Retete de Paste:
Crap cu sos de muştar
28 March 2013
Piept de pui cu verdeturi si cuscus
28 March 2013
Legume cu taitei de orez si carne de porc
28 March 2013
Legume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde. Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g tăiței de orez lați sare…
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan
27 March 2013
Prajitura cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta, smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra, lapte si esenta de migdale. Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3 oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca nuci pecan, tocate…
Crap cu migdale
27 March 2013
Banana in aluat fraged
27 March 2013
Banana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa 15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru umplutura:…
Retete de post: Supa de legume
27 March 2013
Calcan cu legume si sos
27 March 2013
Calcan cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze, ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa, galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura cu seminte de in doua…
Cordon bleu din vinete cu salata
27 March 2013
Cordon bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ. Presari cu sare feliile…
Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
27 March 2013
Friptura cu sos de branza
27 March 2013
Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo
27 March 2013
Mazare cu ciuperci
27 March 2013
Mazare cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de usturoi 2 linguri ulei verdeata Mod de preparare: In ulei bine încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Supa de crap
27 March 2013
Supa de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion, ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă clocotită se…
Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant
27 March 2013
Salata iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan, ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa, lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde, menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Pere umplute cu nuci si gem
27 March 2013
Crap cu bere prajit
27 March 2013
Crap cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare. Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle, uleiul, sarea şi berea. Se…
Ciorba cu polonezi
27 March 2013
Ciorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1 cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…
Budinca cu tagliatelle
27 March 2013
Budinca cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra, esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra. Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g unt pentru decor: cirese glasate zahar…
Rulade de curcan cu ciuperci
27 March 2013
Rulade de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota, paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de masline…
Ton pe gratar cu banane
27 March 2013
Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)
27 March 2013
Cele mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour pinch of salt…
Crostini cu salata de ridiche alba
27 March 2013
Crostini cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii mici 120 g branza…
Cartofi cu smantana si caviar
27 March 2013
Cartofi cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline sare şi piper smântână caviar Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.…
Mere cu nuci si sos de vanilie
27 March 2013
Mere cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale, stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara pentru sosul de vanilie:…
File de ton cu ardei iute
27 March 2013
Ton cu legume
27 March 2013
O reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…
Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
27 March 2013
Tartă cu vinete
27 March 2013
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte dulce 150 g unt o linguriţă sare o linguriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g broccoli 100 g măsline feliate…
Ton Hawaian
27 March 2013
Ton Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci, ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca de suc de lamaie 2 linguri…
Escalop de curcan cu mango
27 March 2013
Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1 salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt ulei de floarea…
Praz umplut cu surimi si ricotta
27 March 2013
Praz umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet si frunze de ruccola. Ingrediente: 6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe suc de lămâie sare…
Baclava cu mere şi coacăze
27 March 2013
Baclava cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie, portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon, cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale 100 g fistic 120 g miere 130 g…
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
27 March 2013
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan, telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina 1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper Mod de preparare: Broccoli se…
Ton cu portocala
27 March 2013
Ton cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de palmier o ceapă o portocală 2 linguri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
27 March 2013
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g praz 2 linguri…
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
26 March 2013
Prajiturele cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt, sare si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2 oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de ciocolata intr-un…
Cotlete de miel cu dovlecei
26 March 2013
Cotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence…
Iepure cu ciuperci şi portocale
26 March 2013
Iepure cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale, ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara, sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…
Cataif cu miez de nuca
26 March 2013
Tartine cu ton şi guacamole
26 March 2013
Tartine cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce, chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g smantana un ardei iute mic 5…
Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită
26 March 2013
Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe, costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina Mod de preparare: Toci…
Mâncare de dovlecei cu ouă
26 March 2013
Mâncare de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras 1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2 rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…
Friptura de vitel cu unt de salvie
26 March 2013
Prajitura gustoasa cu nuci
26 March 2013
Tocăniţă din piept de curcan
26 March 2013
Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3 linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1 lingurita condiment pentru carne de…
Gogosi glazurate
26 March 2013
Gogosi glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…
Piept de curcan cu arahide si orez
26 March 2013
Piept de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat, ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez, suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente: pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2 ardei iuti 2 catei de usturoi…
Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel
26 March 2013
Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel, rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline. Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare ulei de masline Mod de preparare: Crestati…
Rata cu portocale si sos de portocale
26 March 2013
Rata cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…
Carnati de casa cu cartofi copti
26 March 2013
Carnati de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai, cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…
Mancare de legume cu carne
26 March 2013
Mancare de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper 50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii,…
Bruschete aromate cu usturoi si cimbru
26 March 2013
Bruschete aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru, branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul…
Copane de curcan in vin
26 March 2013
Tartă cu roşii uscate si branza de vaci
26 March 2013
Rulouri cu banane şi scorţişoară
26 March 2013
Rulouri cu banane şi scorţişoară din: foi de placinta, scortisoara, banane, zahar, unr, rodie, zahar vanilinat, nucsoara, scortisoara, cardamon, sos de lamaie, sos de menta si frisca. Ingrediente: un pachet foi de placinta o lingurita cu scortisoara 4 banane 100 g zahar 60 g unt o rodie doua pliculete zahar vanilinat 3 g nucsoara 2…
Pulpa de vita in sos de ceapa calita
26 March 2013
Negresa cu magiun
26 March 2013
Supa cu ciuperci si paste
26 March 2013
Pui cu crema de smantana si cartofi
26 March 2013
Pui cu crema de smantana si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper alb, cimbru, ulei de floarea soarelui, unt, cascaval, cimbrisor, ceapa rosie si otet aromatic. Ingrediente: 600 g piept de pui un kg cartofi 400 ml smantana sare piper alb macinat cimbru uscat 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g…
Vinete umplute cu pui
26 March 2013
Vinete umplute cu pui din: vinete, piept de pui, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcovi, cuisoare, smantana, limeta, oua, cimbru, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 vinete un piept de pui doi cartofi doua cepe o telina mica 3 catei de usturoi 500 g morcovi 2 g cuisoare 100 g smantana o limeta…
Reteta zilei: Suc de dovleac
26 March 2013
Suc de dovleac din: dovleac, scortisoara, anason, cuisoare, suc de mere, suc de portocale, miere, zahar si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2 felii dovleac 1 baton scortisoara 1 anason stelat 3 cuisoare 250ml suc de mere 150ml suc de portocale 1-1/2 lingurite miere 2 linguri zahar 1/2 lingurita pudra scortisoara, pentru garnisire Mod…
Lasagna cu branza dulce de vaci
26 March 2013
Cepe umplute cu ciuperci
26 March 2013
Cepe umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare. Ingrediente: 4 cepe mari ulei 2 catei de usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita rozmarin 1 lingurita de salvie 1-2 linguri otet balsamic 2 lingurite sos de…
Scrumbie cu orez şi sos curry
26 March 2013
Carne de miel cu oregano si rozmarin
26 March 2013
Carne de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper Mod de preparare: Se pun bucatelele de
Paste cu legume şi sos iute
26 March 2013
Paste cu legume şi sos iute din: paste tagliatelle, spanac, fasole rosie, masline verzi, ardei iute, rosii, ardei capia, amidon, vin alb, ceapa, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, cimbru, naut si linte. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle 600 g spanac congelat 200 g fasole rosie fiarta 200 g masline verzi un ardie iute doua rosii…
Para caramelizata cu portocale
26 March 2013
Para caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare, cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta. Ingrediente: 8 pere scortisoara 4 linguri cu magiun de prune 500 ml vin alb dulce 3 portocale 200 g zahar brun 80 g unt…
Raţă cu legume
26 March 2013
Raţă cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia, curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4 piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g curry 500 g struguri doua conserve de…
Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci
25 March 2013
Tort cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si nuci. Ingrediente blat: 225g faina 225g zahar pudra 225g unt nesarat 150g nuci tocate 100ml cafea 4 oua Ingrediente pentru glazura: 250g unt nesarat 200g de zahar 4 linguri de cafea foarte tare nuci pentru decor Mod de preparare: Prepara…
Plachie de crap cu smantana
25 March 2013
Plachie de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat, untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia dulce sare piper alb 400…
Fructe de mare cu sos şi orez
25 March 2013
Fructe de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii, ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon, ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez rosu 50 g creveti decorticati 50 g midii un ardei iute 10 g curry o legatura patrunjel o conserva de ananas…
Ciuperci în aluat
25 March 2013
Ciuperci în aluat din: ciuperci, usturoi, ceapa, aluat de foitaj, ou, cimbru, parmezan, salata verde, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ulei, otet de mere, mere, nuci si migdale. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 catei de usturoi o ceapa doua foi aluat de foitaj un ou cimbru 100 g parmezan o salata…
Panna cotta cu ciocolată
25 March 2013
Panna cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun, zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana. Ingrediente: 60 ml frisca 120 g ciocolata neagra 8 g gelatina 75 g zahar brun zahar vanilinat 30 g seminte de susan menta tocata 500 ml lapte 4 galbenusuri…
Conopida in bacon
25 March 2013
Conopida in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval. Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper o legatura patrunjel…
Supa a la grec
25 March 2013
Supa a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac, morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina. Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper macinat 50 g unt un ou…
Copane in sos picant
25 March 2013
Copane in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi, otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane de pui sare piper alb ulei pentru prajit pentru sos: 600 g piure de rosii cimbru busuioc 2-3…
Salata de hribi
25 March 2013
Salata de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g hribi mici o salata verde o legatura ceapa verde un fir usturoi verde o legatura patrunjel proaspat sare piper negru macinat o lingura zahar 3-4…
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
25 March 2013
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare, ciuperci, grasime, chimen si faina. Ingrediente: 500 g cartofi fierti 250 g faina integrala 2 oua 100 g gris sare 250 g ciuperci proaspete 2 linguri grasime chimen faina pentru plansa de lucru Mod de preparare: Se curata cartofii, dupa ce s-au…
Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita
25 March 2013
Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi tocati…
Musaca greceasca
25 March 2013
Musaca greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline, ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie, suc de rosii si unt. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii 100 g masline 3-4 linguri ulei de masline cimbru busuioc verde sare piper macinat 150…
Plăcintă cu şuncă si rozmarin
25 March 2013
Plăcintă cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca, masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in, seminte de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 15 g drojdie zahar 250 ml apa doua oua 400 g sunca 200 g masline cu gogosar 200 g cascaval doua…
Paine cu unt, usturoi si rozmarin
25 March 2013
Paine cu unt, usturoi si rozmarin din: paine, usturoi, rozmarin si unt. Ingrediente: 2 baghete de paine alba 8 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin unt Mod de preparare: Se taie baghetele in felii groase. untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie putin. Se piseaza patru catei de usturoi, Usturoiul pisat…
Rulada red velvet
25 March 2013
Supa crema de cartofi cu patrunjel
25 March 2013
Supa crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri, sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2 galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu puţină sare, până când se înmoaie.…
Cotlete de crap cu legume
25 March 2013
Cotlete de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o conserva salata de sfecla rosie 4…
Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
25 March 2013
Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie
25 March 2013
Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie din: limba de mare, ciuperci, hribi, untisor, ulei, suc de lamaie, supa concentrata, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de sole (limba de mare) 200 g ciuperci champignon 200 g hribi 1 legatura de untisor 2 linguri cu ulei sucul de la 1 lamaie 1 pliculet de supa…
Mere cu nuci
25 March 2013
Mere cu nuci din: musli, lapte, nuci, stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3 galbenusuri 2 lingurite de faina 1 esenta de vanilie 250…
Minitort cu foi de clatite
25 March 2013
Minitort cu foi de clatite din: lapte, apa minerala, ulei, oua, fiana, arome, mere verzi, batoane de scortisoara, ghimbir, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru clatite: 1/2 lapte 1 cana apa minerala 2-3 linguri de ulei 2 oua faina ulei pentru copt arome pentru umplutura: 10 mere verzi cu coaja tare 1-2 batoane de…
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran
25 March 2013
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat Mod…
Supă cu broccoli şi carpaccio
25 March 2013
O reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare, piper, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio 100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii galbene doi morcovi o ceapă doi cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Reteta zilei: Inghetata de banane si unt de arahide cu bacon
25 March 2013
Macrou cu vinete pane
25 March 2013
O reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Budincă de paste cu perişoare la cuptor
25 March 2013
Budincă de paste cu perişoare la cuptor din: paste, carne tocata de pui, ceapa, orez, ou, suc de rosii, condiment pentru pui, sare, piper si marar. Ingrediente: 1 punga paste melcisori 1/2 carne tocata de pui 1 ceapa 1 lingurita orez 1 ou 200 ml suc de rosii 2 linguri condiment pentru pui sare piper…
Aperitive cu somon
25 March 2013
Aperitive cu somon din: paine, unt, masline, crema de branza, migdale, ceapa, castraveti, lamaie, sare, somon afumat si patrunjel. Ingrediente: 12 felii de paine 50 ml unt topit sau ulei de masline 150 g masline 100 g crema de branza 100 g migdale prajite si macinate 2-3 fire ceapa 4 castraveti o lamaie sare 300…
Budincă de paste cu hering
25 March 2013
O reteta delicioasa de budinca de paste cu:fidea, oua, branza telemea, smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt, piper, legume de sezon. Ingrediente: 250 g fidea 4 ouă 250 g brânză telemea 100 ml smântână 500 g fileuri de hering 100 g migdale capere două linguri cu pesmet 500 g dovleac pentru plăcintă…
Mancărică cu pui
25 March 2013
O reteta delicioasa de mancarica cu:piept de pui, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi, arpagic, ulei, sare, piper, busuioc, malai, cartofi. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe un morcov o felie de ţelină o lingură cu pastă de tomate 4 roşii 3 ardei graşi un ardei iute 4…
Cremă de branză
25 March 2013
O reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa. Ingrediente: două bucăţi de avocado 4 castraveţi două roşii galbene o lămâie 450 g brânză de vaci 100 ml smântână 15 g gelatină o legătură de mărar…
Placinta cu branza şi ghimbir
25 March 2013
O reteta delicioasa de placinta cu:aluat de placinta, branza de vaci, smantana, oua, stafide, zahar tos, zahar vanilat, ghimbir, lamaie, faina, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de plăcintă 400 g brânză de vaci 250 ml smântână 3 ouă 100 g stafide 100 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilirat o linguriţă cu ghimbir…
Mancare cu carnati şi ananas
25 March 2013
O reteta delicioasa de mancare cu:rosii, carnati, ceapa, usturoi, ghimbir, morcov, ardei iute, morcov, ardei iute, ananas, limeta, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, ulei, orez, cartofi. Ingrediente: 3 roşii 4 camaţi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu ghimbir ras un morcov un ardei iute o conservă de ananas o limetă…
Negrese cu migdale
25 March 2013
O reteta delicioasa de negresa cu: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de caramel, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă 300 g făină 130 g cacao două pliculeţe zahar vanilat un pliculeţ praf de copt 100 g migdale…
Reteta zilei: Tort cu crema de caise si glazura de martipan
24 March 2013
Tort cu crema de caise si glazura de martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin rosu, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente mixte, scortisoara, coniac, gem de caise, suc de lamaie, martipan si glazura fondanta. Ingrediente pentru blat: 750g…
Bărcuţe cu cremă de legume
24 March 2013
Bărcuţe cu cremă de legume din: faina, ou, unt, apa, castraveti verzi, smantana, branza de vaci, marar, ciuperci, ardei capia, boia dulce, portocale, kiwi, sare, piper, usturoi, seminte de chimen si seminte de in. Ingrediente: 250 g faina un ou 175 g unt apa doi castraveti verzi 100 g smantana 200 g branza de vaci…
Ton cu avocado
24 March 2013
Ton cu avocado din: ton, avocado, lamaie verde, maioneza, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu ton 5 fructe de avocado 2 lamaie verzi potrivite 4-5 linguri maioneza 1/2 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Cureti avocado, il tai in jumatati lungime şi îl stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai mijlocul…
Ciorba banateana
24 March 2013
Ciorba banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 4 cartofi 1-2 cepe rosii un morcov 1-2 ardei 500 ml suc de rosii o lingurita boia iute 300 g carnati de casa picanti 2…
Ardei umpluţi cu salată de gulii
24 March 2013
Ardei umpluţi cu salată de gulii din: gulie, marar, iaurt, mustar, ulei de masline, lamaie, nuci, ardei si sare. Ingrediente: 1 gulie mare 1 legatura marar 2-3 linguri iaurt 1 lingura mustar 1 lingura ulei de masline 1/2 lamaie 1 lingura nuci sau alune macinate 2 ardei rosii sare Mod de preparare: Cureţi gulia…
Budinca de cartofi cu salau
24 March 2013
Salata aperitiv cu branza de burduf si masline
24 March 2013
Salata aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde, ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 6-8 castraveti o salata verde 2-3 ardei o ceapa medie piper macinat sare 200 g branza de burduf 4 rosii 100 g crutoane 25 g unt…
Creveti cu rosii la tigaie
24 March 2013
Creveti cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 12-15 creveti (gamberi mari), proaspeti sau congelati 1 foaie de dafin 1 ramurica de cimbru sare si piper maicnat …
Minitarte cu roşii cherry
24 March 2013
Minitarte cu roşii cherry din: aluat, cascaval, rosii cherry, sunca, masline, smantana si oua. Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 200 g cascaval 1 caserola de rosii cherry cat mai mici 300 g sunca 200 g masline fara samburi 12 linguri smantana 4 oua Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul de foietaj. Apoi se…
Fursecuri cu crema si zmeura
24 March 2013
Fursecuri cu crema si zmeura din: lapte, drojdie, faina, zahar tos, unt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, amidon alimentar, seminte de susan, scortisoara, zmeura, stafide, rom si portocale confiate. Ingrediente: 750 ml lapte 7 g drojdie uscata 500 g faina 90 g zahar tos 150 g unt 3 oua 3 g sare 60 g…
Peste cu susan
24 March 2013
Supa crema de ciuperci in paine
24 March 2013
Supa crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi, ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4 painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…
Limba cu spanac
24 March 2013
Muschi de vita in ierburi aromatice
24 March 2013
Muschi de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline, pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita sare grunjoasa 100 g piper negru cimbru macinat rozmarin macinat usturoi uscat si macinat 2-3…
Pizza cu şuncă, sos si ardei iute
24 March 2013
Reteta zilei: Suc de ghimbir cu limeta
24 March 2013
Frigărui cu roşii cherry
24 March 2013
Frigărui cu roşii cherry din: rosii cherry, prosciutto, mozzarella, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g rosii cherry 100 g prosciutto feliat 200 g bulgarasi de mozzarella 2 ramurele de busuioc 2 linguri de ulei de masline extravirgin sare piper macinat patrunjel verde betisoare de lemn pentru frigarui Mod de…
Burrito cu pui
24 March 2013
Burrito cu pui din: lipii, ulei de masline, piept de pui, ardei, ceapa, sare, piper, otet balsamic, patrunjel, salata verde si rosii. Ingrediente: 4 lipii 2-3 lingurite ulei de masline 400 g piept de pui 2 ardei rosii 2 ardei galbeni o ceapa sare piper macinat 1-2 lingurite otet balsamic o legatura patrunjel pentru garnitura:…
Reteta de post: Salata de fasole boabe
24 March 2013
Salata de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 catei mari de usturoi 1 legatura patrunjel 4 frunze de dafin ulei de masline 1 lamaie (doar sucul) ardei iute macinat sare Mod de preparare: Lăsăm fasolea la…
Fursecuri cu piure de cartofi dulci
24 March 2013
Fursecuri cu piure de cartofi dulci din: faina, zahar, unt, lapte, scortisoara, untura, piure de cartofi dulci, unt. Ingrediente: 250 g faina 3 linguri zahar 50 g unt 6 linguri lapte un praf scortisoara 3 linguri untura 200 g piure de cartofi dulci 2 linguri unt topit Mod de preparare: Se amestecă făina cu…
Bulete de soia si linte
24 March 2013
Bulete de soia si linte din: soia granule, faina alba, linte verde, usturoi, apa minerala, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru, ulei si pesmet. Ingrediente: 300 g soia granule 150 g faina alba 150 g linte verde 5 catei de usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare piper patrunjel verde cimbru ulei pentru…
Tort de cartofi cu piure de castane
24 March 2013
Tort de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 2 cartofi dulci 100 g faina 90 g zahar un plic zahar vanilinat 3 galbenusuri 30 ml ulei 30 ml rom pentru crema: 200 g dovleac fiert 1-2 linguri zahar pudra scortisoara…
Ciorba de salata cu costita afumata si smantana
24 March 2013
Ciorba de salata cu costita afumata si smantana din: supa de pui, ceapa, zarzavat, salata, costita afumata, oua, smantana, iaurt, bors, usturoi verde, marar verde si sare. Ingrediente: 2 l supa de pui 1 ceapa medie 100 g zarzavat 1 capatana mare de salata 200 g costita afumata 6 oua 150 g smantana 100 g…
Retete de post: Salam de biscuiti
24 March 2013
Salam de biscuiti din: biscuiti, margarina, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, zahar, stafide si apa. Ingrediente: 1/2 biscuiti simpli un pachet margarina 3 linguri cacao 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom dupa gust 150 g zahar 200 g stafide 300 ml apa Mod de preparare: Se pune la foc apa cu margarina…
Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental
24 March 2013
Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental din: paine taraneasca, carnati polonezi, ridichi, branza emmental, ridichi, castravete, patrunjel, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata 400 g carnati polonezi fierti 250 g branza Emmental sau cascaval 1 legatura ridichi 1/2 castravete…
Piftie cu carne de curcan
24 March 2013
Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel
24 March 2013
Chiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri…
Guguluf cu alune
24 March 2013
Chiftele de vinete cu marar
24 March 2013
Chiftele de vinete cu marar din: vinete, ardei rgasi, usturoi, patrunjel, oua, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi rosii 2 catei usturoi 3 linguri patrunjel 3 oua 8 linguri pesmet fin sare piper ulei pentru prajit pentru servit: marar fin tocat Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă,…
Somon cu orez si sos
24 March 2013
Somon cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana, castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g orez alb 200 g mazare un morcov doua limete 300 g smantana un castravete verde mai mare 100 g migdale 5 g curry 100 ml…
Pere cu branza Roquefort
24 March 2013
Pere cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene, portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort, nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin. Ingrediente: 4 pere mari 100 g branza de vaci 30 g staide galbene doua portocale 180 g zahar tos 100 g miez de nuca boia dulce 250…
Bors de loboda cu orez si verdeata
24 March 2013
Bors de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean, unt, ou si sare. Ingrediente: 1 ½ l apă ½ l borș 5-6 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 3 lingurițe orez 3 lingurițe mărar tocat 3…
Mini-tarte cu nuci
24 March 2013
Paste cu sos si salam
24 March 2013
Paste cu sos si salam din: salam, ceapa, ardei gras, ciuperci, suc de rosii, pasta de tomate, oregano, paste si busuioc. Ingrediente: 450 g salam o ceapa medie un ardei gras verde 5 ciuperci mici, conservate 300 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 2 lingurite oregano uscat 250 g taitei sau alte…
Supa deasa de legume
23 March 2013
Supa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Toate legumele…
Pui cu masline negre
23 March 2013
Carne de porc cu legume
23 March 2013
Ton la cuptor
23 March 2013
Rulada cu nuci si ciocolata amaruie
23 March 2013
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta
23 March 2013
Zeamă de ciuperci de pădure
23 March 2013
Zeamă de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina, ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi frunze de patrunjel Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un…
Salată de varză roşie cu linte
23 March 2013
Salată de varză roşie cu linte din: linte, varza rosie, otet de vin rosu, suc de mere, miere, ienibahar, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei, miez de nuca, mar, suc de lamaie si roquefort. Ingrediente: 200 g linte l500 g varza rosie 5 linguri otet de vin rosu 1 lingura suc de mere 2 linguri miere…
Gratin de hrean si bacon
23 March 2013
Gratin de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte, galbenus, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g bacon 600 g hrean taiat 2 cepe 2 linguri patrunjel 300 g smantana 150 ml lapte un galbenus 100 g cascaval ras ulei sare piper Mod de preparare: Hreanul curăţat şi feliat se…
Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză
23 March 2013
Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză din: faina, ou, sare, apa, drojdie, zahar, loboda si branza de oaie. Ingrediente: faina 1 ou sare apa drojdie 1 lingurita zahar loboda branza de oaie Mod de preparare: Freci pentru maia drojdia cu zahărul. Amesteci făina cu oul apa şi maiaua. Laşi aluatul la dospit, după…
Retete gustoase: Dovlecei gratinati
23 March 2013
Dovlecei gratinati din: dovlecei, usturoi, telemea, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: un kg dovlecei 2 catei de usturoi 200 g telemea 4 oua 500 g smantana sare piper Mod de preparare: Se spală dovleceii si se taie rondele fine, care se fierb aproximativ 15 minute. Intre timp, se pisează usturoiul cu sare si…
Pizza cu praz si branza Tofu
23 March 2013
Pizza cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar, drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu, rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru sos: 100 g…
Stelute de turta dulce
23 March 2013
Stelute de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun, miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina, portocale si ciocolata neagra. Ingrediente: 175 g faina 4 g bicarbonat de sodiu un ou 60 g unt 130 g zahar brun miere 5 g scortisoara 2 g cardamon 2 g cuisoare 2…
Salată de legume cu piept de pui si măsline
23 March 2013
Salată de legume cu piept de pui si măsline din: mazare mange tout, ulei, sare, piper, file de piept de pui, salata, rosii, ardei gras, castravete, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar, mustar si masline. Ingrediente: 150 g mazare mange tout 6 linguri ulei sare piper 600 g file de piept de pui 1 salata romara…
Găluşte gratinate
23 March 2013
Rulada de porc cu sos picant
23 March 2013
Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean
23 March 2013
Aripioare de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir, sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb. Ingrediente: Aripioare de pui 1 lingura vin de orez 1/2…
Rata cu portocale si legume
23 March 2013
Rata cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui, miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi. Ingrediente: o rata doua cepe 4 portocale 100 ml vin rosu demisec 40 ml supa de pui 20 g miere 300 ml suc de portocale…
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie
23 March 2013
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, branza de oaie, sare, piper, bulion si ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi cateva ciuperci 1 ceapa 200 g branza de oaie sare piper 3-4 linguri bulion ulei Mod de preparare: Pui cartofii să fiarbă în coajă. După ce s-au răcit, îi cureţi şi…
Orez prajit cu legume
23 March 2013
Orez prajit cu legume din: orez negru salbatic, morcov, ceapa, ardei gras, telina, radacina de telina, patrunjel, mix de ciuperci, sare, piper si apa. Ingrediente: 400 g orez negru salbatic 1 morcov mare 1 ceapa medie 1 ardei gras 1 tulpina telina 1 bucata mica de radacina de telina patrunjel 125 g mix de ciuperci…
Placinta cu legume si busuioc
23 March 2013
Placinta cu legume si busuioc din: aluat de placinta, ceapa, rosii, usturoi, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ardei copti, dovlecei, cascaval, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g alut de placinta 2 cepe 6 rosii 2-3 catei de usturoi 200 g ciuperci 20 ml ulei de floarea soarelui 2 lingurite ulei de masline…
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
23 March 2013
Brioşe cu mere si scortisoară
23 March 2013
Brioşe cu mere si scortisoară din: mere acrisoare, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, migdale si unt. Ingrediente: 2 mere acrisoare (a 200g) 1 lingura suc de lamaie 260 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…
Chiftele de cartofi cu patrunjel
23 March 2013
Chiftele de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5 linguri faina sare piper pesmet Mod de preparare: Punem la fiert cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute…
Prajitura cu caise si fulgi de migdale
23 March 2013
Prajitura cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina 1 lingura cacao 1 esenta de rom pentru crema: 1 plic praf de budinca de vanilie 500…
Reteta zilei: Rulada cu ciocolata
22 March 2013
Rulada cu ciocolata din: faina, faina de porumb, praf de copt, sare, zahar pudra, oua, ulei vegetal, apa, lichior de alune, unt nesarat, zahar caramelizat, esenta de vanilie, ciocolata neagra si frunze de menta. Ingrediente pentru blat: 220g faina 45g faina de porumb 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita de sare 220g zahar…
Somon cu legume si lamaie
22 March 2013
Somon cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei, morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz, lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 medalioane somon 150 ml vin alb demisec 2 dovlecei 2-3 morcovi 4 cartofi cu coaja rosie sare piper alb 50 g unt 2 lingurite ulei de masline…
Mancare de linte cu fasole
22 March 2013
Mancare de linte cu fasole din: fasole boabe, hrisca, linte, usturoi, morcov, ceapa, ulei, sare, piper, bicarbonat de sodiu, rozmarin si apa. Ingrediente: 100 g fasole boabe 80 g hrisca 50 g linte 3 catei de usturoi 1 morcov 2 cepe potrivite ulei sare piper bicarbonat de sodiu rozmarin 1 1/2 l apa Mod…
Salata de pui cu caju
22 March 2013
Salata de pui cu caju din: piept de pui, caju, morcovi, mazare, ciuperci, broccoli, sos de soia, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g caju 2-3 morcovi 150 g mazare pastai 200 g ciuperci/ghebe 100 g broccoli 3-4 lingurite sos de soia 2-3 linguri ulei de masline…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu