marți, 21 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #90


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice

15 April 2013
Salata_de_spanac_cu_nectarine_si_vinegreta_de_citrice _18
Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si sare.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2 lingurite de sare frunze de spanac…




Retete de post: Legume la wok

15 April 2013
Legume_la_wok
Legume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1 gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…




Paella cu fructe de mare

15 April 2013
Paella_cu_fructe_de_mare
Paella cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…




Legume cu sos de ciuperci

15 April 2013
Legume_cu_sos_de_ciuperci
Legume cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…




Salată cu broccoli şi pui

15 April 2013
Salata_cu_broccoli_si_pui
Salată cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…




Macrou cu fasole verde

15 April 2013
Macrou_cu_fasole_verde.png
O reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline,  piper, rosii, sare, ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5 roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…




Tort roşu de căpşuni

15 April 2013
Tort_rosu_de_capsuni
Tort roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire (24 cm) crema: 10…




Legume sote cu sos si busuioc tocat

15 April 2013
Legume_sote.png
O reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de năut 100 ml ulei de măsline…




Salata calda de vinete

15 April 2013
Salata_calda_de_vinete
Salata calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza vegetala ulei sare piper   Mod de preparare: Spala bine vinetele si taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…




Orez cu şuncă de porc

15 April 2013
Orez_cu_sunca_de_porc.png
O reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei capia o linguriţă cu…




Spirale mediteraneene

15 April 2013
Spirale_mediteraneene
Spirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi de porumb boia de ardei sare piper…




Gogoşi cu sos de vanilie

15 April 2013
Gogosi_cu_sos_de_vanilie.png
O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7 g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ sare o…




Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos

15 April 2013
Tacos_cu_creveti_si_sos_28
Tacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare.   Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…




Carnati cu linte si ceapa rosie

15 April 2013
Retete_3
Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute, întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…




Desert cu mango

15 April 2013
Desert_4
Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1 mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4 oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie   Mod de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…




Ciorbă cu macrou

15 April 2013
Ciorba_cu_macrou.png
O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…




Tort aperitiv cu somon

15 April 2013
Tort_aperitiv_cu_somon
Tort aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza, oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare. Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1 ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata seminte de dovleac ulei unt…




Cozonac banatean

15 April 2013
Deserturi_delicioase
Cozonac banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare, coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100 g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa de lamaie drojdie   Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de zahăr, drojdia şi le…




Cremă de branză cu dovleac

15 April 2013
Crema_de_branza_cu_dovleac.png
O reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci, branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara, gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…




Reteta zilei: Sos de arahide

15 April 2013
Sos_de_arahide_14
Sos de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez, zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si apa.   Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de zahar…




Ciulama de pui si şuncă

15 April 2013
Ciulama_de_pui_si_sunca.png
O reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un mor­cov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză…




Sărmăluţe de pui în oală de lut

15 April 2013
Retete_1
Sărmăluţe de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin 2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza patrunjel…




Pacinta cu varza

15 April 2013
Retete_7
Pacinta cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei, pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura praf…




Budincă cu sparanghel şi sos

15 April 2013
Budinca_cu_sparanghel_si_sos.png
O reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu sare,…




Salată de ton cu ţelină

15 April 2013
Salata_de_ton_cu_telina
Salată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o lingura cu capere 100 g ciuperci doua…




Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita

15 April 2013
Foccacia_cu_avocado_si_oua_de_prepelita_04
Foccacia cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: avocado oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde.…




Macrou cu branza si masline

15 April 2013
Retete_1
Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…




Drob de miel cu ardei capia

15 April 2013
Drob_de_miel_cu_ardei_capia
Drob de miel cu ardei capia din: ardei capia, crema de branza de vaci, pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper si verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roșii 250 g cremă de brânză de vaci cu verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă sare piper 2 pachete…




Bezele cu ciocolată

15 April 2013
Bezele_cu_ciocolata.png
O reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere, scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…




Briose multicolore

15 April 2013
Briose_multicolore.png
O reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de lin­guriţă cu sare zahăr vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…




Pui de caracatiţă cu budincă de paste

15 April 2013
Caracatita_cu_budinca_de_paste.png
O reteta delicioasa de caracatita cu: usturoi, foil de dafin, vin alb, ardei gras, paste, oua, branza de vaci, morcovi, otet, sare, piper, ulei, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 250 ml vin alb sec doi ardei graşi 300 g paste 3 ouă 300 g…




Drob de miel cu ou

15 April 2013
Drob_de_miel_cu_ou
Drob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina) 2 oua crude 2 oua…




Chiftelute de carne cu sos

15 April 2013
Chiftelute_de_carne_cu_sos.png
O reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine, oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g orez 50 g susan 100…

3 cocktailuri pentru Paşte

14 April 2013
3 cocktailuri pentru Paşte
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata.   Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata     Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…




Reteta zilei: Crema de oua si lapte

14 April 2013
Crema_de_oua_si_lapte_4
Crema de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar pudra, esenta de vanilie si smantana.   Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 100ml smantana   Mod de preparare: Intr-un castron se pun galbenusurile de ou, zaharul…




Cartofi şi gulii la cuptor

14 April 2013
Cartofi_si_gulii_la_cuptor
Cartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura marar 25 g unt o…




Gogoşi cu cremă şi căpşune

14 April 2013
Gogosi_cu_crema_si_capsune
Gogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha vanilinat un sfert de…




Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi

14 April 2013
Muschi_de_miel_cu_fasole_verde_si_gratin_de_cartofi
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură  hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin…




Ciorba de urzici cu usturoi

14 April 2013
Supe_5
Ciorba de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors, ulei si sare. Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile, apoi le fierbi 3 minute în apă clocotită. Le…




Sufleu de ciuperci cu şuncă

14 April 2013
Sufleu_de_ciuperci_cu_sunca
Sufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz 100 g…




Cartofi la cuptor cu rosii

14 April 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_rosii
Cartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă cu cimbru…




Desert de lamaie verde cu menta

14 April 2013
Desert_2
Desert de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie verde, branza de vaci si aspartam. Ingrediente: 5 foi de gelatina 15 cl apa 3 linguri cu frunze de menta tocate 3 lamai verzi 400 g branza de vaci 100 g aspartam   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol…




Pulpa de miel cu mamaliguta

14 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_mamaliguta
Pulpa de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita sare 25 g unt 200 g branza…




Cozonac cu mac si nuca

14 April 2013
Cozonac_cu_mac_si_nuca
Cozonac cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de lamaie, mac, nuca si zahar. Ingrediente: 3 oua intregi 1 cana zahar 100 ml ulei 1/2 l lapte drojdie cat o nuca 1 kg faina coaja de la o lamaie pentru umplutura: 200 g mac macinat 200 g nuca macinata 300…




Zacusca de ardei

14 April 2013
Zacusca_de_ardei
Zacusca de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa, patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei   Mod de preparare: Pune ardeii la copt…




Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita

14 April 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_carne_de_vita_24
Cartofi copti umpluti cu carne de vita din: cartofi, sare, ulei de masline, carne tocata de vita, praf de ceapa, usturoi, piper, sare, frunze de cimbru, supa de vita, unt, faina si apa.   Ingrediente: 3 cartofi 3 linguri de sare 3 linguri de ulei de masline 500g carne tocata de vita 2 lingurite praf…




Frigarui de kiwi cu sos de fructe

14 April 2013
Frigarui_de_kiwi_cu_sos_de_fructe
Frigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…




Reteta de post: Ghiveci calugaresc

14 April 2013
Ghiveci_calugaresc
Ghiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura de patrunjel verde 1 legatura de marar…




Ouă aperitiv

14 April 2013
Oua_aperitiv
Ouă aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper, ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor, gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4 catei de usturoi 40 ml rom 50 g unt sare piper ulei 6 oua 2 linguri…




Chec din albuşuri

14 April 2013
Deserturi_delicioase
Chec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5 albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente nuca rahat   Mod de preparare:…




Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

14 April 2013
Pulpe_de_curcan_împanate_cu_costita_usturoi_si_rozmarin
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproxi­mativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…




Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu

14 April 2013
Ficatei_la_tigaie_stropiti_cu_vin_rosu
Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si vin dupa gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…




Muşchi de vită umplut cu cârnat picant

14 April 2013
Muschi_de_vita_umplut_cu_cârnat_picant
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,  untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3 cartofi rosii spalati si curatati…




Fasole verde cu tarhon si rosii

14 April 2013
Retete_1
Fasole verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper macinat  …




Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor

14 April 2013
Chiftele_de_vita_cu_mozzarella_la_cuptor
Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă, 1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15 chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu rozmarin, tăiată în cuburi…




Salată de piept de pui cu ciuperci

14 April 2013
Salata_de_piept_de_pui_cu_ciuperci
Salată de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional)   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…




Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita

14 April 2013
Nuggets_de_pui_gatite_in_ulei_de_rapita_13
Nuggets de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina si ulei de rapita.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3 ceasca ulei de rapita     Mod de preparare: Se taie carnea de…




Papanaşi cu smântână şi gem

14 April 2013
Papanasi_cu_smântâna_si_gem
Papanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de floarea-soarelui două linguri zahăr tos…




Cremă de brânză cu ardei gras

14 April 2013
Crema_de_brânza_cu_ardei_gras
Cremă de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi marar 5 ardei grasi rosii potriviti   Mod de preparare: Freci brânza cu untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu pasta…




Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)

14 April 2013
Baechu_kimchi_4
Kimchi din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde, leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez. Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4 căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…




Legume in sos de soia

14 April 2013
Legume_in_sos_de_soia
Legume in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina, soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2 tije de telina 2 linguri cu soia 2 linguri cu ulei de masline 4…




Rulada cu carne tocata

14 April 2013
Rulada_cu_carne_tocata
Rulada cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa, oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3 cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de usturoi sare piper condimente…




Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată

14 April 2013
Frigarui_de_creveti_tandoori_cu_orez_si_salata
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2 lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry si boia iute 1 lingurita de…




Prajitura de praz cu faina de hrisca

14 April 2013
Desert_4
Prajitura de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina de hrisca 2 oua 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide…




Pasca in 3 straturi, fara aluat

14 April 2013
Pasca_in_straturi_fara_aluat
Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…




Supă de găină cu profiterol

14 April 2013
Supe
Supă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…

Carne de iepure cu mazare si vin

14 April 2013
Carne_de_iepure_cu_mazare_si_vin
Carne de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare, piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare 3 cepe 4 căței de usturoi sare piper 2 linguri muștar de Dijon 5 fire cimbru 80…




Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere

13 April 2013
Prajitura_cu_prune_si_mere_4
Prajitura cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin, zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata.   Ingrediente pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…




Retete de post: Spaghete cu legume

13 April 2013
Spaghete_cu_legume
Spaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare:…




Briose cu mere

13 April 2013
Briose_cu_mere
Briose cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte. Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g unt moale 2 oua 100 ml lapte   Mod de preparare: Mărul se curăţă de coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…




Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat

13 April 2013
Tarta_cu_praz_bacon_si_cascaval_afumat
Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon, unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250 ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat   Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…




Orez cu sofran

13 April 2013
Orez_cu_sofran
Orez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran, sparanghel si sare. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 40 ml ulei 100 g ceapa 30 ml vin alb 1,5 supa din concentrat de legume un varf de ac de sofran 16 bucati sparanghel sare   Mod de preparare: Se leagă…




Supa de vita cu telina si taitei

13 April 2013
Supa_de_vita_cu_telina_si_taitei
Supa de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina, radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g taitei patrunjel pentru servit sare   Mod de preparare: Carnea se fierbe la foc mic, în’apă…




Foi cu miere si cremă

13 April 2013
Foi_cu_miere_si_crema
Foi cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt, gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g zahar 2 oua o lingurita praf de copt 170 g miere 100 g unt pentru crema: 40 g gris 250 ml lapte 100 g…




Retete de post: Legume sotate

13 April 2013
Legume_sotate
Legume sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Se­parat, se pun…




Cotlete de porc cu salata

13 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_salata
Cotlete de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano, fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si oregano uscat un varf de cutit fulgi de…




Retete simple: Rosii umplute

13 April 2013
Rosii_umplute
Rosii umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza, smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata 150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Roşiilor li se taie câte un căpăcel, li se goleşte…




Pui cu morcovi si ceapa la tigaie

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_ceapa_la_tigaie
Pui cu morcovi si ceapa la tigaie din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, faina, supa de pui, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 morcovi 2 cepe o lingurita faina 500 ml supa falsa de pui 2 lingurite rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se…




Reteta zilei: Hot dog cu chilli

13 April 2013
Hot_dog_cu_chilli_24
Hot dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.   Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2 ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar, tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…




File de peşte cu fenicul

13 April 2013
File_de_peste_cu_fenicul
File de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3 bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte dulce 100 g masline feliate 100…




Ruladă cu măsline şi praz

13 April 2013
Rulada_cu_masline_si_praz
Ruladă cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua si oregano. Ingrediente: 500 g faina 100 g malai 300 ml apa 50 ml lapte dulce doua linguri cu ulei de masline 20 g drojdie o jumatate de lingurita cu sare…




Prăjitură cu cremă şi cafea

13 April 2013
Prajitura_cu_crema_si_cafea
Prăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g ciocolata neagra o lingura…




Pui crocant cu sos

13 April 2013
Pui_crocant_cu_sos
Pui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline 100 ml de mustar cu boabe…




Chifle umplute cu piept de pui si morcovi

13 April 2013
Chifle_umplute_cu_piept_de_pui_si_morcovi
Chifle umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi, parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In…




Cuiburi cu ouă de Paşti

13 April 2013
Cuiburi_cu_oua_de_Pasti
Cuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie bomboabe in forma de…




Reteta zilei: Vermicelli cu legume

13 April 2013
Vermicelli_cu_legume_14
Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.   Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…




Pască rapidă şi economică

13 April 2013
Deserturi_delicioase
Pască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g zahar 3 oua coaja rasa de la o lamaie 10 g drojdie o lingurita unt…




Supa de morcovi cu branza

13 April 2013
Supa_de_morcovi_cu_branza
Supa de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza faramitata   Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…




Rissotto primavera cu parmezan

13 April 2013
Rissotto_primavera_cu_parmezan
Rissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3 l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez pentru risotto 1 legatura de ceapa…




Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză

13 April 2013
Retete_3
Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3 cepe rosii 1,5 kg spanac…




Supă de pui şi cocos

13 April 2013
Supa_de_pui_si_cocos
Supă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul doi catei de…




Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptor
Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii, taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…




Vita cu morcovi si bacon afumat

13 April 2013
Vita_cu_morcovi_si_bacon_afumat
Vita cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2 cepe 2 catei de usturoi 500 ml vin rosu 500 ml apa 2 linguri ulei cateva…




Crap cu fenicul si telina la cuptor

13 April 2013
Crap_cu_fenicul_si_telina_la_cuptor
Crap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml vin alb sec un mrocov o felie…




Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii

13 April 2013
Cocktail_Martini_cu_suc_de_portocale_rosii_3
Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata.   Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata     Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati intr-un pahar, adaugati lamaie si serviti! Cocktail Martini cu suc…




Salata de morcovi cu susan si usturoi

13 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_susan_si_usturoi
Salata de morcovi cu susan si usturoi din: morcovi, susan, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g susan 2 catei de usturoi 3 linguri ulei o lingura suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spală bine si se pun întregi la fiert în apă…




Sarmale de miel cu frunze de stevie

13 April 2013
Retete_1
Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de slanina 1 felie de paine…




Ouă de Paşte vopsite natural

13 April 2013
Oua_paste
Ouă de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie, oua, apa si otet. Ingrediente: cojile de la 1 kg ceapa rosie 5-6 linguri cafea 1 sfecla rosie oua apa 3 linguri otet   Mod de preparare: Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de ceapă roşie.…




Rulada cu carne tocata mixta

13 April 2013
Retete_1
Rulada cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci 400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua (4 fierte tari) 100 ml smantana 4 linguri patrunjel verde…

Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute

13 April 2013
Ciocanele_de_pui_cu_varza_rosie_si_ardei_iute
Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute, ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru. Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2 lingura de miere, sos de soia si pasta miso 1…




Reteta zilei: Clatite flambate

12 April 2013
Clatite_flambate_7
Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…




Omletă cu fenicul şi dovlecei

12 April 2013
Omleta_cu_fenicul_si_dovlecei
Omletă cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua 100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu seminte o lingura cu gris jumatate de lingurita cu seminte…




Ruladă dulce cu scortisoara si migdale

12 April 2013
Rulada_dulce_cu_scortisoara_si_migdale
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de lingurita cu sare 100 g migdale 30…




Frigărui de vită picante

12 April 2013
Frigarui_de_vita_picante
Frigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu pudra de…




Cuşcuş cu pui şi curry

12 April 2013
Cuscus_cu_pui_si_curry
Cuşcuş cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus, ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus un ardei iute o ceapa 4 catei de usturoi o…




Chiftele de peşte cu sos

12 April 2013
Chiftele_de_peste_cu_sos
Chiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6 catei de usturoi doua lingura…




Carne de iepure cu sos de rosii

12 April 2013
Retete_1
Carne de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb, ceapa, ardei, lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc de rosii 1 pahar de vin alb 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie putin unt   Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui…




Fructe cu sos caramel

12 April 2013
Fructe_cu_sos_caramel
Fructe cu sos caramel  din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate, lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos 150 ml frisca 175 g unt 100 ml apa 100…




Peşte cu sos curry

12 April 2013
Peste_cu_sos_curry
Peşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii doua gulii o lamaie o lingura cu…




Pasca cu stafide

12 April 2013
Deserturi_delicioase
Pasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar pudra 4 oua 150 g stafide 2 linguri zeama de…




Ravioli cu parmezan

12 April 2013
Ravioli_cu_parmezan
Ravioli cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100 g parmezan o lingura cu pasta de tomate 100 g…




Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete

12 April 2013
Chiftelute_de_porc_cu_sos_de_rosii_pe_pat_de_spaghete_24
Chiftelute de porc cu sos de rosii  pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.   Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița praf de usturoi 1 lingurita piper…




Coronita cu umplutura de mac

12 April 2013
Coronita_cu_umplutura_de_mac
Coronita cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei, umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de rom esenta de vanilie 1/2 lingurita sare 225 ml lapte…




Sufleu de gulii cu bacon

12 April 2013
Sufleu_de_gulii_cu_bacon
Sufleu de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz, marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei, migdale, alune si miez de nuca. Ingrediente: 4 gulii 300 g bacon o tija de telina 3 oua 100 g ciuperci un fir de praz o legatura de marar 3 catei de…




Soia ardeiată

12 April 2013
Soia_ardeiata
Soia ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita 2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti 100 ml suc de rosii faina ulei   Mod de…




Salata de scrumbie

12 April 2013
Salata_de_scrumbie
Salata de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa   Mod de preparare: Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi se lasă 6-7 ore să se desăreze. între timp, fierbeţi…




Pui cu umplutură de miel

12 April 2013
Pui_cu_umplutura_de_miel
Pui cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel, ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1 ou sare si piper  …




Drob din ficat de pui

12 April 2013
Retete_3
Drob din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua crude 5 oua fierte tari 1…




Coronita delicioasa cu mac

12 April 2013
Coronita_delicioasa_cu_mac
Coronita delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3 galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…




Marinata de legume la gratar, cu busuioc

12 April 2013
Marinata_de_legume_la_gratar_cu_busuioc
Marinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3 dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…




Supa pasata de legume

12 April 2013
Supa_pasata_de_legume
Supa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie în…




Prajitura cu ciocolata si dulceata

12 April 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_dulceata
Prajitura cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt, bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata 200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu ciocolata rasa doua oua dulceata   Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă celelalte…




Carne de vita cu fasole verde

12 April 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_verde
Carne de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de rosii, unt, smantana, ceapa si faina. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 gg fasole alba sau verde un pahar bulion de rosii sare doua lingura de smantana 100 g unt o ceapa o lingurita de faina   Mod de preparare:…




Garnituri: Fenicul inabusit

12 April 2013
Retete_1
Fenicul inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare, cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras sare si…




Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta

12 April 2013
Limonada_cu_zahar_brun_si_menta_11
Limonada cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si gheata.   Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12 frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata     Mod de preparare: Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…




Ruladă cu friscă si căpşuni

12 April 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuni
Ruladă cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere. Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g capsuni 500 ml frisca…




Tagliatele in sos de ciuperci

12 April 2013
Tagliatele_in_sos_de_ciuperci
Tagliatele in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii, margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4 ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…




Paste cu ardei gras si coriandru

12 April 2013
Paste_cu_ardei_gras_si_coriandru
Paste cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2 linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…




Lup de mare cu legume

12 April 2013
Lup_de_mare_cu_legume.png
O reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă 30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…




Friptură in formă de spic

12 April 2013
Friptura_in_forma_de_spic.png
O reteta delicioasa de friptura de porc cu:piper, slanina, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc piper slăninuţă sare 4-5 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va rămâne ca un fel…




Tartă cu pere si miez de nuca

12 April 2013
Tarta_cu_pere.png
O reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g miez de nucă o…




Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia

12 April 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciuperci.png
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia, vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci 4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu miere o linguriţă cu pudră de…

Chiftele de dovlecei

12 April 2013
Chiftele_de_dovlecei.png
O reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline, chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o lin­guriţă cu piper alb o lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…




Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra

11 April 2013
Tarta_cu_ciocolata_neagra_6
Tarta cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.   Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa preferinta   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…




Supă cremă cu fenicul

11 April 2013
Supa_crema_cu_fenicul.png
O reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina, pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac Mod de preparare: Cartofii…




Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci

11 April 2013
Rulada_de_vitel.png
O reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150  g şuncă 3 linguri de caşcaval  ras 150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml vin 1/2 lingură unt 3 linguri…




Ravioli cu spanac şi sos

11 April 2013
Ravioli_cu_spanac_si_sos
Ravioli cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura de ceapa…




Budinca de peste cu cartofi si fenicul

11 April 2013
Budinca_de_peste.png
O reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.   Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…




Ciuperci sotate

11 April 2013
Ciuperci_sotate
Retete de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie, usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de marar 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare: Curata si spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…




Clafoutis cu macris

11 April 2013
Retete_1
Clafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g amidon de porumb 2 oua 20 cl…




Miel la cuptor cu lamaie

11 April 2013
Miel_la_cuptor_cu_lamaie
Miel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8 dovlecei tineri 200 g…




Retete de post: Ghiveci cu soia

11 April 2013
Ghiveci_cu_soia
Ghiveci cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1 broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita cu vegeta 1 cana…




Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

11 April 2013
Prajitura_cu_banane_si_glazura_de_ciocolata
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4 banane 100…




Cotlet în crusta de hrean

11 April 2013
Cotlet_în_crusta_de_hrean
Cotlet în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Fasonezi cotletul de miel si il portionezi  in asa fel incat la fiecare…




Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete

11 April 2013
Tortilla_cu_pui_si_legume_proaspete_27
Tortilla cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui, ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de rosii, piper negru, praf de usturoi si sare.   Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de…




Peşte pane cu salată de ardei

11 April 2013
Peste_pane_cu_salata_de_ardei
Peşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o lingurita cu zahar tos o portocala 3…




Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc

11 April 2013
Rulouri_de_merluciu_cu_rosii_si_busuioc.png
O reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…




Roşii cu mozzarella

11 April 2013
Rosii_cu_mozzarella
Roşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…




Pulpa la tava

11 April 2013
Pulpa_la_tava
Pulpa la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin alb sec sare…




Pepene cu cremă de ciocolată

11 April 2013
Pepene_cu_crema_de_ciocolata
Pepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50 g ciocolata neagra 300 ml frisca o…




Coasta de miel in stil Wellington

11 April 2013
Coasta_de_miel_in_stil_Wellington
Coasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat 5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…




Regimul dr. Richard Atkins

11 April 2013
Dieta
Dieta pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne, grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului propus de el este…




Tort de nectarine cu frisca si zmeura

11 April 2013
Tort_de_nectarine_cu_frisca_si_zmeura
Tort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml lichior de oua 200…




File de cod cu sos verde

11 April 2013
File_de_cod_cu_sos_verde
File de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline. Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare piper 100 g masline feliate…




Pulpa impanata

11 April 2013
Pulpa_impanata
Pulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…




Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata

11 April 2013
Rulada_de_pui_cu_carne_tocata_si_sunca_afumata
Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt…




Retete de post: Ciorba de fasole boabe

11 April 2013
Retete_6
Ciorba de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…




Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir

11 April 2013
Cocktail_de_ananas_si_ghimbir_04
Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta       Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…




Tarta cu mere si menta

11 April 2013
Tarta_cu_mere_si_menta
Tarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus sare 1 plic zahar vanilinat crema:…




Legume cu smântână la cuptor

11 April 2013
Legume_cu_smântâna_la_cuptor
Legume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4 cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o lingura cu cimbru 50…




Pui umplut cu pastrama de porc afumata

11 April 2013
Pui_umplut_cu_pastrama_de_porc_afumata
Pui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4 chifle vechi de o zi 100 ml…




Negresă cu fructe

11 April 2013
Negresa_cu_fructe
Negresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet praf de copt un…




Rulada de vitel cu garnitura

11 April 2013
Rulada_de_vitel_cu_garnitura
Rulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8 cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150 ml vin rosu piper proaspat macinat sare  …




Briose cu sunca si branza cu mucegai

11 April 2013
Briose_cu_sunca_si_branza_cu_mucegai
Briose cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare, lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5 ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de Parma  …




Gnocchi cu bacon şi ciuperci

11 April 2013
Gnocchi_cu_bacon_si_ciuperci
Gnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat sare piper faina   Mod de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu