Retete usoare:
Dovleac delicios dulce-acrisor
14 October 2012
Dovleac delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi, cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe nişte crostini, ca…
Paine cu carne de vita
14 October 2012
Paine cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere. Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g carne de vita 1 ceapa 1…
Paste cu brânză şi spanac proaspăt
14 October 2012
Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt…
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
14 October 2012
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru…
Butoiaşe din dovlecel
14 October 2012
Butoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2 linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i…
Vita cu telina
14 October 2012
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
14 October 2012
O reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g ciuperci Champignon 200 g broccoli sare 120…
Ciorba cu pui
14 October 2012
Ciorba cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi…
Prajitura cu alune de padure
14 October 2012
Paine cu ciuperci
14 October 2012
Paine cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută…
Cidru de portocale
14 October 2012
O reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3 cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de portocala Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu le fierbem. Servim bautura intr-un pahar…
Dulceata de dovleac
14 October 2012
Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia…
Ruladă în sos de vin
14 October 2012
Snitel de porc cu cascaval
13 October 2012
Snitel de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina piper sare ulei pentru…
Rulouri din clătite
13 October 2012
O reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua 400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare Mod de preparare: Bate spumă ouăle, adaugă laptele, apoi…
Ruladă de curcan umplută cu brânză
13 October 2012
Ruladă de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi 300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2 galbenusuri circa 3 linguri…
Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
13 October 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de preparare:…
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
12 October 2012
O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Dovleac lunguieţ cremos
12 October 2012
Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Lipie umplută cu varză
12 October 2012
Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine…
Paine cu legume
12 October 2012
Musaca de ardei si cuscus
12 October 2012
Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt 1…
Cocktail cu rom si scortisoara
12 October 2012
O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Prăjitură cu mere şi prune
12 October 2012
Halibut cu orez basmati si castane
12 October 2012
Halibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare: Presăraţi…
Plăcintă cu varză şi carne
12 October 2012
Placinta cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde, ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de chimen 1 ou sare Mod…
Salată de cartofi fierţi si seminţe de in
12 October 2012
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, ceapa verde, rosii, seminte de in, vermut, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi potriviţi o ceapă verde 2 roşii zemoase 100 g seminţe de in o linguriţă de vermut o jumătate de căţel de usturoi un dressing sare piper după gust Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i…
Rulada din porc
12 October 2012
Rulada din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare. Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru umplutura: 2 cartofi 2 morcovi…
Tartă cu varză alba
12 October 2012
Novac in bere
12 October 2012
Novac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2 lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru macinat sare Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l…
Rulada din carne (amestec)
12 October 2012
O reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata, masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de usturoi ulei sare piper…
Retete savuroase: Varza calita
12 October 2012
O reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o…
Pere in aluat
12 October 2012
Pere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere. Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1 lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane ter
Trigoane de varză
12 October 2012
O reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper Mod de preparare: Scoate nervurile foilor…
Tort de toamna cu mere si alune
12 October 2012
Ardei umplut cu salată de varză
12 October 2012
O reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe. Lasă-i…
Pacheţele de primăvară cu varza
12 October 2012
Pacheţele de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2 linguri…
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
12 October 2012
Hering cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm. Presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le…
Retete culinare: Salată de paste cu ton
12 October 2012
O salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie, masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă verde 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe pastele timp de cinci minute, după…
Carnaciori cu legume la tigaie
12 October 2012
Carnaciori cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben, rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100 ml apa 2 linguri…
Spaghete cu fructe de mare
12 October 2012
O reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare:…
File de pastrav cu sos de smantana
11 October 2012
O reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Desert de toamna cu mere prajite
11 October 2012
Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2 mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1 lingurita ulei + suplimentar…
Friptura de vita cu morcovi
11 October 2012
O reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2 liguri ulei de masline 2 cepe…
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
11 October 2012
O reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2 lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si sampanie. Dati la rece si serviti.
Brandade de morue
11 October 2012
Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie şi…
Retete gustoase: Vărzări
11 October 2012
Cod în sos de roşii
11 October 2012
O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Mere în aluat cu ciocolată
11 October 2012
O reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1 lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru uns…
Rulada din piept de pui
11 October 2012
Rulada din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras, mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare: Taie din pieptul…
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben
11 October 2012
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon, praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben. Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca fiert in 200 ml…
Pierogi (colţunaşi) cu varză
11 October 2012
Saramură
11 October 2012
O reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Rulada din vita
11 October 2012
O reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare Mod de preparare: Taie…
Prajitura din paine si prune
11 October 2012
O reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide, scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune 100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200 ml smantana 3 linguri ulei 4…
Scampi cu pesmet
11 October 2012
Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat…
Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)
11 October 2012
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
11 October 2012
Cocktail Banana Cup
11 October 2012
Pregătirea bulionului de roşii
11 October 2012
Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul…
Somon în aluat
11 October 2012
O reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le…
Peste cu masline
11 October 2012
O reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre 1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de…
Placinta cu burta
11 October 2012
Placinta cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata, paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2 felii de paine inmuiate in 100…
Pasta de avocado cu file de somon afumat
11 October 2012
Mâncare de soia cu sfeclă roşie
11 October 2012
O reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita chimen 50 ml…
Plăcintă cu morcov şi dovlecei
11 October 2012
Plăcintă cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovl
Aripioare de pui cu sos de telina
11 October 2012
Aripioare de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa, usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir, faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet de vin 1…
Păstrăv la grătar cu lămâie
11 October 2012
O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu…
Salată de morcov marinat
11 October 2012
O reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar, coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5 catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita piper macinat Mod de preparare: Curăţaţi…
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan
11 October 2012
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din: dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute, parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la…
Retete savuroase: Calamar umplut
11 October 2012
Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu…
Vinete cu chimion
11 October 2012
Vinetele conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C. Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului. Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de relaxare în…
Muşchi cu prune
11 October 2012
Ciorbă de crap cu orez
11 October 2012
Choc Grand Marnier
11 October 2012
Choc Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Perisoare din cartofi la cuptor
11 October 2012
O reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana suc de rosii 1 lingura faina sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi-i…
Despre dovleac
11 October 2012
Dovleacul este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara, răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari, dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de garnitură —…
Fulgi de palamida
10 October 2012
Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil. Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se fac…
Sufleu aromat cu prune
10 October 2012
Supa de ceapa cu orez
10 October 2012
Supa de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în…
Legume pane
10 October 2012
O reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina ulei sare Mod de preparare:…
Cum se prepara omleta cu spanac (video)
10 October 2012
O reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie. Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground nutmeg drizzle of vegetable oil…
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
10 October 2012
O reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita patrunjel uscat Mod de prepare:…
Ciorba de varza cu costita
10 October 2012
Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume …
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline
10 October 2012
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie, usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa, patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi tăiată solzişori…
Crema de dovleac cu smantana
10 October 2012
Crema de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin 50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in…
Rulada impanata cu salata de rosii
10 October 2012
Supa de toamna
10 October 2012
Supa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4 cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper …
Salată de năut cu peşte
10 October 2012
Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure
10 October 2012
O reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar 1…
Legume cu sos olandez
10 October 2012
Chec cu ghimbir
10 October 2012
Conopida in foitaj
10 October 2012
O reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intindeti aluatul si decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri de aluat. Puneti-le in forme…
Plăcintă cu mere şi prune
10 October 2012
O reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise, migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf cuţit cu sare 1 ou Crema…
Retete culinare: Ghiveci de legume
10 October 2012
Ghiveci de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei încins până ce…
Salata de pepene cu menta
10 October 2012
O reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe potrivite şi adaugi zahărul. Prepari ceaiul…
Retete culinare: Tarta cu fructe
10 October 2012
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
10 October 2012
Vin tonic cu mirodenii
10 October 2012
Vin tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide, cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbr
Tarta cu spanac si branza de capra
10 October 2012
O reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Piept de pui cu păstârnac
10 October 2012
Friptura de pasare cu afine si mere
10 October 2012
Viţel cu ciuperci şi legume
10 October 2012
O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral. In medicina…
Tocanita cu carne de vitel
10 October 2012
O reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi, patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Ciorba de sfecla rosie si mere
10 October 2012
Ciorba de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de preparare: Curatati sfecla,…
Supa crema de ciuperci cu crutoane
10 October 2012
Supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
10 October 2012
O reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Reteta zilei: Ardei iuti murati
10 October 2012
Legume cu ouă
10 October 2012
O reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii (decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Ardei copţi cu sos de smântână
10 October 2012
Porc cu ardei in sos de bere
9 October 2012
Vinaigrette rosu
9 October 2012
Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper. Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate, taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei de masline 15 ml otet balsamic 5…
Retete tv Paprika #1
9 October 2012
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Minipizza floare
9 October 2012
Minipizza floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel, faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte 1 ou 1 pliculet…
Boquerones fritos
9 October 2012
Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă…
Supa crema de praz cu creveti
9 October 2012
Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel…
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
9 October 2012
O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat…
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
9 October 2012
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt convins că şi dvs. faceţi la fel.…
Gulii umplute cu soia
9 October 2012
Placinta cu varza si carne
9 October 2012
Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc
9 October 2012
O reteta de Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc din: vin, ceapa rosie, frunze de patrunjel, tahon, foaie de dafin, boabe de piper negru, broccoli, unt, sare de mare si piper negru. Este un sos franţuzesc surprinzător de delicat, care se potriveşte cu orice fel de legume verzi, precum sparanghelul, broccoli sau fasolea…
Vitel cu dovleac
9 October 2012
Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati carnea de…
Clatite cu spanac si telemea de capra
9 October 2012
O reteta de clatite cu spanac si telemea de capra din: clatite, spanac, amestec de branza de vaci cu smantana, cascaval, ceapa, rosii, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 clatite 400 g spanac congelat 200 g amestec de branza de vaci cu smantana 100 g telemea de capra 250 g cascaval o…
Budinca de cacao cu sos de ciocolata
9 October 2012
Grand Marnier Cafe
9 October 2012
Grand Marnier Cafe din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 10 g de zahar frisca lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezisent la fox mixam Grand Marnier-ul si cafeaua fierbinte, apoi condimentam dupa gust. Deasupra adaugam frisca semi-lichida.
Tocăniţă catalană de peşte
9 October 2012
Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele de…
Rulada cu gem de zmeura
9 October 2012
Rulada cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie, lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt. Ingrediente: unt, pentru uns 150g faina, plus extra pentru presarat 50g zahar tos 75g untura sucul de la 1⁄2 lamaie 75ml lapte semi-degresat 50g gem de zmeura 40g fulgi de…
Placinta cu pui si parmezan
9 October 2012
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2 minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si 150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si pune intr-un vas termorezistent. Intinde…
Salata cu seminte de pin
9 October 2012
Supă picantă de linte
9 October 2012
O reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei, morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi multe fibre, de mare ajutor în…
Broccoli în stil indian cu iaurt picant
9 October 2012
Broccoli în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: o căpăţână mare de broccoli, desfăcută în bucheţele sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 linguriţe de seminţe de chimion…
Pui cu sos cremos de tarhon
9 October 2012
Pui cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul, vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6 bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200 ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri smantana
Sendvis mediteraneean
9 October 2012
Sendvis mediteraneean din: bagheta, vanata, branza feta, ardei capia, dovlecel, salata, rosii cherry, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 vanata 200 g branza feta 4 ardei capia 1 dovlecel 1 salata 300 g rosii cherry rozmarin sare Mod de preparare: Spală bine toate legumele, şterge-le cu un şervet sau lasă-l.e să se zvânte.…
Prajitura cu ciocolata si caju
9 October 2012
O reteta delicioasa de Prajitura cu ciocolata si caju din: faina, nuci caju, lapte, zahar, ciocolata amauruie, bicarbonat, ulei, scortisoara, cacao si sare. Ingrediente: 500 g faina 100 g nuci caju 300 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata maruie topita 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet 100 ml…
Evantai de vinete
9 October 2012
Evantai de vinete din: vinete, rosii, cascaval, usturoi, busuioc, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 vinete 2 rosii 300 g cascaval 4 catei de usturoi busuioc patrunjel sare Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le în felii, pe lung, până la codiţă, însă fără s-o îndepărtezi. Aşază feliile de vânătă pe farfurie, ca un evantai.…
Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră (video)
9 October 2012
Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor
9 October 2012
O reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…
Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă
9 October 2012
Placinta cu peste si porumb
9 October 2012
O reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi, bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei, lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon, maruntite 400 g fileuri de macrou…
Cafe Andaluse
9 October 2012
Cafe Andaluse din: lapte pasteurizar, praf de cacao, zahar, cafea sherry si ciocolata amara. pentru 2 cesti Ingrediente: 1/2 lapte pasteurizat 1 lingurita de praf de cacao 2 linguri de zahar 1/4 l cafea tare si fierbinte 4 cl sherry sec putina ciocolata amara razuita Mod de preparare: Fierbem laptele pasteurizat cu praful de…
Vitel cu dovleac si fasole verde
9 October 2012
Spaghetti bolognese cu legume
9 October 2012
O reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g radacina de telina 2 fire telina vede 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500 g rosii decojite sare piper 400…
Supă cremă de sfecla
9 October 2012
O reteta simpla si savuroasa de supa crema de sfecla din: sfecla rosie, telina, ceapa, ulei, nucsoara, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 telina 1 ceapa uscata galbena 1 lingura ulei nucsoara sare suc de lamaie Mod de preparare: Spală legumele şi curăţă-le de coajă, apoi căleşte-le într-o lingură de…
Chec cu struguri
9 October 2012
Retete culinare: Rulouri vegetale
9 October 2012
O reteta de rulouri vegetale din: vanata, ardei capia, usturoi, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 vanata 4 ardei capia mai carnosi 4 catei de usturoi 3 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu otet sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat…
Tocănită de miel (ied)
9 October 2012
Bors de gulii
9 October 2012
Bors de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana, ulei, leustean, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana 50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Căliti ceapa în ulei, apoi adăugaţi…
Friptura de vita cu ciuperci
8 October 2012
Friptura de vita cu ciuperci din: fleica de vita, ceapa, ciuperci, usturoi, telina, ou, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa concentrata de vita, frunze de dafin si sos worcestershire. Ingrediente: 700 g fleica de vita 400 g cepe mici (salote, arpagic), curatate 400 g ciuperci de crescatorie, curatate 1 ceapa mare, curatata si taiata rondele…
Fursecuri cu nuci
8 October 2012
Fursecuri cu nuci din: margarina, faina, zahar pudra, nuci, rom, coaja de lamaie, ciocolata neagra si sare. Ingrediente: 200 g margarina 200 g faina 100 g zahar pudra 100 g nuci macinate 1 lingura rom 1 lingurita coaja de lamaie 100 g ciocolata neagra un varf de cutit sare Mod de preparare: Frecaţi spumă…
Sos de ciuperci
8 October 2012
O reteta delicioasa de sos de ciuperci din: ciuperci, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g ciuperci portobellini 2 linguri unt 2 linguri faina 300 ml lapte integral Mod de preparare: Taiati ciupercile si incalziti untul intr-o cratita medie, la foc puternic. Puneti ciupercile si caliti-le pana se inmoaie. Adaugati faina si fierbeti, amestecand…
Retete culinare: Tortilla cu cartofi
8 October 2012
Ficatei cu bacon si cartofi
8 October 2012
O reteta de ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere, salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu, zahar, vin si supa concentrata de pui. Ingrediente: 1 legatura patrunjel, tocat 4 felii de bacon, taiate fasii 2 mere, curatate de cotor, taiate felii cateva frunze proaspete de salvie, tocate…
Pateuri cu branza si susan
8 October 2012
Pateuri cu branza si susan din: aluat, telemea de oaie, oua si susan. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea de oaie 2 oua 50 g susan Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron telemeaua dată pe răzătoarea mare cu un ou şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută. întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în fâşii de…
Paste cu vaza si afumatura
8 October 2012
Tarta cu branza afumata
8 October 2012
O reteta de tarta cu branza afumata din: faina, drojdie, sare, apa, branza afumata, oua, arpagic, ceapa verde, salam uscat, smantana, sare, piper, cimbrisor si rosii. Ingrediente: 250 g faina 10 g drojdie uscata 1 praf de sare 1 ceasca de apa pentru umplutura: 200 g branza afumata (cas) 2 oua 10 bucati arpagic 2…
Nuggets de pui
8 October 2012
Glog
8 October 2012
O reteta simpal de glog din: vin rosu, ghimbir, cuisoare, scortisoara, cardamom, zahar, stafide si migdale. Ingrediente: 10 cl vin rosu ghimbir cuisoare scortisoara cardamom 1 lingurita de zahar 1 lingurita de stafide 1 lingurita de migdale fara coaja Mod de preparare: Fierbem la foc mic vinul rosu, impreuna cu condimentele. Intr-o ceasca de…
Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir
8 October 2012
O reteta de Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir din: broccoli, seminte de susan, ulei de masline, usturoi, sos de soia, ulei de susan, zeama de lamaie verde si ghimbir. Este o reţetă interesantă, deoarece aroma delicată a buchetelor de broccoli fierte în aburi se combină cu aroma intensă a sosului de…
Carnati cu piure la cuptor
8 October 2012
Carnati cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa, cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu, concentrat de pui, malai si mazare. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi o legatura de ceapa verde, taiata rondele 8 carnati de porc 2 cepe, curatate si taiate rondele…
Budinca de andive
8 October 2012
O reteta de budinca de andive din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g branza telemea 200 g cascaval 4 oua 1 cana cu iaurt 1 crenguta cu rozmarin sare ulei de masline Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de…
Mini placinte cu mere
8 October 2012
O reteta de mini placinte cu mere din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, esenta de vanilie, mere, unt, zahar tos, scortisoara, stafide, zeama de lamaie si galbenus. Ingrediente: aluat: 250 g faina 150 g unt 100 g zahar pudra sare 1/2 lingurita esenta de vanilie umplutura: 500 g mere 100 g unt 150 g…
Salată în straturi cu sos
8 October 2012
O reteta de Salată în straturi cu sos din: vinete, ardei copti, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, piper, branza feta, ceapa rsoie, usturoi, iaurt si oregano. Ingrediente: 5 vinete 500 g ardei copti 2-3 morcovi 4-5 rosii patrunjel marar ulei piper pentru sos: 300 g branza feta 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi iaurt…
Pui cu rosii si curry, in stil indian
8 October 2012
Pui cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca de cocos, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari,…
Despre broccoli si conopida
8 October 2012
Broccoli a fost la început o legumă mediteraneană, însă de-a lungul anilor, în diferite ţări, au fost cultivate diverse soiuri. în prezent există două tipuri de bază: broccoli „Calabrese”, cu inflorescenţa mare, şi broccoli purpuriu, cu inflorescenţa mai mică. Broccoli „Calabrese” se găseşte aproape tot timpul anului, iar broccoli purpuriu, cel puţin în Marea Britanie,…
Tocana de legume cu carne de vita
8 October 2012
O reteta de Tocana de legume cu carne de vita din: ulei de floarea soarelui, carne de vita, ceapa, pudra de ghimbir, usturoi, condimente, pasta de curry, bulion, concentrat de supa de vita, cartofi, coriandru si ceapa rosie. Ingrediente: 4 linguri de ulei de floarea soarelu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu