Retete pentru Paste:
Macrou cu branza si masline
15 April 2013
Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…
Drob de miel cu ardei capia
15 April 2013
Bezele cu ciocolată
15 April 2013
O reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere, scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…
Briose multicolore
15 April 2013
O reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă cu sare zahăr vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…
Pui de caracatiţă cu budincă de paste
15 April 2013
Drob de miel cu ou
15 April 2013
Drob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina) 2 oua crude 2 oua…
Chiftelute de carne cu sos
15 April 2013
O reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine, oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g orez 50 g susan 100…
3 cocktailuri pentru Paşte
14 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…
Reteta zilei: Crema de oua si lapte
14 April 2013
Crema de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar pudra, esenta de vanilie si smantana. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 100ml smantana Mod de preparare: Intr-un castron se pun galbenusurile de ou, zaharul…
Cartofi şi gulii la cuptor
14 April 2013
Cartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura marar 25 g unt o…
Gogoşi cu cremă şi căpşune
14 April 2013
Gogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha vanilinat un sfert de…
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi
14 April 2013
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin…
Ciorba de urzici cu usturoi
14 April 2013
Sufleu de ciuperci cu şuncă
14 April 2013
Sufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz 100 g…
Cartofi la cuptor cu rosii
14 April 2013
Cartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă cu cimbru…
Desert de lamaie verde cu menta
14 April 2013
Pulpa de miel cu mamaliguta
14 April 2013
Cozonac cu mac si nuca
14 April 2013
Zacusca de ardei
14 April 2013
Zacusca de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa, patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei Mod de preparare: Pune ardeii la copt…
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita
14 April 2013
Frigarui de kiwi cu sos de fructe
14 April 2013
Frigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…
Reteta de post: Ghiveci calugaresc
14 April 2013
Ghiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura de patrunjel verde 1 legatura de marar…
Ouă aperitiv
14 April 2013
Chec din albuşuri
14 April 2013
Chec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5 albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente nuca rahat Mod de preparare:…
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin
14 April 2013
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproximativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…
Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu
14 April 2013
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant
14 April 2013
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc, untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3 cartofi rosii spalati si curatati…
Fasole verde cu tarhon si rosii
14 April 2013
Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor
14 April 2013
Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă, 1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15 chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu rozmarin, tăiată în cuburi…
Salată de piept de pui cu ciuperci
14 April 2013
Salată de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional) Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…
Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita
14 April 2013
Papanaşi cu smântână şi gem
14 April 2013
Papanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de floarea-soarelui două linguri zahăr tos…
Cremă de brânză cu ardei gras
14 April 2013
Cremă de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi marar 5 ardei grasi rosii potriviti Mod de preparare: Freci brânza cu untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu pasta…
Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)
14 April 2013
Kimchi din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde, leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez. Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4 căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…
Legume in sos de soia
14 April 2013
Rulada cu carne tocata
14 April 2013
Rulada cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa, oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3 cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de usturoi sare piper condimente…
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată
14 April 2013
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2 lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry si boia iute 1 lingurita de…
Prajitura de praz cu faina de hrisca
14 April 2013
Pasca in 3 straturi, fara aluat
14 April 2013
Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…
Supă de găină cu profiterol
14 April 2013
Supă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…
Carne de iepure cu mazare si vin
14 April 2013
Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere
13 April 2013
Prajitura cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin, zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata. Ingrediente pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Retete de post: Spaghete cu legume
13 April 2013
Spaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu margarina sare piper Mod de preparare:…
Briose cu mere
13 April 2013
Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat
13 April 2013
Orez cu sofran
13 April 2013
Supa de vita cu telina si taitei
13 April 2013
Supa de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina, radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g taitei patrunjel pentru servit sare Mod de preparare: Carnea se fierbe la foc mic, în’apă…
Foi cu miere si cremă
13 April 2013
Retete de post: Legume sotate
13 April 2013
Legume sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Separat, se pun…
Cotlete de porc cu salata
13 April 2013
Cotlete de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano, fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si oregano uscat un varf de cutit fulgi de…
Retete simple: Rosii umplute
13 April 2013
Rosii umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza, smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata 150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se taie câte un căpăcel, li se goleşte…
Pui cu morcovi si ceapa la tigaie
13 April 2013
Reteta zilei: Hot dog cu chilli
13 April 2013
Hot dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii. Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2 ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar, tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…
File de peşte cu fenicul
13 April 2013
File de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3 bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte dulce 100 g masline feliate 100…
Ruladă cu măsline şi praz
13 April 2013
Prăjitură cu cremă şi cafea
13 April 2013
Prăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g ciocolata neagra o lingura…
Pui crocant cu sos
13 April 2013
Pui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline 100 ml de mustar cu boabe…
Chifle umplute cu piept de pui si morcovi
13 April 2013
Chifle umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi, parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel sare piper Mod de preparare: In…
Cuiburi cu ouă de Paşti
13 April 2013
Cuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie bomboabe in forma de…
Reteta zilei: Vermicelli cu legume
13 April 2013
Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta. Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…
Pască rapidă şi economică
13 April 2013
Supa de morcovi cu branza
13 April 2013
Supa de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza faramitata Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…
Rissotto primavera cu parmezan
13 April 2013
Rissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3 l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez pentru risotto 1 legatura de ceapa…
Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză
13 April 2013
Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3 cepe rosii 1,5 kg spanac…
Supă de pui şi cocos
13 April 2013
Supă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul doi catei de…
Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor
13 April 2013
Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii, taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…
Vita cu morcovi si bacon afumat
13 April 2013
Crap cu fenicul si telina la cuptor
13 April 2013
Crap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml vin alb sec un mrocov o felie…
Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii
13 April 2013
Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati intr-un pahar, adaugati lamaie si serviti! Cocktail Martini cu suc…
Salata de morcovi cu susan si usturoi
13 April 2013
Sarmale de miel cu frunze de stevie
13 April 2013
Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de slanina 1 felie de paine…
Ouă de Paşte vopsite natural
13 April 2013
Rulada cu carne tocata mixta
13 April 2013
Rulada cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci 400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua (4 fierte tari) 100 ml smantana 4 linguri patrunjel verde…
Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute
13 April 2013
Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute, ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru. Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2 lingura de miere, sos de soia si pasta miso 1…
Reteta zilei: Clatite flambate
12 April 2013
Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…
Omletă cu fenicul şi dovlecei
12 April 2013
Omletă cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua 100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu seminte o lingura cu gris jumatate de lingurita cu seminte…
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale
12 April 2013
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de lingurita cu sare 100 g migdale 30…
Frigărui de vită picante
12 April 2013
Frigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu pudra de…
Cuşcuş cu pui şi curry
12 April 2013
Cuşcuş cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus, ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus un ardei iute o ceapa 4 catei de usturoi o…
Chiftele de peşte cu sos
12 April 2013
Chiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6 catei de usturoi doua lingura…
Carne de iepure cu sos de rosii
12 April 2013
Fructe cu sos caramel
12 April 2013
Fructe cu sos caramel din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate, lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos 150 ml frisca 175 g unt 100 ml apa 100…
Peşte cu sos curry
12 April 2013
Peşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii doua gulii o lamaie o lingura cu…
Pasca cu stafide
12 April 2013
Pasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar pudra 4 oua 150 g stafide 2 linguri zeama de…
Ravioli cu parmezan
12 April 2013
Ravioli cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100 g parmezan o lingura cu pasta de tomate 100 g…
Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete
12 April 2013
Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete. Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița praf de usturoi 1 lingurita piper…
Coronita cu umplutura de mac
12 April 2013
Coronita cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei, umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de rom esenta de vanilie 1/2 lingurita sare 225 ml lapte…
Sufleu de gulii cu bacon
12 April 2013
Soia ardeiată
12 April 2013
Soia ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita 2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti 100 ml suc de rosii faina ulei Mod de…
Salata de scrumbie
12 April 2013
Salata de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa Mod de preparare: Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi se lasă 6-7 ore să se desăreze. între timp, fierbeţi…
Pui cu umplutură de miel
12 April 2013
Drob din ficat de pui
12 April 2013
Drob din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua crude 5 oua fierte tari 1…
Coronita delicioasa cu mac
12 April 2013
Coronita delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3 galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…
Marinata de legume la gratar, cu busuioc
12 April 2013
Marinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3 dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…
Supa pasata de legume
12 April 2013
Supa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Prajitura cu ciocolata si dulceata
12 April 2013
Prajitura cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt, bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata 200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu ciocolata rasa doua oua dulceata Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Carne de vita cu fasole verde
12 April 2013
Garnituri: Fenicul inabusit
12 April 2013
Fenicul inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare, cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras sare si…
Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta
12 April 2013
Ruladă cu friscă si căpşuni
12 April 2013
Tagliatele in sos de ciuperci
12 April 2013
Tagliatele in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii, margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4 ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…
Paste cu ardei gras si coriandru
12 April 2013
Paste cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2 linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…
Lup de mare cu legume
12 April 2013
O reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă 30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…
Friptură in formă de spic
12 April 2013
Tartă cu pere si miez de nuca
12 April 2013
Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia
12 April 2013
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia, vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci 4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu miere o linguriţă cu pudră de…
Chiftele de dovlecei
12 April 2013
O reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline, chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o linguriţă cu piper alb o lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…
Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra
11 April 2013
Tarta cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata. Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa preferinta Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Supă cremă cu fenicul
11 April 2013
O reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina, pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac Mod de preparare: Cartofii…
Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci
11 April 2013
Ravioli cu spanac şi sos
11 April 2013
Budinca de peste cu cartofi si fenicul
11 April 2013
O reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai. Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Ciuperci sotate
11 April 2013
Retete de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie, usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de marar 1 lingura cu margarina sare piper Mod de preparare: Curata si spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Clafoutis cu macris
11 April 2013
Clafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Miel la cuptor cu lamaie
11 April 2013
Miel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8 dovlecei tineri 200 g…
Retete de post: Ghiveci cu soia
11 April 2013
Ghiveci cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1 broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita cu vegeta 1 cana…
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata
11 April 2013
Cotlet în crusta de hrean
11 April 2013
Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete
11 April 2013
Peşte pane cu salată de ardei
11 April 2013
Peşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc
11 April 2013
O reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…
Roşii cu mozzarella
11 April 2013
Roşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…
Pulpa la tava
11 April 2013
Pepene cu cremă de ciocolată
11 April 2013
Pepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50 g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Coasta de miel in stil Wellington
11 April 2013
Coasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat 5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Regimul dr. Richard Atkins
11 April 2013
Dieta pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne, grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului propus de el este…
Tort de nectarine cu frisca si zmeura
11 April 2013
Tort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml lichior de oua 200…
File de cod cu sos verde
11 April 2013
File de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline. Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare piper 100 g masline feliate…
Pulpa impanata
11 April 2013
Pulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata
11 April 2013
Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt…
Retete de post: Ciorba de fasole boabe
11 April 2013
Ciorba de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir
11 April 2013
Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Tarta cu mere si menta
11 April 2013
Tarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Legume cu smântână la cuptor
11 April 2013
Legume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4 cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o lingura cu cimbru 50…
Pui umplut cu pastrama de porc afumata
11 April 2013
Pui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4 chifle vechi de o zi 100 ml…
Negresă cu fructe
11 April 2013
Negresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet praf de copt un…
Rulada de vitel cu garnitura
11 April 2013
Rulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8 cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150 ml vin rosu piper proaspat macinat sare …
Briose cu sunca si branza cu mucegai
11 April 2013
Gnocchi cu bacon şi ciuperci
11 April 2013
Gnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat sare piper faina Mod de…
Supa crema de rosii cu morcovi
11 April 2013
Reteta zilei: Sos de ciocolata
10 April 2013
Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt. Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Tort negru de capsuni
10 April 2013
Tort negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao, amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente: blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80 g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar vanilinat 400 g ciocolata …
Pui thailandez cu sos de curry
10 April 2013
Pui thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru. Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Prajitura cu migdale si smantana
10 April 2013
Prajitura cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt, lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3 oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2 pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Mâncare cu peşte şi curry
10 April 2013
Mâncare cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi, lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o lingurita cu pudra de curry o…
Spuma de branza
10 April 2013
Spuma de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti, ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper. Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Gofre cu sos de mere şi vanilie
10 April 2013
Gofre cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare, unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete zahar vanilinat 200 g…
Prajitura Panpepato
10 April 2013
Prajitura Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata, coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Mâncare exotică cu pui
10 April 2013
Mâncare exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos, alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara, sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune prajite 100 ml ulei…
Cotlet de miel cu risotto
10 April 2013
Cotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de legume 100 g…
Guguluf aperitiv
10 April 2013
Guguluf aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1 lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri pesmet pentru…
Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati
10 April 2013
Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque, seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie. Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de masline…
Minitarte de ciocolata
10 April 2013
Minitarte de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml frisca lichida 2…
Piept de pui cu sos de rosii
10 April 2013
Supă gospodărească
10 April 2013
Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci
10 April 2013
Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac, usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Cartofi cu mustar la cuptor
10 April 2013
Retete de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri mustar ulei piper sare Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta. Adaugam piperul, mustarul si…
Gogosi cu masline si legume
10 April 2013
Gogosi cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei, sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2 oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Totul despre Aronia
10 April 2013
Aronia sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre, datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi. în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Tocana de porc cu scortisoara si stafide
10 April 2013
Tocana de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde
10 April 2013
Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper Mod de preparare: Se…
Cum se prepara pui Teriyaki
10 April 2013
După ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece, apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Gulas cu carne de porc si smantana
10 April 2013
Gulas cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa, pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii, ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Supa din apa fiarta
10 April 2013
Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci
10 April 2013
Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde. Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2 cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu