O
reteta delicioasa de spatzle din: faina, apa, oua, pesmet, unt si sare.
Ingrediente: 320 g faină albă 150 ml apă călduţă 2 ouă 2 linguri pesmet
30 g unt sare Mod de preparare: Pune într-un castron mare faina,
sarea, ouăle şi apa călduţă şi frământă până când obţii un aluat omogen.
Strânge-l în…
23 October 2011

O
reteta simpla de Cocktail La Meme Chose din: drambuie, whisky, vermut
rosu, suc de portocale, albus si angostura. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2
cl whisky 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 albus 1 strop de
Angostura Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza in shaker,
apoi se toarna bautura…
Read more »
23 October 2011

O
reteta delicioasa de piure cu broccoli si salata din: cartofi,
broccoli, lapte dulce, ulei de masline, faina, ou, amestec de salata,
ridichi, seminte de mac, sare, piper, sos de rosii picant si marar.
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g broccoli 100 ml lapte dulce 100 ml ulei
de măsline 250 g făină un ou…
Read more »
23 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de paste cu ciuperci din: paste, ciuperci
de padrure, usturoi, ulei de masline, oua, smantana, unt, nucsoara si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste (de ex. linguine) 300 g ciuperci de
pădure (chitarce sau bureţi de mesteacăn) 1 căţel de usturoi 2 linguri
ulei de măsline 6 ouă 2 linguri smântână…
Read more »
23 October 2011

O
reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de
vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente:
500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2 fir de praz 2 căţei de
usturoi 1 lingură…
Read more »
23 October 2011

Se
condimentează cu sare şi piper 4 fileuri de somon fără piele, apoi se
ung cu ulei. Se amestecă 4 linguri de mentă tocată cu coaja rasă şi
zeama de la 1 lămâie, 2 linguri de miere lichidă şi 3 linguri de ulei de
măsline. Se curăţă de coajă şi de sâmbure şi se taie…
Read more »
23 October 2011

O
reteta de vinete coapte cu rosii din: vinete, rosii, ulei de masline,
suc de lamaie, usturoi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 vinete 4
roşii 100 ml ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 5-6 căţei de usturoi
pătrunjel verde sare Mod de preparare: Coci vinetele direct pe
flacără. Le decojeşti şi…
Read more »
23 October 2011

O
reteta delicioasa de tarta olandeza cu sirop din: stafide, miez de
nuca, faina, drojdie, scortisoara, zahar vanilat, sirop de zahar, bere
blonda, unt si sare. Ingrediente: 200 g stafide 75 g miez de nucă 400 g
faină albă 3 linguriţe drojdie uscată 1 linguriţă cu vârf scorţişoară 1
linguriţă cu vârf zahăr vanilat 3…
Read more »
23 October 2011

O
reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa,
ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin,
coriandru si apa. Ingrediente: 1 kg cod sărat (sau batog de cod) 250 g
sos de roşii 1 ceapă mare 2 fire de ceapă verde 2 foi de dafin…
Read more »
23 October 2011

O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui si fasole din: cartofi,
unt, ceapa, vin alb, bacon, pipet de pui, branza telemea, masline,
ciuperci, fasole neagra sau rosie si ulei de masline. Ingrediente: 9
cartofi 20 g unt pentru uns tava umplutura: 2 cepe 1 pahar de vin alb
350 g de bacon 390 g…
Read more »
23 October 2011

O
reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi,
boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere
neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei
si marar. Ingrediente: 700 g ciuperci de padure 150 g ceapa frantuzeasca
1 catel de usturoi 3 boabe…
Read more »
22 October 2011

O
reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa. Un preparat
indragit de toata lumea care necesita atat putine ingredient, cat si
putin timp. Cum se prepara Paste Pomodoro
Read more »
22 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de compot de dovlecei cu sirop de ananas
din: zahar, dovlecei, apa, zahar vanilat, sare de lamaie, sirop de
ananas si aspirine sau conservant. Ingrediente: 800 g zahăr 6 kg de
dovlecei, cântăriţi după ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, tăiaţi
cubuleţe 6 litri apă 3 pachete de…
Read more »
22 October 2011

O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu rosii din: peste, morcovi,
patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosii, bors, ulei, leustean si
sare. Ingrediente: 500 g peşte 50 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină
100 g ceapă 75 g ardei gras 200 g roşii borş 50 ml ulei 1 legătură
leuştean sare …
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de tacos de pui cu chili si sos de avocado din: carne
de pui, tortillas, ceapa, rosie, usturoi, ardei iute, sos de chili,
ulei de masline extravirgin, avocado, coriandru, lamaie, ceapa si salata
verde. Ingrediente: 200 g carne de pui 8 tortillas 1 ceapă medie 1
roşie 1 căţel de usturoi 1 …
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de strudel cu stafide si migdale din: foi de
placinta, branza de vaci, orez, lapte dulce, oua, faina, lamaie,
migdale, stafide, unt, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata.
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g brânză de vaci 60 g orez
500 ml lapte dulce 3 ouă 15 g făină…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de crap, ulei de masline, bulion, usturoi, rosii, suc
de lamaie, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de crap 125 ml de
ulei de măsline 100 g de bulion 25 g de usturoi 1 kg de roşii 100 ml de
suc de lămâie 200 ml vin alb sare piper Mod…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de burritos cu legume din: faina, drojdie, apa, sare,
fasole pestrita, boabe de porumb, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosie,
dovlecel, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 200 g faină albă 1 lingură drojdie uscată (pulbere)
100 ml apă călduţă sare pentru burritos: 250 g fasole pestriţă…
Read more »
21 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de salata marina din: calamari, rosii,
fasole rosie, ceapa, apa, ardei gras, ardei iute, ulei de masline
extravirgin, lamai, foaie de dafin, piper negru boabe, boia iute,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g calamari 200 g roşii 250 g
fasole roşie (din conservă), bine scursă 2 cepe 500 ml…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa supe de scoici, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foi
de dafin, cimbru, coaja de lamie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de
scoici 2 roşii 2 cepe 4 căţei de usturoi 10 fire de pătrunjel 2 foi de
dafin o crenguţă de cimbru o bucată de coajă de lămâie sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
21 October 2011

O
reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz din: apricot brandy, suc de
portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl
Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie sifon o felie
de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu gheata
lichiorul si sucurile de…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate din:
galbiori, hribi, faina, usturoi, ardei iute, patrunjel, muschi de
vitel, piper, sunca de parma, frunze de salvie, sare, ulei de masline,
vin alb sec si unt. Ingrediente: 400 g galbiori 600 g hribi mici faina 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »
21 October 2011

Se
fierb 200g de cartofi până devin fragezi, cam 15-20 de minute. între
timp, se ung 2 macrouri întregi cu ulei de măsline peste tot, se
condimentează cu sare şi piper, apoi se dau sub gril 3-4 minute pe
fiecare parte, până s-au pătruns. Se amestecă 2 portocale tăiate în
felii, fără membrana albă, 1/2…
Read more »
21 October 2011

O
reteta de ciorba de varza cu cartofi si piept de porc din: varza,
cartofi, carnat afumat, piept de porc, unt, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg varză 2 kg cartofi 1 cârnat afumat 250 g piept de
porc 75 g unt 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Desfa foile
verzei…
Read more »
21 October 2011

O
reteta video despre cum se prepara mancare din carne de porc si scoici,
un preparat diferit, o mancare de iarna consistenta in care sunt
combinate aromele de porc cu cele de peste. Ingrediente: 500 g pork
spare ribs , cut into chunks 6 slices of bacon , chopped 1 onion , diced
2 carrots…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de tarta cu mere din: faina, unt, margarina, sare,
mere, zahar, unt si praf de scortisoara. Ingrediente: 200 g faină albă
50 g unt 70 g margarină sare pentru umplutură: 400 g mere 100 g zahăr 20
g unt 2 linguriţe praf de scorţişoară Mod de preparare: Curăţă merele
de coajă…
Read more »
21 October 2011

O
reteta gustoasa de coasta de porc cu cartofi picanti, vin rosu,
usturoi, boia iute, rozmarin, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1
bucată coastă de porc 250 g cartofi 250 ml vin roşu câţiva căţei de
usturoi boia iute rozmarin cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Se
spală coasta de porc, se condimentează cu…
Read more »
21 October 2011

O reteta delicioasa de rulouri de somon cu sos alb, salau, smantana,
patrunjel verde, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 3 felii de somon
afumat 250 g şalău 2-3 linguri smântână pătrunjel verde 1 ceapă piper
sare Ingrediente sos: 50 g unt 1 linguriţă făină 150 ml lapte Mod de
preparare: Se curăţă, se spală, se…
Read more »
21 October 2011

O
reteta delicioasa de muschi file de porc cu ceapa, morcovi, unt, faina,
usturoi, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file 1
kg ceapă mică 500 g morcovi 100 g unt 3 linguri făină 5 căţei usturoi
500 ml supă de legume sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de
pieliţe…
Read more »
21 October 2011

O reteta delicioasa de supa-crema de broccoli cu branza Roquefort,
ceapa, ulei de masline, cartof, supa de legume. Ingrediente: 1 ceapă
mare, tocată 1 lingură ulei de măsline 1 cartof mare, tăiat cubuleţe 1
litru zeamă de supă de legume 300 g broccoli,-tocat mare 100 g brânză
(preferabil Roquefort) sfărâmată Mod de preparare: Intr-o…
Read more »
21 October 2011

O reteta delicioasa de salata de broccoli, sunca afunata, ceapa rosie,
ulei, maioneza. Ingrediente: 1 broccoli 1 ceapă roşie 100 g şuncă
afumată 1 lingură ulei maioneză (sau/şi smântână) Mod de preparare:
Broccoli,taiat bucatele amestecat cu ceapa,taiata marunt se lasă la
frigider de pe o zi pe alta. Şunca afumată se prăjeşte în ulei,…
Read more »
20 October 2011

Placinta
cu pui si ciuperci din: pui, ciuperci, aluat foitaj, supa concentrata
de carne, unt, ou, faina, ceapa, patrunjel, salvie, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui fript (circa 800 g) 250 g ciuperci champignon 200 g
aluat foitaj 400 ml supă concentrată de carne 80 g unt 1 ou 1 lingură
faină albă 1 ceapă…
Read more »
20 October 2011

O
reteta de salata de pui si calamari din: calamari, morcov, ridiche,
ceapa, usturoi, ghimbir, sherry, piept de pui, tahini, sos de soia, otet
de orez, ghimbir, usturoi, zahar, ulei de susan si seminte de susan.
Ingrediente: 150 g calamari 1 morcov 1 ridiche albă 2 cepe mari 1 ceapă
mică 2 căţei de usturoi…
Read more »
20 October 2011

O
reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa despre cum se
prepara coaste de porc. Un preparat care impreuna cu orez alb ca si
garnitura va fi minunat. Ingrediente: 1 ½ kg spare ribs, chopped in half
1 tbsp peanut oil 100 ml Chinese bbq sauce 2 tbsp soy sauce 2 tbsp
sweet…
20 October 2011

O
reteta delicioasa de rulada cu carne si carnati din: foi de placinta,
cascaval, carnati afumati, piept de pui, ceapa, usturoi, stafide, ulei
de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si legume de sezon.
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g caşcaval doi cârnaţi
afumaţi un piept de pui o ceapă 4 căţei de usturoi…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpa de Americano Cocktail din: vermut rosu, campari, portocala
si apa minerala. Ingrediente: 5 cl vermut rosu 3 cl Campari 2 felii de
portocala sifon sau apa minerala Mod de preparare: Se mixeaza bine in
shaker cu gheata vermutul si Campari, apoi se toarna bautura intr-un
pahar pentru bauturi lungi. O felie…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de tarta cu hribi asezonata cu nuci tocate din:
faina, praf de copt, sare, ou, unt, hribi, ceapa, usturoi, piper, ceapa
verde si nuci. Ingrediente: 200 g faina praf de copt sare 1 ou 155 g unt
550 g hribi 5 cepe frantuzesti 2 catei de usturoi piper 1/2 legatura
ceapa verde…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de pastrav cu fenicul din: pastravi, fenicul, rosii
cherry, vin alb sec, dovlecel, vanata, broccoli, sare, piper, ulei de
masline si orez. Ingrediente: 4 pastravi un fenicul 250 g rosii cherry
250 ml vin alb sec un dovlecel o vanata 500 g broccoli sare piper ulei
de masline orez Mod de…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de omleta englezeasca cu carne de crab din: carne de
crab, germeni de soia, mazare, arpagic, sos de peste, zahar, oua, ulei
de floarea soarelui, supa concentrata de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g carne proaspătă de crab 100 g germeni de soia 50 g
mazăre păstăi 15 fire de…
Read more »
20 October 2011

Se
fierb 500g de cartofi în apă cu sare 10-15 minute, până ce pot fi uşor
străpunşi cu un cuţit. Se scurg şi se răcesc suficient pentru a fi
mânuiţi; se taie în felii groase. Se amestecă 1 legătură mică frunze de
tarhon tocate cu 1 şalotă tocată fin, 1 lingură oţet de vin roşu,…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de sfecla rosie in otet din: sfecla rosie,
otet, sare, boabe de mustar, piper, hrean si foi de dafin. Ingrediente: 3
kg sfeclă roşie 300 ml oţet sare boabe de muştar piper boabe 1 rădăcină
de hrean foi de dafin Mod de preparare: Sfecla o coci la cuptor,
apoi…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de mamaliga in straturi din: malai, apa, lapte dulce,
unt, branza de vaci, oua, ciuperci, ardei capia, ardei iute, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 350 g
malai 500 ml apa 500 ml lapte dulce 100 g unt 500 g branza de vaci 6 oua
500 g ciuperci…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca,
unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 fileuri de calcan curăţate 60 g unt sărat 1 ceapă mică 50
ml coniac 1 lingură smântână dulce 2 linguri faină albă sare piper
pentru decor: câteva fire de pătrunjel proaspăt…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla de pui cu vinete din: pui, ulei, ceapa, ardei grasi,
rosii, vinete, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 3-4 linguri de
ulei 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 vinete 4 căţei de usturoi sare
piper Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl pudrezi cu sare şi piper
şi îl…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla de chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez
de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi,
ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 5
linguri parmezan ras 200 g miez de pâine 1 ou 1 căţel de usturoi
coriandru proaspăt sare piper pentru…
Read more »
20 October 2011

Se
amestecă, într-un vas adânc rezistent la microunde, 400g de batog
afumat, curăţat de piele şi tocat grosier, cu 1 praz tăiat în felii
subţiri şi o mână de pătrunjel tocat. Se stropeşte cu 75ml de smântână
pentru frişcă şi 5 linguri de apă. Se taie în felii foarte subţiri 2
cartofi şi se aşază…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de fasole gatita din: fasole pestrita, carnati
picanti, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, supa concentrata, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole pestriţă 200 g
cârnaţi picanţi (sau salam) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei iute
proaspăt 1 fir de ceapă verde 500 ml supă concentrată…
Read more »
20 October 2011

Se
frământă un aluat din 300 g făină, 1 praf de sare, 100 g margarină, 1
ou, 50 ml apă; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o
formă de tartă (0 24 cm) unsă şi se…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de prajitura cu mere si gem din: unt, zahar tos, oua,
lapte dulce, faina, praf de copt, sare, mere, nuci, pudra de
scortisoara, zahar vanilinat, gem de caise si frisca. Ingrediente: 130 g
unt 370 g zahăr tos două ouă 120 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ
praf de copt…
Read more »
20 October 2011

O
reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei grasi, vinete, pesmet,
ceapa, faina, ulei, ciuperci, sare, piper, margarina, rosii, ulei,
faina, zahar, sare, marar si patrunjel. Ingrediente: 12 ardei graşi 3-4
vinete mijlocii 2 linguri de pesmet (sau 2 felii de pâine înmuiată) 1
ceapă 1 lingură de făină 3 linguri de ulei 1…
Read more »
20 October 2011

Se
scot boabele de la 400 g ciorchini de fructe de soc. Se decojesc 2 pere
mari (cca 400 g) şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa felii. Se dau
în clocot 400 ml suc de coacăze negre cu 200 ml suc de mere, cca 150 ml
apă şi 2 linguri miere. Se crestează…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de cartofi cu unt si branza Cheddar din: cartofi,
unt, branza cheddar, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi albi mari 80 g
unt sărat 250 g brânză Cheddar sare piper Mod de preparare: Spală
bine cartofii, pune-i într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi fierbe-i
circa 30-35 de minute (este…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1
pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare
piper pătrunjel verde…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de cod pane cu cartofi prajiti din: file de
cod, oua, pesmet, cartofi, faina, ulei de floarea soarelui si sare.
Ingrediente: 500 g file de cod proaspăt 2 ouă 150 g pesmet 5 cartofi
albi mari 2 linguri faină albă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
sare Mod de preparare:…
Read more »
20 October 2011

O
reteta de pui picant cu salata de mere din: aripioare de pui, usturoi,
otet balsamic, ulei de masline, portocale, apa, pasta de tomate, pasta
de ardei iute, mere, nuci, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kg
aripioare de pui 4 căţei de usturoi 100 ml oţet balsamic 100 ml ulei de
măsline două portocale…
Read more »
20 October 2011

O
reteta de fileuri de peste cu piure din: fileuri de peste alb, cartofi,
broccoli, ceapa rosie, masline, amestec de salata, lapte dulce,
ridichi, unt, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, sare, piper,
patrunjel, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: fileuri de peşte alb 3
cartofi 400 g broccoli o ceapă roşie măsline feliate un…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din:
scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel,
sare si piper alb. Ingrediente: 16 scoici St. Jacques 2 linguri
smântână fermentată 70 g unt sărat 1 linguriţă iaurt 1 lingură brandy 1
lingură faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
20 October 2011

Se
fierb 150 g de spaghettini sau spaghetti conform instrucţiunilor de pe
pachet. Se călesc uşor 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute roşu şi 5
şalote, toate tăiate în felii fine, în 50ml ulei de măsline extravirgin,
până ce îşi eliberează aromele. Se adaugă coaja rasă şi zeama de la 1
lămâie şi 1…
Read more »
20 October 2011

O
reteta simpla de lichior de fructe de padure din: mure, coacaze rosii,
coacaze negre, afine, alcool si zahar. Ingrediente: 1/2 mure 300 coacaze
rosii 300 g coacaze negre 300 g afine 1 l alcool 1kg zahar Mod de
preparare: Alegi fructe sănătoase şi fără impurităţi, le pui într-o
strecurătoare şi le treci prin…
Read more »
20 October 2011

O
retete delicioasa de legume fripte cu fenicul din: fenicul, vinete,
dovlecei, broccoli, rosii, ceapa rosie, vin alb demisec, smantana, unt,
seminte de fenicul, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: bucăţi de fenicul două vinete doi dovlecei 500 g broccoli 4
roşii două cepe roşii 600 ml apă 150 ml vin alb demisec…
Read more »
20 October 2011

O
reteta delicioasa de tocana din carne de vita cu bere din: carne de
vita, slanina, ceapa, morcovi, bere, faina, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 900 g carne de vită tăiată cuburi 2 felii de slănină 2 cepe
2 morcovi 150 ml bere 50 ml apă 2 linguri faină albă 1 lingură
pătrunjel sare piper…
Read more »
20 October 2011

O
reteta de dovlecei cu masline din: dovlecei, ardei, rosii, ceapa,
masline, marar si patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2
dovlecei 3 ardei 5 roşii 1 ceapă 200 g măsline câte 1/2 legătură mărar
şi pătrunjel sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli
legumele. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de prajitura cu capsune din: unt, zahar tos, miere,
lapte dulce, oua, faina, praf de copt, capsune, sare, cacao, zahar
vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 250 g unt 350 g zahăr tos două
linguri de miere 250 ml lapte dulce 4 ouă 250 g făină un pliculeţ praf
de copt 500…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de pui cu ananas din: pui, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, ananas, ulei de masline extravirgin, cuisoare, foi de
dafin, scortisoara, supa concentrata de pui, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 ardei
gras roşu 1 ardei iute (nu foarte…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla de placintele cu carne din: faina, unt, apa, sare, carne
tocata de vita, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faină albă 125 g unt 2 linguri apă sare pentru
umplutură: 250 g carne tocată de vită 2 cartofi 1 ceapă 2 linguri
pătrunjel 1 ou sare piper …
Read more »
19 October 2011

Se
curăţă de membrană 8 cârnaţi de porc de bună calitate şi se modelează
din carnea fiecăruia câte 3 chiftele. Se prăjesc într-un pic de ulei 5
minute, până devin aurii. Intre timp, se fierbe 1 kg de cartofi tăiaţi
în felii groase 10 minute, până devin fragezi. Se adaugă în tigaie,
alături de cârnaţi,…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de budinca cu gris si vanilie din: oua, zahar, gris,
praf de copt, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 7 linguri
zahăr 7-8 linguri griş 1 plic praf de copt 500 ml lapte 1 fiolă esenţă
de vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu patru
linguri de…
19 October 2011

O
reteta simpla de Cocktail Romeo si Julieta din: campari, vin alb sec
si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Campari 10 cl vin alb sec 2 stropi
zeama de lamaie Mod de preparare: Turnam Cmapari-ul in paharul de vin
alb, cu talpa lunga, preracit; completam cu vinul alb si adaugam doi
stropi de…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de Mancare de porc cu masline din: pulpa
de porc, seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente,
ulei de masline, ceapa, vin rosu, masline verzi si negre, sare si
coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 linguri seminte de
coriandru 1 lingurita piper negru boabe 1/2 lingurita zahar…
Read more »
19 October 2011

O
reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara
legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si
garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small
red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow pepper
sliced 1 red onion, sliced 3 carrots, cut into matchsticks…
Read more »
19 October 2011

Se
prăjesc în ulei câteva minute 200g de ceapă, ţelină şi morcovi, tocaţi,
şi 300g de cartofi tăiaţi cubuleţe, până încep să se înmoaie. Se
acoperă cu 700ml supă de legume şi se lasă la fiert uşor 10-15 minute,
până când legumele sunt fragede. Se mixează cu un blender până când se
obţine un amestec…
Read more »
19 October 2011

Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Se prăjesc
50g de chorizo tocat două minute. Se adaugă 400g de roşii bucăţi, din
conservă, 1 ceapă tocată, 1 linguriţă de boia afumată şi 1 mână de
măsline negre, apoi se lasă la fiert 8 minute, până se îngroaşă. Se fac
patru adâncituri…
Read more »
19 October 2011

Se
încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se taie în 4 bucăţi un pachet de 375g
de aluat de foitaj, se pun bucăţile pe o tavă antiaderentă (sau
acoperită cu hârtie de copt) şi se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se
presară 50g de brânză feta. Se pun 6 roşii tăiate felii deasupra, apoi
iar…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare,
ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si
marar. Ingrediente: 750 g făină 1 cub drojdie puţină sare 50 ml ulei
linguriţă zahăr 1 ou 200 ml lapte 2 linguri smântână pentru umplutură:
700 g dovlecel 200 g zahăr 2 plicuri zahăr…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou,
whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca,
sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar. Ingrediente: 170 g
stafide 230 ml apă 100 g unt 140 g zahăr 1 ou 2 linguri whisky 170 g
faină albă 1 linguriţă…
Read more »
19 October 2011

Se
rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se
curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare.
Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de
zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă
cu…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de supa de ciuperci cu ardei iute si coriandru din:
ciuperci, pulpa de rosii, ceapa, supa concentrata de pui, ardei iute,
ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 600 g
ciuperci champignon 500 g pulpă de roşii 1 ceapă 1 l supă concentrată
de pui 1 ardei iute proaspăt 4…
Read more »
19 October 2011

Se
ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de
chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras
roşu şi unul galben. Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de
măsline. Se coc feliile de ardei pe o tigaie-grătar pe ambele părţi…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de oua in stil mexican din: oua, rosii, ceapa, ardei
iute, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 4
roşii mici (circa 400 g) 1 ceapă medie 1 ardei iute proaspăt 2 linguri
ulei de măsline extravirgin coriandru proaspăt sare piper negru Mod de
preparare: Curăţă ceapa şi…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla de Cocktail Campari Sour din: campari, zeama de lamaie
proaspata, suc de portocale, sirop de zahar, coaja de portocala si
cirese. Ingrediente: 8 cl Campari 2 cl zeama de lamaie proaspata 2 cl
suc de portocale 2 cl sirop de zahar coaja de portocala cirese Mod de
preparare: Mixam bine cu…
Read more »
19 October 2011

Se
încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de
aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper.
Se dau pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte
farfurii. Se înmoaie 4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi, mai…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de
vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie,
usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente:
800 g de muşchi de vită 100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o
linguriţă cu sos…
Read more »
19 October 2011

Se
pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia
afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2
lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g
de cuşcuş cu 5 linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin,
coaja rasă…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate,
morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos,
rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si
orez. Ingrediente: 500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de
usturoi o rădăcină de pătrunjel o ţelină mică…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina
alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă
1 linguriţă sare pentru decor: zahăr Mod de preparare: A mestecă
untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă
ingredientele până când…
Read more »
19 October 2011

Se
fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă
cu 4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt
calzi încă. Se ung 2 bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi
piper, apoi se pun 3 minute pe fiecare parte sub grilul…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza
de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml
smântână dulce 100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi
de ovăz 2 linguri miere lichidă 2 linguri whisky Mod de preparare:
Prăjeşte câteva minute…
Read more »
19 October 2011

Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în
cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit
pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper,
apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se prăjesc…
Read more »
19 October 2011

O
reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos,
unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci,
alune, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g
făină 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă pliculeţ praf de copt două…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella
şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita,
suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4
felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de
mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari pentru…
Read more »
19 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene
galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg
zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui apa
împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert.
Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi…
Read more »
19 October 2011

O
reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de
rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline
extravirgin, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez
sălbatic 400 g pulpă de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2
căţei de usturoi 4 linguri ulei de…
Read more »
19 October 2011

Se
amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja
rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de
susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat
dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat
cubuleţe,…
Read more »
18 October 2011

O
reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb
boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina,
morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare
si piper. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din
conservă) 100 g ciuperci champignon 30 g kaizer afumat 1 l supă…
Read more »
18 October 2011

Se
încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei
de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei
într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume,
1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de
coriandru tocate.…
Read more »
18 October 2011

O
reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne
de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte
dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un
morcov 4 căţei de usturoi o ceapă…
Read more »
18 October 2011

O
reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne
tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de
masline, parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de
ardei graşi, tăiaţi felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne
tocată foarte slabă de vită 100 g de linte roşie 2…
Read more »
18 October 2011

O
reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline,
sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un
cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare
ulei cimbru busuioc Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne
făină, se face o gaură în mijloc şi…
Read more »
18 October 2011

O
reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de
taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime,
sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si
sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1
tijă de lemongrass, tocată fin 2 …
Read more »
18 October 2011

O
reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de
portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4
cl suc de portocale 2 cl vermut sec Mod de preparare: mixam bine in
shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna
in cupa…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu