Retete culinare gustoase:
Supă de dovleac cu ghimbir

Supă
de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de
legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper,
zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa…
Read more »Desert cu fistic si migdale

Desert
cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom,
apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g
nuci 2 linguri stafide…
Read more »Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

Ciorbă
cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai,
cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia
dulce, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 500 g de…
Read more »Supă cu somon si spaghete

Supă
cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov,
supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de
masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente:…
Read more »Ruladă umplută cu cremă de castane

Ruladă
umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte,
unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g
faina sare 20 g drojdie 50 g zahar…
Read more »Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati

Piept
de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui,
usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon,
smantana, branza. Ingrediente pentru carnea…
Read more »Andive cu spanac şi sos

Andive
cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de
vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4…
Read more »Pui cu sos de struguri

Pui
cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare,
piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente:
500 g piept de…
Read more »Supa de pui cu legume si clatite

Supa
de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina,
praz, unt, sare, oua, faina,…
Read more »Pui cu dovleac si ciuperci

Pui
cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci
de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4
piepti de pui sare piper…
Read more »Dovleac în caramel

Dovleac
în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas,
felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3
linguri zahar 300 g pulpa de…
Read more »Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

ÎN
RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân
multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey
si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun…
Read more »Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

Galusti
cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola,
castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de
soia, piper alb, sare,…
Read more »Miel cu legume, cimbru si scortisoara

Miel
cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata,
ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb
sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper,…
Read more »Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

Mere
umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei,
foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare,
piper. Ingrediente: 4 mere mari…
Read more »Halva clasica

Halva
clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de
cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g
susan 250 ml miere 50 g unt…
Read more »Salată de andive cu caşcaval

Salată
de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos
de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2
legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g)…
Read more »Ciorba de sfecla rosie cu mere

Ciorba
de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere,
cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 2 sfecle rosii…
Read more »Brioşe cu cremă şi fructe

Brioşe
cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat,
drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra,
seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt.…
Read more »Galuste cu cascaval in sos

Galuste
cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara,
ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt,
smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi…
Read more »Crema de castane preparata in casa

Crema
de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de
vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2
feţe şi se coc într-o…
Read more »Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin

Mancarica
de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de
masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan. Ingrediente: ½
dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe…
Read more »Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

Tocanita
de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa,
morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva
cubulete carne de porc 200 g cartofi 1…
Read more »Prajiturele cu ciocolata neagra

Prajiturele
cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte,
budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru
aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar…
Read more »Tarta cu legume si orez

Tarta
cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de
copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel,
frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100…
Read more »Desert cu coaja de lamaie si scortisoara

Desert
cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez,
zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un
litru lapte rece un litru apa 100…
Read more »Tocanita aromata cu carne de vitel

Tocanita
aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion,
usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin.
Ingrediente: 500 g carne de vitel…
Read more »Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie

Inghetata
delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de
ou, vanilie. Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10
linguri de zahar pudra 3…
Read more »Tarte cu mozzarella si somon

Tarte
cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza
mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale,
miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina…
Read more »Paste cu legume şi sos

Paste
cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa,
usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare,
piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400…
Read more »Ruladă de porc cu sos

Ruladă
de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata,
ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar,
ulei de floarea soarelui, sare,…
Read more »Supa-crema de orez cu verdeata

O
reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua,
smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5
I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă…
Read more »Vinul este un medicament inca din Antichitate

Istoria
medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost
inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea
greco-romana deja,
Pui cu fructe

O
reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi,
portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente:
4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1…
Read more »Friptura delcioasa de vita

O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi,
cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare.
Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2…
Read more »Rata umpluta cu ceapa si costita

O
reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa,
costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.
Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300…
Read more »Sărmăluţe cu carne de curcan

O
reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa
verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper,
cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze…
Read more »Piept de curcan cu sos de gogoşari

Piept
de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii,
ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg
piept de curcan 5 gogosari 2 rosii…
Read more »Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

Cotlete
de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete
de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 oua 1
cana pesmet 3/4…
Read more »Omleta cu ardei gras si file de cod

Omleta
cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana,
ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie.
Ingrediente: 4 oua 1 legatura…
Read more »Chec sarat cu ardei capia si ton

Chec
sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei
capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4
linguri ulei…
Read more »Mic dejun cu fructe de pădure

Mic
dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare,
miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de
padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150…
Read more »Pui cu masline si sos de lamaie

Pui
cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie,
supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru.
Ingrediente: 600 g piept de pui…
Read more »Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte
cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel
verde, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g
telina 1 morcov 1 ceapa 5…
Read more »Budinca cu miere si nuci

Budinca
cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de
trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2
linguri faina de orez 5…
Read more »Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc

Orez
cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb,
orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.
Ingrediente: 1 lingura de ulei…
Read more »Ardei umpluti cu carne tocata in sos

Ardei
umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii,
orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin,
folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1…
Read more »Clatite marocane

Clatite
marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare,
ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3
masuri apa calduta o lingura…
Read more »Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport

Vreme
de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât
exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In
septembrie 1949, un congres medical care a…
Read more »Desert cu lapte

Desert
cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de
trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune.
Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g…
Read more »Chiftelute cu sos

Chiftelute
cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua,
usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa,
bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne…
Read more »Pui cu jambon si ardei

Pui
cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin
alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui 150…
Read more »Placinta cu fructe uscate

Placinta
cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de
padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar
pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800…
Read more »Supa de zarzavat cu paste

Supa
de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de
pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina…
Read more »Reteta zilei: Paste cu branza si legume

Paste
cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa,
ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de
crab, condimente pentru fructe de mare,…
Read more »Supa de fasole cu taitei si tarhon

Supa
de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare,
taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g
tarhon tocat 30 ml ulei…
Read more »Coltunasi cu branza de vaci

Coltunasi
cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina,
zahar, unt, sare. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g
smantana 2…
Read more »Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

Tocanita
de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete…
Read more »Ciorba de vacuta in paine

Ciorba
de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei
grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi,
patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g…
Read more »Pere cu cremă de şofran

Pere
cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran,
pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de
orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6…
Read more »Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide

Inghetata
de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri,
unt, lamaie, stafide. Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de
grame de zahar pudra 100 grame de…
Read more »Ciorba de sfecla rosie cu legume

Ciorba
de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite…
Read more »Dovleac cu jambon si nucsoara

Dovleac
cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4
linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara…
Read more »Cod cu mere şi prune

Cod
cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie,
tarhon, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4
prune 100 g…
Read more »Cocktail Sangria cu piersici si mere

Cocktail
Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe
proaspete Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin
rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1…
Read more »Compozitia nutritionala a vinului

Vinul
reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu
echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care
contine
Rulouri cu migdale si miere

Rulouri
cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar,
scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus,
ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari…
Read more »Somon fume cu legume şi sos

Somon
fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin,
limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente:
doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul…
Read more »Daca e toamna mancam prajituri cu prune

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Pui cu sos indian

Pui
cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de
patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de
carne. Ingrediente: 1/2 pui de…
Read more »Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana

Conopida
gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper,
branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca
smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de…
Read more »Tarta glazurata

Tarta
glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina,
zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri
smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari…
Read more »Paste late cu legume şi sos iute

Paste
late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci,
praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate,
seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru.…
Read more »Prajitura aromata cu mere

Prajitura
aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de
vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt
sau margarina 150 g…
Read more »Friptura de porc cu sos

Friptura
de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment
din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente: 1 kg carne de porc…
Read more »Batoane cu rom

Batoane
cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom,
migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g
cacao 2 linguri…
Read more »Praz umplut cu carne

Praz
umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa,
usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel,
ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g…
Read more »Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume

Tortilla
cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei
gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb,
ceapa verde, rosii. Ingrediente:…
Read more »Somon cu fidea de orez

Somon
cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin,
lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper,
migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua…
Read more »Mere cu sos

Mere
cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar,
galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4
linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri…
Read more »Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Desert cu sos

Desert
cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru
aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri
smantana pentru umplutura: 6 mere…
Read more »Cuiburi de paste cu legume

Cuiburi
de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei
capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca,
migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore…
Read more »Desert cu struguri si stafide

Desert
cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie,
faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente:
125 g unt, la temperatura camerei 200…
Read more »Ficat cu sos de rozmarin

Ficat
cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin,
boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe
de piper. Ingrediente: 500 g ficat…
Read more »Pachetele cu prune si miere

Pachetele
cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos,
migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason,
cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de…
Read more »Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele
de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne
tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi,
paine, patrunjel, piper,…
Read more »Tocăniţă de porc cu dovlecei

Tocăniţă
de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei,
ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
porc 3 cepe potrivite 4…
Read more »Fructe cu fistic si smantana dulce

Fructe
cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun,
scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2
banane 2 portocale 150 g zahar brun 2…
Read more »Chifteluţe de curcan cu sos de pere

Chifteluţe
de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan,
migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei,
pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata…
Read more »Ficat de viţel cu sos picant

Ficat
de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia,
rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente:…
Read more »Budincă de orez cu dulceata de trandafiri

Budincă
de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de
trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez
cu bobul rotund 300 ml lapte 200…
Read more »Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea

In
cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de
calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari
progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea…
Read more »Cocktail Mimosa

Cocktail
Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar. Ingrediente
pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6
linguri de zahar Mod de…
Read more »Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Retete de ardei la otet

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Retete de castraveti murati

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

Prajitura
cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere,
scortisoara. Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½
Farfalle cu fructe de mare

Farfalle
cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia,
masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec…
Read more »Brioşe delicioase cu legume

Brioşe
delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina,
praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare,
piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente:…
Read more »Cotlete la cuptor, cu sos de legume

Cotlete
la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare,
piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare.
Ingrediente: 4 cotlete de porc,…
Read more »Mancare de praz si sfecla

Mancare
de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de
chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de
praz 500 g sfecla…
Read more »Ciorba de vita cu smantana si verdeata

Ciorba
de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita,
ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de…
Read more »Placinta pufoasa cu struguri

Placinta
pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de
lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de
struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125…
Read more »Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci

Rulouri
din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov,
ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin,
smantana, patrunjel, sare, piper.…
Read more »Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua

Pentru
multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de
care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem
de benefica pentru organismul uman. Previne…
Read more »Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză

Ghiveci
de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei,
gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea,
branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata…
Read more »Mere umplute cu cremă

Mere
umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara,
zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie,
zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere…
Read more »Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

Friptura
de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa
de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii,
supa de pui, bere,…
Read more »Viticultura biologica si vinurile biologice

VITICULTURA
BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932
si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte
ani pentru ca…
Read more »Crochete din pui si legume

Crochete
din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela,
telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de pui 1 morcov 1…
Read more »Tarta cu branza de vaci si struguri

Tarta
cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de
lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente:
pentru blat: 175 g faina 20 g zahar…
Read more »Chiftelute la cuptor, cu sos de susan

Chiftelute
la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde,
piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan,
sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne…
Read more »Ciocanele de pui marinate

Ciocanele
de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper,
ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu
sec 2 capatani de usturoi…
Read more »Desert cu magiun

Desert
cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt,
esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4
oua 150 ml lapte…
Read more »Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

Tortellini
cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline,
sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc,
parmezan, piper. Ingrediente: 1 1/ 2 cani…
Read more »Trucuri pentru un stil de viata sanatos

In
unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar
boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar
intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare…
Read more »Galbiori cu mamaliguta

Galbiori
cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi,
smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe
100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4…
Read more »Aperitiv cu crenvurşti

Aperitiv
cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi,
patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100…
Read more »Prajitura cu mere si pere

Prajitura
cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat,
apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris,
scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi:…
Read more »Pui cu măsline şi ardei copt

Pui
cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline
negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei
de masline. Ingrediente: 200…
Read more »Plachie de crap cu patrunjel

Plachie
de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg
250 ml vin alb 1 kg…
Read more »Jeleu de pere şi ardei

Jeleu
de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb,
ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300
g ardei gras galben…
Read more »Supă cu scortisoara, ananas si curmale

Supă
cu scortisoara, ananas si curmale din: ananas, curmale, portocale,
mere, lamaie, rozmarin, ghimbir, scortisoara, apa, amidon alimentar,
anason, zahar, frisca, inghetata de lamaie. Ingrediente: o conserva de
ananas 10…
Read more »Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra

Orez
cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei
gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza
rasa. Ingrediente 3-4 carnati afumati, feliati 1…
Read more »Consumul si productia de vin in secolul XX in Franta

La
începutul secolului XX, productia de vin era cu 30% mai mare decât
consumul intern. Ca urmare, o lege restituie în 1906 velnicerilor
dreptul de a distila excedentele. Acesti ani…
Read more »Tort cu mere, portocale si kiwi

Tort
cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat,
coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca. Ingrediente: 10 mere 6
linguri zahar 75 g unt pentru…
Read more »Pui cu sos si oregano

Pui
cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii,
ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel. Ingrediente: cate 1
kg cartofi si piept de pui…
Read more »Omleta umpluta cu ciuperci

Omleta
umpluta cu ciuperci din: ciuperci, usturoi, branza, ulei, sare,
patrunjel, oua, piper, ulei, busuioc. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate
marunt 2 catei de usturoi zdrobiti 100 g branza rasa…
Read more »Salata de ardei iuti, la borcan

Salata
de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai
de fasole. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei
rosii, galbeni, verzi 1 lingura de…
Read more »Consumul si productia de vin in secolul al XIX- lea

Publicând
“Almanack gourmandîn” 1803, Grimod de la Reyniere devine într-un fel
primul critic gastronomic. El scrie despre vin: „Vinul este, în opinia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu