Retete de top:
Salata de fasole pastai
19 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o strecori şi o laşi la răcit, după care o…
Cocktail Orange Blossom Special
19 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail.
Prajitura cu 2 creme
19 April 2011
Pulpă de berbec inăbuşită
19 April 2011
O reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar cu…
Salata de rosii si iaurt
19 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel, mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă
19 April 2011
Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…
Curcan cu portocală si anghinare
19 April 2011
O reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Prajitura cu branza si piersici
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de copt pentru tavă Ingrediente crema:…
Cocktail New Orleans
19 April 2011
O reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2 lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.
Retete de post: Salata de morcovi si stafide
19 April 2011
O reteta de post delicioasa de salata de morcovi si stafide din: morcovi, stafide, ananas, patrunjel verde, lapte de cocos, tumeric, miere, zeama de portocale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi medii 100 grame stafide 100 grame ananas o lingura de patrunjel verde, tocat doua linguri lapte de cocos 1/4 lingurita de…
Mantii
19 April 2011
O reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie data prin masina de…
Humintas – Sufleu de porumb I
19 April 2011
O reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou, cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie. Ingrediente: 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi 1 ou 1 bucată caş proaspăt 4 linguri grăsime 1 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguriţe anason 1 linguriţă rasă sare 1 ceaşcă zahăr 1 lingură boia roşie…
Salata de branza
19 April 2011
O reteta deliciasa de salata de branza, piept de pui, masline negre, salata verde, rosii, ridichi, castraveti, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telemea 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper alb…
Chiftele din peşte afumat
19 April 2011
O reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte afumat 1 pahar ulei de soia 3 cepe 3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ou 1 foaie…
Clătite cu stafide
19 April 2011
O reteta delicioasa de clatite cu stafide din: faina alba, zahar pudra, oua, lapte, stafide, rom, unt, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 100 g zahăr pudră 6 ouă 1 l lapte 200 g stafide 2 linguriţe rom 200 g unt drojdie de bere sare Mod de preparare: Se fierb în…
Galuste de aur
19 April 2011
Prajitura cu cirese
19 April 2011
Frigărui gustoase de pui
19 April 2011
O reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic, salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 350 g pui (copane şi piept) 1 legătură mică de arpagic 1 rămurică de salvie 1 rămurică de rozmarin 1 legătură de pătrunjel…
Salată de mazare
19 April 2011
Chifteluţe fierbinţi
19 April 2011
O reteta de chiftelute fierbinti din: muschi de vita, maduva, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 g măduvă 50 g unt 5 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se toacă împreună carnea şi măduva, sc sărează, sc piperează şi sc…
Cocktail Grand Royal
19 April 2011
Vitel cu dovlecei si ceapa verde
19 April 2011
Fricase
19 April 2011
O reteta cu specific bolivian de fricase din: spate de porc, paine, cartofi, porumb copt, boia galbena, usturoi, piper, chimen si sare. Ingrediente: 1 bucată de mărime mijlocie de spate de porc 2 linguri pâine mărunţită 500 g cartofi 500 g porumb copt 250 g boia galbenă usturoi pisat piper macinat chimen măcinat sare, după…
Budinca delicioasa
19 April 2011
O reteta simpla de budinca delicioasa din: frunze de telina, praz, cartofi, unt, branza, galbenusuri si sare. Ingrediente: 8 frunze de ţelină cu tijă 2 fire praz 4 cartofi 100 g unt 250 g brânză 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: In apă rece cu puţină sare se pun la fiert ţelina, prazul şi cartofii…
DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometezi
18 April 2011
Un mare avantaj al dietei de şapte zile este că în timpul ei nu te vei simţi înfometat, iar regimul alimentar nu va suferi mari schimbări faţă de cel normal, pentru ca riscul apariţiei tulburărilor metabolice să fie cât mai redus, susţin cei care au creat-o. Dieta de şapte zile presupune îmbinarea unui regim alimentar…
Sarza
18 April 2011
Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbir
18 April 2011
O reteta de post de salata de ananas cu sirop de ghimbir din: miere, apa, ghimbir proaspat, ananas si banane. Ingrediente: o cana de apa 50 grame miere 100 grame de ghimbir proaspat, curatat de coaja un ananas mediu patru banane Mod de preparare: Intr-o oala pe foc, la temperatura mare, amestecati apa cu…
Cocktail Gin Old Fashion
18 April 2011
O reteta simpla de Cocktail GIn Old Fashion din: dry gin, angostura, zahar, sifon, lamaie, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 stropd e Angostura amaruie 1 lingurita de zahar sifon felii de lamaie si portocale 3 cirese Mod de preparare: Dizolvam zaharul intr-un paharul de whisky, adaugam ginul, Angostura si bucatile…
Miel provensal
18 April 2011
O reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50 g…
Prajitura cu mere si zaharina
18 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu mere, zaharina, smantana, ou si scortisoara. Ingrediente: 150 g mere 1 ou 20 g (1 lingură) smântână 1-2 tablete zaharină scorţişoară după gust Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le razi. Le pui pe foc să se înăbuşe cu o lingură de apă şi puţină scorţişoară.…
Musaca de dovlecei, cu gris
18 April 2011
O reteta gustoasa de musaca din: dovlecei, gris, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel, lapte, ulei si condimente. Ingrediente: 2 dovlecei 400 g carne tocată 2 cepe 100 g griş 4 ouă pătrunjel tocat 150 ml lapte ulei condimente Mod de preparare: Tai dovleceii felii subţiri pe lung, condimentezi feliile şi le treci prin griş.…
File de porc în crustă verde
18 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de la o portocală…
Reteta zilei: Miel in vin alb
18 April 2011
O reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie sare…
Salată de henringi cu mere
18 April 2011
O reteta simpla de salata de heringi cu mere din: heringi afumati, cartofi, ceapa, sfecla rosie, mere, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb împreună cartofii şi sfecla.…
Spuma de gris cu sirop de zmeura
18 April 2011
Steak cu verdeaţă şi ciuperci
18 April 2011
O reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din: patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea soarelui si unt cu verdeata. Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel 250 g de ciuperci 1 legătură de morcovi 1 lingură de unt sare piper 4 bucăţi de carne (a 180 g) 1 lingură de…
Cocktail Yellow Star
18 April 2011
Dovlecei umpluti cu branza
18 April 2011
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu branza telemea, smnatana, oua, cascaval, marar, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 6 dovlecei medii 150 g brânză telemea 250 g smântână 5 ouă 100 g caşcaval ras mărar ulei sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi, tai în două dovleceii pe lungime şi, cu…
Kievskaia
18 April 2011
Caise umplute cu orez
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de caise umplute cu orez, zahar, coaja de lamaie si zmeura. Ingrediente: 4-5 caise coapte 1 lingură orez fiert 1 linguriţă zahăr pudră coajă de lămâi 6-8 boabe de zmeură Mod de preparare: Alegi caisele coapte, le desfaci în două şi le aşezi pe o farfurie. Umpli cu orezul…
Salata de cartofi cu sos verde
18 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de cartofi, sos verde, oua, ceapa, spanac, ridichi, mustar si maioneza. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi fierţi 1 ceapă 2 ouă fierte tari 5-6 ridichi de lună 1/4 kg spanac 1 linguriţă muştar 1/2 pahar maioneză Mod de preparare: Tai felii cartofii fierţi şi le amesteci cu ceapa…
Rosii cu sunca si ardei gras
18 April 2011
Tort cu mere si cacao
18 April 2011
Rosii umplute cu sufleu de branza
18 April 2011
Pilaf de pui
18 April 2011
O reteta delicioasa de pilaf de piept de pui, orez, sare, piper, ciuperci si verdeata. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceşcuţă de orez sare piper ciuperci după gust verdeaţă Mod de preparare: Intr-un vas care merge la cuptor pui toate ingredientele: carnea spălată şi tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, ciupercile, sare etc…
Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)
18 April 2011
O reteta video despre cum se prepara patratel unsuros sudic din: lapte condensat, biscuiti digestvi, unt, alune, ciocolata alba si fulgi de cocos. Ingrediente: lapte condensat biscuiti digestivi unt Mod de preparare: Biscutii se faramiteaza, impreuna cu laptele, apoi se amesteca impreuna cu un topit, dupa care se intinde intr-o tava…
Sarlota cu struguri
18 April 2011
O reteta delicioasa de sarlota cu struguri, oua, lapte, zahra, frisca, nes, piscoturi, gelatina, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 300 ml lapte 200 g zahăr tos 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 2 linguriţe nes 1 strugure alb 1 strugure negru 1 pachet pişcoturi 2 plicuri gelatină (pentru închegat) 2 esenţe de…
Cocktail Delicious Sour
18 April 2011
Caise imbatate
18 April 2011
Aripi grill
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de aripi de pui la grill cu oregano, nucoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 aripi oregano nucşoară sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine carnea, o usuci cu prosoape de bucătărie şi le treci prin amestec de condimente. Noi am amestecat oregano, un pic…
Biscuiti cu zmeura
18 April 2011
Rulou de omleta
18 April 2011
O reteta delicioasa de rulou de omleta din: oua, rosie, sunca, ton, cascaval, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 1 roşie 60 g şuncă presată (sau muşchiuleţ) 50 g ton în ulei 2 linguri caşcaval 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 1 ardei 1 ceapă mică ulei sare piper Mod de preparare:…
Piept de pui cu cartofi
18 April 2011
Pepene umplut
18 April 2011
O reteta delicioasa de pepene umplut cu branza de vaci, smantana, lichior de fructe si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene galben 1 pachet brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri lichior de fructe fructe de sezon Mod de preparare: Tai pepenele, înlături seminţele şi apoi, cu o linguriţă, scoţi miezul pe care…
Musaca de carne si ciuperci
18 April 2011
O reteta gustoasa de musaca din: carne tocata, ciuperci, smnatana, ceapa, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci cu pălării mari 400 g carne tocată 1 ceapă 4 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ciupercile, le tai picioruşele şi frigi pălăriile pe…
Aperitiv de bere
18 April 2011
Smantana la ceaun
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de smantana la ceaun din: smantana, branza, malai si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g brânză grasă fărâmiţată 2-3 linguri mălai sare Mod de preparare: Intr-un ceaun pui la fiert smântână cu sarea. După ce clocoteşte, dai focul la mic şi o laşi să mai scadă, apoi îi…
Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane
18 April 2011
Budinca de gris
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, ou, unt, zahar vanilat, zahar pudra si pesmet. Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri griş l ou 1 lingură unt 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură zahăr pudră 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă.…
Mancare de bame
18 April 2011
Prajitura din piscoturi cu crema de cirese
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de prajitura cu piscoturi, cirese, zahra pudra, albusuri si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g pişcoturi şampanie 250 g cireşe 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le mixezi. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi cireşele…
Pastrav cu legume la cuptor
18 April 2011
O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 păstrăv 750 g cartofi 4 ardei graşi roşii 400 g roşii 3 căţei de usturoi 1 conservă sardele în ulei 2 linguri măsline negre ulei vin alb măghiran boia…
Sos grecesc de lamaie
17 April 2011
Cum se prepara Pizza Palladium (video)
17 April 2011
O reteta video delicioasa de pizza Palladium din: blat de pizza, mozarella, gorgonzola, prosciutto crudo, rucola, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: blat de pizza mozzarella gorgonzola prosciutto crudo parmezan rucola rosii cherry ulei de masline Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella…
Conopidă umplută cu amestec
17 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de conopida umpluta: conopida, carne tocata, paine, ceapa, ou, lapte, faina, smantana, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 400 g carne tocată 1-2 felii de pâine 2 cepe 1 ou 500 ml lapte 1 lingură făină 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Sos de ceapă verde
17 April 2011
O reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 2 ouă fierte tare 1 gălbenuş 1 lingură de oţet 1 lingură de muştar suc de la o jumătate de lămâie puţin zahăr piper 1linguriţă de sare 5 linguri…
Piure de mere acrişoare cu frişcă
17 April 2011
Budinca de conopida cu ton
17 April 2011
Friptură bogată de pui
17 April 2011
O reteta simple de friptura bogata de pui din: pui, ficat de pui, prosciutto crudo, slanina, rozmarin, fenicul, usturoi, untisor, ridichi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1 ficat de pui 60 g prosciutto crudo (o singură felie) 40 g slănină 2 rămurele de rozmarin 15…
Cocktail Gin Tonic
17 April 2011
Sos de usturoi cu nuci
17 April 2011
O reteta delicioasa de sos de usturoi cu nuci din: usturoi, galbenus, nuci, untdelemn si suc de lamaie sau otet de vin. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 250 gr nuci 100 ml untdelemn (de măsline) suc de lămâie sau oţet de vin Mod de preparare: Zdrobim bine cateii de usturoi si-i amestecam…
Ciorbă rece de sfeclă roşie
17 April 2011
O reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână Mod de preparare: Sfecla se spală foarte bine…
Clătite de cartofi cu carne
17 April 2011
O reteta de clatite de cartofi cu carne din: cartofi, oua, smantana, faina, carne de porc, ceapa, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 2 ouă 3 linguri smântână 3 linguri faină 1 kg carnc de porc 2 cepe 1/4 linguriţă praf de copt sare şi piper, după gust Mod de…
Vinete umplute cu ciuperci delicioase
17 April 2011
O reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper si patrunjel Ingrediente: 6 vinete 200 g ciuperci ulei 3 cepe 3-4 căţei de usturoi 80 g pesmet sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai vinetele în jumătate pe lungime, le opăreşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi…
Pulpă de iepure impanată cu slănină
17 April 2011
O reteta de pulpa de iepure impanata cu slanina din: pulpa de iepure, otet, slanina, usturoi, piper, foid e dafin si cuisoare. Ingrediente: 1 pulpă de iepure oţet slănină usturoi piper foi de dafin cuişoare Mod de preparare: Pulpa de iepure o punem în oţet şi o lăsăm 6 ore la rece. După 6…
Sos de hrean cu smantana si mustar
17 April 2011
O reteta simpla de sos de hrean cu smantana si mustar din: hrean, mustar, zahar, otet, piper si smantana. Ingrediente: 1 hrean 1 lingură de muştar 1 lingură de zahăr 2 linguri de otet piper smântână Mod de preparare: Batem bine smântână să se îngroaşe putin. Smantana si toate ingredientele le amestecam bine intr-un…
Pulpe de miel la cuptor
16 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de pulpe de miel la cuptor din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, pulpa de miel fara os, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de tomate, supa, rosii, boabe de fasole alba si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 200 g de morcovi 200 g de ţelină 1,6…
Retete de post: Salata calda italiana
16 April 2011
O reteta de post simpla si delicioasa de salata calda italina din: ceaap, ardei gras, paste fara ou, morcov, sparanghel, dovlecel, supa de legume, usturoi, rosii decojite, patrunjel, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata in patru un ardei gras rosu, taiat cubulete paste fara ou un morcov feliat cateva fire…
Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin
16 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală un picior de miel cu os de cca 2 kg 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi rozmarin proaspăt 15 g unt sare şi piper negru…
Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)
16 April 2011
O reteta video despre cum se prepara amestec spaniol si somon tartar din: ceafa de porc, piept de pui, carnati afumati, bacon, cartofi copti, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, file de somon, capere, somon afumat, castraveti murati, ceapa verde si lamaie. Ingrediente preparat spaniol: ceafa de porc piept de pui carnati afumati bacon…
Cocktail Banana Boat
16 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Banana Boat din: lichior de banane, gin si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 strop sirop de grenadine Mod de preparare: TUrnam ingredientele peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi completam cu suc…
Spată de iepure cu cepşoare, in bere
16 April 2011
O reteta delicioasa de spata de iepure cu cepsoare, in bere din: spate de iepure, pancetta, cimbrisor, boia dulce, cepsoara, bere blonda, varza de bruxelles, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 spate de iepure dezosate 50 g pancetta nefeliată 1 lingură de frunze de cimbrişor uscat câteva rămurele de cimbrişor proaspăt 1 lingură…
Plăcintă cu ravaşe
16 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu ravase din: ou, otet, ulei, sare, faina, orez, oua batute, lapte si cascaval. Ingrediente: aluatul: 1,5 pahar apă rece 1 ou 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare faină umplutura: 1/2 pahar orez fiert 3 ouă bătute 1 pahar lapte 250 g caşcaval Mod de preparare: Aluatul, o dată…
Spată de miel umplută cu ratatouille
16 April 2011
O reteta absolut delicioasa de spata de miel umpluta cu ratatouille din: uleid e masline, ceapa, ardei rosii, vanata, rosii cherry, usturoi, busuioc, piure de rosii, zahar, otet din vin alb, spata de miel si frunze de salata. Ingrediente: Pentru Ratatouille: 5 liguri ulei de măsline 1 ceapă mare, mărunţită 2 ardei roşii, curăţaţi de…
Pui inăbuşit cu şofran
16 April 2011
O reteta delicioasa de pui inabusit cu sofran din: pui, ceapa rosie, fenicul, cartofi, sofran, foi de dafin, usturoi, portocala, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume, maioneza, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 2 cepe roşii 1 fenicul 400 g cartofi noi 5-8 g…
Pască ultrarapidă
16 April 2011
Retete de post: Supa de spanac si linte
16 April 2011
O reteta de post gustoasa de supa de spanac si linte din: linte uscata, apa, ceapa, usturoi, pasta de tomate, frunze de spanac, patrunjel, piper, ardei iute si zeama de lamaie. Ingrediente: 150 grame linte uscata 800 ml apa o ceapa mare alba, tocata trei catei de usturoi, tocati 150 grame pasta tomate 200 grame…
Cotlete de miel cu cartofi si parmezan
16 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de cotlete de miel cu cartofi si parmezan din: cotlete de miel, cartofi, radicchio, parmezan, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 cartofi tăiafi felii subţiri salată roşie (radicchio) 1 lingură de parmezan ardei iute mentă pătrunjel Mod de preparare: Se pregătesc cotletele de miel la…
Retete de post: Burger cu ciuperci la grill
16 April 2011
O reteta de post de burger cu ciuperci la grill din: ciuperci, mustar dijon, otet balsamic, chifla, rosie, ceapa rosie si frunze de rucola. Ingrediente: doua ciuperci mari, rotunde (Portobello) doua lingurite mustar Dijon o lingurita otet balsamic o chifla doua felii groase de rosie doua felii ceapa rosie cateva frunze de rucola Mod…
Vinete cu sunca
16 April 2011
Cocktail Viva Espana
16 April 2011
Desert Sushi
16 April 2011
O reteta absolut delicioasa de desert sushi din: orez, sirop de zahar, lchior de migdale, fulgi de cocos, kiwi, capsuni, struguri si mandarine. Ingrediente: 80-100 g orez pentru sushi 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură lichior de migdale fulgi de cocos pentru decor 1 felie de kiwi 1 căpşună 1 bob de strugure o…
Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere
16 April 2011
O reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere mici o cana de masline negre o lingura frunze de cimbru putin rozmarin 6 linguri…
Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâni
16 April 2011
Orezul este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii menţionează că dieta are efecte…
Sos Cafe De Paris
16 April 2011
O reteta simpla de sos cafe de paris din: ceapa, magheran, timon, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 linguriţe de ceapă tocată mărunt 2 linguriţe de magheran 2 linguriţe de timion 4 linguriţe de pătrunjel mărunt tăiat 6 linguri de unt puţină sare piper Mod de preparare: Amestecăm toate ingredientele, în afară de…
Compot de mere cu stafide
16 April 2011
O retete simpla de compot de mere cu stafide din: mere acrisoare, lamaie, zahar si stafide. Ingrediente: 800 gr mere acrişoare 1 lămâie 2 linguri de zahăr stafide Mod de preparare: Merele le tăiem bucăţele mărunte şi le punem în vas împreună cu zahărul, sucul de lămâie şi stafidele. Acoperim vasul şi îl încălzim…
Dulceaţa de pere
16 April 2011
Cocktail Rolls Royce
16 April 2011
Crema de cafea neagra
16 April 2011
O retete simpla de crema de cafea neagra din: galbenusuri, zahar, frisca si cafea neagra. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zahăr 1 frişcă 1 pahar de cafea neagră tare Mod de preparare: Fierbem apa în vas. Batem cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul. Adăugăm cafeaua călduţă şi frişca şi amestecăm. Când apa dă în…
Retete de post: Linguine cu dovlecel
16 April 2011
O reteta simpla de post din: linguine, dovlecei, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, chilli si frunze verzi de busuioc. Ingrediente: 400 grame linguine 3 dovlecei dati pe razatoare 3 linguri ulei de masline un catel de usturoi taiat marunt zeama de la o lamaie putin chilli o mana de frunze verzi de busuioc,…
Gramajoare de vinete
16 April 2011
O reteta delicioasa de vinete, sunca, cepa rosie, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 150 g şuncă 100 g orez 1 ceapă roşie 100 g smântână 4 felii de caşcaval 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul în 400 ml apă cu sare, pe foc mic…
Prepeliţe delicioase
16 April 2011
O reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 prepeliţe 50 gr slănină mai puţin grasă 2 şniţele subţiri de viţel 4 felii de şuncă 1 ceapă 80 gr unt 1 /2 vin alb de masă 1/4…
Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta
16 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare si menta. Ingrediente: doua lingurite ulei o ceapa alba tocata 800 grame cartofi, curatati si taiati cubulete un litru supa de legume 350 grame mazare congelata menta proaspata …
Salată simplă de fructe
16 April 2011
O reteta de salata simpla de fructe din: fructe de sezon, ananas, rom, maraschino, struguri negri si migdale. Ingrediente: orice fructe de sezon 1 conservă mai mică de ananas rom şi maraschino struguri negri câteva felioare de migdale Mod de preparare: Fructele le spălăm bine şi, dacă este necesar, le curăţăm şi le scoatem…
Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat
16 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală bine…
Budinca de ananas
16 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de budinca de ananas din: ananas, banane, orez, zahar si lapte. Ingrediente: ananas 3-4 banane 1 /8 kg orez zahăr 3/4 l lapte Mod de preparare: Pentru această budincă se foloseşte ananas proaspăt sau din conserve. Fierbem laptele, orezul şi zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă, Tăiem bananele, le…
Sos olandez cu smantana
16 April 2011
O reteta de sos olandez cu smantana din: galbenusuri, smantana, unt, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml smântână 169 gr unt suc de lămâie sare Mod de preparare: Batem vartos smantana si galbenusurile intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi. Pe focul cat mai mic in care am topit…
Cocktail Bronx
15 April 2011
Pui delicios cu mazare
15 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu mazare din: piept de pui, mazare, ceapa, morcov, telina, patrunjel, verdeata si bulion sau pasta de rosii. Ingrediente: piept de pui- 500 g mazare o ceapa un morcov o telina mica o radacina de patrunjel verdeata (marar) bulion sau pasta de rosii Mod de preparare: Se…
Reţete de Paşti
15 April 2011
Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Miel la cuptor cu sos de iaurt Miel cu fenicul Mancare cu carne de miel Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole Carne de…
Cum se prepara Paste cu creveti si usturoi (video)
15 April 2011
O reteta video simpla despre cum se prepara paste cu creveti si usturoi din: spaghetti, usturoi, rosii in bulion, vin rosu, ardei iute, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: spaghetti usturoi rosii in bulion creveti vin rosu ardei iute ulei de masline oregano sare piper Mod de preparare: Intr-o oala in care…
Pere in vin negru (Flambate)
15 April 2011
O retete de pere in vin negru (flambate) din: pere, vin negru, mirodenii pentru vinul negru, william si ciocolata topita. Ingrediente: 4 pere coapte 1 lingură de vin negru 1 pacheţel de mirodenii pentru vinul negru 1/8 băutură Willam ciocolată topită Mod de preparare: Curăţăm perele dar nu le tăiem cozile. Vinul negru cu…
Cotlete marinate de miel la grătar, cu ciupercute
15 April 2011
O reteta absolut delicioasa de cotlete marinate de miel la gratar, cu ciupercute din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, vin rosu, usturoi, cimbru, sare, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, cimbru, piper, peperoncino, spanac, unt, nucsoara, cartofi si usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de…
Cubuleţe de curcan în lapte
15 April 2011
Cupă de ingheţată Chevalier
15 April 2011
Pui prăjit
15 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui prajit din: pui, lapte, faina lab, oregano, cimbrisor, boia dulce, oua, lamaie, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 1/2 l lapte 250 g făină albă 1 linguriţă de oregano uscat 10 rămurele de cimbrişor proaspăt 1 linguriţă de boia…
Korma de oaie
15 April 2011
O reteta gustoasa de Korma de oaie din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, piper negru, zahar, sare, unt, cartofi si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisate piper negru proaspăt măcinat 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă zahăr…
Cocktail Gin Salty Dog
15 April 2011
O reteta de Cocktail Gin Salty Dog din: gin, zeama de grapefruit si putina sare. Ingrediente: 3 cl gin 6 cl zeama de grapefruit putina sare Mod de preparare: Se pun 3-4 cuburi de gehata intr-un pahar de cocktail, iar apoi se toarna deasupra ginul. Se completeaza cu zeama de grapefruit si putin sare.
Retete de post: Salata cu rucola si nuci
15 April 2011
O reteta de post simpla si delicioasa de salata cu rucola si nuci din: ceapa, nuci, otet light, rucola, usturoi, patrunjel tocat, zema de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o jumatate de ceapa, taiata rondele jumatate de cana de nuci taiate bucati o cana apa fierbinte doua linguri otet light o legatura…
Varză cu specialitaţi de carne
15 April 2011
Sniţel delicios
15 April 2011
O reteta simpla de snitel delicioas din: carne, faina, oua, pesemet si sare. Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură faină 2 ouă 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se taie carnea felii, în curmezişul fibrelor, cu grosimea de un centimetru, şi se bate cu ciocanul dc lemn, până se subţiază cam la jumătate dc…
Pui cu scorţişoară şi piure de mere
15 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu scortisoara si piure de mere din: pui, ceapa, scortisoara, praf de ghimbir, miere, rom, supa de legume, lamaie, mere golden, unt, ulei de arahide, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 ceapă mare, albă 1 lingură de praf de scorţişoară 1 lingură de praf de ghimbir 1 lingură de…
Sos de măceşe
15 April 2011
O reteta simpla de sos de macese din: unt, faina, marmelada de macese, vin alb, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 40 gr unt 30 gr făină 2 linguri marmeladă de măceşe 250 ml apă 100 ml vin alb suc de lămâie sare Mod de preparare: Frigem făina în unt. Adăugăm apa şi…
Retete de post: Supa condimentata de ceapa
15 April 2011
O reteta de post delicioasa de supa condimentata de ceapa din: ceapa, supa de legume, cuisoare, ghimbir, scortisoara, seminte de fenicul, ciuperci, sos de soia si usturoi. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata marunt inca doua cepe medii sase cani de supa clara de legume o bucata de 2-3 cm de ghimbir proaspat, taiat feliute…
Iepure cu măsline negre, rozmarin şi pătrunjel
15 April 2011
O reteta delicioasa de iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel din: iepure, masline negre, rozmarin, patrunjel, usturoi, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 iepure de 1,5 kg, tăiat bucăţi 20 măsline negre fără sâmburi 1 rămurică de rozmarin 2 linguri de pătrunjel…
Cocktail Rickey
15 April 2011
Tocana de miel
15 April 2011
O reteta delicioasa de tocana de miel din: pulpa de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare, lamaie si fileuri de ansoa. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 3 fire praz 5 morcovi 1 ţelină 6 cartofi 1 lingură faină 6 cuişoare 1 lămâie 6 fileuri anşoa Mod de preparare: Legumele, bine spălate şi…
Ştrudel cu vişine
15 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de strudel cu visine din: faina, unt, ulei, sare, visine, zahar, pesmet, vanilina, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: aluatul: 250 g făină 100 g unt ulei sare umplutura: 1 kg vişine 100 g zahăr 100 g pesmet vanilină scorţişoară zahăr pudră Mod de preparare: Se frământă un aluat din…
Supă vieneză
15 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de supa vieneza din: oase cu maduva, carne, untura, ceapa, boia dulce, cartofi, usturoi, faina alba, sare si piper. Ingrediente: 4 oase cu măduvă 500 g carne 100 g untură 6 cepe 1 lingură boia dulce 500 g cartofi 3 căţei usturoi 1 lingură faină albă sare şi piper, după…
Piept de pui cu smochine si arpagic
15 April 2011
Plăcintă delicioasă cu carne
15 April 2011
O reteta de placinta delicioasa cu carne din: faina, oua, apa rece, sare, ardei grasi, ceapa, ulei, carne tocata, sare, piper, unt si lapte. Ingrediente: coca: 375 g faină 4 ouă 3 linguri apă rece puţină sare umplutura: 2 ardei graşi 3 cepe mari 4 linguri ulei 500 g carne tocată sare şi piper pentru…
Pulpă de curcan cu cartofi şi gulii
15 April 2011
O reteta delicioasa de pulpa de curcan cu budincute de cartofi si gulii din: pulpa de curcan, pancetta, rozmarin, cimbrisor, ienupar, foaie de dafin, vin alb sec, coniac, gulii, cartofi, ou, parmezan, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pulpă de curcan 6 felii de pancetta 2 rămurele de rozmarin 4…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu