Retete gustoase pentru Craciun si Revelion
Reteta zilei: Briose cu seminte de dovleac
Briose
cu seminte de dovleac din: faina, faina integrala, praf de copt,
bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, sare de mare, nuca de cocos,
zahar brun, esenta de vanilie, piure de dovleac,…
Read more »Salata de paste cu sunca si legume
Salata
de paste cu sunca si legume din: paste scurte, sare, ceapă roşie, ardei
graşi, şuncă, rucola, oţet de vin roşu, ulei de
măsline, apă, usturoi, pătrunjel, piper. Ingrediente pentru salată: 350 g
paste scurte sare 1 ceapă roşie 4…
Read more »Piept de curcan en papillotte
Piept
de curcan en papillotte din: ceapa, ardei iuţi tocaţi, usturoi, sare de
mare, ulei de măsline, suc de lămâie, curcuma, piept de curcan, fasole
verde. Ingrediente: 4 cepe 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (fără
seminţe) 2 căţei…
Read more »Crema de fructe de padure cu branza si vanilie
Crema
de fructe de padure cu branza si vanilie din: fructe de
padure, indulcitor stevia, branza de vaci degresata, lapte
degresat, miez de vanilie, coaja de lamaie rasa, frunze de lamaita
Ingrediente: 200 g fructe de…
Read more »Frigărui din carne de porc cu ceapa
Frigărui din carne de porc cu ceapa din: porc, ceapa,
ardei gras, slaninuta. Ingrediente: carne de porc ceapă ardei gras
slăninuţă Mod de preparare: Carnea se taie în pătrăţele…
Read more »Vitel cu sparaghel si broccoli
Vitel
cu sparaghel si broccoli din: muşchi de viţel, ulei de
susan, sparanghel verde, broccoli, tăiţei de orez, rădăcină de
ghimbir, usturoi, sare, ulei de arahide, vin de orez, apă, sos de
chili, sos de soia, zahăr. Ingrediente: 500 g muşchi de…
Read more »Salata de gulii cu marar si nuci
Salata
de gulii cu marar si nuci din: gulii, morcov, nuci şi alune
sărate, mărar, suc de lămâie, zahăr fin, sare, piper, maioneză, iaurt.
Ingrediente: 6 gulii 1 morcov 40 g amestec de nuci şi alune sărate
(cajou,…
Read more »Sote de ficat de porc
Ficatul de porc se taie cubuleţe şi se pune la prăjit
în grăsime încinsă, la foc iute, ca să se facă repede. Se amestecă
mereu. Când ficatul începe să lucească,…
Read more »Cozonaci cu nucă
Cozonaci cu nucă din: aluat dospit, nuca, zahar,
albusuri, lapte, cacao, rom, coaja de lamaie. Ingrediente: aluat dospit
Ingrediente pentru umplutura de nuci: 300-400 g miez de nucă 200-300 g…
Read more »Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon
Tocanita
de bibilici cu maghiran si bacon din: bibilici vin
roşu, ţelină, praz, morcovi, cimbru uscat, maghiran
uscat, cuişoare, ienupăr, foi de dafin, bacon, unt, ceapa, supa, faina,
sare. Ingrediente: 1-2 bibilici 1l vin roşu 4 fire ţelină 1…
Read more »Reteta zilei: Orez cu legume si patrunjel
Orez
cu legume si patrunjel din: orez brun, stafide, cirese uscate, ardei
iute, sare, piper, nuca de cocos, lapte de ccocos, cimbru, patrunjel,
ceapa verde, nuci caju, apa. Ingrediente:…
Read more »Ruladă din piept de porc
Ruladă din piept de porc din: piept de porc, piper,
usturoi, bulion, grasime, ceapa, morcov, sare, condimente. Ingrediente:
1-2 kg piept de porc piper pisat usturoi 50 g bulion 50…
Read more »Supa de creson cu smantana
Supa
de creson cu smantana din: cartofi, praz, zarzavat de
supă, ulei, pătrunjel verde, apă, sare, piper, vlăstari de
creson, smântână. Ingrediente: 2 cartofi mari decojiţi 200 g praz 150 g
zarzavat de supă (ţelină, pătrunjel) 1 lingură ulei…
Read more »Galuste de stiuca pe foi de spanac
Galuste
de stiuca pe foi de spanac din: file de stiuca, sare, smantana de la
gheata, oua, unt rece, Vegeta Twist Naturella pentru
peste, faina, frunze de spanac, nucsoara. Ingrediente: 400 g file de
stiuca…
Read more »Friptură de porc la tavă cu legume
Friptură de porc la tavă cu legume din: porc,
grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente.
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 lingură de grăsime morcov telină 1…
Read more »File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras
File
de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras din: file de pastrav,
sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei graşi (roşu
şi galben), zahăr, apă, oţet de vin alb, ierburi aromatice (rozmarin,
salvie sau…
Read more »Creier de porc
Creierul de porc se prepară în mai multe feluri:
rasol, pane, sote. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă
rece, apoi se curăţă de pieliţă şi…
Read more »Reteta zilei: Supa de fasole cu pancetta
Supa
de fasole cu pancetta din: fasole uscata, rosii, ceapa, morcov, telina,
usturoi, supa de pui, boia iute, otet balsamic, dafin, sare, piper,
pesmet, pancetta, patrunjel. Ingrediente: 2 cesti…
Read more »Friptură de porc înăbuşită
Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu
se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată
şi se lasă la foc potrivit până începe să…
Read more »Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut
Salata
de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut din: dovlecei, roşii
cherry, ceapă roşie, mozzarella sau feta, boabe de năut, sare,
piper, ulei de măsline, suc de lămâie. Ingrediente: 2 dovlecei mici (de
100 g) 250 g…
Read more »Chutney de ceapa rosie si vin
Chutney
de ceapa rosie si vin din: ceapă roşie, ulei de măsline, zahăr
brun, vin roşu, oţet de vin roşu, sare, piper. Ingrediente: 600 g ceapă
roşie 2 linguri ulei de măsline 100-120 g zahăr brun…
Read more »Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara (video)
Budinca de gris cu mere si scortisoara: Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara:
Read more »Kaizer la gratar cu rozmarin, chimen si ienupar
Kaizer
la gratar cu rozmarin, chimen si ienupar din: kaizer afumat, sare,
rozmarin, chimen, chili, boabe de ienupar. Ingrediente: 600 g kaizer
afumat sare 1 fir rozmarin 1 linguriţă chimen pisat 1…
Read more »Tort cu mere, rom si ciocolata
Tort
cu mere, rom si ciocolata din: unt, zahar, zahăr vanilat, oua, coajă
rasă de lămâie, praf de scorţişoară, făină, praf de
copt, mere, stafide, rom, ciocolată rasă, migdale, zahăr pudră, zeama de
la lamaie. Ingrediente pentru blat: 150 g…
Read more »Midii cu sos si foi de dafin
Midii
cu sos si foi de dafin din: ceapă, sare, piper, ulei, roşii
decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii. Ingrediente: 1 ceapă sare,
piper 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 450 g roşii…
Read more »Grătar de porc
Specialităţile de carne pentru fript pe grătar sunt
mai fragede decât cele fripte la cuptor, dar cele fripte pe grătar
trebuie servite imediat ce sunt luate de pe grătar, punându-se…
Read more »Reteta zilei: Placinta delicioasa cu lamaie
Placinta
delicioasa cu lamaie din: zahar, faina, malai, sare, unt, coaja de
lamaie, suc de lamaie, lapte, oua, aluat de patiserie. Poate te
intereseaza si Placinta cu mure Ingrediente: 2…
Read more »Muşchiuleţ de porc umplut
Muşchiuleţ de porc umplut din: muschiulet de porc,
ciuperci proaspete, cascaval, unt, oua, faina, pesmet, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g ciuperci proaspete 100
g…
Read more »Limbă de porc cu măsline si legume
Limbă de porc cu măsline si legume din: limba de
porc, masline, ulei, bulion, ceapa, telina, vin, piper, dafin, sare.
Ingrediente: 1 kg limbă de porc 150 g măsline 100…
Read more »Chiftelute de peste cu verdeata si boia
Chiftelute
de peste cu verdeata si boia din: file de peşte de apă
dulce, lămâie, pâine toast, verdeaţă asortată, ou, boia dulce şi iute,
sare, ulei. Ingrediente: 800 g file de peşte de apă dulce…
Read more »Pastă de carne de porc fiartă
Pastă de carne de porc fiartă din: carne de porc,
unt, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de porc 100 g unt
muştar, după gust sare şi piper …
Read more »Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu nuca de cocos
Prajitura
delicioasa cu nuca de cocos din: aluat de patiserie, oua, zahar, nuca
de cocos, unt, otet, esenta de vanilie, sare. Poate te
Salata de mango cu avocado si menta
Salata
de mango cu avocado si menta din: mango, avocado, ceapa rosie, ardei
gras rosu, suc de limette, otet de vin rosu, ulei de masline, frunze de
menta, sare, tabasco. Ingrediente:…
Read more »Salau cu cartofi si bacon la cuptor
Salau
cu cartofi si bacon la cuptor din: şalău întreg, sare, piper, felii de
bacon, fire de tarhon, pătrunjel, cartofi noi, chimen, ouă, smântână
dulce, ulei, lămâie, unt. Ingrediente: 1 şalău întreg (1,5-2 kg),
curăţat sare, piper 50 g felii…
Read more »Pachetele de pui in manta de pancetta
Pacheţele
de pui in manta de pancetta din: piept de pui fără
oase, usturoi, sare, piper asortat, ulei de măsline, şuncă uscată
şi/sau afumată, rozmarin, pătrunjel, vin alb sau supă de carne.
Ingrediente: 600 g piept de pui fără…
Read more »Ficat prăjit cu ceapă
Ficat prăjit cu ceapă din: ficat, ceapa, ulei, faina,
cartofi, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat 250 g
ceapă 75 ml ulei 1/2 lingură de făină 1/2 kg…
Read more »Crenvursti preparati in casa
Crenvursti preparati in casa din: carne de vita,
carne de porc, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara,
chimen, mate de oaie. Ingrediente: 500 g carne de vita tanara…
Read more »Crap la gratar cu lamaie si verdeata
Crap
la gratar cu lamaie si verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de
piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă asortată (cimbru,
pătrunjel). Ingrediente: 8 fileuri de crap 1 lămâie 1 linguriţă…
Read more »Morcovi cu pasta tahini si miere
Morcovi
cu pasta tahini si miere din: morcovi, pastă tahini, ulei de măsline
extravirgin, suc de lămâie, miere fluidă, usturoi, ghimbir, sos de
soia, seminţe de susan negru, mărar. Ingrediente: 1 kg morcovi 1
lingură pastă tahini 3 linguri ulei…
Read more »Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii
Cotlete
de porc la gratar cu cartofi si rosii din: cotlete de porc cu oase,
ceapa verde, usturoi, ardei gras rosu, chili, ulei de masline, lamai,
sare, piper, cimbru, cartofi
roşii, usturoi, ulei, roşii, bob, iaurt, pătrunjel. Ingrediente:…
Read more »Crema de varza cu smantana si unt
Crema de varza cu smantana si unt
din: varză, ceapă, morcovi, rădăcină de păstârnac, rădăcină de
pătrunjel, smântână, unt, apa, orez, sare. Ingrediente: 0 varză 1 ceapă 2
morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 150ml smântână…
Read more »Desert cu capsuni si cicolata neagra
Desert
cu capsuni si cicolata neagra din: ouă, zahar fin, zahăr
vanilat, ciocolată neagră, făină, cacao, unt, iaurt gras, zahăr
pudră, căpşuni. Ingrediente: 3 ouă 90 g zahăr fin 1 plic zahăr vanilat
30 g ciocolată neagră…
Read more »Reteta zilei: Porc caramelizat
Porc
caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare,
ceapa, ulei, ceapa verde. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos
barbeque Ingrediente: 1,5 kg carne de…
Read more »Carnati taranesti
Carnati taranesti din: carne de porc macra, slanina,
usturoi, coriandru, cimbru, sare, piper, mate. Ingrediente: 1 kg carne
de porc macra 250 g slanina frageda 1/2 capatana de usturoi coriandru…
Read more »Supa de peste cu telina, morcov si praz
Supa
de peste cu telina, morcov si praz din: file de crap fitofag, boabe de
piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, albitură (rădăcină de pătrunjel
sau păstârnac), ţelină verde, morcovi, rădăcină de ţelină, ceapa,
praz, apă, ardei…
Read more »Jeleu de mere cu scortisoara
Jeleu
de mere cu scortisoara din: mere, lamaie, baton de scortisoara, zahar,
ghimbir, stafide. Ingrediente: 3 kg mere zeama de la 2 lămâi un baton
scorţişoară Ingrediente pentru 1 l…
Read more »Borş ţărănesc cu carne de porc
Borş ţărănesc cu carne de porc din: porc, telina,
ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, zeama de varza, leustean,
sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc cu os (de…
Read more »Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri
Sos
de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline,
crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare. Ingrediente: 5 kg roşii
bine coapte 50 ml ulei de măsline crenguţe de ţelină…
Read more »Gogosi cu mere si scortisoara
Gogosi
cu mere si scortisoara din: faină, zahăr, sare, lapte, oua, mere, zahar
pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 200 g faină 70 g zahăr 1 praf de
sare 150 ml lapte 1 ou 2 mere…
Read more »Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence
Tocanita
de vita cu legume si ierburi de provence din: vita, usturoi, ceapa,
dafin, oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar,
pasta de tomate, vin rosu, supa de…
Read more »Prajitura cu nuci, rom si cirese
Prajitura cu nuci, rom si cirese
din: cirese, faina, rom, nuci, oua, zahar pudra, unt. Ingrediente: 100g
unt 200g zahar pudra 4 oua 200g nuci maciante 2 linguri rom 80g faina
200g cirese Mod de preparare: Frecaţi…
Read more »Conopida murata cu morcov
Conopida
murata cu morcov din: conopida, morcov, oţet, foi de dafin, piper
boabe, boabe de ienibahar, boabe de muştar, seminţe de mărar, sare
grunjoasă. Ingrediente: 3 conopide 1 kg morcovi 100 ml oţet foi de dafin
piper boabe boabe…
Read more »Gem de prune cu scortisoara
Gem
de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de
scorţişoară, zahăr vanilat, apa. Ingrediente: 1 kg prune 400 g zahăr apă
cât cuprinde 1 beţişor de scorţişoară 1 plic zahăr vanilat Mod de…
Read more »Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata
Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din:
maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta
de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare. Ingrediente: 800 g
măruntaie de…
Read more »Galuste de ricotta
Galuste
de ricotta din: ricotta, parmezan, galbenus, nucsoara, gris, unt,
salvie, seminte de pin, rucola, salata de ceapa rosie. Ingrediente:
350g de ricotta 25g de parmezan, ras plus extra pentru…
Read more »Mere coapte in aluat fraged
Mere
coapte in aluat fraged din: mere, faina, unt, oua, sare, gem de
capsuni, alune, zahar vanilat. Ingrediente: 4 mere potrivite 250 g făină
250 g unt 100 g zahăr…
Read more »Carne de porc la tigaie
Carne de porc la tigaie din: muschi porc, grasime,
usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500-900 g muschi porc 30 g
grăsime 2-3 căţei de usturoi ardei iute sare piper…
Read more »Crema de pui cu dovlecel si morcov
Crema de pui cu dovlecel si morcov din: piept de
pui, morcov, radacina de patrunjel, telina, dovlecel, patrunjel verde,
sare. Ingrediente: 150g de piept de pui 1 morcov 1 radacina de patrunjel
0 jumatate de telina…
Read more »Reteta zilei: Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata
Ciuperci
umplute cu ceapa caramelizata din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, unt, ceapa, cimbru, vin rosu, supa de vita, pesmet, branza
gruyere, parmezan, patrunjel. Poate te intereseaza siCiuperci umplute…
Read more »Chebab de porc
Chebab de porc din: carne de porc, piper, ceapa,
sare, cimbru, ardei iuti, otet, vin. Ingrediente: carne de porc piper
ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin Mod de…
Read more »Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie
Bavareza
cu lichior, lamaie si vanilie din: lapte, zahăr, oua, gelatina, baton
de vanilie, frişcă lichidă, lichior Maraschino, sare,fructe pt. decor.
Ingrediente: 500ml lapte 6 gălbenuşuri 200g zahăr 20g gelatina 1 baton
de vanilie coajă de lămâie…
Read more »Borş de perişoare cu smantana
Borş de perişoare cu smantana din: porc, oase,
zarzavat pentru supa, ceapa, smantana, oua, orez, bors, zeama de varza,
rosii, bulion, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc…
Read more »Gulii cu usturoi, curcuma si smantana
Gulii
cu usturoi, curcuma si smantana din: gulii, unt, usturoi, sare, cub
concentrat de legume, amestec de legume deshidratate, smântână,
curcuma, pătrunjel tocat, piper asortat. Ingrediente: 4 gulii mari (nu
sunt lemnoase) 2 linguri unt 4 căţei de…
Read more »Cotlet de porc în aspic
Cotlet de porc în aspic din: cotelete de porc, sare,
ulei, aspic, castraveciori, gogosari murati. Ingrediente: 6 cotlete de
porc sare ulei aspic castraveciori gogoşari muraţi Mod de…
Read more »Aluat dospit
Aluat
dospit Se foloseşte pentru următoarele preparate: cozonaci, cornuri,
pască, brânzoaice, gogoşi, savarine şi diverse prăjituri. Ingrediente: 1
kg făină 40-50 g drojdie 2 pahare lapte 200 g unt
Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu fulgi de ciocolata
Prajiturele
delicioase cu fulgi de ciocolata din: zahar pudra, cacao, amidon, sare,
piper rosu, albus, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 3 căni de zahăr pudră ¾…
Read more »Şniţel pane
Şniţel pane din: carne de porc, ulei, oua, faina,
pesmet, piper, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc ulei 2 ouă făină
pesmet piper sare Mod de preparare: Carnea se…
Read more »Calzone cu legume si cascaval
Calzone
cu legume si cascaval din: făină, ulei de măsline, praf de copt, ceapa
alba, rosii uscate, ciuperci champignon, ardei graşi copţi, frunze de
spanac, cascaval, sare, pieper, ulei. Ingrediente pentru aluat: 4
căni de făină 4…
Read more »Paella cu porumb si mazare
Paella
cu porumb si mazare din: orez, mazăre, porumb, ardei
capia, morcov, ceapă, roşii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
1 cană orez 1 cutie mazăre (200 g) 1 cutie porumb (340 g) 1 ardei
capia 1 morcov 1…
Read more »Ardei murati cu varza si hrean
Ardei
murati cu varza si hrean din: ardei graşi de diferite culori, varză
albă, frunze de ţelină, hrean, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 7 kg
ardei graşi de diferite culori 6 kg…
Read more »Tort inghetat cu glazura de ciocolata amaruie
Tort
inghetat cu glazura de ciocolata amaruie din: ciocolată amăruie, apa,
oua, zahar, lichior de cafea (de preferat, Kahlua), frişca bătută, cafea
instant (nes), friscă, sirop gros de fructe (sau sirop fiert din apă
şi zahăr…
Read more »Supa cremoasa de gulii cu branza
Supa
cremoasa de gulii cu branza din: gulii, ceapă, unt, supă de
pasăre, griş, brânză topită, sare, piper, pătrunjel,
oua, smântână, pâine baghetă, caşcaval, ardei iute. Ingrediente: 3 gulii
1 ceapă 1 lingură unt 1000 ml supă de pasăre 1-2 linguri…
Read more »Budinca de Craciun cu portocala si caramel
Budinca
de Craciun cu portocala si caramel din: frisca, portocale, zahar tos,
lichior de portocale, crema de branza, oua, fructe uscate, biscuiti de
ovaz, unt, caramel, ceai verde, unt. Ingrediente: 300ml frisca o
portocala 250g de zahar tos 5…
Read more »Pui la cuptor cu menta si usturoi
Pui
la cuptor cu menta si usturoi din: găină, sare,
piper, mentă, usturoi, brânză grasă de vacă, unt, vin alb, supă de pui.
Ingrediente: 1 găină (cca l kg) sare, piper 1 legătură mentă 1 căţel
de usturoi…
Read more »Branza marinata cu cimbru si ienibahar
Branza
marinata cu cimbru si ienibahar din: brânză Brie, usturoi, cepe, ardei
iuţi, boabe de piper asortate, cimbru, ardei gras roşu murat, ulei de
măsline, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingrediente: 4 rondele de
brânză Brie…
Read more »Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată
Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată din:
carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa calduta.
Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carne de vita (poate fi…
Read more »Cotlet de porc cu ciuperci
Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc,
ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel, sare, piper,
condimente. Ingrediente: 900 g cotlet de porc 400 g ciuperci proaspete
100…
Read more »Reteta zilei: Supa de pui cu legume si coriandru
Supa
de pui cu legume si coriandru din: ceapa, ardei iute, rosii, usturoi,
coriandru, lamai, piept de pui, supa de pui, sare, piper, ridichi,
avocado, tortilla. Poate te intereseaza si…
Read more »Tort de Craciun cu sos de caramel
Tort
de Craciun cu sos de caramel din: ciocolată amăruie, unt, zahăr brun,
oua, făină, coniac sau whisky, ghimbir, zahăr tos, smântână sau
frişcă, cacao. Ingrediente: 400g ciocolată amăruie 400g unt 400g
zahăr brun 8 ouă + 8 gălbenuşuri…
Read more »Sufleu de gulii cu bacon si boia
Sufleu
de gulii cu bacon si boia din: gulii, unt, boia dulce, sare,
bacon, smântână dulce grasă, caşcaval. Ingrediente: 6 gulii 40 g unt 1
linguriţă boia dulce sare 150 g bacon 300…
Read more »Carnati haiduceşti (carne de porc în mate de oaie)
Carnati haiduceşti din: carne de porc, slanina
afumata, sare, piper, ardei iute, maghiran, coriandru, condimente, mate
de oaie. Ingrediente: 1 kg carne de proc 200 g slanina afumata 25 g…
Read more »Pipet de pui Toscana cu oregano si busuioc
Pipet
de pui Toscana cu oregano si busuioc din: piepţi de pui, ulei de
măsline, mozzarella, busuioc, oregano, sunca, sare,
piper, dovlecel, ardei graşi, roşii, paste la alegere. Ingrediente: 4
piepţi de pui 1 lingură ulei…
Read more »Ciorbă ardelenească din piept de porc
Ciorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de
porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet,
tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g…
Read more »Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan
Spaghete
verzi cu pesto de migdale si parmezan din: pătrunjel, busuioc
verde, suc de lămâie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coajă rasă de
lămâie, ulei de măsline, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 1 legătură
pătrunjel 3 fire busuioc verde 2…
Read more »Reteta zilei: Budinca de pui cu anghinare
Budinca
de pui cu anghinare din: piept de pui, unt, ceapa, usturoi, anghinare,
spanac, smantana, maioneza, parmezan, mozzarella. Poate te intereseaza
si Cum se prepara Budinca de legume (video) Ingrediente:…
Read more »Caltaboşi-sângerete
Caltabosi-sangerete din: slanina, franzela, sange de
porc, ceapa, rgasime, condimente. Ingrediente: 1 kg slanina de pe burta
500 g franzela veche de 2-3 zile 0,5-1 l sange colectat dupa
injunghierea…
Read more »Carne de porc prăjită
Carne de porc prăjită din: carne de porc, ulei,
grasime. Ingrediente: carne de porc ulei sau grasime Mod de
preparare: In tigaie se prăjeşte…
Read more »Snitele de pui cu salata
Snitele
de pui cu salata din: piept de pui, parmezan, faina, ou, pesmet, ulei,
varza alba, morcov, ceapa verde, mar, iaurt, lamaie, mustar.
Ingrediente: 4 bucăţi mici de piept de…
Read more »Chec cu ciocolata amaruie, vanilie si merisoare
Chec
cu ciocolata amaruie, vanilie si merisoare din: ouă, sare, zahăr
pudră, limetă, miere, păstaie de vanilie, unt, făină, praf de
copt, ciocolată amăruie, merişoare, migdale, scorţişoară, biscuiţi.
Ingrediente: 3 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr pudră 1 limetă 125 g miere
1…
Read more »Pepene galben cu nuci de si ghimbir
Pepene
galben cu nuci si ghimbir din: pepene galben, nuci de Brazilia sau
macadamia, ghimbir, unt de cacao topit, miere, lămâie Ingrediente: 1
pepene galben de dimensiune medie 100-150 g nuci macadamia 1 bucată de
ghimbir…
Read more »File de porc in sos de vin cu cimbru
File
de porc in sos de vin cu cimbru din: ceapa, cartofi noi, rosii cherry,
ulei, sare, piper, muschi de porc, cimbru, vin alb, supa de legume,
mozzarella, rozmarin. …
Read more »Supa de rosii cu orez si avocado
Supa
de rosii cu orez si avocado din: ulei, ceapa, morcov, telina verde,
zahar brun, otet de vin, bulion, rosii decojite, supa de legume, orez,
avocado. Ingrediente: 2 linguri ulei…
Read more »Compot delicios de prune cu scortisoara
Compot
delicios de prune cu scortisoara din: prune, apa, zahar, cuisoare sau
scortisoara. Ingrediente: 3 kg prune 2,5 l apă 600 g zahăr 6 cuişoare
(sau scorţişoară) …
Read more »Reteta zilei: Sote de ciuperci cu rozmarin
Sote
de ciuperci cu rozmarin din: unt nesarat, ciuperci, usturoi, rozmarin,
sare de mare. Poate te intereseaza si Sote de ciuperci pe pat de paste
Ingrediente: 3 linguri de unt…
Read more »Compot de pere cu nuca si vanilie
Compot
de pere cu nuca si vanilie din: pere, apa, zahar, miez de nuca, lamaie,
cuisoare, batoane de vanilie. Ingrediente: 1 kg pere mai tari 500 ml
apă 200 g zahăr…
Read more »Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc (video)
Gulas traditional din carne de porc: Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc:
Read more »Batoane de cardamom cu ciocolata
Batoane
de cardamom cu ciocolata din: cardamom, zahar, smantana, unt, sirop de
glucoza, ciocolata neagra, zmeura deshidratata. Ingrediente: 20 păstăi
de cardamom 450g de zahăr 400g de smântână pentru frişcă…
Read more »Compot de piersici in sirop vanilat
Compot
de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat.
Ingrediente: 3 kg piersici 600 g zahăr 2 l apă 4 pliculeţe
Gutui la cutor cu nuca si suc de portocale
Gutui
la cutor cu nuca si suc de portocale din: gutui, unt, mier, suc de
portocale, miez de nuca, stafide, braza de vaci, coajă portocală
rasă, scorţişoară, vanilie. Ingrediente: 2 gutui de 200 g 20…
Read more »Cum se prepara Caltabosul (video)
Prepararea Caltabosului: Ingrediente: Griș de mălai
sare piper mat de porc organe de porc ficat splina slanina gusă urechi
Mod de preparare: Tăiem bucățile de organe cât să Încapă…
Read more »Cum se prepara Koriga (video)
Koriga: Ingrediente: 20 dkg șunca, ½ kg griș de
mălai, 2 buc. ceapă, 1 buc morcovi, 2 buc ouă, verdeată de petrunjel,
lapte untura Mod de preparare: Începem umplutura…
Read more »Reteta zilei: Friptura de porc in crusta
Friptura
de porc in crusta din: porc, ciuperci uscate, usturoi, rozmarin, ulei
de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si Ceafă de porc in
marinata picanta cu carnati picanti Ingrediente:…
Read more »Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute
Gogonele
in saramura cu hrean si ardei iute din: gogonele, hrean, cimbru, boabe
mustar, boabe piper, ardei iute, ceapa, sare gronjoasa. Ingrediente: 3
kg de gogonele hrean crenguţe de cimbru boabe…
Read more »Somon cu sos de ardei iute
Somon
cu sos de ardei iute din: sos de ardei iute, sos de soia, ulei de
susan, vin de orez, usturoi, ghimbir, somon, seminte de susan, orez
fiert. Ingrediente: 2…
Read more »Salata de sfecla rosie cu hrean
Salata
de sfecla rosie cu hrean din: sfeclă roşie, otet, ulei de masline,
hrean, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 250 ml oţet 150 ml ulei de
măsline 3 bucăţi de…
Read more »Mancare de porc cu tortilla
Mancare
de porc cu tortilla din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion,
paprika, scortisoara, ardei iute, porc, chorizo, rosii, supa de pui,
ardei gras, fasole alba, coriandru, branza de vaci,…
Read more »Paste cu scoici si rosii cherry
Paste
cu scoici si rosii cherry din: scoici, spaghete, ulei de masline,
usturoi, ardei iuti, rosii cherry, vin alb, patrunjel, paine.
Ingrediente: 1kg de scoici mici 400g de spaghete 2…
Read more »Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac
Prajitura
cu ciocolata, ricotta si mac din: ciocolată neagră, unt, zahar,
sare, zahăr vanilat, făină, cacao, ricotta, zahăr pudră, coaja de
portocala, mac, oua. Ingrediente pentru blat: 100 g ciocolată neagră
ruptă bucăţi 100 g unt 185…
Read more »Prajitura cu ciocolata alba si neagra
Prajitura
cu ciocolata alba si neagra din: unt, ciocolata neagra, ciocolata alba,
zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, crema de branza. Ingrediente:
250g de unt, plus extra pentru uns…
Read more »Pulpa de miel in crusta de susan
Pulpa
de miel in crusta de susan din: ceapa verde, ghimbir, ulei de susan,
sos de soia, vin de orez, zahar, seminte de susan, boabe de piper, pulpa
de miel,…
Read more »Melc dulce cu struguri si mac
Melc
dulce cu struguri si mac din: drojdie, zahăr
pudră, lapte, făină, unt, sare, oua, mac, lapte, coajă de
lămâie, struguri negri. Ingrediente pentru aluat: 10 g drojdie 50 g
zahăr pudră 125 ml lapte călduţ 250 g…
Read more »Reteta zilei: Musaca de vita cu piure de legume
Musaca
de vita cu piure de legume din: cartofi, conopida, branza cheddar,
arpagic, carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, pastarnac, oregano,
cimbru, scortisoara, pasta de tomate, vin rosu, porumb, sare,…
Read more »Biscuiti crocanti cu mac si smantana
Biscuiti
crocanti cu mac si smantana din: făină, praf de copt, mac, zahăr, ou,
unt, smântână. Ingrediente: 500 g făină 1/2 plic praf de copt 500 g
mac 250 g zahăr 1 ou 250 g…
Read more »Caltaboşi în zeama proprie
Caltaboşi în zeama proprie din: carne de porc, ficat,
orez, ceapa, pasta de tomate, piper boabe, frunze de dafin, sare,
piper, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g…
Read more »Tarta cu pere, migdale si coacaze
Tarta
cu pere, migdale si coacaze din: brânză de vaci, ulei, zahăr, sare,
oua, faina, praf de copt, pere, coacaze, smantana, pudră de zahăr
vanilinat, fulgi de migdale. Ingrediente pentru blat: 250 g brânză de…
Read more »Tartine cu sardine si branza
Tartine
cu sardine si branza din: sardine în ulei, ceapa, lamie, branza de
vaci, ceapa verde, frunze de cimbru proaspăt. Ingrediente: 1 conservă
sardine în ulei 1 ceapă mică 1 lămâie 250…
Read more »Tarta integrala de mac cu prune si vanilie
Tarta
integrala de mac cu prune si vanilie din: unt, ulei de
cocos, zahăr, ouă, mac, esenţă de vanilie, lapte bătut, făină, făină de
grâu integrală, praf de copt, scorţişoară,
sare, cardamom, prune, lămâi, esenţă de vanilie, zahăr pudră.
Ingrediente: 115 g unt 125 ml ulei…
Read more »Reteta zilei: Orez cu legume si ou prajit
Orez
cu legume si ou prajit din: dovleac, ulei de nuca de cocos, sirop de
artar, varza de bruxelles, ghimbir, usturoi, zahar brun, sos de soia,
sos sriracha, ceapa, orez…
Read more »Tort de mere cu nuci si scortisoara
Tort
de mere cu nuci si scortisoara din: ouă, zahar, apa, nuci, faina, praf
de copt, coaja de lamaie, unt, lapte, praf de budincă de vanilie, Tort
Celee transparent, scorţişoară, zahăr vanilat, brânză de vaci, mere,
lamaie, gelatină…
Read more »Chec cu dovlecei si telemea
Chec cu dovlecei si telemea: dovlecei, oua, faina,
ulei, lapte, telemea, marar. Ingrediente: 3 dovlecei raşi, săraţi şi
scurşi de zeamă 3 ouă 250 g făină + 1 plic de…
Read more »Prajitura cu pere si smantana dulce
Prajitura
cu pere si smantana dulce din: făină, zahar, sare, unt, pere, smantana
dulce, zahar brun. Ingrediente pentru blat: 350 g făină 2 linguri zahăr 1
praf sare 125 g unt…
Read more »Caltaboşi afumaţi
Caltaboşi afumaţi din: carne de porc, ficat, ceapa,
sare, piper, ianibahar, cuisoare, condimente. Ingrediente: 2 kg carne de
la ceafa si de la gusa 500 g ficat 200-300 g ceapa…
Read more »Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze
Pere
gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze din :fulgi de ovăz,
unt, zahar, pere, miere, rom, dulceata de coacaze, făină de cocos, zahăr
pudră. Ingrediente: 170 g fulgi de…
Read more »Ciabatta cu piept de curcan marinat
Ciabatta
cu piept de curcan marinat din: piept de curcan, ciabatta din făină
fără gluten, frunze de salata, ceapa rosie, zahar, sare, fructe de
ienupar, foi de dafin, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente:…
Read more »Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul principal şi
se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şunca propriu-
zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se…
Read more »Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide
Tarta
cu zmeura si blat de nuci si stafide din: nuci româneşti, stafide, unt
de cocos, lamaie, nuci braziliene, miere, zmeura, apa plata. Ingrediente
pentru blat: 2 căni nuci româneşti 1 cană…
Read more »Reteta zilei: Ceapa rosie caramelizata
Ceapa
rosie caramelizata din: ceapa rosie, unt, zahar, otet balsamic, sare de
mare, piper, patrunjel, branza roquefort. Poate te intereseaza si Ceapa
caramelizata Ingrediente: 2 kg de ceapă rosie 6…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu