Retete pentru Paste:
Drob
28 April 2013
Drob din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt patrunjel proaspat marar proaspat…
Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel
28 April 2013
O reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina, rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov, dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Tocanita cu vinete
28 April 2013
O reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa, rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă (reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Somon cu spanac si sos tartar
28 April 2013
Somon cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere, sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o lingurita capere sare piper o lamaie Mod de preparare: Prăjeşte somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul
28 April 2013
Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel. Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura mustar Dijon 2 linguri de…
Crema de ciocolata cu zmeura
28 April 2013
Crema de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao) 100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri miere doua linguri fulgi de ovaz su musli Mod de preparare: Rupe ciocolata bucatele si…
Pastrav cu bacon si fasole verde
28 April 2013
Pastrav cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente: 4 bucata păstrăvi ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g mălai piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri ulei de măsline oţet…
Retete de post: Risotto cu anghinare
28 April 2013
Reteta de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt, supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile si le tocam marunt. Incingem jumatate…
Vinete unguresti
28 April 2013
O reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi foarte bine. Tai ceapa şi…
Ghiveci macedonesc
28 April 2013
O reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel, mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Supa de somon cu lamaie si spanac
28 April 2013
Supa de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa, ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt. Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi sare grunjoasă, piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi 1 bucata aedei gras 200 g spanac crutoane cu unt Mod de preparare:…
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
28 April 2013
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet) 1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu sare piper…
Iepuraşi din aluat
28 April 2013
Reteta zilei: Sos de menta
28 April 2013
Chec cu piure de banane si nuci
28 April 2013
Chec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane foarte coapte 4…
Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel
28 April 2013
Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai, rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel, sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura pătrunjel…
Ciorbă de mărar
28 April 2013
Ciorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Sote de spanac cu friptura de miel
28 April 2013
Sote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Cornete cu branza si somon afumat
28 April 2013
O reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna (din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat Mod de preparare: Condimentezi cu sare şi piper după…
Reteta zilei: Pere insiropate
27 April 2013
Pere insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir, zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie. Ingrediente: 4 pere 1 baton de scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie Mod de preparare: Curati perele de…
Peşte dobrogean
27 April 2013
Peşte dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec patrunjel verde sare piper…
Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon
27 April 2013
Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8 felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina (500 g) 600 g…
Cuiburi de ciuperci
27 April 2013
Cuiburi de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper Mod de preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Mâncărică dobrogeană de ardei cu brânză
27 April 2013
Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde
27 April 2013
Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare, avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2 felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata 1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Miel în sos de vin, cu legume la grătar
27 April 2013
Pachetele cu varza si costita
27 April 2013
Pachetele cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra, costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita ulei piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi sarea. Cerne făina…
Cocktail cu campari si sampanie
27 April 2013
Tarta cu spanac si mozzarella
27 April 2013
Tarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500 g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet 350 g faina …
Drob de miel cu cimbru si oregano
27 April 2013
Drob de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel, prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt, sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet 1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi
27 April 2013
Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Răitasi
27 April 2013
Răitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte 2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura sau margarina zahar pudra 300 g smantana Mod de preparare: Cerni făina într-un vas şi, în mijloc,…
Supa de pasare cu legume si taitei de casa
27 April 2013
Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Salata cu pastrav afumat si cartofi
27 April 2013
Salata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja 1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1 lingura cu capere mici in saramura,…
Tarta cu spanac si tofu
27 April 2013
Retete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura: 450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Mancare macedoneasca
27 April 2013
O reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru
27 April 2013
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit 1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado
27 April 2013
Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare, piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco. Ingrediente: 2 cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Chiftelute de sfecla
27 April 2013
Rosii umplute cu peste si orez
27 April 2013
O reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat, fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Paine cu ierburi
27 April 2013
O reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3 linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
27 April 2013
Banita olteneasca
27 April 2013
O reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa, branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură: 5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Pui făina…
Tocanita de gulii cu tomate
27 April 2013
O reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii, sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6 gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos 5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr piper 2 frunze de dafin pătrunjel verde Mod de…
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel
27 April 2013
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legaturi ceapă 1-2 legaturi usturoi 1 legatura mărar…
Ciorba de varza cu costita de porc
27 April 2013
Reteta zilei: Supa de roşii
27 April 2013
Tort din orez si budinca
27 April 2013
Budinca de gutui
27 April 2013
O reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela, lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase, sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet Mod de preparare: Speli gutuile şi le fierbi în apă…
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei
27 April 2013
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se spală carnea de miel, se şterge…
Supa de mere cu telina si patrunjel
27 April 2013
O reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou. Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1 ou Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de ţelină şi una de pătrunjel, spălate, între timp, speli merele,…
Tocanita cu faina de porumb si carne de porc
27 April 2013
Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
26 April 2013
Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt. Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se…
Pască de ciocolată
26 April 2013
Pască de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100 g ciocolata 2 linguri…
Cocktail Polly Special
26 April 2013
Cocktail Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec. Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao triple sec Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului si agitati cu putere timp de 8-10 secunde. Filtrati deasupra…
Rosii la cuptor cu prosciutto
26 April 2013
Rosii la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline, otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper. Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200 g mozzarella 8 felii sunca crud uscata sare piper …
Chiftelute cu oua
26 April 2013
Chiftelute cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare. Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata 85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos Worcestershire 1 lingurita cu pudra de mustar 5 linguri cu…
Cornuleţe fragede
26 April 2013
Cornuleţe fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250 g nuci optional: 1 ou si zahar dupa gust 100…
Piept de pui cu sos de gorgonzola
26 April 2013
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
26 April 2013
Pulpe de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei, piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1 lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente friptura de miel sare piper Mod de preparare: Speli…
Papanaşi cu urdă, la cuptor
26 April 2013
Papanaşi cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris, ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2 linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine sare Mod de preparare: Amesteci urda cu ouăle, zahărul…
Dorada umpluta cu ceapa
26 April 2013
Ciorbă cu carne de oaie si legume
26 April 2013
Reteta zilei: Peste la tigaie in unt
26 April 2013
Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)
26 April 2013
Pentru ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum functioneaza…
Miel in stil indian
26 April 2013
Miel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Plăcintă cu cremă (Cremşnit)
26 April 2013
Plăcintă cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina 1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton de vanilie…
De Florii se mănâncă peşte
26 April 2013
Salata de curcan cu taitei
26 April 2013
Salata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi. Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Miel la ceaun, fiert în zer
26 April 2013
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza
26 April 2013
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat, mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1 mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2 cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
26 April 2013
Friptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Reteta zilei: Sos de maioneza
26 April 2013
Mini Quiche
26 April 2013
Mini Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt, sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru aluat: 250 g unt 250…
Bors cu carne de porc si varza
26 April 2013
Miel copt cu salvie şi rozmarin
26 April 2013
Miel copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat, cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de ierburi: o legătură de salvie…
Souvlaki de porc
26 April 2013
Plachie de crap cu mamaliga
26 April 2013
Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de preparare:…
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
26 April 2013
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Retete de post: Supa de ciuperci cu paste
26 April 2013
Supa de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare: Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
26 April 2013
Aperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
26 April 2013
Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa. Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii, injumatațite Coste de miel 2…
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
26 April 2013
Coaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2 buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin…
Tartar de capsune
26 April 2013
Tocăniţă de pui si fasole albă
26 April 2013
Tocăniţă de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Salata de oua cu branza si sunca
26 April 2013
Salata de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca, smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca 1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare piper ulei Mod de…
Cartofi cu carne de miel la cuptor
26 April 2013
Cartofi cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
25 April 2013
Tort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
25 April 2013
Aperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Tocană cu jumări
25 April 2013
Tocană cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare. Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Tartine franţuzeşti
25 April 2013
Tartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii paine toast 3 oua 8…
Paine umpluta cu carne de miel
25 April 2013
Paine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Placinta cu zahar
25 April 2013
Retete de post: Tocanita de legume
25 April 2013
Reteta de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatam legumele si…
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi
25 April 2013
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de tomate bors, dupa gust…
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
25 April 2013
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin. Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Pâine albă cu lapte
25 April 2013
Pâine albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte. Ingrediente: 500 g făină 30 g amidon 2 lingurițe sare 1 linguriță drojdie uscată 1 linguriță zahăr tos 30 g unt moale lapte unt pentru uns forma Mod de preparare: Se amestecă într-un castron făina cu sarea și amidon și se…
Medalion de gaina
25 April 2013
Medalion de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina 1 castron potrivit, plin cu sos alb 1 paharel coniac condimente, dupa preferinta aspic 1 castron de maioneza 1 castron de salata a la russe…
Reteta zilei: Salata cu mazare si capsuni
25 April 2013
Salata cu mazare si capsuni din: salata verde, mazare, capsuni, fulgi de dovleac si suc de rosie. Ingrediente: 1 salata verde 1 cana de mazare ½ kg capșuni proaspete ⅓ ceașca fulgi de dovleac Suc de rodie Mod de preparare: Spalati si uscati frunzele de salata. Rupeti frunzele si puneti intr-un bol mare. Adaugati…
Salata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute
25 April 2013
Salata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute din: vinete, ulei de masline extravirgin, lipie, rosii cherry, salata, salote, branza de capra, otet balsamic, frunze de menta si ardei iute. Ingrediente: 2 vinete 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 bucati de lipie sau pita 175 g de rosii cherry,…
Papricaş de pui cu mămăliguţă
25 April 2013
Papricaş de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg 100 g slanina afumata 2 cepe 2 linguri ulei 50 g boia dulce 1 pahar vin alb 3 linguri smantana 1/2 lamaie 2 boabe de cuisoare condimente,…
Sufleu de caşcaval cu castraveti murati
25 April 2013
Sufleu de caşcaval cu castraveti murati din: unt, pesmet, cascaval, castarveti murati, ceapa, zeama de la castarveti, sare, piper si maioneza. Inrgediente: 70 g unt moale 110 g pesmet 400 g cascaval 2 castraveti murati 1 ceapa 2 lingurite zeama de la castarveti sare piper 180 g maioneza Mod de preparare: Se unge o…
Drob de pui cu ciuperci si verdeata
25 April 2013
Bors de cocos cu taitei de casa
25 April 2013
Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara
25 April 2013
Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara, merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt moale 1 plic zahar vanilinat 100 g zahar pudra 2 oua 1 praf de sare 200 g faina…
Reteta zilei: Ciabatta cu legume coapte
25 April 2013
Ciabatta cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si paine ciabatta. Ingrediente: 1 vanata, taiata bucati 1 ardei rosu, taiat bucati 1 zuchini, taiat bucati 1 dovlecel, taiat bucati 1/2 ceapa rosie, taiata felii subtiri 1/2 cana rosii cherry 6…
Salata cu telina si mere
25 April 2013
Salata cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Spalam si curatam merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam sucul de lamaie…
Pizza cu blat de mălai
25 April 2013
Pizza cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/4 kg malai 400 g faina 350 ml apa 30 g drojdie 2-3 linguri ulei de masline putin zahar 1 legatura ceapa verde 200 g masline taiate feliute…
Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi
25 April 2013
Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente, cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns condimente, dupa preferinta 1 kg cartofi 300 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana sau 150 g sos de rosii cativa catei de…
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume
25 April 2013
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi, telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel 1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Salată cu peşte si ardei capia
25 April 2013
Chiftelute cu spanac
25 April 2013
Cotlete de porc cu piure de cartofi
25 April 2013
Ruladă de pasăre
25 April 2013
Reteta zilei: Supa de legume cu paste integrale
25 April 2013
Supa de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute, fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii…
Salata de portocale cu menta
25 April 2013
Salata de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta. Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate Mod de preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu frunze de menta. Salata de portocale cu menta…
Tocana de miel cu legume si smantana
25 April 2013
Tocana de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas, radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2 morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g orez 2-3 rosii (100 ml…
Salata cu linte verde, telina si mere
25 April 2013
Salata cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar, ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi. Ingrediente: 250 g linte verde 1 l supa de pui sau apa 1 tulpina de telina Apio, tocata fin…
Miel cu fasole si rozmarin
25 April 2013
Miel cu fasole si rozmarin din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa, rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
25 April 2013
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare:…
Ciorba de miel cu bors si smantana
24 April 2013
Ciorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura…
Limonadă cu mentă si lamaie
24 April 2013
Limonadă cu mentă si lamaie din: lamaie, zahar, frunze proaspete de menta si apa. Este o limonada racoritoare si delicioasa. Ingrediente: 3 lamai potrivite zahar dupa gust frunze proaspete de menta 1 l apa Mod de preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3…
Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?
24 April 2013
Cele mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci…
Retete traditionale pentru Paşti
24 April 2013
Retete pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Retete pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea…
Retete traditionale pentru Paşte
24 April 2013
Retete pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din…
Retete traditionale de Paşti
24 April 2013
Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Retete traditionale de Paşte
24 April 2013
Retete pentru Paşte: Drob de miel cu usturoi verde Drob de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper macinat 2 buc. ficat de…
Retete culinare pentru Pasti
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Retete culinare pentru Paste
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână…
Retete culinare pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Retete pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana…
Metode de slabit rapid periculoase
24 April 2013
Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
24 April 2013
Sufleu de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3 galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de ciocolata 1 lingura coniac…
Peste gratinat pe pat de rosii
24 April 2013
Peste gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare, piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia 30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Orez cu legume şi sos
24 April 2013
Orez cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei gras un fir de praz…
Pui cu legume şi conopidă
24 April 2013
Pui cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia, ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Minitarte cu glazura picanta
24 April 2013
Minitarte cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina, migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3 oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de copt un varf cutit boia…
Tarta cu peste si legume
24 April 2013
Tarta cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi, fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei, sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata rucola 100 g porumb din…
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
24 April 2013
File de dorada cu fenicul si rosii
24 April 2013
Rulade de pui în manta de bacon
24 April 2013
Oua umplute cu unt si mustar
24 April 2013
Aperitive pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru decor: 4 linguri smantana grasa…
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
24 April 2013
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose Mod…
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
24 April 2013
Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti…
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
24 April 2013
Aportul de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un consum redus de fibre…
Paine cu usturoi si rozmarin
24 April 2013
Retete de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate putin pana cand obtinem o pasta.…
File de peşte cu varză de Bruxelles
24 April 2013
File de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Cozonac cu mărar
24 April 2013
Cozonac cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2 legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250 g branza telemea Mod…
Bors de salata
24 April 2013
Bors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5 bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Musaca de loboda cu carne
24 April 2013
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
24 April 2013
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta
24 April 2013
Sandwich cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii, branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2 lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri 1/2 lingurita condimente aromate…
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
24 April 2013
Supă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare…
Sarmalute in foi de stevie
24 April 2013
Sarmalute in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1 lingură făină sare piper Mod…
Ciorba cu legume si oase
24 April 2013
Ciorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2…
Omleta cu leurda si cascaval
24 April 2013
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
24 April 2013
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Ciorba de loboda cu iaurt si hrean
24 April 2013
Prajitura gustoasa cu iaurt si prune
24 April 2013
Tarta gustoasa cu struguri
24 April 2013
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi
24 April 2013
Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie de copt. Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr ulei de masline 4 catei de usturoi 2 linguri de muștar oregano proaspat 4 linguri suc…
Pui cu prune
24 April 2013
Zacusca de morcovi si mere
24 April 2013
O reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg mere curăţate 1 kg gogoşari 3-4 ardei iuţi 2 căpăţâni de usturoi 1 pahar ulei 1 pahar oţet 1 pahar zahăr 4-5 aspirine sare Mod de preparare: Dai…
Mere cu bezea
24 April 2013
Pui cu prune si gutui
24 April 2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu