Retete gustoase pentru Craciun si Revelion
Reteta zilei: Paste bolognese cu ciuperci
Paste
bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline,
ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate,
rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente. …
Read more »Supa de praz cu telina si iaurt
Supa
de praz cu telina si iaurt din: frunze de telina, frunze de patrunjel,
praz, iaurt, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 legatura
de frunze de telina 1…
Read more »Clătite cu peşte şi legume
Clătite
cu peşte şi legume din: lapte dulce, oua, faina, fileuri de peste,
cimbru, rozmarin, branza tofu, ardei umpluti cu branza, masline, sare,
piper, ulei, apa minerala. Ingrediente: 500 ml…
Read more »Gogoşele cu ciocolată şi cocos
Gogoşele
cu ciocolată şi cocos din: apa, lapte, unt, faina, oua, ciocolata
neagra, frisca, rom, nuca de cocos, miez de nuca, zahar vanilinat,
migdale, fistic, ghimbir confit. Ingrediente: 125 ml…
Read more »Varză umplută murată (muraturi)
Varză
umplută murată din: varza, ceapa alba, castraveti, morcovi, marar,
cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet, sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de culoare…
Read more »Mancare cu ardei si rosii
Mancare
cu ardei si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, vinete, usturoi,
orez, ulei, sare, piper boabe, cimbru, patrunjel verde, supa de legume.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 1/2 kg…
Read more »Suc de roşii cu busuioc
Suc
de roşii cu busuioc din: rosii coapte, sare, frunze de busuioc, telina.
Ingrediente: 10 kg rosii coapte sare dupa gust (1 lingura la 1 kg de
suc) frunze verzi…
Read more »Reteta zilei: Mix de muraturi picante
Mix
de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet,
sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1
ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți…
Read more »Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
Dulceata
de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie.
Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie Mod de
preparare: Borcanele trebuie…
Read more »Rosii cu migdale, bacon si cuscus
Rosii
cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale,
bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg rosii 190 g
cuscus 2 linguri cu fulgi…
Read more »Salata gustoasa de sparanghel
Salata
gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper,
lamaie. Ingrediente: 500 g sparanghel 4 linguri cu ulei de salata sare
piper macinat 1/2 lamaie Mod de…
Read more »Prajitura cu prune si bezea
Prajitura
cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce,
faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune.
Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 180 g zahar…
Read more »Zacusca gustoasa pentru iarna
Zacusca
gustoasa pentru iarna din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi,
ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 kg rosii
1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g…
Read more »Briose cu branza si dovlecel
Briose
cu branza si dovlecel din: unt, dovlecei, faina, praf de copt, sare,
oregano, oua, lapte, ulei de floarea soarelui, ardei, branza cheddar,
branza brie. Ingrediente: 1 lingurita de unt…
Read more »Tartă cu dovlecei si bacon
Tartă
cu dovlecei si bacon din: aluat, dovlecel, bacon, ulei, smantana, oua,
cascaval, branza de oaie, ardei iute, usturoi, sare, cimbru, menta,
condimet, piper alb. Ingrediente: 400 g aluat pentru…
Read more »Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii
Sos
concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari,
rosii, sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras rosu 1 kg gogosari 3 kg rosii
sare Mod de…
Read more »Reteta zilei: Conopida si sfecla murate
Conopida
si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi
de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper
negru. Ingrediente: 1 conopida, rupta…
Read more »Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie
Crumble
de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet,
faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie.
Ingrediente: 60 ml apă 100 g zahăr…
Read more »Ciuperci cu salvie si rozmarin
Ciuperci
cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar,
frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin,
cimbru, sare grunjoasa, otet. Ingrediente: 2 kg…
Read more »Shake de portocale cu chefir
Shake
de portocale cu chefir din: portocale, miere, coaja de portocala,
chefir. Ingrediente: 1 kg portoale 100 g miere coaja rasa a unei
portocale 1 l chefir Mod de…
Read more »Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin
Rulouri
de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin din: vinete, dovlecei,
ulei de masline, ardei, pesto, ricotta, seminte de pin, busuioc.
Ingrediente: 2 vinete preferabil lungi si subtiri…
Read more »Budincă de clătite cu brânză de vaci
Budincă
de clătite cu brânză de vaci din: clatite, branza de vaci, zahar,
stafide, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 7-8 clatite 500 g branza de
vaci 3 linguri cu zahar…
Read more »Shake de zarzavaturi cu iaurt
Shake
de zarzavaturi cu iaurt din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa verde,
frunze de patrunjel, iaurt. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g patrunjel
150 g telina 1 legatura ceapa verde 1…
Read more »Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni
Desert
cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de
ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet
fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura…
Read more »Salata de avocado cu dovleac si grapefruit
Salata
de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit
rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 150 g dovleac taiat subtire…
Read more »Creveţi în stil cajun
Creveţi
în stil cajun din: creveti, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, telina,
rosii in bulion, vin, sos tabasco, seminte de telina, cimbru, patrunjel,
sare, piper. Inrgediente: 500 g creveti decorticati…
Read more »Galbiori cu usturoi
Galbiori cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de
patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de
masline, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg galbiori 2 capatani usturoi…
Read more »Rulouri de vitel cu broccoli si ton
Rulouri
de vitel cu broccoli si ton din: muschi de vitel, ton, ulei de masline,
rosie, ardei gras, rozmarin, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 400 g
muschi de vitel 200…
Read more »Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata
Ardei
umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci,
rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 10-12
ardei grasi 1/2 cana cu orez 6 ciuperci 1…
Read more »Salată Crab Louie
Salată
Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper,
capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana
maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti…
Read more »Pulpa de porc cu sos
Pulpa
de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac,
mustar dijon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 100 ml vin
alb 100 ml…
Read more »Crema caramel cu zahar caramelizat
Crema
caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 400 g zahăr 1 l lapte 8 ouă zahăr vanilat sau esență Mod
de preparare: Se caramelizează…
Read more »Iepure la tava cu telina, morcovi si rosii
Iepure
la tava cu telina, morcovi si rosii din: pulpe posterioare de iepure,
ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin,
ienibahar, seminte
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan
Paste
cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii,
patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline…
Read more »Tocanita de legume si linte cu curry
Tocanita
de legume si linte cu curry din: linte, morcovi, telina, ceapa, ardei
gras, rosii, curry, pipet, sare, foi de dafin, usturoi, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 1 cana de linte 2…
Read more »Pui cu ciuperci si mozzarella
Pui
cu ciuperci si mozzarella din: fileuri de piept de pui, ciuperci,
mozzarella, ulei, smantana, vin, usturoi, boia, piper, sare.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 500 g ciuperci…
Read more »Rosii umplute cu costita afumata si carne tocata
Rosii
umplute cu costita afumata si carne tocata din: carne tocata, rosii,
ou, sare, piper, verdeata, costita afumata, faina, ulei, cimbru,
maghiran, orez. Ingrediente: 500 g carne tocata 12 rosii…
Read more »Brioşe cu piept de curcan
Brioşe
cu piept de curcan din: piept de curcan, oua, masline verzi, ceapa,
ciuperci, ardei capia, ulei, cimbru, marar, patrunjel, praf de copt,
sare, piper, faina. Ingrediente: 1/2 piept de…
Read more »Chec delicios cu visine si fistic
Chec
delicios cu visine si fistic din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet,
oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine
100 g fistic decojit…
Read more »Cartofi cu porumb si ceapa verde
Cartofi
cu porumb si ceapa verde din: cartofi, boabe de porumb, ceapa verde,
sunca de praga, cascaval, ou, sare, piper alb, unt, patrunjel verde.
Ingrediente: 6 cartofi mari 400 g…
Read more »Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
Gogonele
murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare,
otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de
chimen, seminte de coriandru, seminte…
Read more »Briose delicioase cu struguri
Briose
delicioase cu struguri din: faina, ulei, zahar, iaurt, oua, praf de
copt, zahar vanilat, struguri. Ingrediente: 400 g făină 200 ml ulei 200 g
zahăr 200 ml iaurt 2…
Read more »Tarta cu conopida, sunca si praz
Tarta
cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de
vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat…
Read more »Gogosi cu smantana
Gogosi
cu smantana din: faina, smantana, arome, oua, zahar, sare, drojdie,
ulei. Ingrediente: 500 g faina 1 cana cu smantana arome 2 oua 1 pahar cu
zahar sare drojdie cat…
Read more »Bors de dovlecei cu orez si smantana
Bors
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, ceapa verde, rosii,
orez, morcov, sare, bors, smantana, leustean, loboda. Ingrediente: 3-4
dovlecei 4-6 fire de ceapa verde 2 rosii 2…
Read more »Ciuperci umplute cu ardei, ceapa si usturoi
Ciuperci
umplute cu ardei, ceapa si usturoi din: ciuperci, rosii, ardei capia,
ardei grasi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8
ciuperci mari 3-4 rosii 2 ardei capia 2…
Read more »Cotlete de vitel cu ciuperci si sos
Cotlete
de vitel cu ciuperci si sos din: cotlete de vitel, orez, ciuperci de
padure, migdale, ulei, unt, nucsoara, smantana, salata verde, sare,
piper, curry. Ingrediente: 4 cotlete mai mari…
Read more »Fasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde
Fasole
verde cu tarhon, masline si ceapa verde din: fasole verde, ceapa verde,
ulei de masline, masline, zeama de lamaie, tarhon. Ingrediente: 400 g
fasole verde, capetele indepartate 12 cepe…
Read more »Salata de spanac cu parmzan si arahide
Salata
de spanac cu parmzan si arahide din: spanac, parmezan, merisoare,
arahide, susan, ulei de masline, otet balsamic, miere. Inrgediente: 200 g
spanac 100 g parmezan 2 linguri merisoare uscate…
Read more »Chili con carne (varianta)
Chili
con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de
chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de
rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa.…
Read more »Reteta zilei: Dovlecei murati
Dovlecei
murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de
telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.
Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura…
Read more »Clatite delicioase cu dulceata
Clatite
delicioase cu ducleata din: lapte batut, faina, unt, ou, dulceata de
capsune, zahar farin. Ingrediente: 300 ml lapte bătut 100 g făină 30 g
unt 1 ou dulceață de…
Read more »Spanac cu rosii si cascaval
Spanac
cu rosii si cascaval din: spanac, unt, rosii, sare, cascaval, smantana.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri cu unt 4 rosii decojite sare 100 g
cascaval 1 pahar smantana…
Read more »Ceapă roşie cu salată de linte
Ceapă
roşie cu salată de linte din: linte, ceapa rosie, bacon, rosii, telina,
patrunjel verde, parmezan, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie cu
linte in apa 4 cepe rosii 150…
Read more »Cotlete de berbecut cu salata
Cotlete
de berbecut cu salata din: ulei de rapita, pasta de curry, cotlete de
berbecut, seminte de rodie, castarvete, ridichi, rosii cherry, ceapa
rosie, menta, coriandru, chimon, zeama de lamaie.…
Read more »Briose delicioase cu lamaie
Briose
delicioase cu lamaie din: unt, zahar, faina, oua, suc de lamaie, esenta
de vanilie, coaja de lamaie, praf de copt. Ingrediente: 150 g unt 150 g
zahăr 200 g…
Read more »Reteta zilei: Clatite cu crema de fructe de padure
Clatite
cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare,
vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de
padure, smantana. Ingrediente aluat:…
Read more »Tarta cu ceapa verde, rosii si mac
Tarta
cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte,
rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 200
g margarina/unt 3 oua sare…
Read more »Clatite delicioase cu fructe
Clatite
delicioase cu fructe din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, sirop
de ciocolata, banane, capsune, ulei. Ingrediente: 100 g făină 200 ml
lapte 2 ouă esență de vanilie sirop…
Read more »Piept de pui umplut cu busuioc
Piept
de pui umplut cu busuioc din: piept de pui, mozzarella, rosie, usturoi,
frunze de busuioc, sunca, ulei de masline extravirgn, sare, piper,
zeama de lamaie, salata verde. Ingrediente: 4…
Read more »Pâine cu măsline si ardei iute
Pâine
cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline,
ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel,
cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500…
Read more »Chec delicios cu nuci
Chec
delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de
copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr
100 ml ulei 300…
Read more »Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan
Paste
cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei
de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g
papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50…
Read more »Gulii cu fructe de mare
Gulii
cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de
masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar,
sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400…
Read more »Briose delicioase cu ciocolata
Briose
delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata,
praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g
cacao 300 g ciocolată 1…
Read more »Cocktail de creveti cu lamaie
Cocktail
de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean,
zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi.
Ingrediente:
Rosii cu usturoi
Rosii
cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de
vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper
boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din…
Read more »Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii
Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan,…
Read more »Ciuperci cu oua si rosii
Ciuperci
cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata
verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de
prepelita patrunjel salata verde rosii cherry…
Read more »Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi
Paste
cu rosii cherry, sardine si masline verzi din: spaghete, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1…
Read more »Omleta cu ficatei de pasare
Omleta
cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper
macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de
pasare 6 oua 1 lingurita cu faina…
Read more »Păstăi de fasole cu mărar
Păstăi
de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de
piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole
pastai 2 capatani de usturoi un…
Read more »Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde
Pulpă
de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel,
ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume,
sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel…
Read more »Mâncărică picantă cu vită
Mâncărică
picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina,
vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4…
Read more »Reteta zilei: Gogonele murate
Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa…
Read more »Dovlecei cu carne tocata de vita
Dovlecei
cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez,
rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii
400 g carne tocata de vita 50…
Read more »Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)
Sos
de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper,
sare. Ingrediente: 10 kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta
de cimbru 100 gr…
Read more »Castraveti murati cu ceapa si morcov
Castraveti
murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele
de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350
g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan)…
Read more »Salata cu ceapa rosie, masline si bacon afumat
Salata
cu ceapa rosie, masline si bacon afumat din: ceapa rosie, ulei de
masline, mazare, otet de vin, mustar Dijon, bacon afumat, paine, salata
verde. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata…
Read more »Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc
Supa
de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac,
ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana,
busuioc. Ingrediente: 350 g morcovi curatati si taiati…
Read more »Briose delicioase cu afine
Briose
delicioase cu afine din: unt, zahar, faina, lapte, afine, oua, praf de
copt, zahar vanilat. Ingrediente: 120 g unt 150 g zahăr 200 g făină 50
ml lapte 200…
Read more »Chec cu branza
Chec
cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide,
sare, faina, vanilie, zahar farin. Ingrediente: 150 g margarina 1 pahar
cu zahar 3 oua 200 g branza…
Read more »Foitaj cu piept de pui si ceapa rosie
Foitaj
cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie,
cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g
aluat foitaj 400 g…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati in otet balsamic
Castraveti
murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic,
zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.
Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa…
Read more »Ardei umpluti cu piept de pui
Ardei
umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte
de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare,
marar, iaurt. Ingrediente: 8 ardei…
Read more »Budinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale
Budinca
cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci,
unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g
griș 200 g brânză…
Read more »Vin cu portocale si miere
Vin
cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400
ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere Mod de preparare: Se
pune vinul la fiert.…
Read more »Rulada din muschi de porc cu gogosari
Rulada
din muschi de porc cu gogosari din: muschi de porc, gogosari, ceapa,
ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 2-3…
Read more »Bruschete cu ciuperci si usturoi
Bruschete
cu ciuperci si usturoi din: ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi,
paine prajita, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt ulei de masline
usturoi paine prajita patrunjel Mod de preparare: Feliază…
Read more »Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos
Salata
de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri,
iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos. Ingrediente: 1
ananas proaspat o portocala 1…
Read more »Biftec tartar cu boia
Biftec
tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper,
boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de
vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa…
Read more »Budincă de paste cu portocale
Budincă
de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata,
zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara, portocale,
unt, sos de ciocolata, coacaze rosii. Ingrediente: 400…
Read more »Salata din arpacas, ciuperci si spanac
Salata
din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Read more »Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry
Cuscus
cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz,
usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano,
sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara,…
Read more »Dovlecei cu brânză şi ierburi
Dovlecei
cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de
vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza…
Read more »Cocktail cu vin si fructe
Cocktail
cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere.
Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere Mod de
preparare: Se toarnă vinul…
Read more »Orez cu piept de pui şi legume
Orez
cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi,
ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare,
piper, ulei, marar, lapte de cocos.…
Read more »Cartofi cu bacon si broccoli
Cartofi
cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare,
piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana
Andive in sos de branza
Andive
in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt,
sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml
smantana dulce 50 g unt…
Read more »Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola
Bruschete
cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola,
parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan
pesto Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine…
Read more »Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza
Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina
de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza
cheddar, boia de ardei. Ingrediente: 4 cupe…
Read more »Supa cu galuste de peste
Supa
cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz,
mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper,
patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g…
Read more »Roşii la cuptor cu piure
Roşii
la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc,
smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un…
Read more »Smoothie de verdeata cu lamaie
Smoothie
de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.
Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2
lingurițe zahăr Mod de preparare:…
Read more »Calamar umplut în sos de roşii
Calamar
umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate,
capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente: 4 calamari mari sau 12…
Read more »Dovlecei cu ton
Dovlecei
cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi,
faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg
dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella…
Read more »Bruschete cu rosii si ansoa
Bruschete
cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre,
capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine
coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar
Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de…
Read more »Cremă de somon cu creveti
Cremă
de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon
afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g crema de branza 200…
Read more »Smoothie de sfecla rosie si morcovi
Smoothie
de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2
sfecle roșii mici 2 morcovi Mod de preparare: Se curăță și se spală
legumele. Se taie…
Read more »Conopida imbracata
Conopida
imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper,
oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri
cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2…
Read more »Ciorba falsa de burta cu pleurotus
Ciorba
falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin,
boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei,…
Read more »Piept de pui cu ceapa si sos de rosii
Piept
de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii,
rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200
ml…
Read more »Crochete de conopida si cartofi
Crochete
de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1
conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1…
Read more »Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac
Gnocchi
cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de
masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie,
parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1…
Read more »Suc de castraveti
Suc
de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde murata
Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2…
Read more »Rulouri cu somon, kaizer si brânză
Rulouri
cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g
gorgonzola 100 ml vin alb…
Read more »Salată de creveţi cu mango si ceapa verde
Salată
de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde,
zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze
de salata, lamaie, sare,…
Read more »Biscuiţi cu lămâie si cimbru
Biscuiţi
cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper,
cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de
lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g…
Read more »Paste cu dovlecei la cuptor
Paste
cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche,
dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste
(rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto…
Read more »Smoothie de piersici cu miere
Smoothie
de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1
linguriță miere Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie
cuburi și se pun în blender…
Read more »Cicoarea (Cichorium intybus)
Exista
trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau
cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care
poate fi gătit sau servit în…
Read more »Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)
Colesterolul
ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân
principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul
medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi…
Read more »Despre Musetel (Chamaemelum)
Muşeţelul
roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în
serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală,
deşi în acest scop…
Read more »Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)
Artrita
se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune,
o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei
articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată…
Read more »Despre galbenele (Calendula officinalis)
Gălbenelele
pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în
bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar
perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu…
Read more »Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)
De
la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de
nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor.
Totuşi, cel mai important este să…
Read more »Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere
Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare:…
Read more »Papricas de vita cu taitei
Papricas
de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa,
rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g…
Read more »Gulas de pasare cu praz
Gulas
de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu