Retete
Reteta zilei: Salata calda de legume cu salvie
Salata
calda de legume cu salvie din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
ceapa, ardei gras, dovlecei, boabe de fasole, boabe de porumb, salvie,
cimbru, sare de mare, piper. Poate…
Read more »Pateu de ficat de gâscă în aspic
Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca,
unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii
de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare:
Ficatul de gâscă se ţine câteva ore…
Read more »Bors de legume cu pui si leustean
Bors
de legume cu pui si leustean din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de
pătrunjel, ceapă, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean.
Ingrediente: măruntaie de pui un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă
un ardei gras 3 cartofi 3-4 roşii 500 ml borş câteva fire leuştean
Mod de preparare:…
Read more »Salata de orez cu tofu si busuioc
Salata
de orez cu tofu si busuioc din: orez, tofu, masline verzi, rosii,
ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 200 g orez 200 g tofu 100 g masline
verzi 5-6 rosii mici ulei de floarea-soarelui cateva frunze de busuioc
sare Mod de preparare: Orezul se spala bine intr-un vas…
Read more »Halva cu nuci si miere
Halva
de cafea cu susan din: făină, ulei floarea-soarelui, ulei măsline, miez
nucă, apa, zahar, miere, batoane scorţişoară, cuişoare, coaja de la o
portocală. Ingrediente: 250 g făină 110 ml ulei floarea-soarelui 55
ml ulei măsline • 200 g miez nucă Ingrediente pentru sirop: un litru
apă 560 g zahăr 170 g miere…
Read more »Gâscă sălbatică la tavă
Gâscă sălbatică la tavă din: gasca, untura, marinata.
Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După
ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se
freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot…
Read more »Orez spaniol cu carnat chorizo
Orez
spaniol cu carnat chorizo din: cârnat chorizo, orez cu bob
lung, ceapă, mazăre, morcov, ardei gras, cub concentrat de
pui, şofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: un cârnat chorizo 150 g
orez cu bob lung o ceapă 100 g mazăre un morcov un ardei gras un
cub concentrat de pui un praf şofran o…
Read more »Pui cu dovleac si tarhon
Pui
cu dovleac si tarhon din: pui, dovleac, ceapa, usturoi, tarhon, vin alb
sec, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un pui 400 g
dovleac 2 cepe 2 căţei usturoi tarhon 100 ml vin alb sec 2 linguri
ulei de măsline un praf nucşoară sare piper…
Read more »Raţă sălbatică în sos picant
Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin,
pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin,
cimbru, piper, otet, sare. Ingrediente: 1 raţă 100 ml ulei 100 ml vin 1
lingură pastă de tomate 1 lingură de făină 1/2 lingură de muştar 100…
Read more »Supa-crema de cartofi cu praz
Supa-crema
de cartofi cu praz din: cartofi albi, praz, supă de pui, apa,
unt, smântână, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg cartofi albi 2
fire praz un litru supă de pui 500 ml apă 30 g unt 2 linguri
smântână sare piper crutoane Mod de preparare: Cartofii şi prazul…
Read more »Conopida cu lapte si cascaval la cuptor
Conopida
cu lapte si cascaval la cuptor din: conopidă, unt, sare, faina, lapte,
cascaval. Ingrediente: un kg conopidă 20 g unt pentru tavă sare
Ingrediente pentru sos: 50 g unt 50 g făină 750 ml lapte 100 g
caşcaval raş Mod de preparare: Conopida se rupe buchetele…
Read more »Ruladă delicioasa de carne în aluat
Ruladă delicioasa de carne în aluat din: faina,
caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua,
verdeata, sare, piper. Ingrediente aluat: 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de
caimac sau smântână, amestecate cu unt în părţi egale 1 vârf cuţit de
sare Ingrediente umplutura: 750…
Read more »Turta dulce cu smochine si lamaie
Turta
dulce cu smochine si lamaie din: dulceaţă de smochine, ulei, lapte,
apa, zahar, faina, amidon, bicarbonat, lamaie. Ingrediente: 3 căni de
dulceaţă de smochine 1 cană de ulei 1 cană de lapte 1 cană de apă 5
linguri de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană…
Read more »Cocktail-uri cu alcool
Cockteil-uri cu alcool Ingrediente: 3/4 coniac, 1/8
curacao, 1/8 suc de portocale; 1/3 coniac, 1/3 sirop de zmeură, 1/3
sirop de lămâie, sifon sau apă minerală; 1/4 vin alb dulce, 1/4 suc de
portocale, 1/4 suc de caise, 1/4 sifon sau apă minerală; 1/4 ceai…
Read more »Reteta zilei: Supa de pui cu verdeata
Supa
de pui cu verdeata din: pulpe de pui, supa de pui, morcov, telina,
ceapa, napi, pastarnac, patrunjel, taitei. Poate te intereseaza si Supa
de pui cu legume si coriandru Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 supa de pui 1
morcov 1 telina 1 ceapa…
Read more »File de porc cu piersici si nuci
File
de porc cu piersici si nuci din: muşchi file, piersici din
compot, nuci, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: un muşchi file de
circa 800 g 6 piersici din compot 150 g nuci 50 g unt sare piper
boia Mod de preparare: Carnea de porc se taie în…
Read more »Halva cu fistic si miere
Halva
cu fistic si miere din: miere, pastă susan, esenţă vanilie, fistic
nesărat. Ingrediente: 680 g miere 460 g pastă susan o linguriţă esenţă
vanilie 100 g fistic nesărat Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu
fund dublu se pune mierea să se încălzească si e gata atunci…
Read more »Rosii frantuzesti cu marar si cascaval
Rosii
frantuzesti cu marar si cascaval din: roşii, orez, ulei, usturoi,
cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 12 linguri orez 4
linguri ulei 2 căţei usturoi 10 linguri caşcaval ras o legătură
mărar sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se scoate miezul, se
presară…
Read more »Vita cu bacon si ciuperci
Vita
cu bacon si ciuperci din: carne de vită, bacon, ciuperci conservate,
ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g
carne de vită 100 g bacon 250 g ciuperci conservate, mici 3 linguri
ulei 750 ml vin roşu 2 cepe 4-5 căţei usturoi 2 linguri…
Read more »Crochete italiene de orez cu sunca
Crochete
italiene de orez cu sunca din: orez fiert, şuncă de curcan, ceapa,
morcov, oua, ulei, curry, sare, faina, pesmet. Ingrediente: 280 g orez
fiert 2 felii şuncă de curcan o ceapă mică un morcov 2 ouă o
lingură ulei un praf curry sare făină pesmet ulei…
Read more »Cum se prepara fazanul fript
Cum se prepara fazanul fript Dacă este tânăr, fazanul
se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare
rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine
fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din…
Read more »How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables (video)
Cream Cheese Sauce for Vegetables How to make Cream Cheese Sauce for Vegetables Pofta buna!
Read more »How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce (video)
Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce How to make Beans and Corn Succotash with Cream Cheese Sauce Pofta buna!
Read more »Reteta zilei: Mancare de fasole cu vita, porc si curcan
Mancare
de fasole cu vita, porc si curcan din: vita, porc, curcan, fasole
neagra, fasole alba, fasole cu sos de chili, sos de chili, usturoi
prajit, praf de chili, ardei iute, rosii, sos de rosii, ceapa, sos
worcestershire, chimion, sos tabasco. Poate te intereseaza si…
Read more »Muschi de porc umplut cu mozzarella si busuioc
Muschi
de porc umplut cu mozzarella si busuioc din: muşchi file de porc,
bacon, rosii uscate, ulei, sunca bine uscata, mozzarella, busuioc,
oregano, usturoi. Ingrediente: 800 g muşchi file de porc 10-12 felii
bacon 6 roşii uscate 3 linguri ulei 2-3 felii şuncă bine uscată
Prajitura cu nuci si coniac
Prajitura
cu nuci si coniac din: ouă, nuci, pişcoturi, zahar, lapte, cacao, coaja
de lamaie, coniac, zahar vaniliant. Ingrediente: 3 ouă 125 g nuci
125 g pişcoturi 125 g zahăr 250 ml lapte…
Read more »Peste la cuptor cu mazare si linte
Peste
la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre
congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un crap
de circa 1,5 kg 250 g mazăre congelată 200 g linte o ceapă 2
linguri…
Read more »Carne de porc cu ardei si bere
Carne
de porc cu ardei si bere din: carne de porc, ardei graşi galbeni, ardei
graşi roşii, ardei gras verde, ulei, bere blonda, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 ardei graşi galbeni…
Read more »Tarta cu ciocolata, nuci si frisca
Tarta
cu ciocolata, nuci si frisca din: faina, ulei, apa, lapte, sare, nuci,
zahar, oua, frisca lichida, ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat:
250 g făină 80 ml ulei 50 ml…
Read more »Cum se pregateste curcanul
Cum se pregateste curcanul Printre preparatele
tradiţionale ale mesei de Revelion se numără şi cele din curcan.
Friptură, umplut cu castane, cu ciuperci, piftie, se prepară în multe
feluri, care…
Read more »Sufleu de dovlecel cu telemea
Sufleu
de dovlecel cu telemea din: dovlecei, ouă, miez de paine, lapte, unt,
telemea, piper, ulei. Ingrediente: 200 g dovlecei 3 ouă 40 g miez de
pâine 150 ml lapte 20 g…
Read more »Piept de curcan cu masline si ardei gras
Piept
de curcan cu masline si ardei gras din: piept de curcan, masline, vin
rosu, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de
curcan 300 g măsline feliate 750…
Read more »Ciorba de sfecla cu varza rosie
Ciorba
de sfecla cu varza rosie din: sfecla, morcovi, telina, cartofi, varza
rosie, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, otet, ulei, sare.
Ingrediente: 4 sfecle mici 2 morcovi 2 fire ţelină 2…
Read more »Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic
Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic
Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a
peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri
pentru…
Read more »Curcan cu portocale
Curcan cu portocale din: curcan, unt, ulei, lichior
de portocale, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, pasta de tomate, faina,
portocale, sare, piper, otet, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 curcan de
2,5…
Read more »Tort de nuci cu peltea
Tort
de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci,
sare, peltea. Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 150 g făină 6 g praf de
copt 125…
Read more »Lasagna cu branza de capra
Lasagna
cu branza de capra din: foi lasagna, mozzarella, brânză de
capră, caşcaval ras, lapte integral, faina, unt, sare, piper, nucşoară.
Ingrediente: 12 foi lasagna 125 g mozzarella 220 g brânză de capră
250 g caşcaval…
Read more »Rulada cu gem si ciocolata neagra
Rulada
cu gem si ciocolata neagra din: ouă, zahar pudra, faina, sare, gem,
ciocolata neagra. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 130 g zahăr pudră
120 g făină un praf sare Ingrediente…
Read more »Pui cu legume, naut si patrunjel
Pui
cu legume, naut si patrunjel din: piept de pui, năut, vânătă, dovlecel,
rosii, unt, vin/supă/apă, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un
piept de pui 200 g năut o vânătă un dovlecel 5-6 roşii mici 100 g…
Read more »Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc
Scoici
la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare,
usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.
Poate te intereseaza si Cum…
Read more »Inghetata de cacao cu cirese si rom
Inghetata
de cacao cu cirese si rom din: faina, lapte, oua, zahar, smantana,
cacao, esenta de rom, cirese. Ingrediente: 5 linguri de făină 11 de
lapte 5 ouă o cană…
Read more »Mancare de linte verde
Mancare de linte verde din: ulei de masline,
pancetta, bacon, ceapa, praz, telina, morcov, usturoi, linte verde, vin
rosu, supa de vita, otet de vin rosu, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 2…
Read more »Inghetata de coacaze si vanilie
Inghetata
de coacaze si vanilie din: zahăr, lapte, gălbenuşuri, coacăze, baton
vanilie. Ingrediente: 150 g zahăr 3 pahare de lapte 6 gălbenuşuri 1 kg
de coacăze un baton vanilie Mod de…
Read more »Tocanita delicioasa de peste
Tocanita
delicioasa de peste din: ulei de rapita, bacon, sunca de curcan, supa
de pui, sofran, morcov, telina, praf, rosii, fasole alba, peste alb,
midii, patrunjel. Ingrediente: 1 linguriţă ulei…
Read more »Sorbet de lamaie si fructe de padure
Sorbet
de lămâie şi fructe de pădure din: fructe de pădure proaspete, suc de
lamaie, suc de portocale, zahar, sare, menta. Ingrediente: 4 căni cu
fructe de pădure proaspete o cană…
Read more »Ciorba cu galuste de paine si chimen
Ciorba
cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii,
ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de
paine, oua, lapte, lustean, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 1 morcov…
Read more »Desert cu fulgi de ovaz si fructe
Desert
cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun,
scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema
de branza. Ingrediente: 140g de făină…
Read more »Tabouleh cu bulgur, rosii si ceapa
Tabouleh
cu bulgur, rosii si ceapa din: bulgur, roşii, ceapa, salata, lamaie,
patrunjel, menta, ulei, menta uscata, sare, piper. Ingrediente: 150 g
bulgur 5 roşii 2 cepe 8 foi salata 2 lămâi…
Read more »Biscuiti dulci cu susan si vanilie
Biscuiti
dulci cu susan si vanilie din: unt, zahăr brun, ou, esenţă sau extract
de vanilie, făină, praf de copt, sare, seminţe de susan. Ingrediente:
75 g unt moale 200 g zahăr brun 1 ou 1/2 linguriţă esenţă…
Read more »Sos italian cu capere
Sos italian cu capere din: sardele, ton, capere,
maioneza. Ingrediente: fileuri de sardele 1 cutie ton capere maioneza
Mod de preparare: Se trec prin maşina de carne câteva fileuri…
Read more »Budinca de peste cu legume
Budinca
de peste cu legume din: lapte, dafin, usturoi, ceapa, peste, cartofi,
pastarnac, oua, porumb, mazare, ierburi, coaja de lamaie, creveti, crema
de branza, nucsoara, piper alb, mustar cu boabe,…
Read more »Reteta zilei: Desert cu ciocolata neagra si migdale
Desert
cu ciocolata neagra si migdale din: ciocolata neagra, ulei de nuca de
cocos, esenta de vanilie, indulcitor, migdale. Poate te intereseaza si
Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata…
Read more »Vinete umplute cu carne tocata si legume
Vinete
umplute cu carne tocata si legume din: vinete, morcovi, ceapă,
patrunjel, carne, ulei, oua, rosii, rozmarin, sare piper. Ingrediente:
2 vinete 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel 200 g carne 2
linguri…
Read more »Strudel cu mere, scortisoara si stafide
Strudel
cu mere, scortisoara si stafide din: aluat foitaj, unt, pesmet, mere
golden auriu, zahăr, scorţişoară, făină de migdale, stafide aurii, coajă
de lămâie. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 20 g unt 20 g pesmet
Ingrediente pentru…
Read more »Minipizza cu tomate si mozzarella
Minipizza
cu tomate si mozzarella din: pastă de tomate, ulei de măsline,
rosii, chifle din făină integrală,mozzarella, sare, piper, busuioc
proaspăt. Ingrediente: linguri pastă de tomate 2-3 linguri ulei de
măsline o roşie medie…
Read more »Pulpe de rata la cuptor
Pulpe
de rata la cuptor din: cimbru, rozmarin, usturoi, boabe de piper, pulpe
de rata, untura de rata, dafin, ulei, miere. Ingrediente: 3 fire de
cimbru, frunzele tocate grosier 2-3…
Read more »Budinca cu ciocolata alba si stafide
Budinca
cu ciocolata alba si stafide din: croissante, apa de flori de portocal,
apa de trandafiri, stafide, smantana, lapte, ciocolata alba, oua,
zahar, coaja de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 6…
Read more »Supa de pui cu mazare si morcov
Supa de pui cu mazare si morcov din: piept de pui, morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, mazare, patrunjel, sare,
Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel
Chiftelute
de naut cu coriandru, chimen si patrunjel din: boabe de năut, usturoi,
patrunjel, coriandru, ceapa, susan, coriandru măcinat, chimen măcinat,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g boabe de năut 6 căţei usturoi…
Read more »Salata de quinoa cu castravete si busuioc
Salata
de quinoa cu castravete si busuioc din: boabe de quinoa, cub concentrat
pui, lămâie, castravete, pătrunjel, menta, busuioc, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 150 g boabe de quinoa un cub concentrat pui o lămâie
un…
Read more »Prajitura cu mere, miere si scortisoara
Prajitura
cu mere, miere si scortisoara din: mere, miere, nuci, faina, oua,
scortisoara, zahăr brun, cacao, esenţă de vanilie, iaurt, zahăr pudră,
sare. Ingrediente: 500 g mere 4 linguri miere 50 g nuci 80 g făină
un…
Read more »Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa
Tocana
de vinete cu dovlecel si ceapa din: vinete, dovlecei, ceapa, roşii în
bulion cu tot cu suc, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2
cepe 5 roşii în bulion cu tot cu…
Read more »Prajitura cu prune si scortisoara
Prajitura
cu prune si scortisoara din: unt, zahar, zahăr vanilinat, ouă, lapte,
faina, praf de copt, prune, scorţişoară. Ingrediente pentru stratul de
bază: 100 g unt 80 g zahăr + 2-3 linguri un…
Read more »Ghiveci cu cimbru si usturoi
Ghiveci
cu cimbru si usturoi din: vinete, dovlecei, ardei graşi, telina, rosii,
usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei
2 ardei graşi 2 fire ţelină 6 roşii 2 căţei usturoi…
Read more »Minitarte cu iaurt si prune
Minitarte
cu iaurt si prune din: făină, unt, zahar, apa, sare, iaurt, oua, zahar
vanilinat, prune. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 3
linguri zahăr 80 ml apă…
Read more »Tocana de fasole cu rosii si dovlecel
Tocana
de fasole cu rosii si dovlecel din: o conservă mare fasole boabe sau
două mai mici, ceapaalba, usturoi, morcovi, dovlecel, supa de vita,
roşii în bulion, ulei, pastă de roşii, sare. Ingrediente: o…
Read more »Foaie de plăcintă
Foaie de plăcintă din: margarina, iaurt, praf de
copt, faina, sare. Ingrediente: 250 g margarina 200 g iaurt 1 plic praf
de copt 400 g făină cernută 1 praf de…
Read more »Reteta zilei: Tocanita de pui cu naut
Tocanita
de pui cu naut din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, usturoi,
chimen, pasta de tomate, fulgi de ardei rosu, vin alb, dafin, naut,
ardei copt, suc de…
Read more »Rosioara cu praz in vin alb
Rosioara
cu praz in vin alb din: fileuri de roşioară, fire praz, vin alb , ulei,
unt, sare. Ingrediente: 8 fileuri de roşioară 2 fire praz 50 ml vin
alb o lingură ulei…
Read more »Ficat de porc in stil chinezesc
Ficat
de porc in stil chinezesc din: ficat de porc, amidon, ceapă, oţet de
orez, vin roşu, zahăr, sos de soia, piper măcinat, sos picant, sare.
Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 linguriţă amidon o ceapă o…
Read more »Tarte cu branza si conopida
Tarte
cu branza si conopida din: aluat
foitaj, conopidă, caşcaval, smântână, muştar iute, sare, piper.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g conopidă 100 g caşcaval 3
linguri smântână o linguriţă muştar iute sare piper Mod…
Read more »Paste cu conopida si mazare
Paste
cu conopida si mazare din: paste scurte, conopidă, pesmet, ulei, mazăre
congelată, ceapa, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste
scurte 500 g conopidă pesmet ulei 100 g mazăre congelată 2 cepe 100
g…
Read more »Salata de conopida cu migdale si spanac
Salata
de conopida cu migdale si spanac
din: conopidă, migdale, spanac, lămâi, ulei, sare. Ingrediente: o
conopidă mică 2 linguri migdale feliate 500 g spanac mic sucul unei
lămâi 2 linguri ulei ulei pentru prăjit sare…
Read more »Cartofi umpluti cu sunca si smantana
Cartofi
umpluti cu sunca si smantana din: cartofi, sunca, mustar
iute, smântână, pătrunjel, ulei. Ingrediente: 8 cartofi 200 g şuncă o
lingură muştar iute 4 linguri smântână câteva fire pătrunjel puţin
ulei …
Read more »Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu branza si rosii
Sandwich-uri
calde cu branza si rosii din: usturoi, ulei de masline, edamame, apa,
suc de lamaie, sare, chimen, patrunjel, ciabatta, branza, rosie. Poate
te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de…
Read more »Sos gustos de mere
Sos gustos de mere din: mere, faina, zahar, unt,
margarina, smantana, sare. Ingrediente: 600 g mere 6 linguriţe de făină 3
linguri de zahăr 6 linguriţe de unt sau margarină…
Read more »Prajitura cu miere, nuci si prune uscate
Prajitura
cu miere, nuci si prune uscate din: oua, ulei, miere, bicarbonat de
sodiu, făină, nuci, prune uscate, zahar, frisca. Ingrediente pentru
aluat: 3 ouă un pahar ulei un pahar miere 2 linguriţe…
Read more »Supa de ciuperci cu lapte si sos de soia
Supa
de ciuperci cu lapte si sos de soia din: ciuperci albe proaspete, unt,
ceapa, sos de soia, supa de pui, lapte, faina, lamaie, smantana, curry,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g…
Read more »Cod cu broccoli si smantana
Cod
cu broccoli si smantana din: cod congelat, broccoli, unt, oua, lapte,
smatana, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cod congelat o căpătână
mică de broccoli o nucă unt 2 ouă 100 ml lapte…
Read more »Pachetele cu pui si busuioc
Pachetele
cu pui si busuioc din: piept de pui, şuncă uscată, unt sau
margarină, busuioc uscat, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 felii
piept de pui 12 felii şuncă uscată 4 linguri unt sau margarină 2…
Read more »Tarta din mamaliga cu rosii si telemea
Tarta
din mamaliga cu rosii si telemea din: apa, sare, malai, unt, ceapa,
rosii, telemea. Ingrediente pentru mămăligă: 500 ml apă o linguriţă
sare 150-200 g mălai Ingrediente pentru cuptor:…
Read more »Tort cu crema de ou si coaja de lamaie
Tort cu crema de ou si coaja de lamaie din: zahar,
oua, faina, cacao, nuca, bicarbonat, praf de copt, galbenusuri, apa,
coaja de lamaie, unt, margarina, albusuri, zeama de lamaie.…
Read more »Reteta zilei: Vita cu cartofi dulci
Vita
cu cartofi dulci din: vita, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen,
praf de chili, boia de ardei, sos iute, bere, piure de rosii, cartofi
dulci, chimen, sarem ardei iute…
Read more »Dolvecei umpluti cu carne de pui si mazare
Dolvecei
umpluti cu carne de pui si mazare din: dovlecei, piept de
pui, morcov, mazăre, ceapa, cub concentrat de pui, ulei, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei lungi un piept de pui un morcov 100g mazăre
2 cepe…
Read more »Tocana de miel cu legume si usturoi
Tocana
de miel cu legume si usturoi din: carne de
miel, morcovi, mazăre, fasole păstăi, cartofi, usturoi, roşii, ulei, cub
concentrat de pui, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: un
kg carne de miel 200 g morcovi 200 g…
Read more »Sos delicios a la grec
Sos delicios a la grec din: ulei, sifon, suc de
lamaie, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 6 linguri de ulei 1 pahar de
sifon suc de lămâie verdeaţă piper sare …
Read more »Prajitura cu pere, branza si ciocolata
Prajitura
cu pere, branza si ciocolata din: ciocolată neagră, făină de
migdale, amidon, zahăr, ouă, brânză de vaci, praf de copt, pere.
Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 100 g făină de migdale 50 g amidon
50 g…
Read more »Supa-crema de praz cu lapte
Supa-crema
de praz cu lapte din: praz, cartof, ceapă, ulei, supă de pui, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 4 fire praz un cartof mare o ceapă 2
linguri ulei 500 ml supă de pui 500 ml lapte…
Read more »How to make Best Chocolate Cake with Double Frosting (video)
Best Chocolate Cake with Double Frosting How to make Best Chocolate Cake with Double Frosting Pofta buna!
Read more »How to make Devilish Deviled Eggs (video)
Devilish Deviled Eggs How to make Devilish Deviled Eggs Pofta
How to make Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard (video)
Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard How to make Sausage Cheese Balls with Sweet Dipping Mustard Pofta buna!
Read more »How to make Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce (video)
Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce How to make Baked Country Ham with Brown Sugar Pineapple Sauce Pofta buna!
Read more »How to make Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing (video)
Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing How to make Broccoli with Piquant Lemon Thyme Dressing Pofta buna!
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si dovleac
Prajitura
cu ciocolata si dovleac din: unt, fulgi de ciocolata, zahar brun, oua,
esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, piure de dovleac,
smantana, condimente pentru dovleac, inghetata…
Read more »Mancare de prune cu legume
Mancare
de prune cu legume din: dovleac, ceapa, cartofi, morcovi, prune
afumate, piper, boia iute, supa de pui, usturoi, ulei, chimen.
Ingrediente: 500 g dovleac 2 cepe 4 cartofi 2 morcovi 100g…
Read more »Placinta cu praz si piept de pui
Placinta
cu praz si piept de pui din: foi plăcintă, praz, piept de
pui, cartofi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 foi plăcintă 2 fire
praz un piept de pui 3 cartofi 50 ml ulei 100g…
Read more »Cordon bleu cu piept de curcan
Cordon
bleu cu piept de curcan din: piept de curcan, şuncă, brânză
topită, oua, vin alb, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii
piept de curcan 2 felii şuncă 4 felii brânză topită un…
Read more »Terina de carne cu bacon
Terina
de carne cu bacon din: carne amestec porc si vită, piept pui, felii
fine de bacon afumat sau şuncă uscată, ceapa, oua, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne amestec porc si…
Read more »Pere in aluat de ciocolata
Pere
in aluat de ciocolata din: pere, păstaie vanilie, zahăr, apa,
lamie, ciocolată neagră, ouă, unt. Ingrediente: 4 pere mici o păstaie
vanilie 100 g zahăr un litru apă o lămâie Ingrediente pentru aluat: 125…
Read more »Cocktail cu busuioaca
Cocktail cu busuioaca din: busuioaca de bohotin, suc
de lamaie, suc de portocala, rom alb, gheata. Ingrediente: 100 ml
busuioacă de bohotin 30 ml suc proaspăt de lămâie 60 ml suc…
Read more »Prajitura cu afine si smantana
Prajitura
cu afine si smantana din: făină, praf de copt, ouă, smântână, zahăr,
unt, afine. Ingrediente: 250 g făină un plic praf de copt 3 ouă 250 g
smântână 150 g zahăr 100 g unt…
Read more »Paste bolognese cu bacon
Paste
bolognese cu bacon din: paste, carne tocată de vită, carne tocată de
porc, bacon, sos de rosii, unt, morcov, telina, ceapa, vin rosu, lapte,
foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: o pungă…
Read more »Galuste de cartofi umplute cu carne
Galuste
de cartofi umplute cu carne din: cartofi, maioneza, oua, carne de porc
tocata, unt, ceapa, sare, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 500 g
cartofi 2 linguri maioneză un ou 250 g…
Read more »Lichior de ciocolată
Lichior de ciocolată din: ciocolata, zahar, apa,
alcool. Ingrediente: 100 g ciocolată 250 g zahăr 1/2 l apă 1/4 l alcool
de 90 grade Mod de preparare: Se…
Read more »Reteta zilei: Salata de cruditati si crutoane
Salata
de cruditati si crutoane din: otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, usturoi, rosii, ceapa, busuioc, bacon, paine, salata verde. Poate
te intereseaza si Panzanella Ingrediente: 3 linguri otet…
Read more »Prajitura cu lapte, pere si lichior
Prajitura
cu lapte, pere si lichior din: făină, unt, sare, zahar, lapte, pere,
zahar pudra, oua, zahăr vanilinat, lapte integral, lichior. Ingrediente
pentru aluat: 300 g făină 150 g unt un praf sare 3 linguri…
Read more »Tarta rapida cu praz si cascaval
Tarta
rapida cu praz si cascaval din: praz, lapte, cascaval, faina, unt,
sare, piper. Ingrediente: 500 g praz 250 ml lapte 120 g caşcaval ras
10 g făină 20 g unt…
Read more »Prajitura cu gem si ciocolata alba
Prajitura
cu gem si ciocolata alba din: făină, ciocolată albă, bicarbonat, praf
de copt, sare, apa, unt, zahar, oua, lapte batut, gem, dupa gust, fructe
de sezon, frişcă lichidă. Ingrediente pentru blat: 175 g ciocolată
albă 310…
Read more »Placinta cu pui si legume
Placinta
cu pui si legume din: piept de pui, ceapă, smântână, mazăre, supa, foi
de plăcintă, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o ceapă
2 linguri smântână 100 g mazăre 100 ml supa 4…
Read more »Pui cu ciuperci si sos alb
Pui
cu ciuperci si sos alb din: piept de pui, cub concentrat de
pui, ciuperci, muştar dulce sau iute, vin alb sau apă, smântână de
gătit, pătrunjel, unt, piper Ingrediente: un piept de pui un cub
concentrat de…
Read more »Cruşon cu vin spumant
Cruşon cu vin spumant din: vin spumant, portocale,
coniac, zahar cubic, gheata. Ingrediente: 1 sticlă cu vin spumant sec
sau demisec 1 kg portocale 60 ml coniac 100 g zahăr…
Read more »Reteta zilei: Pizza delicioasa de casa
Pizza
delicioasa de casa din: drojdie uscata, apa calda, miere lichida,
faina, ulei de masline, sare, malai, ardei, ananas, carnati, branza,
patrunjel, sos pizza, sos barbeque, sos sriracha, praf de…
Read more »Musca de vinete cu rosii si carne
Musca
de vinete cu rosii si carne din: vinete, carne tocată după gust, ceapa,
rosii, oua, sare, vin, ulei, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 3
vinete 350g carne tocată după gust o ceapă 2-3…
Read more »Conopida pane cu patrunjel
Conopida
pane cu patrunjel din: conopidă, făină, amidon, lămâi, praf de
copt, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, apa, ulei, sare
piper, pătrunjel. Ingrediente: o conopidă de un kg 75 g făină 4
linguri amidon sucul a…
Read more »Vinete umplute cu carne de pui, rosii si muguri de pin
Vinete
umplute cu carne de pui, rosii si muguri de pin din: vinete, carne
tocata de pui, roşii de gătit, cartofi, ceapa, muguri de pin, ardei gras
galben, ulei, sar, piper, cin…
Read more »Lichior de cafea cu aroma de vanilie
Lichior
de cafea cu aroma de vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop.
Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g
de cafea, strecurată prin sită…
Read more »Ciorba de dovlecel cu naut si mazare
Ciorba
de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov,
mazare, lamie, sare, paste mici, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei mari o
legătură ceapă un morcov 2 linguri năut fiert…
Read more »Spuma de ciocolata alba cu zmeura
Spuma
de ciocolata alba cu zmeura din: ciocolată albă, albuşuri, frişcă
lichidă, sare, ciocolată amăruie, frişcă lichidă, zmeura. Ingrediente:
200 g ciocolată albă 3 albuşuri 250 ml
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu