Retete de Paste:
Sos oltenesc de iaurt
26 October 2010
Ingrediente: 300 ml iaurt 3 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 roşie coaptă 1 tulpină praz 10 g sare mărar leuştean pătrunjel Mod de preparare: Se rade prazul, se cojeşte roşia se freacă toate până se leagă .Se adaugă verdeaţa, tocată mărunt. Rasolul, legumele, dar şi ochiurile se înfrăţesc cu acest sos…
Praz umplut sau sarmalute de praz
26 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 500 g carne viţel tocată 500 ml supă vită 2 ouă 1 pahar vin alb sec sare piper 1 linguriţă miere 50 g piure ardei gras şi roşii 100 g unt Mod de preparare: Se spală, se taie prazul partea cea groasă în bucăţi de lungimea unei ţigărin .…
Turta de praz
26 October 2010
Ingrediente : 250 g faină 125 g unt 1 gălbenuş de ou pentru aluat 1 jumătate linguriţă de sare 800 g praz 50 g unt 2 gălbenuşuri de ou sare piper Mod de preparare: Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat…
Vinete cu aluat de cartofi
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 100 g făină 1 ou 100 g unt sare Ingrediente pentru umplutură: 3 vinete potrivite 4 roşii 150 g caşcaval 2 ouă 150 g smântână dietetică (sau iaurt) 1 linguriţă vegeta condimente (busuioc, maghiran, cimbru) 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi…
Varza cu marar
26 October 2010
Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi sare piper paprică 1 lingură pastă roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g carne albă (piept pui dezosat) 6 vărzuce mici Mod de preparare: Varza se împarte în patru sau se toacă fideluţă carnea se taie cubulete, morcovii se…
Ciorba olteneasca de pui
26 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: 1 litru borş (0,5 1 zer) Mod de preparare: Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 20…
Supă-cremă de dovlecei
26 October 2010
Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri suc de lămâie opţional 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4…
Supă ardelenească de cartofi
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml lapte Mod de preparare: Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în 3,5 litri de apă. Când legumele sunt aproape…
Rulouri de dovlecei cu branză tofu
26 October 2010
Drob de vinete
26 October 2010
Salată de crudităţi
26 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g mazăre din conservă 1 ardei 1 legătură ceapă verde 1 morcov ras 2 frunze de ţelină 1 avocado 2-3 linguri suc de lămâie sare 1 linguriţă miere Mod de preparare: Pe un platou se aşază salata, ţelina, mazărea, rondelele de ardei, morcovul, după ce în prealabil au…
Rulouri de cartofi
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g făină 20 g unt 1 ou 200 g brânză de vaci sare verdeaţă mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, după aceea se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu făina, untul şi un ou…
Cartofi cu sos alb
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină caju 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mai mari se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, se opreşte focul şi…
Drob de nuci
26 October 2010
Ingrediente: 300 g nuci măcinate 150 g fulgi de ovăz 150 g fulgi de porumb 2 cepe 2 ardei graşi 200 g brânză de vaci 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 4 ouă 1 lingură vegeta 3 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt…
Mancare de năut
26 October 2010
Ciorba olteneasca de vacuta
26 October 2010
Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă rece…
Musaca de telina
26 October 2010
Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată viţel 1 pahar lapte 100 g pâine albă 100 g unt sare piper 1 ceapă 2 linguri pastă ardei gras 2 ouă 1 pahar bulion gros de roşii 2 kg telina 50 g unt Ingrediente zeama:500 ml supă de carne ,1 ceapă 100 g pesmet, 50 g unt…
Chifteluţe de mazăre uscata
26 October 2010
Ingrediente: 200 g mazăre uscată 1 -2 cepe 4-5 căţei de usturoi 2 linguri făină de mălai 2 ouă oregano cimbru 1 lingură boia de ardei dulce ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală în multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Ceapa se…
Cum se prepara Cocktail Shanghai (video)
26 October 2010
Hrean oltenesc
26 October 2010
Ingrediente: 4 linguri hrean ras pastă 2 mere rase 1 linguriţă sare 2 linguri morcov ras 1 lingură oţet 4 linguri sfeclă roşie rasă Mod de preparare: Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă. Se freacă cu oţetul şi sarea Merge cu orice. Pofta buna!
Dovlecei cu paste fainoase si migdale
26 October 2010
Ciorba de peste cu zeama de varza
26 October 2010
Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul) Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert…
Sufleu de vinete
26 October 2010
Mancare de vinete cu verdeata
26 October 2010
Ingrediente: 4- 5 vinete 3-4 cepe 2 morcovi 4-5 gogoşari 5-6 roşii 1/2 varză albă 4-5 linguri ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, morcovii se dau prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se curăţă şi se taie şuviţe, roşiile se taie în patru şi se fierb, se trec prin…
Burta de porc umpluta
26 October 2010
Ingrediente: 3 burţi de porc 1 linguriţă piper pisat 2 legături groase de pătrunjel 1 morcov 3 linguri iaurt 1 căpăţână usturoi 5 cepe 2 legături groase de mărar 1 jumătate lingură sare 1 lingură untură de rinichi 100 ml otet Mod de preparare: Se spală burţile, se opăresc, se rad de pieliţele…
Mancare olteneasca de vinete
26 October 2010
Ingrediente: sos românesc1 ceaşcă 500 g carne de vită 6 vinete 1 pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei) 1 căpăţână usturoi 500 g roşii sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la prăjit în 100 g unt. Vinetele se taie îmbucături, se sărează şi se…
Tocăniţă de mazăre verde
26 October 2010
Salată de vinete dietetică
26 October 2010
Ingrediente: 3 vinete potrivite 3-4 linguri ulei (de preferat de măsline) 1 ceapă sare 1 ardei gogoşar roşu câteva măsline fără sâmburi pentru ornat Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra aragazului, întorcându-se pe toate părţile, până când cedează uşor la apăsare. După ce sunt bine coapte, se îndepărtează cotorul şi coaja…
Pui la ceaun
26 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul Mod de preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare, piper şi boia. Se încinge grăsime într-un ceaun, cât să acopere păsăroiul se pune puiul gras şi cărnos să fiarbă în untură (asta usucă şi închide pieile în uluitoare…
Mancarica taraneasca
26 October 2010
Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici şi se prăjeşte în unt, într-o cratiţă pe măsură .Ceapa se taie feliuţe şi se pune…
Supă-cremă de praz
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană de lapte de soia sau supă strecurată vegeta Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi subţiri, se înăbuşă în puţină apă cu ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă sau zeamă…
Supă-cremă de ciuperci
26 October 2010
Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar suc de lămâie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul de supă şi, când este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină amestecată cu puţină apă…
Varză dulce sau acră cu granule de soia
26 October 2010
Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă de orez (opţional) 1 legătură mărar ulei condimente pentru varză 150 g soia granule Mod de preparare: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu puţină apă,…
Varză dulce sau acră cu granule de soia
26 October 2010
Musaca de varza
26 October 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 1 varză 2 cepe 1 pahar untdelemn 6 ardei graşi 1 kg roşii 1 pahar smântână 500 g carne slabă de porc 1 cană supă de carne 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă pastă de ardei piper sare cimbru Mod de preparare: Cepele şi carnea se toacă, apoi…
Lasagna cu spanac
26 October 2010
Pastă de ţelină cu branză
26 October 2010
Mancare de mei cu fasole
26 October 2010
Tocăniţă de mazăre uscată
26 October 2010
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cepe potrivite 3-4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică maghiran 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei măsline 1 lingură vegeta Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală bine şi se lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie…
Spaghete cu sos si ciuperci
26 October 2010
Ingrediente: 500 g spaghete 4 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 500 g suc de roşii 1 linguriţă vegeta 2 cutii ciuperci (300 g) cimbru 2-3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă miere Mod de preparare: Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se clătesc cu apă rece.…
Pateu de linte II
26 October 2010
Fresh Musu
26 October 2010
Ingrediente: 200 g muşii 300 g compot de ananas Mod de preparare: Muşii se amestecă cu compotul şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Apoi se serveşte. Este gustos şi uşor de preparat.
Ardei cu branza
26 October 2010
Ingrediente: 0,500 kg ardei 2 ouă 100 g telemea sau urdă 500 g untdelemn sare piper 100 ml bulion de roşii Mod de preparare: Se taie ardeii bucăţele Se încinge uleiul, se pun ardeii la prăjit. Când s-au muiat se adaugă ouăle şi bulionul şi se amestecă până se- ncheagă Se adaugă brânză…
Pizza cu ciuperci
26 October 2010
Alvita
26 October 2010
Ingrediente umplutura: 5 albuşuri 300 g miez nucă 1 lingură zeamă de lămâie 400 g zahăr tos 300 g miere 1 plic zahăr vanilat Ingrediente foi de placinta :6-7 oua,600 g faina Mod de preparare: Se face de cu seară: se bat ouăle spumă, se amestecă cu lăină şi se frământă până nu se…
Gutui umplute
26 October 2010
Pastă de branză cu măsline
26 October 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 2 gălbenuşuri fierte 100 g măsline fără sâmburi 50 g margarină vegetală sare 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului sau al robotului de bucătărie, se omogenizează ingredientele de mai sus. Se obţine o pastă care se serveşte întinsă pe pâine. Poftă bună!
Ţelină pane
26 October 2010
Pateu de soia boabe II
26 October 2010
Ingrediente: 200 g soia 2-3 cepe 2 morcovi 2-3 cartofi 5-6 căţei de usturoi condimente (cimbru, oregano, maghiran, enibahar) 100 g ulei 1 lingură pastă de tomate 1 lingură vegeta sare Mod de preparare: Soia se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se aruncă apa în…
Şerbet de zmeură
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi glucoza şi cînd începe să se lege, se pune la apă…
Intoarse de vinete
26 October 2010
Ingrediente: 3 vinete mari 150 g brânză de burduf 150 g brânză de vaci 1 ardei gras 1 fir praz 6 căţei de usturoi 1 roşie sare piper 2 ouă rozmarin leuştean pătrunjel mărar 2 linguri de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Se taie vinetele în lungime în felii subţiri.Se prăjesc…
Salată de vinete cu masline
25 October 2010
Salată orientală de vară
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă mare 3 castraveţi cruzi 1 roşie 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare suc de lămâie Mod de preparare: Cartofii se taie cubuleţe, morcovii rondele subţiri şi se fierb împreună, cu apă şi sare. După ce au fiert, se scurg…
Sos picant cu găluşte tofu
25 October 2010
Ingrediente pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar 1 castravete murat 1 ceapă mică sare 1 gălbenuş Ingrediente pentru găluşte: 500 g cartofi 150 g făină 350 g brânză tofu 100 g unt 100 g pesmet 1 legătură frunze de pătrunjel sare 1 ou Mod de preparare:…
Sos de roşii cu găluşte de spanac
25 October 2010
Ingrediente pentru sos: 1 kg roşii bine coapte 2-3 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline nucşoară busuioc Ingrediente pentru găluşte: 400 g frunze de spanac 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri seminţe susan 2 ouă 50 g caşcaval ras 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: în uleiul…
Macaroane cu linte
25 October 2010
Paste chinezeşti
25 October 2010
Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente 2-3 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Pastele se fierb cu apă şi sare şi se clătesc cu apă rece. Separat, legumele tăiate cubuleţe se înăbuşă cu…
Budincă de broccoli
25 October 2010
Budincă de ciuperci in aluat
25 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală 100 g smântână degresată 1 ou 1 praf de copt 350 g făină 1 praf de sare Ingrediente pentru compoziţie: 150 g caşcaval ras 500 g ciuperci proaspete sau 3 cutiuţe ciuperci din conservă 150 g smântână degresată 3 ouă 1 linguriţă vegeta 2 linguri pesmet…
Castraveti cu smantana
25 October 2010
Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi mari Mod de preparare: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru, foi de dafin, frunze…
Placinta pripita
25 October 2010
Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1 ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g brânză de vaci ,3 ouă ,3 linguri zahăr Mod de prteparare: Se amestecă şi se frământă toate până se fac…
Chifteluţe de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente maghiran oregano Mod de preparare: Soia fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă cu restul ingredientelor într-un castron.…
Bors Romanesc
25 October 2010
Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1 sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar pătrunjel…
Compot de visine
25 October 2010
Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă Mod de preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a dat apa în clocot, se pun vişinile să fiarbă molcom, nu mai mult de 1 sfert de oră . La fel se face compotul de cireşe.…
Chiftele de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 1 lingură vegeta condimente pentru chiftele ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă, se dau pe răzătoarea mare.…
Supă de roşii cu găluşte rotunde
25 October 2010
Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş 200 g crutoane 50 g unt sare Mod de preparare: Legumele se curăţă,…
Salată de vinete cu maioneză
25 October 2010
Cartofi la cuptor
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2 ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă tocată fin 1 lingură boia dulce de ardei sare Mod de preparare: Se pun cartofii într-un vas de jena. Toate celelalte ingrediente se amestecă în mixer şi se…
Drob de morcovi
25 October 2010
Cartofi copţi
25 October 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun într-un vas (tavă) de jena în cuptorul încins, fie întregi, fie tăiaţi în două, după ce vasul a fost uns în prealabil…
Cartofi la cuptor cu măsline
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul, cartofii se taie în sferturi şi se pun într-un vas de Jena uns cu ulei, împreună cu celelalte ingrediente, şi se amestecă bine. Se pun…
Aperitiv de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Caşcavalul se rade, iar parizerzl se taie cubuleţe mici. Se unge o formă cu ulei, apoi se pune un strat de…
Ciuperci cu verdeaţă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la foc mic, şi se strecoară (dacă…
Carnăciori de cartofi cu sos de roşii
25 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate 100 g brânză tofu pătrunjel verde Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se adaugă…
Placinta cu carne
25 October 2010
Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă câtă trebuie Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată. …
Compot de mere
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă scorţişoară vanilie Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie felii. Când siropul…
Tocăniţă de ciuperci
25 October 2010
Conopidă piure
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert la foc potrivit, se scurg şi se mixează, după care se adaugă untuj, laptele…
Chiftelute de burta
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit chiftelele ulei pentru prăjit 1 legătură mărar 2 cepe 1 lingură de ulei pentru călit Mod de preparare: Se pune burta bine grijită la fiert, câteva ore, până…
Sote de dovlecei
25 October 2010
Marinata de peste in suc de rosii
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit 1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit Mod de preparare: Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în faină, se scutură…
Drob de ciuperci
25 October 2010
Musaca de vinete cu branză
25 October 2010
Friptură de linte
25 October 2010
Pastă de soia
25 October 2010
Sufleu de mazare
25 October 2010
Salata de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cu 1 lingură untdelemn 3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la ciuperci mărar pătrunjel…
Şerbet de vişine
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun vanilia…
Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem laptele de soia şi vegeta. Se mai…
Supă cu găluşte din spanac
25 October 2010
Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură mărar Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1 minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină, boia,…
Varză pane
25 October 2010
Pasta de avocado I
25 October 2010
Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se obţine o pastă omogenă, care se…
Icre de fasole boabe
25 October 2010
Snitel de cascaval
25 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3 linguri untdelemn piper Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în…
Pastă de legume
25 October 2010
Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal
25 October 2010
Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe un…
Ardei umpluţi cu branză
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza dulce cu…
Pastrama de manzat
25 October 2010
Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se amestecă într-un litru de vin bun şi vechi 3…
Roşii umplute cu conopidă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală şi…
Icre de năut
25 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, apoi se pune la fiert. După ce a fiert bine,…
Pateu de morcovi
25 October 2010
Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi Mod de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu. Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din cartof, atât cât…
Pateu de linte I
25 October 2010
Pateu de soia boabe I
25 October 2010
Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat la…
Salată nemţească
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată 100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod de preparare: Salata se spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul. Se amestecă,…
Reţete de post: Pizza de post
25 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2 gogoşari 100 g…
Placinta nationala
25 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină sare 1 kg brânză vaci grasă…
Pizza din cartofi
25 October 2010
Mancare de gutui
25 October 2010
Vinete cu măsline
25 October 2010
Legume cu maioneză
25 October 2010
Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt. Ceapa crudă se curăţă,…
Mancare de ţelină
25 October 2010
Mancare de cartofi cu prune uscate
24 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin, apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au fiert…
Mujdei cald
24 October 2010
Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să fiarbă…
Ghiudem
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare şi…
Peste pe pat de grau
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se toacă cât se poate…
Urzici la cuptor
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4 ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă orez cu bob lung piper Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu apă multă, că au nisip şi vietăţi, se pun…
Reţete de post: Soia cu usturoi
24 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei Mod de preparare: Inmoi soia în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la care adaugi…
Urzici cu hrean
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare Mod de preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert, strecori…
Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe
24 October 2010
Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta. Se curăţă ceapa, se…
Placinta cu dovleac
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă de lămâie mirodenii după gust Mod de…
Colţunaşi cu ciuperci
24 October 2010
Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran, corinadru, ienibahar) Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine 1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat potrivit. Umplutura: ciupercile…
Cartofi cu chimen
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul bine…
Carnaciori cu nucă
24 October 2010
Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g pesmet 100 ml cimbru Mod de preparare: Ouăle se separă, iar albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi se lasă să…
Sufleu de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1 pahar lapte de soia 2 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se adaugă laptele şi, eventual, puţin…
Mancare de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin răzătoarea mică. Toate acestea se…
Placinta creata
24 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns tava Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă lapte bătut, 1 ou Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi se…
Sarmale cu ciuperci in foi de viţă
24 October 2010
Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou Mod de preparare: Foile de viţă bine spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în reţetele…
Conopidă pane II
24 October 2010
Ostropel de dovlecei
24 October 2010
O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă…
Ostropel de pui
24 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se taie…
Castraveti murati de vara
24 October 2010
Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2 căpăţâni usturoi mărar uscat crengi Mod de preparare: Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se…
Budincă de praz
24 October 2010
Supa mosieresei
24 October 2010
Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou Mod de preparare: Toate legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza, morcovii,…
Saramura de peste
24 October 2010
Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g Mod de preparare: Se pune apa la fiert.Pe plita încinsă…
Supă de roşii cu orez brun
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Mod de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul, ceapa, morcovul, ardeiul. Separat, roşiile spălate…
Varză de vară cu orez
24 October 2010
Supă de linte
24 October 2010
Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită. Când…
Supă-cremă de mazare
24 October 2010
Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar Mod de preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină sare. Când este…
Supă de conopidă
24 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână Mod de preparare: In cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, cartofii,…
Supă de gulii su lapte de soia si oregano
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano 200 ml lapte de soia. Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5 minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de apă…
Caviar cu vinete
24 October 2010
O reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn, masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre tescuite 50 g untdelemn măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de preparare: Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată pătrunsă, se curăţă de…
Dulceata de coaja de harbuz
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe coaja de lubenii-ă şi se pun la fiert în apă .Când s-au muiat, se scot pe o sită, să se scurgăîn aceeaşi apă se pune zahărul, şi…
Şerbet de portocale
24 October 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să iasă gustul (aroma) de portocale. Zeama se fierbe din nou cu zahărul şi…
Şerbet de vanilie
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie Mod de preparare: Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la…
Cartofi muntenesti
24 October 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de vacă 3 roşii unt sare piper cimbru Mod de preparare: Se curăţă şi se rad cartofii, se fierb, se scurg într-un castron, se bate brânza cu oul, cimbrul, sarea, piperul şi se adaugă cartofii Se pun într-un vas…
Musaca de vinete cu orez
24 October 2010
Musaca de vinete
24 October 2010
Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat Mod de preparare: Se taie vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie, pe…
Cascaval la capac
24 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia Mod de preparare: Se unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc se…
Musaca de cartofi cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru) Mod de preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă şi ulei.…
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
23 October 2010
Salată de cartofi copţi cu ceapă murată
23 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi ulei după gust…
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
23 October 2010
Sos de vanilie
23 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4 gălbenuşuri Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se îngroaşă) singur şi…
Cartofi cu branza la cuptor
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 ou sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o tavă…
Musaca de cartofi cu granule de soia
23 October 2010
Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g soia granule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor) Mod de preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru piure.…
Cartofi ţărăneşti cu ceapă
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente (cimbru şi maghiran) verdeaţă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă. Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în apă şi ulei,…
Cartofi franţuzeşti
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt 100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se…
Chifteluţe de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri făină sare piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 minute presari 1 lingură de făină şi pui…
Budincă de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2 linguri margarină mărar verde Mod de preparare: Fierbi spanacul congelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul într-o…
Mancare de fasole boabe
23 October 2010
Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură pastă de tomate Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara până…
Supă de linte roşie
23 October 2010
O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2…
Mancare de ciuperci cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete, se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa…
Cartofi cu maioneză de soia
23 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata se scurge zeama (care nu se aruncă,…
Piure de cartofi cu friptură de gluten
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu