miercuri, 20 noiembrie 2013

Retete de toamna #32

Retete de toamna:

Supa crema de morcovi cu crutoane

2 October 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_crutoane
Supa crema de morcovi cu crutoane din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei, sare, piper macinat, ulei de masline, crutoane cu mujdei de usturoi, patrunjel, smantana de post. Ingrediente: 500 g morcovi 2 cepe 2 cartofi 3 ardei sare piper macinat 2-3 lingurite ulei de masline crutoane cu mujdei de usturoi paturnjel 100 g smantana de post…
Read more »





Desert delicios cu piersici

2 October 2013
Desert_delicios_cu_piersici
Desert delicios cu piersici din: oua, zahar, lapte dulce, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, mango, compot de piersici, fructe confiate, ulei. Ingrediente: 3 oua 80 g zahar 150 ml lapte dulce 220 g faina un pliculet praf de copt doua pliculete cu zahar vanilinat un praf de sare doua bucati de mango un…
Read more »





Legume la cuptor cu mozzarella

2 October 2013
Legume_la_cuptor_cu_mozzarella
Legume la cuptor cu mozzarella din: porumb, broccoli, morcovi, cartofi, ceapa, mozzarella, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: o cutie mica porumb conservat 250 g broccoli 3 morcovi 4 cartofi o ceapa 150 g mozzarella cateva fire de patrunjel o lingura ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas, se pun la fiert, aproximativ 20 de minute,…
Read more »





Praz cu sunca la cuptor

2 October 2013
Praz_cu_sunca_la_cuptor
Praz cu sunca la cuptor din: praz, sunca, smantana, pesmet auriu, unt, sare. Ingrediente: 3 bucati praz 200 g sunca 150 g smantana 150 g pesmet auriu 25 g unt un praf sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se taie tuburi de aproximativ 5-6 cm şi se pun la fiert în apă cu…
Read more »





Pui cu mac şi sos picant

2 October 2013
Pui_cu_mac_si_sos_picant
Pui cu mac şi sos picant din: piept de pui, seminte de mac, ardei capia, ardei iute, vin, amidon, portocala, lamaie, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, busuioc verde. Ingrediente: doua piepturi de pui 50 g seminte de mac doi ardei capia un ardei iute 300 ml vin alb o lingura cu amidon…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu creveti

2 October 2013
Supa_de_cartofi_dulci_cu_creveti_05
Supa de cartofi dulci cu creveti din: creveti decorticati, ulei, chimen, coriandru, ghimbir, piper cayenne, sare, piper, supa de pui, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper cayenne, frunze de spanac.   Ingrediente 1/2 kg creveti decorticati 2 linguri de ulei 1 ½ lingurite chimen 1 ½ lingurite coriandru ¾ lingurita ghimbir ¼ lingurita…
Read more »





Snitele cu cascaval ras

2 October 2013
Retete_6
Snitele cu cascaval ras din: carne macra, ou, pesmet, cascaval, ulei, sare, piper, faina, rosii, ardei gras. Ingrediente: 500 g carne macra de porc sau vitel 1 ou 3 linguri cu pesmet 3 linguri cu cascaval ras 1 ceasca plina cu ulei sare piper 2 linguri cu faina 2 rosii 3-4 ardei grasi   Mod…
Read more »





Salata de spanac crud

2 October 2013
Salate_5
Salata de spanac crud din: frunze de spanac, oua, ulei, lamaie, sare, ceapa verde, ridichi de luna, masline. Ingrediente: 10-12 frunze de spanac crud 2 oua fierte tari 2 linguri cu ulei 1/2 lamaie sare 6-8 fire de ceapa verde 4-6 ridichi de luna 8-10 masline   Mod de preparare: Alegeţi spanacul frunză cu frunză,…
Read more »





Salata de pui cu paste si sos

2 October 2013
Salata_de_pui_cu_paste_si_sos
Salata de pui cu paste si sos din: paste, piept de pui, dovlecei, ulei, piper, seminte de pin, rosii, bulion de ardei, lapte batut, busuioc. Ingrediente: 250 g paste penne 400 g file de piept de pui 150 g dovlecei 2 linguri ulei piper 2 linguri seminte de pin 150 g rosii 3 linguri bulion…
Read more »





Pulpe de pui cu varza murata

2 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_varza_murata
Pulpe de pui cu varza murata din: pulpe de pui, varza murata, ciuperci, rosii cherry, vin, ulei, sos de soia, marar, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 400 g varza murata 200 g ciuperci 100 g rosii cherry 100 ml vin alb 50 ml ulei 30 ml sos de soia 1…
Read more »





Pandişpan cu piersici

2 October 2013
Desert_4
Pandişpan cu piersici din: oua, sifon, sare, zahar, faina, fructe, zahar farin. Ingrediente: 4 oua 1 ceasca plina cu sifon sau apa rece sare 1 cana cu zahar 1 cana si 3 linguri cu faina 500 g fructe 2 linguri cu zahar farin   Mod de preparare: Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, le bateţi spumă, adăugaţi…
Read more »





Zacusca delicioasa de gogosari

2 October 2013
Zacusca_12
Zacusca delicioasa de gogosari din: pasta de rosii, gogosari, ulei, otet, zahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g pastă de roşii 25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei 200 ml oţet 6 linguri zahăr  foi de dafin  sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se trec gogoşarii prin maşina de tocat şi se amestecă cu restul…
Read more »





Tarte cu brânză de capră

2 October 2013
Tarte_cu_brânza_de_capra
Tarte cu brânză de capră din: faina, fulgi de ovaz, sare, apa, unt, oua, iaurt, lapte, sare, piper, compot de merisoare, ceapa verde, banza de capra. Ingrediente: pentru aluat: 120 g faina (+ pentru prelucrat) 40 g fulgi de ovaz 1 praf de sare 3 linguri de apa 80 g unt rece + putin pentru…
Read more »





Rulouri cu surimi si cuscus

2 October 2013
Rulouri_cu_surimi_si_cuscus
Rulouri cu surimi si cuscus din: batoane de surimi, foi de alge nori, ceapa verde, cuscus, porumb, mazare, morcov, ardei capia, foi de orez, ulei, sare, piper, menta, sos de smantana cu mustar. Ingrediente: 300 g batoane de surimi 4 foi de alge nori o legatura de ceapa verde 150 g cuscus 100 g porumb…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi aromate

2 October 2013
Cotlete_de_porc_la_gratar_in_crusta_de_ierburi_aromate_07
Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi aromate din: ulei de masline, usturoi, patrunjel, frunze de salvie, rozmarin, sare, fulgi de ardei, piper, cotlete de porc.   Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 10 catei de usturoi, tocati ¼ ceasca patrunjel tocat 1 lingura frunze de salvie tocate ¾ lingurita cimbru tocat ¾…
Read more »





Clătite cu carne la cuptor

2 October 2013
Clatite_cu_carne_la_cuptor
Clătite cu carne la cuptor din: clatite, carne tocata de vita, gogosari, verdeata, suc de rosii, smantana, cascaval. Ingrediente: 10 clatite gata facute, cu aluat fara zahar 500 g carne tocata de vita + condimente la alegere 2 gogosari sau 2 ardei taiati patratele verdeata tocata fin suc de rosii smantana cascaval ras   Mod…
Read more »





Supa crema cu praz si smantana

2 October 2013
Supa_crema_cu_praz_si_smantana
Supa crema cu praz si smantana din: praz, cartofi, radacina de patrunjel, telina, ulei, ceapa, smantana, supa de pasare, sare, piper, crutoane, paine prajita. Ingrediente: 4 bucati de praz mari taiate rondele 2 cartofi taiati cubulete 2 radacini de patrunjel date prin razatoare 1 telina mica data prin razatoare ulei 1 ceapa tocata smantana 1…
Read more »





Drob de cartofi cu şvaiţer

2 October 2013
Drob_de_cartofi_cu_svaiter
Drob de cartofi cu şvaiţer din: cartofi, branza de vaci, branza telemea, oua, morcov, morcovi baby, svaiter, busuioc verde, patrunjel, praz, sare, piper, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza de vaci 200 g branza telemea 3 oua un morcov 300 g morocovi baby 300 g svaiter 4 fire de busuioc…
Read more »





Crochete cu coacăze roşii

2 October 2013
Crochete_cu_coacaze_rosii
Crochete cu coacăze roşii din: branza ricotta, branza de vaci, zahar tos, zahar vanilinat, fistic, stafide, ciocolata neagra, frisca, migdale, coacaze rosii, ulei, faina, menta. Ingrediente: 200 g branza ricotta 200 g branza de vaci 75 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 150 g fistic 20 g stafide 3 oua 200 g ciocolata…
Read more »





Şprot afumat, cu zeamă de lămâie

2 October 2013
Sprot_afumat_cu_zeama_de_lamâie
Şprot afumat, cu zeamă de lămâie din: sprot afumat, zeama de lamaie, salata verde. Ingrediente: 1 conserva de sprot afumat in ulei zeama de la 1 lamaie 2-3 foi salata verde     Mod de preparare: Scurgi sprotul de ulei si il asezi pe un pat de salata verde. il stropesti cu zeama de lamaie.…
Read more »





Cotlete cu legume si sos

2 October 2013
Retete_1
Cotlete cu legume si sos din: cotlete de porc, faina, sare, iaurt, ulei, vin, ceapa, usturoi, bulion, piper boabe, condimente, cartofi. Ingrediente: 6 cotlete de porc sau vitel 2 linguri cu faina sare 1 pahar cu iaurt 1 ceasca plina cu ulei 1 pahar cu vin alb 1 ceapa usturoi 1 lingura cu bulion piper…
Read more »





Ciuperci murate cu ardei

2 October 2013
muraturi_4
Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin boabe de muştar usturoi sare boabe de piper   Mod de preparare: Se spală şi…
Read more »





Pui cu sos de roşii si telină

2 October 2013
Pui_cu_sos_de_rosii_si_telina
Pui cu sos de roşii si telină din: piept d epui, boia dulce, rosii, ardei capia, ceapa, telina, praz, usturoi, vin, frunza de dafin, portocala, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: doua piepturi de pui o lingura cu boia dulce 500 g rosii un ardei capia o ceapa o telina mica un fir…
Read more »





Reteta zilei: Fresh de portocale cu lamaie

2 October 2013
Fresh_de_portocale_cu_lamaie_04
Fresh de portocale cu lamaie din: portocala, lamai, apa, frunze de menta.   Ingrediente: 1 portocala 2 lamai 2 litri de apa 10 frunze de menta       Mod de preparare: Se spala si se taie lamaile si portocala felii. Tocati frunzele de menta. Puneti ingredientele intr-un recipent mare. Umpleti recipientul cu gheata si…
Read more »





Supa de ciuperci sau hribi

2 October 2013
Supa_de_ciuperci_sau_hribi
Supa de ciuperci sau hribi din: ciuperci, lamaie, sare, lapte, zahar, verdeata, piper, faina. Ingrediente: 250 g ciuperci sau hribi 1/2 lamaie sau 1 lingura cu otet sare 1 pahar cu lapte rece 1 lingurita cu zahar verdeata tocata piper faina   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, le tăiaţi felii, le stropiţi cu…
Read more »





File de peşte cu salata de legume

2 October 2013
File_de_peste_cu_salata_de_legume
File de peşte cu salata de legume din: fileuri de peste, cartofi, morcovi, ardei capia, portocale, lamaie, boia dulce, cimbru uscat, patrunjel, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, castraveti murati. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 cartofi 4 morcovi 4 ardei capia doua portocale o lamaie doua lingurite cu boia dulce o lingura cu…
Read more »





Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin

2 October 2013
muraturi
Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin din: ciuperci champignons, usturoi, foi de dafin, otet balsamic, ulei de masline, apa, piper, sare de mare. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignons 4 căţei de usturoi 4 foi dafin 4 crengute rozmarin 100 ml oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 400 ml apă piper boabe sare de mare…
Read more »





Inghetata de zmeura cu frisca

2 October 2013
SONY DSC
Inghetata de zmeura cu frisca din: zahar pudra, zmeura, frisca. Ingrediente: 250 g zahar pudra 500 g zmeura 250 g frisca     Mod de preparare: Spălaţi fructele, le desfaceţi în două şi le acoperiţi cu zahărul pudră. Puneţi amestecul într-un vas mare şi bateţi cu telul până la completa omogenizare. Peste amestec adăugaţi frişca,…
Read more »





Gulaş cu carne de vită şi cartofi noi

2 October 2013
Gulas_cu_carne_de_vita_si_cartofi_noi
Gulaş cu carne de vită şi cartofi noi din: cartofi, carne de vita, slanina, ceapa, rosii, boia de ardei, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 500 g carne de vita 250 g slanina cruda sau afumata 2-3 cepe mari 4 rosii boia de ardei 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet

1 October 2013
Castraveti_murati_cu_marar_proaspat_si_otet_05
Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de coriandru.   Ingrediente: 2-3 castraveti lungi 2-3 linguri marar proaspat, tocat 1 ceasca de otet de vin alb 1 1/4 cani de apa 2 linguri…
Read more »





Retete de gem si dulceata de casa

1 October 2013
Dulceata_3
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceaţă de mure cu lamaie Dulceaţă de mure cu…
Read more »





Slabesti 3 kilograme: Dieta cu supa de ciuperci

1 October 2013
Dieta_cu_supa_de_ciuperci
Dieta cu supa de ciuperci este delicioasa, iar pe deasupra te scapa de kilogramele in plus. Aceasta dieta nu presupune infometare, ci este un mod simplu prin care ii furnizezi organismului toate substantele nutritive de care are nevoie, plus cateva substante care actioneaza asupra metabolismului si asupra stratului adipos, favorizand topirea acestuia.  In 2 saptamani…
Read more »





Apa: Beneficiile pentru sanatate ale apei

1 October 2013
APa
Sa beti o cantitate suficienta de apa este vital pentru sanatatea dumneavoastra. Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa, acesta fiind motivul pentru care este atat de important sa beti lichide. Creierul este format in proportie de 90% din apa. Daca nu furnizati suficienta apa corpului dumneavoastra, creierul nu va functiona bine si…
Read more »

Slabesti 4 kilograme in doua saptamani (Dieta cu supa de dovleac)

1 October 2013
Supa_de_dovleac
Cand vrei sa slabesti fara sa cheltuiesti prea multi bani, trebuie sa apelezi la produsele de sezon. Asa cum primavara slabesti cu ridichi si vara cu pepene rosu, toamna poti da jos kilogramele suplimentare cu dovleac. Grasunul fruct este perfect pentru arderea grasimilor, dar in acelasi timp va contribui la energizarea, vitaminizarea si remineralizarea organismului.…
Read more »





Retete de dulceata din fructe proaspete

1 October 2013
Dulceata_2
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceata de caise si capsune Dulceata de caise si capsune…
Read more »





Dieta cu morcovi

1 October 2013
Morcovi5
Daca te-ai hotarat sa incepi razboiul impotriva kilogramelor in plus, atunci trebuie sa cauti solutii simple, eficiente, dar care sa nu-ti afecteze sanatatea. Dieta cu morcovi este o alegere buna, daca nu este transformata intr-o dieta foarte stricta. Beneficiile dietei cu morcov Morcovii contin vitamine, minerale si antioxidanti. Faptul ca ei au o cantitate mare…
Read more »





Cele mai gustoase muraturi pentru iarna

1 October 2013
muraturi_5
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Camara cu gemuri si dulceturi

1 October 2013
Dulceata
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem delicios, de piersici sau nectarine Gem delicios, de piersici…
Read more »





Zacusca de vinete pentru familia ta

1 October 2013
Zacusca_14
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »





Dieta bogată în magneziu poate reduce riscurile de accident vascular

1 October 2013
Dieta_bogata_in_magneziu
Persoanele care consumă alimente cu un conţinut mare de magneziu, cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile, fasolea sunt mai ferite de riscurile de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC), arată un nou studiu. Oamenii de ştiinţă suedezi au efectuat un studiu internaţional amplu, la care au foat implicate aproximativ 250.000 de persoane. În…
Read more »





Ce medicamente îţi pot afecta memoria

1 October 2013
Medicamente
Persoanele care obişnuiesc să ia statine au un risc mai ridicat să aibă probleme cu memoria, potrivit unei cercetări britanice recente. Rezultatele testelor de laborator au arătat că persoanele care iau astfel de medicamente pe termen lung pot avea probleme în a forma noi amintiri, fie când vine vorba să-şi amintească lucruri din trecut. În…
Read more »





Indicii ale starii de sanatate: Aspectul parului

1 October 2013
Aspectul_parului
Cand vine vorba despre par, majoritatea persoanelor isi fac griji legate de modul in care acesta arata, cum sa-l coafeze, daca au aparut firele albe, etc. Expertii au demonstrat insa ca podoaba capilara a unui individ poate dezvalui informatii surpinzatoare, intrucat starea de sanatate a scalpului si parului este influentata de o diversitate de afectiuni.…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu fulgi de ovaz

1 October 2013
Smoothie_de_capsuni_cu_fulgi_de_ovaz_05
Smoothie de capsuni cu fulgi de ovaz din: capsuni, iaurt, zahar brun, fulgi de ovaz.   Ingrediente: 6 capsuni 125gr iaurt 1-2 linguri zahar brun 1,5 linguri de fulgi de ovaz     Mod de preparare: Spalati capsunile, puneti inblender, adaugati zaharul, iaurtul si fulgii de ovaz. Procesati pana la omogenizare si serviti imediat. Smoothie…
Read more »





Supa de praz cu cartofi

1 October 2013
Supa_de_praz_cu_cartofi
Supa de praz cu cartofi din: praz, cartofi, unt, faina, sare, piper, aluat foitaj. Ingrediente: 3 bucati praz 500 g cartofi 30 g unt o lingura faina sare piper ingrediente pentru servit: 4 bucati aluat foitaj   Mod de preparare: Aluatul de foitaj congelat se desface şi se taie patru bucăţi de mărimea cănilor de…
Read more »





Sfaturi eficiente ca să treci mai uşor de la vară la toamnă

1 October 2013
Alimente
Zilele mai posomorâte, mai scurte şi fără multă lumină nu sunt tocmai pe placul tău? Ca să-ţi ajuţi corpul să treacă mai uşor peste acest inconvenient, energia ta va fi la cote maxime. Află cum să procedezi! Temperaturile au scăzut, soarele nu mai are puterea să încălzească şi atunci corpul tău începe să resimtă toate…
Read more »





Retete simple si delicioase de muraturi

1 October 2013
muraturi_4
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Ardei…
Read more »





Retete pofticioase de dulceturi pentru familia ta

1 October 2013
Dulceata_5
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de ardei iute Dulceaţă de ardei iute din: ardei…
Read more »





Pofta mare la zacusca!

1 October 2013
Zacusca_05
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »





Tarta cu praz, telemea si bacon

1 October 2013
Tarta_cu_praz_telemea_si_bacon
Tarta cu praz, telemea si bacon din: aluat, telemea, praz, bacon, oua, vin, ulei, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g telemea 2 bucati praz 150 g bacon neafumat 2 oua 150 ml vin alb sec 2 linguri ulei un praf piper   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se taie rondele si, împreună…
Read more »





Astenia de tomana: Fructe si legume pe care trebuie sa le mananci

1 October 2013
Legume2
Astenia este o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de slabiciune fizica, dar si de scaderea capacitatilor de lucru intelectual. Pe masura ce zilele devin tot mai scurte, iar noptile din ce in ce mai lungi, organismul incepe sa-si piarda rezistenta, slabindu-se sistemul imunitar, fapt ce are efecte si asupra psihicului. Apar insomnia, depresiile,…
Read more »





Rulada pe pat de salata

1 October 2013
Rulada_pe_pat_de_salata
Rulada pe pat de salata din: muschi afumat, aluat de foitaj, varza creata, ou, ceapa, usturoi, faina, chimen, ulei, sare. Ingrediente: 600 g muschi afumat 250 g aluat de foitaj 6 foi de varza creqata 1 ou 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita de chimen ulei sare   Mod…
Read more »





Salata de porumb si portocala

1 October 2013
Salate_3
Salata de porumb si portocala din: boabe de porumb, portocala, ceapa, ceapa verde, busuioc, galbenus, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 1 farfurie de boabe de porumb fiert (sau 1 conserva) 1 portocala 1 ceapa rosie sau 1 ceapa de apa 1 legatura de ceapa verde frunze de tarhon sau de busuioc 1 galbenus 1 pahar cu…
Read more »





Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida

1 October 2013
Zacusca_de_fasole_cu_conopida_30
A sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp de iarna. Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva indemanare si ingrediente…
Read more »





Legume asortate murate

1 October 2013
muraturi
Legume asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras, arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de dafin. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g conopidă 400 g fasole verde 1 ardei gras 200 g arpagic 200 g ciuperci mici 750 ml oţet 200 g zahăr 3 linguri…
Read more »





Gogoşi ineluş cu glazura

1 October 2013
Gogosi_inelus_cu_glazura
Gogoşi ineluş cu glazura din: faina, lapte, drojdie uscata, ou, unt, zahar, esenta de vanilie, sare, ulei, ciocolata, smantana, bomboane caramel. Ingrediente: 350 g faina 180 ml lapte 7 g drojdie uscata 1 ou 40 g unt 40 g zahar 1 fiola cu esenta de vanilie sare ulei pentru glazura: 150 g ciocolata 3-4 linguri…
Read more »





Ardei umpluţi cu brânză de vaci

1 October 2013
Ardei_umpluti_cu_brânza_de_vaci
Ardei umpluţi cu brânză de vaci din: ardei grasi, telemea, branza de vaci, unt, marar, ceapa. Ingrediente:  4-5 ardei rgasi 200 g telemea 200 g branza de vaci 50 g unt 1 legatura marar 1 ceapa   Mod de preparare: Cureţi ardeii de codiţe şi vinişoare, apoi îi umpli cu un ames­tec preparat din telemea,…
Read more »





Mărul: Beneficii miraculoase pentru sănătate

1 October 2013
Mere1
Până de curând ştiam că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, însă ultimele studii demonstrează faptul că beneficiile pe care acest fruct le are pentru sănătate merg până la a ne proteja împotriva a cinci tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar, de colon. Pe lângă asta, o dietă bogată în…
Read more »





Salata cu germeni de fasole

1 October 2013
Salata_cu_germeni_de_fasole
Salata cu germeni de fasole din: ardei gras, rosii, germeni de fasole, telemea, quinoa, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ardei rgas rosu 1 ardei gras galben 5 rosii 6 linguri germeni de fasole mungo 200 g telemea 300 g boabe de quinoa fierte sau bulgur fiert dressing: sucul…
Read more »





Bărcuţe cu legume

1 October 2013
Barcute_cu_legume
Bărcuţe cu legume din: faina, apa, drojdie, ulei de masline, sare, cimbru, rozmarin, rosii cherry, seminte de floarea soarelui, branza cu mucegai, piper. Ingrediente: 500 g faina 350 ml apa 15 g drojdie doua linguri cu ulei de masline o lingurita cu sare o lingurita cu cimbru o lingurita cu rozmarin 200 g rosii cherry…
Read more »





Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna

1 October 2013
Rosii_cu_cimbru_si_usturoi_pentru_iarna
Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna din: rosii, ulei, cimbru, usturoi. Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte ulei 3-4 fire de cimbru 8-9 căţei de usturoi   Mod de preparare: Se aleg roşii bine coapte, din cele mai mici, dar cărnoase. Se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de partea albă de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii

1 October 2013
Piept_de_pui_pe_pat_de_fasole_verde_cu_sos_de_rosii_09
Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii din: piept de pui, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, fasole verde, ceapa, usturoi, rosii, fulgi chili, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 2-3 bucati piept de pui zeama de la o jumatate de lamaie coaja rasa de la o lamaie…
Read more »





Baclava fantezie

1 October 2013
Baclava_fantezie
Baclava fantezie din: foi de placinta, unt, miez de nuca, scortisoara, zahar tos, zahar vanilinat, miere, apa, rahat, portocale, menta, frisca. Ingrediente: un pachet foi de placinta 150 g unt 300 g miez de nuca o lingurita cu scortisoara 200 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 100 ml miere 150 ml apa 300 g…
Read more »





Fasole verde cu jambon sau bacon

1 October 2013
Retete_4
Fasole verde cu jambon sau bacon din: fasole pastai, jambon, unt, smantana, oua, sare, piper, marar. Ingrediente: 1,5 kg fasole pastai 300 g jambon 1 lingura cu unt 2-3 linguri cu smantana 2 oua fierte tari sare piper marar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, rupeţi bucăţi, spălaţi în 2-3…
Read more »





Chifteluţe de carne cu legume

1 October 2013
Chiftelute_de_carne_cu_legume
Chifteluţe de carne cu legume din: piept de pui, paine, ou, ceapa, usturoi, ciuperci pleurotus, ardei capia, mazare, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan, ulei. Ingrediente: un piept de pui mai mare o felie de paine un ou doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci pleurotus doi ardei capia 200 g mazare 10 g…
Read more »





Placintele cu spanac

1 October 2013
Placintele_cu_spanac
Placintele cu spanac din: faina, ulei de masline, drojdie, apa, spanac, ceapa verde, branza telemea, menta, sare, piper, sos de ardei dulce. Ingrediente: 500 g faina doua linguri cu ulei de masline o lingurita cu zahar tos 15 g drojdie 300 ml apa 500 g spanac congelat o legatura de ceapa verde 200 g branza…
Read more »





Salată cu nuci şi brânză albastră

1 October 2013
Salata_cu_nuci_si_brânza_albastra
Salată cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde, pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra. Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1 capatana salata verde 2 pere 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de masline sare piper 200 g branza albastra  …
Read more »

Zacusca cu vinete si usturoi

1 October 2013
Zacusca_cu_vinete_si_usturoi
Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1-2 linguri otet 100 ml ulei de masline sare piper boia de ardei   Mod de preparare: Coci vinetele şi…
Read more »





Rata cu legume si sos

1 October 2013
Rata_cu_legume_si_sos
Rata cu legume si sos din: piept de rata, vanata, dovlecel, cartofi, ardei gras, lamaie, suc de ardei dulce, sos teriyaki, miere, amestec de condimente chinezesc, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un piept de rata o vanata un dovlecel 3 cartofi un ardei gras verde un ardei gras rosu o lamaie 100 ml…
Read more »





Suc de rosii cu usturoi si telina

1 October 2013
Suc_de_rosii_cu_usturoi_si_telina
Suc de rosii cu usturoi si telina din: rosii, ceapa, telina, usturoi, ulei, sare, piper, frunze de dafin, frunze de telina, busuioc, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte 2-3 cepe 1 ţelină mică 3-4 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1/2 lingurita sare piper 2 frunze de dafin frunze de ţelină, busuioc sau…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos de iaurt

1 October 2013
Frigarui_de_pui_cu_sos_de_iaurt_10
Frigarui de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, mix de condimente picante, sare, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, castravete, menta, coriandru, ceapa, ulei de masline, chimen.   Ingrediente : 2 bucati piept de pui dezosat, taiat bucati Ingrediente Marinata: 1 cana iaurt 1 lingura ulei de masline 3…
Read more »





Fidea de orez cu sos de coacăze

1 October 2013
Fidea_de_orez_cu_sos_de_coacaze
Fidea de orez cu sos de coacăze din: fidea de orez, coacaze rosii, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, ciocolata alba, zahar tos, zahar vanilinat, coniac. Ingrediente: 200 g fidea de orez 400 g coacaze rosii 400 ml frisca 300 g ciocolata neagra o lingurita cu scotisoara 100 g banuti de ciocolata alba 75 g zahar tos…
Read more »





Salată de cartofi noi cu legume

1 October 2013
Salate_2
Salată de cartofi noi cu legume din: cartofi, ardei grasi, castraveti, rosii, ridichi de luna, ulei, otet, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 2-3 ardei grasi 4 rosii 2 castraveti 5-6 ridichi de luna 3 linguri cu ulei 2 linguri cu otet 6-8 tije de marar   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi…
Read more »





Ciorbă falsă de dovleac

1 October 2013
Ciorbe_si_borsuri
Ciorbă falsă de dovleac din: lapte, dovlecel, morcov, patrunjel, ulei, ceapa, mar, pasta de tomate, mustar, varza, ardei, fidea. Ingrediente: 1 pahar lapte 400 g dovlecel 1 morcov 1 legatura patrunjel 1 ceasca ulei 1 ceapa 1 mar 3 linguri pasta de tomate 1 lingurita mustar 1 foita varza 2 ardei 100 g fidea scurta…
Read more »





Zacusca cu vinete si ceapa

1 October 2013
Zacusca_13
Zacusca cu vinete si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare   Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă…
Read more »





Bors din carne de pui

1 October 2013
Ciorbe_si_borsuri
Bors din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou. Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3 fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii 100 g…
Read more »





Cinci moduri in care te poti relaxa

30 September 2013
Cinci moduri in care te poti relaxa
Cu totii ajungem acasa franti. Serviciul ne aduce satisfactii profesionale si financiare, insa vine la pachet si cu o doza ridicata de oboseala si stres. Ati auzit de managementul stresului? Iata cateva repere simple, de pus in practica dupa lucru! Afla cum te poti relaxa usor dupa o zi de lucru obositoare! Managementul stresului este…
Read more »





Retete de dulceata pentru toate gusturile

30 September 2013
Dulceata_4
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de…
Read more »





Alimente care accelereaza imbatranirea

30 September 2013
Alimente_1
Obisnuiesti sa mananci aceste alimente care iti fac organismul sa imbatraneasca mai repede? Unele dintre ele sunt cunoscute publicului larg si ca alimente sanatoase, din cauza promovarii pe care le-o asigura industria alimentara. Insa, daca vei evita aceste patru tipuri de alimente, vei reusi sa arati cu 5-10 ani mai tanar decat esti! Din cauza…
Read more »





Probleme de sanatate influentate de stres

30 September 2013
Stres
Daca o persoana are nevoie de o motivatie pentru a diminua stresul din viata ei, trebuie sa stie ca stresul in sine ar putea sa ii influenteze, intr-un mod destul de serios, starea de sanatate. Stresul nu are doar consecinte emotionale. Acesta poate exacerba multe dintre problemele de sanatate ale unui individ. Studiile au descoperit…
Read more »





Toamna se numara borcanele cu muraturi

30 September 2013
muraturi_3
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Retete savuroase de dulceata pentru toti

30 September 2013
Dulceata_5
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceaţă de merisoare cu ananas Dulceaţă de merisoare cu…
Read more »





Dieta de toamna pentru sanatate – Cura cu prune

30 September 2013
Prune1
Cand sunt perfect coapte si servite la temperatura camerei, prunele sunt cu adevarat delicioase! Sezonul prunelor nu dureaza mult, asa ca profita de aceste saptamani pentru a face o cura de sanatate cu prune si pentru a le include in meniul tau zilnic sub diverse forme. Noi iti dam cateva idei pline de savoare! Afla…
Read more »





Despre lamai (Beneficii asupra sanatatii)

30 September 2013
Lamaie2
Consumul de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului, tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale. Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in terapia bolilor stomacului. Aceasta ajuta nu doar la…
Read more »





Masti naturale pentru parul tau

30 September 2013
Masti_naturale_pentru_parul_tau
In bucataria ta se gasesc o multime de ingrediente pe care le poti folosi pentru ingrijirea parului. Spre exemplu o masca pe baza de maioneza este tot ceea ce ai nevoie pentru un scurt tratament pentru parul degradat. Ingredientele naturale au acelasi efect ca si mastile de calitate din comert dar sunt mult mai ieftine…
Read more »





Camara noastra cu muraturi

30 September 2013
muraturi
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Gogosari…
Read more »





Cea mai variata gama de retete culinare de dulceturi

30 September 2013
Dulceata_3
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Dulceata de gutui Dulceata de gutui este una…
Read more »





Zacusca, un deliciu ideal pentru dimineti de iarna

30 September 2013
Zacusca
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de vinete cu rosii si ceapa Zacusca de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu morcov

30 September 2013
Briose_cu_morcov_06
Briose cu morcov din: apa, tarate, miere, ulei, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, zahar, sos de mere, smantana, morcovi, nuci, stafide.   Ingrediente: 1 cana cu apa clocotita 1 cana tarate 1/4 ceasca de miere 1’4 ceasca ulei 2 oua 1 lingurita esenta vanilie 1 1/2 cani faina 1 1/2 lingurite…
Read more »





Spaghete cu file de somon si smantana

30 September 2013
Spaghete_cu_file_de_somon_si_smantana
Spaghete cu file de somon si smantana din: file de somon, margarina, concentrat de legume, smantana, naut, sare, piper, marar, patrunjel, spaghete. Ingrediente: 400 g file de somon 1 lingura margarina 1 lingurita concentrat de legume 300 ml smantana 1 lingurita naut macinat sare piper 1/2 lingurita marar tocat cateva fire de patrunjel 300 g…
Read more »





Fasole verde cu piept de pui

30 September 2013
Fasole_verde_cu_piept_de_pui
Fasole verde cu piept de pui din: piept de pui, fasole pastai, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 kg fasole pastai 2 rosii 2 linguri cu ulei 3-4 catei de usturoi sare piper boabe marar si patrunjel tocate   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi…
Read more »





Chiftelute de dovlecei cu somon afumat

30 September 2013
Chiftelute_de_dovlecei_cu_somon_afumat
Chiftelute de dovlecei cu somon afumat din: dovlecei, iaurt, oua, sare, piper, menta, faina, ulei, somon afumat, iaurt. Ingrediente: 300 g dovlecei rasi 200 g iaurt 2 oua sare piper 2 linguri menta tocata circa 100 g faina ulei pentru prajit topping: 200 g somon afumat cate lingura de iaurt sau smantana   Mod de…
Read more »





Supă cury cu fructe de mare

30 September 2013
Supa_cury_cu_fructe_de_mare
Supă cury cu fructe de mare din: cartofi, praz, smantana, galbenusuri, unt, fasole verde, morcov, ardei gras, mazare, fructe de mare, frunza de mare, frunza de dafin, pudra de curry, usturoi. Ingrediente: 3 cartofi un fir de praz 150 ml smantana doua galbenusuri 40 g unt 200 g fasole verde un morcov un ardei gras…
Read more »





Clătite cu bere

30 September 2013
Clatite_cu_bere
Clătite cu bere din: oua, faina, bere, apa rece, sare, razatura de lamaie, ulei, gem. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 500 ml bere 1 pahar cu apa rece 1/4 lingurita cu sare razatura de lamaie sau portocala 3 linguri cu ulei 1 borcan cu gem   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi bine…
Read more »





Zacusca de vinete cu rosii si ceapa

30 September 2013
Zacusca_17
Zacusca de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare   Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins,…
Read more »





Trigoane dulci cu fructe

30 September 2013
Trigoane_dulci_cu_fructe
Trigoane dulci cu fructe din: faina, apa, ulei, otet, sare, ou, ciocolata neagra, scortisoara, portocala, nuca, migdale, struguri, coacaze rosii, zahar pudra, fructe. Ingrediente: 600 g faina 250 ml apa 100 ml ulei o lingura cu otet o jumatate de lingura cu sare un ou 200 g ciocolata neagra 5 g scortisoara o portocala 100…
Read more »





Pâinici cu ardei si kaizer

30 September 2013
Pâinici_cu_ardei_si_kaizer
Pâinici cu ardei si kaizer din: faina, drojdie, ulei de masline, apa, ou, kaizer, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, fenicul, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 450 g faina 15 g drojdie doua linguri cu ulei de masline 250 ml apa un ou 200 g kaizer un ardei rgas doua fire de ceapa verde…
Read more »





Zacusca cu peste, ardei iute si rosii

30 September 2013
Zacusca_cu_peste_ardei_iute_si_rosii
Zacusca cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov, rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov 500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin sare…
Read more »





Rosii umplute cu piept de curcan

30 September 2013
Rosii_umplute_cu_piept_de_curcan
Rosii umplute cu piept de curcan din: carne de curcan, rosii, ceapa, orez, ou, verdeata, sare, piper, smantana, faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan (jumatate de piept) 8-12 rosii tari 1 ceapa 3 linguri cu orez 1 ou verdeata tocata sare piper macinat 1 cana cu smantana 1 lingura cu faina   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume

30 September 2013
Ciorba_taraneasca_de_gaina_cu_legume_22
Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama…
Read more »

Budinca de cartofi cu sunca

30 September 2013
Budinca_de_cartofi_cu_sunca
Budinca de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece, lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750 g catofi 2 cepe verzi 50 g sunca afumata la rece 250 g lapte batut 150 g smantana grasime pentru ungerea formei o legatura patrunjel frunze piper negru macinat sare   Mod de…
Read more »





Supa crema cu ciuperci de padure

30 September 2013
Supa_crema_cu_ciuperci_de_padure
Supa crema cu ciuperci de padure din: ceapa, lapte, bureti, ciuperci, ulei vegetal, faina de grau, zeama de legume, cimbrisor, piper, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 ml lapte 250 g bureti galbeni 250 g ciuperci albe 2 linguri ulei vegetal 30 g faina de grau 375 ml zeama de legume o legatura cimbrisor proaspat piper…
Read more »





Rata cu fructe de padure

30 September 2013
Rata_cu_fructe_de_padure
Rata cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de soia, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de rata mai mare un pachet aluat de foitaj 400 g fructe de padure congelate 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »





Rulada cu ciocolata si crema de branza

30 September 2013
Rulada_cu_ciocolata_si_crema_de_branza
Rulada cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt, smantana dulce. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 4 linguri cu faina 2 oua pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 1 fiola esenta de vanilie pentru glazura: 100 g…
Read more »





Salata de orez cu fructe de mare

30 September 2013
Salate_7
Salata de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin, maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de luna, castraveti, frunze de salata. Ingrediente: 200 g orez 1 ramura de cimbru 4-6 frunze de rozmarin moluste si creveti 1 ceasca de maioneza verdeata tocata 1 lingura cu sare 3 rosii…
Read more »





Budincă de quinoa cu lapte de soia

30 September 2013
Desert_2
Budincă de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun, zahar vanilat, smochine deshidratate. Ingrediente: 200 g quinoa (nefiarta) 350 ml lapte de soia 2 lingurite zahar brun 1 plic zahar vaniliat smochine deshidratate, pentru decor   Mod de preparare: Pui quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de…
Read more »





Reteta zilei: Varza calita la cuptor cu carnati de casa

30 September 2013
Varza_calita_la_cuptor_cu_carnati_de_casa_22
Varza calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu ingrediente ieftine si la indemana oricui, Varza calita la cuptor cu carnati de casa nu necesita atentie deosebita la preparare, dar rezultatul final este gustos si satios.   Ingrediente 1 varza…
Read more »





Ardei marinati pentru iarna

30 September 2013
muraturi
Ardei marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra, branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe de chimen piper roşu…
Read more »





Friptura de curcan cu sos de mere

30 September 2013
Friptura_de_curcan_cu_sos_de_mere
Friptura de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept) ulei supa mere rosii zahar sare busuioc   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi…
Read more »





Crap in sos de bere

30 September 2013
Crap_in_sos_de_bere
Crap in sos de bere din: medalioane de crap, lamaie, bacon, morcovi, ceapa rosie, telina, bere, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de crap cu os 1 lamaie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapa rosie mare 4 tulpini de telina 300 ml de bere foi de dafin sare piper   Mod…
Read more »





Raţă cu sos şi ciuperci

30 September 2013
Rata_cu_sos_si_ciuperci
Raţă cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un piept de rata o para trei prune uscate trei caise uscate trei linguri cu otet de mere 30 g unt o lingura cu zahar…
Read more »





Chec cu ciocolata si esenta de vanilie

30 September 2013
Chec_cu_ciocolata_si_esenta_de_vanilie
Chec cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, unt. Ingrediente: 140 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 50 ml smantana dulce 6 oua 1 fiola esenta de vanilie 70 g faina 180 g zahar 140 g unt   Mod de preparare:…
Read more »





Crap cu smantana

30 September 2013
Retete_1
Crap cu smantana din: crap, smantana, sare, ulei, suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g crap 1 lingura cu smantana sare 1 lingurita cu ulei 1/2 lingurita suc de lamaie patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl sărezi şi îl înăbuşi în ulei şi puţină apă până se frăgezeşte, dar fără să…
Read more »





Bors de fasole pastai cu sos de ou

30 September 2013
Ciorbe_si_borsuri
Bors de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii, ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2 ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa cu sare…
Read more »





Zacusca cu ghebe si gogosari

30 September 2013
Zacusca_05
Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu galuste de faina

30 September 2013
Supa_de_pui_cu_galuste_de_faina_07
Supa de pui cu galuste de faina din: pui, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, nap, patrunjel, marar, sare, piper alb, oua, ulei, sare, apa minerala, faina.   Ingrediente: 1 pui taiat bucati 3 morcovi, curatati si taiati bucati 3 tulpini de telina cu frunze, taiate bucati 2 bucati pastarnac, curatat si taiat bucati 2 cepe, taiate…
Read more »





Rata cu sos de branza si broccoli

30 September 2013
Rata_cu_sos_de_branza_si_broccoli
Rata cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita. Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina 300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de romzarin sare…
Read more »





Muschiulet umplut cu ficatei de pasare

30 September 2013
Muschiulet_umplut_cu_ficatei_de_pasare
Muschiulet umplut cu ficatei de pasare din: muschi de porc, sare, piper, mustar, ficatei de pasare, ceapa, usturoi, unt, ou, mere, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin, patrunjel verde, pesmet, ulei, bere. Ingrediente: 1.6 kg muşchi de porc sare piper 1 lingura muştar 200 g ficăţei de pasăre 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 30 g…
Read more »





Hribi cu usturoi si ienibahar

30 September 2013
Hribi_cu_usturoi_si_ienibahar
Hribi cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare. Ingrediente: 500 g g hribi (mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru 2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare   Mod de preparare:…
Read more »





Somon cu mac şi sparanghel

30 September 2013
Somon_cu_mac_si_sparanghel
Somon cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac, morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie, salvie, vin, unt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de somon 400 g sparanghel 100 g seminte de mac doi morcovi o telina mica doi ardei grasi o ceapa usturoi o lingurita cu…
Read more »





Salata de pepene rosu cu sos

30 September 2013
Salata_de_pepene_rosu_cu_sos
Salata de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide, menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir, frisca. Ingrediente: 500 g pepene rosu 100 g fistic 100 g migdale 50 g stafide 4 fire de menta 500 ml lapte dulce 4 galbenusuri 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat sare…
Read more »





Sucul de rosii: Leac antimahmureală

29 September 2013
Suc_de_rosii
În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala…
Read more »





Retete de muraturi pe alese

29 September 2013
muraturi
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Dovlecei…
Read more »





Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna

29 September 2013
Compot
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici,…
Read more »





3 retete de zacusca de fasole pentru o iarna gustoasa

29 September 2013
Zacusca_07
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »





Aerul rece, un remediu pentru pierderea in greutate

29 September 2013
Dieta4
Un bebeluş e mult mai vulnerabil la frig decât un adult, însă tocmai de aceea natura l-a dotat cu un sistem special de producere a căldurii necesare corpului. E vorba despre ţesutul adipos brun sau grăsimea brună (BAT – brown adipose tissue), despre care până de curând se credea că, pe măsură ce copilul înaintează…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata

29 September 2013
Desert_rece_cu_crema_de_ciocolata_10
Desert rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra de cacao, alune, nuci, migdale.   Ingrediente: 300g ciocolata neagra 150ml smantana 25g unt pudra de cacao alune, nuci, migdale zdrobite     Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu…
Read more »





Paste tricolore cu legume

29 September 2013
Paste_tricolore_cu_legume
Paste tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline, cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de…
Read more »





Somon in aluat de foi cu spanac

29 September 2013
Somon_in_aluat_de_foi_cu_spanac
Somon in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de foi, spanac, ou. Ingrediente: 500 g file de somon sare piper 350 g aluat de foi 300 g spanac 1 ou   Mod de preparare: Somonul se spală cu apă rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit…
Read more »





Masti cu fructe

29 September 2013
Fructe3
Din portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios. Portocale pentru ten curat Un fruct atat des intalnit te trage de maneca din fructiera: portocala! In­cear­­ca o masca pe baza de portoca­le folo­sind pulpa zdrobita a fructului, amestecata…
Read more »





Cura de toamna: sucuri naturale de legume si fructe

29 September 2013
Sucuri_1
Sucurile se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare. Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in sticle…
Read more »





Varza cu carne de porc si cimbru

29 September 2013
Varza_cu_carne_de_porc_si_cimbru
Varza cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza, ceapa, gogosar, ardei gras, cimbru, sare, piper, rosii, ulei, marar. Ingrediente: 500 g carne de porc taiata cuburi, de marime potrivita 2 kg varza taiata fideluta 1 ceapa tocata 1 gogosar taiat julien 1 ardei gras rosu, taiat julien cimbru sare piper boabe…
Read more »





Rondele cu sunca

29 September 2013
Rondele_cu_sunca
Rondele cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa, stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de floarea soarelui, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 260 ml lapte dulce 50 g unt 500 g cartofi 300 g sunca o ceapa alba 50 g stafide 4 oua…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu