Retete de Paste:
Chec cu mere
1 June 2009
Tocăniţă de roşii cu peşte
1 June 2009
Ingrediente: un kilogram fileuri de peşte 800 g roşii 3 ardei graşi roşii două legături de ceapă verde 6 căţei de usturoi 500 ml apă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă cu folie de plastic alimentară…
Clătite cu parmezan şi roşii
1 June 2009
Piramide dulci
1 June 2009
Ingrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Biscuiţii…
Budincă de varză cu şuncă
31 May 2009
Rondele de vinete cu peşte
31 May 2009
Desert cu orez şi frişca
31 May 2009
Minuturi cu măsline
31 May 2009
Cum se prepara un Cocktail Basil Berry Martini
29 May 2009
Ingrediente: 3 or 4 fresh basil leaves 3 strawberries 5 ml strawberry syrup 50 ml vodka 20 ml strawberry liqueur pinch Ground black pepper some Cubed Ice 5 ml cranberry juice 1 boston shaker 1 5ml Bar Spoon 1 Muddle 1 Fine strainer 1 Martini Glass 1 25ml (1 fl oz) bar measure 1 50ml…
Pui cu salată de cartofi
29 May 2009
Salată de orez cu crevete
29 May 2009
Ingrediente: 250 g orez 300 g crevete decorticate 100 ml smântână 500 ml vin alb o jumătate de linguriţă de praf de curry o legătură de ridichi doi căţei de usturoi mărar, o limetă o foaie de dafin sare piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Crevetele se spală şi se pun într-un castron. Vinul se…
Ciorbă de varză cu legume
29 May 2009
Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se curăţă de foile…
Gogoşi cu fructe de pădure
29 May 2009
Ingrediente: 450 g fructe de pădure 800 g făină 400 ml lapte dulce 35 g drojdie 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 3 linguri de miere un praf de sare esenţă de rom scorţişoară frişca mentă ulei compot de fructe Preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce, împreună cu zahărul…
Tartă de paste cu kaizer
29 May 2009
Chifteluţe de peşte cu sos
29 May 2009
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 500 ml iaurt o legătură de ceapă verde 3 castraveţi muraţi un ardei gras 60 g pesmet un cartof un morcov 30 g seminţe de susan două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui făină mărar salată verde Preparare: Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se…
Orez cu legume si ghimbir
29 May 2009
Mere cu cremă de brânză
28 May 2009
Cum se prepara Bacon Roly Poly
28 May 2009
Ingrediente: 320 g bacon 8 tbsp water 1 onion 220 g self-raising flour 1 pinch of salt 120 g shredded suet 1 bowl 1 rolling pin 1 chopping board 1 kitchen knife 1 scissors 1 baking tray 1 pastry brush 1 fork Cum se prepara Bacon Roly Poly
Ruladă de porc cu salată
28 May 2009
Cuscus cu caracatiţă
28 May 2009
Pizza cu legume si nuca
28 May 2009
Chec cu fructe confiate si nuca de cocos
28 May 2009
Mâncare de ciuperci cu vită
28 May 2009
Ingrediente: 800 g came de vită 800 g roşii 500 g ciuperci două cepe 4 căţei de usturoi 4 ardei capia un ardei iute 250 ml vin roşu ulei de floarea-soarelui sare piper o frunză de dafin pătrunjel mălai Preparare: Roşiile se opăresc în apă fierbinte timp de trei-patru minute, se curăţă de pieliţă şi…
Fileuri de peşte cu legume
28 May 2009
Sufleu de spanac cu ciuperci
27 May 2009
Cum se prepara Chicken Salad With Asparagus
27 May 2009
Ingrediente: 1 bunch of parsley , leaves chopped and stems kept separate ½ tsp black peppercorns 1 spring onion , chopped 1 tsp salt 2 chicken breasts , skinless 3 small potatoes 6 asparagus spears , blanched and cooled 1 endive lettuce 1 tray of ice cubes for the dressing: 1 tbsp parsley , chopped…
Strudel cu nucă si coacăze
27 May 2009
Muşchi de porc cu cartofi
27 May 2009
Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper într-un castron…
Salată cu surimi
27 May 2009
Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă bastonaşe de surimi 250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g crevete decorticate doi caastraveţi verzi o salată verde 400 g conopidă mărar o lămâie boabe de muştar o frunză de dafin sare, piper ulei de măsline Preparare: Se pune apă la fiert întrtr-o oală şi se introduc…
Supă de legume
27 May 2009
Bănuţi de ciocolată cu fistic
27 May 2009
Ingrediente: 500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două linguri de lichior de ciocolată mentă Preparare: Caisele şi ananasul confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi fisticul se…
Coşuleţe cu miel şi tarhon
27 May 2009
O reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel, spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde, zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie. Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g unt 270 ml lapte dulce 5…
Cum se prepara supa de rosii
26 May 2009
Ingrediente: 1 1⁄3 kg tomatoes, chopped 2 onions, chopped 3 garlic cloves, peeled 2 tbsp tomato puree 1 ltr chicken or vegetable stock 10 g butter 3 tbsp olive oil salt and pepper 1 wooden spoon 1 sieve 1 ladle 1 stick blender 1 large bowl Cum se prepara supa de rosii
Crochete de peşte
26 May 2009
Ingrediente: 3 ouă doi căţei de usturoi 4 felii de pâine 500 g fileuri de peşte o ceapă 250 ml lapte dulce 3 linguri de mălai o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper ulei de fkoarea-soarelui coriandru oregano o salată verde o lămâie pesmet Preparare: Fileiurile de peşte se spală, se curăţă de oase…
Pernuţe cu brânză feta
26 May 2009
Cremă de zahăr ars cu ananas
26 May 2009
Ingrediente: 8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul topit să acopere pereţii cratiţei. Se…
Ciorbă de viţel cu mazăre
26 May 2009
Peşte cu sos de roşii şi măsline
25 May 2009
Ingrediente: 4 peşti un fenicul 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec 800 g roşii 150 g măsline feliate pătrunjel sare, piper cimbru uscat ulei de măsline mălai cartofi. varză albă mărar Preparare: Feniculul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de măsline. Cînd a…
Salată cu sos de busuioc
25 May 2009
Bucataria lui Jamie
24 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 13 – Sparanghel Bucataria lui Jamie
Chec cu fructe confiate
24 May 2009
Pui cu şuncă şi orez
24 May 2009
Merluciu cu legume
24 May 2009
Ciorbă de dovlecei
24 May 2009
Ingrediente: 4 dovlecei un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă două legături de ceapă verde un fir de usturoi 4 roşii doi ardei capia 250 ml borş 3 linguri de ulei orez sare, piper leuştean lămîie zeamă de varză murată Preparare: Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie felii…
Tort cu cireşe şi zahăr brun
24 May 2009
Porumb cu prosciutto
24 May 2009
Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb 200 g prosciutto feliat 50 g unt o limetă un ardei iute mic 5 roşii un ardei capia o linguriţă de boia dulce două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos sare, piper pătrunjel limetă Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare…
Peste afumat cu sos de linte
22 May 2009
Mancare de dovlecei cu roşii
22 May 2009
Ingrediente: 4 dovlecei un kilogram de roşii două cepe albe o căpăţînă mică de usturoi un ardei capia un ardei iute mic o legătură de pătrunjel 100 ml ulei sare, piper smîntînă iaurt Preparare: Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Cepele se…
Ruladă de biscuiţi cu rahat
22 May 2009
Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie
22 May 2009
Ingrediente: 1 inch of fresh root ginger 2 pears 2 oranges 1 banana 1 knife 1 chopping board 1 juicer 1 blender 1 glass Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie
Ciolan de porc cu legume
22 May 2009
Ingrediente: 4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se şterge cu un şervet absorbant, se…
Pachetele cu legume si creveti
22 May 2009
Salată de vinete cu ardei
22 May 2009
Ruladă cu mac
22 May 2009
Găluşte de gris cu carne tocată
22 May 2009
Trunchi de merluciu la cuptor
22 May 2009
Ingrediente: 4 trunchiuri de merluciu doi dovlecei 4 roşii o bucată de fenicul 5 căţei de usturoi două frunze de dafin două linguri de ulei de măsline 200 ml vin alb demisec o lămâie sare, piper varză roşie sfeclă roşie Preparare: Feniculul se spală, se taie bucăţi rrnici şi se pune pe o farfurie. Dovleceii…
Cum se prepara un Cocktail Booty Call
21 May 2009
Ingrediente: 25 ml lemon vodka 10 ml mandarin vodka 10 ml lemon flavoured rum 25 ml orange juice 10 ml peach juice 25 ml pineapple juice 25 ml creanberry juice ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer O simpla combinatie intre o votca aromata…
Tartă picantă cu legume
21 May 2009
Ingrediente: 300 g paste orecchiette un fir de praz doi căţei de usturoi 300 g broccoli un morcov 200 g ciuperci un ardei iute sare, piper 4 ouă pătrunjel ulei de floarea-soarelui făină roşii Preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub un jet de apă rece şi se pun la…
Minitarte cu cafea
21 May 2009
Ingrediente: 400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră Preparare: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se pun într-un castronel.…
Ciorbă cu găluşte şi bacon
21 May 2009
Salată de ardei copţi cu anşoa
21 May 2009
Ingrediente: 8 ardei capia 3 ouă un borcărnel de anşoa în ulei picant o lingură de capere o legătură ceapă verde o lămâie ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel usturoi miezuri de nucă parmezan Preparare: Ardeii capia se stropesc cu ullei de floarea-soarelui, se aşază într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc…
Fidea de orez cu legume
21 May 2009
Frigărui de porc picante
21 May 2009
Dovleac umplut cu orez
20 May 2009
Ingrediente: 4 dovleci de plăcintă 250 g orez 50 g stafide o ceapă un ardei iute galben 3 căţei de usturoi două linguri de ulei de măsline o rodie sare, piper jumătate de linguriţă de pudră de curry mentă verde vin alb parmezan Preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare…
Ciorbă de roşii cu tăiţei
20 May 2009
Ingrediente: 130 g făină două ouă 500 g roşii 500 g varză de Bruxelles 200 ml borş un ardei gras un gogoşar un fir de praz o rădăcină de pătrunjel un morcov un sfert de ţelină doi căţei de usturoi leuştean busuioc verde sare, piper Preparare: Ouăle se sparg şi se pun într-un castron cu…
Dovleac dulce-picant
18 May 2009
Rulouri de vinete cu şuncă
18 May 2009
Cum se prepara Cocktail Cruise Missile
18 May 2009
Ingrediente: 25 ml campari 25 ml vodka 1 lime 1 orange 100 ml cranberry juice ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1 knife chopping board Cum se prepara cocktail Cruise Missile
Somon cu pesto de rucola
18 May 2009
Ustensilele necesare pentru degustarea vinurilor
18 May 2009
La degustarea vinului, în funcţie de posibilităţi şi de scopul degustarii se vor utiliza ustensile adecvate. Dintre acestea putem specifica: tastevin, paharul de degustare, tirbuşonul, coşuleţul de vin, carafa pentru decantare, cleştele de scos dopuri, dopuri speciale, găletuşă, căruciorul de vin şi o serie de pahare diferite după tipul băuturii degustate, pahare pentru degustare, flute,…
Găluşte de cartofi cu sos
18 May 2009
Tort de frişca cu ananas
18 May 2009
Paste cu carne
18 May 2009
Brioşe cu rozmarin şi anşoa
18 May 2009
Aperitiv cu fidea şi vinete
18 May 2009
Ingrediente: două vinete 250 g roşii cherry o lingură de pastă de ardei dulce 500 ml suc de roşii 4 cuiburi de fidea sare, piper oregano ulei de măsline salată rucola Preparare: Vinetele se curăţă de codiţă, se spală şi se taie rondele potrivit de groase. Se presară cu sare, se pun într-o strecurătoare şi…
Bucataria lui Jamie
16 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 11 – Antreu de rubarba Bucataria lui Jamie
Goffre cu afine
16 May 2009
Crenvurst cu şuncă şi ciuperci
16 May 2009
Crochete de peşte cu susan
16 May 2009
Ardei cu orez şi mentă
16 May 2009
Minitarte cu portocale
16 May 2009
Ficăţei cu sos de roşii
16 May 2009
Scoici cu legume
16 May 2009
Ingrediente: un kg scoici în cochilie două pachette de legume chinezeşti doi ardei capia doi căţei de usturoi oregano 200 g creveţi decorticaţi o ceapă o lămîie 300 ml vin alb 50 ml ulei de măsline pătrunjel sare, piper fenicul praz Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi…
Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
15 May 2009
Ingrediente: vodka tomato juice half a lime worcester sauce tabasco and some salt pepper Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
Ciorbă de legume cu orez
15 May 2009
Tarte cu mere
15 May 2009
Frigărui de pui cu legume
15 May 2009
Ingrediente: 250 g cuşcuş o ceapă două piepturi de pui doi ardei graşi verzi doi ardei graşi roşii un ardei capia 200 g fasole verde un morcov 100 g porumb o linguriţă de boia dulce coriandru. sare, piper ulei de măsline iaurt gras Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie cuburi.…
Peste cu sos tomat
15 May 2009
Steluţe cu rozmarin
15 May 2009
Prăjitură cu cocos
15 May 2009
Pui picant la cuptor
13 May 2009
Ingrediente: un pui 8 cartofi o cutie cu bere blondă o linguriţă de rozmarin tocat o linguriţă de busuioc tocat miere 3 linguri de ulei de măsline boia iute pudră de cuişoare un ardei iute sare, piper usturoi smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se…
Pacheţele de peşte
9 May 2009
Ingrediente: 600 g fileuri de peşte 100 g făină 4 ouă 300 g salată rucola un morcov o jumătate de varză roşie o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar usturoi Preparare: Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă. Se opreşte puţină într-un castron şi restul se pune într-un vas…
Ciorbă cu legume
9 May 2009
Ingrediente: 2 morcovi două cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel 2 cartofi 200 g mazăre 300 g ciuperci 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel smântână mălai Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau…
Biscuiţi cu migdale si alune
9 May 2009
Salată de fasole cu ciolan
9 May 2009
Ingrediente: două ciolane afumate de porc 250 g fasole albă boabe 250 g fasole roşie boabe două cepe un ardei iute doi ardei capia un gogoşar o frunză de dafin 100 ml ulei două fire de busuioc verde sare, piper gogonele castraveţi muraţi Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte…
Peşte cu dovlecei si orez
9 May 2009
Ingrediente: 4 fileuri de panggasius doi dovlecei o conservă de ananas 200 g orez două lingurri de sos de soia 4 linguri de ulei de măsline două linguri de seeminţe de susan sare, piper pătrunjel Preparare: Fileurile de pangasius se spală, se şterg de apă ctu un şervet absorbant şi se taie ciuburi. Se încing…
Cum se prepara Pakona Prawn
8 May 2009
Ingrediente: 1 kg medium raw prawns , roughly chopped 1 medium onion , finely chopped ¼ cups (60ml) fresh coriander , chopped 1 large tomato , finely chopped 1 garlic clove , grated ½ tsp grated ginger ½ tsp chilli powder 75 g besan flour pinch salt 2 cups (500ml) vegetable oil , for frying…
Pizza cu ceapă verde
8 May 2009
Ingrediente: 500 g făină albă 400 g brânză de capră 150 ml apă 150 ml lapte 25 g drojdie zahăr sare ulei de măsline 4 linguri de pastă de roşii uscate o lingură de seminţe de floarea-soarelui busuioc verde ceapă verde boabe de porumb ardei iute Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu apa…
Plăcintă cu dovleac
8 May 2009
Brandy Daisy cocktail
8 May 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – 2 felii de portocală, zmeură, fragi sau căpşune tăiate pe jumătate, o vişină din vişinată, o crenguţă de mentă şi o felie de lămâie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 cl brandy apă tonică o linguriţă…
Mâncare de gutui cu bacon
8 May 2009
TV Paprika in Romania
8 May 2009
TV Paprika care face parte din portofoliul Chello Central Europe a intrat si-n Romania. Emisiunile noului canal urmăresc conservarea tradiţiilor culinare şi transmiterea de reţete şi taine din bucătăriile altor ţări. Grila de programe TV Paprika cuprinde şi emisiuni culinare internaţionale, prezentate de bucătari cunoscuţi în întreaga lume, precum Gordon Ramsay, Nigella sau Anna Olson…
Peşte cu legume picante
8 May 2009
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 g morcovi baby 200 g porumb baby 400 g varză de Bruxelles un sfert de conopida un dovlecel o lingură de busuioc boia iute o lămâie sos de soia 250 ml vin alb sare, piper ulei pătrunjel orez cartofi Preparare: Intr-un castron se pun mcorcovii şi porumbul baby tăiat…
Salată cu brânză mozarella
8 May 2009
Ingrediente: 150 g fasole roşie boabe 150 g boabe de năut o salată verde un morcov un ardei capia un gogoşar un ardei iute 400 g brânză mozarella biluţe busioc oregano oţet balsamic ulei de măsline sare, piper brânză de oaie crutoane Preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,…
Somon cu piure de mazăre
8 May 2009
Ingrediente: un kilogram mazăre 4 cotlete de somon o bucată de fenicul doi căţei de usturoi o bucată de avocado 60 g parmezan 100 ml smântână apă 100 g unt 500 ml vin alb demisec mentă uscată sare, piper o lămâie pătrunjel iaurt Preparare: Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă feniculul tocat mărunt, se…
Mâncare de vinete cu roşii
8 May 2009
Cum se prepara sos Mango Chutney
7 May 2009
Ingrediente: 2 medium ripe mangos 2 tbsp vegetable oil 2 dried red chillies 2 black peppercorns pinch cumin seeds ¼ tsp coriander seeds ¼ tsp onion seeds , also known as nigella seeds ¼ tsp mustard seeds ½ tsp salt 1 tsp sugar ¼ tsp paprika 1 tbsp lemon juice 1 vegetable peeler 1 chopping…
Pachetele dulci
7 May 2009
Muşchi de porc cu praz
7 May 2009
O retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de soia pudră de nucşoară două cuişoare…
Sandviş cu peşte
7 May 2009
Ingrediente: 400 g fileuri de peşte marinat 600 g făină 25 g drojdie 360 ml apă o linguriţă de zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline un ou două linguri de lapte dulce o lingură de seminţe de chimen sare o lămâie salată verde maioneză Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, puţină apă, zahărul…
Pacheţele cu legume
7 May 2009
Ingrediente: 12 foi de orez rotunde două pungi cu legume chinezeşti 200 g spanac proaspăt sare, piper sos de soia oţet de orez un căţel de usturoi boia iute boia dulce seminţe de susan 4 linguri de ulei de măsline ghimbir foi de plăcintă Preparare: Legumele chinezeşti se pun la prăjit în ulei încins, se…
Tehnica degustării vinului
6 May 2009
Tehnica degustării vinului II Intotdeauna degustătorul se va preocupa de educaţia şi igiena sa, va urma cu conştiinciozitate normele de comportament care să-i permită îngrijirea simţurilor sale, necesare a stabili verdictul său în modul cel mai corect posibil, înainte de a începe degustarea el trebuie: - să evite a ingera substanţe cu savoare puternică…
Sufleu cu physalis
6 May 2009
Pui cu ciuperci şi sos
6 May 2009
Cum se prepara Chicken Dopiaza
6 May 2009
Ingrediente: 4 medium onions , peeled, 2 chopped and 2 sliced 1 kg chicken , skinned and cut into large pieces 1 tbsp ginger and garlic paste oil for cooking 2 tsp coriander powder , ground coriander seeds 2 tsp cumin powder ½ tsp ground turmeric ½ tsp chilli powder 4 tbsp plain yoghurt 2…
Peşte afumat cu salată
6 May 2009
Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat două borcane de ciuperci murate 400 g mazăre un gălbenuş crud un gălbenuş fiert suc de lămâie apă muştar o ceapă albă mică ulei doi căţei de usturoi sare, piper capere castraveţi muraţi Preparare: Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o linguriţă de muştar şi se mixează până…
Salată de cartofi cu nuci
6 May 2009
Plăcintă cu fructe
6 May 2009
Omletă cu ardei copţi
6 May 2009
Salată de midii cu fenicul
6 May 2009
Brioşe picante
6 May 2009
Ingrediente: doi dovlecei 550 g făină două ouă 100 g unt 125 ml smântână un ardei iute o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o legătură de mărar un pliculeţ praf de copt sare, piper pudră de nucşoară pastă de ardei iute sau dulce Preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală…
Cremă de lămâie cu ananas
5 May 2009
Cum se prepara sos Sausage And Porcini
5 May 2009
Ingrediente: 150 ml olive oil 1 red onion 500 g lean pork sausages 3 garlic cloves ½ red chilli 50 ml dry white wine 50 g dried porcini mushrooms 150 ml double cream some black pepper 1 knife 1 saucepan 1 large frying pan 2 wooden spoons 1 colander 1 bowl Cum se prepara sos…
Ciolan cu ciuperci
5 May 2009
Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de ciolan de porc 500 g ciuperci 500 g mazăre o ceapă albă o lămâie 4 căţei de usturoi o lingură de busuioc uscat ulei de floarea-soarelui sare, piper o linguriţă de boia dulce pudră de nucşoară Preparare: Ciolanele de porc se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi…
Midii cu legume picante
5 May 2009
Steluţe cu chimen
5 May 2009
Ingrediente: două pachete foitaj 250 g mozzarela 250 g roşii cherry 100 g parmezan două linguriţe de oregano uscat o linguriţă de cimbru uscat doi căţei de usturoi seminţe de susan două ouă seminţe de chimen smântână mărar Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Foitajul…
Inimi cu sos de zmeură
5 May 2009
Ingrediente: un pachet de foitaj un pachet de cremă de vanilie instant 500 ml lapte dulce 100 g fistic 100 g migdale 200 ml frişca un borcan de gem de zmeură două portocale 200 g physalis 100 g ciocolată neagră zahăr pudră Preparare: Din foitaj se decupează inimioare cu o formă, se aşază într-o tavă…
Pâine cu şuncă
5 May 2009
Păstrăv cu sos verde
5 May 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi un borcan de ciuperci marinate 3 linguri de ulei de măsline 4 căţei de usturoi două legături de ceapă verde o legătură de pătrunjel o lămâie sare, piper ciuperci crude Preparare: Usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul tocat, ceapa curăţată, spălată şi…
Morcovi la cuptor
5 May 2009
Ingrediente: un kilogram morcovi 4 portocale 4 căţei de usturoi 75 g unt două crenguţe de cimbru 50 g seminţe de dovleac crude două linguri de miere o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper Preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când sunt…
Cum se prepara Cocktail Honey Nectar
4 May 2009
Ingrediente: 25 ml honey vodka 25 ml vodka 25 ml pear purée half a nectarine 1 lime leaf ice cubes crushed ice cocktail glass cocktail shaker muddler cocktail strainer fine strainer bar spoon standard single shot measure measuring jug measuring spoons A tantalising combination of lime, honey and pear flavours. This innovative concoction was…
Tarte cu portocale
4 May 2009
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 80 g zahăr tos două ouă 4 linguri de apă un borcănel de gem de caise două portocale sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară piper fructe de sezon frişca Preparare: Portocalele se spală, se rade coaja, iar pulpa se toacă mărunt.…
Miniruladă de pui
4 May 2009
Ingrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii. Se condimentează,…
Şniţele de peşte cu legume
4 May 2009
Legume cu piure şi sos picant
4 May 2009
Prăjitură cu struguri şi cacao
4 May 2009
Sandviş cu pui şi legume
4 May 2009
Ingrediente: două piepturi de pui 540 g făină 270 ml apă doi cartofi 15 g drojdie 5 linguri de ulei de măsline rozmarin sare zahăr tos piper ulei de floarea-soarelui o salată verde 4 roşii mărar piper seminţe de chimen seminţe de dovleac Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe…
Eclere cu ciocolată si fistic
3 May 2009
Cum se prepara Cocktail White Russian
3 May 2009
Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml single cream ice short glass cocktail shaker 25ml (1fl oz) bar measure This is a smooth and creamy coffee-flavoured cocktail Cum se prepara Cocktail White Russian
Pui pe pat de cuşcuş
3 May 2009
Ingrediente: 4 pulpe de pui 300 g cuşcuş doi dovlecei două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un ardei gras 3 roşii un morcov sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie castraveţi muraţi Preparare: Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă şi se taie…
Mix de fasole cu crevete
3 May 2009
Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g fasole albă 500 g crevete decorticate doi ardei capia roşii doi ardei capia verzi două cepe usturoi ardei iute o lămâie 300 ml vin alb o frunză de dafin oţet balsamic sare, piper busuioc ulei boia iute Preparare: Crevetele se decongelează, se spală, se scurg de apă şi…
Legume picante
3 May 2009
Ingrediente: doi morcovi ţelină doi cartofi o conopidă 250 g fasole mangetout doi ardei capia un dovlecel ceapă verde doi căţei de usturoi boia iute ghimbir ras sare, piper 100 ml ulei de măsline 300 g mozzarella busuioc uscat pastă de ardei iute Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se fierb separat.…
Colac cu vişine
3 May 2009
Terină din ficat de pui
3 May 2009
Ingrediente: 350 g unt o ceapă doi căţei usturoi 500 g ficăţei de pui un sfert de linguriţă cimbru uscat 100 ml smântână 50 ml coniac 200 g ciuperci pleurotus o portocală sare, piper Preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă…
Salată cu peşte afumat si capere
3 May 2009
Ingrediente: 4 peşti afumaţi doi morcovi doi ardei graşi 150 g ciuperci uscate 100 g maioneză 50 ml smîntînă o linguriţă de muştar doi căţei de usturoi o salată verde o legătură de mărar o lămîie sare, piper cartofi ouă capere Preparare: Maioneza se amestecă bine cu smîntînă, mărarul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se…
Opturi cu cimbru
3 May 2009
Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă
2 May 2009
Mancărică cu piept de pui
2 May 2009
Paste cu ton şi fasole albă
2 May 2009
Frigărui de legume şi cuşcuş
2 May 2009
Ingrediente: 200 g ciuperci 200 g roşii cherry doi ardei verzi doi ardei roşii o ceapă 300 g brînză de capră 200 g cuşcuş o jumătate de legătură de pătrunjel sare, piper ulei de măsline oregano uscat prune uscate Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cuburi. Ceapa se curăţă…
Palmieri cu cremă
2 May 2009
Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa
1 May 2009
Ingrediente: 1 500g can of peeled, whole tomatoes 4 large green chillies, chopped 4 jalapeno peppers , chopped 1 onion , chopped 4 cloves of garlic , chopped 100 ml red wine vinegar ½ tsp cumin 1 tbsp oregano 1 tsp salt 2 tbsp chopped coriander some nacho chips , for garnish 4 tbsp olive…
Carne de pui cu dovlecei
1 May 2009
Tehnica degustării vinului
1 May 2009
Tehnica degustării vinului I Aprecierea calităţii vinurilor se face prin analize fizico-chimice, prin examen microscopic, dacă este cazul, şi prin degustare. "Degustarea se defineşte ca "analiza organoleptică a vinului, respectiv examinarea acestuia din punct de vedere vizual, olfactiv şi gustativ, pentru a aprecia practic calităţile şi/sau defectele vinului". In funcţie de scopul acesteia, degustarea…
File de păstrăv cu budincă
1 May 2009
Chifteluţe vegetale cu salată
1 May 2009
Biscuiţi cu migdale
1 May 2009
Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos două ouă 500 g făină sare bicarbonat pudră de scorţişoara 200 g fulgi de migdale ciocolată albă ciocolată neagră coajă de lămîie rasă Preparare: Intr-un castron se pun untul moale, zahărul tos şi un praf de sare. Se adaugă ouăle, se mixează pînă cînd devine ca o…
Ciorbă cu praz şi carne de porc
1 May 2009
Cum se prepara Gravy
30 April 2009
Ingrediente: Juices from roast meat 500 ml stock ½ glass of wine 2 springs of Rosemary 1 tbsp Flour 1 tsp butter salt and pepper Cum se prepara Gravy
Şniţel de peşte cu dovlecei
30 April 2009
Ingrediente: 600 g file de merluciu 30 g pesmet 100 g făină 100 g unt 100 ml ulei de floarea-soarelui două ouă 4 dovlecei pătrunjel o lămîie 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline oregano uscat sare, piper roşii ardei copţi Preparare: Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu…
Tortelini cu sos şi nuci
30 April 2009
Tort cu physalis
30 April 2009
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu