Retete gustoase pentru Craciun si Revelion
Prajitura cu branza si fructe
O
reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone,
oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g
ananas din compot tăiat rondele 125 g unt…
Read more »Sarmale cu peşte
Sarmale
cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie
verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg
varza sare 1 legatura busuioc 500…
Read more »Carne cu chilli
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi,
fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250…
Read more »Friptura ungureasca
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt,
ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 150 ml ulei 2…
Read more »Baclava cu nuci si portocale confiate
Baclava
cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de
portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal,
unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente:…
Read more »Peste cu masline
O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb,
foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte
200 ml ulei 300 g măsline 50…
Read more »Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
Musaca
de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella,
parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de…
Read more »Baclava cu foi de gris
Baclava
cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa,
zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g
fistic pentru aluat: un pachet gris…
Read more »Fileuri de peste cu sos
Fileuri
de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline,
supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie,
ou, cartofi noi, verdeata, ceapa…
Read more »Tochitura cu pulpe de pui si kaizer
Tochitura
cu pulpe de pui si kaizer din: pulpe de pui dezosate, kaizer,
carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin,
ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de…
Read more »Prajitura pufoasa
Prajitura
pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon,
unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere
golden sucul unei lamai 3…
Read more »Bors cu carne de vita si smantana
Bors
cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel,
morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii…
Read more »Reteta zilei: Rosii cherry coapte
Rosii
cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper,
condiment. Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite
ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare…
Read more »Meniu #19
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si…
Read more »Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului
La
finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa
demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a
evita ca învechirea sa…
Read more »Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia
Fabrica
Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan
Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial,
întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene.…
Read more »5 retete cu gutui la doar un click distanta
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Invata acum sa prepari retete cu nuci
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Dieta cu salate
Vrei
sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa
slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale
variate, cantitati moderate de proteine si,…
Read more »Berea belgiana Floreffe
Fabrica
Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant),
profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le
potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie
Floreffe…
Read more »Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului
Pentru
distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic
cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere
al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii…
Read more »Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Retete simple si pline de gust cu ardei copti
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Dieta energizanta
Iarna
ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult
ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita,
uneori chiar depresiva şi…
Read more »Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului
Distilarii
îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant
gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale
bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care…
Read more »Berea belgiana De Koninck
Fabrica
De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea
de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei,
tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată…
Read more »Retete delicioase cu vinete
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…
Read more »Retete delicioase cu pere
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?
Ai
vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o
dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile
alimentare și vezi ce se…
Read more »Reteta zilei: Ciocolata de casa
Ciocolata
de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: 250 gr
de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de…
Read more »Salata de creveti si cartofi cu broccoli
Salata
de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar,
mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli…
Read more »Medalion de somon cu piersici in sos
Medalion
de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de
lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru
verde, patrunjel, sare, piper, vin…
Read more »Chiftele cu cartofi
Chiftele
cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci,
unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3
linguri faina sare
Baclava cu fructe uscate
Baclava
cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de
flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g
smochine 200 g fructe…
Read more »Terină de porc cu măsline
Terină
de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc
de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 800 g ceafa…
Read more »Rulouri de piept de pui cu sos
Rulouri
de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei
capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano,
ceapa, branza camembert, lapte,…
Read more »Friptura de porc cu mustar
Friptura
de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei,
apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg
pulpa de porc 4 linguri…
Read more »Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia
Procesul
de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special
pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate)
în cinci faze: prima consta în…
Read more »Traditia berii in Belgia si Luxemburg
BELGIA
Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei
caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor
centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în…
Read more »Pate de ficat de rata
Pate
de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac,
cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g
unt 2 catei de usturoi…
Read more »Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan
Supa
de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de
curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei
gras rosu, ardei gras verde, sare,…
Read more »Crema de ciocolata neagra
Crema
de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra,
lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g
ciocolata neagra 500 ml lapte …
Read more »Piure cu ciuperci şi broccoli
Piure
cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci,
ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia,
broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente:…
Read more »Pui umplut cu struguri si nuci
Pui
umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin,
condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin,
cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare…
Read more »Crema caramel cu migdale
Crema
caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri,
migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2
galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit:…
Read more »Aperitiv delicios cu ciuperci
Aperitiv
delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3
linguri ciuperci o lingurita ulei Mod…
Read more »Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin
TULBURARI
NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap
Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se
datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în…
Read more »Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor
Cartofi
cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza,
ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi
200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi…
Read more »Omleta cu spanac si ceapa rosie
Omleta
cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare.
Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie Mod de
preparare: Spanacul…
Read more »Friptura de porc cu garnitura delicioasa
Friptura
de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin
alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g
muschi de porc o lingura cimbru o…
Read more »Carne de miel cu naut
Carne
de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de
curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g
naut o ceapa…
Read more »Un consum moderat de bere aduce un beneficiu pentru mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi
Descoperita
cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment
foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales
ca motiv…
Read more »Flan cu fructe
Flan
cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara,
fructe. Ingrediente: 6 galbenusuri un l lapte 200 g zahar 65 g amidon o
lamaie un baton scortisoara 250 g…
Read more »Peste la tigaie cu lamaie
Peste
la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare o lingura
boia o lingura…
Read more »Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi
Supa
cu carne de vita, fasole pastai si cartofi din: carne de vita, ceapa,
morcovi, cartofi, fasole pastai, cimbru, foaie de dafin, ulei, supa
concentrat de vita, sare, piper. Ingrediente:…
Read more »Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza
Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g
faina 6 oua 3 morcovi mari 200…
Read more »CHIMAY- bere belgiana
Berea
Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in
Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si
puturile de unde se extrage apa pentru productia…
Read more »Ciorbă cu fasole şi gutui
Ciorbă
cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia,
rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.
Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare…
Read more »Cocktail-uri cu bere
Sunt
numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de
retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati
de bere pe care le ofera piata…
Read more »Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?
EFECTE
INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care
antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet).
De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de…
Read more »Tarte cu struguri si gem de caise
Tarte
cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf
de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de
caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra
Prajiturele
delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar
brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de
faina 100 gr de unt…
Read more »Paste cu midii si rosii uscate
Paste
cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte
de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de
masline, frunza de dafin, vin alb…
Read more »Băscuţe cu carne şi telemea
Băscuţe
cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare,
piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea,
galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura…
Read more »Turtă de arpacaş cu legume
Turtă
de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt,
unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de
floarea
Gnocchi cu migdale
Gnocchi
cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca,
migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte
de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g…
Read more »Lipie cu branza si omleta
Lipie
cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de
masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g
telemea zdrobita 1 lingura ulei…
Read more »Retete delicioase cu gutui
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Retete culinare cu pere
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Rosii umplute cu telemea si ceapa
Rosii
umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de
vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca
dimensiune 200 g telemea desarata 8…
Read more »Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza
Hamburgheri
de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute,
sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc,
otet de…
Read more »Vinete cu carne de vită
Vinete
cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete,
faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g
rosii 120 ml ulei…
Read more »Baclava din fidea cu fistic
Baclava
din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si
migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g
fistic macinat 150 g maestec…
Read more »Efectul cancerigen al vinului
Bautorul
zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de
efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un
puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza
asadar de…
Read more »Baclava cu nuci maruntite
Baclava
cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar,
apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci
maruntite pentru sirop: 200…
Read more »Tocana marocana cu piept de pui
Tocana
marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina,
dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de
tomate, suc de lamaie,…
Read more »Orez cu ardei copti
Orez
cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de
chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10
ardei kapia 2 morcovi 3…
Read more »Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare
Paste
cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare. Ingrediente:
2 felii de bacon 1 lingura de…
Read more »Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola
Piept
de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola,
branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec,
supa de pasare.…
Read more »Terina cu crema de ciuperci
Terina
cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai
de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua,
gelatina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli…
Read more »Prajitura cu faina coapta
Prajitura
cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere,
scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de
susan 100 g unt 125 g…
Read more »Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori
Bors
moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors,
cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte
batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2…
Read more »Macrou picant in folie la cuptor
Macrou
picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de
masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari…
Read more »Chec sărat cu dovlecei şi telemea
Chec
sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua,
lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper,
seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100…
Read more »Rahat cu fistic si migdale
Rahat
cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri,
colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o
lingura agar agar 250 ml apa…
Read more »Tocana de porc cu legume si cimbru
Tocana
de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi,
usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc o ceapa 2 morcovi 2…
Read more »Piept de pui cu legume, alune si ghimbir
Piept
de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa,
alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de
orez, amidon de porumb,…
Read more »Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan
Salata
de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole
verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei
de susan, sos de soia, tahini, unt…
Read more »Tarta cu dovlecei, vinete si branza
Tarta
cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de
pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc
de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente:…
Read more »Covrigi de casa cu dovleac
Covrigi
de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi
drojdie 4 linguri ulei…
Read more »Tocana de vita
Tocana
de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de
tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kilogram de vita 4 morcovi 2…
Read more »Strudel cu pere, nuci si stafide
Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g
faina 1/4 lingurita sare 4…
Read more »Ruladă cu spanac, sunca si branza
Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6
oua 3 morcovi mari 200 g…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac
Prajiturele
cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt,
zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir,
ienibahar. Ingrediente: 3 ¾ cani faina…
Read more »Tocanita de fasole si carne
Tocanita
de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras,
suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos
tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente:…
Read more »Piure cu rinichi şi sos
Piure
cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii,
ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare,
piper, patrunjel, rosii uscate in ulei.…
Read more »Tarta crocanta cu pere
Tarta
crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de
copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao.
Ingrediente: 1,5 kg
Placinta cu branza si ceapa
Placinta
cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana,
ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat
de foi (30 cm, refrigerat) 250…
Read more »Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos
Gnocchi
cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare,
suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc,
sare, piper, zahar foaie de…
Read more »Tarta cu nuci, pere si miere
Tarta
cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere,
smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g
zahar 1 praf…
Read more »Friptura in crusta de parmezan
Friptura
in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de
coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare,
coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac,…
Read more »Mascarpone cu ananas
Mascarpone
cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos,
ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta
verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g…
Read more »Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi
Friptură
de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec,
usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui…
Read more »Ciorbă cu carne de miel
Ciorbă
cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate,
ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper,
malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram…
Read more »Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos
Chiftelute
de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar,
nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de
coacaze. Ingrediente: 5 linguri…
Read more »Salata de somon cu sfecla rosie
Salata
de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle…
Read more »Carne de vita cu linte
Carne
de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa,
ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita…
Read more »Rahat cu fulgi de cocos
Rahat
cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra,
amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g
gelatina granule 6 picaturi apa de…
Read more »Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
Dovleac
umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast,
vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare,
carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4…
Read more »Marinată din legume
Marinată
din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina,
pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg morcov 2…
Read more »Nuga cu migdale si fistic
Nuga
cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri,
zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere
de tei 500 g migdale 100 g fistic…
Read more »Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon
Pui
cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde,
usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente
: 1 pui, taiat bucati 500…
Read more »Nuga cu cafea
Nuga
cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea
solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec
de migdale, nuci sau alune 100 g boabe…
Read more »Budincă de dovlecei cu branză de vaci
O
reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina,
unt, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1
linguriţă făină 1 lingură…
Read more »Nuga cu alune de padure
Nuga
cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.
Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi
de zahar 120…
Read more »Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
O
reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras,
ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare. Ingrediente: 1
dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei graşi…
Read more »Desert cu fistic, nuci si susan
Desert
cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci,
fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2
albusuri 250 g nuci…
Read more »Rulada cu ciuperci si cascaval
Rulada
cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa,
usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci…
Read more »Cartofi cu sunca la cuptor
O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.
Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou
Mod…
Read more »Halva de nuci
Halva
de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte,
zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml
lapte 125 g lapte praf…
Read more »Reteta zilei: Humus cu usturoi
Humus
cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de
masline. Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1
lingura tahini 1 catel…
Read more »Salata de vinete cu piept de pui
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei,
sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe
mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500…
Read more »Halva cu fructe uscate
Halva
cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple,
migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt
clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci…
Read more »Tocana de legume cu carnati picanti
O
reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati
picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe
mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna…
Read more »Halva de amidon
Halva
de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale,
fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar
250 ml lapte integral 300 g…
Read more »Pulpe de pui cu caşcaval si orez
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui
întregi 200 g caşcaval ulei…
Read more »Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara
Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare,
faina, aluat de placinta. Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1
cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1…
Read more »Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)
Dieta
cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva
pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti
slabi pana la…
Read more »Incepe dieta de toamna
Ai
reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa
le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta
sanatoasa de…
Read more »Vinul ca medicament in evul mediu
Dupa
prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt
temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu