Retete de top:
Cocktail Alabama
28 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Alabama din: brandy, Curacao orange, zahar, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 3,5 cl brandy 1 cl Curacao orange 0,75 cl de zahar 1,5 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de portocale Agitam bine fiecare ingredient cu gheata intr-un shaker, apoi turnam totul intr-un pahar…
Nucile previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului
28 March 2011
Un grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania susţine că şapte nuci pe zi protejează inima, iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit experţilor, aceste fructe oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi proteine. Oamenii de ştiinţă americani…
Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)
28 March 2011
O reteta video delicioasa despre cum se prepara clatite cu fructe caramelizate din: faina, lapte, apa, ou, zahar, banane, kiwi si portocala. Ingrediente: 20 grame faina 100 ml lapte 100 ml apa un ou 30 grame zahar banana kiwi portocala Mod de preparare: Intr-un bol de sticla se toarna faina, apa, laptele si se…
Cocktail Brandy Alexander
28 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Alexander din: brandy, lichior de ciocolata, frisca si nucsoara. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de ciocolata maro (creme de cacao) 3 cl frisca dulce nucsoara Mod de preparare: Turnam intr-un shaker cu gheata lichiorul de ciocolata si brandy-ul, apoi agitam. Pe urma turnam bautura intr-un pahar…
Varza calita cu ciolan afumat
28 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de masline sare piper ardei iute Mod de preparare: Se spala varza foarte bine cu apa rece si se toaca marunt.…
Pate de jumari
28 March 2011
Legume la cuptor cu smantana si cascaval
28 March 2011
O reteta delicioasa de legume la cuptor: fasole verde, dovlecei, rosii, ardei gras rosu, usturoi, ceapa, ulei, cimbru, faina, cascaval, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente : 200 g fasole verde 3 dovlecei 4 roşii 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 cepe ulei cimbru 1 lingură făină 150 g caşcaval 4…
Prajitura fantastica
28 March 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine, unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca. Ingrediente foaia 1: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină Ingrediente foaia 2: 6 albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană nucă tăiată mărunt 1 cană vişine fără sâmburi din…
Supa de chimen cu morcov si albitura
28 March 2011
Tocana macelareasca
28 March 2011
O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina. Ingrediente: 500 g carne de porc pentru gătit 50 g untură 3 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute) piper foi…
Snitel parizian
28 March 2011
Aperitiv de morcovi şi costita în spanac
28 March 2011
O reteta gustoasa de aperitiv de morcovi, costita, spanac, morcovi, ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare. Ingrediente: 500 g spanac 250 g morcovi 1 ceapă verde 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă fiartă 1-2 linguri ulei 4 ouă 50 ml lapte 2 linguri amidon alimentar piper sare Mod de preparare:…
Peste la cuptor (crap)
28 March 2011
Ciorba de creier
28 March 2011
Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)
28 March 2011
Melcişori cu nucă si smantana
28 March 2011
O reteta de melcisiori cu nuca si smantana din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, smantana, margarina, zahar, nuca, si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g făină 3 gălbenuşuri sare 200 g lapte călduţ 3 linguri de zahăr o felie de drojdie (cât degetul mic) 200 g smântână pentru cremă: două pachete de margarina sau unt 400…
Piure de cartofi cu mazare si ciocanele
28 March 2011
O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru, margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin si parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 ciocănele de pui 150 g margarină 400 g mazăre fină 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 4-5 linguri ulei sare cimbru pătrunjel foi de…
Cocktail B and P
28 March 2011
Plătică umplută cu telină
28 March 2011
Budinca de cartofi cu dovlecei
28 March 2011
O reteta delicioasa de budinca din: cartofi, dovlecei, patrubjel, marar, oua, lapte dulce, branza de vaci, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 dovlecei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 4 ouă 1 pahar lapte dulce 250 g brânză de vaci 3 fire ceapă verde ulei sare piper Mod de…
Ciocolata de casă cu nuci
28 March 2011
Crema de vanilie cu lapte
28 March 2011
O reteta delicioasa de crema de vanilie din: galbenus, lapte, apa, zaharina si baton de vanilie. Ingrediente: 1 gălbenuş 100 ml lapte 50 ml apă 1-2 tablete zaharină 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Fierbi laptele cu batonul de vanilie, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşul, adaugi apa rece, torni…
Chiftelute de oua
28 March 2011
Parfe de capsuni
28 March 2011
O reteta delicioasa de parfe de capsuni din: capsuni, frisca, zeama de lamaie, sare, zahar si albusuri. Ingrediente: 200 g căpşuni 200 ml frişca sau smântână de casă 150 g zahăr 2 albuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Pe baie de aburi baţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr, zeama…
Supa de vita cu fasole verde
28 March 2011
O reteta gustoasa de supa de vita cu fasole verde, carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 750 g piept de vacă gras 1/2 kg fasole verde 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 linguriţă făină 100 g smântână verdeaţă sare Mod de preparare: Speli carnea,…
Retete de post: Prăjitură de post cu gem
26 March 2011
O reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome. Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de untdelemn o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă de…
Prăjiturele aromate, cu nucă
26 March 2011
Pâine mănăstirească
26 March 2011
Sarmale din peşte
26 March 2011
O reteta de sarmale de peste din: scrumbie afumata, carne de peste alb, orez, suc de rosii, ceapa, untdelemn, piper macinat si boabe, marar, cimbru, foi de dafin, varza murata si sare. Ingrediente: 200 g scrumbie afumată 1,5 kg carne de peşte alb, dezosată (ştiucă, şalău) 200 g orez un pahar de suc de roşii…
Zacuscă de ghebe
26 March 2011
O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe un kg ceapă două kg ardei kapia doi morcovi untdelemn suc de roşii concentrat sare piper dafin usturoi Mod de preparare: Ghebele, curatate…
Cozonac mănăstiresc
26 March 2011
O reteta de cozonac manastiresc din: faina de grau, drojdie, zahar, lapte, untdelemn, galbenusuri, mirodenii, sare, rahat, stafide, galbenus si zahar tos. Ingrediente: un kg făină de grâu o nucă de drojdie 250 g zahăr 500 ml lapte 250g untdelemn 4-5 gălbenuşuri mirodenii sare rahat stafide pentru uns: un gălbenuş zahăr tos Mod de…
Crema de zahar ars
25 March 2011
Prăjitură cu cremă de căpşuni
25 March 2011
O reteta gustoasa de prajitura cu crema de capsuni din: oua, zahar, faina, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 160 g făină Ingrediente cremă: 250 g zahăr 250 g unt 1 ou 200 g căpşuni 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru un blat baţi 2 albuşuri spumă cu…
Pizza cu urdă si mărar
25 March 2011
O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana, galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi, oregano, sare si cascaval. Ingrediente: 100 g margarina 100 g smântână 3 gălbenuşuri 250 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g urdă 3 albuşuri…
Prăjitură cu căpşuni si bezele
25 March 2011
O reteta delicioasa cu capsuni, bezele, faina, oua si zahar. Ingrediente: 3 ouă 120 g bezele 3 linguri făină 3 linguri zahăr 1/2 kg căpşuni Mod de preparare: Aşezi bezelele într-o tavă unsă cu unt. Speli căpşunile, le tai în jumătate şi le aşezi peste bezele. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc.…
Chiftelute de peste cu sos tomat
25 March 2011
Tartă cu căpşuni
25 March 2011
Bors cu perisoare de peste
25 March 2011
O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras. Ingrediente : cap, şira spinării şi coada peştelui făină 1 litru borş 1 pahar mic cu smântână leuştean 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi Mod de preparare: Cureţi…
Mazăre cu orez si caşcaval
25 March 2011
Mancare bistriteana de cartofi la cuptor
25 March 2011
Fasole verde cu oua la cuptor
25 March 2011
Retete de post: Cremă de vinete
25 March 2011
O reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte. Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de…
Piure de fasole verde
25 March 2011
Retete de post: Zacuscă mănăstirească dietetică
25 March 2011
O reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare. Ingrediente: 30 gogoşari 12 vinete 250 ml untdelemn puţin oţet zahăr sare Mod de preparare: Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele se…
Bors moldovenesc cu gaina
25 March 2011
O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare. Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g făină…
Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimen
25 March 2011
O reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei de masline si facultativ doua oua. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g…
Pastă de siliotcă
25 March 2011
O reteta absolut delicioasa de pasta de siliotca din: scrumbii, manca de grau, miez de nuca, ceapa, untdelemn si boia de ardei sau pasta de tomate. Ingrediente: două scrumbii (siliotci) puţin sărate (malasolnaia) 3 sferturi de pahar de mancă de grâu (arpacaş, grâu pentru colivă) un pahar cu miez de nucă două cepe 3 linguri…
Piritele de spanac si omleta
25 March 2011
O reteta gustoasa de piritele de spanac, omleta, oua, pesmet, marar, patrunjel, ceapa, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 2-3 linguri pesmet 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 2-3 linguri caşcaval sare piper ulei Mod de preparare: Speli spanacul, îl tai şi-l căleşti cu ceapa tocată. Baţi…
Salata de cartofi noi cu smântână
25 March 2011
O reteta gustoasa de cartofi noi cu smantana, ceapa verde, marar si sare. Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 pahar smântână 2 legături ceapă verde 2 legături mărar sau pătrunjel verde sare Mod de preparare: Cureţi cartofii noi, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă clocotită sărată. Când sunt gata…
Clătite cu ciuperci şi smântână
25 March 2011
O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare, apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana. Ingrediente: o cană de făină sare apă untdelemn pentru umplutură: 500g ciuperci sare mărar smântână Mod de preparare: Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de consistenţă potrivită, din apă, făină şi sare, şi se…
Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini
25 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare. Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare …
Ciorbă de varză nouă si carne
25 March 2011
Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâie
25 March 2011
O reteta gustoasa de supa de peste dreasa cu ou si cu lamaie din: peste, ceapa, morcovi, dovlecei, oua, lamaie, orez, unt, untdelemn si branza feta. Ingrediente: două kg de peşte două cepe doi morcovi doi dovlecei 6 ouă 3 lămâi 3 ceşti mici de orez o lingură de unt puţin untdelemn puţină brînză feta…
Retete de post: Tocană mănăstirească
25 March 2011
O reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: untdelemn (pentru prăjit) Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare, îi prăjim…
Zacusca cu fasole
25 March 2011
Zacuscă mănăstirească
25 March 2011
O reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar, otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi. Ingrediente: 12 vinete mari 30 ardei sau gogoşari o cană de zahăr o cană de oţet două căni de untdelemn sare facultativ: câţiva căţei de usturoi Mod de preparare: Se coc legumele, se curăţă,…
Pârjoale de cartofi
25 March 2011
O reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn Mod de preparare: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune…
Ghebe la oţet
25 March 2011
O reteta de ghebe la otet din: ghebe, sare, piper boabe, dafin, otet si usturoi pisat. Ingrediente: 5 kg ghebe sare piper boabe coriandru dafin 500 ml oţet pentru servit: usturoi pisat Mod de preparare: Ghebele curăţate se fierb 15 minute în apă cu sare, apoi se scurg. Oţetul se pune la fiert cu…
Tarte din cartofi cu spanac
24 March 2011
Ciulama cu piept de pui si ciuperci
24 March 2011
Tort de bezea
24 March 2011
Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi
24 March 2011
O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza, smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si cascval. Ingrediente aluat: 300 g făină 70 g margarină 1 ou 100 g brânză de burduf 2 linguri smântână sare 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 700 g spanac 1 ceapă…
Cocktail Caribbean Cherry
24 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Caribbean Cherry din: lichior de cirese, rachiu, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de cirese 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de visine 6 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni Mod de preparare: Mixam intr-un shaker…
Pană de somn cu ienibanah
24 March 2011
Retete de post: Praz cu orez si morcovi
24 March 2011
Plăcintă cu smântână
24 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu smantana, faina, unt, oua, zahar, lamaie si sare. Ingrediente : 350 g făină 1/4 pachet unt 4 ouă + 1 ou pentru uns 200 g zahăr 200 g smântână 1 lămâie sau 1 plic zahăr vanilat sare Mod de preparare: Din 300 g făină, untul şi un ou…
Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)
24 March 2011
O reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara pui cu prosciutto si lamaie din: piept de pui, prosciutto, parmezan, oregano, piper cayenne, rosii cherry, piper, lamaie, salata verde, ulei de masline si dressing. Ingrediente: piept pui prosciutto parmezan oregano piper cayenne rosii cherry piper lamaie salata verde ulei de masline dressing Mod de…
Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptor
24 March 2011
O reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi, ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 8 cartofi mari o căpăţână mare de usturoi o ceapă mare 3 linguri de untdelem boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele…
Prajitura in trei culori
24 March 2011
Corăbioare de cod
24 March 2011
Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi
24 March 2011
O reteta absolut delicioasa de ciorba de salau cu corcoduse verzi din: salau, ceapa, apa, telina, ardei, pasta de tomate, corcoduse verzi, leustean, sare si piper. Ingrediente: un şalău de aproximativ un kg 4 litri de apă două cepe doi morcovi o ţelină doi ardei două linguri de pastă de tomate corcoduşe verzi (sau, în…
Zacuscă grădinărească
24 March 2011
Ingrediente: un kg roşii 250 g gogoşari 200 g ardei kapia un morcov o ceapă mai mare 2-3 căţei de usturoi 50 g untdelemn o lingură cu zahăr o lingură de sare Mod de preparare: Roşiile se fierb şi se trec prin sită cu grijă, să nu iasă decât sucul, şi se dau…
Cocktail Blue Dream
24 March 2011
O reteta de Cocktail Blue Dream din: rachiu, lichior Cream, Curacao albastru, felii de carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl lichior Cream 2 cl Curacao albastru felii de carambola cirese de cocktail Mod de preparare: Agitam intr-un mixerul rachiul, lichiorul si Curacao. Servim bautura intr-o cupa de cocktail decorata cu…
Retete de post: Ardei cu sos
24 March 2011
O reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit. Ingrediente: 10 ardei kapia două cepe 4 roşii o lingură de făină sare pătrunjel verde facultativ: untdelemn pentru călit Mod de preparare: Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care…
Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie
24 March 2011
O reteta gustoasa de sarmale cu orez, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, bulion, piper si sare. Ingrediente : 6 legături ştevie 150 g orez 2 cepe 2-3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde 60 ml ulei 3 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Speli bine ştevia, o opăreşti…
Merluciu împachetat
24 March 2011
O reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce …
Tarhon la sare
24 March 2011
O reteta simpla de tarhon la sare din: crengute de tarhon si sare. Ingrediente: crenguţe de tarhon sare Mod de preparare: Se aleg crenguţele de tarhon să fie sănătoase, eventual se elimină partea mai fibroasă, şi se spală bine cu apă. Se usucă răsfirate pe un şervet, se aşază în borcan, presarând sare în…
Cocktail Diplomat
24 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Diplomat din: rachiul, suc natural de mere cu pulpa, suc de portocale, cirese, cumquat si frunze de menta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc natural de mere cu pulpa 6 cl suc de portocale cirese de cocktail cumquat frunze de menta Mod de preparare: Agitam rachiul si…
Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi
24 March 2011
O reteta de bors de loboda, usturoi, ulei, ceapa, orez, leustean, pareunjel verde, hrean si sare. Ingrediente : 10 legături lobodă 2 cepe 2 linguri orez 1-2 fire usturoi verde 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel verde 200 ml borş 1 lingură ulei 1 hrean mic sare Mod de preparare: Speli loboda, o tai…
Ardei umpluţi cu peşte si orez
24 March 2011
Zacuscă de ciuperci de padure
24 March 2011
Cocktail Cocteau
24 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Cocteau din: Cherry Brandy, rachiu, suc de portocale si cirese. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rachiu 2 cl suc de portocale cirese Mod de preparare: Turnam lichiorul, rachiul si sucul de portocale pe gheata pusa in paharul de cocktail, iar in final decoram cu cirese.
Retete de post:Borş mănăstiresc
24 March 2011
O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă …
Spaghete cu pipote si sos picant
24 March 2011
O reteta delicioasa de spaghete cu pipote, cascaval, ceapa, unt, bulion, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g pipote 125 g caşcaval 2 cepe 100 g unt 1 lingură bulion sare piper cimbru 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în unt, adaugi…
Retete de post: Supă de cartofi mănăstirească
24 March 2011
O reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa, telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi două cepe o ţelină doi morcovi 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de tomate, 50 ml suc de roşii) mărar (proaspăt sau uscat) sare piper facultativ: o lingură de untdelemn …
Vinete împănate, la oţet
24 March 2011
O reteta de vinete impanate, la otet din: vinete, morcovi, telina, frunze de patrunjel si de telina, cozi de telina, ardei verzi, usturoi sare, si otet. Ingrediente: 8-10 vinete sănătoase, potrivit de mari 4 morcovi o ţelină mică frunze de pătrunjel şi de ţelină 10-12 cozi lungi de ţelină 4 ardei verzi câţiva căţei de…
Ciuperci la oţet
24 March 2011
Murături
24 March 2011
O reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare neiodata. Ingrediente: castraveţi gogonele mere pere gutui teci de fasole verde sau galbenă (întregi) ţelină usturoi (în cămaşa lui) hrean mărar uscat pentru soluţia salină: o lingură de sare neiodată (cu vârf) pentru…
Sărmăluţe murate
24 March 2011
O reteta simpla de sarmalute murate din: ceapa, ardei gras, morcovi, varza, cimbru, marar, boabe de mustar, boabe de piper, sare neiodata si aspirine sau conservant. Ingrediente: 3-4 verze zise „de foi" (nu foarte îndesate) 6-8 cepe câţva castraveţi verzi 2-3 ardei graşi 2-3 morcovi cimbru mărar boabe de muştar boabe de piper pentru soluţia…
Zacuscă de vinete şi gogoşari
23 March 2011
Roşii murate
23 March 2011
Cocktail Le Doux Jardin
23 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Le Doux Jardin din: rachiu, suc de struguri rosii, bitter lemon, cateva boabe de struguri si felii de lamaie sau limeta. Ingrediente: 5 cl rachiu (Weinbrand) suc de struguri rosii bitter lemon cateva boabe de struguri felii de lamaie sau limeta Mod de preparare: Punem doua cuburi de gheata…
Castraveţi în saramură
23 March 2011
O retetă simpla de castraveti in saramura din: castraveti, usturoi, piper, hrean, marar, foi de dafin, tarhon, crengute de visin, apa si sare. Ingrediente: castraveţi usturoi piper hrean mărar foi de dafin tarhon crenguţe de vişin pentru soluţia salină: apă sare Mod de preparare: Castraveţii se pun în apă cu puţină sare circa o…
Castraveţi muraţi rapid
23 March 2011
O reteta de castraveti murati rapid din: castraveti, marar verde, marar uscat, cimbru, paine, apa, sare neiodata si aspirine sau conservant. Ingrediente: castraveţi mărar verde mărar uscat cimbru o felie de pâine pentru soluţia salină: apă sare neiodată (2 linguri rase la fiecare litru de apă) facultativ: aspirine sau conservant Mod de preparare: Trebuie…
Gogonele în oţet
23 March 2011
O reteta simpla de gogonele in otet din: gogonele, otet, zahar, sare, foi de dafin, coriandru, patrunjel, marar uscat, hrean, usturoi, boabe de struguri si sare. Ingrediente: două kg gogonele doi litri oţet 400 g zahăr 150 g sare foi de dafin coriandru 3 litri de apă pătrunjel verde mărar uscat hrean usturoi boabe de…
Cocktail Tiger-Lilly
23 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Tiger-Lilly din: rachiu, suc de lamaie, sirop de artar, suc de struguri albi si bucati de struguri. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl suc de lamaie 2 linguri de sirop de artar 1/4 l suc de struguri albi bucati de struguri Mod de preparare: Intr-un pahar pentru bauturi…
Gomboţi cu sos vânătoresc
23 March 2011
O reteta delicioasa de gomboti cu sos vanatores, cartofi, faina, ou, untura, sare, ulei, carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, piper boabe, foi de dafin, boia iute si zeama de lamaie. Ingrediente gomboţi (găluşte): 400 g cartofi 150 făină 1 ou 1 lingură untură sau margarina sare ulei Ingrediente sosul vânătoresc: 400…
Budincă de gris cu lapte stafide si rahat
23 March 2011
Prăjitură cu orez pe aluat de brânză
23 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca. Ingrediente : 300 g brânză de vaci 6 ouă + 1 albuş 120 g zahăr 10 linguri ulei 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 450 ml lapte 150 g…
Mazare cu piept de pui
23 March 2011
Miel Printaniere
23 March 2011
Mielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de miel…
Briose cu lamaie si nuca
23 March 2011
Bigos delicios
23 March 2011
Bigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos"înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr cârnăciori afumaţi 600…
Papanaşi
23 March 2011
O reteta delicioasa de papanasi din: gris, faina, branza de vaci, oua, sare, ulei, zahar pudra, smantana si dulceata. Ingrediente : 2 linguri griş 3 linguri făină 400 g brânză de vaci 2 ouă sare ulei 6 linguri zahăr pudră 200 g smântână dulceaţă Mod de preparare: Freci brânza cu gălbenuşurile, adaugi făina,…
Budincă de paste cu carne
23 March 2011
Sote de vită cu salvie
23 March 2011
Bomboane ca nuca de cocos
23 March 2011
Cocktail Jardin D’or
23 March 2011
O reteta simpla de Cocktail jardin D’or din: rachiu, lichior de fructe exotice, zeama de lamaie, nectar de caise si sampanie. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de fructe exotice 1 cl zeama de lamaie 6 cl nectar de caise sampanie Mod de preparare: Punem doua cuburi de gheata intr-un pahar pentru…
Salată dulce de gogoşari
23 March 2011
O reteta simpla de salata dulce de gogosari din: gogosari, otet, zahar, miere de albine, hrean, untdelemn, aspirina, frunze de telina, foaie de dafin si sare. Ingrediente: un kg gogoşari (cântăriţi după ce i-ai curăţat de codiţe şi seminţe) 100 ml oţet alimentar de 9 grade (nu de mere, nu de miere!) 100 gzahăr 10…
Irish stew
23 March 2011
O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper…
Tort de mere
23 March 2011
Salată de gogoşari în sos dulce-acrişor
23 March 2011
Cum se prepara Cocktail Opera (video)
23 March 2011
Plăcintă cu loboda
23 March 2011
O reteta de placinta cu loboda, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare, faina, ceapa verde, usturoi, marar verde, branza telemea, oua si smantana. Ingrediente aluat: 1 cană de lapte sau apă 1 cub drojdie 1 linguriţă rasă de zahăr 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 350-400 g făină Ingrediente umplutură: 10 legături de lobodă 5-6…
Spanac cu carne de vită
23 March 2011
Gogoşari la oţet
23 March 2011
O reteta simpla de gogosari la otet din: gogosari, morcovi, boabe de struguri negri, usturoi, hrean, seminte de mustar, sare, otet si conopida. Ingrediente: gogoşari morcovi boabe de struguri negri căţei de usturoi un hrean seminţe de muştar pentru zeamă: la 4 litri de apă se pun două linguri de zahăr un vârf de cuţit…
Dovleac copt, cu miere
23 March 2011
O reteta simpla de dovleac copt, cu miere din: dovleac, zahar, miere si facultativ zeama de la o lamaie. Ingrediente: 800 g dovleac (zis plăcintar) 100 g zahăr 100 g miere facultativ: zeama de la o lămâie Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvăleşte…
Pâine cu tărâţe şi seminţe
23 March 2011
O reteta de paine cu tarate si seminte din: faina de grau, tarate de grau, seminte, drojdie, apa calduta si sare. Ingrediente: un kg făină de grâu 500 g tărâţe de grâu 100 g seminţe (mac, dovleac) 50 g drojdie 250 ml apă călduţă sare Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu puţină apă…
Smochine umplute
23 March 2011
O reteta simpla de smochine umplute din: smochine, miez de nuca si zahar tos. Ingrediente: 20 de smochine proaspete un pumn de mieji de nucă 70 g zahăr tos Mod de preparare: Se spală smochinele, se zvântă şi, prin partea de sus, se face o crestătură la fiecare dintre ele, fără însă a le…
Mâncare de salată verde
22 March 2011
Fursecuri delicioase
22 March 2011
O reteta de fursecuri delicioase din: margarina, zahar, faina, oua, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g margarina sau unt 200 g zahăr 400-450 g făină 2 ouă 1 plic zahăr vaniiat coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi apoi ouăle, făina, vanilia şi coaja rasă …
Mâncare de stevie
22 March 2011
Mâncare de urzici
22 March 2011
Budinca cu branza de vaci
22 March 2011
Urzici cu nuca
22 March 2011
Plăcintă cu urdă si mărar
22 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt, lamaie, oua, gris si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână 1 praf de copt 1 lămâie Ingrediente umplutură: 1/2 kg urdă 5-6 linguri zahăr 1 legătură…
Prăjitură fină
22 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte, unt, cacao si ciocolata. Ingrediente foi: 1/2 kg făină 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 150 g zahăr 160 g untură sau margarină 2-3 linguri smântână Ingrediente cremă: 1 foaie coaptă 1 esenţă…
Uscatele cu zahar vanilat
22 March 2011
Pleurotus cu vin si smântână
22 March 2011
O reteta delicioasa de pleurotus, vin alb, smantana, ulei, ceapa verde, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 roşii 2-3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa,…
Tărhană cu nuci
22 March 2011
O reteta de tarhana cu nuci din: faina, miez de nuca, zahar si untdelemn. Ingrediente: tărhană din 500 g făină 200 g miez de nucă 200 g zahăr o cană de untdelemn Mod de preparare: Nucile se prăjesc scurt în cuptor într-o tavă unsă cu untdelemn. Se dau prin maşina de măcinat şi se…
Ciorbă de perisoare si carne bucati
22 March 2011
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 500 g…
Plăcintă cu brânză de Brăila
22 March 2011
O reteta de placinta cu branza de Braila din: faina de grau, oua, untdelemn, apa, sare, telemea de oaie, telemea de vaca, seminte de cernusca, oua, faina, untdelemn, galbenusuri si faina de grau. Ingrediente: 800 g făină de grâu două ouă 4 linguri de untdelemn apă sare pentru umplutură: 800 g telemea de oi (de…
Pâine bucovineană cu cartofi
22 March 2011
O reteta simpla de paine bucovineana cu cartofi din: cartofi, faina, zahar, drojdie de bere, apa calduta si o lingurita de sare grunjoasa. Ingrediente: un kg cartofi două kg făină două linguri de zahăr 100 g drojdie de bere un litru şi jumătate de apă călduţă o lingură de sare grunjoasă Mod de preparare:…
Sufleu de urzici
21 March 2011
Paste cu chiftele
21 March 2011
O reteta delicioasa de paste cu chiftele din: carne tocata, paste, ceapa, ou, usturoi, paine si verdeata. Ingrediente: 300 g carne tocată 1/2 pachet de paste linguini 1 ceapă mică 2-3 căţei usturoi 1 ou 1 felie pâine înmuiată 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de…
Supa de galusti verzi
21 March 2011
O reteta de supa de galusti verzi cu spanac, oua, faina, boia dulce, morcov, patrunjel, telina, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 ouă 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 cartof sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi…
Piept de porc cu legume
21 March 2011
O reteta de piept de porc cu broccoli, conopida, cartofo, ceapa si morcovi. Ingrediente: 300 g piept de porc legume congelate, după gust: broccoli, varză de Bruxelles, conopidă 2 cartofi 2 cepe albe 2 morcovi Mod de preparare: Intr-un vas care merge la cuptor aşezi un prim stat de ceapă tăiată peştişori şi…
Supă cremă de urzici
21 March 2011
O reteta de supa crema de urzici, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei 1-2 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Cureţi urzicile, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, le speli bine în…
Pulpe de pui cu legume in folie de staniol
21 March 2011
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din: pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci, ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1 ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe usturoi sare piper vegeta Mod de preparare:…
Zama de salata verde
21 March 2011
O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov, pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg salată 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 150 g şuncă (slănină adică) 3 linguri făină 100 g orez 300…
Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat
21 March 2011
Ciorba de carne
21 March 2011
Tort de vin
21 March 2011
O reteta delicioasa de tort de vin, zahar, gelatina, stafide, portocale si frisca. Ingrediente: 1 litru vin 1/2 kg zahăr 12 linguri gelatină 100 g stafide 3 portocale frişca vegetală pentru ornat Mod de preparare: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată cum…
Cartofi fierti cu broccoli
21 March 2011
O reteta gustoasa de cartofi, broccoli, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au răcit şi i-ai curăţat…
Salata de peste cu macaroane si maioneza
21 March 2011
O reteta de salata de peste, macaroane, maioneza, paste, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de peşte 300 g paste făinoase fără ou maioneză 2-3 cepe sare piper Mod de preparare: Fierbi macaroanele aşa cum scrie pe pachet, apoi le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Pe un platou aşezi jumătate…
Retete de post: Foi de placinta de post
21 March 2011
Cocktail Cognac Orange
21 March 2011
O reteta de Cocktail Cognac Orange din: coniac, lichior de portocale, suc de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 1 cl suc de portocale proaspat presat cirese de cocktail Mod de preparare: Agotam coniacul, lichiorul si sucul de fructe intr-un shaker cu gheata, apoi turnam bautura…
Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura
21 March 2011
O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente : 1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1 lingură…
Ciocanele cu rozmarin
21 March 2011
O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu rozmarin, kaizer si ardei gras. Ingrediente: 2 ciocănele 2 fâşii de kaizer pentru fiecare ciocănel câteva crenguţe de rozmarin 1 pungă de ardei gars congelat Mod de preparare: Cureţi carnea, o speli şi o usuci cu şervete de hârtie, înfăşori fiecare bucată în kaizer pe…
Tarta cu broccoli
21 March 2011
O reteta delicioasa de tarta cu broccoli, rosii, smnatana, lapte, oua, mustar iute si aluat congelat. Ingrediente: 2 buchete de broccoli 3 roşii 30 ml smântână subţire 1/2 pahar lapte 4 ouă 5 linguri muştar iute 1 pachet aluat congelat Mod de preparare: Pui la fiert bucheţelele de broccoli 5 minute în apă…
Cocktail Printemps
21 March 2011
O reteta gustoasa de Cocktail Printemps din: coniac, zahar pudra, frunze de menta, portocala si lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac 1 lingurita zahar pudra 4-5 frunze proaspete de menta 1 felie portocala 1 felie lamaie Mod de preparare: Turnam coniacul, zaharul pudra si frunzele de menta intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam gheata zdrobita…
Dietele bogate în proteine predispun la cancer de colon
21 March 2011
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen, din Marea Britanie, susţin că persoanele care recurg la diete bogate în proteine de origine animală şi sărace în carbohidraţi prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon, informează msn.com. Specialiştii avertizează că astfel de regimuri de slăbit afectează pe termen lung organismul, chiar…
Bulete cu cascaval
21 March 2011
O reteta delicioasa de bulete cu cascaval, margarina, oua, sare si faina. Ingrediente: 3 ouă 50 g caşcaval ras 50 g margarină 100 g făină 10 linguri apă sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la fiert apa cu margarina şi când acestea dau în clocot, pui făina dintr-o dată amestecând repede. Pui sare,…
Pâine de secară cu chimen
21 March 2011
O reteta de paine de secara cu chimen din: faina de secara, drojdie, sare, apa calduta si chimen pisat. Ingrediente: un kg făină de secară 100 g drojdie o linguriţă de sare apă călduţă o lingură cu chimen pisat Mod de preparare: Drojdia se desface într-o cană cu apă călduţă şi se lasă la…
Retete de post: Iahnie de cartofi
21 March 2011
Prăjitură cu sirop de vişine
21 March 2011
Ciuperci cu spanac
21 March 2011
Plăcintele cu stevie
21 March 2011
Papanaşi ca la Rădăuţi
21 March 2011
Retete de post: Plăcintă cu ciuperci
21 March 2011
O reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe verdeaţă untdelemn sare piper Mod de preparare:…
Snitel la cuptor
21 March 2011
Foi cu mere
21 March 2011
Pâine la ţest
21 March 2011
O reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa cat cuprinde. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă cât cuprinde Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în…
Plăcintă cu ciuperci şi praz
20 March 2011
O reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau, margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn, smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un kg făină de grâu două pachete de margarină (sau unt) 2-3 linguri de apă un praf de copt o jumătate de linguriţă de oţet…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu