Salata Waldorf
Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru
bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef
la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o
combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză.
Ideea a prins şi, în scurt timp, această mâncare a devenit o salată elegantă
care se serveşte în restaurantele multor hoteluri din întreaga lume.
Salata Waldorf se bazează pe combinaţia perfectă
dintre gustul merelor şi cel al ţelinei. Pe de altă parte, maioneza este ideală
pentru a lega cele două ingrediente, întrucât ea reuşeşte să atenueze gustul
acrişor al merelor şi pe cel puternic al ţelinei. Nucile au fost adăugate în
salata Waldorf doar câteva decenii mai târziu, conferindu-i un plus de
aromă.
Restul il gasiti aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu