Retete de Paste:
Evian Punch Cocktail
9 September 2009
Pui cu bere şi ardei iute
9 September 2009
Prajiturele cu nuci si cacao
8 September 2009
Cartofi copti
8 September 2009
Sos de bere neagra
8 September 2009
Ingrediente: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire şi berea neagră. Se lasă la fiert până când se leagă. Se foloseste…
Cum se prepara sos de tomate (video)
8 September 2009
Pulpa de porc cu bere
8 September 2009
Oua umplute
8 September 2009
Ingrediente: 6 ouă 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi (sau o cutie cu pateu de ficat) pătrunjel verde tocat foarte mărunt maioneză sare piper Mod de preparare: Ouăle fierte tari se curăţă şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi…
Chec cu migdale
8 September 2009
Painici umplute
8 September 2009
Istoria berii
7 September 2009
Berea la egipteni şi la babilonieni La egipteni (începând cam de la anul 3.000 î.C.), berea a avut o importanţă şi o răspândire majore. Se credea că descoperirea ei se datora zeului Ra, care le dăruise oamenilor berea. Supuşii faraonilor erau obişnuiţi încă din copilărie s-o consume, berea fiind considerată deopotrivă aliment şi băutură cu…
Orez cu legume si ciuperci
7 September 2009
Ingrediente: 1 cana cu orez 1 cutie cu mazare 1 cutie cu ciuperci 2 ardei grasi de diferite culori 1 telina 1 morcov 3 cepe 1 cub concentrat de legume 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Dizolvă concentratul într-un litru de apă fierbinte. Taie legumele cubuleţe…
Lasagna vegetala cu dovlecel
7 September 2009
Cozonac rulat cu crema de nuci
7 September 2009
Dovlecei umpluti cu branza
7 September 2009
Cum se prepara supa de fasole neagra (video)
7 September 2009
Cuba Libre Cocktail
7 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Familie – Highball Categorie – Rum drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie cola Este una dintre cele mai cunoscute şi consumate băuturi din lume. Preparare: Cuba…
Sarmale cu orez si stafide
7 September 2009
Crema cu verdeata – dressing
6 September 2009
Salata de dovlecei
6 September 2009
Salata de orez cu alune
6 September 2009
Ingrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g mazăre 200 g şuncă 1 iaurt mare 1 lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 100 g alune sărate sare piper Mod de preparare: Fierbeţi separat orezul şi mazărea. Radeţi morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mari iar şunca o tăiaţi cubuleţe mici. Amestecaţi totul cu alunele şi…
Supa de cartofi cu smantana
6 September 2009
Vinete cu umplutura de carne tocata
6 September 2009
Ingrediente: 4 vinete 1 ceapă 1 ardei verde 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 200 g brânză de capră 200 g carne tocată de vită sare, piper piper cayenne 125 ml supă Mod de preparare: Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă. Pregătiţi ceapa şi…
Cum se prepara Brazilian Bean Risotto Nest (video)
6 September 2009
Cordial Cobbler Cocktail
6 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – goblet mare Familie – Cobbler Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – 2 cireşe roşii conservate în alcool, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g vodka 30 g Cordial Campari sifon fructe proaspete Cobbler sunt băuturi tipic americane, slab alcoolizate, de consumat în…
Pasta de peste
6 September 2009
Din peste mic si chiar din peste cu oase mici se poate prepara o pasta delicioasa, folosita pentru realizarea de tartine. La 2 kg peste (curatat si eliminat capul) se adauga 50 g de otet de 9 grade, 200 ml apa, 300 ml ulei, sare, piper boabe, foi de dafin. Se asaza pestele intr-o cratita,…
Scrumbii cu ciuperci
5 September 2009
Cocktail Dry Martini
5 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie sau o măslină Se serveste înainte de mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermouth dry La fel ca puţine altele, este reprezentantul băuturilor amestecate: este, într-adevăr,…
Ardei cu o crema fina de pui
5 September 2009
Cum se prepara Vegetarian Moqueca (video)
5 September 2009
Cops Reviver Cocktail
5 September 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă dublă de cocktail Familie – Sherbet’s Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – coaja uriei lămâi, tăiată în spirală şi o felioară de lămâie pe margine Se serveste la orice oră Ingrediente: câteva bucăţele de lămâie verde o linguriţă de miere o…
Crap pescaresc
5 September 2009
Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta, piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste, rumenindu-se si ele.…
Rosii a la grec
4 September 2009
Ingrediente: 8 roşii 2 linguri pastă de roşii 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml) 2 căţei de usturoi 200 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat) 1 lingură rozmarin tocat sare piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu…
Daiquiri Cocktail
3 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare că a…
Castraveti cu umplutura de masline
3 September 2009
Ingrediente: 2 castraveti pentru salata 150 g branza feta 1 catel de usturoi 50 g de masline fara samburi piper 150 ml smantana 1 plic amestec ierburi Provence 1/2 ardei gras Mod de preparare: Spălaţi castraveţii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtaţi seminţele din fiecare jumătate. Fărâmiţaţi brânza feta cu…
Ardei umpluti de post
3 September 2009
Ingrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în prealabil decojite, şi se…
Supa cu galusti
3 September 2009
Pulpe de pui cu ceapa si rosii
3 September 2009
Gustari rapide si apetisante
3 September 2009
Cum se prepara Cinco De Mayo (video)
3 September 2009
Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or…
Budinca de praz cu cartofi
3 September 2009
Strudel cu dovleac
3 September 2009
Czarina Cocktail
2 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2/4 vodka 1/4 vermouth dry 1/4 apricot brandy o picătură de angostura Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este…
Sarmale in frunze de sfecla (de post)
2 September 2009
Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se fierb până absoarbe orezul apa.…
Scaricica de porc cu legume
2 September 2009
Ingrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se prăjesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie ceapa în jumătăţi şi se…
Mancare de masline de post
2 September 2009
Tarta cu dovleac
2 September 2009
Ciorba lipoveneasca
2 September 2009
Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)
2 September 2009
Aperitive calde
2 September 2009
Salata de fasole cu costita
2 September 2009
Pui cu pere
1 September 2009
Originile berii
1 September 2009
Originile berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost produsă pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea". După legendă, „inventatorul" berii…
Saramura de peste
1 September 2009
Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se rumeneste mai greu,…
Turtite cu dovleac
1 September 2009
Pulpe de pui cu portocala
1 September 2009
Columbia Skin Cocktail
31 August 2009
Bors pescaresc cu leustean
31 August 2009
O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie…
Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)
31 August 2009
Crema englezeasca
31 August 2009
Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau portocale) Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald…
Devonshire Scones
31 August 2009
Ciorba de pui a la grec
31 August 2009
Peste cu maioneza
31 August 2009
Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se acreste…
Salata de pui cu fasole verde
31 August 2009
Coconut Dream Cocktail
30 August 2009
Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb
30 August 2009
Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina de…
Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)
30 August 2009
Supă uşoară de legume
29 August 2009
Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole verde 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi…
Tartă cu ceapă şi roşii
29 August 2009
Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert 1 ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza…
Cum se prepara Pui si Galusti (video)
29 August 2009
Peste umplut cu ciuperci si stafide
29 August 2009
Ingrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile…
Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir
29 August 2009
Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) Mod de preparare: Curăţaţi dovleacul şi îndepărtaţi-i seminţele. De asemenea, curăţaţi morcovul şi ghimbirul, apoi tăiaţi-le cuburi. Tocaţi ceapa şi căliţi-o în…
Cider Cup Cocktail
29 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon Se serveste la orice oră Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite fructe Este băutura Cup…
Tarta cu foetaj si creveti
29 August 2009
Ingrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul…
Rosii umplute cu orez
28 August 2009
Marinata de peste din crap sau caras
28 August 2009
Pizza cu legume si spanac
28 August 2009
Bere vopsită cu E150
28 August 2009
Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…
Salata de gulii cu cuburi de carne de vita
27 August 2009
Sos de cocktail
27 August 2009
Claridge Cocktail
27 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente de…
Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)
27 August 2009
Un preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu proaspete si migdale. Cum se prepara tarta…
Omleta cu rosii si ciuperci
27 August 2009
Tortuleţe cu gutui
27 August 2009
Ardei umpluţi cu ciuperci
27 August 2009
Crap la gratar
27 August 2009
Saramura de ten la gratar
27 August 2009
Tarta cu şuncă şi porumb
27 August 2009
Supă cu pui şi tăiţei
26 August 2009
Ingrediente: 1 pui 2 cm ghimbir 1 căţel de usturoi sare 10 boabe de piper 1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi roşii 100 g paste 3 crenguţe coriandru Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l într-o oală acoperită cu un…
Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)
26 August 2009
Pastravi in cetina ( harzob de brad )
26 August 2009
Champagne Pick-me-up Cocktail
26 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 cognac 4/70 suc proaspăt de portocale 1/10 sirop de rodii şampanie După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America anilor…
Sufleu cu broccoli
26 August 2009
Marinata de peste
26 August 2009
Prajitură cu gutui si migdale
26 August 2009
Supă cu legume şi carnati
26 August 2009
Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină 2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti) sare piper Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi uleiul…
Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor
25 August 2009
Borş pescăresc cu somn sau crap
25 August 2009
Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)
25 August 2009
Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange brandy sauce: 1 orange, juiced 2 tbsp brandy 1…
Ardei umpluti englezesti
25 August 2009
Cocktail exotic cu ananas
24 August 2009
Ingrediente: 50 ml rom 50 ml smantana pentru frisca (pastrata jumatate de ora la congelator) 60 ml suc de ananas 30 ml lichior crema din fructe exotice 100 g ananas fruct curatat sau ananas din compot Mod de preparare: Se pastreaza cate doua sau trei bucati mai mari de ananas pentru ornat, iar restul se…
Branza prajita
24 August 2009
O reteta simpla de branza prajita cu cartofi, ceapa, svaiter, delikat, piper negru macinat si patrunjel Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza de patrunjel taiat marunt Mod de preparare: Se fierb cartofii si se descojesc fierbinti. Se razuiesc mare si…
Omleta cu ciuperci si curry
24 August 2009
O reteta simpla de omleta cu ciuperci champignon si bureti, unt, praf de curry, sare, nucsoara, branza, castravete, rosii si usturoi verde. Ingrediente: 100 g ciuperci chamipgnon 50 g bureti galbeni 2 linguri de unt 1 lingurita praf de Curry (condiment indian) 1 catel de usturoi 4 oua sare nucsoara proaspat rasa 100 g branza…
Gogosele cu iaurt
23 August 2009
Praz cu peste
23 August 2009
Ananas umplut
23 August 2009
Ingrediente: 1 ananas 2 dovlecei 1 ceapa 4 rosii 1 ardei gras 300 g fructe de mare asortate, congelate patrunjel 50 g margarina sare piper curry Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe. Adaugă fructele de…
Prăjitură cu prune coapte
23 August 2009
Supă cu perişoare si usturoi
23 August 2009
Supa strecurata
23 August 2009
Ciorba de zarzavat
23 August 2009
Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în…
Supa crema de dovleac cu smantana
23 August 2009
Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci. Zdrobeşte cubuleţele…
Galusti crocante
22 August 2009
Supă asiatică
22 August 2009
Ingrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tăiaţi prazul rondele, iar ceapa inele. Tăiaţi…
Cruditati
22 August 2009
Chili con carne picant
21 August 2009
Scrumbii cu sos englezesc
21 August 2009
Chec aperitiv cu spanac si dovleac
21 August 2009
Gulas in dovleac
20 August 2009
Tarte de nuci cu ananas
20 August 2009
Champagne Cup Cocktail
20 August 2009
Mancare de fasole
20 August 2009
Salata de past
20 August 2009
Risotto cu miel
19 August 2009
Cum se prepara Pui Fajitas (video)
19 August 2009
Sos de hrean
19 August 2009
Ingrediente: 200 g smantana (grasa) zeama de la o lamaie 4 linguri hrean razuit miere lichida dupa gust sare de mare piper alb macinat 2 lingurite patrunjel taiat marunt 1 fir de patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Smantana se amesteca cu zeama de lamaie intr-un castron sj se bate cu telul pana…
Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton
19 August 2009
Terminologia folosită la degustarea vinurilor
19 August 2009
Consistenta Specialiştii consideră că examinarea vizuală a vinului începe din momentul turnării acestuia în pahar. Fiecare vin are consistenţa sau fluiditatea sa care cauzează zgomote speciale. Absenţa consistenţei vinului este considerată ca un defect. Consistenţa vinului este apreciată prin termeni ca: fluid, puţin consistent, destul de consistent, consistent şi vâscos. Fluid - Termenul de fluid…
Tarta cu magiun
19 August 2009
Ciorba cu afumatura
19 August 2009
Peste pane cu sote de legume
19 August 2009
Orez cu legume si pui
19 August 2009
Piept de pui cu rosii gratinate
18 August 2009
Ingrediente: 1 kg piept de pui 8 rosii 2 ardei rosii 20 g cascaval unt si pesmet pentru tava 2 linguri de ulei de masline mujdei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Se spală şi se porţionează pieptul de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper si se…
Prajitura cu ciocolata, alune si rom
18 August 2009
Champagne Cocktail
16 August 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – flote Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/10 brandy 9/10 şampanie un cub de zahăr câteva picături de angostura A apărut în Franţa, prin anii ’20 ai…
Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca (video)
16 August 2009
Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca.
Salata verde cu alune si cas de oaie
16 August 2009
Muschiulet umplut
16 August 2009
Cartofi prajiti cu fasole verde si pere
16 August 2009
Cannelloni cu piept de pui
16 August 2009
Lasagne cu rosii si carne tocata
16 August 2009
Tort de fructe cu frisca si fructe
16 August 2009
Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se coace la foc potrivit intr-o tava…
Caruso Cocktail
15 August 2009
Crema de iaurt
15 August 2009
Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere
15 August 2009
Castraveti inabusiti cu carne tocata
15 August 2009
O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml…
Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi
15 August 2009
Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)
15 August 2009
O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini Ingrediente: 2 passion fruits 50 ml Passion fruit flavoured vodka 10 ml passion fruit Juice 5 ml lemon juice 10 ml passion fruit flavoured liqueur 1 tsp passion fruit syrup some cubed ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer…
Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel
15 August 2009
Sarlota cu nuca
15 August 2009
Dovlecei umpluti cu pasta de carne
15 August 2009
Prajitura cu mac, branza dulce si caise
15 August 2009
Muşchiuleţ de porc pane
15 August 2009
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu pesmetul. Taie muşchiul de porc în felii potrivit de groase. Freacă fiecare felie cu usturoi zdrobit, după care trcece-le prin ouă bătute…
Paste gratinate
14 August 2009
Prăjitură cu lichior
14 August 2009
Cremă de ciuperci
14 August 2009
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură cu făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pahar cu lapte sare 2 l apă Mod de preparare: Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt. Presară…
Clătită picantă
14 August 2009
Ingrediente: Pentru umplutură 300 g bacon 4 roşii 200 g caşcaval 2 cepe ulei Pentru clătită 300 g făină 300 ml apă minerală 50 g ulei 25 g zahăr sare chilii Mod de preparare: Taie baconul în fâşii subţiri şi rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite până obţii o compoziţie de consistenţa…
Pachetele de primavara
13 August 2009
O reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon, sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei vegetal. Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 3 lingurite amidon de porumb 1 lingurita sos de soia…
Trigoane cu pui
13 August 2009
Cardinale Cocktail
13 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică - gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie Se serveste înainte de mese Ingrediente: 5/10 gin 3/10 vermouth dry 2/10 Bitter Campari Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se spune…
Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)
13 August 2009
File de miel
13 August 2009
O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota taiata marunt (hasma)…
Prajitura cu visine si ciocolata
13 August 2009
Sote de văcuţă
13 August 2009
Salata verde in iaurt cu marar
13 August 2009
Ingrediente: 300 g iaurt 4 linguri rase smantana (grasa) 8 linguri rase frisca (nebatuta) 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde (partea verde) zeama de la o lamaie sare 1 priza zahar piper alb, macinat 2 salate verzi 400 g rosii mici (de marimea unei cirese) marar pentru ornat Mod de preparare: laurtul, smantana…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu