Retete de Paste:
Salată cu bucăţi de avocado
2 November 2010
Prăjitură cu mere
2 November 2010
Prăjitură cu nuci şi biscuiţi
2 November 2010
Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul…
Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza
2 November 2010
Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza, sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare pe…
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi cârnaţii…
Ficăţei de pasăre cu ciuperci
1 November 2010
Tuna Cakes
1 November 2010
Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1 conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos chilli sos soya sare piper Mod de preparare: Se scurge tonul si porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de surimi, se bat ouale. Se…
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci
1 November 2010
O reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot piciorusele ciupercilor, se…
Prăjitură cu nuci şi cireşe
1 November 2010
Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 linguri rom 80g făină 300g cireşe Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Tarta cu opintici si cascaval
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua 150g margarina 300g faina 250g cascaval Mod de preparare: Se face un aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata ciupercile…
Carmangerie în aluat de placinte
1 November 2010
Ingrediente aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2 pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei de pui, 100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi,…
Retete de post: Supa de rosii
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4 cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1 lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se adauga…
Rulada surpriza
1 November 2010
Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pune pastele…
Ouă coafate cu ton şi sos olandez
1 November 2010
Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă…
Menuet cu ardei
1 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un vârf de cuţit busuioc sare piper Mod de preparare: Ardeii se…
Chilca cu ceapa
1 November 2010
Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se aşază…
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)
1 November 2010
Storceag
1 November 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb) Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la…
Cocktail Pisco Collins
1 November 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Acest amestec simplu s-a născut acum circa…
Retete de post: Ciorba de castraveti murati
1 November 2010
Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai…
Gasca salbatica la cuptor
1 November 2010
Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată bucăţi…
Borş de urechiuşe umplute cu peşte
1 November 2010
Chiftelute de icre
1 November 2010
Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre, ouă,…
Peste pe carbuni
1 November 2010
Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu cărbuni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe apa…
Prăjitură cu nuci şi ness
1 November 2010
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina. Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă
1 November 2010
Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Crema de zarzavaturi
1 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie zarzavaturile marunt. Se pun la fiert cu apa si ulei pana se sfarma. Se paseaza…
Lapti pane
1 November 2010
Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se scot…
Drob de morcovi
1 November 2010
Retete de post: Ciorba de fasole batuta
1 November 2010
Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un…
Prăjitură cu miere si scortisoara
1 November 2010
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de…
Bors de chitici
1 November 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert…
Toci moldovenesc
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi piper.Se…
Salată de ardei copţi
1 November 2010
Coarda de struguri
1 November 2010
Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă Mod de preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi, când…
Salată de fasole boabe
1 November 2010
Salată de morcovi si ţelină
1 November 2010
Strudel cu mere
1 November 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până devin…
Lapte din seminţe de susan
1 November 2010
Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.
Pătrăţele cu miere şi migdale
1 November 2010
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se…
Compot de mere cretesti
1 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de…
Păstârnac umplut cu soia
31 October 2010
Borşul
31 October 2010
Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş) Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi…
Cozonac bucovinesc
31 October 2010
Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom Mod…
Prăjitură cu piersici si nuci
31 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 linguriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li se…
Perisoare cu smantana si marar
31 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge,…
Dulceaţă de cireşe amare
31 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi) Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scuturând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe foc…
Tochitură măcelărească
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g telemea…
Dovlecei cruzi cu branză tofu
31 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau ca…
Salată de conopidă cu broccoli
31 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu morcovul…
Pui ţărănesc cu roşii si smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins…
Sirop de coacaze
31 October 2010
Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de mai…
Ciuperci cu legume
31 October 2010
Mămăligă de cartofi
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se…
Plăcintă cu smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să…
Păstrăv afumat
31 October 2010
Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <> Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se…
Cocktail Pinky Colada
31 October 2010
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
31 October 2010
Dulceaţă de vişine
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al vişinelor…
Salată de varză roşie cu bureţi
31 October 2010
Musaca de dorna
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru Mod de preparare: Ceapa se…
Linte verde bătută
31 October 2010
Căpşunele
31 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci şi…
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
31 October 2010
Tartă cu prune uscate
31 October 2010
Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat din…
Ciocolată cu nucă
31 October 2010
Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 linguri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până o…
Musaca de macaroane cu soia
31 October 2010
Susan
31 October 2010
Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi margarina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează foarte…
Drob de ciuperci cu nuci
31 October 2010
Invârtită cu mac
31 October 2010
Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr…
Mălai copt
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se…
Fasole verde cu smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se toarnă…
Roşii umplute cu branză
31 October 2010
Cas de mere
31 October 2010
Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere 25 g unt Mod de preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper mai aştern un strat de mere şi alt…
Ciuperci cu orez
31 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3 linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie se acoperă…
Drob de conopidă
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare…
Perişoare din soia granule
31 October 2010
Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă. Se…
Drob de zarzavat
31 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la fiert în…
Pastă de ţelină
31 October 2010
Mazare gatita taraneste
31 October 2010
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde Mod de preparare: Carnea…
Pastă de branză cu mărar
31 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garniseşte cu ardei şi pătrunjel verde şi se…
Pastă de avocado II
31 October 2010
Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul de…
Mamaliga umpluta
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă până…
Picior de porc afumat
31 October 2010
Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun la…
Turtă dulce
31 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă mierea…
Sos alb cu cu găluste de ciuperci
31 October 2010
Găluşte de parizer vegetal
31 October 2010
Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul se…
Cremă rece
31 October 2010
Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă. Poftă bună!
Varzari
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli 3…
Spanac de sighisoara
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2 căni…
Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal
30 October 2010
Clatite cu creier
30 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert creierul,…
Snitel de varza
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi făina…
Pogaci
30 October 2010
Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la 1…
Salata ardeleneasca cu boia
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi se…
Piure ardelenesc de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă cu…
Fasole verde de Cluj
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval, 50…
Cas la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se toarnă…
Gogosi pentru supa
30 October 2010
Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă ouăle…
Salata de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei 1 kg cartofi tari Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin…
Varza calita
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza, se…
Ciorba transilvaneana
30 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se…
Turta dulce de Brasov
30 October 2010
Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava Mod de preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă (cam…
Sos de dovlecei cu spaghete
30 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun într-o…
Papara de peste
30 October 2010
Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni) Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cinstită,…
Ingheţată de zmeură
30 October 2010
Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml iaurt Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider. Poftă bună!
Must de struguri cu hrean
30 October 2010
Zacuscă de ciuperci
30 October 2010
Reţetă de post: Prăjitură de post
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se amestecă…
Salată cu năut si paste
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt slab (opţional) Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul tăiat felii…
Legume cu cârnaţi de post la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1 lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100 g mazăre congelată sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în 2…
Pastravi cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil) Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas. Se…
Papricaş
30 October 2010
Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă Mod de preparare: Se pune la fiert un sfert…
Sirop din muguri de brad
30 October 2010
Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie Mod de preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă la macerat până a doua zi.…
Friptura de turda
30 October 2010
Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu chenarul lor de şorici şi slănină cu tot Mod de preparare: Şoriciul şi slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se încinge…
Cornulete de hateg
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere, dulceţuri, rahat Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie triunghiuri,se…
Tarta cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la cuptor,…
Mancarica de creier cu oua
30 October 2010
Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare piper paprică Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul s-a…
Lostriţa de bucovina
30 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte Mod de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu şalăul,…
Sarmalute in cuib
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1 pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun câteva…
Malai dulce
30 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr Mod de preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească.…
Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)
30 October 2010
Pui pe ciolan
30 October 2010
Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari) Mod de preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu…
Prăjitură cu blat de biscuiţi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest „blat"…
Gulaş secuiesc
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml smântână sare paprică Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă să…
Putisoare
30 October 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune de pădure sau nuci Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de nebun prin blide până albeşte, apoi se mai…
Taitei rascopti
30 October 2010
Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză oaie < lingură 1 • ouă 4> Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă (mai…
Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume
30 October 2010
Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga…
Branza de burduf cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2 linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce Mod de preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine pastă…
Marinata de peste in otet
30 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii…
Zupa de chimen
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura, se…
Rulouri de varză
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1 legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou 2-3 linguri ulei 100 g unt Mod de preparare: Foile cele mai mari de varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp…
Gulioare cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper pătrunjel mărar Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute, să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi se pun în cuptor, încă 1…
Gogosele ardelenesti
30 October 2010
Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g untdelemn Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate .Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit în…
Fasole sleita
30 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare Mod de preparare: Fasolea se fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se toarnă puţin câte puţin,…
Conopidă gratinată cu branză dulce
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1 linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână 250 g brânză dulce sare chimen Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine moale. Intre…
Hrean ardelenesc
30 October 2010
Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1 lingură miere 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge ca uns cu rasolul de…
Lapte din seminţe de floare-soarelui
30 October 2010
Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri miere de albine coajă de lămâie Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi hrănitoare.
Salata de ceapa rosie
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală). Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi uleiul. Pentru faţă, se mai poate presăra…
Salată de linte cu portocală
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia…
Găluşte cu mere
30 October 2010
Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi făină cât…
Sos caju cu găluşte de cartofi
30 October 2010
Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1 lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din 1…
Papadie de orastie
30 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper,…
Salată de soia granule
30 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se poate…
Sos cu alune caju
30 October 2010
Paine cu cartofi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr 1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină Mod de preparare: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină,…
Pui de arad
29 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns Mod de preparare: Puiul mic se…
Salată de linte cu tofu
29 October 2010
Chiftele din legume
29 October 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză 200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi alte…
Sos dulce de vişine
29 October 2010
Despre aluaturi
29 October 2010
La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse : făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie…
Ruladă cu ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100 g apă, sare şi făină…
Zacuscă de vinete
29 October 2010
Biluţe verzi cu fructe confiate
29 October 2010
Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale Mod de preparare: Fructele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în interiorul cărora se pun migdale…
Dulceaţă de gutui
29 October 2010
Coşuleţe cu linte
29 October 2010
Chiftele cu carne si legume
29 October 2010
Ruladă de legume
29 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g fasole verde de la congelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1 lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condiment sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina cu…
Salată de fasole cu stafide
29 October 2010
Ingheţată de pepene galben
29 October 2010
Salată de soia cu muştar
29 October 2010
Lapte cu banane
29 October 2010
Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate. Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau miere. împreună cu laptele şi…
Pilaf cu dovlecei II
29 October 2010
Ciorba ardeleneasca de loboda
29 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în lapte…
Sos de mere
29 October 2010
Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân-…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu