Retete gustoase pentru Craciun si Revelion
Panetone cu prosciutto si smochine

Panetone
cu prosciutto si smochine din: cozonac, crema de branza, prosciutto,
smochine, busuioc. Ingrediente: 300 g cozonac 125 g crema de branza 100 g
prosciutto 50 g smochine proaspete 10…
Read more »Rulouri cu esenta de migdale

Rulouri
cu esenta de migdale din: unt, untura, galbenus, zahar pudra, esenta de
migdale, coniac, faina, sare. Ingrediente: 80 g unt 80 g untura 1
galbenus 100 g zahar pudra…
Read more »Reteta zilei: Pulpa de miel cu dovleac si sos de usturoi

Pulpa
de miel cu dovleac si sos de usturoi din: ulei de masline, pulpa de
miel, sare, piper, usturoi, telina, morcovi, ceapa, pasta de rosii, vin
rosu, supa de pui,…
Read more »Bruscheta cu pui si para caramelizata

Bruscheta
cu pui si para caramelizata din: bagheta, piept de pui, para, menta,
zahar brun. Ingrediente: 10 felii de bagheta, coapta 100 g piept de pui
fiert 100 g para…
Read more »Ciuperci umplute cu urda si ardei gras

Ciuperci
umplute cu urda si ardei gras din: ciuperci, unt, smantana, urda,
ceapa, marar, frunze de slata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
champignon de dimensiune medie 1 lingura unt…
Read more »Cornulete cu piure de castane si ciocolata

Cornulete
cu piure de castane si ciocolata din: unt, zahar pudra, galbenusuri,
piure de castane, faina, ciocolata topita. Ingrediente: 180 g unt moale
150 g zahar pudra 2 galbenusuri 150…
Read more »Tort de cafea cu glazura de ciocolata

Tort
de cafea cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, albusuri,
faina, scortisoara, cafea, praf de copt, ciocolata amaruie, glazura de
ciocolata, boabe de cafea in ciocolata, unt, unt…
Read more »Curry de spanac şi cartofi

Curry
de spanac şi cartofi din: spanac, cartofi, ceapa, ardei iute, ulei,
carne tocata, ghimbir, coriandru macinat, curry, supa de carne, iaurt,
sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac sare 800…
Read more »Prajiturele aromate cu miere

Prajiturele
aromate cu miere din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,
unt, zahar pudra, ou, ulei de masline, suc de portocale, scortisoara,
cuisoare, zahar, apa , miere, nuci…
Read more »Reteta zilei: Briose cu afine si esenta de vanilie

Briose
cu afine si esenta de vanilie din: faina, praf de copt, zahar, sare,
lapte, otet, oua, esenta de vanilie, unt, afine, sirop. Ingrediente: 3
cani faina 1 lingura…
Read more »Salata cu cartofi si rosii

Salata
cu cartofi si rosii din: cartofi, sare, piper, rosii, ardei grasi,
ceapa verde, feta, masline negre, verdeturi asortate, supa de legume,
otet de vin alb, ulei de masline. Ingrediente:…
Read more »Galuste de cartofi cu bacon si chimen

Galuste
de cartofi cu bacon si chimen din: cartofi, sare, piper, chimen, bacon,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ou, unt. Ingrediente:
500 g cartofi decojiti sare piper 1…
Read more »Supa de fasole pastai cu verdeata

Supa
de fasole pastai cu verdeata din: fasole pastai, radacina de morcov,
radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras, telina, rosii,
ceapa, frunze de patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente:…
Read more »Cartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor

Cartofi
umpluti cu bacon si pui la cuptor din: cartofi, ceapa verde, bacon,
ulei, sare, piper, pulpe de pui, ou, pesmet, frunze de varza, cascaval,
lapte, foaie de dafin, ienibahar,…
Read more »Spanac cu naut si sos de rosii

Spanac
cu naut si sos de rosii din: spanac, naut, paine de secara, usturoi,
boia dulce, seminte de chimen, otet de vin rosu, sos de rosii, sare,
piper, ulei de…
Read more »Reteta de post: Placinta cu ciuperci

Placinta
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, ulei, sare, piper,
margarina, fiana, ulei, otet. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa 3
catei de usturoi 1/2 legatura de marar ulei…
Read more »Rata cu piureu de legume

Rata
cu piureu de legume din: carne de rata, telina, morcovi, pastarnac,
ceapa, gulie, usturoi, vin alb, lapte, unt, ulei, sare, piper, dafin.
Ingrediente: 800 g carne de rata 1…
Read more »Perisoare de vita cu linte

Perisoare
de vita cu linte din: carne de vita, verdeata, parmezan, ou, faina,
pesmet, usturoi, sare, piper, linte rosie, morcov, radacina de telina,
ceapa, usturoi, rosii decojite, cimbru, rozmarin, unt,…
Read more »Supa de fasole si gulioare

Supa
de fasole si gulioare din: gulioare, orez, fasole, lapte, supa de
radacinoase, smantana, sare, piper, faina, patrunjel. Ingrediente: 500 g
gulioare 2 linguri orez 150 g fasole congelata sau…
Read more »Reteta zilei: Creveti in sos de lapte de cocos si curry

Creveti
in sos de lapte de cocos si curry din: ulei de masline, ceapa, pudra de
curry, cardamom, sare, lapte de cocos, apa, creveti, coriandru.
Ingrediente: 1 lingura ulei…
Read more »Biscuiti cu crema de branza

Biscuiti
cu crema de branza din: biscuiti sarati, crema de branza, struguri
albi, struguri negri. Ingrediente: 10 biscuiti sarati 100 g crema de
branza 50 g struguri albi 50 g…
Read more »Leacuri traditionale cu ceapa

Leacuri
traditionale cu ceapa Ceapa este un stimulent general al sistemelor:
nervos, hepatic, renal si circulator. Este un bun digestiv si puternic
diuretic, ajutand la eliminarea apei acumulate in sesuturi…
Read more »Salata cu varza de Bruxelles, ardei gras si ciuperci

Salata
cu varza de Bruxelles, ardei gras si ciuperci din: varza de bruxelles,
unt, ardie gras, ciuperci, cartofi, patrunjel verde, sare, mar, zeama de
lamaie, miere, chefir. Ingrediente: 15 verzisoare…
Read more »Pui la cuptor cu condimente

Pui
la cuptor cu condimente din: pui, boia de ardei iute, praf de usturoi,
oregano, pudra de mustar, pudra de ardei cayenne, piper negru, zahar.
Ingrediente: 1 pui intreg de…
Read more »Ghiveci de linte cu carnati picanti

Ghiveci
de linte cu carnati picanti din: ceapa, morcov, usturoi, ardei grasi,
ulei, linte, carnacior picant, bulion, boia dulce, sare, piper, chimen,
cartofi, maghiran, oua, chifle. Ingrediente: 1 ceapa 1…
Read more »Bors cu piept de porc si rasol de vita

Bors
cu piept de porc si rasol de vita din: piept de porc, rasol de vita,
bors, sfecla, telina, radacina patrunjel, pastarnac, ceapa, morcovi,
varza, cartofi, ardei iute, leustean, sare.…
Read more »Reteta zilei: Lasagna cu ravioli

Lasagna
cu ravioli din: carne tocata, rosii zdrobite, supa de pui, zahar, sare,
ravioli cu branza, mozzarella. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1 cutie
rosii zdrobite 1 cana supa…
Read more »Snitele de pui cu arahide

Snitele
de pui cu arahide din: cartofi, pulpe de pui dezosate, arahide, oua,
faina, fasole verde, ceapa, ulei, coaja de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 800 g cartofi 4 pulpe de…
Read more »Salata de avocado cu broccoli si iaurt

Salata
de avocado cu broccoli si iaurt din: fructe de avocado, morcovi,
broccoli, lamaie verde, ulei de masline, frunze de rucola, iaurt
degresat, sare. Ingrediente: 2 fructe de avocado 3…
Read more »Sirop de ceapa cu lapte si miere

Sirop
de ceapa cu lapte si miere din: ceapa, lapte, miere. Ingrediente: 2
cepe 500ml lapte 100gr miere Mod de preparare: Doua cepe taiate
marunt se fierb in…
Read more »Beneficiile dovlecelului

Beneficiile
dovlecelului Dovlecelul este o leguma bogata in hidrati de carbon,
magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folaţt, calciu. Contine vitaminele A,
B, C, E. Toate varietatile de dovleac sunt sarace in…
Read more »Mancare de ceapa cu suc de rosii

Mancare
de ceapa cu suc de rosii din: ceapa, ulei, zahar, suc de rosii, boia
dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 kg ceapa 200 ml ulei 5 linguri zahar
400 ml…
Read more »Crispy toast cu mozzarella si rosii cherry

Crispy
toast cu mozzarella si rosii cherry din: paine, bocconccini, rosii
cherry, rosii uscate la soare, anghinare murata, apio.
Sufleu de dovlecei cu parmezan

Sufleu
de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, oua, parmezan, unt, cimbru,
sare, faina, lapte, sare aromatizata cu verdeturi, piper alb.
Ingrediente: 500 g dovlecei 4 oua 100 g parmezan ras…
Read more »Totul despre ceapa

Originara
din Asia, a fost cunoscuta si apreciata pentru calitatile ei alimentare
si terapeutice inca din cele mai vechi timpuri, fiind un ingredient
intalnit atat pe mesele bogatilor, cat si…
Read more »Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana

Coaste
de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana din: coaste de miel,
mustar, rozmarin, marar, chimen, usturoi, ghimbir, vin rosu, ulei de
masline, unt, sare, piper, ceapa,…
Read more »Ciorbita de legume cu crutoane

Ciorbita
de legume cu crutoane din: ulei de masline, ceapa, bacon, cartofi,
morcovi, telina verde, supa de legume, rosii decojite, supa de legume,
frunze de salvie, frunze de varza, boabe…
Read more »Rosii cu branza si ciuperci

Rosii
cu branza si ciuperci din: rosii, ceapa verde, usturoi, branza dulce,
albusuri, patrunjel, ulei de masline, ciuperci. Ingrediente: 8 rosii 1
legatura ceapa verde 2-3 catei de usturoi 200…
Read more »Fasole cu carnati afumati si boia

Fasole
cu carnati afumati si boia din: fasole uscata, carnati afumati, ceapa,
ulei, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 700 g fasole uscata
800 g carnati afumati 2 cepe…
Read more »Rulouri de pastrav

Rulouri
de pastrav din: fileuri de pastrav, vin rosu sec, ulei, cuisoare,
zahar, scortisoara, frunza de dafin, ienibahar, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 12 filuri de pastrav 500 ml vin rosu…
Read more »Ciorbiţă cu ciuperci uscate

Ciorbiţă
cu ciuperci uscate din: ciuperci uscate, ceapa, morcovi, radacina
patrunjel, rosii, ardei grasi, fasole pastai, varza, sfecla rosie,
leustean, smantana, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci
uscate…
Read more »Salată de fenel cu năut

Salată
de fenel cu năut din: naut, fenel, ceapa rosie, otet balsamic,
patrunjel, ulei de masline, zahar, ardei iute, sare, piper. Ingrediente:
250 g naut 1 bulb fenel mai mare…
Read more »Reteta zilei: Negrese cu ciocolata neagra

Negrese
cu ciocolata neagra din: unt, ciocolata neagra, pudra de cacao, zahar,
esenta de vanilie, oua, faina, fulgi de ciocolata, zahar pudra.
Ingrediente: 1 ceasca unt 150gr ciocolata neagra…
Read more »Calzone cu pui

Calzone
cu pui din: faina, drojdie, apa, sare, zahar, sos de rosii, oregano,
pulpe de pui, ceapa, ulei, telina, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faina 25 g drojdie…
Read more »Tocana de vita cu masline

Tocana
de vita cu masline din: carne de vita, piept de porc, masline, morcovi,
ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg carne
de vita 150 g piept…
Read more »Chiftelute de curcan la cuptor

Chiftelute
de curcan la cuptor din: carne de curcan, ou, fulgi de porumb, ceapa
verde, usturoi, boia iute, ghimbir, marar, sare, piper. Ingrediente: 600
g carne de curcan 1 ou…
Read more »Piept de pui cu fulgi de porumb si condimente

Piept
de pui cu fulgi de porumb si condimente din: piept de pui, faina, fulgi
de porumb, ou, lapte, sare, chilli, usturoi granulat, concentrat de
legume. Ingrediente: 500 g piept…
Read more »Paste cu rosii, masline si oregano

Paste
cu rosii, masline si oregano din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii
decojite, vin alb, masline negre, oregano, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de…
Read more »Papara cu carne si ceapa

Papara
cu carne si ceapa din: paine, lapte, carne tocata, ceapa, oua, unt,
sare, piper. Ingrediente: 1 paine de 1/2 kg 1/2 l lapte 350 g carne
tocata 3-4 cepe 3…
Read more »Macaroane cu telemea de vaca si menta

Macaroane
cu telemea de vaca si menta din: paste, telemea de vaca, zahar vanilat,
oua, unt, smantana, sare, pesmet alb, frunze de menta. Ingrediente: 400
g paste 200 g telemea…
Read more »Taitei cu legume picante

Taitei
cu legume picante din: supa de vita, usturoi, ghimbir, ardei iute, suc
de limeta, sos teriyaki, morcovi, ceapa verde, varza alba, broccoli,
fidea cu ou, ulei de arahide, miere,…
Read more »Friptura de porc cu orez

Friptura
de porc cu orez din: cotlet de porc, vin alb, miere, alune, orez, unt,
piper, ardei capia, praz, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 800 g cotlet…
Read more »Ciorba de dovlecei cu cimbru

Ciorba
de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, ceapa, ardei, suc de rosii, sare
grunjoasa, piper, marar, ulei de floarea soarelui, baheta, mujdei de
usturoi, cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe…
Read more »Reteta zilei: File de somon cu ierburi aromate si usturoi

File
de somon cu ierburi aromate si usturoi din: file de somon, parmezan,
patrunjel, marar, unt, suc de portocala, sare, piper, usturoi.
Ingrediente: 2 fileuri somon 1/4 cesti parmezan…
Read more »Pasca poloneza

Pasca
poloneza: faina, zahar, lapte, praf de copt, cacao, margarina, esenta
de vanilie, sare, ou, branza de vaci, stafide, zahar vanilat, sare.
Ingrediente blat: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr…
Read more »Sufleu de ciocolata cu alune de padure

Sufleu
de ciocolata cu alune de padure din: galbenusuri, zahar, unt, ciocolata
amaruie, alune de padure, albusuri, unt. Ingrediente: 4 galbenusuri 70 g
zahar 70 g unt moale 70 g…
Read more »Supa de praz cu morcovi si verdeata

Supa
de praz cu morcovi si verdeata din: morcovi, pastarnac, telina,
cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente:
2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 1 lingura
pastă…
Read more »Fursecuri de cafea cu crema

Fursecuri
de cafea cu crema din: albusuri, zahar pudra, cafea, faina, cacao, miez
de nuca, unt, lapte, budinca de vanilie, glazura de ciocolata.
Ingrediente pentru aluat: 4 albusuri 150 g…
Read more »Rulade de vitel

Rulade
de vitel din: muschi file de vitel, sunca afumata, sparanghel verde,
ceapa verde, crema de branza de vaci cu verdeata, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 4 felii muschi…
Read more »Sarlota de vanilie si fructe de padure

Sarlota
de vanilie si fructe de padure din: zahar, galbenusuri, lapte, vanilie,
gelatina, fructe de padure, menta. Ingrediente: 125 g zahar 3
galbenusuri 750 ml lapte 1/2 baton vanilie 4…
Read more »Reteta zilei: Taitei noodles cu spanac si seminte de susan

Taitei
noodles cu spanac si seminte de susan din: noodles, spanac, sos de
stridii, ulei de susan, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet
noodles cu aroma de pui Spanac…
Read more »Sarlota de ciocolata cu fructe

Sarlota
de ciocolata cu fructe din: ciocolata de menaj, unt, oua, fructe de
padure. Ingrediente: 250 g ciocolata de menaj 100 g unt 4oua fructe de
padure pentru decor …
Read more »Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras

Mancarica
de orez cu morcovi, telina si ardei gras din: orez, ulei, ceapa,
morcovi, telina, ardei gras, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente:
250 g orez 3-4 linguri ulei 2 cepe mijlocii 4 morcovi 1 ţelină…
Read more »Tort cu crema mascarpone

Tort
cu crema mascarpone: faina, unt, zahar, ou, lapte, budinca, mascarpone,
bomboane colorate, gelatina incolora. Ingrediente blat: 200 g făină 100
g unt 60 g zahăr 1 ou Ingrediente cremă:…
Read more »Placinta cu ton si ciuperci

Placinta
cu ton si ciuperci din: faina, unt, apa, sare, ton, ceapa, ciuperci,
sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 200 g faina 125 g unt 100 ml apa
sare Ingrediente pentru…
Read more »Coronita de ciocolata cu coaja de portocala

Coronita
de ciocolata cu coaja de portocala: ciocolata amaruie, unt, zahar,
zahar vanilat, oua, vin rosu dulce, faina, cacao, praf de copt,
Bors de oaie cu tarhon

Bors
de oaie cu tarhon: carne de oaie, ulei, otet, morcov, ceapa, pastarnac,
telina, ardei iute, tarhon verde, orez, bors, sare, piper. Ingrediente:
1,5 – 2 kg carne de oaie…
Read more »Pateuri cu branza, smantana si ou

Pateuri
cu branza, smantana si ou din: aluat de placinta, branza, smantana, ou,
sare. Ingrediente: 1 aluat de placinta 200 g branza telemea 2
linguri cu smantana…
Read more »Cozonac delicios

Cozonac
cu: faina, drojdie, oua, lapte, zahar, sare, rom, zahar vanilat,
margarina, zahar pudra. Ingrediente aluat: 400 g făină 30 g drojdie 2
ouă întregi +1 gălbenuş 1 pahar lapte…
Read more »Reteta zilei: Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Friptura
de miel cu sos de caise si migdale din: carne de miel, ghimbir, piper,
scortisoara, turmeric, piper cayenne, nucsoara, coriandru, cuisoare,
apa, unt nesarat, ceapa, usturoi, supa de pui,…
Read more »Curry de pui cu garnitura de orez

Curry
de pui cu garnitura de orez din: usturoi, ghimbir, iaurt natur, garam
masala, chimen, curcuma, boia, scortisoara, praf de cardamom, rosii
pasate, sare, ceapa, file de piept de pui,…
Read more »Tochitura de porc cu ficat si usturoi

Tochitura
de porc cu ficat si usturoi din: pulpa de porc, fleica de porc, ficat,
ulei, usturoi, sare, piper, vin. Ingrediente: 400 g carne macră de porc
(pulpă sau muşchi) 400 g…
Read more »Specialitate cu vinete si piept de curcan

Specialitate
cu vinete si piept de curcan din: piept de curcan, vinete, rosii, sare
grunjoasa, piper, usturoi, unt, cimbru, busuioc, pesmet. Ingrediente:
600 g piept de curcan 2-3 vinete 3-4…
Read more »Frigărui de crevete cu sos de verdeaţă

Frigărui
de crevete cu sos de verdeaţă din: coriandru, busuioc, branza
degresata, smantana, sare, piper, sos de soia, creveti, ulei de susan,
limeta. Ingrediente: 3-4 fire coriandru 3-4 fire busuioc…
Read more »Pui picant cu legume si busuioc

Pui
picant cu legume si busuioc din: fasole verde fideluta, morcovi, ceapa,
ardei, mazare, piept de pui, sare, boia dulce, boia iute, piper negru,
zahar, busuioc verde, otet balsamic, ulei…
Read more »Reteta zilei: Pateuri cu ciocolata

Pateuri
cu ciocolata din: aluat de patiserie, faina, ciocolata, ou, zahar.
Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie congelat cateva linguri faina 1
ciocolata, taiata bucati 1 ou, batut 2-3…
Read more »Aripioare de pui rumenite

Aripioare
de pui rumenite din: aripioare de pui, sare grunjoasa, piper alb, boia
bicanta, boia dulce, unt, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un kg
aripioare de pui sare grunjoasa piper…
Read more »Tocana munteneasca cu piept de pui si carnati

Tocana
munteneasca cu piept de pui si carnati din: cartofi, suc de rosii,
cimbru verde si uscat, usturoi, ceapa rosie, piper, sare, marar, pipet
de pui, carnati, ulei de floarea…
Read more »Piept de rata cu ghimbir si ceapa verde

Piept
de rata cu ghimbir si ceapa verde din: radacina de ghimbir, ceapa
verde, miere, piept de rata, faina, sare, ulei, sos hoisin, ulei de
susan, zahar, castarvete. Ingrediente: 3…
Read more »Retete de post: Supa de praz cu telina si usturoi

Supa
de praz cu telina si usturoi din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi,
radacina de telina, usturoi, ardei gras, rosii decojite, ulei,
patrunjel, telina verde, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fire de praz…
Read more »Specialitate cu sardine

Specialitate
cu sardine din: sardine, sare, piper, morcovi, ceapa, ardei, rosii,
radacina patrunjel, patrunjel, ulei de masline, vin alb demisec,
masline. Ingrediente: un kg sardine proaspete sare piper boabe si…
Read more »Calcan cu legume si sos de cirese

Calcan
cu legume si sos de cirese din: calcan, telina, ceapa, orez, ghimbir,
otet, zahar, vin rosu, apa, ceapa rosie, scortisoara, cirese, amidon,
unt, lamaie, sare, piper, ulei, ardei iute.…
Read more »Buşeuri cu rosii, avocado si ardei gras

Buşeuri
cu rosii, avocado si ardei gras din: aluat de foitaj, oua, rosii,
avocado, ardei gras, usturoi, ulei, ceapa, suc de lamaie, otet balsamic,
sare, piper, busuioc verde, branza feta,…
Read more »Hamburger de casa cu branza si ceapa rosie

Hamburger
de casa cu branza si ceapa rosie din: chifle, branza topita, rosie,
ceapa rosie, carne tocata, galbenus, salata, sare, piper. Ingrediente: 2
chifle 2 felii branza topita o rosie…
Read more »Friptură de porc cu ghimbir şi legume

Friptură
de porc cu ghimbir şi legume din: taitei udon, sare, varza chinezeasca,
ardei gras, morcovi, mazare mange tout, stiuleti de porumb, carne de
porc, ghimbir, usturoi, ulei de susan,…
Read more »Cremă de vanilie cu ananas

Cremă
de vanilie cu ananas din: lapte, galbenusuri, gelatina, faina, zahar,
frisca, vaniline, ghimbi, ananas, litchii, migdale, biscuiti cu nuca,
sare, lamaie, cirese confiate, ciocolata alba. Ingrediente: 200 ml
lapte…
Read more »Reteta zilei: Fettuccine cu sos de smantana

Fettuccine
cu sos de smantana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, supa
de pui, smantana, parmezan, lichid de la paste, fettuccine, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri de…
Read more »Tort simplu de pandispan

Tort
simplu de pandispan din: pandispan, gem, frisca, glazura, zahar pudra.
Ingrediente: 1 pandispan gem frisca glazura de portocala din zeama de la
2 portocale si 200gr zahar pudra …
Read more »Ceafa de porc la cuptor cu salata de sfecla si hrean

Ceafa
de porc la cuptor cu salata de sfecla si hrean din: ceafa de porc,
stafide, nuci, sare grunjoasa, piper negru, ulei de floarea soarelui,
vin alb demisec, zahar, usturoi,…
Read more »Legume Al Forno

Legume
Al Forno din: oua, unt, faina, smantana, lapte, ulei de floarea
soarelui, mozzarella, parmezan, sare, frunze de patrunjel. Inrgediente: 3
oua 50 g unt broccoli conopida 2-3 linguri faina…
Read more »Clatite cu urda, smantana si marar

Clatite
cu urda, smantana si marar din: urda, smantana, ou, marar, sare, unt.
Ingrediente: 250 g urda 2-3 linguri cu smantana 1 ou 1 legatura cu marar
sare unt Mod…
Read more »Snitele in crusta de pesmet

Snitele
in crusta de pesmet din: carne de porc, carne de vita, carne de pui,
oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne (porc,
vita sau piept de…
Read more »Piure de cartofi cu unt si lapte

Piure
de cartofi cu unt si lapte din: cartofi, unt, lapte, sare. Ingrediente:
6 cartofi 2 linguri unt 100ml lapte sare Mod de preparare: Curata
cartofii, taie-i cubulete si…
Read more »Reteta zilei: Tocanita aromata de miel

Tocanita
aromata de miel din: cuisoare, boabe de piper, cardamom verde, seminte
de coriandru, seminte de chimen, ulei de susan, ceapa, usturoi, ghimbir,
turmeric, boia, scortisoara, rosii, carne de miel,…
Read more »Supa crema de morcovi cu ceapa verde si crutoane

Supa
crema de morcovi cu ceapa verde si crutoane din: morcovi, ceapa,
telina, patrunjel, ceapa verde, ardei iuti, sare, piper, smantana, unt,
ulei de masline, faina. Ingrediente: 8-10 morcovi 2…
Read more »Clatite simple

Clatite
simple din: oua, lapte, apa minerala, zahar vanilat, faina, sare.
Ingrediente: 3 oua 1 1 lapte sau apa minerala 3 pliculete cu zahar
vanilat faina cat cuprinde sare …
Read more »Sarmale in foi de varza cu costita

Sarmale
in foi de varza cu costita din: varza murata, carne tocata, ceapa,
costita, bulion, orez, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 varza
murata 800 g carne tocata amestec 2…
Read more »Crema de zahar ars si aroma de vanilie

Crema
de zahar ars si aroma de vanilie din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat,
sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 oua 350 g zahar 4 pliculete cu zahăr
vanilat sare…
Read more »Mamaliga delicioasa

Mamaliga
delicioasa din: malai, sare, apa. Ingrediente: 300 g malai 1 lingurita
cu sare 1 litru de apa Mod de preparare: Intr-un
Pandispan cu cirese si aroma de vanilie

Pandispan
cu cirese si aroma de vanilie din: oua, ulei, zahar, faina, zahar
vanilat, cirese, sare. Ingrediente: 6 oua 6 linguri cu ulei 6 linguri cu
zahar 1 cana cu…
Read more »Tocana de porc cu aroma de rozmarin

Tocana
de porc cu aroma de rozmarin din: muschi de porc, cartofi, ceapa verde,
bulion, rozmarin, patrunjel verde sau uscat, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 600 g muschi de porc 1…
Read more »Chec cu cacao si lapte

Chec
cu cacao si lapte din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, praf de copt,
cacao. Ingrediente: 5 oua 400 g faina 200 g zahar 200 ml ulei 100 ml
lapte…
Read more »Reteta zilei: Burrito cu cartofi si sos de legume

Burrito
cu cartofi si sos de legume din: ulei, seminte de mustar, sondimente,
ceapa, ardei gras, rosie, tofu, turmeric, sare, sos de soia, seminte de
chimen, cartofi, lipii, branza rasa.…
Read more »Chifteluţe de pui picante

Chifteluţe
de pui picante din: carne de pui, ceapa, ardei iute, ardei gras,
usturoi, ghimbir, coriandru, scortisoara, nucsoara, migdale, ou, apa,
malai, sos de rosii, sare, piper, ulei, patrunjel, gogonele,…
Read more »Retete de post: Orez cu sofran, mazare si busuioc

Orez
cu sofran, mazare si busuioc din: orez, margarina, sofran, sare, piper
alb, ulei de masline, patrunjel, busuioc verde, mazare, rosii cherry.
Ingrediente: 300 orez 50 margarină un praf şofran sare piper…
Read more »Pui cu naut si dovlecei

Pui
cu naut si dovlecei din: pulpe superioare, naut, vanata, dovlecel,
rosii cherry, vin alb, ceapa, usturoi, cimbru uscat, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 50 g naut…
Read more »Bruschete delicioase cu salata si parmezan

Bruschete
delicioase cu salata si parmezan din: paine neagra, usturoi, rosii,
busuioc, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet cu ierburi aromatice,
sare, parmezan. Ingrediente: 1 paine neagra 5 catei…
Read more »Orez cu sofran si creveti

Orez
cu sofran si creveti din: orez, creveti, vin alb demisec, apa, ceapa,
ulei, sofran, unt, usturoi, rosie, ardei gras, miez de nuca, smantana,
stafide, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 200…
Read more »Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu banane si ananas

Smoothie
de capsuni cu banane si ananas din: lapte de cocos, capsuni, banana,
ananas. Ingrediente: 1 cana lapte de nuca de cocos 1 cana de capsuni 1
banana 1…
Read more »Vita cu legume si bere

Vita
cu legume si bere din: carne de vita, ceapa, faina, concentrat de vita,
zahar brun, otet, mustar, bere, margarina, sare, piper. Ingrediente:
1,5 kg carne de vita 5 cepe…
Read more »Ficat de vită în sos picant

Ficat
de vită în sos picant din: ficat de vita, salata creata, rucola, ceapa
verde, ceapa, morcov, vin rosu, ulei de masline, boia iute, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g…
Read more »Retete de post: Chiftele de naut cu usturoi

Chiftele
de naut cu usturoi din: naut, usturoi, coriandru, patrunjel, chimen,
boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut 1 căţel de
usturoi câteva fire de coriandru proaspăt câteva fire de…
Read more »Budincă din brânză de vaci

Budincă
din brânză de vaci din: branza de vaci, oua, zahar pudra, unt, faina,
praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g branza de vaci 4 oua
150 g…
Read more »Gofre traditionale

Gofre
traditionale din: faina, oua, unt, lapte, apa, rom, sare, zahar
vanilinat, ulei, praf de copt. Ingrediente: 250 g faina 4 oua 75 g unt
150 ml lapte 150 ml…
Read more »Chiftelute de vita cu usturoi

Chiftelute
de vita cu usturoi din: carne tocata de vita, oua, cartof dulce, ceapa,
usturoi, smantana, paine, lapte, sare. Ingrediente: 700 g carne tocata
de vita 2 oua 1 cartof…
Read more »Ciupercute cu oua ochiuri

Ciupercute
cu oua ochiuri din: ciuperci, ceapa, cas, unt, patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa 200 g cas 25 g unt 1/2 legatura
patrunjel ulei sare …
Read more »Iepure cu bere

Iepure
cu bere din: iepure, ceapa, ciuperci, bere blonda, concentrat de pui,
apa, ulei, faina, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: un iepure de 1,5
kg 3 cepe o cutie mica ciuperci…
Read more »Prajitura caramel cu sirop

Prajitura
caramel cu sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, oua, praf de copt,
smantana, lamai. Ingrediente: 500 g iaurt 500 g gris 200 g unt 200 g
zahar pudra…
Read more »Somon marinat la cuptor

Somon
marinat la cuptor din: somon, broccoli, lamaie, ceapa verde, mustar,
miere, sos de soia, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 400 g somon 1
broccoli 1 lamaie 2 fire ceapa…
Read more »Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar cu aroma de rozmarin

Pulpa
de miel la gratar cu aroma de rozmarin din: ceapa, usturoi, rozmarin,
coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, pulpa de
miel. Ingrediente: 1/2…
Read more »Retete de post: Ciorba de varza cu legume

Ciorba
de varza cu legume din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de
pastarnac, cimbru, rosii in bulion, zeama de varza, ulei. Ingrediente:
1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină…
Read more »Gofre cu ciocolată

Gofre
cu ciocolată din: unt, cacao, zahar, oua, faina, lapte, esenta de
vanilie, cacao, lapte, unt, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente:
250 g unt moale 55 g cacao 300…
Read more »Mancare de naut cu piept de porc

Mancare
de naut cu piept de porc din: piept de porc, naut, ceapa, ardei grasi,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de porc 250 g naut umflat de
apa…
Read more »Pui cu masline verzi

Pui
cu masline verzi din: piept de pui, ceapa, ardei rgas, lamaie, masline
verzi, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui o ceapa un
ardei gras rosu o…
Read more »Ciorba de dovlecei cu praz si parmezan

Ciorba
de dovlecei cu praz si parmezan din: dovlecei, rosii, morcovi, praz,
bors, sare, radacina de telina, ulei, patrunjel, parmzan. Ingrediente:
2 dovlecei 2 roşii 2 morcovi 1 fir de praz 250 ml borş sare…
Read more »Chec sarat cu morcovi

Chec
sarat cu morcovi din: faina, oua, morcovi, lapte, ulei, praf de copt,
seminte de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g faina 2 oua
200 g morcovi 4 linguri…
Read more »Reteta zilei: Piept de pui in aluat

Piept
de pui in aluat din: piept de pui, ceapa, unt topit, crema de branza,
lapte, sare, piper, aluat de patiserie, biscuiti. Ingrediente: 1 kg
piept de pui, fiert…
Read more »Gofre cu mac

Gofre
cu mac din: faina, oua, amidon, praf de copt, zahar vanilinat,
smantana, lapte, apa minerala, mac, sare, miere. Ingrediente: 150 g
faina 3 oua 150 g amidon 1/2 plic…
Read more »Salata cu sparanghel, ciuperci si spanac

Salata
cu sparanghel, ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, conopida,
sparanghel verde, anighinare, ardei, otet, ulei, sare, piper, mustar.
Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopidă 250 g sparanghel
verde 4 miezuri…
Read more »Coaste delicioase

Coaste
delicioase de porc: coaste de porc, ceapa, bere, sare, piper, sos de
rosii. Ingrediente: 2 bucati lungi de coaste de porc o ceapa 500 ml bere
sare piper 300…
Read more »Retete de post: Supa de usturoi cu crutoane

Supa
de usturoi cu crutoane din: usturoi, apa, concentrat de legume, ulei,
margarina, sare, piper, crutoane, marar. Ingrediente: 10 căţei de
usturoi 1,5 litri apă 2 cuburi concentrat de legume 3 linguri ulei
1 lingura…
Read more »Risotto picant cu legume

Risotto
picant cu legume din: orez, usturoi, supa de legume, vin, ceapa, ardei
iute, dovlecel, broccoli, smantana, unt, ulei, miez de nuca, fistic,
migdale, sare, piper, patrunjel, parmezan. Ingrediente:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu