Retete pentru Paste:
Tarta cu spanac si branza feta
23 April 2013
Tarta cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g branza…
Placinta din carne de miel
23 April 2013
Placinta din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci, smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350 g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat cuprinde 5 g drojdie…
Tocanita cu slanina si maruntaie de porc
23 April 2013
Tocanita cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc, inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă) 2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de usturoi sare piper…
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie
23 April 2013
Cotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Ciorbita gustoasa de miel
23 April 2013
Ciorbita gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie, leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Crostini cu sfecla rosie si branza
23 April 2013
Crostini cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin putina branza…
Prajiturele cu ciocolata
23 April 2013
Prajiturele cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente: 14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Tocană de miel cu lamaie si smântână
23 April 2013
Tocană de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar, patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml smantana 50 g faina lamaie condimente de legume Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Rulouri cu crema de vanilie
23 April 2013
Rulouri cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca, banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8 linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru
23 April 2013
Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru, usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi 1 cana vin roșu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pulpa de miel se lasă în apă rece,…
Cotlet cu mozzarella
23 April 2013
Cotlet cu mozzarella din: cotlete de porc, mozzarella, rosii, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cotlete de porc 2 bile mozzarella 2 rosii oregano sare piper Mod de preparare: Prăjeşti pe ambele părţi cotletele, presari pe: ele sare şi piper şi le laşi în tigaie la foc mic. Speli, usuci şi feliezi 2 roşii,…
Tort de napolitane
23 April 2013
Tort de napolitane din: foi de napolitane, miere, marmelada, nuci, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 150 g miere 100 g marmelada 150 g nuci 200 g unt zahar vanilat Mod de preparare: Intr-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale şi lucioasă. Macini nucile şi…
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale
23 April 2013
Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi si cimbru. Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust Ingrediente pentru gremolata: Coaja…
Desert de pepene verde in jeleu de menta
23 April 2013
Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi
23 April 2013
Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi, ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 5-6 cartofi 2-3 cepe 3 ardei rosii sau gogosari rosii sau bulion 3-4 linguri ulei 2 lingurite zahar boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli…
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă
23 April 2013
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa, otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 linguri ulei sau untura 1 praf de sare ulei unt sau untura pentru uns foile apa calduta 1-2 linguri…
Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde
23 April 2013
Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb. Ingrediente: 2 kg de cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati mari 1 lingura ulei de masline…
Minicozonaci cu oua
23 April 2013
Totul despre untisor si papadie
22 April 2013
Untişorul (Ranunculus ficaria) e o plantă autohtonă din flora spontană, care face flori galbene primăvara. Planta este utilizată în alimentaţie, fiind dietetică şi în fitoterapia tradiţională şi cultă. Planta întreagă se recoltează din martie până în mai. în alimentaţie se folosesc doar frunzele, care trebuie culese înainte de înflorire. După ce untişorul înfloreşte, frunzele devin…
Retete savuroase pentru Paşti
22 April 2013
Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar Cotlete de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon. Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare 1/4 ceasca ulei migdale…
Retete savuroase pentru Paşte
22 April 2013
Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat…
Retete cu peste pentru Paşti
22 April 2013
Retete pentru Paşte: Sufleu de paste cu peşte Sufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250…
Salate pentru Paşti
22 April 2013
Retete pentru Paşte: Salata de pui cu susan Salata de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare…
Deserturi pentru Paşti
22 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paşti
22 April 2013
Retete de Paşte: Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel,…
Retete cu carne de miel pentru Paşte
22 April 2013
Retete de Paşte: Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere…
Retete cu peste pentru Paşte
22 April 2013
Retete de Paşte: Cotlete de crap cu legume Cotlete de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare…
Salate pentru Paşte
22 April 2013
Deserturi pentru Paşte
22 April 2013
Retete de Paşte: Tort cu cafea si ciocolata Tort cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale…
Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane
22 April 2013
Legume cu spanac şi parmezan
22 April 2013
Legume cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles, morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat o ceapa doi catei de usturoi 500 g varza de Bruxelles 200 g morcovi baby 200 g porumb boabe din conserva 300 g ciuperci 100 g…
Biscuiţi cu migdale si sos
22 April 2013
Biscuiţi cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Ficăţei de pui cu spanac
22 April 2013
Ficăţei de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, migdale si miez de nuca. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g spanac congelat o legatura ceapa verde trei catei de usturoi 550 ml lapte dulce 50 g unt sare piper…
Prăjitură cu mac şi coacăze
22 April 2013
Prăjitură cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de pliculet…
Miel cu ardei roşii si vin
22 April 2013
Desert cu caise si lavanda
22 April 2013
Desert cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise 4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…
Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado
22 April 2013
Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado din: ceapa rosie, ridichi rosii, seminte de mac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar, castarvete, sfecla rosie, morcovi, zeama de portocala, porumb dulce, ardei rosu, zeama de lime, avocado. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata foarte subtire 100 g ridichi rosii, taiate in sferturi…
Ouă cu cremă de ciocolată
22 April 2013
Ouă cu cremă de ciocolată din: ciocolata alba, frisca, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, oua, faina, praf de copt si zahar pudra. Ingrediente: 230 g ciocolata alba 80 g frisca 200 g unt moale 75 g zahar 2 linguri zahar vanilat putina coaja de portocala rasa 3 oua 300 g faina 1/2 lingurita…
Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii
22 April 2013
Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate, boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari 5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…
Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella
22 April 2013
Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre. Ingrediente: 600 g făină 35 g drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr 1 ½ linguriță sare 10 linguri ulei Topping 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 450 g roșii decojite…
Reteta zilei: Curry cu cartofi dulci si naut
22 April 2013
Curry cu cartofi dulci si naut din: ulei, ceapa, pudra de curry, chimen, scortisoara, cartofi dulci, lapte de cocos, apa, rosii si naut. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de pudra de curry 1 lingura de chimen 1 lingurita scortisoara macinata 3 cani cartofi dulci, curatati si taiati cuburi…
Plăcintă cu brânză proaspata si stafide
22 April 2013
Ouă-acadele
22 April 2013
Ouă acadele din: branza de vaci, zahar vanilat, fursecuri cu unt, bete de acadele, glazura de zahar colorata, elemente decorative de zahar. Ingrediente: 90 g branza de vaci 1 plic zahar vanilat 200 g fursecuri cu unt 20 bete de acadele circa 150 g glazura de zahar colorata elemente decorative de zahar Mod de…
Supă de peşte cu spanac si smantana
22 April 2013
Supă de peşte cu spanac si smantana din: file de peste, patrunjel, telina, ceapa, spanac, cartofi, ardei gras, smantana, lamaie, frunza de dafin, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de peste doi morcovi o radacina de patrunjel o telina mica doua cepe 300 g spanac verde doi cartofi un ardei…
Cremă de zahăr ars cu fructe
22 April 2013
Cremă de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, zahar vanilinat si fructe. Ingrediente: 1 l lapte 7 oua 12 linguri de zahar coaja rasa de portocala zahar vanilinat fructe diverse Mod de preparare: Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape îşi dublează volumul. Pui…
Salata cu mazare si crutoane
22 April 2013
Salata cu mazare si crutoane din: mazare, pastai de mazare, salata verde, nasturel, creson, menta, chives, iaurt, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 200 g mazare congelata 200 g pastai de mazare, taiate pe lungime 3 inimi de salata verde, taiate in sferturi, cu frunzele desprinse una de alta 50 g nasturel 1 mana…
Mousse de brânză de vaci
22 April 2013
Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi
22 April 2013
Friptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper. Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel 1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa verde, tocata 2 frunze…
Iepuraşi şi ouă colorate
22 April 2013
Supa de peste cu creveti si calamar
22 April 2013
Tarta de ciocolata si branza
22 April 2013
Tarta de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus, ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu cafea 325 g frisca 250 g branza de vaci 5…
Salata de morcovi cu mere
22 April 2013
Prajitura cu rubarba si branza de vaci
22 April 2013
Prajitura cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare, scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 75 g…
Drob de ciuperci cu fîcăţei de pui
22 April 2013
Drob de ciuperci cu fîcăţei de pui din: ciuperci, ficat de pui, ceapa, oua, ulei, faina, condiment vegetal, marar, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ficat de pui 4 cepe 4 oua 100 ml ulei 2 linguri faina 1 lingurita condiment vegetal marar si patrunjel verde sare piper Mod…
Tort de capsuni cu branza
22 April 2013
Tort de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140 g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale macinate 10…
Tartine cu omletă şi legume
22 April 2013
Reteta zilei: Paste cu carne de miel
22 April 2013
Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…
Ruladă albă
22 April 2013
Ruladă albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un praf de sare…
Tartă cu spanac si orez
22 April 2013
Tartă cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 3 lingri ulei 150 ml apa calduta 1 praf de sare pentru umplutura: 400 g spanac 400 g orez 10 masline negre 1 morcov 1…
Desert cu mascarpone si bezea
22 April 2013
Desert cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2 oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar pudra pentru decor: 50 g ciocolata Mod de preparare: Pentru bezele, albusurile cu un praf de…
Coaste de miel la tavă
22 April 2013
Coaste de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi, cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper negru şi roşu condimente speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi 6 cartofi 4 morcovi…
Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide
22 April 2013
Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti, paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui, ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez, coriandru. Ingrediente: 2 ardei capia copti 1 lingurita de paprika afumata 2…
Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure
21 April 2013
Un desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente: 300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare: Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Supă de năut cu spanac
21 April 2013
Supă de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul, ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde o bucata de fenicul o ceapa 3 catei de usturoi…
Vită picantă cu legume
21 April 2013
Vită picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby 500 g broccoli 200 g rosii cherry un morcov o…
Salata cu peste afumat, morcovi si migdale
21 April 2013
Salata cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti, masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o salata verde 500 g hering afumat 50 ml ulei de masline…
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
21 April 2013
Supa de perisoare cu patrunjel
21 April 2013
Supa de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet, parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2 catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou 700 g pasta de tomate un litru supa din concentrat…
Frittata cu ceapa verde si marar
21 April 2013
Frittata cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura patrunjel 2 rosii 2 linguri ulei Mod de…
Reteta de post: Cartofi copti
21 April 2013
Cartofi copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de legume 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două linguri de ulei se pun…
Frigarui de creveti picante si aromate
21 April 2013
Frigarui de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente: 24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de mare 1-2 linguri…
Strudel cu flori de salcâm si nuci
21 April 2013
Strudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1 pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1 cana nuci macinate 1…
Vitel cu ardei
21 April 2013
Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu
21 April 2013
Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic. Ingrediente pentru marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura menta proaspata 1 lingura mustar…
Grisine de dovlecei
21 April 2013
Grisine de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se răzuie…
Ciolan de porc la cuptor
21 April 2013
Salata de pui cu rosii si ceapa rosie
21 April 2013
Borş de primăvară cu smantana
21 April 2013
Borş de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel, leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1…
Crostini cu branza de vaci, fructe de padure
21 April 2013
Crostini cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon, zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1 lingura suc de limeta 400 g fructe de padure asortate…
Miel cu tarhon si ceapa
21 April 2013
Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul 3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas: grasime faina…
Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice
21 April 2013
Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin, cimbru usturoi, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…
Mancarica picanta cu piept de curcan
21 April 2013
Mancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3 linguri ulei…
Supa de branza cu crutoane de paine
21 April 2013
Supa de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt, faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o legatura cu verdeata sare piper nucsoara Mod de preparare:…
Tăieţei cu ciuperci
21 April 2013
Tăieţei cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe 150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o ceapa 2 fire patrunjel Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi baconul tăiat cubulete se călesc împreună,…
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume
21 April 2013
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa verde sare piper 1 lingura untura…
Salata de portocale
21 April 2013
Salata de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu apa de flori de portocal 6 frunze de menta Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…
Ciorba de miel cu orez si morcovi
21 April 2013
Drob în aluat servit cald sau rece
21 April 2013
Drob în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel, mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1 ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou 800 g maruntaie de miel…
Ciuperci cu parmezan
21 April 2013
Ciuperci cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi parmezan, dupa gust patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală, se taie în două si se pun la sotat în unt topit, încins. Se presară cu sare şi piper…
Reteta zilei: Salata cu pui, caju si noodles
21 April 2013
Salata cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde, coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan. Ingrediente: 1 pachet noodles, preparati conform indicatiilor de pe pachet 1 piept pui,…
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide
21 April 2013
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj, smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina, sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Supa de prune
21 April 2013
Rulada de conopida
21 April 2013
O reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de preparare: Pui untul la încins, adaugi…
Cubulete de sfecla rosie
21 April 2013
O reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet, seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3 linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă seminţe de coriandru ( frunze de coriandru) un praf de cimbru sare…
Rulouri din curcan cu salată de castraveţi şi ridichi
21 April 2013
O reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga ulei 2 castraveţi 2 legături ridichi 150 g iaurt 1…
Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel
20 April 2013
Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 1 paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Incalziti…
Deliciu cu crema de branza si stafide
20 April 2013
Deliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei 1 praf de sare…
Briose colorate
20 April 2013
Briose colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat, sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci macadamia 50 g fructe confiate…
Sardine cu roşii la cuptor
20 April 2013
Sardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o paine alba 100 g…
Pâine picantă cu verdeaţă
20 April 2013
Pâine picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar, sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline, piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de patrunjel o lingura cu pasta de…
Pasca cu aluat de cozonac
20 April 2013
Pasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
20 April 2013
Clatite cu spanac si samburi de pin
20 April 2013
Cozonac cu gem de capsuni
20 April 2013
Muşchi de vită cu bacon
20 April 2013
Briose cu cascaval si lapte batut
20 April 2013
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine
20 April 2013
Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si margarina. Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Peste cu spanac si sos de mustar
20 April 2013
Peste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un strop de otet din…
Miel cu ceapa
20 April 2013
Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Dovleac copt cu spanac
20 April 2013
Dovleac copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar, seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare, piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g seminte de chimen 20 g seminte…
Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii
20 April 2013
Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei. Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa 1 legatura busuioc coaja rasa de…
Pasca cu branza si smantana
20 April 2013
Salata de gogonele cu ceapa
20 April 2013
O reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare Mod de preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete. Cureţi ceapa, o tai foarte…
Borş de miel cu lobodă si orez
20 April 2013
Tort diplomat de fructe
20 April 2013
Tort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru ornat esenta de vanilie si…
Placinta cu ardei copti si bacon afumat
20 April 2013
Placinta cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara, ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou, batut 1 lingura seminte de susan pentru umplutura: 1 lingura…
Supa de berbec cu arpacas si smantana
20 April 2013
Pui in must alb
20 April 2013
Ouă vopsite
20 April 2013
Inainte să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi, fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în bucăţi de tifon sau alt material transparent şi le legi. Intr-o cratiţă pui coji de ceapă şi aşezi…
Reteta zilei: Sos de zmeura
20 April 2013
Sos de zmeura din: zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 150g zmeura 45g Zahar pudra Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu inghetata sau prajitura dupa preferinta. Sos de zmeura Pofta…
Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci
20 April 2013
Gogosi cu magiun si branza
20 April 2013
Supa de cartofi cu carne tocata
20 April 2013
O reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare, piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina, maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe 400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen 400 g cartofi noi 250 g varză…
Rulouri din faină de secară
20 April 2013
O reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare, piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben, rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4 linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2 conserve de ton (320 g) 1 ceapă roşie 1/2 ardei…
Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză
20 April 2013
O reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben, branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1 lingură oţet de vin alb 4 linguri ulei de măsline…
Sniţel de curcan cu rosii si mozzarella
20 April 2013
O reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan, piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume, mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4 şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei de măsline 150 g smântână câte 1 linguriţă de cimbru…
Carne de curcan cu ardei, porumb si germeni de soia
20 April 2013
O reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare, piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui, germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei graşi mari, roşii 1 legătură ceapă verde 40 g cremă…
Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi
20 April 2013
O reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600 g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţele de curcan groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii de brânză 2-3 linguri de faină 1 ou 80 g…
Reteta zilei: Tarta cu lamaie
19 April 2013
Tarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana. Ingrediente: aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g zahar 125ml smantana Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Saramura de peste cu mamaliga
19 April 2013
Saramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata
19 April 2013
Invartite cu carnati
19 April 2013
Invartite cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere, sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru, ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati picanti doua oua 4…
Ruladă de coaste de miel
19 April 2013
Ruladă de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce) Mod de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o cratiţă căleşti…
Tort sărat de morcovi si brânză de vaci
19 April 2013
Taitei de orez cu fructe de mare
19 April 2013
Taitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb…
Cuşcuş cu spanac şi nuci
19 April 2013
Cuşcuş cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare, piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie 500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4 catei de usturoi…
Salată de paste cu pepene galben
19 April 2013
Salată de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Pulpă de miel cu vin
19 April 2013
Bezele colorate
19 April 2013
Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor
19 April 2013
Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde
19 April 2013
Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa patrunjel verde cozi…
Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci
19 April 2013
Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana. Ingrediente: pentru aluat: 250 g smantana groasa 150 g unt 1 ou 1 praf de copt faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita (circa 400 g)…
Tortillas cu legume
19 April 2013
Tortillas cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc, parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2 ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2 linguri smantana piper 4 tortillas Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…
Cum se prepara Tortul de morcovi
19 April 2013
Tort de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata. Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2 lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Carne de miel cu spanac si usturoi
19 April 2013
Cozonac cu nuca si migdale
19 April 2013
Cozonac cu nuca si migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar tos, galbensuri, esenta de rom, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, nuca, merisoare, fulgi de ciocolata, migdale. Ingrediente: 1 kg faina 2 cubulete drojdie proaspata 500 ml lapte gras 200 g unt 250 g zahar tos 5+1 galbenusuri 1 lingurita sare esenta de rom…
Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
19 April 2013
Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita de…
Pulpa de miel coapta in miere
19 April 2013
Pulpa de miel coapte in miere din: pulpa de miel, usturoi, scortisoara, chimen, ghimbir, cuisoare, ulei, miere, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingura ulei 8 linguri miere sare si piper Mod…
Tartine cu somon afumat si ardei gras
19 April 2013
Tartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2 linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g branza de vaci…
Bors de miel cu orez si smantana
19 April 2013
Ciolan de porc umplut
19 April 2013
Ciolan de porc umplut din: ciolan de porc, morcovi, ceapa, usturoi, porumb boabe, porumb baby, fasole verde, fasole alba, radacina de patrunjel, scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati ciolan de porc 800 g morcovi doua cepe 4 catei de usturoi 300 g porumb baby 200 g porumb boabe 200 g fasole verde 200…
Piept de curcan în aluat de brânză
19 April 2013
Reteta zilei: Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan
19 April 2013
Omleta in coaja de ou
19 April 2013
Omleta in coaja de ou din: oua, apa minerala, sare, piper si unt. Ingrediente: 10 oua un strop de apa minerala carbogazoasa sare piper 2-3 linguri unt Mod de preparare: Se sparg ouăle cu grijă, în dreptul treimii superioare. Se îndepărtează căpăcelul şi se toarnă conţinutul lui într-un castron; se adaugă apă minerală, sare…
Tartine cu spanac şi roşii
19 April 2013
Tartine cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte, faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 4 catei de usturoi 50 g unt doi ardei iuti murati 100 ml lapte 500 g faina 250 ml apa 20 g drojdie…
Tarta pascala
19 April 2013
Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt
19 April 2013
Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete (bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei de usturoi, tocati paprika…
Drob de miel cu oua si legume
19 April 2013
Drob de miel cu oua si legume din: organe de miel, carne de miel, oua, lapte, chifla, ceapa, ceapa verde, morcov, usturoi verde, telina, patrunjel, sare, piper, otet, marar si prapure de miel. Ingrediente: organe de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) 200 g carne de miel 2-3 oua fierte tari 100 ml lapte…
Cozonac cu crema
19 April 2013
Pulpă de miel cu spanac
19 April 2013
Pulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere 2 fire rozmarin sare piper negru 1/2 ceapa rosie…
Tartă picantă cu scorţişoară
19 April 2013
Tartă picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 250 g faina 180 g zahar tos 120 g unt doua pliculete zahar vanilinat praf de copt 100 g fructe confiate 0 lingurita…
Aperitive pentru masa de Paşte
19 April 2013
Retete gustoase de Pasti
18 April 2013
Retete de Pasti: Reteta zilei: Gem de prune uscate O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30…
Retete gustoase de Paşte
18 April 2013
Retete de Paşte: Reteta zilei: Clatite flambate Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml…
Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
18 April 2013
Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba. Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu