la Buzău
13 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2%…
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se…
Raţă cu castraveţi si ceapă
13 December 2010
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de carne. Turnati pasta de…
Cartofi umpluti cu carne de vita
13 December 2010
Supa picanta de pui
13 December 2010
Iepure cu sos alb
13 December 2010
Supă de pasare
13 December 2010
Fondue franţuzesc cu lichior de vişine
13 December 2010
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2 linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă Mod de…
Rulada din piept de pui la cuptor
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare: Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu cascavalul si albusul de ou si…
Supa de legume de iarna
12 December 2010
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
12 December 2010
Tartă cu spanac si branză
12 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză Mod de preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească. Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi condimentaţi-l. Tapetaţi cu aluatul…
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
12 December 2010
Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale
12 December 2010
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi 20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi migdalele…
Frigaruie de porc cu sos samba oelek
12 December 2010
Rulou cu şunca si branză gouda
12 December 2010
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de salată. Piperaţi, apoi rulaţi pâinea…
Fondue mediteraneean
12 December 2010
Salata de macaroane cu legume calite
12 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se zvanta.…
Salata de spanac cu oua si peste afumat
12 December 2010
Salata verde cu rosii coapte pe gratar
12 December 2010
Ingrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere 2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte. Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare. Spalati si…
Ardeiul iute
12 December 2010
Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des folosit, daca…
Biftec cu cartofi copti si verdeata
12 December 2010
Tort cu mure
12 December 2010
Tarta dulce cu branza de vaci si menta
12 December 2010
Risotto cu ardei
12 December 2010
Penne cu sos de morcovi
12 December 2010
Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute in…
Retete de post: Varza murata cu masline
12 December 2010
Legume crude cu sos de sardine
12 December 2010
Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza pe…
Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide
12 December 2010
Spuma de ciocolata alba
12 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita. Lasati sa se raceasca, apoi…
Salata L’Auvergnate
12 December 2010
Ingrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150 ml otet jumatate de mar mare Mod de preparare: Spalati salata verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau nucile cu…
Portocale sufle
12 December 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc…
Risotto cu dovlecei si lamaie
12 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare)…
Tochitură Pomana porcului
12 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la foc…
Cârnaţi în sos de roşii
12 December 2010
Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt sau se dă pe râzătoare. Se încinge untul într-o tigaie şi se…
Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură
12 December 2010
Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust.…
Vinete la cuptor cu usturoi si oregano
12 December 2010
Retete de post: Cartofi cu usturoi
12 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se adauga usturoiul pisat,…
Pui cu iaurt şi mentă
12 December 2010
Ingrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul de usturoi…
Retete de post: Sarmale de post
12 December 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2 linguri…
Risotto cu dovleac si ciuperci
12 December 2010
Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5 linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa 1,5 l…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu