Retete de Paste:
Tagliarini de vară
8 June 2012
O reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o…
Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos
8 June 2012
Mixed grill cu dovlecel
8 June 2012
O reteta de mixed grill cu dovlecel din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecel, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muschi de porc 1 dovlecel 2 cepe 2 ciorchini rosii cherry sau 4 rosii obisnuite 4 felii de…
Inele de calamar cu sare şi piper
8 June 2012
Incinge 500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3 linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine incins 2 minute, pe…
9 retete culinare
8 June 2012
9 retete culinare: Retete traditionale: Bouillabaisse Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish. Restul il gasiti aici. Prune in…
Gogosele cu banane si seminţe de susan
7 June 2012
O reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt crocante. Ingrediente: 5-6…
Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă
7 June 2012
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900 g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Intre timp, prepară…
Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)
7 June 2012
O reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt, maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de bivolita. Ingrediente: 500 g macaroane de bună calitate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un cubuleţ de unt frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt 100 g parmezan…
Pad Thai cu creveti
7 June 2012
O reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde. Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2 linguri de zahăr tos 2 …
Sosuri: Sos andaluz
7 June 2012
O reteta de sos andaluz din: ardei capia, maioneza si sos de rosii. Un strop de dulceaţă şi cidoare pentru produsele marine, precum peştele fript cu bulbi de fenicul înăbuşiţi. Ingrediente: 30 g ardei capia din borcan sau conservă 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de foarte bună calitate 80 g sos de…
Mâncare de molură cu germeni de grâu
7 June 2012
O reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval. Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4 capatani mijlocii de molura 2…
Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte
7 June 2012
Supă cremă de spanac
7 June 2012
Platou dulce-picant cu tofu
7 June 2012
Friptura de vita in stil mediteranean
7 June 2012
O reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita, piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet balsamic, frunze de rucola si parmezan. Ingrediente: 650-700 g vrabioara, taiata felii de 2 cm 2 lingurite piper rosu, zdrobit 3 cepe rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm 700 g…
Paste cu ton si scortisoara
7 June 2012
O reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…
Legume picante la foc iute
7 June 2012
O reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi, ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina de porumb si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi feliată 1 morcov mediu, curăţat şi feliat…
Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere
7 June 2012
Tofu la tigaie cu ardei
7 June 2012
Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza
7 June 2012
O reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din: vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii de 7 mm 2 dovlecei, taiati felii, oblic 2 bucati ardei gras, taiati sferturi, curatati de seminte 1 lingura…
Hamburger la gratar
7 June 2012
O reteta de hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare piper boia garnitura: 100 g porumb…
Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc
7 June 2012
Salată de raţă
7 June 2012
O reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru, scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica. Carnea de raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă de…
Hoppin’ John
7 June 2012
Se considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante. In sudul Statelor Unite se serveşte de Anul…
Sosuri: Sos tartar
7 June 2012
O reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel. Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos care însoţeşte perfect peştele pane. Ingrediente: 25 g capere, scurse şi tăiate fin 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate o…
Pui la foc iute cu alune caju
7 June 2012
O reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute. Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca numeroase feluri de mâncare…
Reteta zilei: Cocktail Bullrito
7 June 2012
O reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat) Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata Mod de preparare: Se pun frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o lingura. Se asteapta cateva minute, dupa…
Salată pentru micul dejun
7 June 2012
O reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde. Ingrediente: o andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare 2 legături de creson tocat 8 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri oţet…
Ton prajit cu susan
7 June 2012
Curry verde aromat cu carne de vită
7 June 2012
O reteta de curry verde aromat cu carne de vita din: ardei iute, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, coriandru, iarba de lamaie, lamaie verde, ulei vegetal, coriandru, chimion, boabe de piper negru, sare de mare, pasta de creveti, file de vita, vinete, ulei vegetal, ardei, sos de peste, zahar brun si busuioc. Pentru acest preparat, puteti…
Sos Marie Rose
7 June 2012
O reteta de sos Marie Rose din: maioneza, sos de rosii, sos warcestershirer, sos tabasco si coniac. Modificaţi după gust aromele acestui sos şi serviţi-l la fructele de mare preferate, ca de pildă la creveţii şi scoici. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii sos…
Hominy grits
7 June 2012
Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta, care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In America, primii colonişti englezi nu cunoşteau…
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
7 June 2012
O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1/4 cup unsalted butter 2 pounds white or brown button mushrooms, sliced 1 yellow onion, diced 1 rounded tbsp flour 6 sprigs fresh thyme, tied into a bundle with kitchen string, plus…
Salata de legume cu friptura de porc
7 June 2012
Cocktail de ceai
7 June 2012
Curry de pui
7 June 2012
Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră
6 June 2012
O reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici, piersici, salata, parmezan si menta. Ingrediente: 70 g brânză de capră fărâmicioasă sare de mare şi piper…
Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde
6 June 2012
O reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde, zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de palmier si apa. Un…
Sos verde cu usturoi si maioneza
6 June 2012
O reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul de somon înăbuşit. Ingrediente: 50 g frunze de spanac englezesc 50 g tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g…
Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar
6 June 2012
O reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel. Ingrediente: 8 cotlete de berbecuţ coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1 linguriţă…
Tocana de caltabos
6 June 2012
O reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii, ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si usturoi. Ingrediente: 400g caltabos 2 cepe 2 ardei rosii 200g ciuperci amestecate 4 linguri unt 850g sfecla rosie (din borcan) ½ l sos de friptura sare 2 lingurite maghiran uscat zahar cateva picaturi…
Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci
6 June 2012
O reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare (sau…
Pui la gratar cu paste
6 June 2012
O reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde, telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta. Ingrediente: 4 buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat 1 linguriţă oregano 3 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă şi…
Biscuiti cu alune de padure
6 June 2012
O reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt. Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5 albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o lingură esenţă de rom 15…
Salată caldă cu bacon
6 June 2012
O reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper, salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi. Nu uitaţi că,…
Satay de porc cu sos de arahide
6 June 2012
O reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g de…
Biscuiti cu portocale confiate
6 June 2012
O reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă portocale confiate Mod de preparare: Se amestecă…
Pulpa de porc cu legume
6 June 2012
O reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…
Raci
6 June 2012
O reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase (raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2 lingurite miere…
Cocktail cu cafea si coniac
6 June 2012
O reteta simpla de Cocktail cu cafea si coniac din: cafea, galbenus, zahar, coniac si lapte pasteurizat. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare 1 galbenus 1-2 lingurite de zahar 2 linguri de coniac 2 linguri de lapte pasteurizat Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, coniacul si laptele pasteurizat si turnam in shaker pe 2-3…
Supa cu tortellini
6 June 2012
O reteta de supa cu tortellini din: tortellini, mazare, morcovi, fasole verde, ceapa rosie, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, frunze de telina si cascaval. Ingrediente: 300 g tortellini cu carne de vită 150 g mazăre 2 morcovi 150 g fasole verde fideluţă o ceapă roşie un litru suc de roşii sare…
Salata verde creata cu pepene galben si feta
6 June 2012
O reteta de Salata verde creata cu pepene galben si feta din: salata verde creata, pepene galben, branza feta, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde creata 1/2 pepene galben 100 g branza feta ulei de masline otet balsamic Mod de preparare: Spala salata, sterge-o prin tamponare cu un servetel de…
Varză dulce cu costite afumate
6 June 2012
O reteta de varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu, cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe afumate 2 verze 50 ml vin roşu cimbru verde 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de ardei 2…
Varză gratinată în stil turcesc
6 June 2012
Pasta thailandeza rosie de curry
6 June 2012
Veţi avea nevoie de 6-7 ardei iuţi roşii, lungi. Pentru a prepara pasta, rulaţi fiecare ardei între degete pentru a desprinde seminţele, apoi tăiaţi capătul dinspre codiţă şi scoateţi seminţele. Tăiaţi ardeii iuţi, apoi spălaţi-vă bine pe mâini. Pentru a pregăti pasta roşie de curry, puneţi ardeii într-un mixer împreună cu 4 cepe roşii tocate,…
Cheese-cake cu capsuni
6 June 2012
O reteta de Cheese-cake cu capsuni din: unt, migdale, biscuiti cu unt, gelatina, capsuni, zahar pudra, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, frisca si zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g unt 50 g migdale macinate 150 g biscuiti cu unt 7 foi gelatina 750 g capsuni 125 g zahar pudra 500 g branza de…
Slăbeşte mâncând tot ce pofteşti: Cum poţi transforma biscuiţii fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată
6 June 2012
Persoanele descurajate de ideea de a ţine un regim de slăbire au un motiv de bucurie, după ce cercetătorii japonezi au fabricat o pereche de ochelari care “transformă” – pentru ochii şi papilele purtătorului – biscuiţii fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată. Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au realizat pentru acest proiect mai multe…
Salată de rădăcinoase
6 June 2012
O reteta de salata de radacinoase din: sfecla, morcovi, radicchio, ridichi, fenicul, sos, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 sfecle proaspete (de culori diferite, dacă e posibil), curăţate 3 morcovi curăţaţi o tulpină de ţelină cu frunze 1/2 căpăţână mică de radicchio, spălată şi scursă o legătură de ridichi, curăţate de frunze şi codiţe…
Peste gatit in stil marocan
6 June 2012
O reteta de peste gatit in stil marocan din: ulei de masline, masline, lamaie, ardei gras, rosii, cartofi, morcov, telina, ceapa, pastrav, sare, piper, sofran, coriandru, usturoi, boia de ardei iute, sare, pudra de ghimbir si piper rosu. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 50 gr masline 1 lamaie 2 buc ardei gras 2 rosii…
Sosuri savuroase
6 June 2012
Sosuri savuroase: Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos mousseline O reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne,…
Salata speciala
6 June 2012
O reteta de salata speciala din: mozzarella, sare de mare, piper, lamaie, mandarine, frunze de rucola, salata, sos, prosciutto, parmezan si otet balsamic maturat. Ingrediente: 4 bulgări de brânză mozzarella de câte 100 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o lămâie 4 mandarine, curăţate şi tăiate felii de 0,5 cm 2 mâini…
Pizza cu dovlecel
6 June 2012
O reteta de pizza cu dovlecel din: ou, drojdie, faina, sare, lapte, dovlecei, usturoi, ulei de masline, branza feta, smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un ou 25 g drojdie 250 g faina un praf de sare 100 ml lapte pentru umplutura: 2 dovlecei 2 fire de usturoi 2 linguri ulei de masline 150 g…
Dressing pentru salata Cezar
6 June 2012
O reteta de Dressing pentru salata Cezar din: usturoi, galbenusuri, ulei de masline, sos warcestershire si parmezan. Salata Cezar este deseori considerată o creaţie americană, ea fiind de fapt creată de către Caesar Cardini, în Tijuana, Mexic, anii 1920. Ingrediente: 3 căţei mici de usturoi, zdrobiţi 2 gălbenuşuri 60 ml ulei de măsline o linguriţă…
Varză ţărănească cu carne
5 June 2012
8 retete culinare
5 June 2012
8 retete culinare: Moros y Cristianos De peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din ianuarie şi până în…
Tarta cu varza
5 June 2012
O reteta de tarta cu varza din: unt, sare, smantana, otet, faina, malai, unt, ulei de floarea soarelui, varza, ceapa, ceapa verde, sare, bacon si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina o lingurita sare 2 linguri smantana o lingurita otet 350 g faina 2 linguri malai macinat 50 g unt pentru umplutura:…
Briose cu fructe
5 June 2012
Cocktail cu cafea si rom alb
5 June 2012
O reteta simpla de Cocktail cu cafea si rom alb din: lichior de cafea, rom alb, galbenus si cafea instant. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom alb 1 galbenus 1 lingurita de cafea instant Mod de preparare: Punem 3 cuburi intr-un shaker, adaugam lichiorul, romul, galbenusul si cafeaua, apoi mixam bine.…
Supă picantă de nucă de cocos şi pui
5 June 2012
Merengue cu căpşune
5 June 2012
O reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci caramelizate si capsune. Ingrediente: 4 albuşuri 225 g zahăr tos un plic zahăr vanilat Pentru crema de ciocolată: 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 100 g zahăr un plic zahăr vanilat 250 g unt 300 g…
Retete culinare: Salată grecească (varianta)
5 June 2012
O reteta de salata greceasca din: rosii, masline negre, avocado, hamsa, oregano, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, salata, sos si branza feta. Este o reţetă clasică foarte bună, care figurează în meniuri de ani întregi. Dacă puteţi face un efort special ca să cumpăraţi roşii coapte şi…
Mici de casa in sos picant
5 June 2012
O reteta de mici de casa in sos picant din: carne tocata, ou, ceapa, usturoi, cartofi, paine, lapte, patrunjel, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, chili si zahar. Ingrediente: 400 g carne tocată un ou o legătură ceapă un fir usturoi un cartof 2 felii pâine 100 ml lapte o legătură mărar o legătură pătrunjel sare…
Sos cu ardei iuti copti
5 June 2012
O retete de sos cu ardei iuti copti din: ardei iute, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, menta, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 ardei iuti proaspete rosii 10 linguri ulei de masline extravirgin 3 1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa frunzele de la o legatura mica de menta proaspata tocate marunt…
Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa
5 June 2012
O reteta de Paste cu broccoli si anchoa din: spaghete, broccoli, sare, ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide. Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati 2 conserve de ansoa 1…
Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
5 June 2012
O reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni. Ingrediente: 4 albusuri 220 g zahar tos 2 linguri amidon 2 linguri otet 200 ml frisca (30%) 200 g smochine proaspete 200 g capsuni Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa ouale: …
Cocktail cu coniac si vin Bordeaux
5 June 2012
Sos japonez
5 June 2012
Carne de vitel la gratar
5 June 2012
O reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Retete culinare: Bors rusesc
5 June 2012
O reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina, ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si piper. Ingrediente: o varză mică 2-3 morcovi 150 g mazăre 3-4 cartofi o ţelină potrivită 2 cepe roşii 500 ml suc de roşii 500 ml leuştean 1-2 linguri ulei de măsline leuştean…
Salată Coleslaw (varianta)
5 June 2012
O reteta de salata Coleslaw din: varza alba, ceapa rosie, morcovi, mere rosii, patrunjel, zeama de lamaie, maioneza, mustar, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 1/2 varza alba de la care ati indepartat cotorul si frunzele exteriaore, taiata sferturi o ceapa mica rosie, curatata 3 morcovi spalati si curatati de coaja 2 mere rosii,…
Pui cu sos si legume
5 June 2012
O reteta de pui cu sos si legume din: copane de pui, usturoi, unt, sofran, sare, piper, amestec de legume, maioneza, sfecla rosie, telina, smantana, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane pui 4 fire usturoi 50 g unt şofran sare piper 600 g amestec legume 3 linguri maioneză 100 g sfeclă roşie fiartă 50…
Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi
5 June 2012
O reteta de chiftele de peste cu salata picanta de castraveti din: peste alb, creveti, pasta de curry, frunze de lamaie verde, coriandru, ou, zahar brun, sos de peste, sare de mare, fasole, ulei vegetal, castravete, ardei, ceapa rosie si frunze de menta. Crevetii cu curry si chiftelele de peste alb sunt nişte preparate delicioase,…
Ruladă de căpşuni
5 June 2012
Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere
5 June 2012
O reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din: sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 4 sfecle de mărime mijlocie, dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare 3 pere bine coapte (sau mere), curăţate…
Ciuperci cu sos si marar
5 June 2012
O reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci 2 legaturi marar 100 g unt piper alb macinat 2 linguri faina o legatura ceapa verde 300 ml lapte 2-3 linguri smantana 2-3 linguri ulei pentru calit Mod de…
Carne de miel cu mazare
5 June 2012
O reteta de carne de miel cu mazare din: carne de miel, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen, samburi de ananson, amidon, ulei, mazare, supa de pui, suc de rosii si otet. Ingrediente: 500 g carne de miel, ceafa 2 catei de usturoi sare piper 1 lingurita de coaja…
Tort de ciocolată si capsuni
5 June 2012
Moros y Cristianos
5 June 2012
De peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din ianuarie şi până în decembrie. în Mexic această tradiţie a…
Ruladă de pui cu sos de roşii
5 June 2012
O reteta de rulada de pui cu sos de rosii din: piept de pui, sare grunjoasa, piper negru, piper verde, busuioc verde, ceapa, usturoi, patrunjel, parmezan, rosii, pesmet, ulei, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de pui sare grunjoasă piper negru măcinat piper verde boabe Pentru umplutură: busuioc verde 2 legături…
Salata cu ou
5 June 2012
Folositi ouă ecologice, cat se poate de proaspete şi frumoase. Şi să nu credeţi că trebuie să vă limitaţi la ouă de găină: încercaţi ouă de raţă, gâscă sau prepeliţă, care astăzi se găsesc uşor. Fiţi creativ, alungaţi monotonia! îmi place să servesc această salată ca pe o gustare înainte de cină sau singură, cu…
Sos picant cu otet
5 June 2012
O reteta de sos picant cu otet din: otet de vin alb, vuidostr, anason stelat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. E delicios in salate cu branza sau cu friptura rece de vita. Ingrediente: 8 linguri otet de vin alb 2 cuisoare 1 anason stelat 10 linguri ulei de masline extravirgin…
Friptura de muschi de vaca
5 June 2012
O reteta de friptura de muschi de vaca din: muschi de vaca, morcovi, cartofi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si praf de usturoi. Ingrediente: muschi de vaca 2 morcovi 4-5 cartofi 1 legatura patrunjel ulei de masline pentru uns sare piper boia de ardei praf de usturoi Mod de preparare:…
Cocktail cu sampanie
5 June 2012
Tarta cu rubarba si fistic
5 June 2012
Peste la tigaie
5 June 2012
O reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar. Ingrediente: 750 g cartofi fierti de o zi 750 g file de peste (batog) zeama de la 1 lamaie sare 1 ceapa 1 lingurite ulei de floarea soarelui…
8 retete culinare
5 June 2012
8 retete culinare: Supa Pho Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se…
Romburi cu rubarbă
5 June 2012
O reteta de romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara. Ingrediente: Pentru blat dospit: 50 ml lapte 400 g făină • 25 g drojdie 80 g zahăr 100 g migdale măcinate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 80…
Salată de roşii
4 June 2012
O reteta de salata de rosii din: rosii, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin picant, otet balsamic, ierburi aromate, ardei iute, maghiran, usturoi si busuioc proaspat. Ingrediente: 4 maini mari de rosii de diverse tipuri sare de mare si piper negru proaspat macinat ulei de masline extravirgin cu gust picant otet balsamic sau…
Cotlete de miel cu sos alb
4 June 2012
O reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si cartofi copti. Ingrediente: un kg cotlete de miel sare grunjoasă piper negru măcinat cimbru uscat şi măcinat 200 ml vin rose Pentru sos: 100 g unt 2 linguriţe făină 300…
Sos sicilian
4 June 2012
O reteta de sos sicilian din: zeama de lamaie, zeama de portocale, ulei de masline extravirgin, oregano, sare de mare si piper. Este perfect cu o salata calda la gratar sau cu fructe de mare. Ingrediente: 1 1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 1/2 linguri zeama proaspat stroarsa de portocale obisnuite sau rosii…
Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
4 June 2012
O reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si zahar pudra. Ingrediente: îngheţată cu susan: 85 g de seminţe de susan negre (sau albe) 4 gălbenuşuri 100 g de zahăr tos 250 ml de lapte integral 250 ml de smântână…
Copane de curcan în sos de ceapă
4 June 2012
O reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide. Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2 frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…
Cocktail Abstract
4 June 2012
O reteta simpla de Cocktail Abstract din: cafea, maraschino, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/4 l cafea tare 4 cl Maraschino 3 cl coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate Mod de preparare: Fierbem cafeaua, apoi o lasam sa se raceasca. Turnam in 2 cesti si adaugam in ea coniacul, Maraschino si Angostura.…
Tort de şampanie
4 June 2012
O reteta de tort de sampanie din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de portocala, faina, praf de copt, felatina, rubarba, coaja si suc de portocala, zahar fin, frisca, siropd e zahar, sirop de flori de soc si capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă sare 150 g zahăr miezul de la un baton de…
Salată de cartofi si hrean
4 June 2012
O reteta de salata de cartofi si hrean din: cartofi noi, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, telina, patrunjel, hrean, smantana, muschi de vita, tarhon si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 700 g cartofi noi, razuiti de coaja sare de mare si piper negru proaspat macinat zeama de la 2 lamai 1/2 tulpina…
Cotlete de porc cu sos de piersici
4 June 2012
O reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o lingura…
Sos franţuzesc cremos
4 June 2012
O reteta de sos frantuzesc cremos din: otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, mustar de dijon, sare de mare, piper, frunze de patrunjel si ulei de masline etravirgin. Merge de minune cu salate din frunze verzi si frunze amarui, ca andiva sau radicchio. Ingrediente: 5 linguri otet de vin alb 4 linguri ulei…
Linguine con gamberi, zafferano e limone
4 June 2012
O reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz. Ingrediente: Paste linguini – 250 g ulei de măsline extravirgin usturoi 8 creveţi proaspeţi 4 roşii cherry şofran yemenit vin alb sec coajă de lămâie – 5 g sare roz Mod…
Cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta (video)
4 June 2012
O reteta video despre cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 cup ricotta 1/4 cup olive oil 2 tbsp cream or milk 2 cloves minced garlic salt and pepper to taste red pepper flakes fresh herbs if so desired pizza dough…
Ciorba de vita cu ardei iute
4 June 2012
Prajitura cu nuci si ciocolata
4 June 2012
O reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf scortisoara macinata 2 albusuri Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua tavi…
Vita cu cartofi
4 June 2012
O reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu. Ingrediente: 500 g antricot de vită 6 roşii 12 cartofi noi mărime medie sare grunjoasă piper negru măcinat salvie verde o legătură pătrunjel o ceapă…
Spirale de aluat cu pasta de masline
4 June 2012
O reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline, usturoi, cascaval si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 300 g masline fara samburi 4 catei de usturoi 300 g cascaval 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se curata si se piseaza usturoiul. Masline se dau…
Sos cu lămâie si ulei
4 June 2012
Turtă dulce tradiţională
4 June 2012
O reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir. Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza 1 ou mare batut usor 55 g unt 115 g…
Retete de post: Salată de dovlecei
4 June 2012
O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie…
Dressing „o mie de insule”
4 June 2012
O reteta de dressing din: maioneza, sos de rosii, sos de chilli, ceapa, ardei gras, sos worcestershire, sos tabasco si coniac. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii 80 g condiment sau sos de chili o ceapă mică, rasă un ardei gras roşu sau verde,…
Despre mâncare şi vin
4 June 2012
Să combini mâncarea cu vinul potrivit nu trebuie să fie complicat sau costisitor. De fapt, unele dintre cele mai bune combinaţii sunt şi cele mai simple, iar deseori e vorba despre vinuri şi ingrediente accesibile. Pentru ca vinul să meargă cu mâncarea, trebuie să ştiţi câte ceva despre ceea ce mâncaţi, despre gustul pe care-l…
Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte
4 June 2012
O reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa gust…
Ochiuri cu creveti
4 June 2012
Legume cu brânză
4 June 2012
O reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda. Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt sare piper negru macinat 200 g rosii…
Salată de fructe cu sirop de anason
4 June 2012
O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1 mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1 fruct-dragon mare 2 fructe persimmon Sirop de anason: 75 g de…
Cocktail cu cafea si coniac
4 June 2012
O reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar. Ingediente: 1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar Mod de preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru bauturi lungi impreuna cu coniacul,…
Gnocchi cu ricotta şi spanac
4 June 2012
Gnocchi sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi brânză.…
Salată simplă de verdeţuri
4 June 2012
O reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos. Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de sparanghel o mana de hasmatuchi sau patrunjel…
Tort cu frişcă si fructe
4 June 2012
O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Pentru…
Budinca de dovlecei cu porumb
4 June 2012
O reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita sare piper…
Gogoşi vanilate
4 June 2012
O reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4 linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o păstaie vanilie ulei pentru…
Salată crocantă simplă
4 June 2012
O reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare, piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos. Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o mana…
Sos cu otet balsamic
4 June 2012
O reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive). Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Puneţi…
7 retete culinare
3 June 2012
7 retete culinare: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Restul il gasiti aici. Supa Gumbo In statul american Louisiana,…
Cartofi cu mozarella
3 June 2012
O reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta. Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei usturoi 3-4 frunze mentă Mod de preparare: Se spală cartofii noi…
Orez prăjit cantonez
3 June 2012
O reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1 ceapă curăţată şi tocată 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi…
Ficatei cu bulete
3 June 2012
O reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă: 350 g mămăligă rece 100 g unt 100 g…
Sosuri: Maioneză
3 June 2012
O reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară, măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 50 g muştar de Dijon, sau o linguriţă cu vârf…
Batoane cu musli
3 June 2012
Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre
3 June 2012
Retete de post: Bame sarbesti
3 June 2012
Bavareză cu afine
3 June 2012
O reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de branza proaspata 15 g gelatina pudra 4 linguri…
Gncocchi
3 June 2012
Gnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se fierb…
Cocktail de cafea cu caise
3 June 2012
Quiche cu ceapa si cheddar
3 June 2012
Vinete umplute cu legume
3 June 2012
O reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă suc…
Tagliatele cu pui si parmezan
3 June 2012
O reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui, parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb pentru început pastele. Se adaugă o…
Reteta zilei: Paine cu rozmarin
3 June 2012
5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti
3 June 2012
Broccoli chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan), spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de stridii şi 1/2 de linguriţă…
Sos de crustacee
3 June 2012
O reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina, frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu toate tipurile de crustacee, în special cu homar.…
Mousse de lămâie cu căpşuni
3 June 2012
O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml zeama de lamaie…
Sarmalute in foi de vita
3 June 2012
Retete pentru weekend #13
3 June 2012
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi,…
Kreplach
3 June 2012
Kreplach sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se preparau anume pentru sărbătoarea de Purim, însă acum…
Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere
3 June 2012
O reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun, pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1 lingurita praf de copt un praf…
Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune
3 June 2012
O reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata, sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia, miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune, scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune condimentat,…
Salată cu paste si prosciutto crudo
3 June 2012
O reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt, prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei portocaliu 4 morcovi baby 50 g samburi…
Sos de Bordeaux
3 June 2012
O reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper, cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare. Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin, haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul este delicios şi fără ea. Vi-l…
Biban de mare cu roşii
3 June 2012
Pui cu ananas si orez
3 June 2012
Burtă de porc roşie înăbuşită
3 June 2012
O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de îmbietoare…
Pandişpan de lămâie cu căpşuni
3 June 2012
O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare de…
Retete internationale: Knodel
3 June 2012
Knodel este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită, la fel ca pastele făinoase. De obicei,…
Ice Cofee Flambata
3 June 2012
O reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1 plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate de cutie de inghetata de alune 4…
Sos de friptură îngroşat
3 June 2012
O reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov, tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa. Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la alegere,…
Salată cu crutoane aromate
3 June 2012
O reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa, piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry, castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli o…
Supa de pui cu porumb
3 June 2012
O reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper 1 legatura…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu