Retete usoare:
Somon japonez cu orez şi avocado
11 September 2012
O reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite 2…
Curry de pui cu arahide
11 September 2012
O reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de floarea-soarelui…
Supa picanta de ardei
10 September 2012
Cârnăciori în ţeapă
10 September 2012
O reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat Mod de preparare: Se…
Vinete umplute cu telemea
10 September 2012
Vinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un…
Peste in stil chinezesc
10 September 2012
Retete culinare: Frigărui vegetariene
10 September 2012
O reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente: 1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei cât…
Dovlecei cu branza
10 September 2012
O reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1 legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2 linguri parmezan 1 lingura zahar…
Fructe la grătar
10 September 2012
O reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi şi…
Costite de porc cubaneze
10 September 2012
Costite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei…
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
10 September 2012
Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura de…
Peste cu morcovi si lamaie
10 September 2012
Tarta cu arpagic
10 September 2012
Cuiburi cu ciocolata si struguri
10 September 2012
O reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta, ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe de sturguri negri…
Peste fript
10 September 2012
Peste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos Worcestershire…
Ecler cu crema de urda
10 September 2012
Cartofi copţi cu tzatziki
10 September 2012
O reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii şi…
Varza de Bruxelles cu sos de mustar
10 September 2012
O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml smantana sare piper Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute, scurge…
Crema de branza in doua culori
10 September 2012
O reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati, mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi morcovi un castravete proaspat 100 g…
Pui de caracatiţă
10 September 2012
Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale…
Punci de ceai cu vin rosu
10 September 2012
Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale de…
Crema de legume cu ficat
9 September 2012
Negrese caramel cu nuci
9 September 2012
Pui cu galuste
9 September 2012
Avat in sos de rosii cu capere si caju
9 September 2012
Ciorba de cartofi si dovlecei
9 September 2012
O reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină, spălaţi-le…
Orez cu ciococalata si gutui
9 September 2012
Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba
8 September 2012
O reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g de…
Salată americană
8 September 2012
O reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg brânză…
Piept de rata
8 September 2012
O reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe. Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare: Pieptul de raţă se marinează cu ulei de…
Salata de creveti
8 September 2012
O reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat după…
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
8 September 2012
Budinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g faina 25 g ciocolata neagra 75…
Frigărui de carne tocată
8 September 2012
O reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare p
Duet de calcan cu langustine
8 September 2012
O reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper după…
Tarta cu ciocolata, pere si bezea
8 September 2012
O reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte 100 g ciocolata neagra 4 pere 50…
Cotlet de miel aromat
8 September 2012
O reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper 4…
Vinete cu brânză de capră
8 September 2012
O reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5 linguri…
Friptura de vitel cu rozmarin
8 September 2012
O reteta delicioasa de friptura de vitel cu: lapte, rozmarin, mustar, telina, sare, piper boabe, ulei de masline. Ingrediente: 4 bucâti de muşchi de vitei, fără grăsime 4 ceşti de lapte o crengufă de rozmarir uscat o linguriţă de muştar o frunză de telină, cu codită boabe de piper 4 cartofi potriviţi sare piper rozmarin…
Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte
8 September 2012
O reteta delicioasa de tarta cu:inghetata, faina, unt, sare, apa, fructe, zahar, zeama de lamaie, lapte, bicarbonat, iaurt, crema lapte. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un vârf de cuţit de sare şi puţină apă 1 kg fructe de sezon (pot fi vişine, cireşe, mere, pere, caise, piersici) 200 g zahăr 4-5 picături zeamă…
Ardei umpluti cu conopida
8 September 2012
O reteta de ardei umpluti cu conopida din: conopida, ardei grasi, rosii, frunze de marar, seminte de mustar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 4 kg conopida 20 g ardei grasi verzi sau galbeni 1 kg rosii frunze de marar seminte de mustar sare piper dafin Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, opăriţi-le pentru…
Carapaccio de vita
8 September 2012
O reteta delicioasa de carapacci de vita cu:parmezan, busuioc, ulei de masline, cimbru, piper negru, sare. Ingrediente: muşchi de vită 15g parmezan busuioc o frunză ulei de măsline cimbru piper negru sare după gust Mod de preparare: Se marinează un muşchi de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper negru zdrobit şi sare. Se amestecă…
Piept de curcan cu legume
7 September 2012
O reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…
Rulada cu castane
7 September 2012
O reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 3 linguri apa 100 g faina 175 g zahar pudra 25 g stafide maruntite 2 linguri piure de castane 5 oua 25 g nuci pisate 300 ml…
File de porc Burgundia
7 September 2012
Supa iahnie de fasole
7 September 2012
O reteta delicioasa de supa iahnie cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, sos de tomate, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: două căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline două linguri cu sos de tomate o lingură cu pătrunjel…
Pui cu nuci
7 September 2012
Salată de fasole boabe
7 September 2012
O reteta delicioasa de salata cu: fasole alba sau colaorata, ceapa rosie, otet, ulei de masline, patrunjel verde, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel verde 3…
Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
7 September 2012
O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de porumb…
Cum se prepara Desert de piersici cu sos de zmeura (video)
7 September 2012
O reteta video despre cum se prepara desert de piersici cu sos de zmeura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 peaches, halved 2 cups water 2 cups sugar 1 vanilla bean, split lengthwise 2 tablespoons lemon juice For the raspberry sauce: 3 cups fresh raspberries (yes frozen will…
Desert: Prajitura cu struguri
7 September 2012
Bruschete cu măsline
7 September 2012
O reteta de bruschete cu masline din: paine, rosii, ceapa verde, masline negre, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 12 felii paine bagheta 4 rosii 2 cepe verzi 4 linguri masline negre fara samburi 5 frunze de busuioc 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet…
Prăjitură cu migdale şi prune
7 September 2012
O reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate, suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune. Ingrediente: 230 g ciocolata neagra 4 linguri sirop de fructe 230 g unt 110 g zahar pudra 4 oua 170…
Gogoşari umpluţi cu vinete
7 September 2012
Gogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean. Ingrediente: 10 vinete tinere subtiri si lungi 15 gogosari rosii 2-3 l suc de rosii proaspat stors 200-300 ml ulei 15 catei de usturoi 4 linguri zahar sau miere frunze de telina sare piper hrean…
Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar
7 September 2012
O reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza, supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei, ceapa, paine si mustar. Ingrediente: 800 g varza (alba sau chinezeasca) 100 ml supa 1/2 lingurita chimen 2 linguri otet de vin alb sare 4 linguri ulei piper 4 felii…
Crema de urzici cu peste afumat
7 September 2012
File de peşte cu sos alb
7 September 2012
O reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3 linguri…
Despre Homari
7 September 2012
Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii.…
Pateu de crab
7 September 2012
Mix grill cu pui marinat si legume
7 September 2012
Mix grill cu pui marinat si legume din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, pudra de chilli, miere, ardei grasi, ceapa verde, dovlecei, filueir de piept de pui si creveti. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 g rosii pasate sare piper pudra de chilli 50 g miere 2 ardei grasi…
Retete internationale: Churros
7 September 2012
Supa cu ou
7 September 2012
Supă cremă de legume
7 September 2012
O reteta delicioasa de supa crema cu:morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare piper, busuioc verde, paine. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200 g ciuperci…
Chutney din lamaie, sfecla si stafide
7 September 2012
O reteta din chutney din lamaie, sfecla si stafide din: stafide, lamai, sfecla, ceapa rosie, apa, seminte de marar, zahar, miere, mere, seminte de coriandru, seminte de mustar, otet din vin rosu, cuisoare si sare. Ingrediente: 300 g stafide 3 lamai 4 sfecle mai mici 4 cepe rosii 300 ml apa 2 linguri seminte de…
Prăjitură cu mure
7 September 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100 g zahar vanilat sare…
Piept de pui cu broccoli
7 September 2012
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
7 September 2012
O reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de ustu
Vinete în aluat crocant
7 September 2012
O reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă minerală ulei de floarea- soarelui sare piper Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un…
Supă-cremă cu fistic
6 September 2012
Chifteluţe de vită cu paste melcişori
6 September 2012
Ravioli cu ciuperci
6 September 2012
O reteta de ravioli cu ciuperci din: ravioli cu branza, ulei, ciuperci, parmezan, nucsoara, unt, lapte, faina, branza cedar si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g ravioli cu brânză 30 ml ulei de floarea-soarelui 300 g ciuperci Pentru sos 100 g parmezan nucşoară 75 g unt 100 ml lapte dulce 1 lingurita făină 30 g brânză…
Reteta zilei: Sangria cu piersici
6 September 2012
O reteta de sangira de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir Mod de preparare: Puneti feliile de piersici în partea de jos a recipientului. Într-o cratiță mică se pune…
Clătite cu miere şi zmeură
6 September 2012
Bureti in saramura
6 September 2012
O reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin, seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina. Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de usturoi 5 foi de dafin 1 lingura seminte de mustar 1 legatura cimbru uscat 250 ml otet sare piper hrean…
Inghetata Mojito
6 September 2012
Aperitiv cu mazare si branza
6 September 2012
O reteta de aperitiv cu mazare si branza din: mazare, cimbru, salata verde, ceapa, zahar, branza de capra, smantana, arpagic, morcov, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 360 g mazare proaspata sau congelata 1 legatura de cimbru 1 salata verde mica 3 cepe noi 1 varf de zahar 300 g branza de capra proaspata…
Chutney din ceapa, struguri si pere
6 September 2012
Chutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar 2…
Enchiladas
6 September 2012
Enchiladas din: tortillas, rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, usturoi, piept de pui, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas (lipii mexicane) 4-5 rosii mari bine coapte 1 ceapa mare 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 1 catel de usturoi 500 g piept de pui 300 g smantana 100 g cascaval…
Supa rece cu mazare si menta
6 September 2012
Ghiveci aromat cu cimbrişor
6 September 2012
O reteta de ghiveci aromat din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogoşari 1 vânătă 4 roşii 1 rădăcină de ţelină 4 căţei usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper măcinat…
Orez mexican
6 September 2012
Chutney din stafide, struguri şi ceapă
6 September 2012
Inghetata Pina Colada
6 September 2012
Inghetata Pina Colada din: ananas, zeama de lamaie si lichior malibu. Ingrediente: 300 g ananas proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 3 linguri Malibu (lichior) Mod de preparare: Marunteste toate ingredientele in tocatorul electric pana cand devine spumos si omogen. Lasa deoparte 30 de minute si apoi toarna in forma si da la…
Retete culinare: Ciuperci marinate
6 September 2012
O reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure) 6 lamai 200 ml ulei 250 g masline 5 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se…
Supă cremă de mazăre cu smantana
6 September 2012
O reteta de supa crema de mazare cu smantana din: mazare, faina, unt, apa, concentrat, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub legume 4 linguri smantana cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Se pregăteşte…
Retete culinare: Struguri marinati
6 September 2012
O reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune. Ingrediente: 1 kg struguri 150 ml otet 1 l apa 100 g zahar sau 4 linguri miere 5 cuisoare 1 baton…
Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş
6 September 2012
O reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi Mod de…
Tartă cu mazăre si mentă
6 September 2012
Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
6 September 2012
Zacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15 gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare piper alb Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le…
Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci
6 September 2012
Muschi de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt, supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper măcinat 3 linguri de făină 5 linguri de ulei 4 linguri unt 50 ml supă de carne 200 g ciuperci champignon 150…
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
5 September 2012
Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod de preparare: Într-o…
Palmieri cu sos de zmeură
5 September 2012
O reteta delicioasa de palmieri cu: foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jurrătate din…
Clătite cu sardine
5 September 2012
O reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui Mod…
Mancare de vită cu fasole
5 September 2012
O reteta delicioasa de macare cu :fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de…
Caracatiţă cu orez şi şofran
5 September 2012
O reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi un ardei iute…
Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)
5 September 2012
O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin, un preparat deoseit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 8-10 lamb loin chops 1/2 cup plain yogurt zest and juice from 1 large or 2 smaller lemons 1 rounded tablespoon ground hot chili sauce,…
Cremă cu ciocolată şi kiwi
5 September 2012
O reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 10 g gelatină 150 ml frişca două gălbenuşuri 150 zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g ciocolată neagră 1kg kiwi frişcă sos de ciocolată Mod…
Chiftele cu sos de ciuperci
5 September 2012
O reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprtci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de pâine 3 ouă 300 ml apă 200…
Rulada cu ciuperci
5 September 2012
O reteta de rulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua, cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 75 g unt 100 g faina 500 ml lapte 5 oua 200 g cascaval 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Amestecati intr-un castron faina cu laptele, pus…
Sardine cu garnitură de fasole
5 September 2012
O reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, foi de dafin, ardei gras, rosii, morcovi, telina, malai, masline negre, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, muraturi. Ingrediente: 250 g fasole boabe o ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o feli
Antricot de vitel texan
5 September 2012
O reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Frigarui de tofu cu salata de taitei
5 September 2012
O reteta de frigarui de tofu cu salata de taitei din: tofu, sos de chilli, hrean, zeama si coaja de lamai, taitei de orez, morcovi, castravete, busuioc, ceapa verde, castravete, sos de soia, ulei de susan si nuci. Ingrediente: 300 g tofu marinata 8 linguri sos de chilli 2 linguri hrean razuit 2 lamai, zeama…
Pandişpan cu coacăze roşii
5 September 2012
Sarlota cu pepene
5 September 2012
O treteta delicioasa de sarlota cu:pepene galben, zahar tos, frisca, miere, scortisoara, gelatina, zahar vanilat, rom, pepene rosu, nuca, stafide. Ingrediente: un pepene galben mai mare 150 g zahăr tos 500 ml frişcă 3 linguri de miere o linguriţă de pudră de scorţişoară 10 g gelatină două pliculeţe zahăr vanilinat o lingură de rom două…
Cocktail de capsuni
5 September 2012
Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măsline
5 September 2012
Cartofi umpluţi cu legume
5 September 2012
O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:branza de vaci, marar, morcov, ardei capia, smantana,sare, piper, ciuperci. Ingrediente: 8 cartofi 400 g brânză de vaci o legătură de mărar un morcov un ardei capia 3 linguri de smântână sare piper ciuperci Mod de preparare: Cartofii se spală bine de pământ, se fierb 15 minute în apă…
Minibrioşe sărate
4 September 2012
Retete tv Paprika
4 September 2012
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Coaste de porc la grătar
4 September 2012
O reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat, faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt, mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: pentru coaste: 4 coaste de porc de 450 g…
Piept de viţel pe ţepuşă
4 September 2012
Supă corsicană
4 September 2012
Frigarui cu cartofi noi
4 September 2012
O reteta de frigarui cu cartofi noi din: cartofi, rosii, ceapa rosie, foi de dafin, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 6 rosii 4 cepe rosii 10 foi de dafin 2 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi ceapa, spălaţi toate legumele…
Chiftele de curcan cu salata
4 September 2012
O reteta de chiftele de curcan cu salata din: carne de curcan, ulei, pasta harissa, rosii deshidratate, humus, iaurt, zeama de lamaie, castravete, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de menta, lipii si salata. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocata 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 lingurite pasta harissa 3 linguri rosii deshidratate 200…
Tartă cu brânză, vanilie si cireşe
4 September 2012
Salata de pui cu porumb copt
4 September 2012
O reteta de salata de pui cu porumb copt din: piept de pui, vinegreta, patrunjel, porumb, unt, laptuci, ridichi, rosii, avocado, ceapa verde, maioneza si costita. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 linguri vinegreta cu mustar de Dijon 3 linguri patrunjel tocat 3 stiuleti porumb 1 cub de unt 3 salate verzi, mici –…
Cotlete de vitel la gratar
4 September 2012
O reteta de cotlete de vitel la gratar din: cotlete de vitel, ulei de masline, cimbru verde, ardei gras, dovlecel, morcov, cartof, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 50 ml ulei de masline 3-4 fire de cimbru verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare piper…
Jeleu de cirese
4 September 2012
Tacos cu somon picant
4 September 2012
O reteta de tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod, condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie, sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3 linguri amestec de condimente pentru peste…
Chifteaua balcanică – Pljeskavica
4 September 2012
Se zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă, într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavica este mâncată în Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme, poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a…
Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura
4 September 2012
O reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri si frisca. Ingrediente: 175 g zmeura, plus pentru ornat 4 linguri lichior de zmeura 2 linguri zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml frisca lichida 1…
Salata de andive la gratar cu ceapa
4 September 2012
Incinge grătarul din fontă la maximum şi frige 6 andive tăiate pe jumătate în lungime câteva minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie caldă. Adaugă 3 cepe roşii, tăiate felii de 1 cm grosime şi frige 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard. Combină cu andivele. Combină 1 1/2…
Retete culinare: Mancare mexicana
4 September 2012
O reteta de mancare maxicana din: carne tocata de vita, ceapa rosie, piure de rosii, ou, usturoi, patrunjel, sare grunjoasa, piper, ardei capia, ardei iute, ulei de masline si fasole rosie boabe. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 2 cepe rosii 400 g piure de rosii un ou 2-3 catei usturoi o legatura patrunjel…
Gratin de cartofi cu usturoi
4 September 2012
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3 linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6 căţei de usturoi, tocat, şi ceapa. Aşazâ deasupra 3 roşii tăiate felii. Toarnă deasupra 150…
Salata cu rosii, branza si oua
4 September 2012
O reteta de salata cu rosii, branza si oua din: rosii, branza, cascaval, oua, crema de branza, sare, piper, otet balsamic si frunze de busuioc. Ingrediente: 6-8 rosii 100 g branza 100 g cascaval 4 oua 100 g crema de branza sare piper alb macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 frunze busuioc Mod de…
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg
4 September 2012
Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi…
Mici sarbesti
4 September 2012
O reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri…
Dovlecei cu legume
4 September 2012
O reteta de dovlecei cu legume din: dovlecei, carne tocata de vita, cimbru, ceapa, ulei de floarea soarelui, boia dulce, boia iute, rosii cherry, marar, ou, parmezan, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g carne tocata de vita cimbru macinat 4 cepe 30 ml ulei de floarea soarelui o lingurita boia dulce o…
Papricas cu ciuperci
4 September 2012
O reteta de papricas cu ciuperci din: carne, ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, ulei, faina, boia de ardei, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne (pasare sau porc, la alegere) 500 g ciuperci 150 ml smantana 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingura faina sau amidon 1 lingurita…
Cum se prepara Muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosii (video)
4 September 2012
O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 pound beef tenderloin steaks, cut into 4 medallions salt and pepper to taste 1 tbsp olive oil 1 cup mushrooms 2 tsp butter 1…
Tarta cu sunca si ciuperci
4 September 2012
Pricomigdale cu crema de vanilie
4 September 2012
O reteta de pricomigdale cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, migdale, cafea instant, unt, zahar, galbenusuri, lapte, vanilie, menta, zmeura si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar un plic zahar vanilat 250 g migdale macinate un varf de lingurita cafea instant pentru crema: 250 g unt 200…
Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
4 September 2012
O reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat
Muschi de vita cu sos de piper
4 September 2012
Punci de ceai cu vin rosu
4 September 2012
O reteta de Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare cuisoare macinate lichior de cocaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale de coaja…
Lipii cu ciuperci si carne de vita
4 September 2012
Supa crema de rosii cu busuioc si smantana
4 September 2012
O reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii, patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper si smantana. Ingrediente: un kg rosii o radacina patrunjel o radacina telina 2 cepe rosii 3-4 frunze busuioc verde 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru macinat 100 g smantana…
Somon fiert cu sos olandez
4 September 2012
Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii
4 September 2012
O reteta de Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii din: pulpa de vitel, ciupercute, usturoi, verdeturi, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 2 borcane ciupercute 5-6 catei de usturoi Mix de verdeturi italienesti Sos de rosii Sare Piper Mod de preparare: Se spala…
Pulpa de miel cu cartofi
4 September 2012
O reteta de pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, vin rosu, curry, zahar, pasta de rosii, cimbru, cartofi, unt si usturoi. Ingrediente: o bucata pulpa de miel sare piper negru macinat 300 ml vin rosu demisec un praf curry o lingurita zahar 2-3 linguri pasta de rosii cimbru verde 6-8…
Mici româneşti
4 September 2012
O reteta de mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare. Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti…
Piept de pui pane cu orez
4 September 2012
Pulpă de porc în manta de dovlecei
3 September 2012
O reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4…
Salată de ciuperci cu pui
3 September 2012
Trigoane umplute cu carne
3 September 2012
O reteta de trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie, miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi subtiri de placinta 2-3 firisoare sofran 100 g unt ulei de floarea soarelui 300 g pulpa de vitel o legatura…
Retete internationale: Souvlaki
3 September 2012
Souvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.…
Hribi cu paste si mazare
3 September 2012
O reteta de hribi cu paste si mazare din: hribi, paste scurte, miez de nuca, patrunjel, parmezan, tarhon, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g hribi 400 paste scurte (farfalle, fusilli, penne) 250 g mazare 100 g miez de nuca 1 legatura patrunjel 50 g parmezan 4-5 fire de tarhon 4-5…
Pui Asado cu sos Chimichurri
3 September 2012
O reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata, cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii, boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie. Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne…
Copane în crustă de afine confiate
3 September 2012
O reteta de copane in crusta de afine confiate din: copane de pui, pesmet, afine, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, oua, fulgi de porumb, parmezan si patrunjel. Ingrediente: un kg copane de pui 250 g pesmet 200 g afine rosii sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde si macinat 4-5 catei usturoi…
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci
3 September 2012
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri, ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de lazane. Ingrediente: 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru stropit cand servesti 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi 200 ml smantana 4 linguri lapte 40 g parmezan razuit…
Frigărui de pui Yakitori
3 September 2012
O reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui, aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun, miere, sare si piper. Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie, ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea puiului.…
Ciupercute umplute
3 September 2012
O reteta de ciupercute umplute din: ciuperci, cascaval de oaie, pesmet, usturoi, frunze de menta, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci champignon mari 200 g cascaval de oaie 2-3 linguri pesmet 2 catei de usturoi 4-5 frunze de menta 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline sare piper Mod…
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
3 September 2012
O reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Somon cu mentă si mărar
3 September 2012
O reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De asemenea,…
Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci
3 September 2012
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
3 September 2012
O reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci, lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon mici, proaspete 2 lamai 5 catei de usturoi 1 lingura zahar brun 4 linguri ulei de masline 75 g unt 3-4 fire de…
Cosulete cu inghetata
3 September 2012
O reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 1 ou 3 galbenusuri 90 g zahar praf 300 ml lapte 250 g ciocolata neagra 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta cosulete de ciocolata: 100 g ciocolata negara Mod de preparare: Bateti intr-un castron mai mare…
Retete culinare: Frigarui de pui cu legume
3 September 2012
O reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4 ardei capia 2 vinete mici…
Tartine cu peste si ardei gras
3 September 2012
Combina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână, pune deasupra peşte şi…
Vinete cu parmezan
3 September 2012
Vinete cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii 200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea soarelui busuioc Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite,…
Ingheţată din ciocolată cu mentă
3 September 2012
O reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele Mod de preparare:…
Somon cu mazare
3 September 2012
O reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii Mod…
Ceai cu portocale si rom
3 September 2012
Ceai cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2 lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla si lamaia. Adaugam zeama…
Despre crabi
3 September 2012
Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti…
Mancare de pui cu vinete
3 September 2012
Chiftelute marinate cu spaghete
2 September 2012
O reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou, pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu