Retete de Paste:
Papanaşi cu dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată, ouă,…
Caise in aluat
13 November 2010
Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau untură Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coapte. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…
Biscuiti din seminte si legume
13 November 2010
Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa multa…
Salata cu avocado
13 November 2010
Ingrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem daca…
Salată de roşii cu mazăre nouă
13 November 2010
Salată din carne de pasare cu legume
13 November 2010
Orez de legume cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida ulei de masline (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore 2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…
Pesmeţi cu lămîie
13 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 linguri nuci pisate Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…
Clătite cu cremă de banane
13 November 2010
Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 linguriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…
Mere cu frisca
13 November 2010
Sos de rosii in stil italian
13 November 2010
Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…
Aluat frantuzesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de calitate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîncitură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent făina…
Conopidă cu sos de roşii
13 November 2010
Pesmeţi cu smîntîna
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bicarbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…
Legume marinate cu maioneza de mustar
13 November 2010
Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…
Painici graham din seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2-3 linguri sare Mod de preparare: Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le blenduim…
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara
13 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul Mod de preparare: Radacinoasele se toaca marunt…
Vinete umplute cu ceapă
13 November 2010
Paine deliciu I
13 November 2010
Chifteluţe de pui în sos de ardei
13 November 2010
Sos de castraveti
13 November 2010
Jeleu din smîntînă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…
Pesmeciori din albuş
13 November 2010
Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă compoziţia…
Maioneza de avocado
13 November 2010
Pituci de conopidă
13 November 2010
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…
Pesto de rucola
13 November 2010
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
13 November 2010
Supă de perişoare de branză
13 November 2010
Aluat de placinta
13 November 2010
Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea. Preparăm…
Macaroane cu nuci si zahar
13 November 2010
Paine raw
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat…
Painici graham din migdale
13 November 2010
Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: le…
Tort de albus
13 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă…
Dressing pentru salate
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…
Chec englezesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă…
Cornet cu frişcă sau cremă
13 November 2010
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns. Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…
Salata de peste cu granule de soia
12 November 2010
Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc slab.…
Crema de branza cu spanac
12 November 2010
Aluat fara drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…
Sufleu de mere
12 November 2010
Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la cuptor…
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
12 November 2010
Carne de curcan cu conopida sau brocoli
12 November 2010
Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…
Trufe de cafea
12 November 2010
Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecurată. Separat se freacă untul pînă…
Pateu de masline
12 November 2010
Caise si mere in albus
12 November 2010
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru
12 November 2010
Gogosi (Chafele)
12 November 2010
Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pentru prăjit Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lăsăm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o linguriţă luăm bucăţele de…
Crema de branza cu ardei
12 November 2010
Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2 zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema omogena.…
Chisel de fructe
12 November 2010
Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama…
Pesmeţi englezeşti
12 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de…
Aluat cu drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală. jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…
Crema de branza din caju
12 November 2010
Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere Mod de preparare: Caju se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza noapte…
Supă de conopidă cu roşii
12 November 2010
Pesmeţi albi cu migdale
12 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte date…
Vinete umplute cu pesmet si roşii
12 November 2010
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
12 November 2010
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
12 November 2010
Legume prajite in stil costarican
12 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa. Se…
Salata Nicosia
12 November 2010
Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi. Legumele…
Caise cu frisca
12 November 2010
Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd…
Spaghete cu fasole verde si sunca
12 November 2010
Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…
Cremă de lapte cu ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clocot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă ouăle…
Pesmeciori pentru ceai
12 November 2010
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…
Placinta cu ciuperci
12 November 2010
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
12 November 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afumată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală cu…
Jeleu de ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizolvatăşi strecurată.…
Aluat pentru prajit
12 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu aluatul.…
Cozonaci
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria caldă.…
Pulpe de pui cu ardei grasi
12 November 2010
Glazura de ciocolata
12 November 2010
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…
Pesto de masline
12 November 2010
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi Mod de preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe care…
Piure de legume cu carne de viţel
12 November 2010
Cartofi
12 November 2010
Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă se…
Foi de viţă conservate pentru iarnă
12 November 2010
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se răcească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd…
Salată cu peşte şi porumb
12 November 2010
Jeleu de cafea
12 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi…
Trigoane
12 November 2010
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă. Mod de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în casă.…
Ghiveci cu carne de pasăre
12 November 2010
Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul,…
Salata de sfecla rosie
12 November 2010
Salată de morcov cu gogoşari si măsline
12 November 2010
Vinete umplute cu ou şi caşcaval
12 November 2010
Salată de pui cu varză si cartofi
12 November 2010
Pesto de patrunjel
12 November 2010
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se intampla repede:…
Parmezan din seminte de pin
12 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie 1/2 lingurita sare ulei Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt dupa marimea…
Salată de vară cu boia
12 November 2010
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de mere 1 salată Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile, castraveţii…
Dovlecei barca
12 November 2010
Plezir
12 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită…
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci
12 November 2010
Struguri marinaţi
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite, lovite, pătate sau stricate. Se aşază în…
Ciorba de legume cu zer de oaie
11 November 2010
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
11 November 2010
Salată de sardele, măsline si ouă
11 November 2010
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi cureţi castravetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel. Pregăteşti…
Ardei căpaciţi
11 November 2010
Salată de pătrunjel
11 November 2010
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi tăiată. Adaugi roşia tăiată cubuleţe şi zeama de la lămâie, pui şi puţin ulei şi…
Dovlecei gratinaţi
11 November 2010
Esenţă de zarzavat pentru supă
11 November 2010
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune în…
Chec cu făină de cartofi şi migdale amare
11 November 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După aceasta…
Prăjitură turcească
11 November 2010
Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie. Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul, se…
Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald sau,…
Pesmeciori cuiburi
11 November 2010
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit şi…
Gustare fitness
11 November 2010
Vinete pentru musaca
11 November 2010
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au răcit,…
Fursecuri cu ciocolată
11 November 2010
Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul, frecînd…
Friptura de vaca cu crema de castraveti
11 November 2010
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie fin…
Fursecuri cu drojdie de bere
11 November 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu făină…
Carne de pui cu salata
11 November 2010
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita si…
Cornuleţe ruseşti
11 November 2010
Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale; se…
Şodou
11 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se serveşte fierbinte în ceşti. Pofta buna!
Ardei conservaţi în bulion
11 November 2010
Gustare Fitness
11 November 2010
Pepene galben umplut
11 November 2010
Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 piersici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de coajă,…
Spumă de mere
11 November 2010
Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere strecurată se adaugă…
Ardei umpluţi cu piure de legume
11 November 2010
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii, mazărea,…
Gogoşari în oţet
11 November 2010
Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie codiţa şi cu…
Căpşuni cu frişcă
11 November 2010
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd se…
Pastrav cu ardei gras si praz
11 November 2010
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul si…
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
11 November 2010
Prăjitură cu crema de cafea
11 November 2010
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari, apoi…
Strudel cu brabza
11 November 2010
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva ore,…
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
11 November 2010
Salată cu castraveti cu borş
11 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final torni…
Strudel cu nuci
11 November 2010
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
11 November 2010
Sufleu cu smîntînă
11 November 2010
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă să…
Omleta cu dovlecei si cabanos
11 November 2010
Zarzavat uscat pentru iarnă
11 November 2010
Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se usucă,…
Gogoşari cu orez
11 November 2010
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar, sare…
Melanj de fructe proaspete
11 November 2010
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa…
Felii de portocale cu nuci
11 November 2010
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci. Pofta buna!
Crap cu roşii şi lamaie la tava
11 November 2010
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
11 November 2010
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când…
Cremă de alune sau nuci pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă pînă…
Salata de cruditati cu sos vigneta
11 November 2010
Dovlecei cu smantană si mărar
11 November 2010
Şarlotă de fructe
11 November 2010
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc şi…
Ochiuri in smantană
11 November 2010
Friptura de piept de pui cu ciuperci
11 November 2010
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se aseaza…
Crochete de vinete cu brânză
11 November 2010
Salată de legume şi fructe
11 November 2010
Gogoşari şi ardei gen bulion
11 November 2010
Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază în…
Salata de fructe cu lapte batut
11 November 2010
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri, le…
Clătite gratinate, cu vinete
11 November 2010
Plăcinta cu vişine
11 November 2010
Glazura alba
11 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi cu…
Ciorbă de carnaţi afumati
11 November 2010
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…
Reteta zilei: Spanac cu orez
10 November 2010
O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
10 November 2010
Prăjitură în sos de scorţişoară
10 November 2010
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…
Prăjitură cu cacao şi nuci
10 November 2010
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se amestecă…
Tort special de cacao
10 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă…
Tocănită de viţel cu ţelină
10 November 2010
Prăjitură cu cacao şi struguri
10 November 2010
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…
Plăcintă rapidă cu branză
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…
Prăjitură festivă
10 November 2010
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…
Tochitură muntenească
10 November 2010
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
10 November 2010
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
10 November 2010
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
10 November 2010
Tocăniţă cu branză telemea
10 November 2010
Prăjitură cu ness
10 November 2010
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, apoi se…
Tăietei cu şuncă afumată
10 November 2010
Sarmale la ceaun
10 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…
Ruladă de carne de porc cu hrean
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic de…
Ciorbă cu pipote si tarhon
10 November 2010
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de preparare: Cureţi morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tăiate mărunt şi laşi…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu