Retete
Reteta zilei: Nuci pecan caramelizate
Nuci
pecan caramelizate din: zahar, zahar brun, scortisoara, nucsoara,
ienibahar, ghimbir, sare, piper cayenne, albus de ou, esenta de vanilie,
nuci pecan, apa. Poate te intereseaza si Floricele de porumb,…
Read more »How to make Green chile onion cornbread wedges (video)
Green chile onion cornbread wedges How to make Green chile onion cornbread wedges Pofta buna!
Read more »How to make Perfect chocolate frosting for brownies (video)
Perfect chocolate frosting for brownies How to make Perfect chocolate frosting for brownies Pofta buna!
Read more »Tortilla cu ton si ardei gras
Tortilla
cu ton si ardei gras din: ton în suc propriu, cartofi, ardei gras, oua,
patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare ton în suc
propriu 3 cartofi un ardei gras roşu 5 ouă o legătură pătrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se…
Read more »Muschi file cu nuci si cartofi
Muschi
file cu nuci si cartofi din: muşchi file, unt, nuci, cartofi, sare,
piper. Ingrediente: o bucată muşchi file de maximum 1,5 kg un pachet
unt 200 g nuci măcinate 4-5 cartofi sare piper Mod de preparare:
Carnea se unge cu 3/4 din pachetul de unt,…
Read more »Rulada de pui cu sunca si mozzarella
Rulada
de pui cu sunca si mozzarella din: piept de pui, sunca de casa,
mozzarella, unt, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept întreg
de pui 4 felii şuncă de casă 200 g mozzarella 2 linguri unt 2
linguri ulei 100 ml vin sare piper…
Read more »Paste cu dovleac si cascaval
Paste
cu dovleac si cascaval din: carne tocată, ceapa, dovleac, paste scurte,
boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată o ceapă 200
g dovleac o pungă paste scurte un praf boia 2 linguri ulei sare
piper Ingrediente pentru copt: 2 albuşuri Mod de preparare:…
Read more »Padispan cu stafide si vanilie
Padispan
cu stafide si vanilie din: făină, zahar, lapte, praf de copt, zahar
vaniliant, sare, oua, ulei, stafide aurii, esenta de vanilie, zahăr
pudră. Ingrediente: 9 linguri făină 9 linguri zahăr 9 linguri lapte un
plic praf de copt un plic zahăr vanilinat un praf de sare…
Read more »Sos de hrean cu galbenus de ou
Sos de hrean cu galbenus de ou din: galbenus de ou,
smantana, sare, otet, hrean. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura
smantana sare otet 1 lingura hrean, ras Mod de preparare: Se freacă 1
gălbenuş cu o lingură smântână. Se pune sare şi puţin…
Read more »Tort delicios de ciocolata neagra
Tort
delicios de ciocolata neagra din: făină, ciocolata neagra, cacao, praf
de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, oua, lapte, ulei, sare, ciocolată
de menaj Ingrediente pentru blat: 270 g făină 300 g ciocolată neagră
50 g cacao 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 90…
Read more »Pui cu paste si ierburi
Pui
cu paste si ierburi din: piept de pui, tăieţei, unt, pătrunjel, mărar,
sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o pungă tăieţei 150 g unt
1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Carnea se pune la prăjit în 100 g unt, se presară…
Read more »Fursecuri picante
Fursecuri picante din: faina, bicarbonat, sare, unt,
margarina, branza rasa, ou, telemea, cascaval, piper, boia. Ingrediente
aluat: 200g făină 1 vârf cuţit bicarbonat sare 50 g unt sau margarină
100 g brânză rasă 1 ou Ingrediente crema: 100 g unt 100 g telemea 100 g…
Read more »Chiftele de peste cu patrunjel
Chiftele
de peste cu patrunjel din: cod decongelat, ceapa, sturoi, patrunjel,
paine, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg file cod
decongelat 2 cepe 6 căţei usturoi o legătură pătrunjel 4 felii pâine
3 ouă 2 linguri făină ulei pentru prăjit sare piper Mod de…
Read more »Reteta zilei: Sandwich-uri cu unt, bacon si branza
Sandwich-uri
cu unt, bacon si branza din: zahar brun, sirop de artar, nuci pecan,
piper, sare, piper cayenne, bacon, unt, branza brie. Poate te
intereseaza si Sandwich-uri calde cu branza si rosii Ingrediente: 2
linguri de zahar brun 2 lingurite de sirop de arțar 3…
Read more »Tocana de vitel cu ciuperci
Tocana
de vitel cu ciuperci din: carne de viţel, ceapa, ciuperci, cartofi,
ardei gras, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
viţel 2 cepe mari 5 ciuperci mari 3 cartofi un ardei gras 3 linguri
bulion 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »Ciuperci cu ficat si smantana
Ciuperci
cu ficat si smantana din: ficat de vită sau porc, ciuperci
albe, smântână de gătit, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300
g ficat de vită sau porc 10 ciuperci albe 300 ml smântână de gătit
ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ficatul se
taie…
Read more »Pateuri cu branza si ou
Pateuri cu branza si ou din: unt, untura, faina,
sare, boia dulce, lapte, paine, branza, ou. Ingrediente: 1 lingură unt
sau untură 1 lingură făină sare boia dulce 1/2 ceaşcă lapte 1/2 ceaşcă
fărâmiţe de pâine albă 1/2 ceaşcă de brânză rasă 1 ou Mod…
Read more »Dovlecei umpluti cu carne si mozzarella
Dovlecei
umpluti cu carne si mozzarella din: dovlecei, carne tocată, ceapa,
marar, mozzarella, suc de rosii, ulei, sare, boia, piper. Ingrediente:
4 dovlecei 300 g carne tocată o ceapă o legătură mărar 100 g
mozzarella 2-3 linguri suc de roşii o lingură ulei sare boia piper
Mod…
Read more »Cartofi cu ceapa si miere
Cartofi
cu ceapa si miere din: cartofi, unt, lapte, ceapa, miere, otet
balsamic, ulei, sare. Ingrediente: un kg cartofi 150 g unt 250 ml
lapte 3 cepe albe o linguriţă miere 2 linguri oţet balsamic 2
linguri ulei sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi…
Read more »Budinca cu prune uscate si aroma de cafea
Budinca cu prune uscate si aroma de cafea din: lapte,
prune uscate, cafea, unt, zahar pudra, ou, migdale, cacao, faina,
inghetata de cafea, lichior de cafea. Ingrediente: 150ml de lapte 50g de
prune uscate fără sâmburi 2 linguriţe de cafea instant 50g de unt
moale…
Read more »Reteta zilei: Pizza cu vita
Pizza
cu vita din: aluat de pizza, vita, praf de chili, pudra de ceapa,
piper, oregano, chimen, sare, branza cheddar, praf de usturoi, rosii,
ceapa verde, coriandru, sos de pizza, smantana. Poate te intereseaza si
Pizza cu ou si sos de avocado Ingrediente: 400gr aluat…
Read more »Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune
Tarta
Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune din: făină de
migdale, făină de grâu, zahăr pudră, unt, oua, zahăr vanilinat,
lichior, scorţişoară, dulceaţă de căpşune. Ingrediente: 250 g făină de
migdale 200 g făină de grâu 200 g zahăr pudră un pachet unt + 10 g
pentru uns forma…
Read more »Cartofi umpluti cu carne si legume
Cartofi
umpluti cu carne si legume din: cartofi, carne tocată amestec, ceapă,
morcov, ulei, sare, piper, brânză topita. Ingrediente: 8 cartofi medii
300 g carne tocată amestec o ceapă un morcov 2 linguri ulei sare
piper un tub subţire brânză topită Mod de preparare: Cartofii se pun
la fiert…
Read more »Prajitura cu prune si migdale
Prajitura
cu prune si migdale din: ouă, faina, praf de copt, migdale, unt,
zahar, esenţă de migdale, prune, fulgi de migdale, zahăr pudră
Ingrediente: 3 ouă 250 g făină un plic praf de copt 100 g făină de
migdale 150 g unt 150 g zahăr + 2 linguri 2 linguriţe…
Read more »Salata de mazare cu dressing de otet balsamic
Salata
de mazare cu dressing de otet balsamic din: otet balsamic, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, menta, salata verde, mazare. Ingrediente: 3
linguriţe de oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de
usturoi, zdrobit 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lingură de mentă…
Read more »Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru
Garnitura
de telina si pastarnac cu aroma de cimbru din: ceapa, cimbru, seminte
de mustar, otet de vin rosu, supa de pui, telina, pastarnac.
Ingrediente: 2 cepe, feliate subţire 1 legătură mică de cimbru,
frunzele desprinse de pe tulpini 1/4 linguriţă seminţe de muştar,
zdrobite…
Read more »Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat
Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat Rafinamentul
pregătirii vânatului şi, nu în ultimul rând reuşita, sunt condiţionate
de fezandarea şi de marinarea în baiţ, excepţie făcând prepeliţele şi
unele exemplare tinere, care se prepară proaspete sau se pun la macerat
doar 2-3 ore. Marinarea…
Read more »Ciolan de porc cu sos de mere
Ciolan
de porc cu sos de mere din: ciolan de porc, mustar cu boabe, patrunjel,
cimbru, salvie, prosciutto, ulei, morcovi, cartofi, ceapa rosie,
usturoi, telina, amidon, supa de pui, mar, salata verde. Ingrediente:
1,25kg ciolan de porc fără os 1 lingură de muştar cu boabe…
Read more »Piept de pui cu cartofi si spanac
Piept
de pui cu cartofi si spanac din: ceapa, crema de branza, spanac,
nucsoara, piept de pui, rosii cherry, cartofi, usturoi, masline, ulei de
rapita, ulei de masline, salata. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată în
două şi feliată subţire 100g cremă de brânză cu conţinut…
Reteta zilei: Hummus aromat
Hummus
aromat din: naut, ulei de masline, pasta tahini, chimen, boia de ardei,
usturoi, lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si Humus de casa cu
chips-uri tortilla Ingrediente: 1 cutie…
Read more »Baclava cu migdale si fistic
Baclava
cu migdale si fistic din: nuci, fistic nesărat, zahăr pudră, unt, apă
de flori de portocal, foi plăcintă, zahăr, apa, zeama de lamie.
Ingrediente: 250 g nuci 125 g fistic nesărat 150 g migdale 100…
Read more »Rosii cu oua de prepelita la cuptor
Rosii
cu oua de prepelita la cuptor din: roşii, ouă de prepeliţă, ulei, vin
alb, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 6 roşii 4 ouă de prepeliţă
2 linguri ulei 100 ml vin alb sare…
Read more »Placinta turceasca cu carne si ciuperci
Placinta
turceasca cu carne si ciuperci din: foi de plăcintă, carne
tocată, ardei gras verde, ciuperci albe, spanac,
ceapa, pătrunjel, smântână, oua, cascaval, sare, piper, ulei, unt topit.
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 300 g carne…
Read more »Halva de cafea cu susan
Halva
de cafea cu susan din: seminţe de susan, ulei, zahar, apa, pasta
susan, cafea solubilă dizolvată în două linguri apă, sare. Ingrediente
pentru pasta de susan: 500 g seminţe de susan…
Read more »Fazan cu mujdei
Fazan cu mujdei din: fazan, usturoi, ulei, lamaie,
piper, sare, pasta de tomate. Ingrediente: 1 fazan 1 căpăţână de usturoi
2-3 linguri de ulei 1 lămâie piper sare 1/2 lingură…
Read more »How to make Creamy Dark Chocolate Cake Frosting (video)
Creamy Dark Chocolate Cake Frosting How to make Creamy Dark Chocolate Cake Frosting Pofta buna!
Read more »Reteta zilei: Ananas caramelizat
Ananas
caramelizat din: ananas, sirop de artar, scortisoara. Poate te
intereseaza si Cum se prepara ananas la gratar cu caramel si rom (video)
Ingrediente: 1 ananas 2 linguri sirop de…
Read more »Placinta cu pui, dovlecel si branza
Placinta
cu pui, dovlecel si branza din: aluat foitaj decongelat, pui, dovlecel,
ardei gras rosu, smantana, branza de capra, oua, ulei, tarhon uscat,
sare, piper. Ingrediente: un aluat foitaj decongelat 400 g…
Read more »Empanadas cu carne, stafide si masline
Empanadas
cu carne, stafide si masline din: aluat foitaj, ceapa, carne tocata,
faina, ardei gras rosu, patrunjel, stafide, masline negre, ulei, sare,
piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 5 cepe 250…
Read more »Hamburger de casa cu branza topita
Hamburger
de casa cu branza topita din: chifle, carne tocată, frunze
salată, roşii, ceapă roşie, brânză topită, margarină, sos după gust.
Ingrediente: 4 chifle 400 g carne tocată 4 frunze salată 2 roşii o
ceapă roşie 8 felii…
Read more »Creveti cu orez si usturoi
Creveti
cu orez si usturoi din: creveţi congelaţi, vin, sare, piper, orez,
usturoi, unt, rucola, ulei. Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 2
linguri unt 100 ml vin sare piper 12-14 linguri…
Read more »Crochete de cascaval cu smantana
Crochete
de cascaval cu smantana din: lapte integral, parmezan, caşcaval, faina,
unt, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei, pesmet. Ingrediente
pentru aluat: un litru lapte integral 1250 g parmezan 250 g caşcaval
200…
Read more »Orez indonezian cu mazare si ciuperci
Orez
indonezian cu mazare si ciuperci din: orez cu bob lung, mazăre, piept
de pui, ciuperci conservate, lamaie, oua, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 250 g mazăre 500 g…
Read more »Lişiţă la tavă cu sos picant
Lişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina,
untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet,
vin, sare, cimbru, dafin, piper. Ingrediente: 1 lişiţă 100 g slănină…
Read more »Minitarte cu peste, praz si cascaval
Minitarte
cu peste, praz si cascaval din: aluat foitaj congelat, praz, cod, oua,
cascaval, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: un pachet aluat
foitaj congelat un fir praz o bucată cod decongelat 2…
Read more »Paste cu varza de Bruxelles si cascaval
Paste
cu varza de bruxelles si cascaval din: paste, varză de Bruxelles
congelată, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste o
pungă varză de Bruxelles congelată 100 g unt 50 g…
Read more »Reteta zilei: Paste cu dovlecel si porumb
Paste
cu dovlecel si porumb din: dovlecei, porumb, ceapa verde, paste, ulei,
unt, sare, piper. Poate te itnereseaza si Paste cu cascaval, broccoli si
migdale Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 stiuleti…
Read more »Prajitura cu ovaz, curmale si miere
Prajitura
cu ovaz, curmale si miere din: unt, amidon, migdale, fulgi de ovaz,
zahar, lapte, esenta de vanilie, curmale fara samburi, unt, apă, miere.
Ingrediente pentru aluat: 170 g unt 60 g amidon…
Read more »Pateu de ficat de gâscă în aspic
Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca,
unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii
de pâine albă înmuiată în…
Read more »Bors de legume cu pui si leustean
Bors
de legume cu pui si leustean din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de
pătrunjel, ceapă, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean.
Ingrediente: măruntaie de pui un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă
un…
Read more »Salata de orez cu tofu si busuioc
Salata
de orez cu tofu si busuioc din: orez, tofu, masline verzi, rosii,
ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 200 g orez 200 g tofu 100 g masline
verzi 5-6 rosii mici ulei de…
Read more »Halva cu nuci si miere
Halva
de cafea cu susan din: făină, ulei floarea-soarelui, ulei măsline, miez
nucă, apa, zahar, miere, batoane scorţişoară, cuişoare, coaja de la o
portocală. Ingrediente: 250 g făină 110 ml ulei floarea-soarelui 55
ml ulei măsline •…
Read more »Gâscă sălbatică la tavă
Gâscă sălbatică la tavă din: gasca, untura, marinata.
Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După
ce a fost
Reteta zilei: Salata calda de legume cu salvie
Salata
calda de legume cu salvie din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
ceapa, ardei gras, dovlecei, boabe de fasole, boabe de porumb, salvie,
cimbru, sare de mare, piper. Poate…
Read more »Orez spaniol cu carnat chorizo
Orez
spaniol cu carnat chorizo din: cârnat chorizo, orez cu bob
lung, ceapă, mazăre, morcov, ardei gras, cub concentrat de
pui, şofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: un cârnat chorizo 150 g
orez cu bob lung o ceapă 100 g…
Read more »Pui cu dovleac si tarhon
Pui
cu dovleac si tarhon din: pui, dovleac, ceapa, usturoi, tarhon, vin alb
sec, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un pui 400 g
dovleac 2 cepe 2 căţei usturoi tarhon…
Read more »Raţă sălbatică în sos picant
Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin,
pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin,
cimbru, piper, otet, sare. Ingrediente: 1 raţă 100 ml ulei 100 ml…
Read more »Supa-crema de cartofi cu praz
Supa-crema
de cartofi cu praz din: cartofi albi, praz, supă de pui, apa,
unt, smântână, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg cartofi albi 2
fire praz un litru supă de pui 500 ml apă…
Read more »Conopida cu lapte si cascaval la cuptor
Conopida
cu lapte si cascaval la cuptor din: conopidă, unt, sare, faina, lapte,
cascaval. Ingrediente: un kg conopidă 20 g unt pentru tavă sare
Ingrediente pentru sos: 50 g unt 50 g…
Read more »Ruladă delicioasa de carne în aluat
Ruladă delicioasa de carne în aluat din: faina,
caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua,
verdeata, sare, piper. Ingrediente aluat: 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de
caimac sau…
Read more »Turta dulce cu smochine si lamaie
Turta
dulce cu smochine si lamaie din: dulceaţă de smochine, ulei, lapte,
apa, zahar, faina, amidon, bicarbonat, lamaie. Ingrediente: 3 căni de
dulceaţă de smochine 1 cană de ulei 1 cană de…
Read more »Cocktail-uri cu alcool
Cockteil-uri cu alcool Ingrediente: 3/4 coniac, 1/8
curacao, 1/8 suc de portocale; 1/3 coniac, 1/3 sirop de zmeură, 1/3
sirop de lămâie, sifon sau apă minerală; 1/4 vin alb dulce,…
Read more »Reteta zilei: Supa de pui cu verdeata
Supa
de pui cu verdeata din: pulpe de pui, supa de pui, morcov, telina,
ceapa, napi, pastarnac, patrunjel, taitei. Poate te intereseaza si Supa
de pui cu legume si coriandru…
Read more »File de porc cu piersici si nuci
File
de porc cu piersici si nuci din: muşchi file, piersici din
compot, nuci, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: un muşchi file de
circa 800 g 6 piersici din compot 150 g nuci…
Read more »Halva cu fistic si miere
Halva
cu fistic si miere din: miere, pastă susan, esenţă vanilie, fistic
nesărat. Ingrediente: 680 g miere 460 g pastă susan o linguriţă esenţă
vanilie 100 g fistic nesărat Mod de preparare: …
Read more »Rosii frantuzesti cu marar si cascaval
Rosii
frantuzesti cu marar si cascaval din: roşii, orez, ulei, usturoi,
cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 12 linguri orez 4
linguri ulei 2 căţei usturoi 10 linguri caşcaval ras…
Read more »Vita cu bacon si ciuperci
Vita
cu bacon si ciuperci din: carne de vită, bacon, ciuperci conservate,
ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g
carne de vită 100 g bacon 250 g ciuperci conservate,…
Read more »Crochete italiene de orez cu sunca
Crochete
italiene de orez cu sunca din: orez fiert, şuncă de curcan, ceapa,
morcov, oua, ulei, curry, sare, faina, pesmet. Ingrediente: 280 g orez
fiert 2 felii şuncă de curcan o ceapă…
Read more »Cum se prepara fazanul fript
Cum se prepara fazanul fript Dacă este tânăr, fazanul
se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare
rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3…
Read more »How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables (video)
Cream Cheese Sauce for Vegetables How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables Pofta buna!
Read more »How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce (video)
Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce Pofta buna!
Read more »Reteta zilei: Mancare de fasole cu vita, porc si curcan
Mancare
de fasole cu vita, porc si curcan din: vita, porc, curcan, fasole
neagra, fasole alba, fasole cu sos de chili, sos de chili, usturoi
prajit, praf de chili, ardei…
Read more »Muschi de porc umplut cu mozzarella si busuioc
Muschi
de porc umplut cu mozzarella si busuioc din: muşchi file de porc,
bacon, rosii uscate, ulei, sunca bine uscata, mozzarella, busuioc,
oregano, usturoi. Ingrediente: 800 g muşchi file de porc…
Read more »Prajitura cu nuci si coniac
Prajitura
cu nuci si coniac din: ouă, nuci, pişcoturi, zahar, lapte, cacao, coaja
de lamaie, coniac, zahar vaniliant. Ingrediente: 3 ouă 125 g nuci
125 g pişcoturi 125 g zahăr 250 ml lapte…
Read more »Peste la cuptor cu mazare si linte
Peste
la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre
congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un crap
de circa 1,5 kg 250 g mazăre congelată 200 g linte o ceapă 2
linguri…
Read more »Carne de porc cu ardei si bere
Carne
de porc cu ardei si bere din: carne de porc, ardei graşi galbeni, ardei
graşi roşii, ardei gras verde, ulei, bere blonda, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 ardei graşi galbeni…
Read more »Tarta cu ciocolata, nuci si frisca
Tarta
cu ciocolata, nuci si frisca din: faina, ulei, apa, lapte, sare, nuci,
zahar, oua, frisca lichida, ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat:
250 g făină 80 ml ulei 50 ml…
Read more »Cum se pregateste curcanul
Cum se pregateste curcanul Printre preparatele
tradiţionale ale mesei de Revelion se numără şi cele din curcan.
Friptură, umplut
Sufleu de dovlecel cu telemea
Sufleu
de dovlecel cu telemea din: dovlecei, ouă, miez de paine, lapte, unt,
telemea, piper, ulei. Ingrediente: 200 g dovlecei 3 ouă 40 g miez de
pâine 150 ml lapte 20 g…
Read more »Piept de curcan cu masline si ardei gras
Piept
de curcan cu masline si ardei gras din: piept de curcan, masline, vin
rosu, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de
curcan 300 g măsline feliate 750…
Read more »Ciorba de sfecla cu varza rosie
Ciorba
de sfecla cu varza rosie din: sfecla, morcovi, telina, cartofi, varza
rosie, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, otet, ulei, sare.
Ingrediente: 4 sfecle mici 2 morcovi 2 fire ţelină 2…
Read more »Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic
Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic
Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a
peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri
pentru…
Read more »Curcan cu portocale
Curcan cu portocale din: curcan, unt, ulei, lichior
de portocale, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, pasta de tomate, faina,
portocale, sare, piper, otet, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 curcan de
2,5…
Read more »Tort de nuci cu peltea
Tort
de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci,
sare, peltea. Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 150 g făină 6 g praf de
copt 125…
Read more »Lasagna cu branza de capra
Lasagna
cu branza de capra din: foi lasagna, mozzarella, brânză de
capră, caşcaval ras, lapte integral, faina, unt, sare, piper, nucşoară.
Ingrediente: 12 foi lasagna 125 g mozzarella 220 g brânză de capră
250 g caşcaval…
Read more »Rulada cu gem si ciocolata neagra
Rulada
cu gem si ciocolata neagra din: ouă, zahar pudra, faina, sare, gem,
ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 130 g zahăr pudră
120 g făină un praf sare Ingrediente…
Read more »Pui cu legume, naut si patrunjel
Pui
cu legume, naut si patrunjel din: piept de pui, năut, vânătă, dovlecel,
rosii, unt, vin/supă/apă, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un
piept de pui 200 g năut o vânătă un dovlecel 5-6 roşii mici 100 g…
Read more »Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc
Scoici
la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare,
usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.
Poate te intereseaza si Cum…
Read more »Inghetata de cacao cu cirese si rom
Inghetata
de cacao cu cirese si rom din: faina, lapte, oua, zahar, smantana,
cacao, esenta de rom, cirese. Ingrediente: 5 linguri de făină 11 de
lapte 5 ouă o cană…
Read more »Mancare de linte verde
Mancare de linte verde din: ulei de masline,
pancetta, bacon, ceapa, praz, telina, morcov, usturoi, linte verde, vin
rosu, supa de vita, otet de vin rosu, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 2…
Read more »Inghetata de coacaze si vanilie
Inghetata
de coacaze si vanilie din: zahăr, lapte, gălbenuşuri, coacăze, baton
vanilie. Ingrediente: 150 g zahăr 3 pahare de lapte 6 gălbenuşuri 1 kg
de coacăze un baton vanilie Mod de…
Read more »Tocanita delicioasa de peste
Tocanita
delicioasa de peste din: ulei de rapita, bacon, sunca de curcan, supa
de pui, sofran, morcov, telina, praf, rosii, fasole alba, peste alb,
midii, patrunjel. Ingrediente: 1 linguriţă ulei…
Read more »Sorbet de lamaie si fructe de padure
Sorbet
de lămâie şi fructe de pădure din: fructe de pădure proaspete, suc de
lamaie, suc de portocale, zahar, sare, menta. Ingrediente: 4 căni cu
fructe de pădure proaspete o cană…
Read more »Ciorba cu galuste de paine si chimen
Ciorba
cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii,
ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de
paine, oua, lapte, lustean, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 1 morcov…
Read more »Desert cu fulgi de ovaz si fructe
Desert
cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun,
scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema
de branza. Ingrediente: 140g de făină…
Read more »Tabouleh cu bulgur, rosii si ceapa
Tabouleh
cu bulgur, rosii si ceapa din: bulgur, roşii, ceapa, salata, lamaie,
patrunjel, menta, ulei, menta uscata, sare, piper. Ingrediente: 150 g
bulgur 5 roşii 2 cepe 8 foi salata 2 lămâi…
Read more »Biscuiti dulci cu susan si vanilie
Biscuiti
dulci cu susan si vanilie din: unt, zahăr brun, ou, esenţă sau extract
de vanilie, făină, praf de copt, sare, seminţe de susan. Ingrediente:
75 g unt moale 200 g zahăr brun 1 ou 1/2 linguriţă esenţă…
Read more »Sos italian cu capere
Sos italian cu capere din: sardele, ton, capere,
maioneza. Ingrediente: fileuri de sardele 1 cutie ton capere maioneza
Mod de preparare: Se trec prin maşina de carne câteva fileuri…
Read more »Budinca de peste cu legume
Budinca
de peste cu legume din: lapte, dafin, usturoi, ceapa, peste, cartofi,
pastarnac, oua, porumb, mazare, ierburi, coaja de lamaie, creveti, crema
de branza, nucsoara, piper alb, mustar cu boabe,…
Read more »Reteta zilei: Desert cu ciocolata neagra si migdale
Desert
cu ciocolata neagra si migdale din: ciocolata neagra, ulei de nuca de
cocos, esenta de vanilie, indulcitor, migdale. Poate te intereseaza si
Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata…
Read more »Vinete umplute cu carne tocata si legume
Vinete
umplute cu carne tocata si legume din: vinete, morcovi, ceapă,
patrunjel, carne, ulei, oua, rosii, rozmarin, sare piper. Ingrediente:
2 vinete 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel 200 g carne 2
linguri…
Read more »Strudel cu mere, scortisoara si stafide
Strudel
cu mere, scortisoara si stafide din: aluat foitaj, unt, pesmet, mere
golden auriu, zahăr, scorţişoară, făină de migdale, stafide aurii, coajă
de lămâie. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 20 g unt 20 g pesmet
Ingrediente pentru…
Read more »Minipizza cu tomate si mozzarella
Minipizza
cu tomate si mozzarella din: pastă de tomate, ulei de măsline,
rosii, chifle din făină integrală,mozzarella, sare, piper, busuioc
proaspăt. Ingrediente: linguri pastă de tomate 2-3 linguri ulei de
măsline o roşie medie…
Read more »Pulpe de rata la cuptor
Pulpe
de rata la cuptor din: cimbru, rozmarin, usturoi, boabe de piper, pulpe
de rata, untura de rata, dafin, ulei, miere. Ingrediente: 3 fire de
cimbru, frunzele tocate grosier 2-3…
Read more »Budinca cu ciocolata alba si stafide
Budinca
cu ciocolata alba si stafide din: croissante, apa de flori de portocal,
apa de trandafiri, stafide, smantana, lapte, ciocolata alba, oua,
zahar, coaja de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 6…
Read more »Supa de pui cu mazare si morcov
Supa
de pui cu mazare si morcov din: piept de pui, morcov, radacina de
patrunjel, radacina de telina, mazare, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: un piept de pui 3 morcovi o rădăcină…
Read more »Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel
Chiftelute
de naut cu coriandru, chimen si patrunjel din: boabe de năut, usturoi,
patrunjel, coriandru, ceapa, susan, coriandru măcinat, chimen măcinat,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g boabe de năut 6 căţei usturoi…
Read more »Salata de quinoa cu castravete si busuioc
Salata
de quinoa cu castravete si busuioc din: boabe de quinoa, cub concentrat
pui, lămâie, castravete, pătrunjel, menta, busuioc, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 150 g boabe de quinoa un cub concentrat pui o lămâie
un…
Read more »Prajitura cu mere, miere si scortisoara
Prajitura
cu mere, miere si scortisoara din: mere, miere, nuci, faina, oua,
scortisoara, zahăr brun, cacao, esenţă de vanilie, iaurt, zahăr pudră,
sare. Ingrediente: 500 g mere 4 linguri miere 50 g nuci 80 g făină
un…
Read more »Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa
Tocana
de vinete cu dovlecel si ceapa din: vinete, dovlecei, ceapa, roşii în
bulion cu tot cu suc, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2
cepe 5 roşii în bulion cu tot cu…
Read more »Prajitura cu prune si scortisoara
Prajitura
cu prune si scortisoara din: unt, zahar, zahăr vanilinat, ouă, lapte,
faina, praf de copt, prune, scorţişoară. Ingrediente pentru
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu