Retete de toamna:
Supa rece de patrunjel
Supa
rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine
cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit:
crutoane Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon
pentru a elimina apa în exces.…
Read more »Ingheţată cu morcovi si stafide
Ingheţată
cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala,
ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.
Ingrediente: 400 g morcovi tineri 200 g mascarpone 2 linguri stafide
sau merisoare confiate 1 portocala 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
1 praf nucoara 100 ml lapte condensat indulcit 1 plic zahar vanilinat
1…
Read more »Frigarui de creveti cu dovlecei si ardei gras
Frigarui
de creveti cu dovlecei si ardei gras din: creveti, dovlecei, ardei
gras, ceapa rosie, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, boai de ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mici semipreparati 2
dovlecei 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) 2 cepe rosii 10-12
rosii cherry 1 lamaie ulei de masline boia…
Read more »Burger de curcan cu salată de zucchini
Burger
de curcan, cu salată de zucchini din: carne de curcan tocata, pesmet,
ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata
creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: burgeri: 600 g carne de curcan tocata
1 lingura pesmet 1 lingura ceapa rasa 1 labus 1 catel…
Read more »Reteta zilei: Coaste de porc in crusta
Coaste
de porc in crusta din: coaste de porc, pudra de cacao, praf de chili,
cuisoare, ghimbir, usturoi, sare, ulei de masline, fulgi de chili,
patrunjel. Ingrediente: 7-8 coaste de porc 1/4 ceasca pudra de cacao 1
lingura praf de chili 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita
ghimbir 1 lingura usturoi pisat 1 lingura…
Read more »Budincă de vanilie cu fructe
Budincă
de vanilie cu fructe din: oua, lapte, zmeura, mure, afine, zahar,
esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 500 g fructe de
padure (zmeura, mure, afine) 450 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie
sare Mod de preparare: Frecaţi bine ouăle cu 200 g zahăr, apoi
încorporaţi laptele, esenţa de…
Read more »Supa de bere cu ou si carnat
Supa
de bere cu ou si carnat din: bere neagra, castarvete, ridichi, marar,
ceapa verde, oua, carnat de casa, sare. Ingrediente: 2 l bere neagra cu
5% alcool un castravete mare o legatura ridichi 2 legaturi marar o
legatura ceapa verde 2 oua fierte tari un carnat de casa sare Mod de
preparare: Se…
Read more »Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure
Muşchi
file în sos haiducesc cu fructe de pădure din: muschi file, ceapa
rosie, ulei, fructe de padure, zahar, boabe de mustar, vin rosu demisec,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi file 1 ceapa rosie medie ulei 500
g fructe de padure 2 linguri zahar 50 g boabe de mustar 200 ml vin rosu
demisec…
Read more »Burgeri cu fileuri de somon si spanac
Burgeri
cu fileuri de somon si spanac din: fileuri de somon, pasta de hrean,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar, ulei, maioneza, chifle, spanac,
castravete, ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1
bucata mare (aproximativ 600-700 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa
si 2 linguri de zeama de la…
Read more »Aripioare picante cu sos de branza
Aripioare
picante cu sos de branza din: aripioare d epui, faina, oua, pesmet,
boai iute, praf de usturoi, piper pisat, sare iodata, praf de ceapa,
ulei, smantana,branza fermentata, usturoi, sos worcershire, zeama de
lamaie. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1/2 cana faina 2 oua batute
usor 1/2 cana pesmet nu foarte fin 1 lingura…
Read more »Salată de chorizo, ardei si năut
Intr-un
bol mare, amestecă 3 ardei roşii copţi, tăiaţi în fâşii, 70 g de rucola
şi 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs. Transferă salata pe
un platou mare şi pune deasupra 200 g de chorizo gătit, feliat.
Amestecă zeama de la 1/2 lămâie cu 3 linguri ulei de măsline, asezonează
dressingul,…
Read more »Pui cu lamaie la gratar
Pui
cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia,
usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,3 kg de pui,
transat pentru a fi pregatit intreg putina apa sau bere, pentru stropit 2
lamai taiate pe sfert, pentru servit pentru marinada: 3 linguri de ulei
de masline, plus extra pentru…
Read more »Inghetata cu frisca si cappuccino
Inghetata
cu frisca si cappuccino din: frisca, oua, zahar, cappucino.
Ingrediente: 1 l frisca lichida 8 oua 10 linguri zahar 5 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, pe baia de
aburi, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o
spumă cu aspect lucios, în care nu se…
Read more »Reteta zilei: Omleta din albus de ou cu legume si ierburi aromate
Omleta
din albus de ou cu legume si ierburi aromate din: ceapa verde, salvie,
cimbru, masline negre, ulei de masline, albusuri de ou, ricotta, branza
de capra, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe verzi, tocate 1 1/2 linguri
salvie si cimbru, tocate 4 rosii uscate, tocate 4-5 masline negre,
tocate 2 linguri ulei de măsline…
Read more »Tarta cu file de peste
Tarta
cu file de peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt,
file de peste, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g maioneza
200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 plic praf de copt pentru umplutura:
500-700 file de peste sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele de…
Read more »Carne de vita cu bame
Carne
de vita cu bame din: carne de vita, bame, rosii, sare, ceapa, faina,
otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 700 g carne de vita 800 g bame
300 g rosii sare 1 ceapa 1 lingura faina 1 lingura otet patrunjel 120 ml
ulei 1 pahar vin alb Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi,…
Read more »Desert cu branza si fructe de sezon
Desert
cu branza si fructe de sezon din: branza dulce, smantana, piscoturi,
capsuni, visine, caise, zmeura, zahar, afine, zahar vanilinat, miez de
nuca, ciocolata amaruie. Ingrediente: 500 g branza dulce 150 g smantana
12 piscoturi 500 g capsuni, visine, caise, zmeura sau afine 150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar…
Read more »Frigarui de pui aromate cu salata
Frigarui
de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui,
rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama
de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta
de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si taiati cubulete 250 g
de rosii cherry 4 lipii,…
Read more »Cartofi gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam
Cartofi
gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam din: cartofi, ficat de pui, salam,
smantana, ulei de masline,c ascaval, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 1/2 cartofi 500 g ficat de pui 200 g salam 100 g smantana
5 linguri ulei de masline 150 g cascaval 50 g unt 1 legatura patrunjel
sare si piper…
Read more »Reteta zilei: Cocktail cu whiski si bitter
Cocktail
cu whiski si bitter din: whisky, bitter angostura, zahar, apa minerala,
gheata, coaja de lamaie. Ingrediente: whisky de secara bitter
angostura 1 cub de zahar apa minerala cuburi de gheata coaja de lamaie
pentru garnitura Mod de preparare: Intr-un recipient adugati cubul
de zahar, bitter si apa minerala. Amestecati usor. Apoi,…
Read more »Reteta zilei: Smoothie de mar verde si caju
Smoothie
de mar verde si caju din: caju, apa rece, mar verde, banana, spanac,
gheata, scortisoara, nucsoara, nectar de agave. Ingrediente: 1/3 cana
caju 1 cana de apa rece 1 mar verde taiat bucati 1/2 banana, taiata
bucati 2 cesti de spanac proaspat 16 cuburi de gheata 1 lingurita
scortisoara 1/4 lingurita de nucsoara 1…
Read more »Sandvis cu piept de pui
Sandvis
cu piept de pui din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de
masline, ciabatta, usturoi, maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4
piepti de pui, fara piele zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de
masline, pentru stropit 1 paine ciabatta 1 catel de usturoi, zdrobit 4
linguri de maioneza…
Read more »Muşchi de viţel cu sos de piper
Muşchi
de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de
piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar
de dijon, sare, piper. Ingrediente: 400 g muschiulet de vitel 150 g
smantana 3 linguri boabe de piper rosu si verde 40 ml coniac de buna
calitate 1 lingura…
Read more »Prajitura cu visine si smantana
Prajitura
cu visine si smantana din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana,
zahar pudra, gelatina, visine, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru
blat: 4 oua 120-130 g zahar 120-130 g faina 2 lingurite praf de copt
pentru crema alba: 400 ml smantana 4 linguri zahar pudra 2 pliculete
gelatina pentru stratul de fructe: 500 g…
Read more »Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei
Gazpacho
cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras,
ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei,
boia, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte un castravete un
ardei gras rosu o ceapa 200 g miez de paine 250 ml supa din concentrat
de vita 3 catei de…
Read more »Varza cu carnati de casa afumati
Varza
cu carnati de casa afumati din: varza, carnati de casa afumati,
morcovi, ulei, piper, frunze de dafin. Ingrediente: o varza medie 2
carnati de casa afumati 2 morcovi ulei piper 2 frunze de dafin Mod de
preparare: Intr-un borcan de doi litri se pune varza tăiată în patru şi,
peste ea, se toarnă…
Read more »Sufleu de salau
Sufleu
de salau din: praz, ceapa, usturoi, rosii, file de salau, sare, piper,
unt, vin, smantana, lapte, suc de lamaie, branza cu mucegai.
Ingrediente: 500 g praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii 800 g file de
salau sare piper alb macinat 2 linguri unt 150 ml vin alb 200 ml
smantana 200…
Read more »Tarta cu piersici si mere
Tarta
cu piersici si mere din: foietaj, mere, piersici, galbenusuri, miez de
nuca, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet foietaj 4 mere 4
piersici 2 galbenusuri 100 g miez de nuca 100 g unt 50 g zahar
scortisoara Mod de preparare: Decojim fructele, scoatel cotorul,
respectiv samburele si taie felii. Intindem foietajul si il…
Read more »Dovlecei cu branza telemea si morcovi
Dovlecei
cu branza telemea si morcovi din: dovlecei, morcovi, ceapa verde,
patrunjel, marar, branza telemea, oua, pesmet, faina, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 morcovi 2 cepe verzi patrunjel si marar
150 g branza telemea 2 oua mari 7-8 linguri pesmet 2 linguri faina sare
piper Mod de preparare: Cureţi morcovul şi îl…
Read more »Salată de mere, citrice si merisoare
Salată
de mere, citrice si merisoare din: mere, para, merisoare, portocala,
kiwi, zmeura, scortisoara, zeama de lamaie, coniac. Ingrediente: 2 mere 1
para 1 lingura merisoare deshidratate 1 portocala 1 kiwi cateva boabe
de zmeura scortisoara fin macinata zeama de la 1/2 lamaie optional, 1-2
linguri coniac Mod de preparare: Alegi fructe bine coapte.…
Read more »Frigarui de pui cu salata
Frigarui
de pui cu salata din: piept de pui, iaurt, garam masala, coriandru,
coaja de lime, lipii, rosii cherry, ceapa rosie, castravete.
Ingrediente: 4 piepti dezosati de pui, fara piele, fiecare taiat in 6
bucati 150 ml de iaurt gras 2 linguri de garam masala 1 mana de
coriandru proaspat, tocat, pluc cateva frunze pentru…
Read more »Reteta zilei: Curcan in sos de soia si whiski
Curcan
in sos de soia si whiski din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, lamaie, cuisoare, sare, scortisoara, piper alb, praf de ceapa,
ardei iute, condimente pentru carne de curcan, boia de ardei, unt,
whisky, sirop de artar, anason, sos tabasco, sos de soia, lamai.
Ingrediente pentru curcan: 1 piept de curcan intreg…
Read more »Salată mediteraneană cu creveţi si rucola
Amestecă
zeama de la 1 lămâie cu 4 linguri ulei de măsline extravirgin şi un
praf de fulgi de ardei iuţi. Adaugă 1 ceapă roşie feliată şi 1 bulb de
fenicul feliat. Lasă-le deoparte 7-8 minute, să se înmoaie puţin.
încorporează 1 mână mare de rucola şi 200g de creveţi gătiţi. Asezonează
şi serveşte cu…
Read more »Mazăre cu morcovi si cartofi noi
Mazăre
cu morcovi si cartofi noi din: mazare, cartofi noi, costita afumata,
morcovi, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
mazare 1/2 kg cartofi noi 300 g costita afumata 1/2 kg morcovi 4 cepe
100 ml ulei marar patrunjel sare piper Mod de preparare: Toci ceapa
marunt si o calesti. Adaugi costita,…
Read more »Ruladă cu mascarpone şi piersici
Ruladă
cu mascarpone şi piersici din: albusuri, sare, zahar, alune de padure,
mascarpone, smantana, frisca, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
frunze de menta. Ingrediente: pentru blat: 6 albusuri 1 praf de sare 10
linguri zahar 120 g alune de padure fin macinate pentru crema si decor:
250 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 250…
Read more »Grătar de porc cu legume coapte
Grătar
de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie,
ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cimbru 2 cepe rosii medii 1
arde gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 4 ciuperci maricele 4
rosii cherry 4 linguri ulei de…
Read more »Terina de ficatei de pui cu ciuperci
Terina
de ficatei de pui cu ciuperci din: piept de pui, oua, ciuperci, ficatei
de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 oua 300 g
ciuperci 800 g ficatei de pui 150 g unt sare piper Mod de preparare:
Fierbem ficateii 30 de minute. Pieptul de pui il fierbem 60 de…
Read more »Burgeri cu carne de pui si salata
Burgeri
cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie,
sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru
uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g
de sfecla fiarta, taiata cubulete…
Read more »Reteta zilei: Salata de paste cu rucola si iaurt
Salata
de paste cu rucola si iaurt din: rucola, iaurt, parmezan, nuci de pin,
usturoi, sare, piper, nucsoara, paste, prosciutto, ulei de masline,
parmezan. Ingrediente: 170 g de rucola 210 g de iaurt 1/2 ceasca
parmezan proaspat ras 3 linguri nuci de pin, prajite 3 catei de usturoi 1
lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »Dovlecei cu branza si smantana
Dovlecei
cu branza si smantana din: dovlecei, branza de vaci, telemea, smantana,
sare, piper, oua, marar, pesmet, unt, smantana, ardei gras, sare,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g branza de vaci 200 g
telemea rasa 200 g smantana sare piper 2 oua marar tocat marunt 1-2
linguri pesmet pentru tapetat tava 50 g unt…
Read more »Pandispan de scortisoara cu capsune
Pandispan
de scortisoara cu capsune din: migdale, unt, zahar dieteic, faina, praf
de copt, scortisoara, ou, galbenus, esenta de rom, capsune.
Ingrediente: 175 g migdale macinate 175 unt topit 175 g zahar dietetic
75 g faina 1 lingurita praf de copt 20 g scortisoara 1 ou 1 galbenus 1/2
fiola esenta de rom 500 g…
Read more »Salată cu mozzarella, roşii şi rucola
Salată
cu mozzarella, roşii şi rucola din: mozzarella, parmezan, rucola,
patrunjel, anghinare, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet
balsamic. Ingrediente: 100 g mozzarella 50 g parmezan 200 g rucola 1
legatura de patrunjel 1 conserva de anghinare 200 g de rosii cherry 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 lingurite de otet balsamic …
Read more »Desert cu mere si nuci
Desert
cu mere si nuci din: mere, nuci, unt, pastile de zaharina, oua, sare.
Ingrediente: 2 mere mari 60 g nuci 120 g unt 3 pastile de zaharina 6 oua
1 praf de sare Mod de preparare: Fierbi 4 ouă timp de 5 minute, ca să
aibă gălbenuşurile tari. După ce s-au răcit, cureţi…
Read more »Pui cu sos curry si legume
Pui
cu sos curry si legume din: piept de pui, ardei gras, dovlecel,
ghimbir, usturoi, ulei, pasta de curry verde, pasta de curyy rosu, lapte
de cocos, amidon, sare, sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 1
ardei gras rosu 1 dovlecel sau zicchini mic 1 lingura ghimbir ras 1
lingura usturoi tocat marunt…
Read more »Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci
Sufleu
de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov,
radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata,
faina, lapte. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 kg mazare boabe, noua 2 oua
100 g cascaval 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 ciuperci
sare piper ulei unt verdeata pentru sos:…
Read more »Reteta zilei: Fettuccini cu ciuperci
Fettuccini
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline,
ciuperci, sare, vin, piper, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan,
smantana, fettuccini. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 1 ceapa,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 3 linguri de unt 2 linguri de ulei de
masline 2 lingurite ciuperci uscate 1 lingurita de sare ½ ceasca…
Read more »Iaurt cu dovlecei si busuioc
Iaurt
cu dovlecei si busuioc din: iaurt, lamaie, salata, usturoi, dovlecei,
busuioc, marar, sare, piper, ardei. Ingrediente: 3 borcane de iaurt 1
lamaie 1 salata 2 catei de usturoi 2 dovlecei 3-4 fire de busuioc sau
1/2 pachet de busuioc uscat 1/2 legatura marar sare piper 1 ardei rosu
Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »Pizza cu mozzarella si busuioc
Pizza
cu mozzarella si busuioc din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei
vegetal, apa calduta, mozzarella, busuioc, rosii, usturoi, ulei de
masline. Ingrediente: pentru blat: 350 g faina pentru plaine, plus o
rezerva pentru framantat 1 plic de drojdie uscata 1 lingura de zahar 1
lingurita de sare 2 linguri de ulei vegetal 1 cana de…
Read more »Biscuiti din albus
Biscuiti
din albus din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 ou 1
lingura zahar 20 g faina 2 picaturi esenta de vanilie sau 1 varf de
cutit de zahar vanilinat Mod de preparare: Baţi albuşul spumă tare,
până se ţine de tel. Pui zahărul şi continui să baţi până când se
întăreşte…
Read more »Mazare cu rozmarin
Mazare
cu rozmarin din: mazare, bacon, oua, ceapa, unt, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente: 300 g mazare 100 g bacon 3 oua 2 cepe mari 30 g unt 1
legatura rozmarin sare piper Mod de preparare: prajesti ceapa tocata
marunt, adaugi mazarea, acoperi cu apa si dai in 3-4 clocote. Adaugi
sare si piper dupa…
Read more »Somon pe pat de spanac
Somon
pe pat de spanac din: file de somon, spanac, lapte, unt, sare, piper,
smantana, menta, ierburi de provence, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
5 bucati file de somon 400 g spanac congelat 300 ml lapte 50 g unt sare
piper pentru sos: 300 ml smantana menta uscata ierburi de Provence un
praf de usturoi sare…
Read more »Reteta zilei: Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie
Desert
cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie din:
prune, nectarine, zahar vanilat, esenta de rom, menta, inghetata de
lamaie. Ingrediente: 3 prune 3 nectarine 2 1/2 linguri de zahar
vanilat 1 1/2 linguri esenta de rom 1 lingurita menta tocata inghetata
de lamaie Mod de preparare: Taiati…
Read more »Piept de pui învelit în şuncă
Piept
de pui învelit în şuncă din: piept de pui, sunca cruda, ceapa, morcovi,
telina, arde gras, broccoli, pasta de rosii, vin alb, sare, piper,
patrunjel, ulei, rozmarin. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 8 felii
subtiri de sunca cruda 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 1/2 ardei gras 200 g
broccoli 100 g pasta…
Read more »Supa de rosii cu smantana si busuioc
Supa
de rosii cu smantana si busuioc din: morcovi, rosii, smantana, busuioc,
sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 kg rosii bine coapte 100 g
smantana busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Curăţăm
morcovii şi îi tăiem rondele. Fierbem 30 minute în apă cu sare. Spălăm
roşiile şi le fierbem 10 minute în apă.…
Read more »Tartar de somon cu sparanghel si rucola
Tartar
de somon cu sparanghel si rucola din: sparanghel, lamaie, somon afumat,
ulei de masline, frunze de rucola, piper. Ingrediente: 4 fire
sparanghel 1 lamaie 400 g somon afumat ulei de masline frunze de rucola
piper Mod de preparare: Punem la fiert 1/2 l de apă cu sare. Când
clocoteşte, punem firele de sparanghel.…
Read more »Aripioare de pasăre, în vin
Aripioare
de pasăre, în vin din: aripioare, ciuperci, ceapa, bacon, ulei, vin,
margarina, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg aripioare 200-300 g ciuperci 1
ceapa 100 g bacon 150 ml ulei 250 ml vin alb 1 lingura margarina 1
legatura patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa,
apoi o căleşti în ulei încins.…
Read more »Spuma aromata de mere
Spuma
aromata de mere din: mere, lapte, faina de orez. Ingrediente: 3 mere
600 ml lapte dulce pasteurizat si degresat 60 g faina de orez Mod de
preparare: Speli merele, le decojeşti şi le cureţi de caseta seminţelor,
după care le tai în felii subţiri. Intr-o crăticioară, pui la fiert
feliile de măr împreună…
Read more »Tarta cu broccoli si branza telemea
Tarta
cu broccoli si branza telemea din: aluat de foitaj, morcovi, boabe de
porumb, porumb baby, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte
de in, sare, piper, patrunjel, legume. Ingrediente: un pachet aluat de
foitaj doi morcovi 100 g boabe d eporumb 100 g porumb baby 250 g branza
de vaci 100 g branza…
Read more »Paste cu carnati si busuioc
Paste
cu carnati si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati,
rosii, tagliatella, busuioc, ricotta. Ingrediente: 1 linguri ulei de
masline 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 400 g
carnati, curatati de piele si rupti in bucati mici 400 g de rosii din
conserva 400 g tagliatelle 1 mana de…
Read more »Spaghete cu scoici, usturoi si rosii
Spaghete
cu scoici, usturoi si rosii din: rosii, usturoi, spaghete, scoici, vin,
patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 rosii 6 catei
de usturoi 100 g spaghete 500 g scoici 50 ml vin alb patrunjel proaspat
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Fierbem scoicile în apă
cu sare, până se desfac.…
Read more »Scrumbie tocată
Scrumbie
tocată din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata, de circa 350 g 1 ceapa mare 2
felii franzela alba (150 g) 2 oua 2 linguri ulei 50 g unt 2-3 mere
frunze de patrunjel Mod de preparare: Speli scrumbia, o cureţi de
piele şi de…
Read more »Salata de rosii cu ceapa
Salata
de rosii cu ceapa din: rosii, ceapa, lamaie, patrunjel, ulei de
masline, sare. Ingrediente: 6 rosii 2 cepe 1 lamaie patrunjel proaspat
ulei de masline sare Mod de preparare: Tăiem roşiile felii şi cepele
fideluţă. Le punem în două boiuri, presărăm sare şi pătrunjel tocat şi
stropim cu ulei de măsline şi suc…
Read more »Tartine cu avocado, ansoa si busuioc
Tartine
cu avocado, ansoa si busuioc din: avocado, rosii, usturoi, ansoa
marinat, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 fructe avocado 2 rosii
4 catei de usturoi 1 bagheta 200 g ansoa marinat ulei de masline
busuioc proaspat Mod de preparare: Decojim fructul de avocado, îl
tăiem pe jumătate şi scoatem sâmburele. Zdrobim fructul cu…
Read more »Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de usturoi la cuptor
Pulpe
de pui cu sos de usturoi la cuptor din: usturoi, sare, ulei de susan,
condimente pentru pui, otet de vin de orez, pulpe de pui, fulgi de
chili, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 4 catei de usturoi, tocat 1
lingura sare 2 linguri ulei de susan 1 lingurita condimente pentru pui 1
lingura otet…
Read more »Salau cu usturoi si ceapa
Salau
cu usturoi si ceapa din: salau, ceapa, ulei, bulion, usturoi, faina,
vin, rosii, verdeata, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 kg salau 100 g
ceapa uscata sau verde 150 ml ulei 50 g bulion 25 g usturoi uscat sau
usturoi verde 60 g faina 150 ml vin alb 1 kg rosii mici 1 legatura
verdeata…
Read more »Clătite cu carne şi sos picant
O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, lapte, oua, faina, carne
de curcan, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, amidon alimentar,
nuca, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 ml apă minerală 250
ml lapte dulce 3 ouă 400 g făină 400 g carne de curcan două cepe o
căpăţână de usturoi un ardei iute un…
Read more »Cuşcuş cu pui şi legume
O
reteta delicioasa de cuscus cu: morcovi, mazare, conopida, ciuperci,
ceapa, porumb, piept de pui, usturoi, seminte de mustar, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g cuşcuş doi morcovi
200 g mazăre 300 g conopidă 200 g ciuperci o ceapă 100 g porumb din
conservă două piepturi de pui 3 căţei de usturoi…
Read more »Frigarui cu carne de miel si salata
Frigarui
cu carne de miel si branza feta din: orez basmati, carne tocata de
miel, harissa, branza feta, ceapa rosie, patrunjel, menta, masline,
castravete, rosii cherry, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente:
300 g de orez basmati brun 500 g carne tocata de miel 1 lingura de
harissa (pasta de ardei iute) 50 g…
Read more »Ecler cu afine si caise uscate
O
reteta delicioasa de ecler: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar,
ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare,
esenta de rom. Ingrediente: 250 ml apă 60 g unt 250 g făină 4 ouă 600 ml
frişcă 125 g zahăr tos 100 g ciocolată albă 20G g afine 100 g caise
uscate un…
Read more »Crochete aromate de peşte cu orez
O
reteta delicioasa de crochete cu: peste, ciuperci, oua, orez salbatic,
fasole rosie, ardei iute, frunza de dafin, ceapa, usturoi, sare, piper,
pesmet, ulei, patrunjel, nuca. Ingrediente: 500 g peşte 100 g ciuperci
două ouă 100 g orez sălbatic o conservă fasole roşie un ardei iute o
frunză de dafin o ceapă doi căţei de…
Read more »Reteta zilei: Noodles cu tofu
Noodles
cu tofu din: tofu, sos de soia, sherry, ulei de susan, piper, usturoi,
ghimbir, iarba de mare, ardei chili, sos de soia, unt de arahide, otet
de vin alb, suc de lamaie, zahar brun, supa de pui, alune prajite, ceapa
verde, morcov, noodles. Ingrediente 1 pachet tofu, taiata bucati
Ingrediente marinata: 2 linguri de…
Read more »Gogosele cu miere si migdale
O
reteta delicioasa de gogosi cu: cartofi, faina, oua, drojdie, lapte,
lamaie, zahar tos, migdale, miere, coacaze rosii, zahar vanilat, sare,
ulei, zahar pudra, fructe de sezon. Ingrediente: 200 g cartofi 325 g
făină două ouă 15 g drojdie 125 ml lapte o lămâie 75 g zahăr tos 50 g
migdale 100 ml miere 200…
Read more »Piure de naut cu linte
O
reteta delicioasa de piure de naut cu:ceapa, praz, usturoi, linte,
rosii, ulei de masline, fruze de dafin, , sare, piper, cimbru, oregano.
Ingrediente: 250 g năut o ceapă un fir de praz 6 căţei de usturoi 150 g
linte două conserve de roşii 200 ml ulei de măsline două frunze de dafin
sare piper…
Read more »Ciorba de praz cu smantana
Ciorba
de praz cu smantana din: morcovi, praz, orez, rosii, telina, ceapa,
ardei gras, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un morcov doua fire de praz 75 g orez 4 rosii un sfert de
telina o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 100 ml ulei de
floarea soarelui sare…
Read more »Tarta cu mere si nuci
Tarta
cu mere si nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, apa, sare, mere
acrisoare, lapte, nuci, fistic, smantana, scosrtisoara. pentru aluat:
130 g faina 130 g zahar 2 oua 1 praf de copt 6 linguri apa calduta 1
praf de sare pentru umplutura: 4 mere acrisoare 200 ml lapte 175 g zahar
4…
Read more »Ciuperci cu carne de vita si rosii uscate
Ciuperci
cu carne de vita si rosii uscate din: ciuperci, pulpa de vita, ulei,
ceapa, usturoi, praf de chili, oregano, pasta de tomate, orez, rosii
uscate, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon mari 250 g pulpa
de vita 1 lingura ulei 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 praf de chili
1/2 lingurita oregano…
Read more »Peste cu caise uscate si cuscus
Peste
cu caise uscate si cuscus din: peste alb, praz, morcovi, cuscus,
usturoi, unt, coriandru, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g
peste alb 1 fir praz verde 2 morcovi fierti 250 g cuscus 150 g caise
uscate 3 catei de usturoi 70 g unt coriandru boabe sare piper ulei
patrunjel Mod de preparare:…
Read more »Briose cu brânză si fulgi de ovăz
Briose
cu brânză si fulgi de ovăz din: oua, zahar dietetic, branza dulce,
coaja de lamaie, faina de ovaz, faina de tarate, praf de copt, sare.
Ingrediente: 4 oua 3 linguri zahar dietetic 4 linguri branza dulce
degresata coaja de la 1 lamaie 8 linguri faina de ovaz 4 linguri faina
de tarate sau faina…
Read more »Reteta zilei: Supa de linte
Supa
de linte din: linte rosie, supa de legume, rosii, sare, ulei de
masline, seminte de mustar, seminte de chimen, ardei iute, ghimbir,
usturoi, ceapa, coriandru, turmeric, chili, scortisoara, cuisoare,
lamaie verde, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ½ cani linte rosie,
clatita 4 cani supa de legume 2 rosii, cuburi 1 lingurita de sare 1…
Read more »Fasole alba cu vinete si parmezan
Fasole
alba cu vinete si parmezan din: vinete, ulei de masline, ceapa,
usturoi, cimbru, rosii, fasole alba, parmezan. Ingrediente: 2 vinete,
taiate in jumatati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 2 catei
de usturoi, tocati fin 1 fir de cimbru, cu frunzele culese 400 g de
rosii din conserva 400 g de…
Read more »Prăjitură cu afine si zmeură
Prăjitură
cu afine si zmeură din: unt, zahar, faina, oua, coaja de lamaie, praf
de copt, zmeura, afine. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 250 g faina 5
oua coaja rasa de la 1 lamaie 1 plic praf de copt 200 g zmeura 200 g
afine Mod de preparare: Speli fructele şi le…
Read more »Salata cu morcov, sfecla rosie si peste afumat
Salata
cu morcov, sfecla rosie si peste afumat din: morcovi, cartofi, sfecla
rosie, ceapa, macrou afumat, maioneza, otet, sare. Ingrediente: 2-3
morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle rosii 4-5 cepe 1 macrou afumat 200 g
maioneza 50 ml otet sare Mod de preparare: Fierbi morcovii, cartofii,
sfecla şi îi dai pe răzătoarea mare. Tai ceapa…
Read more »Batoane cu cereale
Batoane
cu cereale din: fulgi de porumb, musli, fructe uscate, frisca, zahar,
miere, unt, scortisoara. Ingrediente: 400 g amestec de fulgi de porumb,
musli, fructe uscate 100 ml frisca lichida 100 g zahar 3 linguri miere
125 g unt 1 praf scortisoara Mod de preparare: Caramelizezi zahărul,
adaugi untul tăiat bucăţele şi laşi să…
Read more »Supa cu fidea si fasole verde
Supa
cu fidea si fasole verde din: fasole verde, morcov, ceapa, telina,
patrunjel, fidea, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, sare, piper,
smantana. Ingrediente: 450 g fasole verde un morcov doua cepe un sfert
de telina o radacina de patrunjel 3 rotocoale de fidea 75ml ulei de
floarea soarelui doi catei de usturoi marar sare…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu aroma de portocale
Prajitura
cu aroma de portocale din: unt, lapte, oua, esenta de vanilie, faina,
zahar, praf de copt, coaja de portocala, suc de portocale, zahar,
lichior de portocale. Ingrediente aluat: 13 linguri unt nesarat 3
linguri lapte 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 1/2 cani de faina
3/4 ceasca de zahar 3/4 lingurita…
Read more »Salată de orez cu ton, portocale si porumb
Salată
de orez cu ton, portocale si porumb din: ton, porumb, mazare, unt,
portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza, gogosari. Ingrediente: 4
conserve (a 125 g) de ton bucati intregi 2 conserva (a 200 g) porumb
boabe 2 conserve mici de mazare 4 linguri unt 4 portocale mai mari 1
lamaie 600 g orez cu…
Read more »Piept de curcan cu sote de fasole verde
Piept
de curcan cu sote de fasole verde din: piept de curcan, fasole verde,
usturoi, ulei de masline, marar, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4
bucati piept de curcan (circa 180 g) 600 g fasole verde 5 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar rozmarin proaspat
sare piper Mod de preparare:…
Read more »Salata de sfecla cu legume
Salata
de sfecla cu legume din: morcovi, cartofi dulci, sfecla rosie, untisor,
pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei
de masline, otet de vin, busuioc. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi
dulci doua sfecla rosii doua legaturi untisor pudra de curry o lingura
seminte de dovleac o lingurita de seminte de…
Read more »Tocanita de pui cu ceapa si linte rosie
Tocanita
de pui cu ceapa si linte rosie din: ulei de masline, ciocanele de pui,
ceapa, linte rosie, rosii, supa de pui, coaja de lamaie, usturoi,
patrunjel, paine. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 8 ciocanele de
pui cu piele 2 cepe, tocate foarte fin 6 linguri de linte rosie 400 g de
rosii din…
Read more »Supă de roşii excelentă
Supă
de roşii excelentă din: rosii, foi de dafin, cuisoare, coaja de lamaie,
patrunjel verde, zeama de legume, smantana, piper, sare, nucsoara,
ceapa verde, ulei de masline, crutoane de paine. Ingrediente: 500 g
rosii bine coapte 2 foi de dafin 2-3 cuisoare coaja unei lamai patrunjel
verde 1 ceapa 2-3 lingurite faina de grau zeama…
Read more »Tort cu visine si ciocolata
Tort
cu visine si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, unt, frisca,
visine, gelatina, ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 30 g faina
100 g zahar 25 g cacao pentru tava: 30 g unt 30 g faina pentru
umplutura: 500 ml frisca lichida 1/2 visine un pliculet gelatina
transparenta de decor 50 g ciocolata …
Read more »Cotlet de porc cu piersici fripte
Cotlet
de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama
de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun. Ingrediente: 4
cotlete de porc 2 linguri otet balsamic 1 lingura zeama de lamaie 1
lingura cimbru proaspat tocat 4 piersici mari sare piper zahar brun
Mod de preparare: Bateţi puţin cotletele, cât…
Read more »Peste cu struguri
Peste
cu struguri din: salau file, struguri, lamai, apa, sare, ulei.
Ingrediente: 500 g salau file 500 g struguri 2 lamai 1 ceasca apa sare
ulei Mod de preparare: Speli peştele şi îl sărezi. Aşezi peştele în
tava unsă cu ulei. Speli strugurii şi pui boabele de jur-împrejurul
peştelui. Torni apa în tavă, iar…
Read more »Chec delicios cu visine
Chec
delicios cu visine din: unt, zahar, oua, zahar vanilinat, lapte, faina,
praf de copt, visine. Ingrediente: 80 g unt 120 g zahar 3 oua un pachet
zahar vanilinat 150 ml lapte 250 g faina o lingurita praf de copt 300 g
visine Mod de preparare: Se scot samburii visinelor si acestea se
lasa…
Read more »Taitei cu omleta si arahide
Taitei
cu omleta si arahide din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea
soarelui, morcovi, usturoi, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia,
sos dulce de ardei iute, coriandru. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 2
linguri ulei de susan, plus un strop pentru taitei 1 1/2 lingura ulei de
floarea soarelui 3…
Read more »Reteta zilei: Omleta cu branza si bacon
Omleta
cu branza si bacon din: ceapa, bacon, ciuperci, sare, piper, ou,
smantana, branza. Ingrediente: 1/4 ceapa 1-2 felii de bacon 1 ciuperca
sare piper negru macinat 1 ou 1 lingurita smantana 2 felii de branza
Mod de preparare: Taiati baconul bucati mici. Tocati ceapa. Feliati
ciuperca. Puneti baconul intr-o tigaie la foc…
Read more »Prajitura cu visine si frisca
Prajitura
cu visine si frisca din: visine, oua, zahar, ulei, lapte, faina,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar pudra, frisca. Ingrediente: un kg
visine 2 oua un pahar zahar 1/2 pahar ulei 1/2 pahar lapte 2 pahare
faina o lingurita bicarbonat o lingurita suc de lamaie pentru servit:
zahar pudra frisca pentru uns tava: faina unt…
Read more »Ficat cu bacon
Ficat
cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei,
coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita sau porc 8-10 felii de
bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei un strop de coniac
pentru flambat (intensifica aroma) un cub unt Mod de preparare: Fie că
este preparat pe grătar,…
Read more »Peste cu rosii si patrunjel
Peste
cu rosii si patrunjel din: grau, fileuri de peste, vin, sare, piper,
ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 1
kg grau sau arpacas 2 kg fileuri de peste 1 pahar vin alb sare piper 500
g ceapa 1 pahar ulei 1 lingurita praf de cimbru 500 g rosii 1 legatura
patrunjel…
Read more »Fasole verde cu carne tocata
Fasole
verde cu carne tocata din: carne tocata de porc, fasole verde, ceapa,
marar, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g
carne tocata de porc 1 kg de fasole verde 2 cepe 1 legatura marar 1
legatura patrunjel 150 g pasta de tomate sare piper ulei Mod de
preparare: Inăbuşi carnea…
Read more »Tort cu mure, scortisoară si nuci
Tort
cu mure, scortisoară si nuci din: mure, unt, zahar, oua, pudra de
scortisoara, coaja de lamaie, faina, praf de copt, nuci, smantana,
intaritor pentru frisca, zahar vanilinat. Ingrediente: 350 g mure 200 g
unt 150 g zahar 4 oua 1/2 lingurita pudra de scortisoara 1 varf de cutit
coaja de lamaie rasa 100 g…
Read more »Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de ierburi aromate
Coaste
de miel in crusta de ierburi aromate din: coaste de miel, usturoi,
salvie, rozmarin, oregano, patrunjel, suc de lamaie, coaja de lamaie,
ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rand coaste de miel 7
catei de usturoi, curatat 2 1/2 linguri salvie, tocata 2 1/2 linguri
rozmarin, tocat 1 lingura oregano, tocat 1…
Read more »Ciuperci cu salata
Ciuperci
cu salata din: ciuperci, sunca presata, ceapa, dovlecel, ardei gras,
rosie, ulei de masline, unt, seminte de pin, parmezan, sare, piper,
frunze de busuioc. Ingrediente: 8 ciuperci champignon cu palarii mari
100 g sunca presata 1 ceapa mica 1 dovlecel subtire 1 ardei gras rosu 1
rosie 1 lingura ulei de masline 50 g…
Read more »Lasagna delicioasa de legume
Lasagna
delicioasa de legume din: foi de lasagna, lapte, faina, unt, ulei de
masline, vanata, dovlecel, spanac, boabe de mazare, usturoi, nucsoara,
ardei grasi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: un pachet foi de
lasagna un litru lapte o lingura faina o lingura unt o lingura ulei de
masline o vanata un dovlecel 250 g spanac tanar…
Read more »Prajitura cu branza dulce si caise
Prajitura
cu branza dulce si caise din: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, branza dulce, caise, zahar pudra, budinca de
vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: pentru blat: 6 oua cate 6 linguri zahar, apa fiarta si ulei
12 linguri faina 1/2 plic praf de…
Read more »Supă cu găluşte şi legume proaspete
O
reteta delicioasa de supa cu: galuste, fasole verde, fasole rosie
boabe, ardei gras, ceapa, praz, morcov, telina, pastranac, oua, gris,
ulei, sare, piper, oregano, smantana, crutoane de paine. Ingrediente:
200 g fasole verde congelată 100 g fasole roşie boabe doi ardei graşi
două cepe un fir de praz un morcov o felie de ţelină…
Read more »Pernute cu linte si morcovi
O
reteta delicioasa de pernute cu: faina, unt, apa, oua, linte, morcovi,
ardei capia, ceapa, telina, gulie, lapte, sare, piper, ulei, cimbru,
smantana, usturoi. Ingrediente: 225 g făină 100 g unt 225 ml apă 3 ouă
200 g linte 500 g morcovi doi ardei capia o ceapă 300 g ţelină o gulie
100 ml lapte…
Read more »Cartofi cu ceapa si oua
Cartofi
cu ceapa si oua din: cartofi, ceapa, ardei rosii, chorizo, oua.
Ingrediente: 500 g cartofi noi mici 2 cepe, feliate 2 ardei rosii,
curatati de seminte si taiati in fasii 200 g de chorizo, feliat 4 oua
Mod de preparare: Fierbe cartofii la aburi 15-20 minute, până se
pătrund, sau în apă…
Read more »Desert cu fructe confiate
Desert
cu fructe confiate din: faina, praf de copt, sare, amestec de fructe
exotice, stafide, alune de padure, migdale, cirese confiate, caise
uscate, portocala, esenta de tom, lamaie, unt, zahar, oua. Ingrediente:
250 g faina 1 praf de copt 1 praf de sare 250 g amestec de fructe
exotice deshidratate 100 g stafide aurii 50…
Read more »Cod impachetat
Cod
impachetat din: fileuri de cod, prosciutto, ulei de masline, zeama de
lamaie, busuioc verde, ulei, sifon, zeama de lamaie, boabe de piper
rosu, sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste cu oase putine)
150 g felii subtiri de prosciutto, jambon sau bacon 2 linguri ulei de
masline 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »Reteta zilei: Sote de zucchini cu sos pesto
Sote
de zucchini cu sos pesto din: zucchini, ulei de masline, usturoi, sos
pesto, sare, piper. Ingrediente: 3-4 zucchini/dovlecei 1 lingura ulei
de masline 2-3 catei usturoi, feliati 1/2 ceasca de sos pesto sare si
piper negru proaspat macinat, dupa gust Mod de preparare: Spalati
zucchini si taiati capetele. Feliati si pastrati…
Read more »Shake de banane cu lichior
Shake
de banane cu lichior din: banane, compot de ananas, zahar pudra,
galbenus, sirop de ananas, frisca, lichior. Ingrediente: 600 g banane 1
conserva compot de ananas 200 g zahar pudra 1 galbenus 300 ml din
siropul compotului de ananas 400 ml frisca 100 ml lichior Mod de
preparare: Bananele se curata si se…
Read more »Ciorbă de dovlecei cu carne de pui
Ciorbă
de dovlecei cu carne de pui din: carne de pui, ulei, morcovi, ceapa,
ardei, rosii, dovlecei, zeama de lamaie, galbenus, smantana, patrunjel,
sare. Ingrediente: 500 g carne de pui cu os 50 ml ulei 1-2 morcovi 1
ceapa 1 ardei 3 rosii proaspete 2 dovlecei zeama de lamaie 1 galbenus
100 ml smantana 1…
Read more »Ghiveci cu pulpe de pui si creveti
Ghiveci
cu pulpe de pui si creveti din: pulpe de pui, ulei, ceapa, usturoi,
ardei gras, rosii, creveti, masline negre, frunze de busuioc, frunze de
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 linguri ulei 1
ceapa mare 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 4-5
rosii bine coapte…
Read more »Păstrăv la cuptor cu ciuperci
O
reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu: ardei capia, ciuperci, cepa,
usturoi, sos de soia, praz, vin alb, pudra curry, ulei, sare, piper,
rozmarin, lamaie, smantana. Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 4 ardei
capia două cepe 200 g ciuperci 4 căţei de usturoi două linguri cu sos
de soia un fir de praz 200…
Read more »Tartă cu gutui si menta
O
reteta delicioasa de tarta cu:unt, faina, lapte, sare, gutui, zahar
vanilat, zahar tos, amidon, oua, sos de ciocolata, menta, frisca.
Ingrediente: 125 g unt 250 g făină 50 ml lapte dulce un sfert de
linguriţă cu sare 6 gutui 3 pliculeţe zahăr vanilinat 100 g zahăr tos
două linguri cu amidon două ouă sos…
Read more »Scoici cu sparanghel, smantana si ciuperci
Scoici
cu sparanghel, smantana si ciuperci din: scoici, sparanghel, lamaie,
marar verde, smantana, ciuperci, coniac, sare, piper. Ingrediente: 1/2
punga scoici 1 conserva sparanghel 1 lamaie marar verde 4 linguri
smantana 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 catei usturoi 2 linguri coniac sare
piper Mod de preparare: Dacă scoicile sunt congelate, le decongelezi
timp…
Read more »Pui cu piure şi alune
O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, telina, ceapa, usturoi, rosii,
ardei capia, unt, lapte, ulei, alune, boia dulce, sare, piper, oregano,
ardei iute. Ingrediente: un kilogram cartofi o ţelină mică o ceapă 4
căţei de usturoi două conserve roşii doi ardei capia 100 g unt 200 ml
lapte dulce două piepturi de pui 200…
Read more »Mamaliga cu legume si sos
O
reteta delicioasa de mamaliga cu: apa, malai, morcov, ardei capia,
dovlecel, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente:
1,250 I apă 500 g mălai un morcov un ardei capia un dovlecel două
conserve de roşii o ceapă 3 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea
soarelui sare piper mărar Mod de…
Read more »Oua Benedict delicioase
Oua
Benedict delicioase din: oua, paine neagra, sunca, otet, galbenusuri,
mustar, iaurt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 felii
paine neagra 4 felii sunca fara grasime o lingurita otet pentru sos: 2
galbenusuri o lingurita mustar 150 g iaurt un fir ceapa verde tocat sare
piper Mod de preparare: Pentru sos se…
Read more »Budincă cu branză de vaci si smantana
O
reteta delicioasa de budinca cu: branza de vaci, unt, oua, faina,
smantana, paste. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 150 g unt 6 ouă o
lingură de făină 2-3 linguri de smântână o jumătate de pachet de paste
Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe
cutie. Separat brânza de…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu