luni, 14 mai 2012

Salata Waldorf

Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză.

Ideea a prins şi, în scurt timp, această mâncare a devenit o salată elegantă care se serveşte în restaurantele multor hoteluri din întreaga lume.

Salata Waldorf se bazează pe combinaţia perfectă dintre gustul merelor şi cel al ţelinei. Pe de altă parte, maioneza este ideală pentru a lega cele două ingrediente, întrucât ea reuşeşte să atenueze gustul acrişor al merelor şi pe cel puternic al ţelinei. Nucile au fost adăugate în salata Waldorf doar câteva decenii mai târziu, conferindu-i un plus de aromă.

Restul il gasiti aici.

Salata Waldorf

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu