Retete pentru Paste:
Iaurt de capra cu briose
8 January 2013
Chiftelute gratinate
8 January 2013
Cocktail Brasil Basil Smash
8 January 2013
Cocktail Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete de busuioc 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar Mod de preparare: Busuiocul se piseaza si se transforma intr-o pasta. Se adauga zeama de lime si zaharul, amestecandu-se…
Floricele cu parmezan şi muştar
8 January 2013
Floricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190…
Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla
8 January 2013
Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline, pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla. Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta harissa 125 g branza de capra zeama de la 1/2 lamaie 6 bucati tortilla, taiate in 8 segmente …
Retete de post: Supa cu varza de bruxelles
8 January 2013
Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2 fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel verde…
Cocktail Classic Caipirinha
7 January 2013
Cocktail Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar Mod de preparare: Zeama de lime proaspat stoarsa se amesteca bine cu siropul de trestie, apoi se adauga Sagatiba Pura si se umplute paharul cu cuburi de…
Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume
7 January 2013
Prajitura Titirez
7 January 2013
Prajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina 375 g ciocolata amaruie 4 linguri frisca 200 g unt 75 g migdale fulgi zahar vanilat 200 g zahar pudra un praf sare 4 linguri…
Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc
7 January 2013
Fileuri de peste cu orez si legume
7 January 2013
Incinge 1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un borcan de 200 g sos thailandez sau chilli si orezul pastrat la frigider. Caleste 3-4 minute. Amesteca 50 g frunze de salata, fileurile de peste maruntite, 1-2 linguri sos…
Tarta cu broccoli si branza de capra
7 January 2013
Oua Benedict
7 January 2013
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
7 January 2013
Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Cheesecake cu dulceaţă de vişine
7 January 2013
Cheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta. Ingrediente: pentru blat: un pachet biscuiti digestivi 5 linguri zahar pudra 125 g unt o fiola esenta de vanilie un praf sare 2-3 linguri coniac…
Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata
7 January 2013
Manti (Turcia)
7 January 2013
Iaurtul, usturoiul pisat şi sarea se amestecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite). Cochiliile se fierb 10 minute. La final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt topit. Manti Pofta buna!…
Omleta in stil scandinav
7 January 2013
Amestecă 1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1 lămâie. Lasâ la marinat 15 min. Adaugă 1 lingură capere scurse. Pentru fiecare omletă, bate 3 ouă cu 35 g brânză Cedar. Incinge 1 lingură ulei într-o tigaie şi…
Cheesecake cu ciocolată
7 January 2013
Cheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100 g unt 100 g zahar un plic zahar vanilat 200 g faina o lingurita praf de copt 50 g cacao un praf sare 2 oua…
Bulete cu mozzarella
7 January 2013
Costite de miel cu cuscus
7 January 2013
Costite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru…
Salau gril cu cartofi
7 January 2013
Salau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea soarelui, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g salau file sare 800 g cartofi 400 g sparanghel ulei de masline cimbru verde piper negru pentru sos: o capatana de usturoi 50 g branza…
Salata de oua fierte si cartofi
7 January 2013
Pune 8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi taie-le jumătăţi. Fierbe 500 g cartofi noi, apoi curăţa-i şi taie-i rondele. Aşază intr-un castron mare cartofii în strat, pune deasupra 1 legătură de salată, mărunţită, 200 g…
Tarte cu praz si branza
7 January 2013
Bulete de cartofi
7 January 2013
Bulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125 ml lapte 30 g cascaval ras 50 g pesmet o ceapa 30 g drojdie proaspata ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua…
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
7 January 2013
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru decor de diferite culori Mod de preparare: Pune…
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
7 January 2013
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2 catei de usturoi,…
Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)
7 January 2013
Cartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli şi spanac Pofta buna!
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
7 January 2013
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…
Omleta cu sparanghel si feta
7 January 2013
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde, 150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar frunzele. Pastreaza cateva pentru…
Peste in cuptor in stil mediteranean
7 January 2013
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
7 January 2013
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin 2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…
Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
7 January 2013
Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…
Gazpacho (Spania)
7 January 2013
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
7 January 2013
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…
Pui in sos de rosii si usturoi
7 January 2013
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline, 2 ardei…
Foie gras cu sos caramel (Franţa)
7 January 2013
Tocana de pui cu fasole si ardei gras
7 January 2013
Tocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel…
Supă de linte (Bulgaria)
7 January 2013
Pui umplut, invelit in pesmet
7 January 2013
înfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125…
Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
6 January 2013
Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Pui in stil sandvis
6 January 2013
Pilaf cu alune si conopida coapta
6 January 2013
Pilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de…
Pui la cuptor in stil indian
6 January 2013
Dressing cu citrice
6 January 2013
Cartofi cu varza rosie
6 January 2013
Fierbe 800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte 100-300g de salată dulce de varză roşie, timp de câteva minute, până se înmoaie. Adaugă cartofii scurşi şi amestecă bine, asezonează şi presează. Lasă totul pe foc până obţii un preparat…
Placintele cu spanac si gorgonzola
6 January 2013
Placintele cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac intreg, decongelat seminte de pin si frunze de rucola pentru servit Mod de preparare: Pune o cratiţă mică plină cu apă şi puţină sare la fiert. Când clocoteşte, adaugă…
Piept de pui in sos de mustar
6 January 2013
Topeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga ceapa calita si toarna 150…
Placinta cu pui
6 January 2013
Mazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciupercile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi el la călit într-o tigaie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de pui adăugăm…
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale
6 January 2013
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos. Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2 portocale, coaja rasa 150 g ciocolata alba 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg 2 lingurita malai 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru…
Sandwich cu ou
6 January 2013
Fierbeţi două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activează metabolismul bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină sare, arpagic şi ciuperci (puteţi înlocui cu usturoi, sau ceapă). Aşezaţi amestecul pe felii de pâine integrală şi decoraţi cu verdeaţă. Puteţi consuma alături şi…
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă
6 January 2013
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina, frisca, lichior de cafea, ciocolata alba si frisca batuta. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 100 g zahar 5 g praf de copt 100 ml lapte 120 g faina mousse de…
Bors asortat
6 January 2013
Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare
6 January 2013
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin…
Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir
6 January 2013
Parfe cu zmeura si nuga
6 January 2013
Parfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor 1 kg inghetata de vanilie 3 linguri vin rosu dulce 1 albus 200 g zmeura congelata pentru…
Chiftelute de conopida
6 January 2013
Chiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete 120 g faina 2 linguri patrunjel 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 oua, batute 1 1/2 lingurita chimen 1 1/2 lingurita scortisoara 1 turmeric ulei…
Toast cu branza si ceapa rosie
6 January 2013
Toast cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar, bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40 g unt 225 g branza Cedar, rasa 1 lingurita mustar cu boabe intregi 4 linguri bere 4 felii groase de paine, usor prajite Mod de preparare: Intr-o tigaie, caleste…
Bors rusesc cu sfecla rosie
6 January 2013
Bors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1 dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…
Parjoale dietetice din miel şi pui
6 January 2013
Cartofi frantuzesti cu usturoi
6 January 2013
Cartofi frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare de mare 300 ml lapte 300 ml smantana grasa 1,2 kg cartofi, taiati rondele subtiri Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190′C. Unge cu unt un vas termorezistent. Cu…
Ciorba de perisoare cu smantana
6 January 2013
Ciorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2 linguri de orez spalat bine si lasat la…
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal
6 January 2013
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua, zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), plus ciocolata rasa patru oua, separa albusurile de galbenusuri 40 g zahar pudra 200 mililitri de frisca bine racita o lingurita de apa de flori…
Andive in sos la cuptor
6 January 2013
Andive in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive, injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 cepe mici, tocate 200 ml smantana cu procent scazut de grasime 1 lingurita mustar de Dijon…
Ciorba rapida de conopida
6 January 2013
Ciorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust piper sau boia dupa gust Mod de…
Reteta zilei: Sos Pesto cu paste
5 January 2013
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara
5 January 2013
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged 80 g de unt 100 de grame de zahar pudra o lingurita de extract de vanilie 2 lingurite de scortisoara 200 g de ciocolata neagra…
Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos
5 January 2013
Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun, pepene verde, mango fulgi de cocos si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g bicuiti cu cocos 9 foi gelatina 400 g capsuni 600 g branza de vaci 200 g smantana…
Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru
5 January 2013
Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi 3 ramurele de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cimbru proaspat tocat Mod de preparare: Fierbe cartofii cu usturoi şi rămurelele de cimbru până se înmoaie bine. Scurge,…
Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi
5 January 2013
Tartine cu zmeură
5 January 2013
Broccoli cu vinegreta de nuci
5 January 2013
Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi
5 January 2013
Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g costita de porc afumata 400 ml bere neagra 50 g mustar iute 300 g dovlecei 300 g cartofi noi Mod de preparare: Costiţa de porc tăiată felii, se ţine în…
Tort de visine cu crema de branza si glazura
5 January 2013
Tort de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza de vaci, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si migdale. Ingrediente: blat: 4 oua 1 praf sare 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 50 g amidon…
Legume la cuptor cu vinegreta
5 January 2013
Legume la cuptor cu vinegreta din: sfecla rosie, pastarnac, morcovi, usturoi, frunze de dafin, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g sfecla rosie, cruda, curata si taiata sferturi 300 g pastarnac, curatat si taiat in jumatati, pe lung 400 g morcovi, taiati sferturi 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 2…
Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi
5 January 2013
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
5 January 2013
Cu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie 600ml frisca 3 linguri…
Ciocănele de pui cu legume asortate
5 January 2013
Ciocănele de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic, boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry si cimbru. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingura miere fluida 1 lingura otet balsamic 1 lingura boia dulce sare de mare piper 4 linguri ulei de masline…
Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi
5 January 2013
Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi din: roisoare, ulei de masline, sare, piper, pesto, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 4 rosioare 4 lingurite ulei de masline sare piper 4 linguri pesto pesto 20 g usturoi 200 g parmezan 20 g seminte de pin 100 ml ulei…
Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână
5 January 2013
Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei. Ingrediente: 1 kg cartofi noi medii 2 linguri ulei de masline 200 g bacon afumat 3 cepe verzi sare 300 g smantana 1-2 lingurite fulgi de ardei Mod de preparare: Se încinge…
Frigarui de miel dietetice, aromatizate
5 January 2013
Frigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline Mod de preparare: Carnea…
Tort de ciocolata si vanilie
5 January 2013
Tort de ciocolata si vanilie din: ciocolata neagra, frisca, pastaie de vanilie si pudra de cacao. Ingrediente: 500 de grame de ciocolata neagra 550 de mililitri de frisca o pastaie de vanilie, numai semintele pudra de cacao Mod de preparare: Topeşte ciocolata şi apoi las-o să se răcească puţin. încălzeşte trei linguriţe de frişca…
Cartofi toscani cu legume
5 January 2013
Cartofi toscani cu legume din: cartofi, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, vanata, ardei gras, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici sare 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 2 dovlecei 1 vanata mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 3 linguri ulei de masline piper Mod de preparare: Se…
Rată cu sos de smântână şi piper
5 January 2013
Rată cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana, boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, cu pielea crestata in forma de gratar (scoate cu o ora inainte de preparare) 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana…
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea
5 January 2013
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca. Ingrediente: 60 de grame de pudra de cacao si ceva in plus pentru presarare o lingurita cuisoare 3 lingurite de scortisoara un pumn de nucsoara…
Tarte cu branza si nuci
5 January 2013
Tarte cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci, ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata. Ingrediente: 125 g spanac crud 150 g branza de capra 2 cepe mici, tocate 2 lingurite cimbru proaspat 50 g nuci, tocate 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita…
Miel la tavă cu cartofi
5 January 2013
Negresa cu cimbru si ghimbir
5 January 2013
Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi
5 January 2013
Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper, cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt si usturoi. Ingrediente: 600 g file de peste 4 linguri suc de lamaie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 8 fire rozmarin sare piper 800…
Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone
5 January 2013
Mini tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun, mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2 gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4 linguri zahar pudra Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune
5 January 2013
Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi si smochine. Ingrediente: 350 g de ciocolata amaruie (minim 70% cacao) 200 de mililitri de smantana o lingurita de zahar pudra o lingurita de apa de trandafiri 5 grame de petale uscate de trandafiri…
Trufandale la cuptor
5 January 2013
Trufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 500 g sparanghel verde sare 8 cepe frantuzesti 3 linguri ulei piper 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg si se taie in doua pe lung.…
Cosulete crocante umplute cu struguri si crema
5 January 2013
Cosulete crocante umplute cu struguri si crema din: foi de placinta, unt, zahar pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa. Ingrediente: 400 g foi de placinta 50 g unt 2 linguri zahar pudra 1 portocala 200 g struguri fara samburi 250 g mascarpone 250 g iaurt degresat 60 g zahar eventual 2 linguri Grappa…
Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase
5 January 2013
Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 100 g rosii uscate conservate in ulei 2 lingurite sare grunjoasa 1/2 legatura busuioc 1/2 legatura maghiran 1 catel de usturoi 1 lamaie 150 g ricotta sau…
Inele de mere pane
5 January 2013
Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte
5 January 2013
Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin alb. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 coaste de miel, fiecare cu cate 6 cotlete 2 linguri pasta de tomate 3 ramurele de rozmarin, tocate 2 cepe rosii,…
Regina budincilor
5 January 2013
Peste afumat cu legume si ou
5 January 2013
Peste afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry, usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si lamaie. Ingrediente: 300 g orez tip basmati 1 ceapa mare, rondele 2 linguri ulei 1/2 lingurita sofran 2 linguri pasta de curry 2 catei de usturoi zdrobiti 750 ml concentrat vegetal fierbinte…
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz
4 January 2013
Ciocolata cu rozmarin si sare de mare
4 January 2013
Ciocolata alba cu rozmarin si sare de mare din: ciocolata alba, fulgid e sare de mare si rozmarin uscat. Ingrediente: 280 grame de ciocolata alba 1-2 lingurita de fulgi de sare de mare 2 lingurite de rozmarin uscat si taiat Mod de preparare: Topeste ciocolata si adauga restul de ingrediente amestecand. Toarna compozitia intr-o…
Retete asiatice: Pacheţele de primăvară
4 January 2013
Pacheţele de primăvară din: ou, apa, ulei, faina, sare, ardei iute, morcov, ardei gras, ceapa verde, sos de soia, sos rosu chinezesc, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura ulei faina cat cuprinde sare sau un pachet foi de placinta cumparat pentru umplutura: 3 linguri ulei 1 ardei iute…
Potarnichi la cuptor
4 January 2013
Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g fiecare. Asezoneaza si…
Cartofi la cuptor cu parmezan
4 January 2013
Cartofi la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi, curatati 6 linguri ulei de masline 40 g parmezan, ras fin 1/2 lingurita boia dulce Mod de preparare: Incinge cuptorul la 6/200°C. Taie cartofii cuburi mari (cea 4 cm) şipune-i intr-o oală cu apă rece, sărată.…
Porc cu sos dulce si orez
4 January 2013
Ceafa la gratar
4 January 2013
Ceafa la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi si piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat piper macinat…
Chiftele cu sos de rosii
4 January 2013
Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare, marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 400-500 g carne tocata 1-2 cepe 100 g miez de paine un ou sare o legatura marar piper negru macinat 50 ml lapte cimbru uscat si macinat un kg…
Ciorba taraneasca cu rasol de vita
4 January 2013
Ciorba taraneasca cu rasol de vita din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper 1-2…
Piure de ţelină şi păstârnac cu unt
4 January 2013
Piure de ţelină şi păstârnac cu unt din: pastarnac, telina, unt, smantana, cimbru si mustar de Dijon. Ingrediente: 600 g pastarnac, curatar 650 g telina (1 telina medie) 25 g unt 100 ml smantana 1 lingura cimbru proaspat 1 lingura mustar de Dijon Mod de preparare: Taie legumele cuburi mari, pune-le într-o oală cu…
Orez in stil chinezesc
4 January 2013
Somon cu sparanghel
4 January 2013
Somon cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare, piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb. Ingrediente: 4 medalioane de somon 1-2 lamai o legatura patrunjel 50 g unt sare piper negru macinat o ceapa alba 500 g sparanghel 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic o…
Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune
4 January 2013
Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1 pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Retete gustoase: Parjoale moldovenesti
4 January 2013
Prjoale moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov, patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 cepe 1-2 dovlecei 3-4 catei usturoi un morcov o legatura marar o legatura patrunjel sare un ou piper negru macinat ulei pentru prajit miezul de la 2 felii…
Praz cu spanac si smantana
4 January 2013
Praz cu spanac si smantana din: unt, praz, smantana, nucsoara, usturoi si spanac. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiate rondele subtiri 200 ml smantana un praf de nucsoara macinata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac, bine spalat Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie, adaugă prazul şi căleşte 10 min…
Pui la cuptor, cu legume si mirodenii
4 January 2013
Pui la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: un pui de circa 2 kg 2 lamai, taiate jumatati 100 g masline fara samburi 300 g rosii, tocate grosier 200 g cepe mici, curatate 6 fire de cimbru, doar frunzele 12 catei…
Salata verde cu branza de capra
4 January 2013
Fierbe 500 g cartofi timp de 10 min. Adaugă cîte 250 g fasole verde, broccoii şi mazăre şi fierbe-le până se înmoae. Scurge bine şi pune-le într-un castron. Incinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline, adaugă 3 dovlecei, tăiaţi rondele, şi căleşte-i la la foc potrivit 5 min. Lasă să se răcească puţin, apoi…
Salata de paste cu rucola
4 January 2013
Salata de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3 linguri ulei de masline o lingura…
Crema de conopida
4 January 2013
Crema de conopida din: conopida, otet, bicarbonat de sodiu, ceapa, lapte degresat, ulei de masline, sare, piper, nucsoara si lemongrass. Ingrediente: o conopida mica 3 linguri otet o lingurita bicarboant de sodiu o ceapa mica un litru lapte degresat o lingura ulei de masline sare piper nucsoara cateva fire de lemongrass Mod de preparare:…
Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi
4 January 2013
Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, varza acra, untura, faina, ceapa, boia dulce, smntana si zeama de varza. Ingrediente: 300 g carnati afumati 1 ceasca mare cu varza acra taiata fideluta 1 lingura untura 1 lingura faina 1 ceapa 1 varf cutit boia dulce 3 lingura smantana zeama de varza…
Piept de pui picant
4 January 2013
Aperitiv cu ciuperci
4 January 2013
Aperitiv cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga, sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 100 g telemea de vaca 200 g faina 250 g ciuperci 150 g bacon sau sunca de Praga sare piper macinat o legatura ceapa…
Antricot de vita in sos
4 January 2013
Antricot de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie si unt. Ingrediente: 800 g antricot de vita/vitel sare grunjoasa piper negru, macinat si boabe 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 frunze salvie 300 ml vin rosu dulce 400 g ciuperci…
Melcisori cu legume
4 January 2013
Melcisori cu legume din: aluat fruntuzesc, mozzarella, rosii cherry, ciuperci, pesmet, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, spanac, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 kg aluat frantuzesc pentru umplutura: 250 g mozzarella 250 g rosii cherry 200 g ciuperci 2-3 linguri pesmet o legatura ceapa verde 200 g spanac 3 linguri ulei de floarea soarelui…
Friptura de vita cu rosii
4 January 2013
Supa de lapte cu cartofi
4 January 2013
Supa crema de legume cu busuioc
4 January 2013
O reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, unt, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, paine, smantana. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi doi dovlecei un morcov 4 căţei de usturoi 75 g unt o frunză de dafin sare piper busuioc verde pâine smântână Mod de preparare: Prazul se curăţă…
Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata
4 January 2013
Sardine cu porumb
4 January 2013
O reteta delicioasa de sardine: lamie, rosii, fulgi de ardei dulce, porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g sardine o lămâie 5 roşii o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 500 g porumb 100 ml ulei ce măsline două linguri cu sos de peşte…
Bezele cu cremă de vanilie
4 January 2013
O reteta delicioasa de bezele cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, lapte, pastaie de vanilie, zahar tos, ciocolata cu lapte. Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr un plic zahăr vanilat un praf sare Ingrediente cremă: 250 g unt 3 gălbenuşuri 150 ml lapte o păstaie de vanilie 100g zahăr tos 250 g ciocolată…
Fasole verde dietetica
4 January 2013
Retete savuroase: Stiuca umpluta
4 January 2013
O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu:ulei, ceapa, paine, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă puţin vin Mod de…
Castraveti cu orez
4 January 2013
O reteta delicioasa de castraveti cu: unt, ceapa, orez, patrunjel verde, rosii, sare, piper, pesmet, faina, pulpa de rosii, smantana. Ingrediente: 10-12 castraveţi mijlocii 150 g unt 2 cepe 150 g orez 1 legătură de pătrunjel verde 2 roşii mari sare piper pesmet Ingrediente sos: 50 g unt 10g faina 500 g pulpa de rosii…
Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan
3 January 2013
Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se asezoneaza cu…
Ciorba de pui
3 January 2013
Ciorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de…
Rizoto cu ciuperci, sunca si branza
3 January 2013
Rizoto cu ciuperci, sunca si branza din: hribi, unt, ulei de masline, ceapa, sunca, ciuperci, usturoi, cimbru, orez arborio, vin, concentrat si branza roquefort. Ingrediente: 10 g hribi uscat, tocati grosier 25 g unt 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 100 g sunca (pancetta) 200 g ciuperci, taiate sferturi 2 catei de…
Hamburgeri la gratar
3 January 2013
Hamburgeri la gratar din: carne de vita, carne de porc, sare, piper, ceapa, cimbru, ienibahar, cartofi, ardei, dovlecei, ulei de floarea soarelui, grasime si salata verde. Ingrediente: 300 g carne de vita tocata 250 g carne de porc tocata sare piper 1-2 cepe 1-2 lingurite cimbru un praf ienibahar 5 cartofi 2 ardei 3 dovlecei…
Prajitura cu nuci si caramel
3 January 2013
Prajitura cu nuci si caramel din: unt, zahar tos, malai, faina, zahar brun, lapte condensat, nuci, alune si ciocolata cu lapte. Ingrediente: pentru blatul de biscuiti: 175 g unt, inmuiat 100 g zahar tos 100 g malai 200 g faina pentru crema de caramel: 150 g unt 150 g zahar brun 400 g lapte condensat…
Ciorba de pui dreasa cu smantana
3 January 2013
Ciorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2 dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Tocana populara de vacuta
3 January 2013
Tocana populara de vacuta din: carne de vaca, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, boia, concentrat de legume si piper. Ingrediente: 1,5 carne de vaca 10 cepe mari 3 linguri ulei 2 linguri apsta de rosii 1 lingurita faina boia dulce 2 lingurite concentrat de legume piper Mod de preparare: Tai carnea bucăţi potrivite…
Salata de ton cu rosii si ceapa
3 January 2013
Salata de ton cu rosii si ceapa din: ton in ulei, rosii, ceapa rosie, masline, pasta de masline, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, zahar, vin rosu, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ton in ulei vegetal 6-8 rosii medii 2 cepe rosii mari 200 g masline o lingura pasta de…
Tochitura taraneasca
3 January 2013
Tochitura taraneasca din: suc de rosii, carne tocata de porc, carnati afumati, fasole boabe, ceapa, morcov, vin, ulei, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 150 ml suc de rosii 500 g carne tocata de porc 2 carnati afumati 1 cana cu fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu vin ulei piper 2 lingurite…
Tarta cu pere şi ciocolata
3 January 2013
Pui cu legume şi sos alb
3 January 2013
Pui cu legume şi sos alb din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin, unt, lapte, nucsoara, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi medii 4 morcovi medii sare grunjoasa piper negru si alb macinat 2-3 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce pentru sosul…
Cartofi taranesti cu carne tocata
3 January 2013
Cartofi taranesti cu carne tocata din: cartofi, kaiser, ceapa, ulei, concentrat de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc, castraveciori, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g kaiser 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper boia dulce chimen 500 g carne tocata de porc 10 castraveciori…
Plăcintele cu ciocolata
3 January 2013
Plăcintele cu ciocolata din: stafide, coniac, ciocolata amaruie, faina, sare, zahar tos, drojdie, unt, lapte, esenta de vanilie si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri coniac (optional) 100 g ciocolata amaruie si 50 g ciocolata cu lapte, maruntita 250 g faina alba 1/2 lingurita sare 2 lingurite zahar tos 1 lingurita drojdie 25 g…
Ciorbă de cartofi cu bacon
3 January 2013
Ciorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 morcovi 200 g bacon patrunjel 1/2 lingurita chimen 350 g smantana 1 lingura concentrat de legume sare 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Tai cuburi baconul şi îl pui…
Mancare de muraturi
3 January 2013
Mancare de muraturi din: gogonele, gogosari, castraveti murati, conopida, varza, morcovi, ceapa, ulei, boia iute, bulion, piper, concentrat vegetal si faina. Ingrediente: 7-8 gogonele 5 gogosari 2 castrveti murati 2 buchete de conopida 1/4 varza taiata fasii 2 morcovi 2 cepe ulei boia iute bulion piper concentrat vegetal 1 lingura de faina Mod de…
Vita argentiniana
3 January 2013
Vita argentiniana din: muschi de vita, salvie, sare grunjoasa, ulei de masline, ceapa rosie, paprika, vin rosu, miere, otet balsamic, mozzarella, rosii, cimbru, busuioc verde, frunze de salata si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg muschi de vita salvie macinata sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline o ceapa rosie un praf de paprika 50…
Placintele cu legume
3 January 2013
Placintele cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 200 g branza feta sau telemea, maruntita 100 g rosii din conserva, scurse si taiate 300 g ardei copti, scursi si taiati 1 legatura patrunjel, tocat 8 foi de…
Mancare de cartofi cu mazăre si ficătei
3 January 2013
Mancare de cartofi cu mazăre si ficătei din: ficatei, cartofi, mazare, ceapa, morcov, cimbru, usturoi, ardei, usturoi, ardei, foaie de dafin, ulei, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei 500 g cartofi 300 g mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 fir de cimbru 1 catel de usturoi 1 ardei 1 foaie de dafin…
Iepure la cuptor in stil provensal
3 January 2013
Iepure la cuptor in stil provensal din: iepure, mustar dijon, ierburi aromatice, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 iepure taiata in bucati mustar Dijon ierburi aromatice provensale sare piper ulei de masline Mod de preparare: Amesteci într-un bol 1 lingură de ulei de măsline cu una de muştar de Dijon (este ideal…
Sufleu de cartofi cu ceapa verde
3 January 2013
Fursecuri cu ciocolata
3 January 2013
Fursecuri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, miere, unt, zahar brun, esenta de vanilie, oua, faina, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 50 g miere lichida 200 g unt, la temperatura camerei 225 g zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 2 oua 325 g faina alba 3/4…
Copane cu legume
3 January 2013
Copane cu legume din: copane de pui, piure de rosii, usturoi, paprika, zahar, cimbru, ceapa rosie, rosii, dovlecei, mango, sare de mare, piper, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 copane de pui 300 ml piure de rosii 3-4 catei usturoi o lingurita paprika macinata o lingurita zahar o lingurita cimbru uscat 2 cepe…
Supa crema de telina
3 January 2013
Supa crema de telina din: telina, dovlecei, cartofi, patrunjel, praz, ceapa alba, patrunel verde, frunze de telina, sare, piper, ulei de masline, unt si crutoane aromate. Ingrediente: o telina mare 2 dovlecei 3 cartofi o radacina patrunjel un fir de praz 2 cepe albe o legatura patrunjel verde o legatura frunze de telina sare piper…
Prajiturele cu fructe si alune
3 January 2013
Prajiturele cu fructe si alune din: ciocolata amaruie, unt, miere, cirese confiate, stafide, migdale, biscuiti digestivi si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie si 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 4 linguri miere lichida 50 g cirese confiate 50 g stafide, tocate 75 g migdale prajite, maruntite 75 g biscuiti digestivi, rupti…
Salata de ton cu sos de rosii
3 January 2013
Lasagna cu parmezan
3 January 2013
Lasagna cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de masline, usturoi, parmezan si unt. Ingrediente: un pachet foi lasagna 3-4 lingurite ulei de masline 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii un galbenus sare cimbru verde si uscat…
Burgeri de casa cu cartofi
3 January 2013
Burgeri de casa cu cartofi din: carne tocata de curcan, ceapa rosie, marar, patrunjel, sare, piper, ou, pesmet, cartofi si usturoi. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 2 cepe rosii 2 legaturi marar o legatura patrunjel sare piper negru un ou 100 g pesmet 500 g cartofi 3-4 catei usturoi Mod de preparare:…
Paste cu pui si parmezan
3 January 2013
Paste cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6 linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Piept de porc cu sos de piper
3 January 2013
Piept de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si lamaie. Ingrediente: 800 g piept de porc sare grunjoasa piper negru, alb si rosu boabe 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 catei usturoi cimbru verde 4 rosii 50 ml…
Salata cu grepfrut
3 January 2013
Salata cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic. Ingrediente: o salata mare 3 grepfrut 400 g fasole verde 100 g branza feta 3 lingurite ulei de masline sare cimbru uscat si macinat 2 lingurite zahar brun un praf piper 2-3 lingurite otet…
Supa crema de broccoli cu crutoane
3 January 2013
Supa crema de broccoli cu crutoane din: broccoli, telina, ardei, ceapa rosie, patrunjel, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, crutoane, zeama de lamaie si branza cedar. Ingrediente: 800 g broccoli o telina mare 2 ardei o ceapa rosie mare o radacina patrunjel 250 ml smantana pentru gatit un cubuet unt sare piper alb macinat un praf…
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
3 January 2013
Chec cu cacao si pere
3 January 2013
O reteta delicioasa de chec cu: oua, zahar, faina, ulei, cacao, praf de copt, pere. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând o lingură pentru gălbenuşuri.…
Pui cu mere si rozmarin
3 January 2013
Pui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai 1-2 lingurite miere …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu