joi, 14 noiembrie 2013

Retete de toamna #17

Retete de toamna:

Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

14 November 2013
Prajiturele_cu_afine_si_capsuni_si_glazura_de_crema_de_branza_20Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine, capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de branza.   Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »





Peste cu praz

14 November 2013
Peste_cu_prazPeste cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se pune într-o cratiţă. Se toarnă…
Read more »





Gulas de porc cu coaste afumate

14 November 2013
Gulas_de_porc_cu_coaste_afumateGulas de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc cu grasime o bucata coasta afumata 3…
Read more »





Ciorbă din coaste de porc

14 November 2013
Ciorba_din_coaste_de_porcCiorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei…
Read more »





Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie

14 November 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_budinca_de_vanilie_si_coaja_de_lamaieO reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente umplutura: 750 g brânză de vaci 4…
Read more »





Baton cu legume şi caşcaval

14 November 2013
Baton_cu_legume_si_cascavalBaton cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras…
Read more »





Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen

14 November 2013
Chec_cu_castraveti_ceapa_verde_si_chimenChec cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline, oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml…
Read more »





Peste prajit cu garnitura

14 November 2013
Peste_prajit_cu_garnituraPeste prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei. Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit   Mod de preparare:…
Read more »





Curcan marinat împletit

14 November 2013
Curcan_marinat_împletitCurcan marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa, usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei…
Read more »





Supa cu carne de porc afumata si varza murata

14 November 2013
Supa_cu_carne_de_porc_afumata_si_varza_murataSupa cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata, sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt. Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de…
Read more »





Tarta suedeza cu mere si ciocolata

14 November 2013
Tarta_suedeza_cu_mere_si_ciocolataO reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa. Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste

14 November 2013
Friptura_de_pui_cu_sos_de_rosii_si_paste_05Friptura de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan.   Ingrediente: 2 kg rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼ lingurita piper negru busuioc…
Read more »





Tocana de ceapa cu usturoi si morcov

14 November 2013
Tocana_de_ceapa_cu_usturoi_si_morcovTocana de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet, usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3 catei de usturoi o jumatate de lingurita…
Read more »





Tarta glazurata cu prune si branza

14 November 2013
Tarta_cu_prune_si_branza.pngO reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă de la o lămâie 60 g făină…
Read more »





Chiftelute delicioase de dovleac

14 November 2013
Chiftelute_delicioase_de_dovleacChiftelute delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella, oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei…
Read more »





Polenta cu peşte şi legume

14 November 2013
Polenta_cu_peste_si_legumePolenta cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua…
Read more »





Roşii umplute cu ciuperci si sos

14 November 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperci_si_sosRoşii umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov, busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei de usturoi un morcov 150 g busuioc…
Read more »





Crema delicioasa de castane

14 November 2013
Crema_delicoasa_de_castaneCrema delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg castane 800 g zahar apa       Mod de preparare: Castanelor li se face o incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb aşa timp de…
Read more »





Reteta zilei: Orez expandat

14 November 2013
Orez_expandat_11Orez expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju, arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼ lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2 linguri…
Read more »





Turta dulce cu sos de frisca si menta

14 November 2013
Turta_dulce_cu_sos_de_frisca_si_mentaTurta dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt, scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta. Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g…
Read more »





Rasol de vită cu legume

14 November 2013
Rasol_de_vita_cu_legumeRasol de vită cu legume din: rasol de vita cu os, supa de oase, ulei, faina, ceapa, conopida, cartofi, morcovi, ardei, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 2 bucati rasol de vita cu os 400 ml supa de oase 70 ml ulei 50 g faina 2 cepe…
Read more »





Placinta cu crema si struguri

14 November 2013
Placinta_cu_crema_si_struguriPlacinta cu crema si struguri din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, ulei, oua, zahar pudra, branza dulce, stafide, coaja de lamaie, faina, ulei, struguri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 40 g drojdie 200 ml lapte 80 g zahar 1 praf de sare 4 linguri…
Read more »





Orez cu pui şi ciuperci

14 November 2013
Orez_cu_pui_si_ciuperciOrez cu pui şi ciuperci din: orez, ciuperci, rosii, piept de pui, ceapa, praz, frunze de salvie, ardei capia, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei, sare, piper, seminte de chimen, seminte de anason. Ingrediente: 150 g orez 600 g ciuperci 5 rosii un piept de pui…
Read more »





Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie

14 November 2013
Prajitura_delicioasa_cu_branza_de_vaci_si_lamaieO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de frisca, suc de lamaie. Ingrediente blat: 100 g unt 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 200 g făină 1 praf sare 1 ou…
Read more »





Pizza cu salam, mozzarella si masline

14 November 2013
Pizza_cu_salam_mozzarella_si_maslinePizza cu salam, mozzarella si masline din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, mozzarella, salam uscat, masline negre, busuioc. Ingrediente: 200 g faina fara gluten 200 ml apa calduta o lingurita zahar 5 g drojdie proaspata o lingura ulei 1/2 lingurita sare…
Read more »





Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie

14 November 2013
Tarta_cu_mere_branza_de_vaci_si_coaja_de_lamaieO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou, faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra Ingrediente blat: 60 g unt 40 g zahăr 1 plic zahăr…
Read more »





Prăjitură cu cacao si sos de menta

14 November 2013
Prajitura_cu_cacao_si_sos_de_mentaPrăjitură cu cacao si sos de menta din: faina, cacao, unt, zahar tos, praf de copt, oua, banane, cirese, scortisoara, lapte batut, ciocolata neagra, sare, sos de menta. Ingrediente: 200 g faina 100 g cacao 110 g unt 200 g zahar tos un pliculet praf…
Read more »





Reteta zilei: Paine dietetica

14 November 2013
Paine_dietetica_06Paine dietetica din: malai, faina de grau integral, drojdie, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, dovlecel, iaurt, ulei de canola, miere.   Ingrediente: 2 cani malai 1/2 cana faina de grau integral 2 linguri de drojdie 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita…
Read more »





Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru

14 November 2013
Aripioare_de_pui_cu_ardei iute_ceapa_verde_si_coriandruAripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez. Ingrediente: 100 g zahar 4 linguri sos de peste 1 ardei iute verde, taiat in…
Read more »





Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii

14 November 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_mandarine_si_coacaze_rosiiO reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt, zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze rosii. Ingrediente: 2 linguri lichior de migdale 100 g stafide 6 ouă 200  g unt moale 80 g zahăr 750 g brânză de vaci…
Read more »





Pizza cu ceapa si hamsii

14 November 2013
Pizza_cu_ceapa_si_hamsiiPizza cu ceapa si hamsii din: hamsii, otet alb, usturoi, sare grunjoasa, ceapa, ulei, suc de lamaie, aluat, suc de rosii, piper. Ingrediente: 500 g hamsii proaspete 500 ml otet alb 3 catei de usturoi 3 linguri sare grunjoasa o ceapa mare 100 ml ulei…
Read more »





Legume gratinate cu cascaval

14 November 2013
Legume_gratinate_cu_cascavalLegume gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde, fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii, ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta. Ingrediente: doi morcovi doua legaturi de ceapa verde 200 g mazare 200 g fasole verde 200 g…
Read more »





Placinta delicioasa cu legume

14 November 2013
Placinta_delicioasa_cu_legumePlacinta delicioasa cu legume din: spanac, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, dovlecei, orez, branza cheddar, oua, mustar dijon, aluat de tarta, lapte, seminte de susan. Ingrediente: 400 g spanac 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei…
Read more »

Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut

13 November 2013
Portocale1Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut, intrucat nu presupune infometare, iar rezultatele se vad intr-un timp relativ scurt. Principiul care sta la baza acestei diete de slabire este simplu: persoana care o urmeaza are voie sa consume 1 kg de portocale pe zi, lucru ce ii va permite sa resimta rapid senzatia…
Read more »





Pericole din mancare si bautura

13 November 2013
AlimenteInternetul a contribuit la raspandirea unor informatii alarmante in legatura cu mancarea si bautura noastra. Printre cele mai mari mituri referitoare la mancarea si bautura ta se numara orezul cu arsenic, indulcitorii artificiali din suc si somonul cu toxine in el, scrie Fox News. Somonul crescut in ferme In mediul virtual au aparut informatii conform…
Read more »





Cum poti scapa de grasimea de pe abdomen

13 November 2013
Dieta1Grăsimea acumulată în exces în zona abdomenului este mai periculoasă decât cea de pe șolduri și de pe coapse. Potrivit studiilor, grăsimea de pe burtă crește riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2, osteoporoză, Alzheimer, cancer colorectal și hipertensiune. Nu există alimente sau pastile-minune care subţiază talia, dar s-a dovedit că alimentaţia bogată…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni

13 November 2013
Negresa_cu_inghetata_de_cocos_si_felii_de_capsuni_05Negresa cu inghetata de cocos si felii de capsuni din: unt ne nuci, sirop de artar, ou, unt topit, bicarbonat, cacao, esenta de vanilie, apa, inghetata de nuca de cocos, capsuni.   Ingrediente: 230 gr unt de nuci ½ ceasca sirop de artar 1 ou 2 linguri unt topit ¼ lingurita bicarbonat de sodiu 6…
Read more »





Macrou cu fidea si legume

13 November 2013
Macrou_cu_fidea_si_legumeMacrou cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci, sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili, cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua bucati macrou 200 g morcovi baby 150 g fidea de orez 200 g ciuperci 200 g sfecla murata o lingura cu capere ulei o…
Read more »





Supa de dovleac cu smantana si parmezan

13 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_smantana_si_parmezanSupa de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg dovleac 4 linguri smantana 100 g parmezan sau cascaval ras sare piper cateva fire patrunjel   Mod de preparare: Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici.…
Read more »





Ruladă de carne de porc cu sparanghel

13 November 2013
Rulada_de_carne_de_porc_cu_sparanghelRuladă de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce, oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 300 g carne tocata de porc doua felii de paine o lingurita…
Read more »





Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor

13 November 2013
Crap_cu_fenicul_si_ardei_capia_la_cuptorCrap cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi, rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea soarelui, vin alb sec, smantana, malai. Ingrediente: doi crapi mai mari 3 bucati de fenicul 3 catei de usturoi 6 rosii doia ardei capia un ardei iute 4 tije de telina cu frunze…
Read more »





Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara

13 November 2013
Pastrama_de_vita_cu_ghimbir_si_scortisoaraPastrama de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: un kg piept de vita pentru saramura: 500 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 2 cuisoare 6 catei de usturoi 1/4 lingurita boabe de…
Read more »





Chiftelute de naut

13 November 2013
Chiftelute_de_nautChiftelute de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 500 g fasole boabe o ceapa 3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3 linguri faina o lingurita chimen macinat o lingurita coriandru macinat o lingurita boia dulce 3 linguri busuioc proaspat, tocat…
Read more »





Cuscus cu mazare, morcovi si conopida

13 November 2013
Cuscus_cu_mazare_morcovi_si_conopidaCuscus cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel, telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde, curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte. Ingrediente: 150 g cuscus prefiert doua radacini de patrunjel o telina mica 200 g mazare doi morcovi un dovlecel 200 g conopida doi cartofi doua legatura de…
Read more »





Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi

13 November 2013
Ceafa_de_porc_cu_garnitura_de_orez_si_morcoviCeafa de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, ulei de masline, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc  sare cimbru verz si uscat ulei de masline  piper 100 ml vin 4 linguri ulei de floarea-soarelui 50 g unt 500 g morcovi 1 legatura pătrunjel…
Read more »





Salata de spanac cu branza feta

13 November 2013
Salata_de_spanac_cu_branza_fetaSalata de spanac cu branza feta din: frunze de spanac, feta, ceapa verde, piept de pui, zeama de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 20 g frunze de spanac 100 g feta 3 fire de ceapa verde 1 piept de pui zeama de la 1 lamaie sare 2-3 linguri ulei de masline   Mod de…
Read more »





Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline

13 November 2013
Pizza_cu_ardei_gras_dovlecel_si_maslinePizza cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare, ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline, frunze de spanac, ulei, sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 220 ml apa calduta 10 g drojdie proaspata o lingurita sare 2 linguri ulei pentru umplutura: 4 linguri suc de rosii un…
Read more »





Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume

13 November 2013
Paste_integrale_cu_sos_de_pui_si_legume_16Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei iute, usturoi, caju, coriandru.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat 20 pastai mazare ½ de ardei gras roșu 2 verze chinezesti ½ ceasca…
Read more »





Tocanita cu carne de porc

13 November 2013
Tocanita_cu_carne_de_porcTocanita cu carne de porc din: carne de porc, dovlecel, ardei capia, vanata, ciuperci, ceapa, morcov, broccoli, praz, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei, sare, piper, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de porc un dovlecel doi ardei capia o vanata 200 g ciuperci o ceapa alba un morcov 400 g broccoli un fir de praz…
Read more »





Scrumbie cu lamaie si cartofi

13 November 2013
Scrumbie_cu_lamaie_si_cartofiScrumbie cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana. Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi doua cepe 4 catei de usturoi o lingurita cu pudra de curry 4 lamai 150 g unt 300 ml vin alb sec o legatura de patrunjel…
Read more »





Ciorba cu legume si smantana

13 November 2013
Ciorba_cu_legume_si_smantanaCiorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina…
Read more »





Salata cu fasole si conopida

13 November 2013
Salata_cu_fasole_si_conopidaSalata cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina, ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii, dovlecei, castraveti. Ingrediente: 100 g fasole pastai 1 conopida mica 2 morcovi 1 telina 1 ardei rgas rosu 200 g ciuperci 1 lingura mustar 80 ml ulei sare cateva frunze de ruccola 1-2…
Read more »





Pizza cu salam, ciuperci si ou

13 November 2013
Pizza_cu_salam_ciuperci_si_ouPizza cu salam, ciuperci si ou din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, sos de rosii, salam, ciuperci, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 gfaina 250 ml apa calduta o lingurita drojdie uscata o lingurita zahar o lingurita sare pentru umplutura: sos de rosii salam ciuperci oua 2-3 frunze de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Corn cu migdale si caise

13 November 2013
Corn_cu_migdale_si_caiseCorn cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri, zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta de vanilie, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 600 g caise 200 g migdale doua albusuri 100 g zahar pudra 50 g fistic doua pliculete cu zahar vanilinat un ou o…
Read more »





Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata

13 November 2013
Salata_de_sfecla_cu_branza_de_capra_si_verdeata_05Salata de sfecla cu branza de capra si verdeata din: sfecla, salata verde, rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra.   Ingrediente: 6 buc sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde , tocata 1 lingura coriandru , tocat 1 lingura…
Read more »





Depresia de toamna

13 November 2013
AlimenteTermenul “depresie” pare oarecum ambiguu, fiind vorba despre un fenomen foarte individualizat, care se manifesta diferit de la o persoana la alta. In principiu, este vorba de o tulburare mintala, caracterizata prin stari de disconfort, tristete sau amaraciune, care persista uneori timp indelungat. Multa lume pune depresia pe seama oboselii sau a supraincarcarii activitatii profesionale.…
Read more »





Pui cu ciuperci si broccoli

13 November 2013
Pui_cu_ciuperci_si_broccoliPui cu ciuperci si broccoli din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, ardei grasi, usturoi, miere, sos de soia, vin alb sec, sare, piper, broccoli. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 300 g ciuperci proaspete tăiate felii  o ceapă verde tocată fin 2 ardei grași 4 căței usturoi 2 lingurite miere 30 g sos de soia 50 ml vin alb sec  sare…
Read more »





Meniu #20

13 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc

13 November 2013
Musaca_de_cartofi_cu_ardei_si_carne_tocata_de_porcMusaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei. Ingrediente: 8-9 ardei capia 10 cartofi de dimensiune mijlocie 1 kg carne tocata de porc 3-4 cepe 400 g iaurt 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Iepure cu fasole păstăi

13 November 2013
Iepure_cu_fasole_pastaiIepure cu fasole păstăi din: iepure, fasole alba pastai, ceapa verde, suc de rosii, rosii, sos de soia, ghimbir, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un iepure 500 g fasole alba pastai doua legaturi de ceapa verde 250 ml suc de rosii 4 rosii doua linguri cu sos de soia…
Read more »





Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper

13 November 2013
Pastrama_de_pui_cu_boabe_de_ienupar_si_boabe_de_piperPastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin. Ingrediente: un kg piept de pui 2 linguri boabe ienupar lingura piper boabe negru 750 m apa 125 g zahar 6 linguri sare grunjoasa 2 foi de…
Read more »





Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir

13 November 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_usturoi_si_ghimbirPlacinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi, anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 kg carne de vita, taiata cubulete 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de…
Read more »





Mujdeiul si siropul de soc

13 November 2013
Mujdeiul_si_siropul_de_socOdata cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul unor remedii naturale. Usturoiul Usturoiul are proprietati antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la distanta numeroase afectiuni.…
Read more »





Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata

13 November 2013
Supa_de_porc_cu_varza_chinezeasca_murata_05Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde.   Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir, tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti…
Read more »





Macrou cu sfela rosie si busuioc

13 November 2013
Macrou_cu_sfela_rosie_si_busuiocMacrou cu sfela rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai, boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bcuati de macrou 800 g sfecla rosie 4 cepe 3 lamai boabe de piper dafin o lingura cu boabe de mustar 600 ml apa 150…
Read more »





Prajitura delicioasa cu stafide

13 November 2013
Prajitura_delicioasa_cu_stafidePrajitura delicioasa cu stafide din: faina, praf de copt, zahar, ulei, lapte, cacao, oua, sare, urda, zahar, stafide aurii, esenta de rom, zahar vanilinat, galbenusuri, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 370 g faina 1 plic praf de copt 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte 1 lingura cacao 3 oua 1 praf…
Read more »

Alimente care reduc apetitul

13 November 2013
Alimente_11. Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate Ceea ce face iaurtul grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine. Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine…
Read more »





Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru

13 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_si_cimbruCiorba de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina, piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1 radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei…
Read more »





Placinta delicioasa cu legume si cascaval

13 November 2013
Placinta_delicioasa_cu_legume_si_cascavalPlacinta delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie, zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, branza, gris, oua. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g margarina 1 ou 20 g drojdie 1 lingurita zahar pentru umplutura si decor: 2 fire de praz 400 g ciuperci 4 rosii 100 g…
Read more »





Dieta care combate cancerul

12 November 2013
Dieta3Cele mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor noastre în materie de alimentaţie şi stil de viaţă. Vindecarea este posibilă, indiferent de afecţiune, dacă tratăm cauza şi nu efectul. Teoria îi aparţine nutriţionistului american Robert Young, autorul mai multor cărţi de medicină alternativă. Specialistul este de părere că organismul se îmbolnăveşte şi…
Read more »





Consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas

12 November 2013
Nuca1Cel putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent. Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele, arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The Telegraph.…
Read more »





Metode simple si eficienta sa scapi de durerea de cap

12 November 2013
SanatateTe-a luat brusc durerea de cap? Înainte să apelezi la medicamente încearcă următoarele metode: 1. Lasă telefonul din mână Atunci când scrii mesaje sau stai pe internet pe mobil îți obosești ochii, de aceea apar durerile de cap. 2. Bea apă Deshidratarea cauzează dureri de cap, potrivit unui studiu din 2012 publicat în Journal of…
Read more »





Reteta zilei: Tarta rece cu pere

12 November 2013
Tarta_rece_cu_pere_07Tarta rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi de cocos, sirop de artar, suc de lamaie. Ingrediente umplutura: 600 gr de tofu 2 pere coapte , taiate cubulete 1/4 ceasca de zahar de nuca de cocos 1 lingurita…
Read more »





Supă de legume cu smantana si ardei verde

12 November 2013
Supa_de_legume_cu_smantana_si_ardei_verdeSupă de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie, paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g morcovi baby doua cepe rosii 150 g paste mici o telina mica doi ardei capia 200 g…
Read more »





Vita cu legume si salata de gogonele

12 November 2013
Vita_cu_legume_si_salata_de_gogoneleVita cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele. Ingrediente: 600 g carne de vita 500 g ceapa mica o telina mare cu frunze 4 ardei capia 4 ardei grasi un ardei iute 4…
Read more »





Pui in sos delicios de smantana

12 November 2013
Pui_in_sos_delicios_de_smantanaPui in sos delicios de smantana din: pulpe de pui, smantana, faina, lapte, sare, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g smântână pentru gătit 2 linguri făină 250 ml lapte  sare 1 lingura unt 1 legatura pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină…
Read more »





Cartofi la cuptor cu sunca si branza topita

12 November 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sunca_si_branza_topitaCartofi la cuptor cu sunca si branza topita din: cartofi, sunca, smantana, branza topita. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g sunca 100 ml smantana 4 tiunghiuri branza topita     Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă. Se fierb acoperiţi aproximativ 30 de minute. Intre timp, smântână…
Read more »





Placinta cu mure si pere

12 November 2013
Placinta_cu_mure_si_perePlacinta cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar pudra. Ingrediente: 500 g de aluat fraged 4 linguri gem de mure 140 g mure 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate zahar pudra, pentru presarat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C şi pune o…
Read more »





Aripioare de pui in sos de bere neagra

12 November 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_de_bere_neagraAripioare de pui in sos de bere neagra din: aripi de pui, bere neagra, ulei, boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o caserola aripi de pui 2 cutii bere neagra 2 linguri ulei boia iute sau dulce patrunjel sare   Mod de preparare: Aripile se curăţă bine, eventual se pârlesc la flacăra aragazului si se spală foarte…
Read more »





Crap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi

12 November 2013
Crap_la_cuptor_cu_cartofi_ardei_gras_si_morcoviCrap la cuptor cu cartofi, ardei gras si morcovi dn: untdelemn, unt, vin alb sec, cartofi, rosii, ardei gras, morcovi, ceapa alba, ceapa verde, usturoi, piper, sare, boia, marar, patrunjel, crap. Ingrediente: 100 ml untdelemn 50 g unt 500 ml vin alb sec 2 kg cartofi 1 kg roşii 5 ardei graşi 5 morcovi potriviţi…
Read more »





Pui la cuptor cu mere coapte si rozmarin

12 November 2013
Pui_la_cuptor_cu_mere_coapte_si_rozmarinPui la cuptor cu mere coapte si rozmarin din: pui, mere, sare, boia dulce, piper alb, zahar, usturoi verde, lamai, rozmarin, unt. Ingrediente: un pui 500 g mere sare boia dulce piper alb 2 linguri zahăr 1 legatura usturoi verde 2 lămâi 2-3 rozmarin 150 g unt   Mod de preparare: Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în…
Read more »





Salata cu varza, telina si mere

12 November 2013
Salata_cu_varza_telina_si_mereSalata cu varza, telina si mere din: varza, telina apio, mere verzi, boabe de strugure, maioneza light, otet din vin alb, miez de nuca. Ingrediente: 1 varza mica alba, tocata 4 tulpii de telina Apio, feliate 2 mere verzi, curatate de coaja si taiate in cubulete 1 mana boabe de strugure, taiate in jumatati 6…
Read more »





Blinii cu sos si ton

12 November 2013
Blinii_cu_sos_si_tonBlinii cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia, ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou 5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua conserve de ton…
Read more »





Sfecla cu smantana si branza de vaci

12 November 2013
Sfecla_cu_smantana_si_branza_de_vaciSfecla cu smantana si branza de vaci din: sfecla rosie, branza de vaci, smantana, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 4 sfecle medii 2 pachete de branza de vaci 2-3 linguri smantana un pic chimen macinat sare putin ulei   Mod de preparare: Sfeclele se spală foarte bine si se pun la copt înţepate cu furculiţa. Brânza…
Read more »





Reteta zilei: Placinta de legume

12 November 2013
Placinta_de_legume_04Placinta de legume din: vinete, rosii, sos de rosii, branza telemea, mozzarella, oregano.   Ingrediente: 2 vinete, feliate 6-9 rosii, feliate 1 cutie sos de rosii 200-300gr branza telemea, maruntita 200-300 gr mozzarella , maruntita 1 lingurita oregano     Mod de preparare: Aduceti o oala mare de apa cu sare la fiert , se…
Read more »





Tagliatelle cu legume si sos

12 November 2013
Tagliatelle_cu_legume_si_sosTagliatelle cu legume si sos din: paste tagliatelle, ardei capia, ciuperci, praz, ardei grasi, dovlecel, ardei iute, rosii, pasta de tomate, sos de soia, ghimbir, sare, piper, rozmarin, menta, masline. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle doi ardei capia 400 g ciuperci un fir de praz doi ardei grasi un dovlecel un ardei iute 600 g…
Read more »





Muschiulet de vita in sos

12 November 2013
Muschiulet_de_vita_in_sosMuschiulet de vita in sos din: muschi file de vita, unt, ulei de masline, zahar tos, salvie, sare, piper, smantana, ceapa rosie, vin rosu sec, cartofi, pesmet, ulei, fasole verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi file de vită 200 g unt 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zahăr tos 2-3 frunze salvie  sare  piper roşu şi negru măcinat şi…
Read more »





Linte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi

12 November 2013
Linte_cu_zeama_de_lamaie_rozmarin_si_usturoiLinte cu zeama de lamaie, rozmarin si usturoi din: ulei de masline, frunze de rozmarin, usturoi, linte, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura frunze de rozmarin, tocate fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 conserve a cate 400 g de linte, scursa zeama de la 1/2 lamaie      …
Read more »





Mamaliga in straturi cu carnati si costita

12 November 2013
Mamaliga in straturi cu carnati si costitaMamaliga in straturi cu carnati si costita din: carnati, costita afumata, branza de oaie, malai grisat, unt, untdelemn, sare. Ingrediente: cate 200 g carnati, costita afumata, branza sarata de oaie si malai grisat 1 lingura unt 2 linguri untdelemn sare   Mod de preparare: Tai cârnatui şi costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti în…
Read more »





Fursecuri cu mălai şi afine

12 November 2013
Fursecuri_cu_malai_si_afineFursecuri cu mălai şi afine din: malai, faina, unt, zahar tos, oua, praf de copt, branza de vaci, frisca, zahar vanilinat, zahar pudra, sare, lamaie, afine, esenta de lamaie. Ingrediente: 300 g malai 300 g faina 300 g unt 200 g zahar tos 4 oua un pliculet praf de copt 300 g branza de vaci…
Read more »





Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci

12 November 2013
Piept_de_pui_cu_sos_bechamel_si_ciuperciPiept de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce, ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt, lapte, faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci cimbru verde 1-2 legaturi ceapă verde 1 legatura pătrunjel sare 50 ml ulei piper boabe şi măcinat Pentru sosul bechamel 75 g unt 250 ml…
Read more »





Reteta zilei: Supa minestrone cu penne

12 November 2013
Supa_minestrone_cu_penne_09Supa minestrone cu penne din: supa de vita, apa, ulei de masline, usturoi, boabe de porumb, mazare, morcovi, cartofi, carne de vaca, spanac, busuioc, branza, sare, piper, penne.   Ingrediente : 10 cani supa de vita 8 cani de apa 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi , tocat 3/4 cana boabe de…
Read more »





Spanac cu crema de branza si nucsoara

12 November 2013
Spanac_cu_crema_de_branza_si_nucsoaraSpanac cu crema de branza si nucsoara din: crema de branza, spanac, nucsoara. Ingrediente: 200 g crema de branza light cu usturoi si ierburi 1 kg spanac congelat, dezghetat si bine scurs 1 varf de nucsoara       Mod de preparare: Topeşte brânza la foc mic, îrrtr-o cratiţă medie. Adaugă apoi spanacul şi amestecă…
Read more »





Tacos cu carne de porc si salsa

12 November 2013
Tacos_cu_carne_de_porc_si_salsaTacos cu carne de porc si salsa din: carne tocata de porc, ceapa, chimion, zahar brun, otet de mere, passata, ananas, coriandru, foi taco, salsa, smantana, sos tabasco. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, fara grasime 1 ceapa mica, tocata cate 2 lingurite de chimion macinat si paprika afumata 2 linguri de zahar brun…
Read more »





Tocana cu piept de pui

12 November 2013
Tocana_cu_piept_de_puiTocana cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa alba, ceapa verde, usturoi verde, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper alb, piper negru, boia dulce, rozmarin. Ingrediente: 1 kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coajă verde 400 g roșii cherry 2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde…
Read more »





Curcan cu sos de mac

12 November 2013
Curcan_cu_sos_de_macCurcan cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline, ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac, seminte de in, sare, piper, lamaie, portocale. Ingrediente: 600 g piept de curcan 300 ml lapte un catel de usturoi 150 ml ulei de masline un ardei iute o salata…
Read more »





Tocanita cu carne de vita si legume

12 November 2013
Tocanita_cu_carne_de_vita_si_legumeTocanita cu carne de vita si legume din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, cartof, morcovi, piure de rosii, supa de legume, orez basmati, coriandru. Ingrediente: 1 lingura de ulei 500 g carne tocata de vita, fara grasime 1 ceapa mare, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ghimbir tocat…
Read more »





Aripioare picante cu garnitura

12 November 2013
Aripioare_picante_cu_garnituraAripioare picante cu garnitura din: aripioare de pui, suc de rosii, ulei, boia iute, boia dulce, sare, chili, miere, cimbru, salata verde, zeama de lamaie, ulei, piper, busuioc, ardei capia. Ingrediente: 12 aripioare de pui 100 ml suc de roşii ulei pentru prăjit boia iute boia dulce 1 lingurite chili sare 2 lingurite miere 1…
Read more »





Supa cu chiftele din carne de curcan

12 November 2013
Supa_cu_chiftele_din_carne_de_curcanSupa cu chiftele din carne de curcan din: coriandru, usturoi, carne tocata de curcan, sos de peste, pasta rosie de curry, supa de pui, zeama de limes, legume, taitei cu ou. Ingrediente: 1/2 pachetele mic de coriandru, firele tocate, iar frunzele puse deoparte 1 catel de usturoi 250 g carne tocata de curcan 1 lingura…
Read more »


Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si migdale

12 November 2013
Burgeri_cu_fasole_neagra_si_migdale_05Burgeri cu fasole neagra si migdale din: fasole neagra, ceapa, usturoi, migdale, porumb, coriandru, ardei, ou, branza, chifle, verdeturi mixte, avocado, sare, felii de limeta.   Ingrediente: 1 cutie de fasole neagra 2 linguri ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale tocate ½ cana porumb 1/3 cana coriandru tocat 4 linguri ardei…
Read more »





Paste cu carne tocata de miel si rozmarin

12 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_de_miel_si_rozmarinPaste cu carne tocata de miel si rozmarin din: ulei de masline, carne tocata de miel, bulbi de fenicul, usturoi, rozmarin, rosii decojite, masline, spaghete, parmezan, salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata de miel, fara grasime 2 bulbi de fenicul, tocati dupa indepartarea cotorului 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »





Praz umplut cu carne de vita si porc

12 November 2013
Praz_umplut_cu_carne_de_vita_si_porcPraz umplut cu carne de vita si porc din: praz, carne de vita si porc, vin alb sec, supa de vita, pasta de rosii, pasta picanta de ardei, unt, oua, sare, piper. Ingrediente: 5 fire de praz mai groase cate 250 g carne de vita si de porc 150 ml vin alb sec 500 ml…
Read more »





Vita cu ciuperci si ceapa verde in aluat

12 November 2013
Vita_cu_ciuperci_si_ceapa_verde_in_aluatVita cu ciuperci si ceapa verde in aluat din: muschi de vita, ciuperci, ceapa verde, usturoi, patrunjel, aluat. Ingrediente: 800 g muşchi de vita 400 g ciuperci 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi 1 legatura pătrunjel 500 g aluat franţuzesc       Mod de preparare: Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi…
Read more »





Sandwich cu branza si ciuperci

12 November 2013
Sandwich_cu_branza_si_ciuperciSandwich cu branza si ciuperci din: ulei de masline, ardei, ciuperca champignon, usturoi, frunze de cimbru, paine, branza camemebrt. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 1/2 ardei rosu, feliat 1 ciuperca cahmpignon mare, taiata in felii groase 1 catel de usturoi, tocat fin 1 lingurita frunze de cimbru 1-2 fleii de paine 75 g branza…
Read more »





Crevete cu orez brun

12 November 2013
Crevete_cu_orez_brunCrevete cu orez brun din: crevete decorticate, orez brun, ardei gras, usturoi, ceapa alba, ghimbir, ulei de masline, broccoli, rosii galbene, sos de soia, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 300 g crevete decorticate 130 g orez brun un ardei gras 3 catei de usturoi o ceapa alba o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei…
Read more »





Tocăniţă de pui cu ardei copţi

11 November 2013
Tocanita_de_pui_cu_ardei_coptiTocăniţă de pui cu ardei copţi din: aripioare de pui, ceapa, rosii, ulei, ardei grasi, ardei iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 8-10 aripioare de pui 500 g ceapa 1 kg rosii 50 ml ulei 10 ardei grasi 1 ardei iute sare piper 3-4 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Coci ardeii, îi…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu zmeura si fistic

11 November 2013
Prajitura_cu_zmeura_si_fistic_06Prajitura cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt, oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de portocale.   Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt 225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4…
Read more »





Orez cu naut

11 November 2013
Orez_cu_nautOrez cu naut din: naut, orez, ulei, ceapa, supa de legume, sare, ceapa rosie. Ingrediente: 250 g naut 150 g orez cu bob rotund o lingura ulei o ceapa alba 175 ml supa de legume din concentrat sare pentru servit: ceapa rosie   Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat în apă rece de…
Read more »





Tocăniţă de legume cu menta

11 November 2013
Tocanita_de_legume_cu_mentaTocăniţă de legume cu menta din: ardei gras, ardei capia, morcovi, telina, ceapa verde, vanata, ceapa rosie, dovlecel, mazare, ciuperci, rosii cherry, marar, ulei, sare, piper, castraveti verzi, menta. Ingrediente: doi ardei grasi doia ardei capia doi morcovi o telina mare o legatura de ceapa verde o ceapa rosie o vanata un dovlecel 300 g…
Read more »





Aspic de legume

11 November 2013
Aspic_de_legumeAspic de legume din: morcovi, mazare, fasole pastai, ton, concentrat de legume, gelatina. Ingrediente: 2 morcovi o conserva mica de mazare o conserva fasole pastai o cutie ton in suc propriu un cub concentrat legume un plic gelatina     Mod de preparare: Morcovii se taie rondele si se pun la fiert. Mazărea si fasolea…
Read more »





Clătite cu cremă si smochine

11 November 2013
Clatite_cu_crema_si_smochineClătite cu cremă si smochine din: oua, faina, lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilinat, esenta de lamaie, lamaie, smochine, frisca, ciocolata neagra, sare, ulei, nuci caramelizate. Ingrediente: doua oua 200 g faina 400 ml lapte 300 g branza de vaci 75 g zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat o lingura cu esenta…
Read more »





Plăcintă cu carne tocată

11 November 2013
Placinta_cu_carne_tocataPlăcintă cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj, parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei, sare, piper, muraturi, morcovi. Ingrediente: 500 g carne de vita 400 g carne de porc doua foi de aluat de foitaj 100 g parmezan 4 oua doua rosii doua cepe 5 catei…
Read more »





Paste cu carne tocata si suc de rosii

11 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_si_suc_de_rosiiPaste cu carne tocata si suc de rosii din: paste fusilli, carne tocata, ulei, suc de rosii, cascaval, sare. Ingrediente: o punga paste fusilli 250 g carne tocata o lingura ulei 250 ml suc de rosii o lingura cascaval sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune carnea la calit si se…
Read more »





Tarta cu salata

11 November 2013
Tarta_cu_salataTarta cu salata din: aluat foitaj, ceapa, salata, piept de porc neafumat, telemea, oua, lapte, mustar, piper, unt. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o ceapa medie o salata 200 g piept de porc neafumat 200 g telemea 4 oua 400 ml lapte o lingurita mustar fin piper 20 g unt   Mod de preparare: Aluatul…
Read more »





Mancare de midii

11 November 2013
Mancare_de_midiiMancare de midii din: midii, ardei capia, praz, ceapa alba, rosii, cartofi, lamai, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, smantana, sos de lamaie. Ingrediente: 500 g midii doia ardei capia un fir de praz doua cepe albe 3 rosii 3 cartofi doua lamai un ardei iute o legatura de patrunjel…
Read more »





Ciuperci umplute cu sos alb

11 November 2013
Ciuperci_umplute_cu_sos_albCiuperci umplute cu sos alb din: ciuperci, orez, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecei, sos de soia, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, varza alba, varza rosie, gulie. Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g orez o ceapa 4 catei de usturoi un ardei gras doi dovlecei doua linguri cu sos de soia 300 ml…
Read more »





Tarta delicioasa cu portocale

11 November 2013
Tarta_delicioasa_cu_portocaleTarta delicioasa cu portocale din: aluat foitaj, crema de ciocolata, smantana, galbenusuri, portocale, ciocolata. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 3 linguri crema de ciocolata un pahar mare smantana 3 galbenusuri 2 portocale 50 g ciocolata rasa sau 2 linguri fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Intr-o tavă de tartă se aşază aluatul de foitaj…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu legume proaspete

11 November 2013
Salata_de_pui_cu_legume_proaspete_13Salata de pui cu legume proaspete din: piept de pui, limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata, spanac, varza rosie, morcovi, boabe de porumb, ardei rosu, ceapa rosie.   Ingrediente pentru sos: 2 bucati piept de pui, dezosat 1 limeta ½ lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »





Melcişori cu magiun

11 November 2013
Melcisori_cu_magiunMelcişori cu magiun din: faina, lapte dulce, drojdie, sare, zahar tos, oua, unt, zahar vanilinat, portocala, magiun, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 160 ml lapte dulce 20 g drojdie o lingurita cu sare 120 g zahar tos 3 oua 100 g unt doua pliculete zahar vanilinat o…
Read more »





Iepure cu legume picante

11 November 2013
Iepure_cu_legume_picanteIepure cu legume picante din: carne de iepure, cartofi, usturoi verde, ardei iute, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, ardei grasi, vin alb, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, iaurt. Ingrediente: 4 bucati carne de iepure 800 g cartofi o legatura usturoi verde un ardei iute o legatura de ceapa verde 3 ardei capia patrunjel…
Read more »





Sardine cu legume şi sos

11 November 2013
Sardine_cu_legume_si_sosSardine cu legume şi sos din: sardine, fasole verde, vinete, usturoi, rosie uscata, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, paine cu malai, salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 sardine 500 g fasole verde doua vinete o capatana de usturoi o rosie uscata in ulei 400 ml smantana 200ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »





Dovlecei şi conopidă la cuptor

11 November 2013
Dovlecei_si_conopida_la_cuptorDovlecei şi conopidă la cuptor din: dovlecei, conopida, branza telemea, faina, rosii, ardei capia, ceapa, praz, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, morcovi, gulii. Ingrediente: doua dovlecei un kilogram conopida 400 g branza telemea doua lingura cu faina 600 g rosii un ardei capia o ceapa un fir de praz ulei de floarea soarelui…
Read more »





Budinca de tapioca cu miere

11 November 2013
Budinca_de_tapioca_cu_miereBudinca de tapioca cu miere din: tapioca, apa, lapte dulce, zahar tos, zahar vanilinat, limeta, fistic, miere, crengute de menta, sare, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g tapioca 500 ml apa 400 ml lapte dulce 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat o limeta 100 g fistic 50 ml miere doua crengute de…
Read more »





Ce alimente iti pot da alergii

11 November 2013
Alimente_1Alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar în funcțile de specificul alimentar al unei țări pot  domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la ouă, soia, alune, arahide sau lapte. „Terenul alergic” și problemele…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de vita cu legume si pesmet

11 November 2013
Mancare_de_vita_cu_legume_si_pesmet_04Mancare de vita cu legume si pesmet din: ceapa, morcov, usturoi, carne de vita, sos de rosii, fasole boabe, piept de pui, cimbru, sare, piper, pemest, ulei de masline.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 morcov, ras 1 catel de usturoi , tocat 500gr carne de vita, bucatele 1 cutie sos de rosii 1 cutie…
Read more »





Puişori cu sos şi ardei

11 November 2013
Puisori_cu_sos_si_ardeiPuişori cu sos şi ardei din: puisori, ceapa, mustar, smantana, vin alb sec, ulei de masline, boia dulce, lamai, ardei murati, cuisoare, cimbru, sare, piper, telina, broccoli, morcovi. Ingrediente: 4 puisori doua cepe doua linguri cu mustar 300 ml smantana 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline o lingura cu boia dulce…
Read more »





Ciorba de perisoare de peste cu verdeata

11 November 2013
Ciorba_de_perisoare_de_peste_cu_verdeataCiorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari 100 g faina piper macinat (dupa gust) o…
Read more »





Scrumbie cu cuscus

11 November 2013
Scrumbie_cu_cuscusScrumbie cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregao verde, sare, piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie. Ingrediente: 4 scrumbii 150 g cuscus o ceapa 100 g masline feliate o capatana de usturoi doia ardei capia un ardei iute 5 g curry o…
Read more »





Bărcuţe de vinete cu spanac

11 November 2013
Barcute_de_vinete_cu_spanacBărcuţe de vinete cu spanac din: vinete, spanac, ceapa, usturoi, parmezan, rosii uscate, linte, broccoli, suc de rosii, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete 600 g spanac congelat doua cepe 3 catei de usturoi 200 g parmezan 4 rosii uscate in ulei 100 g linte 200 g broccoli…
Read more »





Briose cu fructe si scortisoara

11 November 2013
Briose_cu_fructe_si_scortisoaraBriose cu fructe si scortisoara din: oua, zahar tos, stafide, fructe confiate, migdale, ceapa de menta, ulei, lapte dulce, faina, sare, praf de copt, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar tos 30 g stafide 100 g fructe confiate 50 g migdale doua plicuri de ceai de menta 100 ml ulei 250 ml…
Read more »





Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute

11 November 2013
Salata_cu_piept_de_cucan_nuca_si_ardei_iuteSalata cu piept de cucan, nuca si ardei iute din: piept de curcan, salata verde, nuca, cirese, ardei iute, cascaval, rosii cherry, castraveti verzi, ardei capia, cartofi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, cimbru, iaurt. Ingrediente: 500 g piept de curcan o salata verde 100 g nuca 250 g cirese un ardei iute…
Read more »





Dovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca

11 November 2013
Dovlecei_la_cuptor_cu_masline_rosii_si_miez_de_nucaDovlecei la cuptor cu masline, rosii si miez de nuca din: dovlecei, parmezan, masline, rosii, ceapa, usturoi, miez de nuca, boia dulce, migdale, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, salata de ardei copti. Ingrediente: 500 g dovlecei 100 g parmezan 200 g masline feliate 500 g rosii o ceapa 2 catei de usturoi 50…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu