Retete:
File de peşte cu sos alb
5 February 2013
O reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3…
Castraveţi pane
5 February 2013
Castraveţi pane din: castraveti murati, oua, faina, pesmet, ulei si smantana. Ingrediente: 8 castraveti murati, mai mari 2 oua 4 linguri faina 6 linguri pesmet 100 ml ulei pentru servit: smantana Mod de preparare: Castraveţii se taie pe lung şi se lasă la scurs într-o strecurătoare pentru o oră. Ouăle se bat bine, iar…
Salata de paste cu crenvursti
5 February 2013
Salata de paste cu crenvursti din: paste, ardei gras, ceapa, crenvursti, zeama de lamaie, ulei, mustar, sare, piper si frunze de papadie. Ingrediente: 400 g paste in forma de tuburi cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 4 crenvursti 2 linguri zeama de lamaie 6 linguri ulei 1 lingurita mustar sare piper 1…
Negresa cu gem
5 February 2013
Retete culinare: Castraveţi umpluţi
5 February 2013
Castraveţi umpluţi din: castraveti murati, carne tocata, orez, ceapa, ulei, rosii in bulion, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 8 castraveti murati 400 g carne tocata, dupa gust 2 linguri orez 2 cepe o lingura ulei o cutie mica rosii in bulion o lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Castraveţilor li se taie un…
Supa iahnie de fasole cu menta
5 February 2013
O reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu pătrunjel tocat o…
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata neagra
4 February 2013
Biscuiti cu ciocolata neagra din: faina, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, unt nesarat, zahar, sare de mare, galbenus de ou ciocolata neagra si zahar pudra. Ingrediente: 125 grame faina 30 grame pudra de cacao 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 100 – 135 de grame zahar 1/4 lingurita…
Supa de castraveti murati
4 February 2013
Supa de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper Mod de preparare: Se…
Gulas de pui cu praz
4 February 2013
Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi
4 February 2013
Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, piper si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 egaturi frunze de telina 1 ardei gras 2 rosii 1 lingura seminte de chimen…
Parjoale de fasole
4 February 2013
Ecler cu fistic si ciocolata
4 February 2013
Chiftelute cu sos picant
4 February 2013
Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc
4 February 2013
Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina, sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g parmezan 4 linguri ulei de masline 1…
Crema de morcov
4 February 2013
Crema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Salata cu varza si grau
4 February 2013
Salata cu varza si grau din: varza acra, ulei de masline, grau incoltit, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ceapa rosie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza acra 4 linguri ulei de masline 200 g grau incoltit 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingura seminte de dovleac 1 ceapa rosie 2…
Pudding cu prune si ciocolata
4 February 2013
Pudding cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si lapte. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 150 g zahar brun 40 g cacao, cernuta 500 ml compot de prune, scurse de lichid si fara samburi 6 linguri fructoza…
Reteta zilei: Ciuperci in sos de smantana
4 February 2013
Ciuperci in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3 linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust Ceapa verde, optional pentru garnitura Mod de preparare: Se toaca marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…
Soia cu rosii si usturoi
4 February 2013
Pulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie
4 February 2013
Salata cu oua, cartofi si castraveti acri
4 February 2013
Salata cu oua, cartofi si castraveti acri din: castraveti acri, oua, cartofi, marar, ulei si sare. Ingrediente: 4 castraveti acri 4 oua 4 cartofi o legatura marar 2 linguri ulei sare Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert cartofii in coaja si ouale. Intre timp, castraveţii se spală de saramură şi…
Găluşte de cartofi umplute
4 February 2013
Pui gustos cu porumb
4 February 2013
Rulouri din piept de pui cu porumb
4 February 2013
Rulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, ulei, amestec de condimente, salata verde, boabe de porumb, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati file piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1/2 telina 50 ml ulei 1 lingurita amestec de condimente pentru carnea de pui 1 slaata verde 25…
Telina cu masline si nuci
4 February 2013
Telina cu masline si nuci din: miez de nuca, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, tulpina de telina, radacina de telina, grau incoltit, sare si piper. Ingrediente: 1 cana miez de nuca 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri ulei de masline 1 tulpina de telina 1…
Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir
4 February 2013
Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt. Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1 portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat - sau proaspat, razuit 125 g…
Cocktail cu coniac si nectar de caise
4 February 2013
Tuzlama cu sos de rosii
4 February 2013
Bors cu perisoare de pasare
4 February 2013
Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare…
Turtite pentru dejun
4 February 2013
Turtite pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere, coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet. Ingrediente: 200 g grau incoltit 50 g nuci 50 g migdale 1 banana 4 mere 2 linguri miere 1 lingura coaja de lamaie rasa sucul unei lamaie 1 lingura stafide 200 g pesmet Mod…
Salata de iarna cu sos de soia si mustar
4 February 2013
Salata de iarna cu sos de soia si mustar din: morcovi, telina, mere, gulie de iarna, ridiche neagra, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina mica 2 mere 1 gulie de iarna 1 ridiche neagra 100 ml ulei 2 linguri mustar 1 lamaie 1 cartof fiert…
Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita
4 February 2013
Sandwich cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle, mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar. Ingrediente pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…
Mini puding de mere
4 February 2013
Mini puding de mere din: unt dietetic, mere acrisoare, suc de mere, faina, oua, zahar tos, coniac si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru mere: 1 lingurita unt dietetic 5 mere acrisoare, curatate de coaja si scobite de seminte, taiate sferturi de 1 cm 2 linguri fructoza pentru blat: 50 g unt dietetic plus 1 lingurita…
Creveti cu mazare in sos de iaurt
4 February 2013
Creveti cu mazare in sos de iaurt din: creveti decorticati, mazare, ceapa, ulei de masline, faina, iaurt, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati prefierti 200 g mazare decongelata 1 ceapa mica 3 linguri ulei de masline 1 lingurita faina 300 g iaurt 1 legatura marar 1 lamaie sare piper Mod…
Flip de portocale
4 February 2013
Flip de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou, siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese cu codita Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul si siropul de…
Paste cu spanac si sos de branza
4 February 2013
Paste cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare, piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si mascarpone. Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa de legume (instant) cate 100 g…
Rulade de pui cu spanac si branza feta
4 February 2013
Snitel cu ciuperci
4 February 2013
Prăjitură cu cremă de sfeclă roşie
4 February 2013
Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana
3 February 2013
Painici cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc, praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente pentru painici: 1 ceasca faina 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Cheesecake cu portocale
3 February 2013
Cheesecake cu portocale din: unt dietetic, biscuiti digestivi, biscuiti de ovaz, miere, ricotta, oua, fructoza, amidon, coaja de portocale, amidon, iaurt integral, branza de vaci, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 90 g unt dietetic, topit 125 g bicuiti digestivi, zdrobiti 100 g biscuiti de ovaz, zdrobiti 1 lingura miere 250 g ricotta sau urda…
Salata de peste si andive
3 February 2013
Salata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1 andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa seminte…
Coltunasi cu prune uscate
3 February 2013
Coltunasi cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate rehidratate, pesmet, zahar si sare. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 1 lingura unt apa calduta 500 g prune uscate rehidratate 200 g pesmet 4 linguri zahar un varf cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu oul, untul, sarea şi atâta…
Rulada de porc cu mirodenii
3 February 2013
Rulada de porc cu mirodenii din: fleica de porc, patrunjel, marar, cimbru verde, ceapa verde, rozmarin, seminte de coriandru, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg fleica de porc (bucata intreaga) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5-6 fire cimbru verde 2 legaturi ceapa verde 4-5 fire de rozmrin…
Melcisori cu branza
3 February 2013
Bacon cu telina si cartofi la cuptor
3 February 2013
Bacon cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 6 felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional) 420ml de smântână dulce (frişcă lichidă) 350ml de lapte 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele 1 lingură de rozmarin tocat mărunt 1 ardei iute roşu, curăţat…
Mini clatite cu branza, fistic si miere
3 February 2013
Cremă de praz cu perişoare
3 February 2013
Pandişpan cu nuci şi curmale
3 February 2013
Pandişpan cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun, oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat. Ingrediente: 200 g curmale fara sâmburi, tocate 1 lingurita bicarbonat 75 g unt dietetic 80 g zahar brun 4 oua 180 g faina cu factor de crestere pentru sos: 25 g unt dietetic 50…
Dovlecei umpluti in sos de iaurt
3 February 2013
Dovlecei umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi, scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si menta. Ingrediente: 8 dovlecei 1 ceapa mare 300 g carne tocata (oaie sau vita) 3 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 1 lingura muguri de pin 50 g orez 1…
Ciorba de vacuta cu gulii
3 February 2013
Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti
3 February 2013
Salata de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie iute, rosii cherry, avocado si branza. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept curcan…
Mancare de soia cu mazare
3 February 2013
Mancare de soia cu mazare din: soia, mazare, ceapa, morcov, marar, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 250 g soia cubulete 300 g mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi…
Crema de linte rosie
3 February 2013
Flip de struguri
3 February 2013
Flip de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un ciorchine de struguri menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul…
Biscuiti cu ciocolata
3 February 2013
Buzunare de pui
3 February 2013
Buzunare de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei, ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1 telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromatice…
Bavareze de rosii cu tarhon
3 February 2013
Bavareze de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper. Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu frunze de…
Iahnie de cartofi cu naut
3 February 2013
Cocktail Fiesta
3 February 2013
Cocktail Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de portocala Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si frisca…
Spaghetti carbonara clasice
3 February 2013
Spaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1 ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri parmezan ras 200 ml…
Rulouri de piept de rata cu portocala
3 February 2013
Rulouri de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat. Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…
Peste cu fenicul la cuptor
3 February 2013
Peste cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1 ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1 lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Ciorba de porc cu cimbru
3 February 2013
Vitel in sos de lamaie
3 February 2013
Vitel in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina, supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina 600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Puding cu stafide
3 February 2013
Puding cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise, oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara zahar) 3 oua 600…
Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun
3 February 2013
Pui cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui, condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo (coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce, cardamom,acid citric,praf de…
Briose cu ansoa
3 February 2013
Briose cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt, piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3 linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
3 February 2013
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli 400g de spaghete, rupte în…
Prajitura cu pere si portocale
3 February 2013
Prajitura cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Conopida prajita
3 February 2013
Conopida prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
3 February 2013
Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita
2 February 2013
Creveti cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine, nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Desert cu afine
2 February 2013
Desert cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat 200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la 1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte fructele cu zeama de…
Snitel de pui
2 February 2013
Snitel de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia, pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel. Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Salata asiatica cu spaghete
2 February 2013
Salata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6 linguri ulei 200 g sparanghel…
Salau cu linte
2 February 2013
Profiterol cu glazură
2 February 2013
Profiterol cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de preparare: Se prepară budinca de…
Briose pariziene
2 February 2013
Taitei in sos de curry
2 February 2013
Ciorba de sfecla cu iaurt
2 February 2013
Briosa cu stafide
2 February 2013
Sunca cu spanac si branza la cuptor
2 February 2013
Sunca cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua, smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4 ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în chiuvetă. Se toarnă…
Pizza rapida şi dietetica
2 February 2013
Pizza rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii – passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2 lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g cascaval, razuit 4 oua Mod…
Aluat de briose fine
2 February 2013
Salată de creveti cu grapefruit
2 February 2013
Salată de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde, limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia. Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați, prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2 limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de piper…
Reteta zilei: Conopida gratinata
2 February 2013
Conopida gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Placinta de curcan si praz
2 February 2013
Placinta de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan, praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce, marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina 200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600 g piept de curcan 4…
Tocanita de vita cu legume
2 February 2013
Cocktail Kissing Lips
2 February 2013
Cocktail Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata zdrobita. Impartim egal…
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton
2 February 2013
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton, branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu mustar seminte 1…
Prajitura de iarna
2 February 2013
Prajitura de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao, fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri 600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2 linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac
2 February 2013
Supa de iarna
2 February 2013
Supa de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt, sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Tiramisu la pahar
2 February 2013
Tiramisu la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana, cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2 linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Friptura cu cuscus
2 February 2013
Friptura cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei, cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural cateva crengute de menta, tocata 1…
Budinca de spanac cu pastrama si oua
2 February 2013
Budinca de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui, smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de masline 100 g cascaval 3 linguri…
Supa cu taitei si carne de pui
2 February 2013
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos
2 February 2013
Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou, extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de extract de vanilie…
Paste cu broccoli si ansoa
2 February 2013
Paste cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute. Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1 lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa – din conserva 4 catei de…
Muşchi de porc cu piure de cartofi
2 February 2013
Muşchi de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1 lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu cartofi cu coaja rosie,…
Ruladă cu cremă de caise
2 February 2013
Ruladă cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt, ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina 100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8 clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Supa crema de pui cu porumb
2 February 2013
Supa crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala, lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui, patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Placinta rustica de vita
2 February 2013
Placinta rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara, ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2 lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2 linguri pasta de…
Prajitura cu sirop de sfecla
2 February 2013
Prajitura cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt, oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt, sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate. Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Tarta cu mazare si branzeturi
1 February 2013
Tarta cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare (congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g branza feta 100 g…
Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba
1 February 2013
Prajitura cu pere si ciocolata
1 February 2013
Prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250 ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de…
Cartofi cu broccoli si branza
1 February 2013
Cartofi cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
1 February 2013
Dovlecei cu ardei iute si spanac
1 February 2013
Dovlecei cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute, spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Prăjitura cu ananas şi rom
1 February 2013
Prăjitura cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana zahar brun…
Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel
1 February 2013
Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat. Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si piper macinat pentru crema de…
Paste cu branza si kaizer
1 February 2013
Paste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel. Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Inimoare legate
1 February 2013
Inimoare legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese, frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese, ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa 50 ml lichior de…
Tarta cu peste si verdeata
1 February 2013
Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun
1 February 2013
Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1 lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Paella cu spirale si fructe de mare
1 February 2013
Paella cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1…
Buseuri de castravete umplute
1 February 2013
Buseuri de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina, smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci, hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1 foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Budinca de paste cu jambon si oua
1 February 2013
Budinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3 linguri ulei de masline…
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
1 February 2013
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Cocktail Springtime
1 February 2013
Cocktail Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida. grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare: mixam bine sucurile de fructe si…
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1 telina,…
Tarta cu ceapa si bacon
1 February 2013
Spaghete cu ton
1 February 2013
Spaghete cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1 conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se curata, se toaca marunt…
Turta dulce cu ghimbir
1 February 2013
Turta dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir, bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua 500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare: Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul si…
Mic dejun cu omleta si somon
1 February 2013
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
1 February 2013
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100 g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1 foaie de gelatina 1…
Prajitura cu stelute
1 February 2013
Prajitura cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar, smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 100…
Friptura gustoasa cu legume
1 February 2013
Friptura gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz, patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4 boabe enibahar 10-12…
Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc
1 February 2013
Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Pui cu cidru
1 February 2013
Prăjitură cu mure
1 February 2013
O reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Mancare de vita cu fasole
1 February 2013
O reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de pastă…
Palmieri cu sos de zmeura
1 February 2013
O reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Clătite cu sardine
1 February 2013
O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui…
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
1 February 2013
O reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Piept de pui cu broccoli
1 February 2013
O reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de…
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos, suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov, ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5 linguri lapte de cocos…
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de…
Pui cu porumb
31 January 2013
Friptura frageda
31 January 2013
Supa limpede de pui
31 January 2013
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru, felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza de vaci boia de ardei dulce…
Napi cu coacaze
31 January 2013
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata in paharul de…
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon, ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper, masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Rulada cu ou si spanac
31 January 2013
Rulada cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde, muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g cascaval sau branza…
Cotlet cu sos dulce
31 January 2013
Cotlet cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin, gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb demidulce pentru garnitura: 300…
Delicatesa cu morcovi
31 January 2013
Delicatesa cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru Mod de preparare:…
Raţă pe varză, la cuptor
31 January 2013
Peste cu rozmarin
31 January 2013
Peste cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi, cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…
Salată de crudităti cu fasole verde
31 January 2013
Salată de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie, ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Coroana de ciocolata
31 January 2013
Coroana de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci, vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara, cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Muschi de porc cu mirodenii
31 January 2013
Muschi de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt, piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce. Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g cartofi 50 ml…
Pui in sos cu legume
31 January 2013
Retete culinare: Ciorba radauteana
31 January 2013
Ciorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu