Retete culinare gustoase:
Cremă de ciocolată albă si lămaie
O
reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana,
oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml
smântână 4 albuşuri de ou…
Read more »Rulada delicioasa cu frisca si capsuni
O
reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau,
faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30
g zahăr 1 praf…
Read more »Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc
Galuste
umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa
verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou,
faina de porumb,…
Read more »Arta unei bune invechiri a whisky-ului
In
industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii
îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi
bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori –
care…
Read more »Dieta impotriva celulitei
Studiile
indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport
caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a
observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate
industrial…
Read more »Berea germana Beck’s
Berea
pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea
întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May,
firma fondata cu trei ani mai…
Read more »Dieta cu suc de rosii
Daca
doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de
sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume
savuroase si sanatoase sunt ideale…
Read more »DIEBELS, bere germana
Producator:
Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de
alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat:
altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în
localitatea…
Read more »Culesul frunzelor de ceai
Când
vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna,
deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte
tari se folosesc masini de…
Read more »Scotia, patria whisky-ului
CALITATE
INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa
magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline
de farmec, dominate de o natura adesea…
Read more »EDEL PREMIUM, marca germana de bere
Producator:
Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager
Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost
întemeiata în 1879 la…
Read more »Plantele de ceai si varietatile lor
Plantele
de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în
sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In
Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu…
Read more »Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului
Degustatorii
de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura:
cum se întâmpla în mod frecvent printre pasionatii unui domeniu, pasul
catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult…
Read more »Reteta zilei: Rulouri cu mere
Rulouri
cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.
Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3
mere…
Read more »Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte
Tocăniţă
de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei,
supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet,
unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600…
Read more »Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru
Dovlecel
umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui,
ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat…
Read more »Ciorbă cu perişoare şi legume coapte
Ciorbă
cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de
porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de
patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi,…
Read more »Galuste de cartofi cu piept de pui
Galuste
de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta,
cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte,
usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon,…
Read more »Fursecuri asortate
Fursecuri
asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina,
ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »Cartofi rumeniti cu mac si parmezan
Cartofi
rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan,
mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in
bucati egale 5 linguri ulei…
Read more »Galuste cu slaninuta
Galuste
cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua,
slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle
vechi de-o zi 4 linguri patrunjel…
Read more »Muschiulet de porc cu sos si ganitura
Muschiulet
de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc,
cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere,
morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli,…
Read more »Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie
Salata
cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa
rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac,
usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline,…
Read more »Gulas de mistret in sos de vin rosu
Gulas
de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon,
chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare,
piper, compot de merisoare,…
Read more »Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume
Orez
prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi,
ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia,
ulei de susan, piper…
Read more »Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari
Ciorbă
de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa
verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei,
suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida…
Read more »Pulpe de pui cu ardei, telina si bame
Pulpe
de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui,
ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata,
chimion, frunza de dafin, faina,…
Read more »Bomboane din morcovi
Bomboane
din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara,
nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet
zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100…
Read more »Piept de fazan cu ficat
Piept
de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare,
piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana,
galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200…
Read more »Ardei copţi umpluţi cu carne de pui
Ardei
copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare,
morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi…
Read more »Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor
Peste
1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume
se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de
oameni. Organizaţia Mondială a…
Read more »Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza
Sandwich-uri
cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos
sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar,
Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină
Supă-cremă
de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de
patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina,
zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1…
Read more »Friptura de mistret in sos de macese
Friptura
de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea
soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper,…
Read more »Fursecuri cu arahide
Fursecuri
cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa
de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g
unt 2…
Read more »Piept de raţă cu ardei
Piept
de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.
Ingrediente: 1 piept de…
Read more »Coaste de vita cu muştar
Coaste
de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa,
ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste
de vita 3 linguri ulei de…
Read more »Pulpe de iepure cu ceapa
Pulpe
de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar
cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin
rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe…
Read more »Zacuscă delicioasa de bureţi
Zacuscă
delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari,
morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin.
Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3…
Read more »Supa cu ardei copti, naut si cuscus
Supa
cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti,
rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie…
Read more »Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi
Oua
umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare,
boia. Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi
sare boia de ardei …
Read more »Dovlecei cu lămâie
Dovlecei
cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet,
condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei,
taiati felii in diagonala coaja rasa de la…
Read more »Baclava cu sirop
Baclava
cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt,
zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca.
Ingrediente: 500 g foi…
Read more »Sărmăluţe în foi de vită cu sos
Sărmăluţe
în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa,
orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare.
Ingrediente: 1 kg carne…
Read more »Cartofi feliati si rumeniti
Cartofi
feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt,
ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de
usturoi, taiat felii 6 foi…
Read more »Prăjitură cu firimituri si mere
Prăjitură
cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri,
zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml
ulei un ou…
Read more »Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac
Pentru
ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta
de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de
Halloween, dovleacul nu trebuie sa…
Read more »Berea belgiana Hoegaarden
Hoegaarden
este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din
Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a
căzut în uitare pe la mijlocul…
Read more »Dieta cu supe reci
Cum
vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă
inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se
bazeaza pe…
Read more »Arta degustarii whisky-ului
Nu
este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite
de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume.
Cunoasterea tipului de batura ales si o…
Read more »Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Dieta frantuzeasca
Bucataria
frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din
lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul
sens al cuvantului, ci mai degraba…
Read more »Het Kapittel- marca belgiana de bere
Termenul
belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile
sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii
constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi
superiori,…
Read more »Beneficiile whisky-ului ca medicament
In
perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se
permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul
Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei…
Read more »Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…
Read more »Metode simple de a prepara galustele cu prune
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Berea belgiana Grimbergen
Fabrica
Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din
grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere
Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile
sale…
Read more »Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american
Cel
mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight
(„neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin
51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata
Prajiturele
delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt,
ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de
lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie,…
Read more »Pulpa de caprioara in sos de verdeata
Pulpa
de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare,
piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie,
pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei…
Read more »Fleica de porc umpluta
Fleica
de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine,
amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru,
patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica…
Read more »Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan
Placinta
cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de
floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi,
galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450…
Read more »Stiuca rasol, cu sos de usturoi
Stiuca
rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei
gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei,
usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca…
Read more »Tartă cu cremă şi mere
Tartă
cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar
pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3
Chutney de mere si dovleac cu ardei iute
Chutney
de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru,
usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet…
Read more »Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor
Dovleac
cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii,
usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.
Ingrediente: 500 g dovleac, curatat…
Read more »File de păstrăv, cu sos de vin alb
File
de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana,
ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de
pastrav sau 3 pastravi intregi…
Read more »Biscuiti cu crema de cafea
Biscuiti
cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de
vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de
vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g…
Read more »Fasole verde cu vinegreta de lamaie
Fasole
verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de
lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g
masline negre, taiate zeama de…
Read more »Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan
Fettuccini
cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan,
fettuccini, piper. Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi
proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana…
Read more »Risotto cu iaurt
Risotto
cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper,
iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o
ceapa 25 g unt…
Read more »Supa de dovleac cu miez de nuca
Supa
de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare,
piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt
un praf nucsoara…
Read more »Pui rumenit cu sos pesto
Pui
rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec,
coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri
pesto 1 codita de telina,…
Read more »Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan
Terina
cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de
vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare,
piper. Ingrediente: 600…
Read more »Placinta cu mere, prune si smochine
Placinta
cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure,
smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt,
zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate…
Read more »Pui la cuptor, cu sos mediteranean
Pui
la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de
provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc,
capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente:…
Read more »Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza
Budinca
de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan,
sare, ulei. Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza,
maruntita 50g parmezan, ras sare ulei…
Read more »Africane cu frisca si ness
O
reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao,
zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente:
1 l smântână dulce 2 ouă 50 g…
Read more »Terina de pui
Terina
de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt,
ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept
de pui…
Read more »Prajitura cu branza si fructe
O
reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone,
oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g
ananas din compot tăiat rondele 125 g unt…
Read more »Sarmale cu peşte
Sarmale
cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie
verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg
varza sare 1 legatura busuioc 500…
Read more »Carne cu chilli
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi,
fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250…
Read more »Friptura ungureasca
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt,
ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 150 ml ulei 2…
Read more »Baclava cu nuci si portocale confiate
Baclava
cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de
portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal,
unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente:…
Read more »Peste cu masline
O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb,
foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte
200 ml ulei 300 g măsline 50…
Read more »Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
Musaca
de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella,
parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de…
Read more »Baclava cu foi de gris
Baclava
cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa,
zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g
fistic pentru aluat: un pachet gris…
Read more »Fileuri de peste cu sos
Fileuri
de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline,
supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie,
ou, cartofi noi, verdeata, ceapa…
Read more »Tochitura cu pulpe de pui si kaizer
Tochitura
cu pulpe de pui si kaizer din: pulpe de pui dezosate, kaizer,
carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin,
ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de…
Read more »Prajitura pufoasa
Prajitura
pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon,
unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere
golden sucul unei lamai 3…
Read more »Bors cu carne de vita si smantana
Bors
cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel,
morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii…
Read more »Reteta zilei: Rosii cherry coapte
Rosii
cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper,
condiment. Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite
ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare…
Read more »Meniu #19
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si…
Read more »Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului
La
finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa
demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a
evita ca învechirea sa…
Read more »Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia
Fabrica
Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan
Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial,
întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene.…
Read more »5 retete cu gutui la doar un click distanta
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Invata acum sa prepari retete cu nuci
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care
Dieta cu salate
Vrei
sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa
slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale
variate, cantitati moderate de proteine si,…
Read more »Berea belgiana Floreffe
Fabrica
Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant),
profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le
potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie
Floreffe…
Read more »Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului
Pentru
distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic
cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere
al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii…
Read more »Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Retete simple si pline de gust cu ardei copti
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special…
Read more »Dieta energizanta
Iarna
ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult
ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita,
uneori chiar depresiva şi…
Read more »Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului
Distilarii
îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant
gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale
bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care…
Read more »Berea belgiana De Koninck
Fabrica
De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea
de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei,
tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată…
Read more »Retete delicioase cu vinete
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…
Read more »Retete delicioase cu pere
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa.…
Read more »Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?
Ai
vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o
dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile
alimentare și vezi ce se…
Read more »Reteta zilei: Ciocolata de casa
Ciocolata
de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: 250 gr
de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de…
Read more »Salata de creveti si cartofi cu broccoli
Salata
de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar,
mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli…
Read more »Medalion de somon cu piersici in sos
Medalion
de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de
lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru
verde, patrunjel, sare, piper, vin…
Read more »Chiftele cu cartofi
Chiftele
cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci,
unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3
linguri faina sare piper ulei pentru…
Read more »Baclava cu fructe uscate
Baclava
cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de
flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g
smochine 200 g fructe…
Read more »Terină de porc cu măsline
Terină
de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc
de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 800 g ceafa…
Read more »Rulouri de piept de pui cu sos
Rulouri
de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei
capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano,
ceapa, branza camembert, lapte,…
Read more »Friptura de porc cu mustar
Friptura
de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei,
apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg
pulpa de porc 4 linguri…
Read more »Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia
Procesul
de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special
pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate)
în cinci faze: prima consta în…
Read more »Traditia berii in Belgia si Luxemburg
BELGIA
Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei
caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor
centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în…
Read more »Pate de ficat de rata
Pate
de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac,
cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g
unt 2 catei de usturoi…
Read more »Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan
Supa
de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de
curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei
gras rosu, ardei gras verde, sare,…
Read more »Crema de ciocolata neagra
Crema
de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra,
lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g
ciocolata neagra 500 ml lapte …
Read more »Piure cu ciuperci şi broccoli
Piure
cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci,
ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia,
broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente:…
Read more »Pui umplut cu struguri si nuci
Pui
umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin,
condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin,
cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare…
Read more »Crema caramel cu migdale
Crema
caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri,
migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2
galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit:…
Read more »Aperitiv delicios cu ciuperci
Aperitiv
delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3
linguri ciuperci o lingurita ulei Mod…
Read more »Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin
TULBURARI
NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap
Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se
datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în…
Read more »Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor
Cartofi
cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza,
ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi
200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi…
Read more »Omleta cu spanac si ceapa rosie
Omleta
cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare.
Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie Mod de
preparare: Spanacul…
Read more »Friptura de porc cu garnitura delicioasa
Friptura
de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin
alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g
muschi de
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu