Retete de top:
Cocktail Garibaldi
10 April 2011
O reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de portocale, campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale felii de portocale Mod de preparare: Agitam bine ingredientele alcoolice cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru…
Placinta cu colarezi
10 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu colarezi, oua, sare, faina, lapte, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, zahar, untura si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă sare 350 g făină 1 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie şi portocală zahăr după gust Ingrediente aluat: 1 lingură untură (sau ulei) 200…
Carne de porc cu ardei
10 April 2011
Cocktail Orange Crust
10 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Orange Crust din: brandy, curacao orange, zeama de lamaie, suc de portocale, angostura, felii de lamaie si zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Curacao orange 1 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale 2 stropi de Angostura felii de lamaie zahar Mod de preparare: Agitam bine…
Pere fierte in vin
10 April 2011
O reteta deliciasa de pere fierte in vin, cuisoare, miere si frisca. Ingrediente: 2 pere 2 litri vin roşu mai bun cuişoare miere sau sos de ciocolată pentru decor frişca pentru decor Mod de preparare: Cureţi perele, de coajă, dar nu le scoţi codiţele.In fiecare pară înfigi 2 cuişoare (nu mai mult, că astfel…
Chilli cu carne
10 April 2011
O reteta simpla de chilli cu carne din: carne de porc, usturoi, ardei iute, rosii, sare, piper, maghiran, chilli, chimen, telina, zahar, untdelemn si faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 usturoi zdrobiţi 5 – 8 ardei mari iuţi 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate sare piper maghiran chilli măcinat chimen ţelină…
Salată din tulpină de ţelină
10 April 2011
O reteta delicioasa de salata din tulpina de telina, rosii, otet, kechup, galbenus, ulei, sare, piper. Ingrediente: l legătură tulpină de ţelină 2 roşii 2 linguri oţet din vin alb 2 linguri ketchup 1 gălbenuş proaspăt 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi tai ţelina în fâşii subţiri. Speli roşiile şi…
Carne de miel a la Romania
10 April 2011
Tavă tiroleză
10 April 2011
O reteta delicioasa de tavă tiroleză din: carne de vita fiaarta, carne de vita uscata, slanina, ceapa, cartofi, grasime de porc, sare, piper, chimen si magheran. Ingrediente: 150 gr carne de vită fiartă 150 gr carne fiartă uscată 150 gr slănină 1 ceapă mare 1 kg cartofi fierţi 2 linguri de grăsime de porc sare…
File de vitel cu hrean salbatic
10 April 2011
O reteta delicioasa de file de vitel cu hrean salbatic din: file de vitel, unt sau margarina, rosii, hrean salbatic, smantana, nuca, fasole verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de viţel puţin unt sau margarină sare piper 2 roşii 2 legături de hrean (sălbatic) curăţat 1/2 pahar de vin alb 4 linguri de…
Cocktail Zoom
9 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Zoom din: cherry brandy, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl Cherry brandy 2 cl vermut rosu 2 cl vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Agitam bine ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, iar la final adaugam…
Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
9 April 2011
Cum se prepara Somon cu portocale (video)
9 April 2011
O reteta video simpla despre cum se prepara somon cu portocale din: file de somon, portocale, ceapa verde, ulei de masline, unt si sare. Ingrediente: file somon portocale ceapa verde ulei de masline unt portocale sare Mod de preparare: Se taie un fileu de mai mare de somon in bucati mai mari, care se…
Cocktail Alba
9 April 2011
Tarta cu dovleac
9 April 2011
Mancare de carne de vită cu sos de smantana
9 April 2011
O reteta delicioasa de mancare de carne de vita cu sos de smantana din: carne de vita, slanina, ceapa, legume, sare, boabe de piper, frunza de dafin, ghimber, smantana si otet sau suc de lamaie. Ingrediente: 600 gr carne de vită 50 gr slănină 1 ceapă mare 250 gr diferite legume de condimentare sare, boabe…
Carne de oaie a la Macedoniana
9 April 2011
O reteta simpla de carne de oaie a la Macedoniana din: costita de oaie, ceapa, rosii, ardei verzi, branza, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: ] kg costiţă de oaie 3 cepe 3 roşii 3 ardei verzi 150 gr brînză mai tare untdelemn sare piper Mod de preparare: Tăiem mărunt costiţa de oaie şi o…
Rulada de nuci cu frisca
9 April 2011
O reteta gustoasa de rulada de nuci cu frisca, oua, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 200 ml frişcă nebătută 4 ouă 4 linguri de zahăr coajă de la 1 lămâie Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile, adaugi gălbenuşurile, şi amesteci uşor. Adaugi 80 g de nuci măcinate, coaja de…
Ragu Mediteranean
9 April 2011
O reteta delicioasa de Ragu Mediteranean din: ceapa, usturoi, untdelemn, rosii, masline, apa, ierburi provensale, sare, smantana, file de peste, carne din scoica si un pachetel de sofran. Ingrediente: 1 ceapă mai mare 2 căţei de usturoi 4 linguri de untdelemn (de măsline) 1 ceaşcă de apă 500 gr roşii 100 gr măsline umplute (pline)…
Cocktail Cream Fizz
9 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Cream Fizz din: rachiu, frisca, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl frisca 2 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie sifon Mod de preparare: Agitam bine ingredientele, cu exceptia sifonului, cu gheata intr-un shaker, turnam si adaugam apoi…
Cocktail de portocale si lapte de cocos
9 April 2011
O reteta simpla de cocktail mix de portocale si caise din: brandy apricot, rachiu, suc de portocale si lapte de cocos Ingrediente: 4 cl Brandy Apricot 4 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc de portocale 165 ml lapte de cocos Mod de preparare: Punem patru cuburi de gheata intr-un vas de apa. Turnam deasupra…
Cartofi copti cu vinete si usturoi
9 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi copti, vinete, usturoi, ulei, ceapa, ardei rosu, cimbru, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă mică 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 ardei roşu 2 căţei usturoi 1 vârf de cuţit cimbru 4 linguri iaurt pătrunjel sau mărar Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în cuptor.…
Pulpă de miel cu varză si legume
9 April 2011
File de vită
9 April 2011
Cocktail Golden Orange Fizz
9 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Golden Orange Fizz din: brandy, suc de portocale, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl brandy 10 cl suc de portocale 1 cl zeama de lamaie sifon Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar si completam cu sifon.
Gulii umplute cu garnitură de sos alb
9 April 2011
O reteta delicioasa de gulii umplute cu garnitura de sos alb, carne tocata, ou, ceapa, paine, sare, piper, patrunjel verde, sunca afumata, unt, smantana, lapte, faina si ulei. Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată (de orice tip, în funcţie de gust) 1 ou 1 ceapă 1 felie de franzelă sare piper pătrunjel verde…
File de bacala (morun uscat)
9 April 2011
O reteta simpla de file de bacala (morun uscat) din: file de bacala, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 500 gr file de bacala (peşte uscat) 1 ceapă mai mare oţet sare Mod de preparare: Bacalaul se taie bucăţi, se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform principiului general şi…
Piept de viţel umplut cu migdale
9 April 2011
O reteta delicioasa de piept de vitel umplut cu migdale din: piept de vitel, ou, grasime, migdale, nuca, suc de lamaie, sare, piper si paine. Ingrediente: 750 gr piept de viţel umplutura: 1 ou grăsime 100 gr migdale 2 ouă nucă de India suc de lămâie sare piper bucăţele de pâine (chiflă) Mod de…
Steak umplut cu roşii şi sos de mazare
9 April 2011
O reteta delicioasa de steak umplut cu rosii si sos de mazare din: steak, felii de cascaval, rosii, mazare, untdelemn, ceapa, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 steakuri 4 felii de caşcaval (gauda) 500 gr roşii tăiate felii 100 gr mazăre 4 linguri de untdelemn 1 ceapă sare piper frunze de busuioc …
Sepie cu mazare
9 April 2011
Gulaş file Stroganov
9 April 2011
O reteta de gulas file stroganov din: file de vitel, piure de rosii, ceapa, praz, sare, piper, boia, ciuperci, mustar, zahar si apa. Ingrediente: 500 – 750 gr file de viţel piure de roşii 1 ceapă 1 praz sare piper boia 1 cutie mică de ciuperci muştar zahăr 200 ml apă Mod de preparare:…
Rinichi de viţel a la Normandia
9 April 2011
O reteta delicioasa de vitel a la Normandia din: rinichid e vitel, slanina afumata, ceapa verde, calvados, sare si piper. Ingrediente: 2 rinichi de viţel 50 gr slănină afumată 20 bucăţi ceapă verde 1 pahar de calvados (rachiu de mere) sare piper Mod de preparare: Rinichii îi spălăm bine şi îi tăiem felii. Curăţăm…
Carnati cu branză
9 April 2011
O reteta simpla de carnati cu branza din: carnati afumati, branza, chifla, sare si piper. Ingrediente: 8 cărnaţi afumaţi 300 gr brânză chiflă sare piper Mod de preparare: Cârnaţii îi tăiem oblic şi punem printre ei cate o felie de branza. Ii frigem intorcandu-i pe ambele părţi, timp de 5 până la 10 minute.…
Păstrăv cu migdale
8 April 2011
O reteta simpla de pastrav cu migdale din: pastrav, migdale, sare, piper, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 100 gr migdale sare piper lămâie, pătrunjel Mod de preparare: Migdalele curăţate şi date pe râzătoare le presărăm peste peştii curăţaţi, săraţi, piperaţi şi stropiţi cu sucul de lămâie. In vasul acoperit fierbem la focul cel…
Cocktail Chinese
8 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Chinese din: brandy, maraschino, curacao orange si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Maraschino 1 cl Curacao orange 1 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Amestecam bine ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.
Aperitiv picant de branza cu rosii
8 April 2011
O reteta deliciasa de aperitiv picant din : branza de vaci, rosii, ceapa, usturoi, ulei, gelatina, smantana, sare si boia iute. Ingrediente: 400 g brânză de vaci sau telemea de capră 8 roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1 plic gelatină 2 linguri smântână sare boia iute Mod de preparare:…
Ciorbă de pui si legume de toamnă
8 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde, gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1 ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie de dovleac 3 roşii 1/2 l borş verdeaţă…
Rulouri delicioase cu mere
8 April 2011
O reteta delicioasa de rulouri cu mere, apa minerala, ulei, drojdie, zahar, faina, gris, scortisoara. Ingrediente: 1 cană apă minerală sau sifon 1 cană ulei 1 cubuleţ drojdie 1 lingură zahăr 400 g făină Ingrediente umplutură: 6-7 mere 4 linguri zahăr 2 linguri griş 1 praf de scorţişoară Mod de preparare: Pui drojdia să…
Plăcintă cu dovleac si scortişoară
8 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de placinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat.Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere. Ingrediente pentru aluat: 200 g apã mineralã 350 ml ulei fãinã cât cuprinde sare Ingrediente pentru umpluturã: un dovleac 300 g zahãr 1…
Prăjitură cu mere si aluat cu suc de roşii
8 April 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: mere, suc de rosii, zahar, ulei, amoniac, scortisoara si faina. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri suc de roşii 1 plic amoniac stins cu oţet 500 g făină Ingrediente umplutura: 6 mere mari 5-6 linguri de zahăr scorţişoară Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi…
Cocktail James
8 April 2011
O reteta simpla de Cocktail James din: coniac, gin, chartreuse verte, zeama de lamaie si coaja de lime. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl gin 3 cl Chartreuse Verte 1,5 zeama de lamaie coaja de lime Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in cupa de cocktail si…
Desert cu susan si nuci
8 April 2011
O reteta gustoasa de desert cu susan, nuci, miere si apa. Ingrediente: 1/2 cană de seminţe de susan 1/4 cană apă 1/4 cană miere 1/2 cană nuci Mod de preparare: Coci la cuptor, în tăvi separate, seminţele de susan şi nucile. Amesteci apoi seminţele de susan cu apa şi adaugi mierea şi nucile tăiate.…
Cum se prepara Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin (video)
8 April 2011
O reteta video despre cum se prepara muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin din: muschi de porc, bacon, cartofi, carnati, salvie, uleid e masline, salata, lamaie, rosii cherry, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc bacon cartofi carnati salvie ulei de masline salata lamaie rosii cherry usturoi rozmarin sare…
Cocktail Amer
8 April 2011
File de calcan in sos de portocale
8 April 2011
Budincă de piersici
8 April 2011
O reteta gustoasa de budinca de piersici din: paine, compot de piersici, nuca de cocos, banane, stafide. Ingrediente: 5 şi 1/2 căni cuburi de pâine 500 g compot piersici (atât fructele fără sâmburi, cât şi zeama) 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare:…
Cocktail delicios de fructe
8 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de cocktail de fructe din: portocala, grapefruit, papaya, banana, capsuni si menta proaspata. Cea mai răcoritoare gustare pe care v-o puteţi imagina este formată dintr-un grapefruit, o papaya, o portocală, o banană şi o mână de căpşuni. Ingrediente: 1 portocală mică 2 linguriţe apă de flori de portocal sau trandafiri,…
Cocktail Fair Weather
8 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop de grenadine, vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de Angostura tonic Mod de preparare: Agitam bine in shaker rachiul, siropul de grenadine, mermutul si Angostura, apoi turnam bautura intr-un…
Sfecla cu sos de hrean, smanatana si iaurt
8 April 2011
O reteta delicioasa de sfecla cu sos de hrean, smnatana, iaurt, cartofi de culoare rosz, chimen, sare, ulei, smantana, iaurt, hrean, marar, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1/2 kg sfeclă 4 cartofi de culoare roz 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare grunjoasă 2 linguri ulei 200 g smântână 200 g iaurt 1 linguriţă hrean…
Pâine delicioasă
8 April 2011
O reteta gustoasa de paine din: feli de paine, nuca, suc de portocale, faina, miere, sare, banana si ulei. Ingrediente: 4-5 felii de pâine 1/2 cană nucă măcinată 1/4 cană suc portocale 1 lingură făină 1-2 linguri miere 1/2 linguriţă sare 1 banană pasat ulei pentru uns tava Mod de preparare: Storci o portocală…
Friptură de viţel
8 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de friptura de vitel din: carne de vitel, slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 gr carne de viţel 100 gr slănină 2 căţei de usturoi rozmarin mărar 1 pahar de vin alb sare piper Mod de preparare: Impănăm carnea de viţel cu bucăţele de…
Cordon Bleu
8 April 2011
Chiftele din ciuperci si cartofi
8 April 2011
O reteta delicioasa de chiftelute din ciuperci, cartofi, paine, sare, patrunjel verde si ulei. Igrediente: 1 cană ciuperci 2 cartofi 2 felii pâine înmuiată sare 1-2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt ulei pentru uns tava Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat carne sau le tai mărunt.…
Gulaş de Szeghedin
8 April 2011
O reteta simpla de Gulas de Szeghedin din: ceapa de porc, ceapa, usturoi, boia, sare, varza acra, chimen si smantana. Ingrediente: 600 gr ceafă de porc 250 gr ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri de boia sare 500 gr varză nu prea acră puţin chimen 1/8 l smăntănă Mod de preparare: Carnea o…
Păstrav (de mare) cu varză acră
8 April 2011
O reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare, suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama de peste, smantana si mustar. Ingrediente: 1 kg de file de păstrăv (de mare) sucul de la o jumătate de lămâie 1/2 kg varză acră 2 boabe de…
Cocktail Azor
8 April 2011
Paste cu fasole
8 April 2011
Spaghettini cu salvie
8 April 2011
O reteta delicioasa de spaghettini cu salvie din: spaghettini natur, spaghettini verzi, ulei de masline, pancetta, pecorino, unt, sare grunjoasa, sare si piper. Pancetta este piept de porc, crud, sărat, rulat şi uscat, ce poate fi cumpărat din băcăniile italiene. Ingrediente: 300 g spaghettini natur 300 g spaghettini verzi 3 linguri ulei de măsline 200…
Sniţele cu vinete
8 April 2011
O reteta simpla de snitele cu vinete din: snitele de vitel, suc de lamaie, sare, piper, galbenus, margarina, faina, lapte si nuci. Ingrediente: 4 şniţele de viţel 2 vinete suc de lămâie sare piper 1 gălbenuş 30 gr margarină 1 lingură de făină 2 linguri de lapte nuci măcinate, după gust Mod de preparare:…
Sarmale – (Rulouri) de varză
8 April 2011
O reteta delicioasa de sarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra, carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc, slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie. Ingrediente: 1 varză 1 /2 kg varză acră 1/2 kg carne de viţel 1 /2 kg carne de porc 1/2 kg carne…
Ospăţ ţărănesc
8 April 2011
O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper. Ingrediente: 250 gr spată de porc uscată 750 gr varză acră 250 gr antricoate de porc 4 cârnăciori 4 – 8 găluşti de pâine 1 ceapă sare chimen piper Mod de…
Spanac a la Milanese
8 April 2011
Varza chinezeasca
8 April 2011
O reteta simpla de varza chinezeasca din: varza chinezeasca, radacina de telina, un mar acru, ceapa, boia, concentrat de supa si suc de mere. Ingrediente: 750 gr varză chinezească 200 gr rădăcină de ţelină 1 măr acru 1 ceapă boia un cubuleţ de concentrat de supă 1/8 l suc de mere Mod de preparare:…
Cartofi cu usturoi si rozmarin
7 April 2011
O reteta foarte simpla si delicioasa de cartofi cu usturoi si rozmarin. Ingrediente: 600 g cartofi jnorr punga magica cartofi cu usturoi si rozmarin Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii. Se pun in punga knorr, se adauga condimentele, se leaga punga la gura si se amesteca astfel…
Rosbrat de Moravia
7 April 2011
O reteta simpla de rosbrat de moravia din: felii de rosbat, carnati afumati de Moravia, slanina, ceapa, grasime, varza acra, cartofi, faina, sare si piper. Ingrediente: 750 gr felii de rosbrat (carne de vită) 100 gr cărnaţi afumaţi de Moravia 80 gr slănină 1 ceapă 80 gr grăsime 150 gr varză acră 80 gr cartofi…
Reteta zilei: Baigli cu nucă
7 April 2011
O reteta delicioasa de baigli cu nuca din: faina, miez de nuca, lapte, zahar, stafide, unt, ou, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 300 gr făină 300 gr miez de nucă 250 ml lapte 200 gr zahăr 50 gr stafide 50 gr unt 1 ou 20 gr drojdie 10 gr…
Varză acră cu mere
7 April 2011
O reteta simpla de varza acra cu mere din: varza acra, mere, frunza de dafin si afine. Ingrediente: 750 gr varză acră 1 măr mai mare frunză de dafin afine Mod de preparare: Punem varza acră în vas. Bucăţelele de măr, afinele şi frunzele de dafin le amestecăm cu varza. Acoperim (cu capacul), încălzim…
Spanac cu smantană
7 April 2011
O reteta simpla de spanac cu smantana din: frunze de spanac, sare, nuca, usturoi, smantana si faina. Ingrediente: 1 1/2 kg frunze de spanac sare nucă indiană un căţei de usturoi 1/8 l smântână 1 linguriţă de făină Mod de preparare: Frunzele de spanac le spălăm bine şi le fierbem înăbuşit 10 minute în…
Ciuperci fierte inăbuşit
7 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de ciuperci fierte inabusit din: ciuperci proaspete, slanina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 375 – 500 gr ciuperci proaspete 50 gr slănină bine uscată şi afumată 1 ceapă mare sare piper Mod de preparare: Curăţăm ciupercile, însă nu le tăiem. Vasul îl încălzim şi în el încălzim slănina. Curăţăm…
Cocktail Brandy Melba II
7 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Melba din: brandy, lichior de piersici, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de piersici. Ingrediente: 3 cl brandy 4 cl lichior de piersici 1 cl suc de lamaie 4 cl sirop de grenadine felii de piersici Mod de preparare: Turnam in shaker brandy, lichior, suc de…
Ruladă de varză
7 April 2011
Cartofi cu coaja cu branza si cu cicoare
7 April 2011
Conopidă cu ouă
7 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de conopida cu oua din: conopida, sare, piper, ceapa, untdelemn, oua, paine si patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă (mai mare) sare piper 1 ceapă puţin untdelemn 3 ouă o pâinişoară (sau chiflă) pătrunjel Mod de preparare: Fierbem conopida în vas şi o tăiem după aceea în bucăţi. Intr-un vas prăjim…
Cum se prepara Burgeri de ovaz si de mei (video)
7 April 2011
O retete video simpla despre cum se prepara burgeri de ovaz si mei din: fulgi ovaz, seminte de floarea soarelui, susan, busuioc, oregano, ulei de masline, sare, mei si patrunjel verde. Ingrediente burgeri de ovaz: fulgi ovaz seminte floarea soarelui susan busuioc oregano ulei de masline apa sare Ingrediente burgeri de mei: mei patrunjel verde…
Conopidă cu vin alb
7 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de conopida cu vin alb din: conopida, vin alb, supa, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă de supă parmezan sare piper Mod de preparare: Spălăm conopida şi o tăem bucăţi, în vas prăjim ceapa până se îngălbeneşte, adăugăm conopida şi fierbem…
Cocktail Apple
7 April 2011
O reteta simpla si usoara de Cocktail Apple din: brandy, calvadoc, suc de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Calvados 1 lingurita suc de lamaie felii de limeta Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele intr-un pahar de mixare. Turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi si adaugam cuburi de…
Ardei in stil milanez
7 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de ardei in stil milanez din: ardei rosii, ardei verzi, usturoi, ulei de masline, usturoi, rosii, sare, patrunjel, masline si sunca. Ingrediente: 4 ardei roşii şi 2 verzi 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 3 roşii sare 1 lingură pătrunjel tocat fin câteva măsline negre 150 g…
Mazare vanatoarescă
7 April 2011
O reteta simpla de mazare vanatoreasca din: mazare, ciuperci, slanina afumata, piper, boia, patrunjel si menta. Ingrediente: 500 g mazăre 250 g ciuperci 150 g slănină afumată piper boia pătrunjel mentă Mod de preparare: Incălzim vasul. Frigem slănina şi ciupercile tăiate mărunt scurt timp. Adăugăm mazărea şi fierbem înfundat la foc scăzut 20…
Morcovi cu ciuperci
7 April 2011
O reteta simpla de morcovi cu ciuperci din: morcovi, ciuperci, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g ciuperci usturoi sare untdelemn Mod de preparare: Morcovii curăţaţi îi tăiem în lung. îi fierbem în vas, 25 până la 30 minute. Adăugăm ciupercile şi usturoiul şi fierbem înăbuşit. După gust, adăugăm şi pătrunjel.…
Retete zilei: Torta di riso
7 April 2011
Gulii cu carne
7 April 2011
Vasul îl încălzim. Prăjim ceapa până cănd se rumeneşte, adăugăm carnea tăiată mărunt, iar la sfârşit condimentăm cu sare şi puţin piper. Adăugăm apoi guliile curăţate şi tăiate felii, amestecăm bine şi le fierbem mocnit 20 minute. înainte de a le servi, le garnisim cu pătrunjel tăiat mărunt. Poftă bună!
Vinete delicioase umplute
7 April 2011
O reteta simpla de vinete delicioase umplute din: vinete, carne tocata, ardei, rosii, ceapa, usturoi si orez. Ingrediente: 3 vinete 200 g carne tocată 1 ardei 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă cu orez pe jumătate fiert Mod de preparare: Vinetele le tăiem în lungime (fără să înlăturăm codiţa). în…
Omletă cu sparanghel
7 April 2011
O reteta simpla de omleta cu sparanghel din: oua, unt sau margarina, sparanghel, parmezan, lamaie, untdelemn si sare. Ingrediente: 3 sau 4 ouă unt sau margarină 200 g sparanghel parmezan lămâie untdelemn sare Mod de preparare: Sparanghelul îl fierbem înăbuşit, o parte din sparanghel îl tăiem bucăţele mărunte, iar cealaltă parte o condimentăm cu…
Cocktail Brandy Champagne Punci
7 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Champagne Punci din: brandy, benedictine, maraschino, champagne, zahar, sifon si cirese. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Benedictine 1 cl Maraschino 3 cl champagne 1 cl zahar sifon cirese de cocktail Mod de preparare: Amestecam toate ingrediente cu exceptia sifonului, cu gheata intr-un pahar de mixare. Turnam bautura…
Fasole cu macaroane
7 April 2011
O reteta simpla de fasole cu macaroane din: fasole, macaroane, slanina afumata, carne de porc afumata, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 250 g macaroane 50 g slănină afumată 800-1000 g carne de porc afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Fasolea o înmuiem în…
Dovlecei cu omletă
7 April 2011
Fursecuri cu miez de nucă si ciocolată
7 April 2011
Praz in stil grecesc
7 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de praz in stil grecesc din: praz, vin alb, ulei de masline, lamaie, piper, dafin, rozmarin si masline. Ingrediente: 2 legături de praz 200 ml vin alb 100 ml ulei de măsline 1 lămâie piper dafin rozmarin 10-15 măsline Mod de preparare: Se pune vinul, uleiul de măsline, sucul…
Anghinare umplută
7 April 2011
O retetă simpla de anghinare umpluta din: spanac, anginare, smantana, oua si sos olandez Ingrediente: 400 g spanac 4 buc. anghinare 1/2 ceaşcă smântână 4 ouă sos olandez Mod de preparare: Indepărtăm frunzele tari din partea inferioară a anghinării si tăiem cotorul. Tăiem vârful la 2 cm şi partea tare a fiecărei frunze. Le…
Supă ungurească
7 April 2011
O reteta simpla de supa ungureasca din: varza acra, carne uscata, supa de carne uscata, carnati unguresti, ceapa, usturoi, faina, untdelemn, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, chilli, afine, zahar tos, bulion si smantana. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 250 gr carne uscată fiartă 3/4 l supă de carne uscată fiartă 2…
Curcan cu trufe
7 April 2011
Se spală, se scurg şi se curăţă trei litre, de trufe bune; se pun într-o tingire cu 150 dramuri de slănină tocata, sare, piper, nucşoară, buchet de aromate, curăţaturile trufelor tocate, apoi se lasă pe foc 30 minute; după aceasta se introduce un curcan care a fost înainte curăţat şi se coase la loc. Curcanul…
Cocktail Cognac Highball
7 April 2011
Curcan fript şi umplut cu castane
7 April 2011
O reteta delicioasa de curcan fript si umplut cu castane din: curcan, carne de pasare sau vitel, coniac, sare, piper, ierburi aromate, castane, zahar, migdale si grasime. Ingrediente: un curcan umplutura: 250g carne de pasăre sau de viţel 50 g slănină crudă un păhărel de coniac sare piper ierburi aromate 250 g castane 20 g…
Umplutură de castane pentru curcan
7 April 2011
O reteta simpla de umplutura de castane pentru curcan din: unt, galbenuse, zahar, miez de paine, lapte, pesmet si castane. Ingrediente: 100 g unt două gălbenuşe două linguri de zahăr puţin miez de pâine cât o nucă o ceaşca de lapte 10 g pesmet 250 g castane Mod de preparare: Se freacă untul, se…
Snitel de vita cu ceapa
7 April 2011
Pui fraged la punga cu usturoi
6 April 2011
Gogonele umplute cu fasole batuta
6 April 2011
O reteta gustoasa de gogonele cu fasole, cepa, ulei si salata verde. Ingrediente: 3-4 gogonele murate 1 castronel cu fasole bătută (200 g, nu mai mult) 1 ceapă ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Le decupezi gogonelelor câte un căpăcel la partea opusă codiţei, le scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi…
Tocanita de spanac
6 April 2011
Tocanita de gogosari copti
6 April 2011
O reteta de tocanita de gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, foi de dafin si usturoi. Ingrediente: 5 gogoşari 1 ceapă mare 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei sare 1 frunză dafin 2 căţei usturoi Mod de preparare: Pui la copt gogoşarii şi, între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt…
Salata de cartofi cu ceapa
6 April 2011
Salata de legume cu ciuperci
6 April 2011
O reteta delicioasa de salata cu legume, ciuperci, castraveti, rosii, cepa rosie, varza alba, varza rosie, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveţi 2 roşii 1 ceapă roşie 2 frunze varză albă 2 frunze varză roşie 100 g ciuperci proaspete 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet de…
Reteta zilei: Portocale cu cremă de frişcă
6 April 2011
O reteta delicioasa de portocale cu crema de frisca din: portocale, frisca, zahar, esenta de portocale si 2 pliculete de gelatina. Ingrediente: 800 gr portocale 200 gr frişca 100 gr zahăr 1 sticlută esenţă de portocale 2 pliculeţe de gelatină Mod de preparare: Portocalele se spală, se şterg, pentru fiecare se taie o felie…
Raţă gătită drept raţă sălbatică
6 April 2011
Freacă bine raţa, pe dinăuntru şi pe din afară cu sardele, iar numai pe dinafară cu sare, piper şi ienupere pisate, apoi o lasă să stea două-trei zile. Când vrei să o frigi, opăreşte-o cu marinată fierbinte, iar în vreme ce o frigi, o ungi cu grăsime, marinată şi smântână. Poftă bună!
Prajitura alba
6 April 2011
Mâncare de cartofi cu năut
6 April 2011
Ruladă cu banane si friscă
6 April 2011
Raţă cu sos de portocale
6 April 2011
Pacea (mâncare grecească)
6 April 2011
Iei un picior de vacă bine curăţat, îl tai în două de la genunchi, apoi îl pui pe o pătură moale şi-i spargi ambele oase în două cu un topor. După aceasta îl speli bine şi îl pui într-o oală cu apă şi sare la foc, să fiarbă până ce se moaie astfel până se…
Cocktail Brandini
6 April 2011
Gelatină (aspic) rusească
6 April 2011
Muiem 100 g gelatină albă, fină în 1,5 litri apă caldă curată, adăugându-i o linguriţă de sare, sucul de la o lămâie şi jumătate, două foi de dafin, două albuşuri de ou cu cojile lor, o jumătate de pahar de oţet de vin, o lingură şi jumătate de muştar francez, o ceapă curăţată, 15-20 boabe…
Şuncă cu gelatină (aspic) şi hrean
6 April 2011
Tăiem, felii subţiri de şuncă fiartă şi rece, luând şoriciul de pe ele, apoi aranjate, pe o farfurie lungă, le garnisim o distanţă cu gelatină tăiată în bucăţi delicioase, o altă distanţă cu hrean alb, ras cu cuţitul, o distanţă, cu hrean roşu muiat în zeamă de sfecle roşie; apoi punem o distanţă ouă fierte…
Picior de porc
6 April 2011
Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o scândurică. Umple cratiţa cu apă…
Friptură ţărănească
6 April 2011
Infierbântă într-o cratiţă o lingură de untură sau untură de porc, apoi aşterne 4 felii de muşchi de porc. Nu acoperi cratiţa. Timp de 12 minute, rumeneşte-le pe amândouă părţile. Fă să scadă focul şi mai pâlpâie vreo 20 de minute. O farfurie încălzită freac-o cu un căţel de usturoi. Apoi amestecă: trei linguri de…
Oţet de vin
6 April 2011
Toamna la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintuite (coceni de struguri nepresaţi) şi-1 înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă a oţet, (începe-a se descompune). Atunci le punem în sticlă mare (sunt sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun. Sticla nu o umplem deodată cu…
Raţă sălbatică la cratiţă
6 April 2011
După ce e ciupelită şi curăţată raţa, o tăiem pe la încheieturi în bucăţele. Punem la foc într-o cratiţă 1 litru şi jumătate de apă, 16 deca- grame de unt, o lingură de ceapă tăiată mărunt, două linguri de bureţi mărunţi, un păhar de vin bun (dacă avem de Madeira), şi puţină sare. Lăsăm să…
Pilaf cu hribi uscaţi
6 April 2011
Pasta de naut
6 April 2011
Penne carbonara
5 April 2011
O reteta delicioasa de Penne Carbonara din: pennes, sunca, maggi, oua, smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval. Ingrediente: 500 g penne panzani 200 g sunca 1 plic maggi ideea zile paste carbonara 3 oua 200-300 g smantana 1 ceasca vin sare piper praf de usturoi cascaval Mod de preparare: Pentru sos: se…
Mancare de linte
5 April 2011
O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare. Ingrediente: 2 căni linte 2-3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 căni apă 2 linguri ulei 1 cană bulion 1/2 linguriţă boia 1 ceapă 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt 2-3 căţei…
Bors de galbiori uscati cu fasole
5 April 2011
O reteta gustoasa de bors de galbiori uscati, fasole, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, tarhon si sare. Ingrediente: 1 cană de fasole boabe 50 g gălbiori uscaţi (1 pungă) 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 rădăcină mică de pătrunjel sare tarhon Mod de preparare: Pui fasolea şi gălbiorii la înmuiat de seara în apă…
Salata de fenicul cu ceapa
5 April 2011
Tortuleţ de îngheţată
5 April 2011
Cocktail Brandy Buck
5 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Buck din: brandy, lime juice, ginger ale, felii de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Lime Juice Ginger Ale felii de portocale cirese de cocktail Mod de preparare: Agitam bine brandy-ul cu lime juice impreuna cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un…
Orez cu mere si nuci
5 April 2011
Cum se prepară File de cod cu garnitura de rosii (video)
5 April 2011
O reteta video delicioasa despre cum se prepara file de cod cu garnitura de rosii din: file de cod, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, busuioc, patrunjel, cartofi, unt, faina, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de cod lamaie usturoi rosii cherry vin alb busuioc patrunjel cartofi unt faina ulei de masline sare…
Prăjitură cu piersici şi trandafiri
5 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici, petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra, lamaie si 1 pliculet de gelatina. Ingrediente: 600 gr piersici 100 gr petale de trandafiri 200 gr foi de prăjituri 200 gr brânză de vaci 100 gr zahăr pudră 1 lămâie 1 pliculeţ…
Ciorba de legume cu busuioc
5 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă 1/2…
Cocktail Brandy Punch
5 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Punch din: brandy, rum jamaie, sirop de ananas, suc de lamaie, sifon, felii de portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 2 cl rum Jamaica 2 cl sirop de ananas 2 cl suc de lamaie sifon felii de portocale cirese de cocktail Mod de preparare: Amestecam toate ingrediente,…
Paste cu pesmet
5 April 2011
Prăjitură Cio-Cio-San
5 April 2011
Ciorbă de mazăre cu orez
5 April 2011
O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturoiul şi…
Ghiveci de toamna
5 April 2011
O reteta deliciasa de ghiveci din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, fasole verde, mazare, conopida, gogosari, varza alba, ciuperci, bulion, marar, patrunjel, masline. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 200 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 200 g conopidă congelată 2 gogoşari 1/4 varză albă 250 g ciuperci 1…
Cocktail Red Daisy
5 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Red Daisy din: brandy, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine felii de lamaie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam toata bautura intr-un pahar de cocktail.…
Tort cu portocale şi căpşuni
5 April 2011
Merluciu prajit cu malai
5 April 2011
Vinete cu orez
5 April 2011
O reteta gustoasa de vinete cu orez, patrunjel, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 ceaşcă mare de orez 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le prăjeşti în ulei. Separat, speli orezul şi îl fierbi în apă sau în zeamă…
Cocktail Olympia
5 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Olympia din: cherry brandy, rom alb, lime juice si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rom alb 2 cl Lime Juice coaja de limeta Mod de preparare: Agitam bine ingrediente cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru cocktail. Adaugam coaja de limeta.
Ciorba de linte cu otet si usturoi
5 April 2011
Pizza iute cu salam
5 April 2011
O reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper. Ingrediente: 4 blaturi de pizza sos: 500 gr roşii în bulion 10 gr zahăr 2 gr oregano 2 gr busuioc 30 ml…
Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi
5 April 2011
Chiftele cu dovlecei si vinete
5 April 2011
O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 cartofi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel cimbru 1 lingură făină 1 lingură zeamă de lămâie sare piper 100 ml ulei pentru prăjit Mod…
Carne de vita in sos marinat
5 April 2011
Biscuiţi de şampanie
5 April 2011
O reteta de biscuiti de sampanie din: oua, faina si zahar pudra. Ingrediente: 10 ouă 250 g făină 275 g zahăr pudră 100 g zahăr pudră pentru deasupra Mod de preparare: Se bat albuşele cât se poate de tari, se adaugă zahărul şi se bat din nou, apoi gălbenuşele şi iar se bat, şi…
Must fiert
5 April 2011
Toamna la stors luăm must curat de sub presă (şitău), după două zile îl fierbem în oală de lut până scade din trei părţi una. Apoi răcit îl turnăm în sticle, înfundăm sticlele, şi-l ţinem în loc răcoros sau în pivniţă. Asemenea putem ţine must dulce pişigos dacă în 4-5 litri punem o linguriţă de…
Ciorbă de lobodă delicioasă
4 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare: Se…
Fundite cu fasole şi mazăre
4 April 2011
Gelatină de portocale
4 April 2011
Gogoşi cu untdelemn
4 April 2011
Luaţi două măsuri de apă, una de faină şi o lingură de drojdie de bere sau de casă strecurate şi sarea trebuitoare. Se mestecă timp de o oră şi se pune la căldură să dospească. După ce vor dospi se pune untdelemn să clocotească într-o tingire deschisă. Având o lingură adâncă rotundă, udând lingura cu…
Crap umplut cu nuci
4 April 2011
Speli peştele, îl spinteci, apoi îl umpli cu umplutura următoare: prăjeşti în untdelemn orez cu ceapă şi apoi îl fierbi pe jumătate cu apă, sare, piper, puţin pătrunjel, adaugi: 50 de nuci pisate şi stafide roşii; amesteci bine totul umpli peştele, îl laşi şi-l pui la cuptor cu untdelemn. Poftă bună!
Salata de orez cu mazare
4 April 2011
O reteta delicioasa de salata de orez, mazare, ardei rosu, patrunjel, ulei, otet. Ingrediente: 200 g orez 100 g mazăre (din conservă sau din congelator) 1 ardei roşu pătrunjel ulei oţet Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, îl clăteşti cu puţină apă rece şi îl laşi la scurs…
Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)
4 April 2011
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara rulada de peste cu sos alb din: file de pangasius, smatnana, capere, unt, vin, ardei, morcov, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de pangasius smantana capere unt vin ardei morcov lamaie ulei sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii de coaja, apoi…
Plachie de crap sau de orice peşte
4 April 2011
Cocktail Brandy Melba
4 April 2011
Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
4 April 2011
Sarmale de ştevie
4 April 2011
Retete de post: Brânză de spanac
4 April 2011
Pizza delicioasa
4 April 2011
O reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 400…
Fileuri de salau cu cartofi fierti
4 April 2011
Retete de post: Măsline umplute de post
4 April 2011
Gulii sau caralambi
4 April 2011
Se curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume, guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.
Cocktail Amaretto – Brandy
4 April 2011
Retete de post: Ţelină de post
4 April 2011
Retete de post: Ştevie de post
4 April 2011
Morcovi de iarnă
4 April 2011
Spanac cu pătlăgele vinete
4 April 2011
Ia pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune la…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu