Retete de Paste:
Arroz con Pollo
16 January 2011

Read more »
Plăcintă cu dovlecei
16 January 2011

Read more »
Brioşe cu ciocolată
16 January 2011

Read more »
Paste cu brânză, legume si fructe de mango
16 January 2011

Read more »
Ciorba de cartofi cu zer
16 January 2011

Read more »
Prăjitură cu mere şi gem
16 January 2011

Read more »
Legume gratinate cu cârnaţi
16 January 2011

Read more »
Rulouri cu surimi
16 January 2011

Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
16 January 2011

Read more »
Sos de muştar Dijon
16 January 2011

Read more »
Spumă de frişcă cu fructe
16 January 2011

Read more »
Vită cu usturoi la cuptor
16 January 2011

Read more »
Piaţa de ceai indoneziană
16 January 2011

Read more »
Baghetă cu pui şi măsline
16 January 2011

Read more »
Ciorbă cu leuştean
16 January 2011

Read more »
Fasole albă cu sos iute
16 January 2011

Read more »
Lasagna cu legume
16 January 2011

Read more »
Paste cu sos de roşii
16 January 2011

Read more »
Scoici umplute
16 January 2011

Read more »
Cocktail Whiskey Sling
16 January 2011

Read more »
Lipie aromată
16 January 2011

Read more »
Dulceata de piersici si pepene galben
16 January 2011

Read more »
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
16 January 2011

Read more »
Supa Francine
16 January 2011

Read more »
Melc cu cireşe şi ciocolată
16 January 2011

Read more »
Vinete umplute cu legume
16 January 2011

Read more »
Prajitura cu prune
16 January 2011

Read more »
Minitarte cu ciocolată şi prune
16 January 2011

Read more »
Coasta de porc la cuptor
16 January 2011

Read more »
Cartofi scazuti cu costita
16 January 2011

Read more »
Crevete în sos alb
16 January 2011

Read more »
Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
16 January 2011

Read more »
Arancini cu mazăre şi carne
16 January 2011

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
16 January 2011

Read more »
Orez cu dovlecei
15 January 2011

Read more »
Pui pe sticla cu condimente
15 January 2011

Read more »
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
15 January 2011

Read more »
Salată de legume cu sos de muştar
15 January 2011

Read more »
Muşchi de porc cu sfeclă
15 January 2011

Read more »
Tradiţiile ceaiului în Malaiezia şi Tailayda
15 January 2011

Read more »
Chec cu tuica
15 January 2011

Read more »
Sote picant din carne de vita
15 January 2011

Read more »
Sos cremă de ciuperci
15 January 2011

Read more »
Săraţele cu alune şi migdale
15 January 2011

Read more »
Somon delice cu icre negre
15 January 2011

Read more »
Ruladă cu alune
15 January 2011

Read more »
Gutui umplute cu carne
15 January 2011

Read more »
Pilaf cu carne de iepure
15 January 2011

Read more »
Salată de caracatită marinată
15 January 2011

Read more »
Legume cu carpaccio
15 January 2011

Read more »
Tort cu ciocolată şi caise
15 January 2011

Read more »
Limba cu stafide si masline
15 January 2011

Read more »
Tartă cu măsline
15 January 2011

Read more »
Broccoli cu ansoa
15 January 2011

Read more »
Rulouri cu chimen
15 January 2011

Read more »
Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade
15 January 2011
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi
mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea
maşinii de gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute,
apoi daţi deoparte şi bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi sare.…
Read more »
Read more »
Turnuleţe cu peşte
15 January 2011

Read more »
Pui cu ardei gras si măsline
15 January 2011

Read more »
Tocăniţă de ficătei cu mărar
15 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2
linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei
cu boia şi stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai bucăţele,…
Read more »
Read more »
Cotlete de sfeclă în sos
15 January 2011
Curăţaţi
sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le
puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă.
Fierbeti bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare.
Scoateţi-le din apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă,
adăugaţi bucăţile de sfeclă şi lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Tartă cu rahat şi migdale
15 January 2011

Read more »
Ficat cu costita si cartofi
14 January 2011

Read more »
Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
14 January 2011

Read more »
Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
14 January 2011

Read more »
Răspândirea ceaiului in Mongolia şi Rusia
14 January 2011

Read more »
Bulete de carne – Boulettes a la viande
14 January 2011

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
14 January 2011

Read more »
Salata cu oua si salam
14 January 2011

Read more »
Galuste de mamaliga cu ciuperci
14 January 2011

Read more »
Salata de castraveti murati cu miere
14 January 2011

Read more »
Prăjitură cu smântână
14 January 2011

Read more »
Ciorba de varza murata cu galuste
14 January 2011

Read more »
Sos de piper verde
14 January 2011

Read more »
Parjoale de peşte în sos de ceapă
14 January 2011

Read more »
Prăjitură cu caise confiate
14 January 2011

Read more »
Ciorbă cu găluşte de peşte
14 January 2011

Read more »
Chiftele de vinete
14 January 2011

Read more »
Poale-n brau
14 January 2011

Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
14 January 2011

Read more »
Inele de calamar cu măsline
14 January 2011

Read more »
Piersici delicioase
14 January 2011

Read more »
Croissant cu somon
14 January 2011

Read more »
Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon
14 January 2011

Read more »
Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
14 January 2011

Read more »
Şarlotă cu afine şi lămâie
14 January 2011

Read more »
Mici de casa
14 January 2011

Read more »
Friptură de vită cu fenicul
14 January 2011

Read more »
Aripioare crocante
14 January 2011

Read more »
Sufleu de peste alb
14 January 2011

Read more »
Carnati cu varza calinta cu ceapa
14 January 2011

Read more »
Must de mere cu scortisoara
14 January 2011

Read more »
Macrou cu salata de linte rosie
14 January 2011

Read more »
Clătite picante umplute cu ficat
14 January 2011
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri
de pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din:
un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de
preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu dovlecei
13 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi
dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g
alune mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi
smântână Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se
fierbe timp de zece…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu legume
13 January 2011

Read more »
Sos de vin alb
13 January 2011

Read more »
Lasagna cu piept de pui
13 January 2011

Read more »
Supă italiană de iarnă
13 January 2011
Ingrediente:
3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă
ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei
dacă se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
O
reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza,
ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2
cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura Mod de preparare:
Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară
înainte sau doar…
Read more »
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de
fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat
scorţişoară 100 g pesmet Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă
şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafidele se pun la înmuiat
într-un vas cu lichior…
Read more »
Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o
frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii
uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper
ulei de masline salata verde Mod de preparare: Peştele se…
Read more »
Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de
usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de
floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute Mod
de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Usturoiul se curăţă de foi…
Read more »
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr
6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g
ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr
pudră cu aromă de vanilie 2 banane mari Mod de preparare: Amesteci
ciocolata cu biscuiţii daţi prin…
Read more »
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o
lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de
roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză
roşie Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura…
Read more »
Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de
gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o
jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de
nucă Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă într-un…
Read more »
Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50
g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere
o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe
de floarea-soarelui Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă
şi seminţe, se…
Read more »
Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau
telemea sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi
tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi
pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas
uns…
Read more »
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată
topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în
ciocolată Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie
alimentară şi se introduce la rece.…
Read more »
Ingrediente:
100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă
de unt 100 g făină 3-4 linguri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper
Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau
din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi…
Read more »
Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g
şuncă un avocado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei
de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare
piper mărar Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broccoli se
pun…
Read more »
Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz
doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de
măsline Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce
fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii
şi…
Read more »
Ingrediente:
500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte
degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi Mod de
preparare: Pui carnea la fiert în apă clocotită. Fiartă, o treci prin
maşină împreună cu pâinea înmuiată şi bine presată de apă. Amesteci…
Read more »
Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de
vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper
busuioc ulei pentru uns sos de soia Mod de preparare: Ouăle se pun
într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi…
Read more »
In
jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi
cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis
emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai,
modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au
elaborat propriul mod de…
Read more »
Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline
negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper
ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie Mod de preparare:
Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline,…
Read more »
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g
smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să
fiarbă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe
apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare…
Read more »
Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de
cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă
de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei
migdale alune Mod de preparare: Untul se taie în…
Read more »
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe
doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet
ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de
preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea
de…
Read more »
Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g
făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic
budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată
topping de ciocolată mentă Mod de preparare: Se amestecă bine cu
zahărul…
Read more »
Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de
zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de
porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie
caşcaval Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un
castronel cu…
Read more »
Ingrediente:
110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de
fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare Mod de
preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de
lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui…
Read more »
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă
pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o
lămâie salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel
şi ţelina se…
Read more »
Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl
împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o
împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată
să se…
Read more »
Ingrediente:
200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru
papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de
preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce
sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi formezi
papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Read more »
Ingrediente:
2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o
oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de
hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pui…
Read more »
Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume
congelate o linguriţă zahăr brun o linguriţă ghimbir tocat o linguriţă
sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de
soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii
ulei…
Read more »
Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă
150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt
foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare:
Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea
se pun la…
Read more »
Ingrediente:
60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de
fructe confiate pesmet Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi
untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci
cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă. Tragi…
Read more »
Ingrediente
: 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru
prăjit sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi
fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în
strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin…
Read more »
Varza acra cu afumatura si crenvusti
13 January 2011

Read more »
Prăjitură cu pere si stafide
13 January 2011

Read more »
Macrou umplut
13 January 2011

Read more »
Supă cu ciuperci
13 January 2011

Read more »
Rulada cu ciocolata si banane
13 January 2011

Read more »
Rulouri de foitaj cu kaizer
13 January 2011

Read more »
Tartă cu gem de prune
13 January 2011

Read more »
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
13 January 2011

Read more »
Ficat de vitei cu ouă si cartofi
13 January 2011

Read more »
Cremă cu pepene roşu
13 January 2011

Read more »
Sufle cu sunca si ciuperci
13 January 2011

Read more »
Broccoli cu şuncă
13 January 2011

Read more »
Salată chinezească cu tăiţei
13 January 2011

Read more »
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
13 January 2011

Read more »
Clătite cu icre negre si somon afumat
13 January 2011

Read more »
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane
13 January 2011

Read more »
Salată cu ciuperci şi tarhon
13 January 2011

Read more »
Ciorba de carnati
13 January 2011

Read more »
Biscuiţi din cereale
13 January 2011

Read more »
Bărcuţe de vinete cu chiftele
13 January 2011

Read more »
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
13 January 2011

Read more »
Pizza cu avocado
13 January 2011

Read more »
Budinca de mamaliga cu portocale
13 January 2011

Read more »
Frigărui cu chifteluţe de peşte
13 January 2011

Read more »
Placintele impaturite
13 January 2011

Read more »
Papanasi din mamaliga
13 January 2011

Read more »
Pui cu prune uscate
13 January 2011

Read more »
Creveţi în două culori cu legume
13 January 2011

Read more »
Chec cu legume si un strop de ghimbir
13 January 2011

Read more »
Sufle de fructe confiate
13 January 2011

Read more »
Gogosele de cartofi cu cascaval
13 January 2011

Read more »
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti
de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de
stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de
cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se
ia…
Ingrediente: 200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi
4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă
ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1
linguriţă cimbru 4 ouă Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai
cuburi şi îi…
Read more »
Ingrediente:
800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură
mărar Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi.
Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti împreună,…
Read more »
Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare
Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand
fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze…
Read more »
Ingrediente:
4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei
sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de
coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în
unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de…
Read more »
Ingrediente : 1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1
ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1
legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi
10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în
bucheţele.…
Read more »
Ingrediente
: 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă
măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1
linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g
biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile…
Read more »
Ingrediente:
4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri
pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos.
Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi
amesteci cu o lingură de…
Read more »
Ingrediente
foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente
umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper
Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi
albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu
unt şi…
Read more »
Ingrediente: 200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2
ouă 3 roşii Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un
praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se
îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit…
Read more »
Ingrediente:
6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1
lingură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti
sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui
cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Read more »
Ingrediente:
500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g
alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară
3 linguri zahăr cristale sare Mod de preparare: Cureţi perele de
coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de…
Read more »
Ingrediente:
300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii
pâine uscată sare Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm
grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de
pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii o…
Read more »
Ingrediente:
1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g
slănină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei
Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină
şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi…
Read more »
Ingrediente:
carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei
grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4
cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua
Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean
Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Read more »
Ingrediente:
500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1
ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l
pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa…
Read more »
Ingrediente
: 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe
tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust Mod de
preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmuiat de seara până
dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o…
Read more »
Ingrediente: 125 g migdale 75 g alune 235 g coajă de lămâie tocata 60 g
făină o linguriţă de scorţişoară măcinată o jumătate de linguriţă de
cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o
jumătate de linguriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de
piper alb măcinat 185 g de miere…
Read more »
Ingrediente:
4 vinete 1 dovlecel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză
sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu
sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi
dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au
răcit…
Read more »
Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky
100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de
curacao Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky,
lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar
cu mare…
Read more »
Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran
75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio
120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă
Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »
Ingrediente
aluat : 400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei
sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de
esenţă de rom 150 g brânză de vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2
linguri ulei scorţişoară Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de făină…
Read more »
Ingrediente:
4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru
sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar Mod
de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop
curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi cotoare…
Read more »
Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala
cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca
decor Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte
important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se
toarna sucul…
Read more »
Ingrediente:
400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2
triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă
şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1
triunghi…
Read more »
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g
ciuperci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă
prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime Mod de preparare: Conopida
fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »
Ingrediente:
400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi
mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi
brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un
platou…
Read more »
Ingrediente:
1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni
zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente
glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat
elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »
Ingrediente:
3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1
cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
roşie sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi
în apă clocotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »
Ceaiul
a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această
perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în
Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în
Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani
mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »
Ingrediente:
1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie,
adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut
într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi
globuleţe cu lingura…
Read more »
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti
de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de
stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de
cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se
ia…
Read more »
Read more »
Supa de gris rumenit
13 January 2011
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g
praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de
preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă
clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie
rumeneşti grişul, fără…
Read more »
Read more »
Cârnati cu ouă si legume la tigaie
12 January 2011

Read more »
Plachie de fasole verde cu lapte
12 January 2011

Read more »
Galuste cu malai si parmezan
12 January 2011

Read more »
Dovlecei cu smantana si chimen
12 January 2011

Read more »
Salată ţărănească
12 January 2011

Read more »
Ingheţată cu biscuiţi
12 January 2011

Read more »
Chec fără grăsime
12 January 2011

Read more »
Ruladă din ouă cu orez
12 January 2011

Read more »
Găluşte cu sos de roşii
12 January 2011

Read more »
Pui marinat la gratar
12 January 2011

Read more »
Găluşte cu pere şi alune
12 January 2011

Read more »
Şniţele de caşcaval
12 January 2011

Read more »
File de peste cu legume la cuptor
12 January 2011

Read more »
Ciorbă de pui cu legume
12 January 2011

Read more »
Chiftelute pane
12 January 2011

Read more »
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
12 January 2011

Read more »
Panforte
12 January 2011

Read more »
Salata de vinete cu branza
12 January 2011

Read more »
Cocktail cu 3 arome
12 January 2011

Read more »
Risotto milanez
12 January 2011

Read more »
Portofele cu struguri
12 January 2011

Read more »
Rulouri de ardei marinaţi
12 January 2011

Read more »
Cocktail Curcubeu
12 January 2011

Read more »
Piroşti cu brânză şi pate
12 January 2011

Read more »
Conopidă cu pui si nucsoara
12 January 2011

Read more »
Balmus
12 January 2011

Read more »
Prăjitură caramel
12 January 2011

Read more »
Vinete umplute cu carne de vita
12 January 2011

Read more »
Răspândirea ceaiului în afara Chinei
12 January 2011

Read more »
Ingheţată de mere
12 January 2011

Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)
12 January 2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu