Retete pentru Paste:
Bezele cu sos de ciocolată
6 April 2013
Bezele cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara, unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra. Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar pudra 250 g zahar tos jumatate de lingurita cu scortisoara 100 g unt 75 ml lapte dulce 4 pere 500 ml vin alb dulce doua cuisoare…
Reteta zilei: Pui la cuptor cu salata de cruditati
6 April 2013
Salată de leurdă
6 April 2013
Salată de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza acra. Ingrediente: 300 g leurda 300 g varza alba 3 linguri telina rasa 3 linguri ulei 3 linguri tarate de grau sau de secara 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel…
Coaste de miel cu busuioc si rozmarin
6 April 2013
Coaste de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin, sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1 lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…
Biscuiţi domino
6 April 2013
Biscuiţi domino din: faina, zahar pudra, oua, unt, cacao, lapte, zahar vanilinat, praf de copt, sare, gem de struguri, ciocolata neagra si boia de ardei iute. Ingrediente: 200 g faina 125 g zahar pudra 3 oua 125 g unt 50 g cacao 50 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat un pliculet praf de copt…
Inghetata de mure
6 April 2013
Ciorba de miel cu smantana si tahon
6 April 2013
Coronita de cozonac cu scortisoara
6 April 2013
O reteta delicioasa de cozonac cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie, sare, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300g făină 120ml lapte cald 1 linguriţă miere sau zahăr 1 gălbenuş 30g unt 15g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutura: 50gunt 3-4 linguri zahăr 2 linguriţe scorţişoară măcinată Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele…
Plăcintă cu nuci macadamia caramelizate
6 April 2013
O reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, frisca. Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz, fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia) 120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de branza 1 linguriţă esenţă de…
Colacel
6 April 2013
O reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos, sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente aluat: 2 linguri unt nesărat, topit 1 cană lapte, cald 1 /3 cană apă, caldă 1/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguriţe sare de masă 40g drojdie uscată 3-4 căni făină Ingrediente glazura: 1 cană zahăr…
Crap cu costita afumata
6 April 2013
O reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb sec, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg cepe 1 kg cartofi 200 g slănină afumată 1/2l vin alb sec piper Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi numai pe o parte. Cureţi ceapa şi cartofii iar slăninuţa o tai mărunt, într-o tavă torni…
Reteta zilei: Parfait de caise
5 April 2013
Parfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana. Ingrediente pentru aluatul de caise: 400g caise 150g zahar pudra 2 lingurite de esenta de vanilie Ingrediente pentru bezea: 2 albusuri de ou 225g zahar pudra 100ml de apa Ingrediente pentru frisca: 300ml smantana Mod de preparare:…
File de pui cu paste
5 April 2013
File de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline, ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline, sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3 piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un ardei iute 200 ml…
Nuga de cacao
5 April 2013
Supă de peşte cu fasole şi praz
5 April 2013
Supă de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa, usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g fasole verde un…
Fursecuri cu mere
5 April 2013
Fursecuri cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…
Ravioli cu sos de legume
5 April 2013
Ravioli cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb 100 g fasole verde…
Parfait cu fructe
5 April 2013
Parfait cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar, portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar Mod de preparare: Se dă în fiert lichiorul de…
Cannelloni cu branza si sos de rosii
5 April 2013
Cannelloni cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…
Tartă cu praz şi kaiser
5 April 2013
Garnitura de praz cu mazare
5 April 2013
Medalion de crap în sos tomat
5 April 2013
Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin
5 April 2013
Penne cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi, pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 ceasca paste penne 300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui dezosat ½ lingurita cimbru uscat…
Foitaj cu branza
5 April 2013
Taitei cu legume prajite (Japchae)
5 April 2013
Taitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente: un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de morcov 100 g carne de vită sosul…
Kebab de pui in paine
5 April 2013
Kebab de pui in paine din: carne de pui, mazare, dovlecei, ceapa, cartofi, morcovi, ulei de masline, faina, rozmarin, rosii, pasta de tomate, aluat de paine, oua, menta, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui dezosata 240 g mazare 100 g dovlecei 100 g ceapa 200 g cartofi 200 g morcovi 160 ml…
Tartar de ton
5 April 2013
Tartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura coriandru verde…
Macrou inabusit
5 April 2013
Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale
5 April 2013
Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale din: creveti, ficat de gasca, usturoi si rosii. Ingrediente: creveti ficat de gasca coaja de portocala si lamaie usturoi copt rosii Mod de preparare: Crevetii se soteaza cu ulei de masline, iar ficatul de gasca se pregateste cu unt, astfel incat preparatul final sa ramana…
Tort de visine cu piscoturi
5 April 2013
Tort de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana, visine, frisca, zahar vanilat si fistic. Ingrediente: blat si crema: 250 g piscoturi 10 g gelatina 160 g unt 160 g zahar 600 g smantana 700 g visine 400 ml frisca in plus: 200 ml frisca 1 plic zahar vanilat jumatati de visine 75…
Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli
5 April 2013
Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli din: muschi de vita, crutoane de paine, legume mexicane, broccoli, piure de cartofi si sos de fructe. Ingrediente: muschi de vita – 150g crutoane de paine – 100g legume mexicane – 150g, broccoli – 100g piure de cartofi – 200g sos rosu de fructe (irlandez) –…
Muschiulet de porc cu costita si cartofi
5 April 2013
Muschiulet de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie. Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie Mod de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…
Rulada de primavara
5 April 2013
Rulada de primavara din: carne tocata, stevie, loboda, leurda, leustean, morcov, ceapa verde, carnati, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 legatura stevie 2 legaturi loboda 2 legaturi leurda 1 legatura leustean 1 morcov 2 legaturi ceapa verde 150 g carnati crud-uscati 2 oua sare piper Mod de…
Tocanita de ardei
5 April 2013
Tocanita de ardei din: ceapa, boia, ardei grasi, rosii in bulion, telina, usturoi, bulion, pasta de ardei dulce, ulei, ciuperci si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurita boia, dulce sau iute 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 4 rosii in bulion o tija telina 2 catei de usturoi 2 linguri bulion un tub…
Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola
5 April 2013
Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere lichida 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de mustar, Dijon 2 linguri ulei de masline 4 cotlete…
Reteta zilei: Curcan la gratar
5 April 2013
Curcan la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1 lingura piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Pregatiti gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul, adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…
Ciorba de verdeturi cu carne de pui
5 April 2013
Ciorba de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor, stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2 legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura leustean sare piper …
Macrou umplut cu verdeturi
5 April 2013
Macrou umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 200 g bucata) 1 legatura stevie 200 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 200 g cuscus 30 ml ulei 100 ml vin alb sec sare piper…
Crema de spanac cu nucsoara si smantana
5 April 2013
Crema de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa mica, tocata marunt 2 linguri de faina 200 ml de lapte integral 400 g frunze de spanac 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca) nucsoara, proaspat rasa Mod de…
Purcel la tava in sos tomat
5 April 2013
Paella cu legume asortate
5 April 2013
Paella cu legume asortate din: ceapa, usturoi, dovlecei, broccoli, sare, piper, ardei gras, mazare, porumb, patrunjel, ulei, unt, boia, chimen, supa si orez. Ingrediente: 8 cepe 3 catei de usturoi 2 dovlecei 500 g broccoli sare piper 2 ardei grasi 100 g mazare tucara 1 conserva porumb (425 ml) 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei…
Crema de pui cu legume
5 April 2013
Crema de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida, ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 conopida mica 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 100 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Miel la cuptor cu vin
5 April 2013
Mancare de stevie cu marar
5 April 2013
Mancare de stevie cu marar din: stevie, marar, ceapa, morcov, pasta de tomate, orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 legaturi stevie 3 legaturi marar 2 cepe 1 morcov 2 lingurite pasta de tomate 50 g orez 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ştevia, spălaţi-o şi pu- neţi-o în apă ce…
Reteta zilei: Tarta cu mere
4 April 2013
Tarta cu mere din: mere, zahar pudra, aluat, unt nesarat, oua, galbenus de oua, migdale, faina si coniac. Ingrediente: 600g mere 3 linguri de zahar pudra Aluat tarta Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125 Migdale maruntite 25g faina 4 linguri coniac Mod de preparare:…
Peste cu telină si sos
4 April 2013
Peste cu telină si sos din: peste, telina, broccoli, boia dulce, rosii in suc, seminte de susan, usturoi, fenicul, ardei iute, ceapa, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, nuci si migdale. Ingrediente: 800 g peste o telina mare 400 g broccoli 15 g boia dulce o conserva de rosii in suc 30 g seminte de susan…
Supa de cartofi cu conopida
4 April 2013
Supa de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 conopida potrivita 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 linguri orez 2 linguri rosii in bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert cartofii curăţaţi…
Briose cu carne
4 April 2013
Tiramisu la pahar
4 April 2013
O reteta delicioasa de tiramisu cu:frisca, mascarpone, branza de vaci, zahar, vanilie, scortisoara, fursecuri, espresso, crema de whiskey, fructe de padure, cacao. Ingrediente: 250 g frişcă 300 g mascarpone 300 g brânză de vaci 120 g zahăr vanilie scorţişoară 350 g fursecuri 150 ml espresso 50 ml Bailey’s 800 g fructe de pădure cacao pentru…
Prajitura cu caise si ghimbir
4 April 2013
Peste cu sos picant cu alune de padure
4 April 2013
Paste cu sos de ciuperci
4 April 2013
Paste cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov, ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra. Ingrediente: 400 g paste cu spanac usturoi doua cepe albe o ceapa rosie 100 ml vin rosii in suc…
Paine in sah
4 April 2013
Varza cu morcovi si bacon
4 April 2013
Varza cu morcovi si bacon din: varza, morcovi, bacon afumat, ceapa, unt, concentrat, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: o varza un kg morcovi 150 g bacon afumat o ceapa 60 g unt un cub concentrat o lingura boia dulce cateva fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o oală cu un litru…
Cosulete cu crema de rodie
4 April 2013
Cosulete cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat, sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de rodie, sos de ciocolata, menta si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g faina 25 g cacao 125 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat sare o rodie 250 ml lapte…
Tartă verde
4 April 2013
Tartă verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g faina 60 g unt cu verdeata fasole verde 1 dovlecel 1 ardei gras verde 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel 1 fir cimbru 150 g branza feta 3 oua piper nucsoara…
Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan
4 April 2013
Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan din: bagheta, unt, praf de usturoi, paprika, patrunjel uscat si parmezan. Ingrediente: 1 bagheta 1/2 ceasca de unt 1 lingura praf de usturoi 2 lingurite Paprika 1 lingura patrunjel uscat 2 linguri de parmezan ras Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Taiati painea felii. Puneti…
Retete de post: Supa de fasole verde
4 April 2013
Supa de fasole verde din: ceapa, morcovi, telina, fasole pastai, paste fainoase, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: o ceapa 2 morcovi 100 g telina 500 g fasole pastai 4 linguri paste fainoase o lingura ulei cateva fire patrunjel sare Mod de preparare: Toate legumele se spală bine în apă rece, se curăţă de coajă…
Dovlecei umpluti cu ciuperci si sunca
4 April 2013
Friptura cu mustar
4 April 2013
Friptura cu mustar din: muschi de vita, unt, mustar, concentrat de vita, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschid e vita 2 linguri unt 2 linguri mustar 2 cuburi concentrat vita 2 catei usturoi o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras galben o lingurita cimbru uscat sare piper…
Tartă cu mazăre
4 April 2013
Orez cu fructe de padure
4 April 2013
Orez cu fructe de padure din: lapte, orez, sare, fructe de padure, zahar vanilinat, lamaie verde, iaurt cu vanilie, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml lapte 150 g orez sare 300 g fructe de padure asortate 1 plic zahar vanilinat 1/2 lamaie verde 150 g iaurt cu vanilie 2 linguri zahar frunze de…
Bors cu taitei si aripi de rata
4 April 2013
Bors cu taitei si aripi de rata din: aripi de rata, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g aripi de rata 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacaina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:…
Salată de morcovi cu caise
4 April 2013
Prajitura cu amoniac si morcovi
4 April 2013
Aripi de pui cu legume
4 April 2013
Aripi de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin, otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina. Ingrediente: 600 g aripi de pui 700 g cartofi mici 30 ml sos de soia 30 ml sos hoisin…
Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie
4 April 2013
Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie din: macrou, rosii cherry, lamai, usturoi, morcov, ceapa rosie, boia dulce, ghimbir, sos de soia, ulei de masline, ardei iute, vin alb, sare, piper, cartofi, telina, fenicul si cimbru. Ingrediente: 4 bucati de macrou 500 g rosii cherry doua lamai 6 catei de usturoi un morcov o…
Clătite cu brânză si mărar
4 April 2013
Clătite cu brânză si mărar din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, oua, lapte, branza de vaci, marar, ceapa verde, castraveti verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, piper si nuci. Ingrediente: 50 g unt 375 g faina 4 g bicarbonat de sodiu doua oua 250 ml lapte 400 g branza de vaci marar o legatura…
Prăjitură cu vanilie şi ciocolată
4 April 2013
Prăjitură cu vanilie şi ciocolată din: zahar, oua, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca, ciocolata neagra, dulceata de afine si fursecuri cu cocos. Ingrediente: 400 g zahar 4 oua 200 g unt 240 g faina praf de copt doua pliculete zahar vanilinat sare un plic budinca de vanilie…
Reteta zilei: Orez basmati cu branza panner si garam masala
4 April 2013
Orez basmati cu branza panner si garam masala din: orez basmati, branza panner, garam masala, ceapa, ghimbir, pasta de usturoi, rosii, ardei iute, frunze de menta, iaurt, pudra de ardei iute, biryani masala, pudra de turmeric, mazare, ardei, unt ghee, sare, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez basmati 250 de grame branza…
Cartofi dulci cu smantana si parmezan
4 April 2013
Cartofi dulci cu smantana si parmezan din: cartofi dulci, pastarnac, smantana, salvie maruntita, mustar cu boabe, unt, paine cu cereale, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 800g de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 800g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe 200ml de smântână 2 linguri de salvie mărunţită 4 linguriţe de muştar…
Friptură de porc cu sos picant
4 April 2013
Panna cotta cu sos de caise
4 April 2013
Lasagna cu praz si orez
4 April 2013
Lasagna cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz, foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 g orez 250 ml lapte de soia 1/2 lingurita nucsoara rasa 12 fire de praz (numai partea alba) foi de lasagna 200 g cascaval vegetal…
Crema cu lichior de oua
4 April 2013
Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin
4 April 2013
Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat. Ingrediente: 1 lingura rozmarin 1 lingurita cimbru 1,2 capatana mare de usturoi 200 gr sunca afumata 3-4 buc. carne de miel 2 lingura sare grunjoasa 1 lingurita piper macinat Mod de preparare:…
Creveti in sos picant
4 April 2013
Creveti in sos picant din: creveti, boia dulce, chimen, coriandru, ardei iute, fasole fava, ulei, limeta, seminte de susan, vin alb, orez, aluat de paine, sare, piper, patrunjel, parmezan si fistic. Ingrediente: 600 g creveti 10 g boia dulce 10 g chimen coriandru un ardei iute o conserva de fasole fava 100 ml ulei o…
Parfait de cocos
4 April 2013
Reteta zilei: Jeleu de capşuni
3 April 2013
Jeleu de capsuni din: capsuni, zahar pudra, foi de gelatina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 550g capsuni 250g zahar pudra 10g foi de gelatina (6 bucati) Sucul la de ¼ lamaie 500ml de apa Mod de preparare: Curatati si taiati capsunile in sferturi. Puneti intr-un castron mare. Intr-o cratita adaugati zahar si…
Cum se prepara trifle tropicale cu rom (video)
3 April 2013
Triflele sunt un desert englezesc facut din blat pufos, fructe, crema si frisca la care se adauga rom sau whisky dupa varianta scotiana. Cand spunem trifle tropicale cu rom nu vorbim neaparat de gatit si mai mult de un mod rapid si gustos de asamblare a fructelor preferate cu cremele si blatul deja preparate, Va…
Ciuperci cu oua de prepelita
3 April 2013
Ciuperci cu oua de prepelita din: unt, ceapa rosie, vin alb, branza de capra, oua de prepelita, amestec de salata, telina, morcovi, rosii cherry, ulei, otet balsamic, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 50 g unt o ceapa rosie 50 ml vin alb 100 g branza de capra 16 ciuperci 16 oua de prepelita 300…
Chec cu lămâi şi portocale
3 April 2013
Chec cu lămâi şi portocale din: unt, zahar, oua, portocala, dulceata de portocale, lamaie confiata, faina, zahar vanilinat, rom, sare, cuisoare, anason, praf de copt si sos de menta. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar 3 oua o portocala 80 g dulceata de portocale 50 g portocala confiata 50 g lamaie confiata 175 g…
Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov
3 April 2013
Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6 legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1 lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Spălaţi loboda şi rupeţi-o…
Tarta cu ciuperci si branza topita
3 April 2013
Tarta cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar, sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 180 g unt moale un galbenus 50 ml lapte caldut 10 g zahar sare pentru umplutura: 250 g ciuperci proaspete 3 catei usturoi 3 fire patrunjel 2…
Prajitura cu alune
3 April 2013
Chiftelute in sos de lamaie
3 April 2013
Chiftelute in sos de lamaie din: carne de vitel, tocata, miez de paine, parmezan, patrunjel verde, lamaie, oua, supa de legume, cin alb, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel tocata 50 g miez de paine inmuiat in lapte 20 g parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie 2 oua…
Tort de spuma cu coacaze
3 April 2013
Tort de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 140 g coacaze albe 140 g coacaze rosii 5 g gelatina 70 ml lapte 200 g branza de vaci 50 g…
Drob de miel cu oua si usturoi
3 April 2013
Tarte cu branza si ardei
3 April 2013
Reteta zilei: Salata rece cu noodles si legume
3 April 2013
Salata rece cu noodles si legume din: noodles, fasole de soia, ridichi, castravete, salata asortata, coriandru, seminte de susan, ulei de masline, sos de soia, otet de orez, zahar, ghimbir si pasta de chilli. Ingrediente: 500g noodles 1 cana edamame (fasole de soia) 4 ridichi, taiate felii subtiri 1/2 castravete, taiat felii subțiri 1…
Ciorba cu aripi de pui
3 April 2013
Ciorba cu aripi de pui din: aripi de pui, morcovi, telina, ceapa alb, ceapa rosie, ardei capia, dovlece, bors, fidea, pasta de tomate, rosii in suc, ulei, sare, piper, patrunjel, bagheta, smantana si iaurt. Ingrediente: 600 g aripi de pui doi morcovi o telina mica 4 cepe albe o ceapa rosie un ardei capia un…
Tort de zmeura si migdale
3 April 2013
Tort de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina, frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale. Ingrediente: 75 g migdale dulci macinate 100 g unt 75 g zahar 2 oua 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt sare crema:…
Brânză la tigaie cu ardei şi ceapă
3 April 2013
Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde
3 April 2013
Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde din: faina, ou, unt, sare, oua, lapte, cascaval, ceapa verde, salvie, usturoi si boia dulce. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina un ou 75 g unt un praf sare pentru umlutura: 2 oua 200 ml lapte 100 g cascaval 2 legaturi ceapa verde 1/2 lingurita salvie uscata un…
Rulouri de pui cu varza de Bruxelles
3 April 2013
Varza rosie cu sfecla rosie si condimente
3 April 2013
Varza rosie cu sfecla rosie si condimente din: zahar brun, varza rosie, ceapa, mere, sfecla, scortisoara, ananson, vin rosu, otet de vin rosu, supa de legume si unt. Ingrediente: 85g de zahăr brun 1,25kg de varză roşie, tăiată în sferturi, cu mijlocul scos şi apoi tocată mărunt 2 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi tocate…
Ciorba de afumatura cu verdeturi
3 April 2013
Ciorba de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc afumata 1 kg oase de porc afumate 500 g macris sau leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici 50 g orez 50 ml ulei 200 ml smantana sare piper …
Crema de visine
3 April 2013
Somon pane cu legume preparate
3 April 2013
Somon pane cu legume preparate din: fileuri de somon, pesmet, faina, oua, spanac verde, ceapa alba, usturoi, ardei capia, rodie, seminte de susan, seminte de in, portocale, salata verde, sare, piper, ulei si sos de ardei dulce. Ingrediente: 4 fileuri de somon 130 g pesmet 60 g faina doua oua 400 g spanac verde doua…
Curry de sparanghel cu carne
3 April 2013
Curry de sparanghel cu carne din: carne tocata, ulei, susan, fulgi de cocos, oua, sare, chimen, boia, curry, sparanghel verde, ceapa verde, usturoi, unt, vin si supa. Ingrediente: 400 g carne tocata 2 linguri ulei 2 linguri susan 2 linguri fulgi de cocos 2 oua sare chimen boia curry 1 kg sparanghel verde 1 legatura…
Tort de fructe de pădure
3 April 2013
Tort de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt, faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 60 g zahar 70 g alune macinate 2 lingurite praf de copt 50 g faina crema: 5 g gelatina 500 ml lapte 2 plicuri zahar…
Drob de miel cu ceapa si ciuperci
3 April 2013
Drob de miel cu ceapa si ciuperci din: oua, ceapa alba, sare, ciuperci, ceapa verde, piper, maruntaie de miel, usturoi verde, marar verde si prapur. Ingrediente: 9 oua 2 ceape albe 3 lingurita sare 300 gr ciuperci din conserva 1 legatura ceapa verde 1 lingurita piper 500 gr maruntaie de miel 3 fire usturoi verde…
Reteta zilei: Sos de pere cu portocale si piure de mango
3 April 2013
Sos de pere cu portocale si piure de mango din: portocale, para, fistic, scortisoara, coaja de portocala, lamaie si piure de mango. Ingrediente: 2 Portocale 1 para fistic scortisoara Coaja de portocala 1 lamaie 1 lingura de piure de mango Mod de preparare: Se taie para bucati. Adaugati suc de lamaie. Adaugati intr-un…
Plăcintă cu praz
3 April 2013
Plăcintă cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea, praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, rosii si usturoi. Ingrediente: un pachet foi de placinta din comenrt 3 oua o lingurita cu seminte de chimen 400 g branza tleemea doua fire praz 300 g spanac patrunjel 80 g…
Prajitura cu afine si migdale
3 April 2013
Garnitura de morcovi
3 April 2013
Garnitura de morcovi din: morcovi, ulei de masline, sirop de artar si nuci pecan. Ingrediente: 1kg de morcovi, tăiaţi în sferturi 1 lingură ulei de măsline 4 linguri sirop de arţar 25g de nuci pecan, mărunţite Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se pun morcovii într-o tavă mare termorezistentă. Se…
Covrigei cu cacao
3 April 2013
Covrigei cu cacao din: cacao, oua, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 oua 18 linguri faina 150 g unt 3 linguri zahar un varf cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu zahărul şi ca- caoa, apoi puneţi untul şi ouăle. Frământaţi puţin aluatul obţinut, apoi întindeţi-l într-o foaie de…
Salata calda de caracatita
3 April 2013
Salata calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi, patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg caracatita proaspata 1 kg ardei gras rosu 300 g baby cartofi 200 g morcovi 200 g grame patrunjel proaspat 1 lamaie 2 cl ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Fierbeţi caracatiţa într-o…
Drob de miel cu marar si oregano
3 April 2013
Tort de piersici
3 April 2013
Tort de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic. Ingrediente: blat: 2 oua 90 g zahar 2 linguri suc de portocale 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita rasa praf…
Mancare de urzici cu usturoi
3 April 2013
Mancare de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (3-4 catei) 3-4 fire leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună…
Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel
3 April 2013
Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara, biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun, stiuca) 1 ceapa mare 1 telina potrivit 2-3 ardei grasi 2…
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure
2 April 2013
Prajiturele cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou. Ingrediente: 4 mere 300g mure 500ml cidru (sau apa) 1 lingurița scorțișoara 50g zahar pudra (pentru mere) 100g zahar pudra (pentru sos) 1 lingurita de suc de lamaie un varf de…
Carne la capac
2 April 2013
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
2 April 2013
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume, iaurt si menta. Ingrediente: 2 felii paine 2 castraveti 1 ceapa 250 g carne tocata mixta 2 lingurite mustar 1 ou sare piper 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 morcov…
Chiftelute cu paste şi praz
2 April 2013
Chiftelute cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare, piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere 100 g…
Tarte cu vanilie
2 April 2013
Tarte cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si nectarine. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 2 oua 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita praf de copt 3 linguri lapte crema:…
Copanele de prepelita cu rosii
2 April 2013
Copanele de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina, ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa, miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt. Ingrediente: 8 copanele de prepelita sare piper 50 g faina 1 ou 100 g pemset alb 100 ml ulei sos de rosii: 400…
Pui cu fasole şi migdale
2 April 2013
Pui cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi, ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale, patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra. Ingrediente: doua piepturi de pui 500 g fasole alba pastai doi morcovi o ceapa rosie doi catei de usturoi doua lamai 40…
Briose cu banane
2 April 2013
Homar cu ciuperci si smantana
2 April 2013
Homar cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar, cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03 ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02 kg…
Chifteluţe rapide cu paste
2 April 2013
Chifteluţe rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle, ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2 linguri de ulei de masline 1…
Salată cu broccoli si ton
2 April 2013
Salată cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu, ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei iute, sare, piper, cimbru, capere si masline. Ingrediente: 500 g broccoli 75 g migdale doua conserve de ton in ulei 350 g branza tofu 100 ml ulei de masline 75…
Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi
2 April 2013
Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
2 April 2013
Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin. Ingrediente: 1/2 dovleac, decojit, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri de salvie proaspata,…
Omleta cu morcovi
2 April 2013
Chiftelute de malai
2 April 2013
Ciuperci umplute la cuptor
2 April 2013
Ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre, ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet. Ingrediente: 8 ciuperci cu palarii mari 150 g branza topita, rupta bucati 3 fire cimbru, maruntit 100 g masline negre, tocate 4 felii de ciabata 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi – unul zdrobit…
Legume picante cu ridichi negre
2 April 2013
Legume picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute, ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in, seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si rodie. Ingrediente: doia ardei grasi doi ardei capia un ardei iute doua cepe un morcov 500 g spanac verde 200…
Budincă englezească
2 April 2013
O reteta delicioasa de budinca cu: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, portocala, oua, faina, praf de copt, cacao, aroma caramel. Ingrediente: 100 g migdale măcinate 100 g stafide 100 g unt 100 g curmale 4 linguri iaurt 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o portocală coaja…
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
2 April 2013
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. Ingrediente: 80 g ciocolata 75 g unt moale 110 g zahar 4 oua 30 g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri lapte 300 g alune macinate 200 g visine proaspete sau congelate…
Pui marinat la cuptor
2 April 2013
Pui marinat la cuptor din: pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, sos de soia, vin, ulei de masline, miere si ceapa verde. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita ghimbir 3 linguri sos de soia 2 linguri vin 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere 2 cepe verzi…
Legume de vara inabusite
2 April 2013
Legume de vara inabusite din: ardei grasi, ceapa, dovlecei, vanata, rosii, ulei, usturoi, rozmarin, oregano, piper si otet aromat alb. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 500 g ceapa 2 dovlecei 1 vanata 500 g rosii 5 linguri ulei 1 catel de usturoi 2 lingurite rozmarin 2 lingurite oregano piper 1 lingura…
Plăcintă cu gutui şi pere
2 April 2013
Plăcintă cu gutui şi pere din: aluat de foitaj, gutui, scortisoara, nucsoara, cuisoare, unt, zahar brun, miez de nuca, migdale, stafide, portocala, zahar pudra, sos de visine, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente: un aluat de foitaj 3 gutui 5 pere scortisoara 3 g nucsoara 3 c cuisoare 75 g unt 150 g…
Tort inghetat de caise
2 April 2013
Tort inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise, caise si menta. Ingrediente: blat: 150 g piscoturi 150 g unt topit umplutura: 700 g caise 500 g iaurt cu vanilie 100 g zahar sucul si coaja de la 1 lamaie 400…
Tartă cu dovlecei si oregano
2 April 2013
Tartă cu dovlecei si oregano din: faina, sare, piper, coaja de lamaie, unt, iaurt, dovlecei, oua, smantana, parmezan, oregano si nucsoara. Ingrediente: 200 g faina sare piper 1 lingurita coaja rasa de lamaie 75 g unt moale 75 g iaurt 500 g dovlecei 2 oua 250 g smantana 30 g parmezan ras 2 linguri oregano…
Legume sote
2 April 2013
Legume sote din: cartofi, broccoli, sparanghel, sunca, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 600 g amestec concelat de broccoli si sparanghel 400 g sunca sare piper 2 lingri patrunjel tocat Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu sare tmp de cca. 25 min. Se încălzesc…
Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles
2 April 2013
Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon, ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de cocos 1 punga de…
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
2 April 2013
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt, pui, usturoi si patrunjel. Inrgediente: 1 lingură cu vârf de muştar de Dijon 140g de unt, moale 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare 1 căpăţână de usturoi, ruptă în două 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare: Se încinge cuptorul…
Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor
2 April 2013
Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi dulci, taiati sferturi 1 lingurita boia dulce 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita 6 linguri zacusca 3 linguri ulei de masline…
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
2 April 2013
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval din: cartofi, sunca, cascaval, morcov, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g sunca 150 g cascaval un morcov sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se pun în cuptorul încins, cu tot cu coajă, circa 15 minute, după care se întorc pe cealaltă…
Trandafiri de ciocolata
2 April 2013
Trandafiri de ciocolata din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra si esenta de vanilie. Ingrediente: blat: 1 cana faina 1 cana zahar praf 1/2 cana cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/4 lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana…
Bilute din cartofi cu branza telemea
2 April 2013
Bilute din cartofi cu branza telemea din: cartofi, branza telemea, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi 100 g branza telemea 2 oua 4 linguri faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se pasează ca pentru piure. Se amestecă cu ouăle, făina şi…
File de somon cu orez basmati
2 April 2013
File de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale, patrunjel si menta. Ingrediente: 3 linguri pasta tandoori – optional 6 linguri iaurt natural 4 fileuri de somon 300 g orez basmati 1/2 castarvete, razuit zeama de la 1 lamaie, plus sferturi…
Bors de miel cu orez si legume
2 April 2013
Bors de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura sare 1 lingura orez 1 kg bors 2 morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1 legatura patrunjel…
Desert cu banane si caramel
2 April 2013
Desert cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt, amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet. Ingrediente: 2 banane 150 g frisca 1 lingura zahar pudra sosul camarel: 4 linguri zahar 4 linguri apa 1 lingura unt crema de vanilie: 2/3 cana zahar 1/4 cana amidon 1/2 lingurita sare 3…
Cum se prepara supa de curry (video)
1 April 2013
Cautati o supa pe care doriti s-o serviti celor dragi? Incercati sa faceti copiii sa manance mai multe legume? Am inteles, supa de curry este ceea ce aveti nevoie. Incercati supa de curry, este nemaipomenita cu gustul ei usor picant datorita aromei de curry si atat de simplu de preparat incat chiar si copiii pot…
Fenicul umplut cu ciuperci
1 April 2013
O reteta delicioasa de fenicul cu:ciuperci, usturoi, vin alb, ulei de masline, cascaval de post, marar, rosii cherry galbene, ceapa verde, ardei capia, ardei iute, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 300 g ciuperci mici doi căţei de usturoi 500 ml vin alb demisec 75 ml ulei de măsline 200 g caşcaval de…
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie
1 April 2013
Friptura de porc cu broccoli si smantana
1 April 2013
Risotto
1 April 2013
Risotto din: zahar, sare, sparanghel, broccoli, supa de legume, piept de curcan, unt, ceapa verde si piper. Ingrediente: 1 praf zahar sare 250 g sparanghel 250 g broccoli 2 lingurite supa de legume 100 g piept de curcan 1 lingura unt 1 ceapa verde piper Mod de preparare: Se dau în fiert 1250 ml’apă…
Chifteluţe de pui cu mere
1 April 2013
Chifteluţe de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale, lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 450 g carne de pui o ceapa rosie 4 g ghimbir ras 20 g seminte de susan un ou doi morcovi 200 g ciuperci…
Prajitura Mokka
1 April 2013
Peşte pane cu legume
1 April 2013
Peşte pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute, usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper, cimbru, ardei capia si conopida. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii 300 g ciuperci un ardei iute o capatana de usturoi 200 g pesmet o lingurita cu boia dulce 300 ml ulei…
Burgeri din carne de curcan
1 April 2013
Burgeri din carne de curcan din: varza rosie, ceapa verde, morcovi, piept de curcan, usturoi, maioneza dietetica, zeama de lamaie, patrunjel, pesmet, mustar cu boabe, tarhon, ardei iute, faina si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 varza rosie, tocata marunt 4 fire ceapa verde, taiata felii 2 morcovi, razuiti 500 g piept de curcan, fara pielita,…
Tortilla cu verdeata
1 April 2013
Tortilla cu verdeata din: cartofi, mozzarella, ulei, sare, usturoi, frunze de spanac, oua, piper si rondele de ceapa verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g mozzarella 2 linguri ulei sare 1 catel de usturoi 100 g frunze de spanac 4 oua piper 1 lingura rondele de ceapa verde Mod de preparare: Se curăţă cartofii,…
Legume cu sos de usturoi
1 April 2013
Legume cu sos de usturoi din: dovlecei, orez rosu, ardei capia, spanac, boia dulce, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, faina, sare, piper, fructe uscate si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei 150 g orez rosu trei ardei capia 400 g spanac verde o lingurita cu boia dulce 400 g ciuperci o ceapa 6 catei de usturoi…
Salata de fructe cu lichior de portocale
1 April 2013
Salata de fructe cu lichior de portocale din: mandarine, portocale, grapefruit roz, pepene galben, struguri albi, struguri negri, zahar pudra si lichior de portocale. Ingrediente: 1 conserva mandarine (315 ml) 4 portocale 1 grapefruit roz 1 pepene galben 125 g struguri albi 125 g struguri negri 100 g zahar pudra 40 ml lichior de portocale…
Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata
1 April 2013
Orez cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa, usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata, branza feta, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 3/4 cesti de orez 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita condimente grecesti 1 lingurita oregano uscat…
Muschi cu verdeata
1 April 2013
Muschi cu verdeata din: muschi de porc, usturoi, rondele de ceapa verde, busuioc, rozmarin, piper negru si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de porc fara os 2 catei de usturoi 2 linguri rondele de ceapa verde 1 lingura patrunjel 1 lingura busuioc 1 lingurita rozmarin piper negru 2 linguri ulei Mod de preparare: Muşchiul…
Salata de pui cu orez si curry
1 April 2013
Cuscus cu carne de vită
1 April 2013
Cuscus cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru, sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie. Ingrediente: un kg carne de vita 300 g cuscus 4 g scortisoara doua linguri cu miere 500 ml supa de pui 30 g pasta…
Placinta cu mac si gem de prune
1 April 2013
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
1 April 2013
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper. Inrgediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua sare 500 g rosii cherry 400 g dovlecei 2 linguri pesmet 100 g cascaval ras 2 linguri verdeata asortata tocata 200 g smantana piper Mod…
Suc de iasomie
1 April 2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu