Retete de Paste:
Reteta zilei: Noodles cu piept de pui
26 May 2012
O reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline …
Supă rece de afine
26 May 2012
O reteta de supa rece de afine din: zahar, coaja de lamaie, piper, afine, iaurt, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri zahar 1 lingurita coaja rasa de lamaie un varf de cutit de pimento (piper de diferite soiuri, cuisoare, scortisoara, nucsoara), macinat 225 ml apa 550 g afine proaspete sau congelate 300 g…
Salată de varză cu arahide
26 May 2012
O reteta de salata de varza cu arahide din: varza alba, morcov, stafide, ceapa verde, maioneza, iaurt, piper, ridichi, arahide si patrunjel. Ingrediente: 200 g varza alba tocata fin 1 morcov mare dat pe razatoarea mare 50 g sultanine (stafide mari) 4 fire de ceapa verde tocate fin, partea cu frunze separat si partea alba…
Salată orientală cu germeni
26 May 2012
O reteta de salata orientala cu germeni din: morcovi, telina, mar, germeni de fasole mung, germeni de seminte de floarea soarelui, germeni de lucerna, suc de lamaie verde, coriandru, ulei de susan, sos de soia, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 tija de telina 1 mar germeni de fasole mung germeni de seminte…
Supă cremă de dovlecei
26 May 2012
O reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat, piper si iaurt. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata mare 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu 225 g cartofi curatati de coaja si taiati in…
Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannon
26 May 2012
O reteta delicioasa de faza la tava cu legume de iarna si colcanon din: fazani, faina, sare de mare, piper, bacon, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, miere, vin rosu, cimbru, supa de pui, cartofi, varza, unt si smantana. Acest preparat rustic este si mai gustos a doua zi după preparare. Asiguraţi-vă însă că îl încălziţi la…
Salată de avocado cu zmeură
26 May 2012
O reteta de salata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata, zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper. Ingrediente: 2 fructe de avocado 175 g frunze asortate de salata 100 g zmeura crengute de menta verde pentru ornat Pentru vinegreta: 2…
Salată fierbinte de varză cu struguri
26 May 2012
O reteta de salata fierbinte de varza cu struguri din: frunze de salata, verdeturi, ulei de nuca, ulei de masline, telina, zeama de lamaie, para, esalote, varza alba, otet de vin rosu boabe de struguri si nuci. Această salată conţine varză albă călită foarte puţin, care merge foarte bine cu fructe zemoase, nuci şi verdeţuri.…
Frigărui de curcan în sos de arahide
26 May 2012
O reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Coaste de miel cu salicornia
26 May 2012
O reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la negustorii…
Farfalle cu ciuperci
26 May 2012
O reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi…
Sos Beurre fondue
26 May 2012
Minipizza cu spanac
26 May 2012
Supă de sparanghel şi mazăre
26 May 2012
O reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai…
Sarmale cu urdă
26 May 2012
O reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde 1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta tomate concentrat de legume…
Salata crocanta cu rucola si rodie
26 May 2012
O reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200 gr rucola sare piper Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii zemosi.…
Sosuri
25 May 2012
Cateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos de…
Bors de ouă cu stevie
25 May 2012
Plăcintă de peste cu praz şi creveţi
25 May 2012
O reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz, patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile reci.…
Tortellini cu prosciutto
25 May 2012
Aceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne tocată…
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
25 May 2012
O reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi 1 mar rosu de desert…
Crochete de caşcaval cu salată asortată
25 May 2012
O reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou, cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon, zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru crochete: 500 ml lapte 100 g gris 1 ou 100 g cascaval ras sare piper…
Cartofi umpluţi copţi în coajă
25 May 2012
O reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon piper…
Creveti in sos de portocale
25 May 2012
O reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco. Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie 150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos de rosii (sau ketchup…
Cocktail Cafe Acapulco
25 May 2012
O reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1 lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior) cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Dizolvam cafeaua instant si zaharul…
Supa de stevie cu ou
25 May 2012
O reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata salata verde 500 g macris…
Spaghetti alla carbonara
25 May 2012
Acest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de mare, care se…
Oua coapte cu ciuperci de padure
25 May 2012
O reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt câteva…
Sos de capere
25 May 2012
O reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul…
Somon afumat la cald cu salată de untisor
25 May 2012
O reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul…
Omleta cu capsuni
25 May 2012
O reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2 linguri de unt Mod de…
Ciorbă de urzici ca în Ardeal
25 May 2012
O reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau bors)…
Ficăţei de pui la capac
25 May 2012
O reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei 80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita…
Peste la cuptor in crusta de susan
25 May 2012
Sos Supreme
25 May 2012
Tarta cu sparaghel si blat de foi
25 May 2012
O reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor de…
Varză înăbuşită cu mere si chimen
25 May 2012
O reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1 lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura otet de mere 2 mere rosii tari,…
Branza Brie in tarte cu cirese
25 May 2012
Tort cu ciocolată albă
25 May 2012
Retete culinare: Gulii umplute
25 May 2012
Sirop caramel cu portocale
25 May 2012
Puneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte…
Bame cu cartofi
25 May 2012
O reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de…
Retete culinare: Papricaş de pui
25 May 2012
Costite aromate cu glazura de portocale
25 May 2012
O reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…
Sos Mornay
25 May 2012
O reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la…
Reteta zilei: Tarta cu ananas
25 May 2012
O reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt Mod de preparare: Se amesteca albusurile…
Cocktail French Martini
25 May 2012
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
25 May 2012
O reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe, le…
Salata cu portocale si masline
25 May 2012
O reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru, ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale. Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2 linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie Mod de…
Saltimbocca de pui cu salata de roşii
25 May 2012
O reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri faina…
Retete culinare gustoase
25 May 2012
Retete culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista…
Dulceaţă de cireşe cu lichior
24 May 2012
O reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese Mod de preparare: Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel…
Spaghetti all’aglio e olio
24 May 2012
Aceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra se…
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită
24 May 2012
O reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt, ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi tăiate sare de mare şi…
Sparanghel cu sos
24 May 2012
O reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare,…
Retete culinare: Prăjitură cu morcovi
24 May 2012
O reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu sofran…
Dulceaţă de piersici şi lămâie
24 May 2012
O reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa subţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa…
Salata de cirese cu pancetta
24 May 2012
O reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare de…
Punch de cirese
24 May 2012
Supa de portocale si morcov
24 May 2012
O reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine coapte…
Pacheţele picante de varză roşie
24 May 2012
O reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de…
Retete internationale: Crema catalana
24 May 2012
O reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2 linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja rasă fin de la 1 portocală 1…
Salata de castraveti si capsuni
24 May 2012
O reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar, menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni, castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3 linguriţe…
Budincă de cartofi şi pui
24 May 2012
O reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de unt 5 fire de marar verde Mod de preparare: Pui cartofii la fiert ca…
Gulii călite
24 May 2012
O reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite. Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen 100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin Mod de preparare: Se decojesc guliile şse îndepărtează eventualele…
Jeleu de mere
24 May 2012
O reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie Mod de preparare: Există numeroase varietăţi de mere, pentru această reţetă fiind indicate cele cu pulpa mai tare.…
Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini
24 May 2012
O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita de…
Croissant cu sos de cirese proaspete
24 May 2012
O reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă ulei…
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)
24 May 2012
Supă de gulii cu crutoane
24 May 2012
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
24 May 2012
O reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu 500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare 2 foi de dafin…
Spaghetti marinara
24 May 2012
Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Unele…
Retete culinare: Rata cu portocale
24 May 2012
O reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1 lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de portocale…
Salată crocantă cu gulii
24 May 2012
O reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2 ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 lingură apă rece 1…
Desert cu gem de afine
24 May 2012
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
24 May 2012
Punch Bombay
24 May 2012
Legume în wok cu chifteluţe şi orez
24 May 2012
O reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi (cca. 275 g) 1 dovlecel…
Friptură de primăvară
24 May 2012
Portocale în caramel cu cremă de sherry
24 May 2012
O reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai sus…
Legume prăjite cu sos iute de usturoi
24 May 2012
O reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli 300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei mare…
Prajitura cu gem acrisor
24 May 2012
Piure de spanac cu smântână
24 May 2012
Capsuni in ciocolata si fistic
24 May 2012
O reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată provenită de la boabele de cacao,…
Dieta de slabit cu 12 reguli
24 May 2012
Obezitatea şi supraponderabilitatea sunt două dintre cele mai grave probleme la nivel mondial. Dacă în trecut vorbeam despre lipsa conştientizării acestei probleme globale, în prezent o mare parte dintre persoanele supraponderale şi obeze urmează diferite regimuri pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, rezultatele vizibile întârzie să apară deoarecele majoritatea persoanelor cu probleme de…
Fasole cu ardei dulci
23 May 2012
O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit (rosu,…
Cartofi noi gratinaţi cu legume
23 May 2012
O reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana, fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara, oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2 ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata 1…
Dulceaţă de caise şi migdale
23 May 2012
O reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm) Mod de preparare: Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi fructe…
Chiftelute in sos de rosii
23 May 2012
O reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente: 500…
Ştevie scăzută cu ciuperci
23 May 2012
O reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci, concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureti si speli legumele…
Retete culinare: Fasole gatita
23 May 2012
O reteta de fasole gatita din: fasole uscata, sunca de curcan, ceapa, zahar brun, ketchup, melasa, praf de mustar si piper. Ingrediente: 225 g fasole uscata spalata, scursa si aleasa 2 felii de sunca de curcan taiate in doua pe diagonala 1 ceapa mare tocata 4 linguri zahar brun 4 linguri ketchup fara adaos de…
Borş cu perişoare din dovlecei
23 May 2012
O reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g…
Cod cu sos romesco
23 May 2012
O reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline, migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare, piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste fileul de cod la cuptor cu un strat generos…
Cireşe in vin
23 May 2012
O reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara si lichior de cirese. Ingrediente: 20 cirese mari, dulci 1 pahar vin rosu 2 pahare apa 5 linguri zahar 1 baton de scortisoara lichior de cirese (facultativ) Mod de preparare: Pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să…
Desert cu gem
23 May 2012
Ciorbă de lobodă
23 May 2012
O reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina Mod de…
Varză dulce-acrisoară
23 May 2012
O reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun piper…
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir
23 May 2012
O reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat 1,2 l apa 1 lamaie Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmuiat…
Pandişpan cu capşune
23 May 2012
O reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare si…
Sos bolognese cu carne
23 May 2012
Sosul clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face…
Merluciu cu cartofi
23 May 2012
Cocktail Old City
23 May 2012
O reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura
23 May 2012
O reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de 1/2…
Tortilla cu legume la grătar şi feta
23 May 2012
O reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si tocat…
Ghiveci de dovleac si vinete
23 May 2012
O reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar mare…
Terci de ovaz cu banane si capsuni
23 May 2012
O reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150 g…
Chifteluţe de porumb
23 May 2012
O reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt.…
Punch Claret
23 May 2012
Ardei iuţi umpluţi
23 May 2012
O reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml ulei…
Paella cu pui si chorizo
23 May 2012
O reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din Spania.…
Budincă de porumb în stil tex mex
23 May 2012
O reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli nu…
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole
23 May 2012
O reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g fasole…
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
23 May 2012
O reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline 2…
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
23 May 2012
O reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori…
Rasol in sos cu rozmarin
23 May 2012
Amestec de arome picante
23 May 2012
O reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper Mod de preparare: Curăţă morcovii, ceapa…
Dulceaţă de dovleac cu cardamom
23 May 2012
Tortilla
22 May 2012
O reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada,…
Fettuccine Alfredo
22 May 2012
In Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte cremos.…
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
22 May 2012
O reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură de…
Brânză în ulei
22 May 2012
O reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano Mod de preparare: Incălzeşte puţin uleiul împreună cu boabele de piper roşu…
Cocktail Orange Egg Nogg
22 May 2012
O reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte, sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala. Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8 cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de gheata…
Bobi cu Jamon Iberico
22 May 2012
O reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului său deosebit de nuci – o puteţi găsi în…
Pastrav cu ciuperci sotate
22 May 2012
O reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi…
Reteta zilei: Paste cu carnati picanti
22 May 2012
O reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in bulion Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc in unt topit cateva minute.…
Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes
22 May 2012
O reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din: caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes, fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g bucati de pepene galben 2…
Piure cu rucola si ricotta
22 May 2012
Salată de roşii cu arpagic şi măcriş
22 May 2012
O reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac, macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16 roşii cherry, verzi 4 roşii de mărime…
Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi
22 May 2012
O reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de masline…
Varza rosie in ulei
22 May 2012
Creveti cu usturoi
22 May 2012
O reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale şi…
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire de…
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire de…
Cartofi cu smântână si somon
22 May 2012
O reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă 300 g somon file afumat 300 ml smântână…
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
22 May 2012
O reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine, migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei de măsline extravirgin, plus încă puţin…
Omleta cu ardei, sunca si rosii
22 May 2012
O reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…
Iepure în ulei
22 May 2012
O reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…
Punch Jamaica
22 May 2012
Salată de mazăre cu lămâie
22 May 2012
O reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline, esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura coaja de lamaie rasa Mod de…
Rulouri cu branza
22 May 2012
Cartofi noi pane
22 May 2012
O reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de porc 50 g unt 2-3 căţei…
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
22 May 2012
O reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din: pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci. Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…
Ardei gras si ceapa in otet
22 May 2012
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)
22 May 2012
Buccatini all’amatriciana
22 May 2012
Aceasta mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii. Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…
Punch de primavara
22 May 2012
Salată de cartofi cu capere
22 May 2012
O reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1 tulpina de telina…
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
22 May 2012
O reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa. Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…
Biscuiţi cu cereale
22 May 2012
Tigaie asortată de cartofi cu bacon
22 May 2012
O reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata. Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
22 May 2012
O reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2 portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior Grand Marnier Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi…
Reteta zilei: Orez cu pui
21 May 2012
O reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal, praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana morcovi cuburi 1/2 ceasca de…
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
21 May 2012
O reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci, mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere, busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente: 350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1 linguriţă de zeamă de lămâie…
Sparanghel şi mazăre călite cu susan
21 May 2012
O reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan, sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare. Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in felii 140 g mazare congelata Mod…
Sos de piersici cu votcă
21 May 2012
O reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1 lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta Mod de preparare: Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le într-un castron cu zahărul brun…
Punch de portocale si grepfrut
21 May 2012
O reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut, limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie. Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Curatam…
Tort cu nuca si sirop de mirodenii
21 May 2012
O reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac, coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina, praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac coaja rasă şi zeama de la 1…
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
21 May 2012
O reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana, ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente: 500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…
Clafoutis de cireşe
21 May 2012
Salată de fileuri de solă şi sparanghel
21 May 2012
O reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola, icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)
21 May 2012
Tarte cu migdale si mandarine
21 May 2012
O reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai trebuie: 2 linguri marmelada sau…
Salata cu sos de smantana
21 May 2012
O reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii cu pulpă tare 1 ananas 2 banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare Mod de preparare: Spălaţi inima de salată verde,…
Sos de mere verzi, banane şi rom
21 May 2012
Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
21 May 2012
O reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu