Retete de toamna:
Dieta de 14 zile
Iti
propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde
alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4
kg daca le respecţi cu sfintenie. Pacatul lor este monotonia: trebuie
sa consumi acelasi tip de mancare timp de doua saptamani. Asta poate fi
totusi…
Read more »Dieta cu iaurt
Dieta
cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere
produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate
bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu
iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara.
Vedeta acestei diete e evident iaurtul, cel dietetic,…
Read more »Berea belgiana LEFFE
Producator:
Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de
abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte
Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face
parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe
piata de bere, nu doar belgiana, ci si internationala. Retetele sale au
fost transmise…
Read more »Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale
Bauturile
alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în
regiunea Highlands-urilor Orientale, au un corp mediu si ofera note
placute dulci si de malt, cu un iz de prajit. Câteodata, la degustare
se dezvaluie arome de cereale si iz de caramel, chiar daca sunt niste
whisky-uri mai degraba seci si usor afumate. ROYAL…
Read more »Berea belgiana LINDEMANS
Producator:
Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek)
Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la
temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia,
fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii
sectorului vast si profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe.
Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca din anul 1816,…
Read more »Gateste retete delicioase de ardei umpluti!
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei umpluţi, în sos
de roşii Ardei umpluţi, în sos de roşii din:…
Read more »Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »Invata cum sa prepari vinete pane!
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati
de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Vinete pane cu sos de rosii si parmezan Vinete pane cu sos…
Read more »Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands
In
partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la
Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si
sunt mai blânde. Aroma lor nu este niciodata prea puternica, desi uneori
aminteste de pamânt si are un iz de fenol. Aceste bauturi distilate
ofera si o gama de arome proaspete…
Read more »La Gauloise, marca belgiana de bere
Producator:
Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de
alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu
cupa care se închide Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în
localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost
întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot si de atunci…
Read more »Reteta zilei: Inghetata de casa
Inghetata
de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar
vanilat. Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150
ml de lapte 110 gr de zahar 2 galbenusuri de ou zahar vanilat Mod de
preparare: Se amesteca 50 de gr de zahar cu galbenusurile pana cand
zaharul este…
Read more »Pilaf cu piept de pui si ardei gras
Pilaf
cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei
gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g
orez 600 ml apa o lingura unt plus 25 g unt un ardei gras rosu un cub
concentrat pui sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »Supa crema de midii
Supa
crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina,
zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb.
Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml
vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »Chiftelute delicioase de curcan cu sos
Chiftelute
delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei,
usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii,
pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt, smantana.
Ingrediente: 600 g carne tocata de curcan 1 dovlecei 4-5 catei de
usturoi 1/2 legatura marar 1 ceapa mare 2 cartofi sare 1 ou…
Read more »Piept de pui în sos gorgonzola
Piept
de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt,
sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mozzarella 1/2 conopida 75 g unt sare
piper boia pentru sos: 125 g gorgonzola 100 ml smantana de gatit 25 ml
vin alb demidulce 2-3…
Read more »Cel mai bun gem de prune
Gem
de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala,
zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune –
cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru
vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa
fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de…
Read more »Pui cu legume si sos de smantana
Pui
cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel,
vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac,
ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de pui 2
cartofi un dovlecel o vanata 500 g broccoli doua lamai 4 catei de
usturoi 5 g chimen 5 g cimbru o jumatate de…
Read more »Gogoşi cu ciocolată şi fructe
Gogoşi
cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra,
frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare,
ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550 g faina 3 oua 20 g drojdie 150 ml
lapte dulce 100 g zahar pudra 300 ml frisca 300 g ciocolata alba 200 ml
sos…
Read more »Taitei cu legume si prune murate
Taitei
cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi,
ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de
susan. Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au consacrate de
bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind
de fapt un soi de caise. Fructele sunt…
Read more »Pavlova cu fructe
Pavlova
cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale,
fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar
pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4 albusuri mari la temperatura
camerei 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite amidon
100 g migdale macinate 2 linguri fulgi…
Read more »Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza
Hot
dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa,
varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de
masline, mustar, sare, piper. Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4
cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate
fasii 8 fire…
Read more »Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci
Cotlete
de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa,
ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel
verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1
ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml
vin alb 50 ml…
Read more »Desert cu mere şi mure
Desert
cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de
lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de
portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare,
curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g
unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »Broccoli cu migdale rumenite
Broccoli
cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline,
coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g
fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1
portocala Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min,
scurge de lichid…
Read more »Iepure cu fructe de pădure
Iepure
cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure,
ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin,
sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4
cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei
iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »Ardei umpluţi, în sos de roşii
Ardei
umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa,
orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina,
apa, bulion de tomate, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez
marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas
Taco
cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa,
portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare,
taco, sos de ananas. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa
1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de
porc sau…
Read more »Galuste de cartofi cu afumatura si varza
Galuste
de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de
porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g
cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii
muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza
murata tocata chimen zahar…
Read more »Fursecuri umplute
Fursecuri
umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori
de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g
faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de
flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit:
zahar pudra…
Read more »Legume cu spanac
Legume
cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie,
usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel,
sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g
amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g
unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »Desert cu ciocolată si migdale
Desert
cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata
neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie,
miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte
120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata
alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza
Hot
dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa,
varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de
masline, mustar, sare, piper. Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4
cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate
fasii 8 fire…
Read more »Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci
Cotlete
de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa,
ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel
verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1
ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml
vin alb 50 ml…
Read more »Desert cu mere şi mure
Desert
cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de
lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de
portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare,
curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g
unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »Broccoli cu migdale rumenite
Broccoli
cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline,
coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g
fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1
portocala Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min,
scurge de lichid…
Read more »Iepure cu fructe de pădure
Iepure
cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure,
ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin,
sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4
cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei
iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »Ardei umpluţi, în sos de roşii
Ardei
umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa,
orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina,
apa, bulion de tomate, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez
marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas
Taco
cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa,
portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare,
taco, sos de ananas. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa
1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de
porc sau…
Read more »Galuste de cartofi cu afumatura si varza
Galuste
de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de
porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g
cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii
muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza
murata tocata chimen zahar…
Read more »Fursecuri umplute
Fursecuri
umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori
de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g
faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de
flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit:
zahar pudra…
Read more »Legume cu spanac
Legume
cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie,
usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel,
sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g
amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g
unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »Desert cu ciocolată si migdale
Desert
cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata
neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie,
miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte
120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata
alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »Cartofi umpluti cu carne tocata
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa,
cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g
carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval 1 ou 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce
s-au fiert şi s-au răcit,…
Read more »Biscuiti deliciosi pentru ceai
Biscuiti
deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina,
bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire
de vanilie 2 oua 60 g alune macinate 360 g faina 2 lingurite bicarbonat
un praf sare Mod de preparare: Alunele se mărunţesc întâi cu sucitorul
şi apoi se pun în…
Read more »Dovlecei umpluti cu urda si marar
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.
Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1
ou Mod de preparare: Tai dovleceii în 2 pe lat şi cu o linguriţă
scobeşti miezul fără să spargi tubul care trebuie să rămână intact.
Separat, frămânţi…
Read more »Ficat cu ciuperci
O
reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g
ciuperci 20 g ghimbir 100 ml vin 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 20
g sare 2 g piper Mod de preparare: Speli ficatul, îl ştergi şi îl…
Read more »Prajitura cu blat si spuma de cocos
O
reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de
copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat,
esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150 g zahăr pudră 1
praf de copt 1 lingură bună de smântână 2 linguri cacao 300 g făină 1
ou Ingrediente spuma de cocos: 6…
Read more »Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna
Mix
de legume verzi pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi,
ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie.
Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa
verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de
lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »Supa de morcovi cu galuste si coriandru
Supa
de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei,
supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte,
praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340 g ceapa 1 lingurita chimen
macinat 2 linguri ulei 1,5 l supa de legume 250 ml smantana 1 legatura
coriandru verde sare piper galuste: 200…
Read more »Pui cu vin si usturoi
O
reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper,
bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar
vin alb 1 praf cimbru sare piper 2 linguri bulion 2 linguri făină 4
linguri untură Mod de preparare: Usuci cu un şervet puiul curăţat şi
spălat. Il sărezi şi îl…
Read more »Cremă de ciocolată albă si lămaie
O
reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana,
oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml
smântână 4 albuşuri de ou Mod de preparare: Topeşti ciocolata albă în
bain-marie, apoi o amesteci cu smântână. Razi coaja de lămâie şi o
adaugi în crema de ciocolată.…
Read more »Rulada delicioasa cu frisca si capsuni
O
reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau,
faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30
g zahăr 1 praf sare 101 g făină de grâu 20 g făină de hrişcă
Ingrediente cremă şi decor: 500 g căpşuni 500 ml frişcă 2 plicuri praf
întăritor…
Read more »Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc
Galuste
umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa
verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou,
faina de porumb, galusti, sos de chili. Ingrediente: 500 g de carne
de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8 castane, tocate 2 cepe
verzi, tocata…
Read more »Arta unei bune invechiri a whisky-ului
In
industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii
îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi
bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori –
care cumpara en gros de la distilerii cantitati de whisky înca
nematurat, pentru a face mai departe îmbutelierea si distributia sub
marca proprie. Pasionatii vor putea…
Read more »Dieta impotriva celulitei
Studiile
indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport
caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a
observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate
industrial sunt mai predispuse la aparitia celulitei. Alege alimente
naturale, pe cat posibil. Dieta ideala pentru prevenirea sau ameliorarea
celulitei ar trebui sa contina 4-5 mese…
Read more »Berea germana Beck’s
Berea
pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea
întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May,
firma fondata cu trei ani mai devreme de mesterul berar Heinrich Beck si
de negustorul Thomas May, la Bremen. Pe eticheta firmei, alaturi de
cheie, simbol al orasului Bremen, se gasesc…
Read more »Dieta cu suc de rosii
Daca
doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de
sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume
savuroase si sanatoase sunt ideale pentru slabit, aşa ca nu mai sta pe
ganduri si pregateste-te de dieta! Rosiile sunt vedetele verii, o sursa
de sanatate si vitalitate si un…
Read more »DIEBELS, bere germana
Producator:
Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de
alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat:
altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în
localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a
continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a
intrat pe orbita companiei…
Read more »Culesul frunzelor de ceai
Când
vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna,
deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte
tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot
identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce
numai un ceai de calitate medie. Culesul…
Read more »Scotia, patria whisky-ului
CALITATE
INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa
magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline
de farmec, dominate de o natura adesea salbatica si neatinsa, în care
marea reprezinta o constanta spectaculoasa. Pamânt al clanurilor si
castelelor, Scotia este si natiunea care produce tipurile de whisky
cele…
Read more »EDEL PREMIUM, marca germana de bere
Producator:
Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager
Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost
întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului
Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre
cele mai vechi din toata Germania, ale…
Read more »Plantele de ceai si varietatile lor
Plantele
de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în
sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In
Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele
fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau
informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul…
Read more »Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului
Degustatorii
de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura:
cum se întâmpla în mod frecvent printre pasionatii unui domeniu, pasul
catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult devin sticlele de
epoca sau rare, sticlele comemorative, mignone, de cantoarele, vasele de
ceramica sau paharele pretioase. In afara de a satisface orgoliul
legitim al…
Read more »Reteta zilei: Rulouri cu mere
Rulouri
cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.
Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3
mere 2 linguri de zahar 2 oua scortisoara sare Mod de preparare: Se
amesteca 300 g de faina cu oua, 5 linguri de ulei, iaurt…
Read more »Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte
Tocăniţă
de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei,
supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet,
unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel
sare piper 80 ml ulei 200 ml supa de pasare 3 cepe frantuzesti tocate
250 g ciuperci Champignon 200 ml frisca…
Read more »Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru
Dovlecel
umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui,
ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat 200 g piept de pui 1 ceapa
medie 2 catei de usturoi 100 g ciuperci 1 ou 1 crenguta cimbru verde 3
linguri sos de…
Read more »Ciorbă cu perişoare şi legume coapte
Ciorbă
cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de
porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de
patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel,
leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia,
cimbru. Ingrediente: 600-700 g coasta afumata si oase de porc 400…
Read more »Galuste de cartofi cu piept de pui
Galuste
de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta,
cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte,
usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon, parmezan.
Ingrediente: 4 cartofi 4 fileuri de piept de pui 200 g ricotta 3 linguri
verdeata asortata (cimbru, salvie, rozmarin) 1 ou ulei de masline…
Read more »Fursecuri asortate
Fursecuri
asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina,
ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 70
g amidon 400 g faina pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 200 g
ciocolata neagra 200 g fructe uscate amestecate …
Read more »Cartofi rumeniti cu mac si parmezan
Cartofi
rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan,
mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in
bucati egale 5 linguri ulei de masline 30 g parmezan razuit 1 lingura
mac Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Fierbe
cartofii în apă cu sare 8…
Read more »Galuste cu slaninuta
Galuste
cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua,
slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle
vechi de-o zi 4 linguri patrunjel 2 oua 200 g slaninuta sare Mod de
preparare: Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu
grişul, 2 linguri pesmet,…
Read more »Muschiulet de porc cu sos si ganitura
Muschiulet
de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc,
cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere,
morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli, unt.
Ingrediente: 1 muschiulet de porc 1 lingura amestec plante aromatice
uscate (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin) 1 lingura amestec de piper
negru macinat, boia dulce…
Read more »Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie
Salata
cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa
rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac,
usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 rosii tocate in bucati mari 1/4 castravete, curatat de
seminte si feliat 1/2 ceapa rosie, feliata 1 salata verde mica,…
Read more »Gulas de mistret in sos de vin rosu
Gulas
de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon,
chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare,
piper, compot de merisoare, suc de lamaie, boabe de piper, boabe de
ienibahar, boabe de ienupar, foi de dafin, apa, sare. Ingrediente: 700 g
pulpa de mistret 3 cepe…
Read more »Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume
Orez
prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi,
ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia,
ulei de susan, piper alb. Ingrediente: 3 linguri de ulei 3 oua, batute
3 catei de usturoi , tocat 3 fire de ceapa verde , tocata (doar partea…
Read more »Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari
Ciorbă
de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa
verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei,
suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura ceapa verde 3-4
catei de usturoi 2-3 gogosari 1 ardei capia sare piper macinat 1 lingura
boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l…
Read more »Pulpe de pui cu ardei, telina si bame
Pulpe
de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui,
ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata,
chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie,
paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g pulpe de pui
dezosate, taiate in cuburi 1 ceapa, tocata…
Read more »Bomboane din morcovi
Bomboane
din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara,
nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet
zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100 g nuci macinate grosier 10 g
unt pentru servit: nuca de cocos Mod de preparare: Morcovii se spală
şi se trec prin răzătoarea cu…
Read more »Piept de fazan cu ficat
Piept
de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare,
piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana,
galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g
piept de faza sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100
ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle 150…
Read more »Ardei copţi umpluţi cu carne de pui
Ardei
copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare,
morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi mari 2 linguri de
carne de pasare fiarta 1 lingura de zarzavat fiert, taiat cuburi
(morcovi, telina, pastarnac) 1 rosie 1/2 lingura zeama de lamaie…
Read more »Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor
Peste
1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume
se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de
oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030
numărul deceselor cauzate de diabet se vor dubla, aceasta fiind una
dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale…
Read more »Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza
Sandwich-uri
cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos
sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar,
amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba, otet de orez, ulei de susan,
baghete, ardei iute, coriandru. Ingrediente sos de maioneza picanta:
2/3 ceasca maioneza 2 cepe, tocate 1 lingura sos…
Read more »Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină
Supă-cremă
de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de
patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina,
zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1 morcov 1 radacina de
patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 150 g smantana sau iaurt 2 linguri unt sau
margarina 1 legatura patrunjel si frunze de…
Read more »Friptura de mistret in sos de macese
Friptura
de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea
soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, boabe de ienibahar,
cimbru, boabe de ienupar, otet, ulei de floare soarelui, gem de macese,
coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: (se tine la…
Read more »Fursecuri cu arahide
Fursecuri
cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa
de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g
unt 2 oua 200 g arahide un plic praf de copt 2-3 lingurite apa de flori
de portocal Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă untul…
Read more »Piept de raţă cu ardei
Piept
de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.
Ingrediente: 1 piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt ulei
de masline sare grunjoasa piper cimbru verde tocat 2 linguri miere zeama
de la o…
Read more »Coaste de vita cu muştar
Coaste
de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa,
ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste
de vita 3 linguri ulei de masline 1 lingura sare grunjoasa 2 cepe mari,
taiate inele 1 lingura mustar 2 linguri cimbru, tocat 1 lingura rozmarin
300 ml vin rosu …
Read more »Pulpe de iepure cu ceapa
Pulpe
de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar
cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin
rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 linguri mustar cu
boabe 1 lingura mustar cremos piper pisat 8 cepe mici 4 fructe de
ienupar zdrobite 100 g unt topit…
Read more »Zacuscă delicioasa de bureţi
Zacuscă
delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari,
morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin.
Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg
gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare
piper…
Read more »Supa cu ardei copti, naut si cuscus
Supa
cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti,
rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie conservate, miere, cuscus.
Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si…
Read more »Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi
Oua
umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare,
boia. Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi
sare boia de ardei Mod de preparare: Curatati oualele de coaja si
taiati in jumatati. Scoateti galbenusurile si puneti intr-o farfurie.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu iaurt, 1…
Read more »Dovlecei cu lămâie
Dovlecei
cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet,
condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei,
taiati felii in diagonala coaja rasa de la 1 lamaie 40 g pesmet
condimentat cu verdeata si usturoi Mod de preparare: Incinge uleiul
într-un vas neaderent şi prăjeşte dovleceii 5-6 min, întorcând…
Read more »Baclava cu sirop
Baclava
cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt,
zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca.
Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g fistic 150 g nuci 100 g alune
de padure 180 g unt 3 linguri zahar o lingura apa de flori de…
Read more »Sărmăluţe în foi de vită cu sos
Sărmăluţe
în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa,
orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare.
Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec (porc si vita) 40 foi de vita de
vie 2 cepe 70 g orez 1/2 lingura cimbru uscat 1/2 lingura boia sare
piper…
Read more »Cartofi feliati si rumeniti
Cartofi
feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt,
ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de
usturoi, taiat felii 6 foi de dafin, rupte pe jumatate 175 ml vin alb
sec 50 g unt, taiat bucati 2 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Incinge…
Read more »Prăjitură cu firimituri si mere
Prăjitură
cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri,
zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml
ulei un ou un praf sare 100 ml apa pentru firimituri 225 g zahar brun
225 g faina 120 g unt pentru umplutura: 8 mere 20 g unt…
Read more »Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac
Pentru
ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta
de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de
Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma
si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare
portocalie. Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »Berea belgiana Hoegaarden
Hoegaarden
este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din
Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a
căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost
redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a
reluat producţia la mijlocul anilor 1960,…
Read more »Dieta cu supe reci
Cum
vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă
inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se
bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe
canicula decat sa gatesti tot felul de mancaruri. Tocmai de aceea, ne-am
gandit sa-ti…
Read more »Arta degustarii whisky-ului
Nu
este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite
de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume.
Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod
sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o
abordare diferita în functie de tipul de whisky, de provenienta lui,…
Read more »Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu
usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu
boabe de piper si boabe de mustar Castraveti in…
Read more »Dieta frantuzeasca
Bucataria
frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din
lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul
sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos.
Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul de
tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu…
Read more »Het Kapittel- marca belgiana de bere
Termenul
belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile
sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii
constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi
superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care
trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE Reţeta
actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe…
Read more »Beneficiile whisky-ului ca medicament
In
perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se
permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul
Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au
descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky.
Printre retetele cele mai acreditate se gaseste aceea împotriva racelii
propusa de scriitorul englez…
Read more »Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati
de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu pui
Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel
verde.…
Read more »Metode simple de a prepara galustele cu prune
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale Ingrediente
pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru
umplutură: 1 kg prune 100…
Read more »Berea belgiana Grimbergen
Fabrica
Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din
grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere
Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile
sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile
prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii
Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor…
Read more »Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american
Cel
mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight
(„neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin
51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul,
fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce
au fost putin macinate,cerealele sunt supuse coacerii sub presiune
într-un vas de…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata
Prajiturele
delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt,
ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de
lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g de
unt 200 de g de faina 50 de g de zahar 1 plic praf de copt 1 ou lapte…
Read more »Pulpa de caprioara in sos de verdeata
Pulpa
de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare,
piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie,
pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente:
60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1
lingurita piper negru macinat 1…
Read more »Fleica de porc umpluta
Fleica
de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine,
amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru,
patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in
diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei de masline 50 g
smochine deshidratate – optionail, poti inlocui…
Read more »Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan
Placinta
cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de
floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi,
galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1
ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3
linguri smantana piper macinat 400 g aluat de…
Read more »Stiuca rasol, cu sos de usturoi
Stiuca
rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei
gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei,
usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1
cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin sare piper boabe
pentru sos: 1 galbenus fiert 1 galbenus…
Read more »Tartă cu cremă şi mere
Tartă
cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar
pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o
lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar
pudra 30 g amidon 250 ml lapte Mod de preparare: Aluatul de foitaj
decongelat se aşază în tava de…
Read more »Chutney de mere si dovleac cu ardei iute
Chutney
de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru,
usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru.
Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin
100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute…
Read more »Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor
Dovleac
cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii,
usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.
Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri
ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel de usturoi 3 crengute de
rozmarin, plus 1 lingurita tocat…
Read more »File de păstrăv, cu sos de vin alb
File
de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana,
ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de
pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb
100 ml smantana pentru gatit 2 cepe 100 g unt 4 foi de dafin sare piper
…
Read more »Biscuiti cu crema de cafea
Biscuiti
cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de
vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de
vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri
cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175 g faina un praf sare
praf de copt 50 g…
Read more »Fasole verde cu vinegreta de lamaie
Fasole
verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de
lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g
masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2
linguri patrunjel proaspat, tocat Mod de preparare: Fierbe fasolea
în apă cu sare. Incălzeşte…
Read more »Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan
Fettuccini
cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan,
fettuccini, piper. Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi
proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1
pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și piper
negru, pentru servire Mod de preparare: Se…
Read more »Risotto cu iaurt
Risotto
cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper,
iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o
ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper
pentru servit: 250 g iaurt natur cateva foi de busuioc Mod de
preparare:…
Read more »Supa de dovleac cu miez de nuca
Supa
de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare,
piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt
un praf nucsoara sare piper miez de nuca Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert cu sarea şi nucşoara. între timp, se curăţă dovleacul
şi se…
Read more »Pui rumenit cu sos pesto
Pui
rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec,
coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri
pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat
sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa de la 1 lamaie, plus zeama de la
1/2 …
Read more »Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan
Terina
cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de
vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare,
piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de
curcan o ceapa 12 felii bacon afumat 2 felii paine o lingura coniac…
Read more »Placinta cu mere, prune si smochine
Placinta
cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure,
smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt,
zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati
mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri de zahar 300
g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate…
Read more »Pui la cuptor, cu sos mediteranean
Pui
la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de
provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc,
capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de
circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de usturoi 1/2
lamaie 1/2 portocala cateva fire de cimbru verde…
Read more »Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza
Budinca
de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan,
sare, ulei. Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza,
maruntita 50g parmezan, ras sare ulei Mod de preparare: Rupeti
broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si pastrati
deoparte. Intr-o tava se toarna ulei si se adauga…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu