Retete usoare:
Salată picantă de cuşcuş
O
reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui,
lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de
cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă
fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat
25g fulgi de…
Read more »Salată cu cartofi şi maioneză mentolată
O
reteta delicioasa de salata cu: maioneza, mustar, menta, cartofi albi,
fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de
maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă,
tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină,
curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocado mari, coapte
sucul…
Read more »Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
Supă
de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa,
patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1
morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare
pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »Vitello tonnato
Vitello
tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare,
boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de
lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv
italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de
vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »Peşte fript cu avocado şi salsa
O
reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »Dulceaţă din fructe de soc
Dulceaţă
din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de
lamaie Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le
trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »Tortilla de cartofi calda
Tortilla
de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde,
oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin
alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei
gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri
smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »Peste la cuptor
O
reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »Gogosele glazurate
O
reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa,
lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g
unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă
Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente decor: 100…
Read more »Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
O
reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul,
rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi,
tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4
mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe,
tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »Parfe de fructe
O
reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua,
zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g
zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g
zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse
pentru servit Mod de…
Read more »Peltea de cirese
O
reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5
kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute
merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se
scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele
fierte nu se pasează)…
Read more »Gem delicios de caise
O
reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie.
Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de
vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat) Mod de preparare: Se spală
caisele, se scurg bine, se rup în două, se scot sâmburii şi se acoperă
cu zahăr.…
Read more »Creveti la gratar cu mix de condimente
Creveti
la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare,
piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay.
Ingrediente: 2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de
ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper
negru macinat,…
Read more »Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
Gem
de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune,
corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de
rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la
1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf
de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »Zacuscă de gogonele
Zacuscă
de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si
sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100
ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de
zahăr, sare. Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin
maşina de tocat. La fel…
Read more »Pastrav cu migdale si ardei gras
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »Retete tv Paprika #4
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru
proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4
gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras
Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată
împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
O
reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele,
faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline.
RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung
Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca
faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite
sos sriracha…
Read more »Cartofi la tigaie în stil provensal
O
reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi,
sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de
masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
Chiftele
de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac,
chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery,
frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita
de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi
pentru chutney) 1 catel de…
Read more »Cuiburi cu prune si nuca
Cuiburi
cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar
tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200
g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g
prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie
Tocăniţă
de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate,
supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1
dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1
ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »Supă de peşte franţuzească
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »Tort cu pere şi lichior de ouă
O
reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de
copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere,
vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte,
frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4
oua 160 g zahar pudra…
Read more »Risotto cu orz, pui si ciuperci
O
reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de
masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru,
supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3
piepti de…
Read more »Frigarui de miel cu tzatziki
O
reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel,
rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper,
astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente: 500 g
pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa
rosie 2 linguri suc de…
Read more »Desert cu branza si coacaze rosii
Desert
cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt,
coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si
ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de
copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g
frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
O
reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar,
scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte
si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei,
numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3
lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »Paella de marisco
Paella
de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de
masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.
Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste
(de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de
masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »Dulceata de dovleac si portocale
O
reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac,
portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale
1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa Mod de preparare: Curăţă
dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi
decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »Sandvici cu brânză şi ardei gras
Sandvici
cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc,
paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa
1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii
de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional) Mod de
preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »Tarta cu prune si brandy
O
reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar
fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente:
150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar
vanilinat 500 ml lapte 120 g
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
Supă
de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa,
patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1
morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare
pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »Vitello tonnato
Vitello
tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare,
boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de
lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv
italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de
vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »Peşte fript cu avocado şi salsa
O
reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »Dulceaţă din fructe de soc
Dulceaţă
din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de
lamaie Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le
trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »Tortilla de cartofi calda
Tortilla
de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde,
oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin
alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei
gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri
smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »Peste la cuptor
O
reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »Gogosele glazurate
O
reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa,
lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g
unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă
Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente decor: 100…
Read more »Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
O
reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul,
rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi,
tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4
mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe,
tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »Parfe de fructe
O
reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua,
zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g
zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g
zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse
pentru servit Mod de…
Read more »Peltea de cirese
O
reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5
kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute
merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se
scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele
fierte nu se pasează)…
Read more »Gem delicios de caise
O
reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie.
Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de
vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat) Mod de preparare: Se spală
caisele, se scurg bine, se rup în două, se scot sâmburii şi se acoperă
cu zahăr.…
Read more »Creveti la gratar cu mix de condimente
Creveti
la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare,
piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay.
Ingrediente: 2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de
ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper
negru macinat,…
Read more »Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
Gem
de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune,
corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de
rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la
1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf
de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »Zacuscă de gogonele
Zacuscă
de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si
sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100
ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de
zahăr, sare. Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin
maşina de tocat. La fel…
Read more »Pastrav cu migdale si ardei gras
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »Retete tv Paprika #4
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru
proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4
gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras
Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată
împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
O
reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele,
faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline.
RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung
Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca
faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite
sos sriracha…
Read more »Cartofi la tigaie în stil provensal
O
reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi,
sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de
masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
Chiftele
de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac,
chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery,
frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita
de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi
pentru chutney) 1 catel de…
Read more »Cuiburi cu prune si nuca
Cuiburi
cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar
tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200
g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g
prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie
Tocăniţă
de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate,
supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1
dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1
ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »Supă de peşte franţuzească
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »Tort cu pere şi lichior de ouă
O
reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de
copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere,
vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte,
frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4
oua 160 g zahar pudra…
Read more »Risotto cu orz, pui si ciuperci
O
reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de
masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru,
supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3
piepti de…
Read more »Frigarui de miel cu tzatziki
O
reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel,
rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper,
astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente: 500 g
pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa
rosie 2 linguri suc de…
Read more »Desert cu branza si coacaze rosii
Desert
cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt,
coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si
ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de
copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g
frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
O
reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar,
scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte
si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei,
numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3
lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »Paella de marisco
Paella
de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de
masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.
Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste
(de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de
masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »Dulceata de dovleac si portocale
O
reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac,
portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale
1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa Mod de preparare: Curăţă
dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi
decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »Sandvici cu brânză şi ardei gras
Sandvici
cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc,
paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa
1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii
de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional) Mod de
preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »Tarta cu prune si brandy
O
reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar
fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente:
150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar
vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy
140 g faina…
Read more »Paste cu iaurt la cuptor
O
reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua,
iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste
ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie
putina sare Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet
de apă. Separat,…
Read more »Tartă cu ricotta şi dovlecei
Tartă
cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua,
busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari
1 mana mica de busuioc, toc
Supă de dovlecei şi roşii
O
reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt,
ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane.
Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg
rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de
pui sau de legume…
Read more »Musaca din cartofi si ficat
O
reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de
pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3
cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei …
Read more »Passata de roşii
Passata
de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de
usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de
zahar sare piper Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul
de măsline într-o cratiţă, la…
Read more »Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
O
reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de
pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500
g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina
sare piper unt ulei Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile
curăţate le pisezi…
Read more »Dulceata de morcovi cu lamaie
Dulceata
de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente:
1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac Mod de
preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă
şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau
trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…
Read more »Chec cu dovlecei
Chec
cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de
vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide.
Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun
350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie
300 g de faina 2 lingurite…
Read more »Taleri cu prune
Taleri
cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt,
faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3
oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de
copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…
Read more »Musaca de varza cu carne tocata
Musaca
de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval,
ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1
varza mare 300 g carne tocata 1 vanata mare 100 g cascaval 2 cepe rosii
pasate cu blenderul busuioc…
Read more »Dulceata de gogonele
O
reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie,
baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1
lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa Mod de preparare:
Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi
opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Read more »Vita cu sfecla
O
tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa
rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe.
Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2
sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1
cana cu vin 3-4 catei de usturoi…
Read more »Salata de fasole cu fenicul
Salata
de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute,
fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si
piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1
ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de
masline…
Read more »Legume gratinate cu orez
O
reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de
masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei,
feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o
conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…
Read more »Corabioare cu mere
O
reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte,
zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de
budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi
2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »Fenicul cu sos de capere
O
reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie,
smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri
fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate
100 ml vin alb sare piper Mod…
Read more »Conopida la borcan
Conopida
la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze
de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze
de telina frunze de patrunjel aspirina Mod de preparare: Cantităţile
sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o
desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…
Read more »Tarta savuroasa cu mere
Tarta
savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt,
ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si
fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g
faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura:
60 g martipan…
Read more »Chec de linte
Chec
de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin,
praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua,
sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de
legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin
125…
Read more »Marmelada de macese
O
reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si
lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare:
Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le
opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la
fiert…
Read more »Biban şi fructe de mare în stil italian
O
reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei
de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin,
creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele
pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…
Read more »Mancare de ceapa
O
reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin,
zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente:
800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri
miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare Mod de
preparare:…
Read more »Paine din dovleac cu nuci
Paine
din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara,
unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac
350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa
50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare …
Read more »Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos
O
reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei
de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric,
linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte,
tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…
Read more »Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
Chec
sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua,
morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa
verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua
2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1
lingurita susan…
Read more »Zacuscă cu morcovi
Zacuscă
cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment
vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2
1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri
condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa Mod de
preparare: Morcovii şi…
Read more »Fajitas cu pui
Fajitas
cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes,
sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar,
ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de
masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti
e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…
Read more »Piure de dovleac
Piure
de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper,
pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara.
Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita
nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura
faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…
Read more »Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu
patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de
vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti
si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru
stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…
Read more »Paine cu măsline
O
reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba,
faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata.
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g
faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g
masline negre fara samburi 80 g…
Read more »Rosii in borcan
Rosii
in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare
conservat Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală
cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le
scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile
curăţate şi…
Read more »Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
O
reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din:
dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt,
ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua,
parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei:
Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2
linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »Sufleu de cartofi
O
reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline,
mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si
masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei
de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1
lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…
Read more »Retete de post: Gălbiori cu praz
O
reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute,
ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar.
Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri
de ulei 60 g unt 125 ml supă de legum
Muraturi: Vinete murate
Vinete
murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare
apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete 5 pahare frunze de telina
taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5
l apa ardei iute dupa gust Mod de preparare: Speli vinetele şi le
crestezi în lungime.…
Read more »Dovlecei umpluti cu piept de pui
O
reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei,
cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de
masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa
de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1
ardei verde 3-4 catei de usturoi…
Read more »Chili cu verdeturi
O
reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara
samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2
ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din
doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…
Read more »Linte cu telina si usturoi
Linte
cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de
usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3
linguri vin alb sare piper Mod de preparare: >Puneţi lintea la
fiert în apă cu…
Read more »Rulouri lipicioase cu curmale
Rulouri
lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou,
curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14
g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml
lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1
ou mare, batut 200…
Read more »Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote
Tagliatelle
cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi,
dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet
chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g
sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…
Read more »Roşii cherry murate
Roşii
cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe
de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii
cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet
sare apa Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un
prosop. într-o…
Read more »Placinta cu fructe in crusta crocanta
Placinta
cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure,
coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g
unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50
g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1
ou Mod…
Read more »Somon teriyaki cu sparanghel
O
reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia,
mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir,
usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin
preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura
O
reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de
cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata.
Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de
cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…
Read more »Ceafa cu broccoli la cuptor
Ceafa
cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml
smantana pentru gatit sare piper Mod de preparare: Pui ceafa pe
gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bucheţele,
apoi îl strecori şi aşezi broccoli într-un vas pe care…
Read more »Castraveti cu ou
Castraveti
cu ou din: castraveti, rosii, galbenusuri, smantana, marar, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4-5 castraveti potriviti ca marime 2 rosii 2
galbenusuri 100 ml smantana lichida marar sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi castraveţii de coajă şi îi tai felii subţiri. Căleşti
castraveţii în unt şi apoi adaugi 2 roşii tăiate cubuleţe.…
Read more »Rulada savuroasa cu ciocolata
Rulada
savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar
pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac.
Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao
2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g
ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…
Read more »Salata cu somon si sfecla rosie
Salata
cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml
vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat
1 lamaie…
Read more »Cupolă din vinete
O reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete,
ceapa, ardei gras, morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si
ulei. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapa 1 ardei gras 2 morcovi 1 rosie
mare 2 castraveti 70 g maioneza 2 catei usturoi ulei pentru prajit
Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii subţiri…
Read more »Ciorba cu castraveti acri
O
reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi,
ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si
patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei
verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din
saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…
Read more »Budinca de caramel
O
reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar,
lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta.
Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau
smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel:
12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta …
Read more »Friptura de vita cu cartofi
Friptura
de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa,
piper, cartofi, unt si rozmarin. Ingrediente: 800 g pulpa de vita cu
cartofi 100 g unt 200 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 500
g cartofi cu coaja rosie 50 g unt rozmarin proaspat Mod de preparare:
Se…
Read more »Tocanita de fasole cu conopida
O
reteta gustoasa de Tocanita de fasole cu conopida din: conopida,
morcovi, fasole, ceapa, pastarnac, telina, suc de rosii si verdeata.
Ingrediente: 1 conopida medie 2-3 morcovi 200 g fasole boabe mari 1-2
cepe mari 1 pastarnac 1 telina mica 1 cana suc rosii verdeata Mod de
preparare: Toci ceapa mărunt, iar ţelina, păstârnacul…
Read more »Rulada cu crema de sampanie
Rulada
cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca,
galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar
pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2
linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema:
300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…
Read more »Pateuri cu legume
O
reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei
capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 250 g ardei capia copt
o legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 150 g ciuperci o lingura
pesmet o legatura patrunjel sare piper negru macinat…
Read more »Somon cu sos alb si tarhon
Somon
cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina,
lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare
piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350
ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon Mod de preparare: Se
condimentează…
Read more »Taitei soba cu creveti la cuptor
Taitei
soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de
susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei
grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi
catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de
miere Doua lingurite de ulei…
Read more »Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
O
reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de
arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos
de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume
si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat
1 bucată mare de radacina…
Read more »Scoici cardium şi melci de mare
Foarte
apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la
fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud,
spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de
spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre
deosebire de cea a scoicilor…
Read more »Scrumbie cu ghebe
O
reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie,
castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g
ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin
alb sec sare piper Mod de preparare:…
Read more »Budincă de orez cu dulceaţă de vişine
O
reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez,
lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat.
Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g
dulceata de visine 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Spălaţi
orezul în 3-4…
Read more »Chifle curcubeu
Chifle
curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie,
fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte,
dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus
extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu
seminte si cereale integrale 7 g de…
Read more »Prepeliţă cu sos de coniac
O
reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din:
prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi,
unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4
prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100
ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…
Read more »Spanac cu naut si chorizo
Spanac
cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa,
usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de
dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi
si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le
rupi tulpinile.…
Read more »Roşii afumate
O reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii,
ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de
portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1
1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de
ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui,…
Read more »Pizza de Florentina
Pizza de Florentina din: sos de tomate, spanac,
ciuperci, cascaval, oua, ulei vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei
de masline si sare. Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac
proaspat 100 g ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei
vegetal piper negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o
lingurita drojdie…
Read more »Tartă cu mure şi cremă de vanilie
Tartă cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de
tarta, faina, nucsoara, scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de
vanilie si mure. Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru
presarat putina nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra
pentru umplutra
Pui cu ardei
Pui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi
de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si
ceapa. Ingrediente: 8 portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi,
patrunjel, telina) 3 linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper
1 lingura boia 1 lingura faina 250 ml…
Read more »Costiţe de miel în sos de vin
O reteta de Costiţe de miel în sos de vin din:
costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa,
piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si
rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml
vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5…
Read more »Porumb copt cu ciuperci
O reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din:
porumb, apa, lapte, unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6
pahare cu apa 1 pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici Mod de
preparare: Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva
foi exterioare. Boabele trebuie…
Read more »Ficatei de pui pane
Ficatei de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua,
ulei, condimente si lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g
faina 2 oua 150 ml ulei 1 lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie
condimente Mod de preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri
de apă şi amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…
Read more »Ciorba de conopida cu costita
Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita,
ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel,
condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2
cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de
tomate 1 legatura patrunjel condimente bors Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în…
Read more »Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză
Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei,
bacon, crema de branza, ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc
si sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii
subtiri 1 cutie crema de branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic
cimbru, rozmarin sau busuioc sare Mod de preparare: Se spală…
Read more »Placinta de toamna
Placinta de toamna din: gutui, mere, pere, unt,
pastaie de vanilie, scortisoara, zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de
tarta, ou si crema de vanilie. Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si
pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui) 25 g de unt 1 pastaie de vanilie,
taiata pe lungime, cu semintele scoase 2…
Read more »Supa de sfecla cu iaurt
Supa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de
masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin,
iaurt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2
lingurite ulei de masline 1 ceapa 400 g rosii decojite, din conserva 1 l
supa de legume sare piper cimbru otet de…
Read more »Muschi de vita in sos de vin rosu
O reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin
rosu din: muschi de vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de
masline, sare, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt
si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere
250 ml vin rosu demisec 2-3 catei usturoi piper negru…
Read more »Reteta zilei: Ardei grasi marinati
Ardei grasi marinati din: ardei grasi, ulei,
patrunjel, marar, usturoi, zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1
kg ardei grasi 2 linguri de ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de
marar tocat 6 catei de usturoi 6 linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼
ceasca otet alb 1 cană de apă…
Read more »Smoothie din fructe de pădure
Smoothie din fructe de pădure din: lapte de migdale,
ameste de fructe de padure si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu
migdale 200 g amestec de fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1
lingurita sirop agava Mod de preparare: 200 g de fructe de padure se
spala bine si se dau la…
Read more »Salata cu avocado si andive
O reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva,
piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza,
oua, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1
ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2
linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »Rulada de curcan
O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de
curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel,
marar, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g
brânză telemea rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de
preparare: Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…
Read more »Piept de pui aromat
O reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia
dulce, curry, castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata,
scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1
lingurita de miere 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1
castravete 1 ardei gras 2 ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara
sare piper ulei…
Read more »Rulouri cu cartofi
O reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras,
usturoi, ceapa, cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei
gras 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei Mod de
preparare: Curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să
fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare şi…
Read more »Retete internationale: Boeuf Bourguignon
O reteta de boeuf burguignon din:carne de vita, vin
rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de
dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast.
Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă
roşie 10ml ulei de floarea soarelui 10g concentrat de vită (demi-glace)
cimbru foi de…
Read more »Crema de rosii
O reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov,
ceapa, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2
morcovi 1 ceapă potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de
preparare: Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe
care îl lasă. Se trec prin sită pentru a…
Read more »Nuga glasata in miere cu fructe confiate
O reteta delicioasa de nuga cu:ou, miere, zahar,
fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente:
10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g
stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana Mod de
preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă
fructele,…
Read more »Retete savuroase: Tarta cu branza
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte,
smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de
masline, busuioc. Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4
linguri smântână 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de
oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry…
Read more »Clătite umplute cu sos şi porumb
Clătite umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa
minerala, faina, ulei, sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de
porumb, cimbru, condiment, carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente:
2 ouă 200 ml lapte 100 ml apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1
praf de sare Pentru umplutură și decor: 1 ceapă…
Read more »Peste picant
O reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli,
morcov, arde gras, ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute,
cuisoare, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele
conopida si broccoli 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi
cimbru maghiran busuioc 1 ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie Mod de
preparare:…
Read more »Scoici cu manzanilla
Acest preparat culinar se numără printre preferinţele
clienţilor din fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este
foarte simplu, dar pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc
puţin în ulei usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry
manzanilla sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva
minute, pânâ…
Read more »Tort cu grepfrut şi mac
Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua,
extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac,
zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns
300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1
lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…
Read more »Somon pe pat de praz
O reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din:
somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi
si piper. Ingrediente: 400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri
ulei din samburi de struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi
piper proaspat macinat Mod…
Read more »Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere
Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei
de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel.
Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa
mare, feliata fin 6 felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana
pentru gatit 200 g de branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…
Read more »Lipie cu pui şi legume
Lipie cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi,
gulie, smantana, salata verde, slipii, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 2 piepti de puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri
smantana 1 salata verde 4 lipii sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Se sărează şi se piperează carnea; se unge…
Read more »Retete de post: Parjoale de post
Parjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina,
ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi
160 ml ulei 100 g pesmet 100 g faina 1 legatura marar condimente Mod
de preparare: Căliţi în ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…
Read more »Ciorba de ciuperci
Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi,
patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1
kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g
orez 1 legatura patrunjel condimente bors Mod de preparare: Curăţaţi
ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa,
spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…
Read more »Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc
Dressing cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar,
usturoi, sare, piper si legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc
degresat 1/2 cană nuci, plus mai mult pentru garnitura 3 linguri de
marar proaspat tocat 1 lingurita usturoi tocat proaspat Sare si piper
dupa gust Legume proaspat tăiate Mod de preparare: Se toarnă iaurtul
grecesc, nucile,…
Read more »Sandviş cu ton
Sandviş cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de
secara, branza de vaci, salata eisber, sare, piper si morcov.
Ingrediente: 1 conserva ton (bucata intreaga) 2 linguri iaurt gras 4
rosii 8 felii paine de secara 2 linguri branza de vaci 8 frunze salata
eisberg sare piper 1 morcov Mod de preparare: Se scurge…
Read more »Căpşunată
Căpşunată din: capsune, zahar, apa si alcool.
Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă
tare Mod de preparare: Speli căpșunele bine, le cureți de codițe și le
pui în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana
la căldură timp de 2 zile. Din când…
Read more »Somon la gratar cu legume si felii de lamaie
Somon la gratar cu legume si felii de lamaie din:
somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si
lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspat 3 linguri sos de soia 1
lingurita zahar 80 ml apa 60 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf
de usturoi sare pentru garnitura: legume 1…
Read more »Bors de vitel
O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de
vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi,
rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g
piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1
radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 1
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu