Retete usoare:
Somon cu gem de caise si ghimbir
25 September 2012
Iaurt cu fructe aromate
25 September 2012
Salată de pere cu parmezan
25 September 2012
Prajitura cu branza si visine
25 September 2012
Supa de fasole verde ardeleneasca
25 September 2012
O reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde Mod de preparare: Cureţi, speli…
Potato rosti
25 September 2012
Potato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie…
Cocktail cu suc de struguri si rom
25 September 2012
Rozete cu zmeura
25 September 2012
Reteta zilei: Spaghete carbonara
25 September 2012
O reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…
Bacalao a la Vizcaina
24 September 2012
Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Dulceata de cirese
24 September 2012
Salata cu mazare verde
24 September 2012
Borş de peşte pescăresc
24 September 2012
O reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional) Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Fasole verde in aluat
24 September 2012
Salată de orez integral
24 September 2012
O reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Fierbi orezul,…
Supa crema de dovlecei cu sunca
24 September 2012
Cirese in foietaj
24 September 2012
Cirese in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2 linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt Mod de preparare: Pe planşa de…
Drob de usturoi cu ceapa verde
24 September 2012
O reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar) …
Piscoturi de casa
24 September 2012
O reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente, faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal) Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele,…
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic
24 September 2012
O reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Budinca de piersici
24 September 2012
O reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale, faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina. Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2 linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…
Despre cartofi
24 September 2012
Haideţi să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani, ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de chips! Există sute de…
Tort cu cireşe
24 September 2012
Tort de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon, praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 40 g faina 40 g cacao…
Cartofi scotieni
24 September 2012
O reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru, sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…
Salată cu roinită
24 September 2012
Cheese-cake cu vişine
24 September 2012
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
24 September 2012
O reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceapa mare,…
Prăjitură cu brânză şi cireşe
24 September 2012
O reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat, margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt, cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g faina 1 lingura praf…
Bacalhau
24 September 2012
Tradiţia de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi mari, astfel încât…
Cocktail Carribean Dream
24 September 2012
O reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos. Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos Mod de preparare: Se pune cafeaua in…
Pancakes cu cremă de afine
24 September 2012
Branza topita de casa
24 September 2012
O reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina, oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita bicarbonat Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…
Cartofi la tavă cu rozmarin
24 September 2012
O reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare, piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin proas
Briose cu zmeura
24 September 2012
Deliciu cu vita
24 September 2012
Deliciu cu vita din: carne de vita macra, salata verde, rosii cherry, ardei grasi, castravete, ceapa verde, ceapa uscata, taitei din orez, patrunjel, menta, busuioc, condimente, zeama de lamaie, sos de soia si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita macra 1 salata verde 6-7 rosii cherry 2 ardei grasi 1 castravete 2 fire ceapa…
Baclava cu fistic
24 September 2012
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
24 September 2012
O reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
File de salau cu legume la gratar
24 September 2012
O reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml ulei de masline 100 ml…
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
24 September 2012
O reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o dai prin…
Punci de visine
24 September 2012
O reteta simpla de punci de visine din: galbenusuri, zahar vanilat, zahar, scortisoara, frisca, lapte, lichior de visine si lamaie. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar putina scortisoara 200 g frisca lichida 1/2 l lapte 1/3 lichior de visine lamaie Mod de preparare: Intr-un vas mixam bine galbenusul cu zahar,…
Cum se prepara Pui cu curry (video)
24 September 2012
O reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 oil 1 tsp mustard seeds handful curry leaves 3 onions 1 small piece of ginger, grated 3 cloves of garlic 2 chicken breasts 3 natural yoghurt 1/2 tsp chilli powder 1 tsp…
Pesto de mentă
24 September 2012
Ficat cu rodie si ceapa rosie
23 September 2012
O reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte, rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 500 ml lapte o rodie mare 2 cepe rosii 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic sare grunjoasa piper negru…
Ghiveci de legume si carne de pui
23 September 2012
Ghiveci de legume si carne de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii, condimente si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui si 3-4 pulpe de pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varza 2 ardei 3 rosii 2 lingurite condimente putin ulei Mod de preparare: Cureţi legumele…
Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
23 September 2012
O reteta de Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura. Ingrediente: 500 g faina 3 linguri miere 250 g mascarpone 200 g zahar 50 g unt 3 lingurite lapte 1 lingurita bicarbonat 1 ou 2 linguri nes sau cappucino 500 g…
Varza in straturi
23 September 2012
Varza in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce, piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza dulce potrivita 200 g costita sau kaizer 200 g smantana 100 g cascaval ras 1 rosie mare 1 /2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita cimbru…
Cum se prepara Supa vegetariana (video)
23 September 2012
O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!
Crumble de prune
23 September 2012
Bors de pui cu fasole boabe
23 September 2012
Supă miso de pui cu orez
23 September 2012
Chiftele de vinete
23 September 2012
O reteta de chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi, ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou. Ingrediente: 2 vinete (500-600 g) 80 g franzela 25 g faina 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt piper ulei 100 g branza telemea rasa sau cascaval ras…
Varza umpluta cu cartofi
23 September 2012
O reteta de varza umpluta cu cartofi din: cartofi, varza, ceapa rosie, usturoi, oua, ulei, chimen, smantana si condimente. Ingrediente: 800 g cartofi 500 g varza 1 ceapa rosie 1 catel usturoi 2 oua 3 linguri ulei 1 lingurita chimen macinat 200 ml smantana 3 lingurite de condimente Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi…
Pesto clasic
23 September 2012
Retete gustoase: Dovlecei umpluti
23 September 2012
O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de masline 250 ml suc de rosii amestec…
Mâncare de varză din Moldova
23 September 2012
Chilli de curcan şi cartofi copţi
22 September 2012
O reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives
22 September 2012
Cum se prepara Somon la gratar (video)
22 September 2012
Pesto cu nuci
22 September 2012
Beneficiile usturoiului
22 September 2012
Usturoiul este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului şi la încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în care îl pregăteşti pentru a obţine maximum din beneficiile sale nutritive. Pentru mai mult gust şi aromă, zdrobeşte-l sau toacă-l cu 10 minute înainte de a-l prepara şi adaugă-l în mâncare după gătirea acesteia,…
Gigantes plaki
22 September 2012
O reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel. Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii, fără…
Retete culinare: Prajitura cu afine
22 September 2012
Fasole verde scazuta
22 September 2012
O reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi păstăile, le…
Mic dejun moldovenesc
22 September 2012
Mic dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie, castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2 cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura ceapa verde 6 masline putin cascaval Mod de preparare: Cureti…
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
21 September 2012
O reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura…
Cum se prepara Salata de macrou (video)
21 September 2012
O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil
Paste cu mazăre şi creme fraîche
21 September 2012
Pregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste, dacă…
Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată
21 September 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente: 175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 50g ciocolată…
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar
21 September 2012
O reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum ar…
Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez
21 September 2012
O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi,…
Crema de morcovi
21 September 2012
O reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de usturoi sare maioneza Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă gusturile.…
Omletă cu spanac şi muşchi afumat
21 September 2012
Omleta cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua sare si piper Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti muşchiul tăiat cubuleţe,…
Tagliatelle cu scoici
21 September 2012
O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…
Pad Thai cu creveţi
20 September 2012
Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de…
Ardei umplut cu cartofi
20 September 2012
Ardei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. Fierbi…
Pui cu orez si portocale
20 September 2012
O reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale, orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri ulei de masline…
Pesto Cheddar
20 September 2012
Pune tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din nou. Condimentează după gust. Pofta buna!
Muraturi crocante de vara
20 September 2012
O reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2 linguri…
Friptura de porc cu orez
20 September 2012
Retete de post: Ciorba de praz cu bors
20 September 2012
Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite…
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado
20 September 2012
Pesto de spanac
20 September 2012
Fierbe un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac, într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus de grăsimi şi 40g seminţe de…
Bors de zarzavat de vara
20 September 2012
Bors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g cartofi…
Tarta cu mix de ardei
20 September 2012
O reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de masline…
Paste cu roşii uscate şi sos pesto
20 September 2012
O reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit pentru…
Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii
20 September 2012
O reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella…
Tocana de vinete
20 September 2012
Ciorbă de iepure
20 September 2012
Crostini alla caprese
20 September 2012
O reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit Mod de…
Tocană de dovlecei
20 September 2012
O reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4 dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2 lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă si se…
Salata cu ton colorata
20 September 2012
Supa de rosii toscana
20 September 2012
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul
20 September 2012
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf seminte…
Cartofi copti cu tzatziki
20 September 2012
Cartofi copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu…
Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel
20 September 2012
O reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi tineri…
Bruschete cu mozzarella
19 September 2012
O reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine cimbru Mod de…
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute
19 September 2012
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie…
Tocăniţă cu ardei si dovlecei
19 September 2012
O reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3 cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru…
Punci de oua
19 September 2012
O reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom (40%) Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu
Retete de post: Salata de dovlecei
19 September 2012
Salata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente: 4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite…
Pastrav cu spanac
19 September 2012
O reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare…
Specialitate cu legume
19 September 2012
Specialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2 legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de masline…
Cotlet de porc in sos dulce acrisor
19 September 2012
O reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…
Brioşe cu struguri
19 September 2012
O reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau…
Farfalle cu somon si chives
19 September 2012
O reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate Mod de preparare: Prepară…
Retete vegetariene: Pizza vegetariana
19 September 2012
O reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci 4-5…
Rulouri cu branza de capra
19 September 2012
Supa de branza
19 September 2012
Clatite bogate
19 September 2012
Clatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml lapte 3 linguri…
Plachie românească de crap
19 September 2012
Plachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 500…
Ciocolata calda cu rom
19 September 2012
Prăjitură cu aluat fărâmiţat
19 September 2012
Prajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g migdale macinate 275 g faina Mod de…
Ciorba de rosii cu busuioc
19 September 2012
O reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru ornat…
Perişoare în sos de roşii
19 September 2012
Penne cu rosii si dovlecei
19 September 2012
Penne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de zahar…
Desert: Tartă de piersici
19 September 2012
Tarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3 linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar pudra sau menta pentru ornat Mod de preparare: Aşezaţi foile din foitaj una lângă cealaltă…
Supa de porumb cu praf de curry
19 September 2012
Cotlete de porc cu ciuperci
19 September 2012
O reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…
Supă de mărar
19 September 2012
O reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua. Ingrediente: pentru supa de marar: 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata) 2 legatura de marar 300 ml smantana 4 linguri de ulei de floarea soarelui 2 linguri de faina alba 1…
Fructe de mare în stil spaniol
19 September 2012
Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta
19 September 2012
O reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Legume cu carne în coajă de pâine
19 September 2012
Legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida 4…
Punci de lapte
19 September 2012
O reteta simpla de punci de lapte din: lapte, zahar, lichior cu rom, rachiu, lichior de portocala, scortisoara, frisca si scortisoara. Ingrediente: 0,4 l lapte 4 lingurite de zahar 1 paharel de lichior cu rom 1 lingura de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de lichior de portocala 3 batoane de scortisoara frisca lichida scortisoara Mod…
Cum se curăţă calamarii
19 September 2012
Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi…
Prajitura cu piersici si frisca
19 September 2012
Ruladă cu ou şi verdeaţă
19 September 2012
Rulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1 ou 500 g carne tocata…
Budinca cu paste si branza
19 September 2012
O reteta de budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet. Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100 g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2 linguri zahar 1-2 linguri pesmet…
Plăcintă cu bezea de agrişe
19 September 2012
Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudo
19 September 2012
Salata cu ardei copti si prosciutto crudo din: ardei grasi, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de salata si ulei de masline. Câteva legume, un mix de salată şi nişte mozzarella devin un preparat inedit pentru o masă de prânz sănătoasă. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 1 bucata mozzarella (aproximativ 150g), taiata pe…
Chifteluţe cu legume
18 September 2012
O reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi, scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 1 plic condimente pentru carne tocata 500 g carne tocata 1 catel de usturoi putina scortisoara 4 linguri ulei de masline 200 g dovlecel cate 1 ardei gras rosu si galben…
Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan
18 September 2012
Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline, carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste, parmezan, bagheta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica, tocata marunt 2×400 g de rosii din…
Rulouri de ardei cu anchoa şi capere
18 September 2012
O reteta de rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt
Ruladă cu foi de napolitană
18 September 2012
O reteta de rulada cu foi de napolitana din: foi de napolitana, zahar, apa, biscuiti, lapte praf, cocos, esenta de vanilie si margarina. Ingrediente: 3 foi de napolitana pentru umplutura de biscuiti: 200 g zahar 2 cani apa 500 g biscuiti simpli pentru crema alba: 250 g zahar 300 g lapte praf 100 g cocos…
Tartă cu somon şi broccoli
18 September 2012
O reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli, desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1 fileu de somon de aproximativ…
Ouă ochiuri pe pat de ardei
18 September 2012
Oua ochiuri pe pat de ardei din: oua, ardei, mozzarella, pesmet, carnaciori, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 oua 4 ardei (rosu, galben, portocaliu si verde) 100 g mozzarella 4 linguri pesmet 4 carnaciori picanti semiafumati cimbru verde sare piper 2-3 linguri ulei de masline 1-2 fire patrunjel Mod…
Retete internationale: Chili con carne
18 September 2012
O reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, chili, telina, ardei grasi, ulei, carne de vita, cimbru, supa, rosii, fasole, porumb, sare, piper si chimen. Ingrediente: 2 cepe medii 3 catei de usturoi 2 chili rosii 2 tulpini de telina 2 ardei grasi 4 linguri ulei 700 g carne de vita 1-2 lingurite cimbru…
Sos picant mediteranean
18 September 2012
Sos picant mediteranean din: ardei, rosii, masline, ardie iute, ulei de masline, otet, zahar, frunze de busuioc, sare, piper si gelatina. Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g rosii carnoase 150 g rondele de masline 1-2 ardei iuti 100 ml ulei de masline 1 lingura otet balsamic (sau otet de mere) 150 g zahar 1…
Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş
18 September 2012
Aperitiv cald cu ardei si cuscus din: ardei, cuscus, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, patrunjel, parmezan, cimbru verde si otet balsamic. Ingrediente: 4 ardei (rosu si portocaliu) 200 g cuscus o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare grunjoasa…
Coşuleţe cu ardei şi mazăre
18 September 2012
O reteta de cosulete cu ardei si mazare din: paste tagliatele, unt, mazare, sare grunjoasa, crema de branza, ardei capia, zahar si patrunjel. După ce aţi copt ardeii, aşezaţi-i pe un platou presărat cu sare grunjooasă. Pe deasupra puneţi tot sare şi lăsaţi-i maximum 15 minute, cât să-şi lase zeama. Astfel, coaja se va îndepărta…
Omleta la cuptor cu legume
18 September 2012
O reteta de omleta la cuptor cu legume din: oua, cascaval, ciuperci, porumb, ardei gras, ceapa verde, sare de mare, piper si maghiran. Ingrediente: 4 oua 100 g cascaval 100 g ciuperci 50 g porumb 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde sare de mare piper maghiran Mod de preparare: Intr-un castron baţi…
Paste cu ciuperci si carnati
18 September 2012
O reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana. Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…
Oua bulgaresti
18 September 2012
Rulouri delicioase din piept de pui
18 September 2012
Rulouri delicioase din piept de pui: piept de pui, bacon, cascaval, sare, piper, ciuperci, marar, patrunjel, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 felii bacon 150 g cascaval sare piper 200 g ciuperci o legatura marar o legatura patrunjel 2 linguri pesmet ulei pentru prajit Mod de preparare: Se feliază pieptul de…
Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie
18 September 2012
O reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii…
Rulouri de omleta cu pui
18 September 2012
Cum se prepara Paine cu ceapa (video)
18 September 2012
Curry de vinete aromat
18 September 2012
O reteta delicioasa de curry de vinete cu:ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemon grass, ardei iute, chimion macinat, coriandru macinat. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos…
Calzone cu ciuperci si branza de capra
18 September 2012
Calzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi,…
Punci cu scortisoara si ghimbir
18 September 2012
O reteta simpla de Punci cu scortisoara si ghimbir din: ceai de flori de hibiscus, apa, portocala, scortisoara, ghimbir, visine si lichior de visine. Ingrediente: 1 plic de ceai de flori de hibiscus 200 ml apa jumatate de portocala putina scortisoara macinata putin ghimbir macinat 5 cl lichior de visine 1 lingura de lichior de…
Reteta zilei: Zacusca delicioasa
18 September 2012
Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc
18 September 2012
O reteta delicioasa de ricotta coapta cu:oua, parmezan, rosii, masline negre, ulei de masline, otet, zahar tos, usturoi, busuioc. Ingrediente: 3x250g cutii de ricotta 2 ouă l00g parmezan, ras fin 4 roşii mari – dacă sunt de culori diferite, vor arăta minunat 1 mână de măsline negre de calitate, fără sâmburi 2 linguri ulei de…
Salata de cuşcuş
18 September 2012
O reteta delicioasa de salata cu:cuscus, supa de legume, ceapa verde, ardei rosu, castravete, branza feta, pesto, seminte de pin. Ingrediente: 100g cuşcuş 200ml supă de legume fierbinte puţin sărată (merge şi cea pregătită instant) 2 fire de ceapă verde 1 ardei roşu 1/2 castravete 50g brânză feta, tăiată cubuleţe 2 lingură de pesto 2…
Vinete cu iaurt şi sos de roşii
18 September 2012
O reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, rosii cherry, usturoi, chilii, iaurt, menta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 140g de roşii cherry tăiate pe jumătate 1 căţel de usturoi zdrobit câţiva fulgi de chilii 125ml iaurt natural dietetic 1 lingură de mentă tocată Mod de preparare: Tăiaţi vânata pe lung în şase…
Lipie cu ricotta şi dovleac
18 September 2012
O reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute, coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta. Ingrediente: 1/2 dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri 1 linguriţă chimion 1 linguri de ulei 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin 1 mână frunze de coriandru, tăiate coaja sucul de la o lămâie verde…
Supa de morcovi picanta
18 September 2012
O reteta delicioasa de supa de morcovi cu:ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei rosu, curry, morcov, lemon grass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos, supa de legume. Ingrediente: 1lingura de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras 1 arde iute roşu, fără seminţe,…
Homar delicios
17 September 2012
Homar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…
Retete culinare: Dovlecei umpluţi
17 September 2012
O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii cherry si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mari sare 1 dovlecel mediu 400 g amestec de carne tocata 80 g parmezan dat pe razatoare cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc 1 lingura ulei de masline…
Tocană cu fructe de mare
17 September 2012
Lasagna cu spanac şi carne tocată
17 September 2012
O reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt, carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g carne tocata de vita 150 ml…
Gogosi cu corcoduse
17 September 2012
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei
17 September 2012
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs…
Tiramisu cu fructe de vară
17 September 2012
O reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de migdale. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar brun 250 g fructe de padure (zmeura, capsuni, mure) 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati) 100 ml apa 2 linguri lichior de…
Sufleu de legume si carne tocată
17 September 2012
O reteta de sufleu de legume si carne tocata din: rosii, dovlecel, ardie gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, carne tocata de vita, sare, piper si branza emmentaler. Ingrediente: 300 g rosii 1 dovlecel cate un ardei gras rosusi galben 1 morcov mare 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei…
Mini tarte aperitiv
17 September 2012
O reteta de mini tarte aperitiv din: oua, faina, sare, bicarbonat, zeama de la o lamaie, unt, marar, ciuperci, iaurt, cascaval, patrunjel verde si rosii. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri faina un praf sare un praf bicarbonat zeama de la o lamaie 100 g unt o legatura marar 100 g ciuperci 2-3 lingurite…
Prăjitură cu brânză de vaci şi piersici
17 September 2012
O reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, branza de vaci, zahar, ulei, lapte, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, ou, fulgi de migdale, pierisici si pesmet. Ingrediente: 300 g faina alba, de calitate 150 g branza de vaci 75 g zahar 75 ml ulei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu