Retete de toamna:
Supa crema de morcovi cu crutoane
Supa
crema de morcovi cu crutoane din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei, sare,
piper macinat, ulei de masline, crutoane cu mujdei de usturoi,
patrunjel, smantana de post. Ingrediente: 500 g morcovi 2 cepe 2 cartofi
3 ardei sare piper macinat 2-3 lingurite ulei de masline crutoane cu
mujdei de usturoi paturnjel 100 g smantana de post…
Read more »Desert delicios cu piersici
Desert
delicios cu piersici din: oua, zahar, lapte dulce, faina, praf de copt,
zahar vanilinat, sare, mango, compot de piersici, fructe confiate,
ulei. Ingrediente: 3 oua 80 g zahar 150 ml lapte dulce 220 g faina un
pliculet praf de copt doua pliculete cu zahar vanilinat un praf de sare
doua bucati de mango un…
Read more »Legume la cuptor cu mozzarella
Legume
la cuptor cu mozzarella din: porumb, broccoli, morcovi, cartofi, ceapa,
mozzarella, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: o cutie mica porumb
conservat 250 g broccoli 3 morcovi 4 cartofi o ceapa 150 g mozzarella
cateva fire de patrunjel o lingura ulei sare Mod de preparare: Intr-un
vas, se pun la fiert, aproximativ 20 de minute,…
Read more »Praz cu sunca la cuptor
Praz
cu sunca la cuptor din: praz, sunca, smantana, pesmet auriu, unt, sare.
Ingrediente: 3 bucati praz 200 g sunca 150 g smantana 150 g pesmet
auriu 25 g unt un praf sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se
taie tuburi de aproximativ 5-6 cm şi se pun la fiert în apă cu…
Read more »Pui cu mac şi sos picant
Pui
cu mac şi sos picant din: piept de pui, seminte de mac, ardei capia,
ardei iute, vin, amidon, portocala, lamaie, boia dulce, sare, piper,
ulei de floarea soarelui, busuioc verde. Ingrediente: doua piepturi de
pui 50 g seminte de mac doi ardei capia un ardei iute 300 ml vin alb o
lingura cu amidon…
Read more »Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu creveti
Supa
de cartofi dulci cu creveti din: creveti decorticati, ulei, chimen,
coriandru, ghimbir, piper cayenne, sare, piper, supa de pui, lapte de
cocos, suc de lamaie, sare, piper cayenne, frunze de spanac.
Ingrediente 1/2 kg creveti decorticati 2 linguri de ulei 1 ½ lingurite
chimen 1 ½ lingurite coriandru ¾ lingurita ghimbir ¼ lingurita…
Read more »Snitele cu cascaval ras
Snitele
cu cascaval ras din: carne macra, ou, pesmet, cascaval, ulei, sare,
piper, faina, rosii, ardei gras. Ingrediente: 500 g carne macra de porc
sau vitel 1 ou 3 linguri cu pesmet 3 linguri cu cascaval ras 1 ceasca
plina cu ulei sare piper 2 linguri cu faina 2 rosii 3-4 ardei grasi
Mod…
Read more »Salata de spanac crud
Salata
de spanac crud din: frunze de spanac, oua, ulei, lamaie, sare, ceapa
verde, ridichi de luna, masline. Ingrediente: 10-12 frunze de spanac
crud 2 oua fierte tari 2 linguri cu ulei 1/2 lamaie sare 6-8 fire de
ceapa verde 4-6 ridichi de luna 8-10 masline Mod de preparare: Alegeţi
spanacul frunză cu frunză,…
Read more »Salata de pui cu paste si sos
Salata
de pui cu paste si sos din: paste, piept de pui, dovlecei, ulei, piper,
seminte de pin, rosii, bulion de ardei, lapte batut, busuioc.
Ingrediente: 250 g paste penne 400 g file de piept de pui 150 g dovlecei
2 linguri ulei piper 2 linguri seminte de pin 150 g rosii 3 linguri
bulion…
Read more »Pulpe de pui cu varza murata
Pulpe
de pui cu varza murata din: pulpe de pui, varza murata, ciuperci, rosii
cherry, vin, ulei, sos de soia, marar, sare, piper, boia dulce.
Ingrediente: 500 g pulpe de pui 400 g varza murata 200 g ciuperci 100 g
rosii cherry 100 ml vin alb 50 ml ulei 30 ml sos de soia 1…
Read more »Pandişpan cu piersici
Pandişpan
cu piersici din: oua, sifon, sare, zahar, faina, fructe, zahar farin.
Ingrediente: 4 oua 1 ceasca plina cu sifon sau apa rece sare 1 cana cu
zahar 1 cana si 3 linguri cu faina 500 g fructe 2 linguri cu zahar farin
Mod de preparare: Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, le bateţi
spumă, adăugaţi…
Read more »Zacusca delicioasa de gogosari
Zacusca
delicioasa de gogosari din: pasta de rosii, gogosari, ulei, otet,
zahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g pastă de roşii
25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei 200 ml oţet 6 linguri zahăr foi de
dafin sare şi piper după gust Mod de preparare: Se trec gogoşarii
prin maşina de tocat şi se amestecă cu restul…
Read more »Tarte cu brânză de capră
Tarte
cu brânză de capră din: faina, fulgi de ovaz, sare, apa, unt, oua,
iaurt, lapte, sare, piper, compot de merisoare, ceapa verde, banza de
capra. Ingrediente: pentru aluat: 120 g faina (+ pentru prelucrat) 40 g
fulgi de ovaz 1 praf de sare 3 linguri de apa 80 g unt rece + putin
pentru…
Read more »Rulouri cu surimi si cuscus
Rulouri
cu surimi si cuscus din: batoane de surimi, foi de alge nori, ceapa
verde, cuscus, porumb, mazare, morcov, ardei capia, foi de orez, ulei,
sare, piper, menta, sos de smantana cu mustar. Ingrediente: 300 g
batoane de surimi 4 foi de alge nori o legatura de ceapa verde 150 g
cuscus 100 g porumb…
Read more »Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi aromate
Cotlete
de porc la gratar in crusta de ierburi aromate din: ulei de masline,
usturoi, patrunjel, frunze de salvie, rozmarin, sare, fulgi de ardei,
piper, cotlete de porc. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 10 catei
de usturoi, tocati ¼ ceasca patrunjel tocat 1 lingura frunze de salvie
tocate ¾ lingurita cimbru tocat ¾…
Read more »Clătite cu carne la cuptor
Clătite
cu carne la cuptor din: clatite, carne tocata de vita, gogosari,
verdeata, suc de rosii, smantana, cascaval. Ingrediente: 10 clatite gata
facute, cu aluat fara zahar 500 g carne tocata de vita + condimente la
alegere 2 gogosari sau 2 ardei taiati patratele verdeata tocata fin suc
de rosii smantana cascaval ras Mod…
Read more »Supa crema cu praz si smantana
Supa
crema cu praz si smantana din: praz, cartofi, radacina de patrunjel,
telina, ulei, ceapa, smantana, supa de pasare, sare, piper, crutoane,
paine prajita. Ingrediente: 4 bucati de praz mari taiate rondele 2
cartofi taiati cubulete 2 radacini de patrunjel date prin razatoare 1
telina mica data prin razatoare ulei 1 ceapa tocata smantana 1…
Read more »Drob de cartofi cu şvaiţer
Drob
de cartofi cu şvaiţer din: cartofi, branza de vaci, branza telemea,
oua, morcov, morcovi baby, svaiter, busuioc verde, patrunjel, praz,
sare, piper, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g
branza de vaci 200 g branza telemea 3 oua un morcov 300 g morocovi baby
300 g svaiter 4 fire de busuioc…
Read more »Crochete cu coacăze roşii
Crochete
cu coacăze roşii din: branza ricotta, branza de vaci, zahar tos, zahar
vanilinat, fistic, stafide, ciocolata neagra, frisca, migdale, coacaze
rosii, ulei, faina, menta. Ingrediente: 200 g branza ricotta 200 g
branza de vaci 75 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 150 g
fistic 20 g stafide 3 oua 200 g ciocolata…
Read more »Şprot afumat, cu zeamă de lămâie
Şprot
afumat, cu zeamă de lămâie din: sprot afumat, zeama de lamaie, salata
verde. Ingrediente: 1 conserva de sprot afumat in ulei zeama de la 1
lamaie 2-3 foi salata verde Mod de preparare: Scurgi sprotul de ulei
si il asezi pe un pat de salata verde. il stropesti cu zeama de
lamaie.…
Read more »Cotlete cu legume si sos
Cotlete
cu legume si sos din: cotlete de porc, faina, sare, iaurt, ulei, vin,
ceapa, usturoi, bulion, piper boabe, condimente, cartofi. Ingrediente: 6
cotlete de porc sau vitel 2 linguri cu faina sare 1 pahar cu iaurt 1
ceasca plina cu ulei 1 pahar cu vin alb 1 ceapa usturoi 1 lingura cu
bulion piper…
Read more »Ciuperci murate cu ardei
Ciuperci
murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe
de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin
boabe de muştar usturoi sare boabe de piper Mod de preparare: Se
spală şi…
Read more »Pui cu sos de roşii si telină
Pui
cu sos de roşii si telină din: piept d epui, boia dulce, rosii, ardei
capia, ceapa, telina, praz, usturoi, vin, frunza de dafin, portocala,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel. Ingrediente: doua
piepturi de pui o lingura cu boia dulce 500 g rosii un ardei capia o
ceapa o telina mica un fir…
Read more »Reteta zilei: Fresh de portocale cu lamaie
Fresh
de portocale cu lamaie din: portocala, lamai, apa, frunze de menta.
Ingrediente: 1 portocala 2 lamai 2 litri de apa 10 frunze de menta
Mod de preparare: Se spala si se taie lamaile si portocala felii.
Tocati frunzele de menta. Puneti ingredientele intr-un recipent mare.
Umpleti recipientul cu gheata si…
Read more »Supa de ciuperci sau hribi
Supa
de ciuperci sau hribi din: ciuperci, lamaie, sare, lapte, zahar,
verdeata, piper, faina. Ingrediente: 250 g ciuperci sau hribi 1/2 lamaie
sau 1 lingura cu otet sare 1 pahar cu lapte rece 1 lingurita cu zahar
verdeata tocata piper faina Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi
ciupercile, le tăiaţi felii, le stropiţi cu…
Read more »File de peşte cu salata de legume
File
de peşte cu salata de legume din: fileuri de peste, cartofi, morcovi,
ardei capia, portocale, lamaie, boia dulce, cimbru uscat, patrunjel,
otet de mere, ulei de masline, sare, piper, castraveti murati.
Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 cartofi 4 morcovi 4 ardei capia doua
portocale o lamaie doua lingurite cu boia dulce o lingura cu…
Read more »Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin
Ciuperci
murate cu usturoi si rozmarin din: ciuperci champignons, usturoi, foi
de dafin, otet balsamic, ulei de masline, apa, piper, sare de mare.
Ingrediente: 1 kg ciuperci champignons 4 căţei de usturoi 4 foi dafin 4
crengute rozmarin 100 ml oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 400 ml
apă piper boabe sare de mare…
Read more »Inghetata de zmeura cu frisca
Inghetata
de zmeura cu frisca din: zahar pudra, zmeura, frisca. Ingrediente: 250 g
zahar pudra 500 g zmeura 250 g frisca Mod de preparare: Spălaţi
fructele, le desfaceţi în două şi le acoperiţi cu zahărul pudră. Puneţi
amestecul într-un vas mare şi bateţi cu telul până la completa
omogenizare. Peste amestec adăugaţi frişca,…
Read more »Gulaş cu carne de vită şi cartofi noi
Gulaş
cu carne de vită şi cartofi noi din: cartofi, carne de vita, slanina,
ceapa, rosii, boia de ardei, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 500 g
carne de vita 250 g slanina cruda sau afumata 2-3 cepe mari 4 rosii
boia de ardei 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,
tăiaţi…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet
Castraveti
murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin
alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei,
seminte de mustar, seminte de coriandru. Ingrediente: 2-3 castraveti
lungi 2-3 linguri marar proaspat, tocat 1 ceasca de otet de vin alb 1
1/4 cani de apa 2 linguri…
Read more »Retete de gem si dulceata de casa
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de mure cu lamaie Dulceaţă de mure cu…
Read more »Slabesti 3 kilograme: Dieta cu supa de ciuperci
Dieta
cu supa de ciuperci este delicioasa, iar pe deasupra te scapa de
kilogramele in plus. Aceasta dieta nu presupune infometare, ci este un
mod simplu prin care ii furnizezi organismului toate substantele
nutritive de care are nevoie, plus cateva substante care actioneaza
asupra metabolismului si asupra stratului adipos, favorizand topirea
acestuia. In 2 saptamani…
Read more »Apa: Beneficiile pentru sanatate ale apei
Sa
beti o cantitate suficienta de apa este vital pentru sanatatea
dumneavoastra. Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa, acesta
fiind motivul pentru care este atat de important sa beti lichide.
Creierul este format in proportie de 90% din apa. Daca nu furnizati
suficienta apa corpului dumneavoastra, creierul nu va functiona bine si…
Read more »Slabesti 4 kilograme in doua saptamani (Dieta cu supa de dovleac)
Cand
vrei sa slabesti fara sa cheltuiesti prea multi bani, trebuie sa
apelezi la produsele de sezon. Asa cum primavara slabesti cu ridichi si
vara cu pepene rosu, toamna poti da jos kilogramele suplimentare cu
dovleac. Grasunul fruct este perfect pentru arderea grasimilor, dar in
acelasi timp va contribui la energizarea, vitaminizarea si
remineralizarea organismului.…
Read more »Retete de dulceata din fructe proaspete
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de caise si capsune Dulceata de caise si capsune…
Read more »Dieta cu morcovi
Daca
te-ai hotarat sa incepi razboiul impotriva kilogramelor in plus, atunci
trebuie sa cauti solutii simple, eficiente, dar care sa nu-ti afecteze
sanatatea. Dieta cu morcovi este o alegere buna, daca nu este
transformata intr-o dieta foarte stricta. Beneficiile dietei cu morcov
Morcovii contin vitamine, minerale si antioxidanti. Faptul ca ei au o
cantitate mare…
Read more »Cele mai gustoase muraturi pentru iarna
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »Camara cu gemuri si dulceturi
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem
delicios, de piersici sau nectarine Gem delicios, de piersici…
Read more »Zacusca de vinete pentru familia ta
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »Dieta bogată în magneziu poate reduce riscurile de accident vascular
Persoanele
care consumă alimente cu un conţinut mare de magneziu, cum ar fi
legumele cu frunze verzi, nucile, fasolea sunt mai ferite de riscurile
de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC), arată un nou studiu.
Oamenii de ştiinţă suedezi au efectuat un studiu internaţional amplu, la
care au foat implicate aproximativ 250.000 de persoane. În…
Read more »Ce medicamente îţi pot afecta memoria
Persoanele
care obişnuiesc să ia statine au un risc mai ridicat să aibă probleme
cu memoria, potrivit unei cercetări britanice recente. Rezultatele
testelor de laborator au arătat că persoanele care iau astfel de
medicamente pe termen lung pot avea probleme în a forma noi amintiri,
fie când vine vorba să-şi amintească lucruri din trecut. În…
Read more »Indicii ale starii de sanatate: Aspectul parului
Cand
vine vorba despre par, majoritatea persoanelor isi fac griji legate de
modul in care acesta arata, cum sa-l coafeze, daca au aparut firele
albe, etc. Expertii au demonstrat insa ca podoaba capilara a unui
individ poate dezvalui informatii surpinzatoare, intrucat starea de
sanatate a scalpului si parului este influentata de o diversitate de
afectiuni.…
Read more »Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu fulgi de ovaz
Smoothie
de capsuni cu fulgi de ovaz din: capsuni, iaurt, zahar brun, fulgi de
ovaz. Ingrediente: 6 capsuni 125gr iaurt 1-2 linguri zahar brun 1,5
linguri de fulgi de ovaz Mod de preparare: Spalati capsunile, puneti
inblender, adaugati zaharul, iaurtul si fulgii de ovaz. Procesati pana
la omogenizare si serviti imediat. Smoothie…
Read more »Supa de praz cu cartofi
Supa
de praz cu cartofi din: praz, cartofi, unt, faina, sare, piper, aluat
foitaj. Ingrediente: 3 bucati praz 500 g cartofi 30 g unt o lingura
faina sare piper ingrediente pentru servit: 4 bucati aluat foitaj Mod
de preparare: Aluatul de foitaj congelat se desface şi se taie patru
bucăţi de mărimea cănilor de…
Read more »Sfaturi eficiente ca să treci mai uşor de la vară la toamnă
Zilele
mai posomorâte, mai scurte şi fără multă lumină nu sunt tocmai pe
placul tău? Ca să-ţi ajuţi corpul să treacă mai uşor peste acest
inconvenient, energia ta va fi la cote maxime. Află cum să procedezi!
Temperaturile au scăzut, soarele nu mai are puterea să încălzească şi
atunci corpul tău începe să resimtă toate…
Read more »Retete simple si delicioase de muraturi
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Ardei…
Read more »Retete pofticioase de dulceturi pentru familia ta
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de ardei iute Dulceaţă de ardei iute din: ardei…
Read more »Pofta mare la zacusca!
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »Tarta cu praz, telemea si bacon
Tarta
cu praz, telemea si bacon din: aluat, telemea, praz, bacon, oua, vin,
ulei, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g telemea 2 bucati
praz 150 g bacon neafumat 2 oua 150 ml vin alb sec 2 linguri ulei un
praf piper Mod de preparare: Prazul se curăţă, se taie rondele si,
împreună…
Read more »Astenia de tomana: Fructe si legume pe care trebuie sa le mananci
Astenia
este o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de slabiciune
fizica, dar si de scaderea capacitatilor de lucru intelectual. Pe masura
ce zilele devin tot mai scurte, iar noptile din ce in ce mai lungi,
organismul incepe sa-si piarda rezistenta, slabindu-se sistemul
imunitar, fapt ce are efecte si asupra psihicului. Apar insomnia,
depresiile,…
Read more »Rulada pe pat de salata
Rulada
pe pat de salata din: muschi afumat, aluat de foitaj, varza creata, ou,
ceapa, usturoi, faina, chimen, ulei, sare. Ingrediente: 600 g muschi
afumat 250 g aluat de foitaj 6 foi de varza creqata 1 ou 1 ceapa 2 catei
de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita de chimen ulei sare Mod…
Read more »Salata de porumb si portocala
Salata
de porumb si portocala din: boabe de porumb, portocala, ceapa, ceapa
verde, busuioc, galbenus, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 1 farfurie de
boabe de porumb fiert (sau 1 conserva) 1 portocala 1 ceapa rosie sau 1
ceapa de apa 1 legatura de ceapa verde frunze de tarhon sau de busuioc 1
galbenus 1 pahar cu…
Read more »Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida
A
sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care
ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp
de iarna. Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am
facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva
indemanare si ingrediente…
Read more »Legume asortate murate
Legume
asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras,
arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar,
boabe de piper, frunze de dafin. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g
conopidă 400 g fasole verde 1 ardei gras 200 g arpagic 200 g ciuperci
mici 750 ml oţet 200 g zahăr 3 linguri…
Read more »Gogoşi ineluş cu glazura
Gogoşi
ineluş cu glazura din: faina, lapte, drojdie uscata, ou, unt, zahar,
esenta de vanilie, sare, ulei, ciocolata, smantana, bomboane caramel.
Ingrediente: 350 g faina 180 ml lapte 7 g drojdie uscata 1 ou 40 g unt
40 g zahar 1 fiola cu esenta de vanilie sare ulei pentru glazura: 150 g
ciocolata 3-4 linguri…
Read more »Ardei umpluţi cu brânză de vaci
Ardei
umpluţi cu brânză de vaci din: ardei grasi, telemea, branza de vaci,
unt, marar, ceapa. Ingrediente: 4-5 ardei rgasi 200 g telemea 200 g
branza de vaci 50 g unt 1 legatura marar 1 ceapa Mod de preparare:
Cureţi ardeii de codiţe şi vinişoare, apoi îi umpli cu un amestec
preparat din telemea,…
Read more »Mărul: Beneficii miraculoase pentru sănătate
Până
de curând ştiam că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, însă
ultimele studii demonstrează faptul că beneficiile pe care acest fruct
le are pentru sănătate merg până la a ne proteja împotriva a cinci
tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar, de colon. Pe
lângă asta, o dietă bogată în…
Read more »Salata cu germeni de fasole
Salata
cu germeni de fasole din: ardei gras, rosii, germeni de fasole,
telemea, quinoa, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi,
patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ardei rgas rosu 1 ardei gras galben 5
rosii 6 linguri germeni de fasole mungo 200 g telemea 300 g boabe de
quinoa fierte sau bulgur fiert dressing: sucul…
Read more »Rosii cu cimbru si usturoi pentru iarna
Rosii
cu cimbru si usturoi pentru iarna din: rosii, ulei, cimbru, usturoi.
Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte ulei 3-4 fire de cimbru 8-9 căţei de
usturoi Mod de preparare: Se aleg roşii bine coapte, din cele mai
mici, dar cărnoase. Se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de partea
albă de…
Read more »Reteta zilei: Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii
Piept
de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii din: piept de pui, zeama
de lamaie, coaja de lamaie, oregano, fasole verde, ceapa, usturoi,
rosii, fulgi chili, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2-3
bucati piept de pui zeama de la o jumatate de lamaie coaja rasa de la o
lamaie…
Read more »Baclava fantezie
Baclava
fantezie din: foi de placinta, unt, miez de nuca, scortisoara, zahar
tos, zahar vanilinat, miere, apa, rahat, portocale, menta, frisca.
Ingrediente: un pachet foi de placinta 150 g unt 300 g miez de nuca o
lingurita cu scortisoara 200 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat
100 ml miere 150 ml apa 300 g…
Read more »Fasole verde cu jambon sau bacon
Fasole
verde cu jambon sau bacon din: fasole pastai, jambon, unt, smantana,
oua, sare, piper, marar. Ingrediente: 1,5 kg fasole pastai 300 g jambon 1
lingura cu unt 2-3 linguri cu smantana 2 oua fierte tari sare piper
marar tocat Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe,
rupeţi bucăţi, spălaţi în 2-3…
Read more »Chifteluţe de carne cu legume
Chifteluţe
de carne cu legume din: piept de pui, paine, ou, ceapa, usturoi,
ciuperci pleurotus, ardei capia, mazare, busuioc, oregano, sare, piper,
parmezan, ulei. Ingrediente: un piept de pui mai mare o felie de paine
un ou doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci pleurotus doi ardei
capia 200 g mazare 10 g…
Read more »Placintele cu spanac
Placintele
cu spanac din: faina, ulei de masline, drojdie, apa, spanac, ceapa
verde, branza telemea, menta, sare, piper, sos de ardei dulce.
Ingrediente: 500 g faina doua linguri cu ulei de masline o lingurita cu
zahar tos 15 g drojdie 300 ml apa 500 g spanac congelat o legatura de
ceapa verde 200 g branza…
Read more »Salată cu nuci şi brânză albastră
Salată
cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde,
pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra.
Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1
capatana salata verde 2 pere 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de
masline sare piper 200 g branza albastra …
Read more »Zacusca cu vinete si usturoi
Zacusca
cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet,
ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1
kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1-2 linguri otet 100
ml ulei de masline sare piper boia de ardei Mod de preparare: Coci
vinetele şi…
Read more »Rata cu legume si sos
Rata
cu legume si sos din: piept de rata, vanata, dovlecel, cartofi, ardei
gras, lamaie, suc de ardei dulce, sos teriyaki, miere, amestec de
condimente chinezesc, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: un piept de rata o vanata un dovlecel 3 cartofi un ardei
gras verde un ardei gras rosu o lamaie 100 ml…
Read more »Suc de rosii cu usturoi si telina
Suc
de rosii cu usturoi si telina din: rosii, ceapa, telina, usturoi, ulei,
sare, piper, frunze de dafin, frunze de telina, busuioc, patrunjel
verde. Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte 2-3 cepe 1 ţelină mică 3-4
căţei de usturoi 3 linguri ulei 1/2 lingurita sare piper 2 frunze de
dafin frunze de ţelină, busuioc sau…
Read more »Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos de iaurt
Frigarui
de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, mix
de condimente picante, sare, suc de lamaie, usturoi, ghimbir,
castravete, menta, coriandru, ceapa, ulei de masline, chimen.
Ingrediente : 2 bucati piept de pui dezosat, taiat bucati Ingrediente
Marinata: 1 cana iaurt 1 lingura ulei de masline 3…
Read more »Fidea de orez cu sos de coacăze
Fidea
de orez cu sos de coacăze din: fidea de orez, coacaze rosii, frisca,
ciocolata neagra, scortisoara, ciocolata alba, zahar tos, zahar
vanilinat, coniac. Ingrediente: 200 g fidea de orez 400 g coacaze rosii
400 ml frisca 300 g ciocolata neagra o lingurita cu scotisoara 100 g
banuti de ciocolata alba 75 g zahar tos…
Read more »Salată de cartofi noi cu legume
Salată
de cartofi noi cu legume din: cartofi, ardei grasi, castraveti, rosii,
ridichi de luna, ulei, otet, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte
mici 2-3 ardei grasi 4 rosii 2 castraveti 5-6 ridichi de luna 3 linguri
cu ulei 2 linguri cu otet 6-8 tije de marar Mod de preparare: Spălaţi
cartofii şi…
Read more »Ciorbă falsă de dovleac
Ciorbă
falsă de dovleac din: lapte, dovlecel, morcov, patrunjel, ulei, ceapa,
mar, pasta de tomate, mustar, varza, ardei, fidea. Ingrediente: 1 pahar
lapte 400 g dovlecel 1 morcov 1 legatura patrunjel 1 ceasca ulei 1 ceapa
1 mar 3 linguri pasta de tomate 1 lingurita mustar 1 foita varza 2
ardei 100 g fidea scurta…
Read more »Zacusca cu vinete si ceapa
Zacusca
cu vinete si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de
mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2
kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare Mod de preparare: Ceapa şi
ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă…
Read more »Bors din carne de pui
Bors
din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov,
ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3
fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii
100 g…
Read more »Cinci moduri in care te poti relaxa
Cu totii ajungem acasa franti. Serviciul ne aduce
satisfactii profesionale si financiare, insa vine la pachet si cu o doza
ridicata de oboseala si stres. Ati auzit de managementul stresului?
Iata cateva repere simple, de pus in practica dupa lucru! Afla cum te
poti relaxa usor dupa o zi de lucru obositoare! Managementul stresului
este…
Read more »Retete de dulceata pentru toate gusturile
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de…
Read more »Alimente care accelereaza imbatranirea
Obisnuiesti
sa mananci aceste alimente care iti fac organismul sa imbatraneasca mai
repede? Unele dintre ele sunt cunoscute publicului larg si ca alimente
sanatoase, din cauza promovarii pe care le-o asigura industria
alimentara. Insa, daca vei evita aceste patru tipuri de alimente, vei
reusi sa arati cu 5-10 ani mai tanar decat esti! Din cauza…
Read more »Probleme de sanatate influentate de stres
Daca
o persoana are nevoie de o motivatie pentru a diminua stresul din viata
ei, trebuie sa stie ca stresul in sine ar putea sa ii influenteze,
intr-un mod destul de serios, starea de sanatate. Stresul nu are doar
consecinte emotionale. Acesta poate exacerba multe dintre problemele de
sanatate ale unui individ. Studiile au descoperit…
Read more »Toamna se numara borcanele cu muraturi
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »Retete savuroase de dulceata pentru toti
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de merisoare cu ananas Dulceaţă de merisoare cu…
Read more »Dieta de toamna pentru sanatate – Cura cu prune
Cand
sunt perfect coapte si servite la temperatura camerei, prunele sunt cu
adevarat delicioase! Sezonul prunelor nu dureaza mult, asa ca profita de
aceste saptamani pentru a face o cura de sanatate cu prune si pentru a
le include in meniul tau zilnic sub diverse forme. Noi iti dam cateva
idei pline de savoare! Afla…
Read more »Despre lamai (Beneficii asupra sanatatii)
Consumul
de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei,
constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne,
reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului,
tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale.
Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au
recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in
terapia bolilor stomacului. Aceasta ajuta nu doar la…
Read more »Masti naturale pentru parul tau
In
bucataria ta se gasesc o multime de ingrediente pe care le poti folosi
pentru ingrijirea parului. Spre exemplu o masca pe baza de maioneza este
tot ceea ce ai nevoie pentru un scurt tratament pentru parul degradat.
Ingredientele naturale au acelasi efect ca si mastile de calitate din
comert dar sunt mult mai ieftine…
Read more »Camara noastra cu muraturi
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Gogosari…
Read more »Cea mai variata gama de retete culinare de dulceturi
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Dulceata de gutui Dulceata de gutui este una…
Read more »Zacusca, un deliciu ideal pentru dimineti de iarna
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
vinete cu rosii si ceapa Zacusca de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa,
gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3
kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg…
Read more »Reteta zilei: Briose cu morcov
Briose
cu morcov din: apa, tarate, miere, ulei, oua, esenta de vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, scortisoara, zahar, sos de mere, smantana,
morcovi, nuci, stafide. Ingrediente: 1 cana cu apa clocotita 1 cana
tarate 1/4 ceasca de miere 1’4 ceasca ulei 2 oua 1 lingurita esenta
vanilie 1 1/2 cani faina 1 1/2 lingurite…
Read more »Spaghete cu file de somon si smantana
Spaghete
cu file de somon si smantana din: file de somon, margarina, concentrat
de legume, smantana, naut, sare, piper, marar, patrunjel, spaghete.
Ingrediente: 400 g file de somon 1 lingura margarina 1 lingurita
concentrat de legume 300 ml smantana 1 lingurita naut macinat sare piper
1/2 lingurita marar tocat cateva fire de patrunjel 300 g…
Read more »Fasole verde cu piept de pui
Fasole
verde cu piept de pui din: piept de pui, fasole pastai, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 piept mare de pui
1 kg fasole pastai 2 rosii 2 linguri cu ulei 3-4 catei de usturoi sare
piper boabe marar si patrunjel tocate Mod de preparare: Curăţaţi
fasolea de vârfuri şi…
Read more »Chiftelute de dovlecei cu somon afumat
Chiftelute
de dovlecei cu somon afumat din: dovlecei, iaurt, oua, sare, piper,
menta, faina, ulei, somon afumat, iaurt. Ingrediente: 300 g dovlecei
rasi 200 g iaurt 2 oua sare piper 2 linguri menta tocata circa 100 g
faina ulei pentru prajit topping: 200 g somon afumat cate lingura de
iaurt sau smantana Mod de…
Read more »Supă cury cu fructe de mare
Supă
cury cu fructe de mare din: cartofi, praz, smantana, galbenusuri, unt,
fasole verde, morcov, ardei gras, mazare, fructe de mare, frunza de
mare, frunza de dafin, pudra de curry, usturoi. Ingrediente: 3 cartofi
un fir de praz 150 ml smantana doua galbenusuri 40 g unt 200 g fasole
verde un morcov un ardei gras…
Read more »Clătite cu bere
Clătite
cu bere din: oua, faina, bere, apa rece, sare, razatura de lamaie,
ulei, gem. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 500 ml bere 1 pahar cu
apa rece 1/4 lingurita cu sare razatura de lamaie sau portocala 3
linguri cu ulei 1 borcan cu gem Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi
bine…
Read more »Zacusca de vinete cu rosii si ceapa
Zacusca
de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei,
sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete
(coapte) 2 kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare Mod de preparare:
Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins,…
Read more »Trigoane dulci cu fructe
Trigoane
dulci cu fructe din: faina, apa, ulei, otet, sare, ou, ciocolata
neagra, scortisoara, portocala, nuca, migdale, struguri, coacaze rosii,
zahar pudra, fructe. Ingrediente: 600 g faina 250 ml apa 100 ml ulei o
lingura cu otet o jumatate de lingura cu sare un ou 200 g ciocolata
neagra 5 g scortisoara o portocala 100…
Read more »Pâinici cu ardei si kaizer
Pâinici
cu ardei si kaizer din: faina, drojdie, ulei de masline, apa, ou,
kaizer, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, fenicul, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 450 g faina 15 g drojdie doua linguri cu
ulei de masline 250 ml apa un ou 200 g kaizer un ardei rgas doua fire de
ceapa verde…
Read more »Zacusca cu peste, ardei iute si rosii
Zacusca
cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov,
rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de
piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov
500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin
sare…
Read more »Rosii umplute cu piept de curcan
Rosii
umplute cu piept de curcan din: carne de curcan, rosii, ceapa, orez,
ou, verdeata, sare, piper, smantana, faina. Ingrediente: 500 g carne de
curcan (jumatate de piept) 8-12 rosii tari 1 ceapa 3 linguri cu orez 1
ou verdeata tocata sare piper macinat 1 cana cu smantana 1 lingura cu
faina Mod de…
Read more »Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume
Ciorba
taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei,
ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel,
leustean. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1
dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa
cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama…
Read more »Budinca de cartofi cu sunca
Budinca
de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece,
lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750
g catofi 2 cepe verzi 50 g sunca afumata la rece 250 g lapte batut 150 g
smantana grasime pentru ungerea formei o legatura patrunjel frunze
piper negru macinat sare Mod de…
Read more »Supa crema cu ciuperci de padure
Supa
crema cu ciuperci de padure din: ceapa, lapte, bureti, ciuperci, ulei
vegetal, faina de grau, zeama de legume, cimbrisor, piper, sare.
Ingrediente: 2 cepe 200 ml lapte 250 g bureti galbeni 250 g ciuperci
albe 2 linguri ulei vegetal 30 g faina de grau 375 ml zeama de legume o
legatura cimbrisor proaspat piper…
Read more »Rata cu fructe de padure
Rata
cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de
padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de
soia, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de rata mai mare
un pachet aluat de foitaj 400 g fructe de padure congelate 100 g zahar
tos doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »Rulada cu ciocolata si crema de branza
Rulada
cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua,
crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt,
smantana dulce. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 4 linguri cu faina 2
oua pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 1 fiola
esenta de vanilie pentru glazura: 100 g…
Read more »Salata de orez cu fructe de mare
Salata
de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin,
maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de
luna, castraveti, frunze de salata. Ingrediente: 200 g orez 1 ramura de
cimbru 4-6 frunze de rozmarin moluste si creveti 1 ceasca de maioneza
verdeata tocata 1 lingura cu sare 3 rosii…
Read more »Budincă de quinoa cu lapte de soia
Budincă
de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun,
zahar vanilat, smochine deshidratate. Ingrediente: 200 g quinoa
(nefiarta) 350 ml lapte de soia 2 lingurite zahar brun 1 plic zahar
vaniliat smochine deshidratate, pentru decor Mod de preparare: Pui
quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de…
Read more »Reteta zilei: Varza calita la cuptor cu carnati de casa
Varza
calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa
buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu
ingrediente ieftine si la indemana oricui, Varza calita la cuptor cu
carnati de casa nu necesita atentie deosebita la preparare, dar
rezultatul final este gustos si satios. Ingrediente 1 varza…
Read more »Ardei marinati pentru iarna
Ardei
marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra,
branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet
balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g
măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe
de chimen piper roşu…
Read more »Friptura de curcan cu sos de mere
Friptura
de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii,
zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept) ulei
supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Spălaţi carnea,
uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu
miere şi puţină supă, apoi…
Read more »Crap in sos de bere
Crap
in sos de bere din: medalioane de crap, lamaie, bacon, morcovi, ceapa
rosie, telina, bere, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
medalioane de crap cu os 1 lamaie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapa
rosie mare 4 tulpini de telina 300 ml de bere foi de dafin sare piper
Mod…
Read more »Raţă cu sos şi ciuperci
Raţă
cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise
uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de
masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un piept de rata o para trei
prune uscate trei caise uscate trei linguri cu otet de mere 30 g unt o
lingura cu zahar…
Read more »Chec cu ciocolata si esenta de vanilie
Chec
cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, smantana, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, unt. Ingrediente:
140 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 50 ml smantana dulce 6
oua 1 fiola esenta de vanilie 70 g faina 180 g zahar 140 g unt Mod de
preparare:…
Read more »Crap cu smantana
Crap
cu smantana din: crap, smantana, sare, ulei, suc de lamaie, patrunjel
verde. Ingrediente: 150 g crap 1 lingura cu smantana sare 1 lingurita cu
ulei 1/2 lingurita suc de lamaie patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi crapul, îl sărezi şi îl înăbuşi în ulei şi puţină apă până se
frăgezeşte, dar fără să…
Read more »Bors de fasole pastai cu sos de ou
Bors
de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii,
ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg
fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2
ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa
cu sare…
Read more »Zacusca cu ghebe si gogosari
Zacusca
cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de
tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg
gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi
se…
Read more »Reteta zilei: Supa de pui cu galuste de faina
Supa
de pui cu galuste de faina din: pui, morcovi, telina, pastarnac, ceapa,
nap, patrunjel, marar, sare, piper alb, oua, ulei, sare, apa minerala,
faina. Ingrediente: 1 pui taiat bucati 3 morcovi, curatati si taiati
bucati 3 tulpini de telina cu frunze, taiate bucati 2 bucati pastarnac,
curatat si taiat bucati 2 cepe, taiate…
Read more »Rata cu sos de branza si broccoli
Rata
cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte
dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita.
Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina
300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de
romzarin sare…
Read more »Muschiulet umplut cu ficatei de pasare
Muschiulet
umplut cu ficatei de pasare din: muschi de porc, sare, piper, mustar,
ficatei de pasare, ceapa, usturoi, unt, ou, mere, zeama de lamaie,
cimbru, rozmarin, patrunjel verde, pesmet, ulei, bere. Ingrediente: 1.6
kg muşchi de porc sare piper 1 lingura muştar 200 g ficăţei de pasăre 1
ceapă 2-3 căţei de usturoi 30 g…
Read more »Hribi cu usturoi si ienibahar
Hribi
cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de
piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare. Ingrediente: 500 g g hribi
(mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru
2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare
Mod de preparare:…
Read more »Somon cu mac şi sparanghel
Somon
cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac,
morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie,
salvie, vin, unt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de somon 400
g sparanghel 100 g seminte de mac doi morcovi o telina mica doi ardei
grasi o ceapa usturoi o lingurita cu…
Read more »Salata de pepene rosu cu sos
Salata
de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide,
menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir,
frisca. Ingrediente: 500 g pepene rosu 100 g fistic 100 g migdale 50 g
stafide 4 fire de menta 500 ml lapte dulce 4 galbenusuri 100 g zahar tos
doua pliculete zahar vanilinat sare…
Read more »Sucul de rosii: Leac antimahmureală
În
momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie.
Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi
cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de
vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva
remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala…
Read more »Retete de muraturi pe alese
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Dovlecei…
Read more »Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici,…
Read more »3 retete de zacusca de fasole pentru o iarna gustoasa
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole,
ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »Aerul rece, un remediu pentru pierderea in greutate
Un
bebeluş e mult mai vulnerabil la frig decât un adult, însă tocmai de
aceea natura l-a dotat cu un sistem special de producere a căldurii
necesare corpului. E vorba despre ţesutul adipos brun sau grăsimea brună
(BAT – brown adipose tissue), despre care până de curând se credea că,
pe măsură ce copilul înaintează…
Read more »Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata
Desert
rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra
de cacao, alune, nuci, migdale. Ingrediente: 300g ciocolata neagra
150ml smantana 25g unt pudra de cacao alune, nuci, migdale zdrobite
Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in
cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu…
Read more »Paste tricolore cu legume
Paste
tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei
capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline,
cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete
tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g
masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de…
Read more »Somon in aluat de foi cu spanac
Somon
in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de
foi, spanac, ou. Ingrediente: 500 g file de somon sare piper 350 g aluat
de foi 300 g spanac 1 ou Mod de preparare: Somonul se spală cu apă
rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit…
Read more »Masti cu fructe
Din
portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai
pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios.
Portocale pentru ten curat Un fruct atat des intalnit te trage de
maneca din fructiera: portocala! Incearca o masca pe baza de
portocale folosind pulpa zdrobita a fructului, amestecata…
Read more »Cura de toamna: sucuri naturale de legume si fructe
Sucurile
se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu
ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare.
Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala
pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata
cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in
sticle…
Read more »Varza cu carne de porc si cimbru
Varza
cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza, ceapa, gogosar,
ardei gras, cimbru, sare, piper, rosii, ulei, marar. Ingrediente: 500 g
carne de porc taiata cuburi, de marime potrivita 2 kg varza taiata
fideluta 1 ceapa tocata 1 gogosar taiat julien 1 ardei gras rosu, taiat
julien cimbru sare piper boabe…
Read more »Rondele cu sunca
Rondele
cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa,
stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de
floarea soarelui, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 260
ml lapte dulce 50 g unt 500 g cartofi 300 g sunca o ceapa alba 50 g
stafide 4 oua…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu