vineri, 29 noiembrie 2013

Retete de toamna #75

Retete de toamna:

Reteta zilei: Tocana de legume cu carne de porc si rosii

19 November 2013
Tocana_de_legume_cu_carne_de_porc_si_rosii_06
Tocana de legume cu carne de porc si rosii din: carne de porc, apa, sos de peste, usturoi, ceapa, fasole verde, vanata, mar, rosii, ulei, orez fiert.   Ingrediente: ½ kg carne de porc, cuburi ½ cana de apa 3 linguri sos de peste 2 catei de usturoi, tocat ½ ceapa, tocata ½ kg fasole…
Read more »





Retete de post: Sarmale din praz

19 November 2013
Sarmale_din_praz
Sarmale din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg praz 500 g ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 lingura pasta de ardei 1 lingura pasta de rosii 1 lingura miere de albine 250 ml vin alb 250 ml apa 4…
Read more »





Terina cu sfecla si nuca

19 November 2013
Terina_cu_sfecla_si_nuca
Terina cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci, usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper, usturoi, mustar, otet de mere si salata verde. Ingrediente: 3 sfecle (750 g) 2 linguri ulei de masline crema de branza: 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 2 linguri nuci zdrobite 3…
Read more »





Supa de curcan cu cartofi

19 November 2013
Supa_de_curcan_cu_cartofi
Supa de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de curcan 2 morcovi  radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ceapa mare 1 telina mica 5 cartofi portiviti ca marime 200 ml suc de rosii patrunjel si marar verde…
Read more »





Frigărui gustoase de pui cu ciuperci

19 November 2013
Frigarui_gustoase_de_pui_cu_ciuperci
Frigărui gustoase de pui cu ciuperci  din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare busuioc   Mod de preparare: Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui într-un…
Read more »





Sos de ierburi aromate

19 November 2013
Sos_de_ierburi_aromate
Sos de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru, hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze de marar verde cateva frunze de cimbru verde cateva frunze de hasmatuchi cateva frunze…
Read more »





Portofele de pui umplute cu ficat

19 November 2013
Portofele_de_pui_umplute_cu_ficat
Portofele de pui umplute cu ficat din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa verde, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare busuioc   Mod de preparare: Fierbi înăbuşit ficatul de pui şi îl mărunţeşti cu…
Read more »





Cocktail Exotica

19 November 2013
Cocktail_Exotica
Cocktail Exotica din: suc de ananas, sirop de zahar, zeama de limeta, apa, limeta, zeama de lamaie si zahar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de ananas (fara indulcitori) 1 cl siropd e zahar zeama unei limete apa carbogazoasa sau plata o felie de limeta pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…
Read more »





Retete de post: Telina umpluta

19 November 2013
Telina_umpluta
Telina umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 teline, cam de aceeasi dimensiune 2 cepe 150 ml ulei 4 catei de usturoi 2 cartofi 4 linguri nuci macinate 1 lingurita cimbru uscate sare piper nucsoara   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii cu coajă cu tot. Curăţaţi ţelinele şi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de mazare cu rasol de porc

19 November 2013
Supa_de_mazare_cu_rasol_de_porc_04
Supa de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa, telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa.   Ingrediente: 1 /2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov , ras 1 ceapa , cuburi 2 tulpini de telina cu frunze ,cuburi 2 catei de usturoi ,…
Read more »





Bors aromat

19 November 2013
Bors_aromat
Bors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa leustean…
Read more »





Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel

19 November 2013
Bezea_cu_fructe_crema_de_vanilie_alune_si_caramel
Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune, frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta. Ingrediente: bezea preparată după reţeta de bază 50 g alune decojite 400 ml frişcă nebătută 2 linguri zahăr pudră, cernut un baton de vanilie (crestaţi-l în lung şi scoateţi seminţele) un pahar de zmeură…
Read more »





Cosulete cu carne tocata

19 November 2013
Cosulete_cu_carne_tocata
Cosulete cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi, ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (vita+porc) 2 oua 2 fire de praz 50 ml ulei 2 catei de usturoi 4 cartofi 200 g ciuperci 1 lingura mustar 100 g cascaval 1 lingurita cimbru uscat 1 legatura…
Read more »





Crema de telina cu mere

19 November 2013
Crema_de_telina_cu_mere
Crema de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt, ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele şi…
Read more »





Placinta rapida

19 November 2013
Placinta_rapida
Placinta rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare, piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat. Ingrediente: 700 g carne de vita tocata 2 oua 1 ceapa patrunjel verde tocat fin 2 linguri pesmet ulei sare piper pentru umpltura: 300 g ciuperci champignon 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi 100…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat

18 November 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_garnisite_cu_busuioc_proaspat_05
O reteta savuroasa de Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat din: rosii, unt, ceapa, sare, paste si busuioc.   Ingrediente: 1 cutie rosii intregi decojite 5 linguri unt sărat 1 ceapa medie, curatata si taiata in jumatate Sare dupa gust 500 g paste busuioc proaspat   Mod de preparare: Pune rosiile, untul…
Read more »





Fasole verde cu suc de rosii

18 November 2013
Fasole_verde_cu_suc_de_rosii
Fasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare aspirina   Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o crati­ţă, acoperă…
Read more »





Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone

18 November 2013
Tort_alb_cu_boabe_de_cafea_si_mascarpone
Tort alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si boabe de cafea. Ingrediente: blaturi: 200 g unt 650 g biscuiti tip amaretto sau de ovaz umplutura: 500 g crema de branza 500 g mascarpone 4 oua 200 g zahar 50 g faina…
Read more »





Ciocolată caldă cu cognac

18 November 2013
Ciocolata_calda_cu_cognac
Ciocolată caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si scortisoara. Ingrediente: 1 litru lapte 120 g ciocolata neagra de manaj 4 linguri cognac ornare: 6 linguri frisca 4 lingurite cacao 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Puneţi laptele la fiert. In alt vas puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 –…
Read more »





Ciorba de fasole cu afumatura

18 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura
Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g rosii in bulion 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura…
Read more »





Frigarui ca in Ardeal

18 November 2013
Retete_1
Frigarui ca in Ardeal din: piept de pui, muschi de vitel, piept de curcan, bacon, ciuperci, ardei gras, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g piept de pui 200 g muschi de vitel 200 g piept de curcan 200 g bacon 8 ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei sare piper  …
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu legume si oua

18 November 2013
Tacos_cu_legume_si_oua_08
O reteta savuroasa de Tacos cu legume si oua din: tortilla de porumb, ulei de masline, ceapa, rosii, ardei iute, oua, sare, piper, branza, coriandru si sos cholula.   Ingrediente: 2 tortilla de porumb 1 lingurită ulei de măsline 2 linguri ceapa alba tocata 2 linguri rosii cuburi 1/4 ardei iute, cuburi 2 oua batute…
Read more »





Chutney de vinete

18 November 2013
Chutney_de_vinete
Chutney de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic, stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza. Ingrediente: 1 kg vinete 2 lingurite cu turmeric (curcuma) 1 lingurita cu…
Read more »





Chiftele cu branza de oaie

18 November 2013
Chiftele_cu_branza_de_oaie
Chiftele cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branzade oaie rasa cateva fire de patrunjel verde tocat ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, ceapa…
Read more »





Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta

18 November 2013
Cocktail_cu_pepene_rosu_vodca_si_menta
Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare: Se taie pepenele bucati. Acestea se pun la congelator timp de 1…
Read more »





Totul despre Bolile reumatismale

18 November 2013
Miere
Topul medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste schimbări bruşte de temperatură pro­voacă un disconfort major persoanelor cu boli reu­matice. Un motiv întemeiat pentru a-i cere sfaturi…
Read more »





Inamicii nevazuti din mancarea noastra: aditivii alimentari

18 November 2013
Alimente_1
Multi specialisti sunt de parere ca am fi mai sanatosi daca am manca precum bunicii nostri. Ce faci, insa, in viata de zi cu zi, cand trebuie sa cumperi alimentele de la magazin si nu le poti lua din gradina proprie? Cele mai multe produse din comert au tot felul de aditivi si reprezinta un…
Read more »





Tusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. Remedii naturiste pentru răcelile de sezon

18 November 2013
Alimente
Tusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. În mod normal, boala se manifestă în primul rând în zona nasului şi a gâtului, însă răceala afectează toate părţile corpului. Acest tip de răceală este cea mai des întâlnită afecţiune, motiv pentru care mai poartă şi numele de “răceală comună”. Când întâmpinăm aceste disconforturi,…
Read more »





Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi

18 November 2013
Pui_cu_otet_balsamic_rozmarin_si_cartofi
Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi din: otet balsamic, mustar, usturoi, gem de caise, carne de pui, cartofi, ulei de masline, rozmarin, rosii cherry si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 cana de otet balsamic 1 1/2 lingurita de mustar cu boabe intregi 2 catei de usturoi o lingura de gem de caise sau de miere…
Read more »





Praz picant

18 November 2013
Praz_picant
Praz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2 cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1 lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2 lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze…
Read more »





Desert de ciocolata cu sos de cafea

18 November 2013
Terina_de_ciocolata_cu_sos_de_cafea
Desert de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua, faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao. Ingrediente: terina: 250 g unt 250 g zahar 250 g ciocolata neagra 70% 5 oua 1 lingura faina sosul: 500 ml frisca 5 albusuri 100 g zahar 30 ml espresso 1 lingurita…
Read more »





Ceai pentru colindatori

18 November 2013
Ceai_pentru_colindatori
Ceai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele…
Read more »





Secretul unei inimi sănătoase – Micul dejun

18 November 2013
Alimente_1
Cercetătorii din Marea Britanie recomandă cetăţenilor să nu sară peste micul dejun, dacă vor să îşi păstreze inima sănătoasă. Rezultatele unui studiu făcut pe 27.000 de mii de bărbaţi arată că aceia care sar peste micul dejun riscă să aibă mari probleme cu inima, informează BBC. Echipa de cercetători de la Institutul de Sănătate Publică…
Read more »


3 cocktailuri celebre

18 November 2013
Cocktailuri_6
Cocktailuri celebre: Mojito Cocktail Mojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata frunze de menta   Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă. Agităm bine. Punem cuburi…
Read more »





Retete internationale: Chiftele de peşte

18 November 2013
Chiftele_de_peste
In multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze (tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste proaspăt în perioadele când era mai greu de…
Read more »





Retete de cocktailuri cu vodka

18 November 2013
Cocktail_5
Retete de cocktailuri cu vodka:   Cocktail răcoritor cu gin si votca Cocteil răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie. Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă ginul, votca, li­chiorul de rodie…
Read more »





5 remedii care stopeaza pierderea podoabei capilare

18 November 2013
pierderea podoabei capilare
Toate femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult si si-a pierdut din vitalitatea de alta data? Cu siguranta, ceva din comportamentul tau sau din…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu susan

18 November 2013
Rulouri_cu_susan_09
Rulouri cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare, praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb.   Ingrediente: 1 1/2 cani lapte 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit 4 1/2 lingurita drojdie uscata 4 cani faina 3 linguri zahar 1 lingura sare 1 1/2…
Read more »





Fasole boabe cu ciuperci

18 November 2013
Fasole_boabe_cu_ciuperci
O reteta savuroasa de Fasole boabe cu ciuperci din: carne tocata de porc, ceapa, ulei, supa de oase, ardei iute, fasole, ciuperci, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa 50 ml ulei 200-300 ml supa de oase 1 ardei iute 400 g fasole alba sau rosie (conserva)…
Read more »





Spirale savuroase cu pastrama

18 November 2013
Spirale_savuroase_cu_pastrama
Spirale savuroase cu pastrama din: pastrama de porc, chilli, chimen, faina, apa, ulei si otet. Ingrediente: 400 g pastrama de porc pudra de chilli si chimen pentru aluat: 500 g faina 1 pahar de apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet   Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron mare, adaugi uleiul, apa calduta si…
Read more »





Ciocolata alba fierbinte

18 November 2013
Ciocolata_alba_fierbinte
Ciocolata alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si cognac. Ingrediente: 300 ml frisca proaspata din smantana 100 g unt 6 linguri zahar praf 350 g ciocolata alba de menaj 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri cognac   Mod de preparare: Puneti frisca la fiet, la bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul…
Read more »





Rulouri cu peste si ardei copti

18 November 2013
Rulouri_cu_peste_si_ardei_copti
Rulouri cu peste si ardei copti din: oua, ardei capia, usturoi, ulei de masline, hrean, peste, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 4 ardei capia copti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras 4 fileuri de peste – merluciu, cod, salau sare piper   Mod de preparare: Faceti 4 omlete…
Read more »





Salată de pui cu legume şi mere

18 November 2013
Salata_de_pui_cu_legume_si_mere
Salată de pui cu legume şi mere din: piept de pui, mar, cartofi, morcovi, ardei gras, usturoi, ulei de masline, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mar mai mare acrisor 6 cartofi rosii 4 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 catei de usturoi 4 linguri ulei…
Read more »





Turtite cu dovleac

18 November 2013
Turtite_cu_dovleac
Turtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri ulei sare ornare: 150…
Read more »





Rulada din piept de pui cu spanac

18 November 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_spanac
Rulada din piept de pui cu spanac din: piept de pui, cascaval, morcov, oua, patrunjel verde, foietaj, spanac, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 100 g cascaval 100 g morcov 2 oua 1 legatura patrunjel verde 400 g foietaj 400 g spanac sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se crestează,…
Read more »





Trio Saint-Jacques

18 November 2013
Trio_Saint_Jacques
Trio Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel icre negre     Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi…
Read more »





Cocktail Eastern Sour

18 November 2013
Cocktail_Eastern_Sour
Cocktail Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime juice 20 ml orgeat syrup 3 dash-uri Angostura bitters   Mod…
Read more »





Supa crema de porumb cu bacon

18 November 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_bacon
Supa crema de porumb cu bacon din: ceapa, smantana, ceapa verde, unt, lapte, curry, supa de legume, porumb si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingura curry 40 g faina 800 ml supa de legume 600 g porumb congelat (sau conserva) 100 g bacon…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert

18 November 2013
Pui_cu_sos_de_rosii_si_garnitura_de_orez_fiert_07
Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert din: ceapa, ceapa rosie, apa, unt, turmeric, condimente, rosii, sos de rosii, usturoi, pulpe de pui, orez fiert.   Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1 cana cu apa 2 linguri de unt 1 lingura tumeric 6 linguri condimente, dupa preferinta 2 rosii,…
Read more »





Budinca cu paine si ciuperci

18 November 2013
Budinca_cu_paine_si_ciuperci
Budinca cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana, lapte, cascaval, sare, piper si o franzela. Ingrediente: 3 linguri ulei 8-10 ciuperci 4 caei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 100 g cascaval sare piper 1 franzel aveche de o zi   Mod de preparare: Speli ciupercile bine…
Read more »





File de somon în crustă de ciuperci

18 November 2013
File_de_somon_în_crusta_de_ciuperci
File de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine, smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 100 g ciuperci champignon 150 g paine 150 g smantana 1 albus 2 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel 1 fir de marar…
Read more »





Crema de spanac

18 November 2013
Crema_de_spanac
Crema de spanac din: spanac, iaurt, seminte de dovleac, usturoi, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 250 ml iaurt 2 linguri seminte decojite de dovleac 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei. Când începe să…
Read more »





Foitaj umplut cu ciuperci

18 November 2013
Foitaj_umplut_cu_ciuperci
Foitaj umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Pulpe de pui cu legume

18 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_legume
Pulpe de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte de cocos. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare 1 lingura pudra de curry 1 ceapa 4 catei de usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g ciuperci champignon…
Read more »





Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin

18 November 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_galuste_în_sos_de_vin
Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare, amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de branza, patrunjel si piper. Ingrediente: 12 galuste de paine (pachet) sare 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci) 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 2 linguri unt 150 ml vin…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu legume si alune

18 November 2013
Noodles_cu_legume_si_alune_05
Noodles cu legume si alune din: noodles, usturoi, ceapa, varza, muguri de fasole, ceapa verde, arahide, ulei, limeta, corinadru, pasta de tamarind, apa, sos de soia, sos sriracha, zahar brun. Ingrediente: 1 pachet noodles 4 catei de usturoi , tocat 4 cepe, tocate 2 cani de varza , tocata 2 cesti de muguri de fasole…
Read more »





Cocktail de banane cu lamaie

18 November 2013
Cocktail_de_banane_cu_lamaie
Cocktail de babane cu lamaie din: banana, zeama de lamaie, siropd e zahar, apa mienrala, lamaita si cirese. Ingrediente: 1/2 de banana zeama de la un sfert de lamaie 2 cl sirop de zahar apa minerala carbogazoasa sau plata o felie de lamaie lamaita cirese de cocktail   Mod de preparare: Facem un pure din babana,…
Read more »





Broccoli cu somon

18 November 2013
Broccoli_cu_somon
O reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »





Retete savuroase: Şniţel vănătoresc

18 November 2013
Snitel_vanatoresc
Şniţel vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare, piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2 cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper 2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »





Peste cu hrean si mere

18 November 2013
Peste_cu_hrean_si_mere
Peste cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz, sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul   Mod de preparare:…
Read more »





Tarta gustoasa cu ciuperci

18 November 2013
Tarta_gustoasa_cu_ciuperci
Tarta gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie, oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »





File de cod cu piure de morcovi

18 November 2013
Peste_6
File de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru, ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi, smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie sare si piper pentru piureul de…
Read more »





Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză

18 November 2013
Retete_6
Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt, maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »





Pui în sos de muştar

18 November 2013
Pui_în_sos_de_mustar
Pui în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de vin alb 2…
Read more »





Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

18 November 2013
Sote_de_legume_si_orez_cu_aroma_de_nuca_de_cocos_04
Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si piper.   Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana coriandru tocat 2 limete…
Read more »





Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

18 November 2013
Sosuri
Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te. Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin…
Read more »

Prajitura cu crema de vanilie

18 November 2013
Prajitura_cu_crema_de_vanilie
Prajitura cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »





Ruladă de orez cu ficat

18 November 2013
Retete_5
Ruladă de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250 g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1 lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare boia…
Read more »





Ciorbă savuroasa de peşte

18 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_peste
Ciorbă savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi, ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si cateva picaturi de ulei)   Mod…
Read more »





Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni

18 November 2013
Tarta_cu_ciuperci
Tarta cu ciuperci  din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara, manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si patrunjel. Ingrediente:  200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150 g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1 fir de praz 2 cepe 400 g champignon…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni

17 November 2013
Tarta_cu_frisca_si_capsuni_08
Tarta cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de cocos, capsuni.   Ingrediente aluat: 3 cani nuci ½ cesti pudra de cacao ½ ceasca de miere ⅛ lingurita sare Ingrediente umplutura: 1 cutie lapte de cocos ¼ ceasca de miere Ingrediente topping : ½ kg capsuni feliate Mod de preparare:…
Read more »





Cascaval pane cu crochete

17 November 2013
Cascaval_pane_cu_crochete
Cascaval pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: pentru cascaval: 250 g cascaval 2 oua 3-4 linguri lapte 1 lingura jumatate de faina pesmet sare piper ulei pentru prajit pentru crochete: 500 g cartofi fierti 2 galbenusuri 1 ou 2 linguri faina 1 lingura pesmet 2…
Read more »





Rondele de ceapă pane

17 November 2013
Retete_1
Rondele de ceapă pane pane din: ceapa, oua, faina, pesemt, apa minerala, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe mari 3 oua faina pesmet apa minerala sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele de circa 1 deget, desfaci foile cu grijă să nu se rupă, să rămână cercuri. Pui cercurile pe un prosop…
Read more »





Tort cu crema de mar

17 November 2013
Tort_cu_crema_de_mar
Tort cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon, suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt 5 oua 1 pliculet praf de copt 100 g stafide 2-3…
Read more »





Retete culinare: Conopida umpluta

17 November 2013
Conopida_umpluta
Conopida umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper, mozzarella si folie de aluminiu. Ingrediente:  1 conopida medie 200 g carne de pui sau de vita tocata 1 ceapa sare piper 100 g mozzarella folie de aluminiu   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi în apă cu sare. Apoi introduci…
Read more »





Iahnie cu bacon

17 November 2013
Iahnie_cu_bacon
Iahnie cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe 250 g bacon afumat 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate patrunjel verde sare piper zdrobit   Mod de preparare: Se pune fasolea cu…
Read more »





File de peste impletit

17 November 2013
File_de_peste_impletit
FIle de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt, portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi. Ingrediente: 4 bucati file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius) sare piper o ceapa o lingura de unt o portocala pentru coaja 2 linguri marar tocat 100 ml vin alb 300 ml fond de…
Read more »





Ciuperci marinate pentru iarna

17 November 2013
Ciuperci_marinate_pentru_iarna
Ciuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper (negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar…
Read more »





Reteta zilei: Suc din fructe de mango

17 November 2013
Suc_din_fructe_de_mango_5
O reteta savuroasa de Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chili, sare, ulei de nuca de cocos, seminte de mustar si frunze de curry.   Ingrediente: 4-5 bucati mango 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de nuca de…
Read more »





Retete savuroase: Prăjitură cu stafide

17 November 2013
Prajitura_cu_stafide
O reteta delicioasa de prajitura cu: stafide, faina, sare, zahar,unt, drojdie, lapte, miere, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 1 praf de sare 50 g zahăr 75 g unt 1 cubuleţ drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4 linguri miere 150 g stafide 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară Mod de preparare: Amestecaţi într-un…
Read more »





Barbun in sos picant

17 November 2013
Barbun_in_sos_picant
O reteta delicioasa de barbun cu:frunze de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se…
Read more »





Omletă cu paste presărată cu ciuperci

17 November 2013
Omleta_cu_paste_presarata_cu_ciuperci
Omletă cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sarea 200 g ciuperci champignon 4 cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri ulei…
Read more »





Retete gustoase: Saganaki

17 November 2013
Saganaki
O reteta delicioasa de saganaki cu: branza feta, ceapa, rosii, arde gras, ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2 felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4 măsline negre 2 linguri cu ulei…
Read more »





Prăjitură cu zmeură si frisca

17 November 2013
Prajitura_cu_zmeura
O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt, zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca. Ingrediente aluat: 200 g unt 175 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare coaja rasă de la 1/4 lămâie 175 g făină 25 g amidon 1/2 pachet…
Read more »





Macaroane cu carne tocată la cuptor

17 November 2013
Macaroane cu carne tocată la cuptor
O reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita, rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 lin­guri cu făină un litru lapte dulce 100 g unt, ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor

17 November 2013
Cartofi_cu_morcovi_si_pulpe_de_pui_la_cuptor_09
O reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor din: cartofi, morcovi, sare, piper si pulpe de pui. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi Sare si piper 6 pulpe de pui   Mod de preparare: Se curata cartofii si morcovii. Cartofii se taie felii, morcovii rondele. Carnea de pui se…
Read more »





Creveţi cu roşii cherry şi vin alb

17 November 2013
Creveti_cu_rosii_cherry_si_vin_alb
O reteta delicioasa de creveti cu: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez, suc de rosii. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline o ceapă 3 fire de ceapă verde 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb 300 g roşii cherry 500 g creveţi decorticaţi 4…
Read more »





Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine

17 November 2013
Prajitura_cu_visine
O reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca, intaritor frisca. Ingrediente: 750 g vişine (bor­can) 450 g făină 250 g unt 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf de sare 4 ouă 100 g amidon 1 pacheţel praf de…
Read more »





Retete culinare: Tocanita elvetiana

17 November 2013
Tocanita_elvetiana
O reteta delicioasa de tocanita elvetiana cu: snitel de porc, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente: 600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3 linguri ulei sare piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o…
Read more »





Pui cu orez

17 November 2013
Pui_cu_orez
O reteta delicioasa de pui cu: orez, supa, carne de pui, sare, piper, ardei gras, rosii, mazare, boia de ardei, piper. Ingrediente: 250g orez 600 ml supă 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii 300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper Cayenne  …
Read more »





Paste cu şuncă

17 November 2013
Paste_cu_sunca
O reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste (penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »





Retete savuroase: Chiftelute aromate

17 November 2013
Chiftelute_aromate
O reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare, usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură pesmet sare pi­per 3 linguri ulei 2 ardei galbeni şi roşii cutie…
Read more »





Pâine în straie de sărbătoare

17 November 2013
Pâine_în_straie_de_sarbatoare
Pâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea soarelui un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol…
Read more »





Clatite cu ficatei de pui si ceapa

17 November 2013
Clatite_cu_ficatei_de_pui_si_ceapa
Clatite cu ficatei de pui si ceapa din: clatite, ficatei de pui, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: aluat de clatite 250 g ficatei de pui 1 ceapa 2 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pregăteşte aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele şi lasă-le deoparte să se răcorească.…
Read more »





Cupe de ciocolată cu magiun

17 November 2013
Cupe_de_ciocolata_cu_magiun
Cupe de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom, portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia iute, ulei. Ingrediente: 500 g ciocolata neagra 300 g frisca o lingura cu esenta de rom 50 g portocale confiate 50 g pepene rosu confiat 150 g magiun de prune 100 g migdale un…
Read more »





Chiftele de mazare cu susan

17 November 2013
Chiftele_de_mazare_cu_susan
Chiftele de mazare cu susan din: mazare, oua, faina, seminte de susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conserva mare mazare 2 oua o lingura fiana 100 g seminte de susan ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul cubulete. După ce s-au înmuiat,…
Read more »





Salata de linte cu dovlecei

17 November 2013
Salata_de_linte_cu_dovlecei
Salata de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline, spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei, crutoane. Ingrediente: 200 g linte doi dovlecei 50 g miezuri de floarea soarelui 20 g seminte de susan seminte de in 2…
Read more »





Reteta zilei: Taitei de orez cu sos picant de rosii

17 November 2013
Taitei_de_orez_cu_sos_picant_de_rosii_10
Taitei de orez cu sos picant de rosii din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez.   Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½ ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi…
Read more »





Zargan cu legume

17 November 2013
Zargan_cu_legume
Zargan cu legume din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa alba, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie, fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci doua cepe albe o…
Read more »

Prajitura cu portocale si sos de zmeura

17 November 2013
Prajitura_cu_portocale_si_sos_de_zmeura
Prajitura cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale, praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 70 g zahar tos doua portocale praf de copt sare 70 g zahar vanilinat…
Read more »





Pui cu sos alb si orez

17 November 2013
Pui_cu_sos_alb_si_orez
Pui cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir, orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: doua piepturi de pui un fir de praz 300 ml lapte de cocos o lingurita cu ghimbir ras 100 g orez doi…
Read more »





Chiftele de peşte cu morcovi

17 November 2013
Chiftele_de_peste_cu_morcovi
Chiftele de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde, paine, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g fileuri de peste doua oua o ceapa alba 50 g pesmet 100 g morcovi baby ridichi rosii 3 castraveti verzi 250 ml iaurt 3 catei…
Read more »





Briose cu masline si cascaval

17 November 2013
Briose_cu_masline_si_cascaval
Briose cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf de copt, oua, sare. Ingrediente: 300 g faina 200 ml lapte 100 g masline negre fara samburi 100  masline verzi fara samburi 250 g cascaval 2-3 linguri ulei 1 praf de copt 2 oua sare   Mod de preparare: Intr-un castron, cerni faina,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata

16 November 2013
Prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_mousse_de_ciocolata_08
Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata din: nuca de cocos, miere, ulei de nuca de cocos, sare, avocado, cacao, vanilie, lapte de cocos, sirop de artar.   Ingrediente blat: 2 cesti nuca de cocos tocata 1/4 ceasca de miere 1 lingura ulei de nuca de cocos 1 varf de cutit de sare…
Read more »





Crap cu sos de smantana

16 November 2013
Crap_cu_sos_de_smantana
Crap cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper, marar, lamaie. Ingrediente: un crap de 1,5 kg ulei pentru sos: 400 ml smantana o lingura mustar fin 40 g unt sare piper 1/2 legatura marar lamaie   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă. Se unge…
Read more »





Tocanita de pui cu linte

16 November 2013
Tocanita_de_pui_cu_linte
Tocanita de pui cu linte din: piept de pui, linte, ceapa, ardei gras, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui plus maruntaiele o conserva mare de linte o ceapa un ardei gras 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul…
Read more »





Orez cu ciuperci si surimi

16 November 2013
Orez_cu_ciuperci_si_surimi
Orez cu ciuperci si surimi din: orez, surimi, ciuperci, ceapa, unt, curry, sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 batoane surimi 5 ciuperci proaspete o ceapa 50 g unt un praf curry un praf sare pentru servit: 2 batoane surimi   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu unt topit se pune ceapa la…
Read more »





Cornuri cu telemea si sunca

16 November 2013
Cornuri_cu_telemea_si_sunca
Cornuri cu telemea si sunca din: aluat foitaj, ou, telemea, nuci, sunca. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g sunca feliata (optional)   Mod de preparare: Lasi foitajul la decongelat. Razi telemeaua si o amesteci cu oul batut. intinzi foitajul si il tai in patrate micai (cat…
Read more »





Ciorba de peste cu zeama de lamaie

16 November 2013
Ciorba_de_peste_cu_zeama_de_lamaie
Ciorba de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa, masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Cannelloni cu spanac şi sos

16 November 2013
Cannelloni_cu_spanac_si_sos
Cannelloni cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan, usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara. Ingrediente: 24 foi de lasagna 500 g spanac congelat 200 g ricotta 100 g parmezan doua fire de usturoi verde doua cepe verzi 500 ml suc de rosii…
Read more »





Clatite cu sunca si smantana

16 November 2013
Clatite_cu_sunca_si_smantana
Clatite cu sunca din: faina, oua, lapte dulce, mozzarella, ardei iute, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, sunca, frunze de capere murate, marar, sare, piper, ulei, smantana. Ingrediente: 225 g faina 3 oua 200 ml lapte dulce 250 g mozzarella un ardei iute un ardei capia un ardei gras doua cepe rosii doi catei de usturoi…
Read more »





Cornuri cu susan si mac

16 November 2013
Cornuri_cu_susan_si_mac
Cornuri cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare, susan, sare de mare, mac. Ingrediente: 500 g faina 100-150 ml lapte 1 ou 1 cub drojdie 1 lingurita zahar 250 g cascaval sare susan sare de mare mac   Mod de preparare: Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si adaugi…
Read more »





Tarta cu ardei, usturoi si cascaval

16 November 2013
Tarta_cu_ardei_usturoi_si_cascaval
Tarta cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 2-3 lingurite apa rece 200 g faina 100 g unt 1 praf de sare 1 ou pentru umplutura: 5 ardei grasi rosii 2 catei de usturoi 200 g cascaval 2 oua 4…
Read more »





Omleta cu castraveti si surimi

16 November 2013
Omleta_cu_castraveti_si_surimi
Omleta cu castraveti si surimi din: oua, batoane de surimi, creveti, castravete, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 8 batoane surimi 4 creveti congelati un castravete 100 ml ulei 25 g unt sare piper   Mod de preparare: Intâi se prepară creveţii congelaţi, care se pun într-o tigaie cu unt topit, se dau cu…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos

16 November 2013
Mancare_de_porc_cu_tofu_si_sos_06
Mancare de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi, ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de usturoi, amidon, sare, zahar.   Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata cuburi ½ kg carne de porc 1 lingura ceapa verde , tocata 1 lingurita usturoi , tocat 1…
Read more »





Carnati de casa cu usturoi si cimbru

16 November 2013
Carnati_de_casa_cu_usturoi_si_cimbru
Carnati de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de usturoi sare piper macinat cimbru boia de ardei iute   Mod de preparare: Tai carnea…
Read more »





Tort cu crema de vanilie si nuci

16 November 2013
Tort_cu_crema_de_vanilie_si_nuci
Tort cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina, alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza de vaci. Ingrediente: blat: 150 g unt 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf sare 175 g faina 125 g alune macinate 3 lingurite praf de copt 120 ml…
Read more »





Cotlet de porc in sos picant cu garnitura

16 November 2013
Cotlet_de_porc_in_sos_picant_cu_garnitura
Cotlet de porc in sos picant cu garnitura din: cotlet de porc, pasta de ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper, zahar, boia, cimbru, rozmarin, cartofi, castraveciori murati, cimbru. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc pentru sosul picant 100 g pastă de ardei capia un ardei iute 50 ml ulei sare piper 1 lingurita zahăr boia iute şi dulce…
Read more »





Ciorba de perisoare cu orez

16 November 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_orez
Ciorba de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3 morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel si marar 100 g orez 3 linguri…
Read more »





Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate

16 November 2013
Rinichi_cu_sos_de_smântâna_si_mix_de_legume_sotate
Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei, lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper, boia, marar, patrunjel. Ingrediente: 500-600 g rinichi de vitel 1 ceascuta ulei 1/2 l lapte 1 ceapa 3-4 castraveciori murati 4 rosii coapte 1 lingura unt 1 ceasca smantana grasa sare…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si miez de nuca

16 November 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_miez_de_nuca
Prajitura cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata, scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca. Ingrediente: aluat: 50 g merisoare uscate 4 linguri rom 100 g miez de nuca 150 g unt moale 100 g zahar 2 plicuri…
Read more »





Reteta zilei: Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute

16 November 2013
Galuste_umplute_cu_branza_cascaval_nuci_ceapa_verde_si_ardei_iute_19_1
Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute din: foi pentru placinta, cascaval, branza, ardei iute, ceapa verde, nuci, zahar brun, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi pentru placinta 1 bucata cascaval 1 bucata branza cheddar 1 ardei iute proaspat 1 fir ceapa verde 3 nuci 1 ½ lingurite zahar…
Read more »





Clatite cu branza telemea si cascaval

16 November 2013
Clatite_cu_branza_telemea_si_cascaval
Clatite cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea, unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: aluat clasic de clatite 1 cutie branza telemea/branzica de casa 1 cub de unt 1 ou 100 g cascaval 3 linguri cu smantana marar patrunjel sare   Mod de preparare: Dublează compoziţia de la aluatul…
Read more »





Salata cu fasole si surimi

16 November 2013
Salata_cu_fasole_si_surimi
Salata cu fasole si surimi din: fasole pastai, surimi, ceapa verde, ardei gras, boabe de fasole, marar, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: o cutie mica fasole pastai 5 batoane surimi 3 fire ceapa verde un ardei gras verde 4 linguri boabe fasole 1/2 legatura marar pentru sos: sucul unei lamai 3 linguri ulei sare…
Read more »





Minitarte cu ciuperci

16 November 2013
Minitarte_cu_ciuperci
Minitarte cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare, ciuperci, cimbru, smantana, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 200 g unt 2-3 lingurite lapte rece pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz 1/2 lingurita sare 500 g ciuperci 2 lingurite cimbru…
Read more »





Tarta cu alune de padure

16 November 2013
Tarta_cu_alune_de_padure
Tarta cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie, smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g alune de padure   Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »





Somon cu orez roşu

16 November 2013
Somon_cu_orez_rosu
Somon cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba, ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml otet…
Read more »





Pate de ficat cu rozmarin

16 November 2013
Pate_de_ficat_cu_rozmarin
Pate de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat verde   Mod de…
Read more »





Ciuperci cu linte şi mămăligă

16 November 2013
Ciuperci_cu_linte_si_mamaliga
Ciuperci cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de usturoi o lingura cu pasta…
Read more »





Taitei cu sunca si varza

16 November 2013
Taitei_cu_sunca_si_varza
Taitei cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar, otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte, nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa

16 November 2013
Orez_cu_conopida_si_ceapa_05
Orez cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.   Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2 cana vin alb…
Read more »





Tarte cu sos de roşii

16 November 2013
Tarte_cu_sos_de_rosii
Tarte cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu